Év végi gondolatok Kanadából

2015 december 31 12:02 de.52 hozzászólás

Mozgalmas és egyben kimerítő évet zárunk, mind a világporondon zajló események tekintetében, mind pedig személyesebb, lokálisabb szinten. Az Óévet úgy búcsúztatjuk, hogy hosszú sorozatnyi nehéz és fájdalmas nyitott kérdésre keresnénk megnyugtató választ. Csakhogy kérdezni és töprengeni könnyebb mint valós választ adni. Kikerülhetetlen kérdés a menekültválság, a több mint egy millió kétségbeesett férfi, nő és gyermek integrációja Európában, főképpen Németországban. Kanadában élhetünk azzal a luxussal, hogy fokozatosan fogadunk be szíriai menekülteket és jól átgondolva telepítjük le őket Kanada különböző városaiban. A november elején kormányt alakító Liberális Párt nagy lelkesedéssel ígérte, hogy 25 ezer szíriai menekültet hoznak Kanadába az év végéig. Aztán ahogyan az új kormánypárt egyre inkább a realitás talajára ereszkedett, kénytelen volt bejelenteni, hogy idén csak 10 ezret tudunk befogadni. A két ünnep között pedig az is kiderült, hogy még a visszafogottabb cél sem valósul meg. Eddig kevesebb mint 3 ezer menekült landolt Kanadában, ugyanakkor John McCallum bevándorlási miniszter gyorsan hozzátette, hogy már átesett 10 ezer szíriai a különböző szűrővizsgálatokon és most már csak szállításukat és letelepedésüket kell megoldani.

Az a luxus amivel Kanada élhet – hála a távolságnak és az óceánnak -, nem adatik meg egyetlen európai ország számára sem. Mégis, voltak olyan kormányok amelyek humánus és – keresztény szemszögből nézve – krisztusi módon válaszoltak egy példanélküli kihívásra, a vele járó veszélyekre és a világ figyelmét hat hónapon keresztül lefogó tragédiára. És voltak olyan kormányok – sajnos élen Magyarország vezetőivel- amelyek földbe tiporták mindazokat a keresztény értékeket, melyekre általában csak akkor hivatkoznak, hogy ha éppen mások felett kell könyörtelenül ítélkezni és keménykedni.

Magyarország kormánya számára a kereszténység kizárólag egy kulturális és „faji” felsőbbrendűséget jelent. Feljogosítja őket arra, hogy másokkal szemben bűntudat nélkül kegyetlenkedjenek.

*

Kanadában lassan kilyukadnak a liberális kampánylufik és a Trudeaumánia – Justin Trudeau miniszterelnök megválasztása körül tapasztalható kissé kultikus eufória – is kezd elkopni. Trudeau és a liberális párt rajongói végtelenül ismételgették a győzelmi beszédben elhangzó röpke kifejezést – a „sunny ways„-t (napos utak) – amely egy új, optimizmussal teli korszak eljöttét hírdette. Vége a „régi”, megosztó, középszerű és ötlettelen jobboldali politizálásnak, amely a liberálisok szerint csaknem 10 évig uralta a kanadai közbeszédet.

Ezzel szemben számos vaskos kérdéssel és problémával küzdhet meg az új kormány, illetve a 44 éves fiatalos miniszterelnök. A politikai kommunikáció már önmagában nem lesz elég. 2016-ban az eutanáziát legalizálni kell Kanadában. Erre a kötelességre már az előző, konzervatív kormány figyelmét is felhívta a Legfelsőbb Bíróság, de a liberálisokra marad a bevezetés, azaz a megfelelő törvénymódosítás megvitatása és az elfogadása körüli kihívás.

A liberálisoknak kezdeniük kell valamit azzal az aggasztó jelenséggel, hogy az évek folyamán legalább 1.200 őslakossági közösségekhez köthező nő és gyerek lett a gyilkosság áldozata, vagy tűnt el nyom nélkül. Az őslakosságbeli nők pusztán 3 százalékát képezik a kanadai női összlakosságnak, de ami a Kanadában elkövetett gyilkosságok áldozatait illeti, ott a 10 százalékot is meghaladja az őslakossági nők aránya. Majdnem minden ötödik meggyilkolt vagy eltűnt őslakossági nő 18 éven aluli. Az embercsempészet és a prostitució bizonnyal szerepet játszik e tragédiában.

A Trudeau kormány egy összesen két évig dolgozó, 40 millió dolláros büdzsével rendelkező vizsgálóbizottságot állít fel 2016-ban, hogy feltárják e nemzeti tragédia okait és körülményeit.

Közben Kanada gazdasága egy nehéz új esztendő elé néz. Az olaj árak csökkenése nem csak Calgary és Alberta tartomány ingatlan piacát és gazdaságát döntötte be, de a kanadai dollárt is. 2014 december végén 86 amerikai centet kaptunk egy kanadai dollárért. 2015 végén viszont már csak 71 centet ér egy kanadai dollár.

**

Az óév a Kanadai Magyar Hírlap számára is mozgalmas volt. Az év elején elnyertük a magyarországi Szabad Sajtó díjat – nem mindennap fordul elő, hogy egy büdzsé nélküli, kizárólag önkéntes munkára épülő külhoni lap egy országos magyar kitüntetésben részesül. Teljesen váratlan megtiszteltetés volt a díj, valamint a roppant barátságos fogadtatás Budapesten.

A KMH esetében már az egyik hónapról a másikra történő túlélés is örömre ad okot azok számára akik itt publikálnak, akik itt kommentelnek és akik esetleg világnézetünket többé-kevésbé osztva olvasnak minket. Nem hinném, hogy túlságosan drámai lennék, amikor így írom le lapunk mindenkori helyzetét. Nem csak anyagilag terhelő egy vesztességes lapot üzemeltetni (az éves költségek a 3 ezer dollárt közelítik meg, míg bevételeink 1.100 dollár körül állnak), de egyben időigényes is. Rengeteg időt szentelnek íróink arra, hogy gondolataikat cikkek és esszék formájába rendezzék. A szerkesztés, a moderáció, valamint a publikálható cikkek beszerzése pedig napi minimum 4 órát vesz igénybe.

Idén ősszel távoztak a KMH-tól az Ellenszék című rovathoz fűzhető szerzők. 2012 óta összesen 856 cikk jelent meg a KMH Ellenszék rovata keretein belül. Szerzőink mindig ellenszolgáltatás nélkül, pusztán civil lelkesedésből, Magyarország, illetve a magyar társadalom sorsa iránt tanúsított aggódásuk miatt írtak a KMH-ba és járultak hozzá ahhoz, hogy lapunk egy egyedi szabadelvű és demokratikus hang legyen a kanadai magyar diaszpórában.

Az Ellenszék távozása 2015 novemberében kihívást jelent lapunk számára és egyben bizonyos fokos profilváltást is szükségessé tesz. Ez a változás – ami inkább szerkezeti és hangvételbeli, de nem érinti lapunk szabadelvű világnézetét – már körülbelül hat hete elkezdődött. Hogy mennyire lesz ez sikeres és hogy egyáltalán itt leszünk-e még jövő decemberben, azt nem tudom megjósolni.

Egy új esztendőnek nézünk elébe. Ez lesz a KMH működésének tizenkettedik éve. Számítunk mindannyiotokra – szerzőkre, kommentelőkre és olvasókra. Egy erősen behavazott Ottawából kívánok Benneteknek boldog és sikeres új évet!

Lomography / The GIF Connoisseur.

Lomography / The GIF Connoisseur.

52 hozzászólás

  • Kedves Christopher! BUÉK!

    Csak azt nem szeretném, hogy ez az ún. „szerkezetváltás” az Amerikai Népszava sorsát vetítené előre…

    Úgy vélem, a hangnem váltás tényleg bekövetkezett, ám a szélsőjobb is rákapcsolt – de nagyon – és felerősödött itt, a Kanadai Magyar Hírlap vidékén, az az vita irányzat, amelyet sem érvekkel, sem történelmi tényekkel nem lehet jobb belátásra bírni. Az amelyik „elvből” és nem szubjektív alapon, mondjuk sértődöttségből szélsőséges. Ez a fajta vad ellenállásuk épp e megrögzött, merev világnézeti alapállásuk miatt megváltoztathatatlan. Ez ugyanaz a sötét, röghözkötött ellenállás, amely békés körülmények között, de 1:1-ben megfelel a Budapestet 1945-ben „védő” erők semmit nem tisztelő, semmit sem kímélő fanatizmusának.

    (Az irányzatot nem nevezném a nevén, mert – mint észrevettem – félek, valami szoftver még képes és törli a bejegyzésem is.)

    IGAZI SIKEREKBEN GAZDAG SZABADELVŰ 2016-OT KÍVÁNVA ÜDVÖZÖL:
    „málnaszőr”

  • Kedves Christopher!

    Sok dologban én sem értek egyet Kormányunkkal!
    – Ettől függetlenül azért nem ártana elgondolkodni azon, mit tenne a kanadai Kormány, ha egy több százezres migráns áradat kezdene keresztül vándorolni Kanadán, mondjuk az USA felé, aki nem nyitja meg a határokat?
    – Ami a keresztényi értékeket illeti, az egyik legsúlyosabb bűn az öngyilkosság, már pedig Európa erre készül. Amit az iszlám nem ért el fegyverekkel, azt most eléri betelepedéssel!
    – Mit fog kezdeni a rengeteg család nélküli 20-40 éves hímnemű bevándorló? Keresztény nőt nem vehetnek el, az elvenni szándékozott nők áttérése kétséges, a tesztoszteron termelődik!
    – „És voltak olyan kormányok – sajnos élen Magyarország…” Ma már egyre több ország vezetői ismerik el a hibás döntésüket, csak ezt nyíltan beismerni és vállalni nem az erényük. Ők a politikai öngyilkosságot nem választják!
    – A Szabad Sajtó díjhoz ismételten csak gratulálni lehet, s remélhetőleg a KMH a „visszatisztulást” túl fogja élni!
    – Erőt, egészséget, békességet az új évben!

  • Kedves KMH szerkesztők és szerzők!

    Szeretettel kívánom, hogy sokszor 365 nap múlva is olvashassunk itt óévbúcsúztató gondolatokat.

  • leleszi,
    a jókívánságaidat én is fogadom és kívánom mindenkinek.A beírásod magyar kormánnyal foglalkozó részét szeretném még világosabbá, érthetőbbé tenni.Nem vagyok Orbán imádó és nem vagyok sem Felcsút sem fradi drukker.Ennek ellenére állítom,hogy Európa egyetlen normális politikusa Orbán és ma már ezt látják a krokodil etetők is, de visszafordítani már nem tudják.Erre csak egy hasonlatot tudok írni:”Azt a kavicsot amit egy féleszű bedob a tengerbe ezer tudós sem találhatja meg”.A magyarok nem a „politikai öngyilkosságtól” menekülnek meg,hanem az ország megszállásától,iszlamizálásától,majd a teljes identitás megsemmisüléstől.

  • 2016-ra, sok síkert és szerencsét kivánok a lapnak és szerkesztőinek!
    Remélem, nem az én itteni szereplésemet értik „szélső jobbosnak”, mert az soha nem voltam!
    A cikkben megjelent képet remeknek találtam!

  • Mint mar annyiszor- egy szep dallal
    kivanok nektek-boldog,bekes uj esztendot
    2016-ra.

    https://www.youtube.com/watch?v=yNP1bt1g9Vo

  • Boldog és sikeres új évet minden KMH-ért dolgozónak, fórumozónak.
    Az arculatváltás helyességét bizonyítja az az egyre színvonalasabb eszmecsere, ami a vég nélküli személyeskedésnek vette át a helyét. Málnaszőr itt enne meg az unalom, ha mindenki neked bólogatna, szóval inkább az érvrendszered csiszolgasd az újévre. BÚÉK!!

  • Ahogy nézem két politikai nézet szokott itt vitázni.
    Az egyik baloldali-liberális ,a másik az ettől jobbra eső.
    Az első azt mondja :a másik szélsőséges ,merev világnézeti alapállásuk megváltoztathatatlan,: a másik ugyanezt elmondhatja egyikről , mert az Ő nézeteik legalább olyan merevek,szélsőségesek,és ők is megváltoztathatatlanok.
    Ezek miatt nem tudnak megállapodni szinte semmiben a mai politikusok sem,mert vagy ilyen,vagy olyan merevsége van ( persze ezt nem kell félreérteni). Csak közös ” szükségszerűség,kényszer” közelítheti a két nézetet.Erre egyhamar nemigen fog sor kerülni.Annál is inkább mert Magyarországon az 1945-1989 közötti rendszer és annak továbbélő politikai hatása,befolyása nehezen távozik el
    az emberek fejéből és nagyon sokan emiatt nem tudják és nem akarják elfogadni a más gondolatokat a politikában,a dolgoknak másként való megközelítését,egyszerűbb csak lekicsinyelni az új gondolatokat és olyanokat ráhúzni ami nem is való rá,de ezzel könnyebb lejáratni a másikat és ezt szajkózni folyamatosan.
    Azzal is egyet értek,hogy sokszor a másik felettinek,felsőbb rendűnek érzik magukat a baloldali,liberális hozzászólók( ahogy fentebb említik). És a szocialista,baloldali-liberális nézetek 45-től könyörtelenül ítélkeztek,keménykedtek – bűntudat nélkül- mások felett( ezt most is zajlik politikai hatalom nélkül).
    Málnaszőr :való igaz már jártak itt úgy,hogy a bejegyzéseiket törölték,és aki a védelmére állt ,szerette volna tudni miért is történt –azt pedig lefikázták,lekicsinyelték.Azóta nem is igen látom hozzászólni az illetőt.De amint hallom a Moderátor elment moderálni magát és nem nagyon fog bekövetkezni ilyen (ha más nem lép a helyébe).
    Az anyagi gondok azok komoly problémák,ezen azok tudnak segíteni akik olyan helyzetben vannak,hogy anyagilag segíthetnek,vagy ha csak mások segítését ki tudják járni.
    Ebben annyit tudok segíteni,hogy a hozzászólásomért soha egy fillért sem fogok kérni-már ha – ez megnyugtató.
    A kapott Díjat most nem kommentálva Nagytiszteleti Üdvözlettel Kívánok Egészséget és Boldog Új Évet 2016.évre,minden hozzászólónak,cikkírónak,minden itthoni és külhoni Magyarnak! Egyben az egész Föld Lakosságának.

  • Göllner András

    @gyuri10

    Ha Orbán Európa egyetlen normális politikusa akkor Magyarország Európa Lipót mezeje !!!! Az Iszlámmal riogatóknak pedig csak azt tudom kívánni, hogy próbáljanak észhez térni. Hosszabb okfejtést ez a téma ma valóban nem érdemel.

    @Christopher

    Gratulálok e 11 év zárásához. Az áldozatvállalás ami itt napi szinten zajlik, a szabadság és demokrácia szellemiségének életben tartása, az igazságosság és az emberi méltóság védelme ezeken az oldalakon ma éjfélkor 12. évébe lép. Remélem, hogy az a különleges kis gyertyafény amit itt ápolunk nem fog kialudni, hanem még erősebben, biztatóbb, lelkesítőbb módon fogja szolgálni mindazokat akik a magyar hazát, a magyar nemzetet, a magyar népet a zsarnoksággal szembeni bátrak, igazmondók táborába szeretne látni. Mint minden zsarnokság, Orbán jazug, velejéig korrupt rendszere sem fog örökké élni. Reméljük, hogy az a sok százezer ember aki kénytelen volt elhagyni Magyarországot, mert Orbánék megroppantották a nemzet gerincét egyszer mág hazatérhetnek, büszkén, biztonságban, és annak tudatában, hogy hazájuk nem Európa szégyenfoltja hanem büszkesége – mint ahogy az volt 1956-ban. Erőt, egészséget, jó kedvet mindenkinek aki velünk tart 2016-ban az átverőkkel szemben.

  • Én, csak arra kérem a jó Istent, hogy a kettészakadás a magyar szellemben, egyszer véget érjen a közel jővőben, és mindannyian egyet akarjunk:, hazánk síkerét a jővőben és kölcsönös megbecsűlést egymás iránt!

  • Én, csak arra kérem a jó Istent, hogy a kettészakadás a magyar szellemben, egyszer véget érjen a közel jővőben, és mindannyian egyet akarjunk, hazánk síkerét a jővőben és kölcsönös megbecsűlést egymás iránt!

  • Gyuri 10-el sokszor vitatkoztunk,martuk egymást,de most nagyon
    tárgyilagos volt,le a kalappal!
    Orbánt lehet szeretni,gyűlölni(nem hibátlan!),de az ellenőrizetlen,regisztrációra,
    együttműködésre nem hajlandó,kétes elemekre nincs szükségünk,ezt azóta a minket támadó országok is belátták és sorra építik a kerítést…..
    Aki tényleg politikai üldözött és ezt igazolni is tudja,elfogadja
    a törvényeinket,azt be kell fogadni,a többieket nem és az ország
    függetlenségét,a magyarok biztonságát meg kell őrizni!
    Ami pedig Göllner András hozzászólását illeti,hát az itthoni baloldal sehol sincs…és az EU is bizony válságban van!

  • A nézetkülönbségek ellenére kívánok mindenkinek szerencsés és boldog
    2016-ot és az egész világnak békességet!

  • Most értettem meg, miért nincs újabb ellenszék cikk.
    Azt is, miért szaporodott el az orbánvédők, fasiszták és egyéb sötétek egyletének tagsága ezen a honlapon is.

    Nem jövök ide többet.

    A köszönetnyilvánításokat már nem olvasom.

    BUÉK

  • Boldog és vidám új évet kívánok mindenkinek.

  • Figyelő, az tényleg jó lenne, ha összatartoznánk.

  • Marcsi!

    – „Aki tényleg politikai üldözött és ezt igazolni is tudja,elfogadja a törvényeinket, azt be kell fogadni”
    – Az ilyenek nem a zöldhatáron jöttek/jönnek, ezeket a törvény szerint eddig is/ezután is befogadta/befogadja a Magyar Állam!
    A gond, hogy ez nem illik bele a „liberálisnak” nevezett baloldali frazeológiába.

  • A magyarok újkori kivándorlását a gyuriferi rendszer teremtette meg mert ők tették tönkre az ország gazdaságát,de a megindulás-ilyen mértékben- nem az ő idejükben történt,mert akkor még nem volt engedélyezett a munkavállalás!!!Bár némely ország korábban nyitotta meg kapuit.A 2008-as válság megkezdte a felerősítését.
    De ahogy „mindenki emlékszik” gyuriferi meg is mondta: ” el lehet menni” -bár ez nem az embereknek szólt,de ez így jelent meg a köztudatban és mindenki így is értelmezte a hétköznapi emberek között.A gerincroppanás itt történt meg,az ő rendszerében.Hisz annyira jók voltak,hogy az IMF-hez kellett fordulniuk.

    „EUROPEAN COMMISSION

    Brüsszel, 2011. április 28
    A munkavállalók szabad mozgása: a 2004 ben csatlakozott tagállamok közül nyolc ország munkavállalói végre teljes mértékben élvezhetik jogaikat
    2011. május 1-jével megszűnnek a munkavállalók szabad mozgására vonatkozó, a Cseh Köztársaság, Észtország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia polgárait érintő korlátozások. Mostantól a 2004-ben csatlakozott tagállamok összes polgára szabadon vállalhat munkát azokban a tagállamokban is, ahol a munkaerő-piaci korlátozások érvényben voltak 2011. április 30 ig, vagyis egészen a hétéves átmeneti időszak végéig….

    „Egy budapesti munkaerő-piaci konferencián Andor László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős biztos üdvözölte az átmeneti időszak végét. „E végső korlátok eltávolítása remek lehetőséget teremt a nyolc tagállamból származó munkavállalók számára, de magának az Európai Uniónak is. A mobilitás lényegesen elősegíti a foglalkoztatási arány növekedését, és az olyan országokban mint Németország és Ausztria hozzájárul majd a komoly szakképzettségi hiány, valamint a munkaerőhiány felszámolásához.”
    Amikor ez a lehetőség bekövetkezett -felgyorsult a külföldi munkavállalás.Megkezdődött a szakképzettek és egyéb dolgozók elszívása.(és most ezért kell a bevándoroltakból is a „remélt” képzett munkaerő ezen országoknak,mert Kelet Európából nem mentek elegen)
    Persze a gyuriferi utáni törmelékek eltávolításához sok idő és nem kevés erőfeszítés kellett. Ezt sem szabad elfelejteni!
    Tehát mindent az Orbán nyakába varrni??! nem valós,csúsztatás , kerülendő Kedves Urak,Hölgyek.!?
    Dehát ugye ott volt a Meggyesi,gyuriferi Horn és szdsz-es időszak 12 éve (10 év szdsz-el). Ezek a kormányok miért is nem teremtették meg a most kint dolgozó honfitársainknak a nyugati színvonalon való megélhetését Magyarországon? A lehetőség adott volt,miért is nem éltek vele?
    No meg a Magyarországgal együtt és a később csatlakozó országokból is jelentős létszám indult el Nyugat felé!!!
    Nagytiszteleti Üdvözlettel!

  • Magyarország nem „szégyenfolt”,csak egyesek szeretnék azzá tenni.

  • Szilveszteri petárda

    Szegény Führerünkkel mi történt estére?
    Valaki petárdát dugott a seggébe!
    Egy mázsányi híg fos robbant az egekbe,
    s hullott vissza minden felcsúti telekre.

    Szép hazámnak most már van ok az örömre;
    én is ráhúzok a jéghideg sörömre.
    Bár ezúttal inkább jó pezsgő dukálna,
    mert az eszementet egy ország utálta.

    A TEK gyűjtögeti őt egy tekenőbe,
    jusson egy urnányi majd a temetőbe.
    A Narancsok rínak, háromnapos a gyász;
    eközben az ország felvidulva danász.

    A NER szétesőben, Viktor nélkül halott,
    már egymás torkának estek mind a gazok:
    Lázár, Rogán, Pintér, s Kövér is, a beste;
    ez a torzsalkodás lesz a fideSS veszte.

    Az Új Köztársaság megvalósul végül:
    fiainknak lesz mit hagyni örökségül.
    Úgy vigyázzatok a demokráciára,
    el ne vesszen többé: túl nagy volt az ára!

  • Marcsi,
    valóban sokszor csatáztunk.Most csak annyiban akarlak kijavítani,hogy mivel én ismerem a muszlimokat,Te pedig nem,az üldözött szíriai KERESZTÉNYEKET valóban be kell fogadni.Azonban nagyon odafigyelve,hogy muzulmán akár egyetlen egy sem legyen a befogadottak között,mert ugyan nem tartom magam magyarnak,de nem szeretném Magyarország előre elkönyvelt öngyilkosságát végig nézni. Neked is és minden KMH szerkesztőnek és kommentelőnek kívánok egészségben és boldogságban gazdag új esztendőt a 2016-os évben és további lehetőséget egymás megértéséhez.

  • tóth péter

    Egyet mindenki elfelejt megemlíteni! A nyugati államok és az USA is olcsóbbnak tartják az „agyelszívást” mint a képzést. a magasabb életszínvonal, a magasabb bérek ezt lehetővé is teszik. Például sokkal több osztrák orvos dolgozik Németországban mint magyar, és ez nem csak a nyelvazonosságnak köszönhető.

  • Gratulálok Chris, ez egy fantasztikus teljesítmény a részedről. A cikked, mint tulajdonképpen minden egyes cikk kifejezetten szinvonalas, gondolatébresztő és informatív.
    De van egy nagy kérdés. Egy ilyen tiszta, konzisztens világnézetű újságnak hogy létezik, hogy (konkrétan átnéztem egyenként) kétszer annyi ellentétes véleményű hozzászólója van, mint a mienk? Tudomásul kell venni, hogy nem az ellentétes vélemény a baj, hanem annak a borzasztó alacsony szinvonala, ami eródálja az egész fórumot.
    Ha az nem elég mazochizmus, hogy tehetetlenül nézzük, hogy hogy viszik országunkat a vágóhídra, most még ez az egyetlen fórum is elmérgeződött a vágóhídi csárdással. Endre, de valószínűleg már más társaim is érzik, hogy szembe úszni az árral egyre reménytelenebb. A csűrhével vitatkozni nem érdemes, de mi állít meg minket, ellenzéki gondolkodókat, hogy feladjuk? Ez szinte az egyetlen hely volt, ahol értelmes eszmecserét lehetett folytatni a hasonlóan gondolkodókkal, ami nagyon hiányozna, ha megszűnne. Bartust kell majd követni és feladni a hozzászólás rovatot?

  • Kedves Adam! Írtam levelet a KH ügyében az [email protected]-ra de megint visszajött, mint hónapok óta. Előbb Veled beszélnék a lap ügyében, kérlek, írd meg, hová küldhetek levelet? Köszi.

  • Christopher Adam

    Kedves talalom,

    emailt küldtem címedre. Amúgy a KMH szerkesztőségi email címe: [email protected] . Egybe lett vonva az angol testvérlapunk címével.

  • Göllner András

    Nem egészen értem mindazokat akik azért siránkoznak, hogy a KMH komment oldalait mért nem szűrik meg jobban, hogy kizárólag csak olyanok szólalhassanak meg a cikkek alatt akik a KMH szerkesztőinek, munkatársainak véleményét osztják. Mit gondolnak ezek a siránkozók ezt a lapot hol szerkesztik ? Beszarábiába ????

    A KMH szerkesztői, munkatársai általában nagyszerű, hiteles, az igazságosságot védő, az emberi méltóság tiszteletét szolgáló anyagokat közölnek. A velőt tessék enni emberek és ne az üres csonton rágódni. Valóban idejárkál egy trollsereg, akiknek a feje méllyen Orbán Viktor farvizében bukdácsol. Ők a felcsúti farvizét szeretik szürcsölni. Érezzék jól maagukat. Nekünk pedig az jó, hogy nagyszerű cikkeket közlünk, illetve az, hogy az egymás farvizében lubickolók képtelenek elhallgattatni bennünket, képtelenek az intolarencia útjára téríteni minket. Nekünk az jó, hogy magatartásunk baromira idegesíti ezt a szellemileg tropacsek társaságot. Mi nem az ő idióta kommentjeiket olvassuk hanem azokat a kommenteket amelyek a cikekkel foglalkoznak és képesek értelmes, elgondolkoztató mondatokat összehozni. A farvíztől felfúvódott zavarkeltőkre fütyülünk, azok saját szegénységi bizonyítványukat jönnek ide nagy rendszerességgel kitölteni. Lent vannak az alagsorban, a pinyóba, ahogy ezt mondani szokás odahaza. Ezek nem újságírók, hanem fikagyártók. Mért kell velük foglalkozni ? Foglalkozzunk a cikkek mondanivalójával, és érezzük jól magunkat. BUÉK mindenkinek 🙂

  • Kedves GA : működik az új CENZURA,amit itt leírtál mind igaz rátok.Ezek szerint ti vagytok Magyarország külföldi lejáratói.Mindenkinek annyit amennyit ő nekünk.
    Nagytiszteleti Űdvözlettel.

  • András, tisztelettel veszem mentorálásodat, de ezt azért túlsarkítottad. Magamra veszem és magam nevében még a siránkozást is elfogadom. Azonban túlzol, mert én nem azt írtam, hogy nem tűröm meg az ellenvéleményt, sőt a szűrést se kritizáltam. Szerintem Ille távozásának ehhez semmi köze. Én azt az új trendet kifogásoltam, hogy az utóbbi időben a „mieink” úgy tűnik hogy a hazai ellenzék mintájára mintha kihátráltak volna, kevesebbet hallatják mondanivalójukat és a vállalhatatlan csűrhe öntötte el volumenében a hozzászólás rovatot.
    Valóban az a jó nekünk, ha idegesítjük a szellemi rebetli sereget? Ez akkor belőlem hiányzik. Erre sajnálnám az időmet és a negatív energiámat növelik. Továbbá, éppen úgy érzem, hogy magához a cikkhez már édes kevesen szólnak hozzá érdemben és a „mieink” is egyre többet foglalkoznak írásaikban a szellemi trágya elleni küzdelemmel, ahelyett, hogy szokásos magas nívójú gondolataikat közölnék. Én úgy látom, hogy Figyelő „rules” figyelem terelésével:) sic!

  • Az alpári szövegek visszatetszést nyernek,még akkor is ha állítólag tanult emberek követik el.

  • Göllner András, mint egyike a „szellemileg tropacsek társaságnak, és fikagyártóknak, trolloknak”, szeretnék egy pár gondolatodat kiigazítani.
    Többéves ittlétem alatt bizony sokszor „Besszarábiában” éreztem magam. Az egy dolog, hogy a moderálást egy Ille nevű kisebbrendűségi komplexusban szenvedőre bíztátok, aki egyedül többször szegte meg a szabályokat, mint az összes fórumozó együttvéve. Alpári módon a sajátjait is mészárolta rendszeresen, elég legyen csak egy párat felsorolnom: gyuri10, illanfair, az egyik legnagyobb itteni koponya Róna György, a hűséges gondolatvilágú eleftheria, Bognár Gyula jr, a költő Erdős Virág és még sorolhatnám.
    ……..
    Visszanézve a beírásokra, neked Göllner ez nem fájt.
    ……..
    Ellentétben veled, én a „fikagyártó”, aki „lent van az alagsorban, a pinyóba” próbáltam szóvá tenni a hiányzókat, az érdemtelenül bántottakat, erre Ille kitörölte az aggodalmaimat és kitiltott.
    Göllner, szerinted ez nem Besszarábia volt?
    És most csak a tőlem gondolatvilágban távolabb állókat soroltam, akik ezen az oldalon megszenvedték a „toleranciátokat”.
    ……..
    Azóta sokat javult, változott a szellemiség a honlapon.
    De hogy te kioktass másokat valami erkölcsi magaslatról, azzal a fentiek fényében elkéstél.

  • charlie,
    ne kapd fel a vizet.A tropacsekeket osztályozó egyedem-begyedemi tarhár úr egyszer már belém kötött.Már akkor megírtam neki,hogy mifelénk a pocesszori cím előtt szokás befejezni a 8. általánost és akkor elfogadható szinten lehet a helyesírásunk is és kevésbé vulgáris a fogalmazásunk.Csodálatos módon akkor megjelent a pocesszornak szóló beírásom.Remélem a csodák folytatódnak.

  • Most hogy szóba került a trollkodás, utána néztem, hogy mi is az. Troll: az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.
    Mivel én mindig a tárgyhoz tartozó hozzászólásokat tettem – kivéve amikor a mások hozzászólása is elkanyarodott a témától, s csak követtem azokat, mint jelen esetben is -, így nem lehetetlenítettem el a témába vágó eszmecserét. A Provokatív jellegű hozzászólásaim viszont az itteni mércének megfelel.
    Így egyértelműen kijelenthetjük, hogy én troll nem vagyok. De akkor ki?
    De nem kell rá válaszolni, hiszen a tárgyba nem illő hozzászólást jelen esetben Göllner András tette.

  • Christopher Adam

    Göllner András szerintem nagyon helyesen rámutat arra az elég szomorú állapotra, hogy a demokratikus ellenzéki oldalon is működik egy féle törzsi, szektás mentalitás. Ideje lenne észrevenni, hogy ha ez így folytatódik, akkor annak végeredménye az lesz, hogy egy egyre szűkebb és egyre idősebb csoport fog egymásközt talán jól ellenni – mint egy csőd szélén lévő sarki sörözőben, záróra előtt – és majd a végén az utolsó életben lévő csoporttag majd lekapcsolja a villanyt, a világ pedig el is felejti, hogy volt valaha egy ilyen kedves, kis hely, amely felett az idő elszállt.

    A KMH-ban a rasszizmust és a durván személyeskedő semmitmondó polémiákat igyekezünk kiszűrni. Nézzétek meg, hogy mik jelennek meg a Mandiner, NOL, akár a bp-i Népszava vagy a 444.hu kommentrovatjaikban és gyorsan kiderül, hogy a KMH moderációja már így is messze szigorúbb. De mi sem fogjuk itt felfedezni a spanyolviaszt, mi sem fogunk teremteni egy tökéletesen tényszerű, minden indulattól-mentes echte baloldali értelmiségi fórumot.

    Az, hogy a baloldaliak-jobboldaliak milyen arányban kommentelnek, az az olvasótól, illetve kommentelőtől függ. Akinek kedve van kommentet írni, az majd ír. Aki pedig nem ír, mert valamiért megsértődött, vagy mert el van foglalva, vagy el van utazva, vagy nem elég vastag a bőre, az nem ír kommentet. Felnőttek vagyunk!

  • Christopher Adam

    2016 január 2
    12:40 du.
    Gratulálok, intelligens és tolaráns írásodhoz!
    Természetesen a 11 éves sikeres KHM múködéséhez is!
    Szeretek ide jönni és vitázni, ha más is a véleményem esetleg bizonyos dolgokhoz.
    További sok síkert és a legjobbakat kivánom az Újévre!

  • Christopher Adam

    2016 január 2
    12:40 du.
    Gratulálok, intelligens és tolaráns írásodhoz!
    Természetesen a 11 éves sikeres KHM múködéséhez is!
    Szeretek ide jönni és vitázni, ha más is a véleményem esetleg bizonyos dolgokról.
    További sok síkert és a legjobbakat kivánom az Újévre!

  • Cristopher Adam, egyet értek veled. Itt egy teljesen kulturált fórumra leltem, bár az indulatok néha azért erősen fortyognak, néha van egy kis személyeskedés is, viszont anyázásig még sose ment el egyik kommentelő sem (még ha talán ez a moderátornak is köszönhető). Néha homlokegyenest eltérő gondolatok ütköznek össze, de ez a vita lényege. Nekem bejön ezen oldal fóruma, úgyhogy csak gratulálni tudok a KMH fórum kezelésének hozzáállásához, szemléletéhez. Ugyanakkor nem hiszem, hogy az az oldal előnyét jelentené, ha kizárnák a fórumból a szellemileg tropacsek féléket s csupa bólogató, mindenben egyet értő személyek fűznének véleményt egy-egy cikkhez.
    Lehet, hogy pont tőlem nem várt gratulációt (bár ennek egyszer már hangot is adtam), de szavaim őszinték, s csak le akartam írni.

  • Nem ismerem a válás okait. De az ellenszék rovat jelentősen hozzájárult a lap olvasottságához. Kiesése jelentős érvágás a KMH-nak. Hiszen bármennyire agresszív volt is Ille, hozott idegen cikkeket szerzőket.
    A napi egy cikk nem feltétlenül előrelépés. Tény, hogy mivel a politikai híreket elsősorban az ellenszék hozta, még nem volt elég színes a paletta. De azért hozott történelmet, vallást, politikát, kultúrát is. A tűz közeléből hamarabb reagált az eseményekre. Ismeretségét kihasználva több vendégszerzőt megnyert. Ez színesítette, népszerűsítette a lapot.
    Én inkább a paletta szélesedését vártam, mert a szűkítés nekünk hozhat villanyoltást. Nem lenne jó visszasüllyedni egy blognak.

    Törzsi csoportosulást viszont nem láttam, inkább elvi elhatárolódást. Ha nem tudok azonosulni a szélsőséges nézetekkel, azzal soha nem fogok azonosulni egyik oldalon sem. Ez nem törzsi dolog, mivel nem azért teszem mert a törzs másik tagja ezt tesz, hanem azért, mert középutas vagyok.

  • Endre!

    Aki csak arra képes,hogy az esetleg más véleményen lévőket „orbán védőnek,fasisztának,sötétnek”…titulálja és ezt el is hiszi,az tényleg jobb,ha nem jön erre a fórumra,mert nem érti a lényeget,
    ugyanis attól fórum ez a lap,hogy az emberek egy adott témáról a
    véleményüket megosszák egymással,persze kulturáltan,és attól szines
    az oldal,hogy nem egyformán gondolkodunk,írunk
    Különben diktatórikus,unalmas lenne az egész…..!

  • Gölner András,
    az iszlámot nyalogatóknak azt tudom ajánlani,hogy próbálják meg családjaikkal együtt iszlám uralom alatt élni 1-2 évig.Igaz addig sem fog sikerülni,mert nem csípik a gyaurok szokásait.Nem csodálom, mert egyes gyaurok idiotizmusát én is nehezen viselem el.

  • Göllner András

    Nem szoktam sok időt tölteni a bennünket szapuló trollokkal, Orbánia másod, harmadrangú firkászaival, akik idejárkálnak az alagsorba, mert odafenn, vagy másutt képtelenek egy épkézláb szöveget összehozni. De most kívételesen, az év elején, egy percre beszállok a ringbe az ő kedvükért és csak nekik.

    Charlie, vedd rossznéven, hogy nem tisztelem figyelmetlen magatartásodat. Fogalmad sincs, milyen álláspontot képviseltem a korábbi moderálás témakörében. Retorikai képességedet szinvonalon alúlinak tartom. De jogod van vele élni. Bátran hallasd hangodat, de ne várd hogy sokat foglalkozzak Veled. Gyuri10, Marcsi Figyelő, tóthpéterek, névtelen hepciáskodók, nyugodtan írjátok ide be mit gondoltok rólam. Jogotok van hozzá, nekem pedig ahhoz, hogy a hasamat fogjam a röhögéstől és helyetettek inkább a Sonny Rollinst hallgassam a hifimen. Vidám srác vagyok – nézzenek a szemembe, ott a pikcsöröm jobb oldalt :-). Mondjátok el itt mindenkinek, ahányszor jól esik, hogy mennyire nem illek a katedrára, és mennyire nem szép, hogy nem vagyok elájulva stílustalan, hétköznapi érveléseiktől. Ezzel nem fogtok lázba hozni.

    Itt mindenkinek joga elmondania a véleményét másokról. Bánfi Miklós barátom, ezen nem kellene szomorkodnod. Hol több, hol kevesebb a troll. Tedd azt amit én – lapozz, vagy azt amit Dante javasol az infernó mélyéből – ne állj le azokkal szórakozni akik az átverőket szolgálják. Én általában a cikkekre szoktam reagálni, hagyom a fülem mellett elrepülni a kacsákat, a hülyeségeket, Ma történetesen elmondtam mit gondolok az ide látogató egyik másik balfácánról. Nem tudom ezen mért kell megbotránkozni? Mért várják tőlem, hogy megsimogassam buksi fejüket? Asszem, ezzel részemről be is fejeztem ezt a teljesen haszontalan és számomra dögunalmas témát. További jó szórakozást mindenkinek itt a szorítóban, és köszönet Christopher Adamnak, hogy engedékeny a rendetlenkedőkkel szemben, akik közé nagyritkán, én is beosonok.

  • Az a baj a világunkkal, hogy az intelligens emberek tele vannak kétségekkel, míg az ostoba emberek tele vannak önbizalommal!
    (Charles Bukowski)

  • Don Ovuz
    2016 január 2
    2:30 du. Ha küldenél egy elérhetőséget, szeretné felvenni a kapcsolatot Veled.

  • llanfair
    2016 január 3
    5:51 de.
    [email protected]

  • Don Ovuz Elment.

  • llanfair
    2016 január 3
    5:51 de.
    Köszönöm, megkaptam.

  • Göllner, sok beírását válasz nékül hagytam, melyben a nevem negatívul szerepelt, de egyáltalán nem érdekel a véleménye, írjon azt amit akar.
    Persze, nekem is megvan a véleményem magáról.

  • gölner andrás,
    a poc-esszori nagyszerű disszertációdhoz csak annyit tennék hozzá,hogy bizony mi mindannyian akiket megemlíteni méltóztattál bizony nagyon alsórendűek vagyunk.Azt viszont megtanultuk és ajánlom neked is,hogy a fizika tudásodnak nézz utána, fizika törvénye szerint a szar mindig úszik a víz tetején.Ennek ellenére kívánom önnek,hogy B.Új.É.K.

  • Érdekes,
    nem járok kocsmába,mert nálunk ilyen kultúrlétesítmény nem létezik, de azt hallottam,hogy a kocsmába bunkólkodók hasukat szokták fogni amikor röhögnek.Én ezen csak mosolygok.

  • GA: Túlteng benned a sok egyetemi végzettségből jövő személyed dicsőítése,nélkülözhetetlensége,mindenki felettisége,abszolút véleményformáló akaratod,mások semmibe vevése.Te gondolod mi nem jártunk egyetemre,főiskolára,csak mi nem vagyunk eltelve vele.Persze ti a „demokratikus” oldaliak mindenkiről mindent elmondhattok,de én úgy vagyok vele : Mindenkinek annyit amennyit ő nekem ,de mivel a letámadott fél én , mi vagyunk ,nekünk jogunk van a dupláját kívánni a rosszakarónknak,szapulónknak( abban a pillanatban amikor a velünk szembeni kifogásod stb.megfogalmazódik nagy tudású gondolataidban) .Úgyhogy most így jártál ,és ne felejtsd ,hogy amikor a nagy szónoklatokat végzed a világban vannak egyszerű emberek akik tisztábban és világosabban gondolkodnak ,fogalmaznak. A nálunk ismert”józan paraszti ész” sokszor többet ér a hatalmas ” vélt tudásnál”,mert az tisztán lát tisztán gondolkodik,tisztán fogalmaz és tisztán él.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Kedvenc szlogenjeim egyike: „Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, és megvernek a rutinjukkal..”

  • Fsi: Igazad van!

    Csak ha mindent rájuk hagyunk ezt úgy fogják fel,hogy az az ő véleményüket erősíti,és nekik van igazuk.
    De megfontolom tanácsod!
    Üdvözlettel!