Egy döbbenetesen gyönyörű fotó Kanadából

2015 december 22 2:48 du.3 hozzászólás

Michael Davies kanadai fotóművész Kanada egyik legészakibb pontján – Pangnirtung-ban – él. Minap egy lélegzetelállító fotót készített egy thermosz teával. Mínusz 40 fok volt naplementekor az 1.400 lelket számoló Pangnirtungban. Davies barátja – Markus – kinyította a thermosznyi forró teát, feldobta és pillanatok alatt a levegőben megfagyott. Egy skidooval mentek ki délután 1-kor – tehát sötétedés előtt néhány perccel – egy hegyre, ami kb. 45 percnyire fekszik a településtől. Először vízzel próbálkoztak, aztán forró teával. Ime a végeredmény:

Michael Davies fotója.

Michael Davies fotója.

Pangnirtungban összesen két órányi világosság van napközben a téli hónapokban. Michael Davies az Ontario tartománybeli Pontypool nevű falúban született, ami a Kawartha Lakes település mellett található. Jelenleg Nunavutban él és művészete is az északi valóság rögzítésére fókuszál. Saját bevallása szerint Davies a „durva észak-kanadai vadon” mindennapjaira kíván rávilágítani művészetével. Az Images from Pangnirtung című kötetében, 70 fotót mutat be a nunavuti településről és az északi vadonról. Lenyűgöző portfóliója itt tekinthető meg.

3 hozzászólás

  • Kitünő photó!
    Csak hálás lehetek a sorsnak, hogy nem ott élek!

  • Valóban remek és nehéz fotó, már csak azért is, mert a lemenő napot a megfagyó fibonacci-spirál közepébe tudta komponálni, amikor a barátja a teát lendületesen körbe kiöntötte.

  • Valóban csodálatos fénykép.
    Azon túl, hogy Krisztofert már eleve köszönet illeti ennek elénk tárása okán, de még külön is meg kell köszönnünk a címben felvonultatott e választékos jelzőket. Azt, hogy . n e m . a manapság oly népszerű, lépten-nyomon hallható (olvasható) és járványszerűen terjedő, mindenre alkalmas vattaszót, a szókincsben szegény emberek számára azonnal és mindig kapóra jövő „e l k é p e s z t ő t” használta fel e művészfotó dicséretéül.
    Köszönöm 🙂 !