Hírdetett bűntett, avagy az Orbánvádló Orbánduma

2016 január 5 11:22 de.41 hozzászólás

Elegem van, elegem van. Abból van elegem, hogy az én pénzemen, kéretlenül és váratlanul harsogja Orbán Viktor újra és újra az én fülembe is:
“Semmiféle ideológia, vagy gazdasági érdek miatt nem tehetjük ki életveszélynek az európai polgárokat.”

Ráadásul az én alkalmazottamként teszi ezt, az én kormányom első embereként, aki az ország minden polgárát, egytől-egyig európai polgárokat, köztük engem is, szolgálni köteles, aki tehát – feltéve, hogy az európai polgárokat fenyegető életveszély indoklásában igaza van – általunk, magyar állampolgárok által személy szerint felelősségre vonható, bűncselekményre utaló magatartása okán feljelenthető, majd vádolható, mert az ő hozzájárulása nélkül országunkon nem zúdíthattuk volna át Európára azt a többszázezer menekültet, akikről nem tudtuk, hogy kicsodák.

Aczél Gábor

Reuters / Eric Vidal.

Reuters / Eric Vidal.

41 hozzászólás

  • Ezt most nem értik az Orbán-suckerek, mert egyelőre semmi reakció…
    Hát senki sem védi meg istenét, a címzetes Felcsúri Fögecit (Simicska Lajos szíves közlése)? 😛

  • elég vicces. Mostmár nem az a legnagyobb gond, hogy nem engedjük be az országba a sáskahadat, hanem hogy ráengedtük a kerítés megpítése előtt a vadakat nyugat-európára.
    S ha majd németországban mindennaposak lesznek a fegyveres konfliktusok – mely csak idő kérdése, mint ahogy a német fiatalok is már megüzenték merkel maminak, hogy felkészültek a háborúra – s azért is majd keres valami okot a liberális oldal arra, hogy Orbánt tegye felelőssé.

  • trpoa,
    fogalomzavarban szenvedsz.
    A német neonáci söpredék visszhangozza azt az orbáni hazugságot, hogy a bevándorlók elveszik a munkájukat.
    Nagyrészt a keletnémet részen garázdálkodnak, de azért jutott belőlük a nyugati oldalra is.
    Az egyik főkolomposuk pedig éppenséggel magyar, aki régóta kint él, de nem tartja magát sem magyarnak, sem németnek. Azt mondja magáról, hogy ő náci. Na, erre varrjál gombot.

  • Aczél ur most tényleg feljelentheti Orbán Viktort: A Magyarországon „átengedett” migránsok pokollá tették a német nagyvárosok szilveszterezését. Védtelen nőket, asszonyokat molesztáltak és becstelenítettek meg. (Legalább életfogytiglanra ítélheti majd el Brüsszel!)

  • Én a kölni tömeges erőszak miatt megszólalni nem tudó, itteni feministák véleményét hiányolom. Kovács Ákos miatt verték a nagydobot, most meg síri csönd. Beszédes.

  • Tisztelt kanadai nemtommi-társak,
    mert valami összeköt, bár nem az állam, nem a nemzet, de akkor mi is? Talán a nyelv? Touché. Az. És ez itt a question, mert én grammar nazi vagyok. Tehát: nincs olyan magyar szó, hogy „hírdet”. Olyan van, hogy hír. Olyan is, hogy híresztel. De „hirdet”, az miért, miért nem, rövid i-t kap. Tudom, hogy hülyeség és teljesen logikátlan, no de nem először fedezzük föl, hogy a nyelvnek csak érintőleges köze van a logikához. Például, az „ige” szót nyelvtantanárok és katolikus lelkipásztorok kizárólag rövid i-vel ejtik, tehát a mainstreamnek áldoznak. Míg azonban protestáns lelkészek – és láss csodát, minél gorombább (kálvinistább) protestáns, annál inkább – sokkal jobban szeretnek az „ígéről” prédikálni.

  • charlie Talán ha megvárnád a valóságot, akkor érdemes róla beszélni. Voltam néhányszor Kölnben (utoljára tavaly), ezer afrikainak látszó erőszakoskodó aki észrevétlenül elvegyül, nekem elég hihetetlen. Várjuk meg a valóságot, mert így csak buta találgatásokat írogathatnánk. Például azt, hogy a kirablásokat fedezték ezzel a módszerrel, vagy a végén valaki bebizonyítja, hogy nem volt kéznél egy Reichstag.
    De ha igaz is, ez mennyiben menti Ákos ostoba benyögéseit?
    Te megint kavarsz szokásod szerint. Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy ne akarjon tenyészállatként élni valaki. Hidd el, számtalan nálad sokkal okosabb nő van, aki sokkal többet tett a világért, mint te. Kár lett volna a konyhába száműzni őket. Ugye, nem kell sorolni?

  • Aczél,tegy, ha jólesik! Csak elfelejtette, hogy a magyar nép választotta meg imár háromszor és megszavazták nagy többséggel, azt akit most megszól.
    Jelentse fel „bűneiért”, hogy volt olyan disznó, hogy hazáját megvédte a beáromló, idegen tömegtől.
    Persze, az nem az ő bűne, hogy ezek elárasztották amelett Európát, mert azok vacilláltak, mit is tegyenek.
    De lehet ezen is változtatni, kis rágalommal. Vannak még kiskapúk!

  • Evelin
    2016 január 5
    3:08 du.
    Bár nekem inkább Glórikának tűnik, körülbelül egy eurós tudással.
    Valóban, azért került át sok bűnöző is, mert Orbán nem teljesítette a kötelességét, és nem engedte meg az UNIÓ-nak, hogy felállítsa a határon a szűrő állomást. Helyette ellenőrizetlenül áttolt mindenkit a határon.
    Viszont számoljunk egy kicsit. A hír úgy folytatódik, hogy mintegy ezer embert tart megfigyelés alatt a német rendőrség. A menekültek száma egy millió eddig. Akkor mennyi is a bűnözési ráta? Mivel ez a módszer a helyes megközelítés.

  • Falvay Dóra
    2016 január 5
    4:48 du.
    Kérem kattintson a lap tetején a médiaajánlat gombra, utána érezni fogja, hogy bakot lőtt.
    Minden hírfolyamon megjelenik egy-két nyelvtan-náci. Milyen érdekes szó! Ön szerint van ilyen? Mindegy. Van egy-két okostojás, akit abszolúte nem érdekel a cikk tartalma, mivel szellemileg képtelen befogadni annak tartalmát, helyette olyan beszólásokat ír, mint ön.
    A nyelv egyébként változik. Ha az ősmagyarban nem is volt ilyen szó, keresse a jövevény szavak kategóriában. Már ha nyelvészkedésre adja a fejét.

  • charlie Miután most nyert megerősítést a kölni eset, akkor elmondanám a véleményemet. Szerintem deresre kellene fektetni őket, majd miután járni nem tudnak, visszahordani a hazájukba.
    Részemről elég a tenger közepéig, mert nem emberek. A liberalizmus csak az emberekre és az állatokra vonatkozik. Ezekre a valamikre nem. Azonnal és tárgyalás nélkül. Mindenkit, aki ott volt. Rengeteg kamera van Kölnben. De aki nem volt ott, és nem is akar, azt nem bántanám. A példastatuálás talán elég.
    De továbbra sem értem, ez miben menti Ákoska okoskodását?
    A német TV viselkedése szerintem érthető. Meg nem erősített hírekre nem lehet pánikot kelteni. Kényes helyzet, nem vállalhatják a vérontást. A rendőrséget nem értem, gondolom majd valaki aki okosabb nálam elmagyarázza.

  • Illanfair, végre egyetértünk. Az ijesztő ebben a történetben egyfelől a német férfiakból kiveszett önvédelmi mechanizmus, mivel csak elsunnyogtak a nőket ért rablások, inzultusok után, a másik pedig a „német” lakájmédia hallgatása. Szerencsére az internet már másnap kitárgyalta az ügyet, hála az AfD-nek és a Pegida-nak. Drezdában már tegnapelőtt óriási tüntetés volt, és már meghirdettek egy jövő hetit is.
    Nálunk az Origó, a liberálisok „pluralista” zászlóshajója minden kommentelést letiltott az ez irányú cikkeknél, olyan mennyiségű a felháborodott hozzászólás.

  • Don(?) Ovuz úrnak!
    Nagyon szépen megkérem, hogy engem ne Glórikázzon és egy eurózzon! Egyelőre még nem vagyok a kapcarongya.

  • charlie
    2016 január 6
    7:56 de.
    Valahogy ijesztően szervezettnek tűnt az egész. Több helyszín, csoportos elkövetők, a számuk kb. azonos csoportonként.

    Két variáció tűnik valószerűnek.
    Bűnbanda irányított, mivel a molesztálás másodlagos az esetekben, sokkal nagyobb súly van a rabláson. Vagyis legtöbb esetben kimerült fogdosásban.
    Migráns ellenes csoportok szervezték,hangulatkeltési célzattal.

    Összességében 100 eset történt. A német belügyminiszter is a szervezettséget emelte ki.

  • Aczél Gábor

    – „nem zúdíthattuk volna át Európára azt a többszázezer menekültet, akikről nem tudtuk, hogy kicsodák.”
    – IGAZA VAN! – azt viszont elfelejtette megmondani, mit is kellett volna csinálni? Elmagyarázni nekik, hogy menjenek haza, adják be a bevándorlási kérelmüket, amikor megkapták jöhetnek boldogan, gond nélkül mert várja őket a Holle anyó? Amióta áll a kerítés, miért nem jönnek a hivatalos határ beléptetési pontokon a százezrek? Nyilván Orbán a felelős a Szlovénián történő átvándorlásért is, sőt végső soron az olasz helyzetért is. Lehet, hogy az „Arab tavaszt” is Ő szervezte.
    – Ha a többi hülyeségért ostorozzuk, jogos a két pont! A „Simicskázás” is jó téma! A szervezett menekült áradatra nem volt jobb válasz- szerintem!

  • Don Ovuz, ugyanez megy a skandináv országokban is évek óta. Fiatal életerős férfiak, kielégítetlen szükségletekkel, várható hogy egyre gyakrabban hallunk majd atrocitásokról.
    A német belügyminiszter jobb ha kussol, hisz azzal propagálják magukat, hogy a nagyvárosokban terrorriadó van, mindeközben százával elkövetett bűncselekmények közelében egy rendőr sincs. Illetve egy azért még is volt, mert egy német apa a lányát ért cselekmények miatt kisbaltát ragadott és visszatért a helyszínre, ahol egyből letartóztatták és gondolom kap majd húsz évet a nácizmusáért.

  • Göllner András

    Aczél úr 9 soros elemzése rengeteg érdekes, teljesen új, eredeti és tényekkel alaposan alátámasztott gondolatnak adott hangot. Mestermű. Formátbontó, lényegretörő, a hétköznapok slampos tudósításaival szakító posztmodern zsurnalisztikai száguldat (biztos van ilyen szó – ha nincs, akkor kár). Talán kicsit hosszú is volt. Elég lett volna annyi, hogy „elegem van” Így. Egyszer. Nem is kétszer. Talán akkor még több érdekes és értelmes kommentet kapott volna. Több ilyen írást szertnénk olvasni a KMH-ban 🙂

  • Göllner András

    Ákosnak egy mondata ezerszer több reakciót váltott ki, pedig abban értelem is volt!

  • Érdekes, hogy sem Aczélnak sem Göllnernek, de még Christophernek sincs véleménye a kölni disznóságokról?!
    Pedig ez nem is olyan új híranyag, szilveszteri.
    Na ja, ebben nem lehet Orbánt okolni.

  • Falvay Dóra!

    Olyan magyar szó nincs, hogy nemtommi-társak! Még nem vagy eléggé grammar názi, ezen még reszelj egy kicsit!
    szép napo, esetét!

  • Göllner András

    @Figyelő

    Figyelmébe ajánlanám Önnek és kedves felebarátainak hogy már elmondtam véleményemet a kölni eseményekről. Mindennek meg van az ideje és helye. Hozzászólásomat némi tájékozódás, körültekintés után tettem meg. A magyar ember nem eszi forrón a kását, én már pedig, a rosszmájú helybéli Fideszrajongók hírterjesztésével ellentétben, egy igazi magyar fiú vagyok. Magyarságtudat szaladgál a génjeimben, a szeretet és az összefogás vágya tombol a lelkem mélyén. Ez azonnal kiderül mindazok számára akik rápillantanak pikcsörömre, ott jobbra fenn :-)Persze van akinek ez nem derül ki, de arról én nem tehetek. A kölni randarílozással kapcsolatos soraimat megtalálhatják Christopher Adam mai cikke alatt (Válasz Schwezoff Dávidnak)

    Kellemes olvasást és szép jó estét kívánnék a KMH olvasótáborának. Itt egy a sátor, de több a zászló. Örüljünk, és adjunk hálát a jó Úr Istennek, hogy enyhül az időjárás Montreálban. Már csak az hiányzik, hogy nyerjen ma este a montreáli hokicsapat. Drukkolni fogok nekik, pedig vizsgatételeket kellene javítanom. Baj ? Mér ? A szerkesztőségen „elég volt már mindenből” jeligére várjuk észrevételeiket, hozzászóllásaikat.

  • Besancon
    2016 január 6
    3:27 du.
    Elírások történnek mindenhol. A komment végén szólunk egy fél mondatban, hogy korrigálják. De van véleményünk! Neki nincs, csak fényesíteni akarta magát. Ki ő?
    http://www.magyarulbabelben.net/works/de-hu/Falvay_D%C3%B3ra/translations

  • Figyelő!
    Még mielőtt nem találna elfoglaltságot, újra felhívom a figyelmét, hogy rosszul figyel, felületes, és szinte mindenben dilettáns!
    Hadovál bele a vakvilágba – 80 év ide vagy oda – ez már lassan emberiesség elleni cselekedet amit maga művel a KMH fórumain, de tegye, végül is elvan itt mint bárki más!
    De, hogy provokáljon szimpla tudatlanságból – azt bárki fia/lánya visszautasíthatja!

    A kölni eseményeket kommentálni akkor lenne szükséges egy valamit is magára adó értelmes gondolkodónak ( én pedig mind Göllnert mind Christofert, és Aczélt is annak találom) ha a vélemény bármi módon de meghatározóan eltérő is lehet/ne, attól függően, hogy egyéni látásmódja mit diktál valaminek.
    Itt nincs, nem is lehet egyéni látásmód, eltérő vélemény arra vonatkozóan, hogy a borzalom vajon mindenki számára borzalom -e !
    Nem kell, hogy külön külön minden humánus ember megírja, vagy leírja, hogy miért is találja felháborítónak, és mélységesen elítélendőnek a történteket, mert szerintem úgyis tudja mindenki!
    Egy ilyen cselekmény sorozatot ugyanis nem lehet másként megítélni, tök mindegy, hogy melyik napon szólt hozzá valaki, vagy hogy egyáltalán hozzászólt- e!
    Göllner A. ennek ellenére megtette, C.Adam is – szórakozzon tehát mással és próbáljon elfoglaltságot keresni….Süt a nap sétáljon egyet, a D vitamin kifejezetten jót tesz az ízületeknek, és az agyműködésnek (is)!

    Orbánt pedig bármiért és bármikor lehet okolni – de nem érdemes! Lófütyi ő ahhoz, hogy a kölni vandálokat is irányítsa – bár, lehet, hogy szeretné.( neki egyenlőre elég a B-közép a maga követeléseivel )
    Menjen fel a 444.hu oldalára, és nézze meg az ott található videót az osztrák, majd a magyar utakról, hogyan néz ki ha maga mondjuk osztrák földről magyar-honba igyekezne!

    Na most jöhet az Orbánozás – jogosan! Hiányzott?

  • Besancon

    2016 január 7
    5:37 de.
    Nem tudom, honnan van magának képe nekem dirigálni, mit tegyek, mit ne?
    Ki hatalmazta fel erre?
    Valaha is olvasott tőlem, egy ellenvéleményre ilyen vagy hasonló gyüllőlködő szöveget?
    Mellesleg, soha, sehol én Orbánról nem írtam semmi dicsérendőt. Nem vagyok Fidesz párti, csak hogy tudja.

  • Figyelő!
    Legelőször tisztáznia kellene magában egy-két fogalmat, pl hogy mi az hogy „gyűlölködő” ? Már mint, hogy mi számít annak?
    Itt már rögtön megbukna,miután alapvető dolgokkal nincs tisztában. Ennyit erről!
    Más! Visszaszívom, ne menjen a napsütésre, mert még a végén használna Önnek(is) mint mindenki másnak!
    Miután nálunk most is vakítóan süt a nap, a párás Duna felett a hegyoldalban behavazott házak és fák tetejét vadul beragyogva, én most itt hagyom Önt „figyelő helyzetben”,magamra kapok valamit, és húzok ki a teraszra – ha csak 20-25 percet nyerek is a napsütésből, már megérte!
    Továbbá, úgy általában a felhatalmazásról: tudja az ember/rek gyakran tesznek olyan dolgokat,amelyekre senki nem hatalmazta fel ugyan őket, de mivel nem is tiltották, hát próbálkoznak – tudja az emberek már csak ilyenek!
    Aztán, ha figyelmeztetik őket ennek nemkívánatos voltára, többnyire „abbafejezik” (legalábbis az értelmesebbje)
    Nem így azonban az Ön vezére, akinek – mint ön eleddig folyton folyvást és bárminek kapcsán megállapította – rendre igaza van! Ebben is abban is, sőt még amabban is! Így aztán a földhöz ragadtabb gondolkodással bíró egyének mint pl jó magam is, bízvást hihetjük, hogy az olyan mélymagyar hazafiak mint pl Ön (is) közel 60 év és több ezer km távolságból csakis és kizárólag Orbán sikereit és „igazát” látja – mert hogy ezt akarja látni és punk tum – nem lehetnek mások mint Orbánhívők,lelkes támogatók, benne bízók! Nem véve tudomást nyilvánvaló tényekről, melyeket heteken hónapokon, cikkeken át magyaráznak itt Önnek elvetemült gyűlölködők, kiknek nyilvánvaló bűne csakis az, hogy itthon élnek, azaz magyar-honban, és naprakészen látják és saját bőrükön érzik, tapasztalják azt a valóságot, melyről Önnek ott a csodás „kanadai száműzetésben” elképzelései sem lehetnek, sőt konkrétan nincsenek is!
    Ez azonban nem akadályozza meg Önt abban, hogy rendre kinyilatkozzon olyan dolgokról, melyekről sem információi sem bővebb ismerete nincs nem is lehet, hisz a lehetőségét is kizárja, hogy más szemüveggel is vizsgálja a világot a narancsos lencsén kívül! Orbánt és bandáját a kutya nem hatalmazta fel azokra a cselekedetekre, rendelkezésekre és intézkedésekre, arra a mértéktelen és önös pénzszórásra melyeket szívfájdalom nélkül naponta megejt, törvénybe foglal és a képünkbe hazudik! Nem a magáéba – a miénkbe, ennél fogva ne vegye a bátorságot, hogy Ön mondja meg, hogy ki a magyar „hazafi” és ki nem az, ki az aki a hazáját szapulja csak pusztán gonosz elvetemültségből, ahelyett hogy tapsikolna mondjuk az ” akasztófa alatt” a teljes ellehetetlenítés ötletére!
    Nem először mondom, és lehet, hogy nem is utoljára: addig amíg az Ön sajgó szíve nem érez/ érzett késztetést arra, hogy hazatérve a „kényszerű emigrációból”( ahova egyébként saját akaratából saját bőrét mentve húzott el) szeretett hazája földjén élje a mindennapjait,honfitársai sorsát és kenyerét felvállalva, addig ne ossza az eszét arról, ki a jó hazafi, és ki a becstelen, mert ezt előszeretettel gyakorolja minden cikk minden oldalán, és már egy kicsit unalmas, hogy a nagypiszkos jólétből és mindennapos biztonságból mondja meg, hogy merre meddig!
    Érthető amit írok? Tudom, hogy reménytelen, mert ha százszor mondja el Önnek ezt valaki és százszor figyelmeztetik a tévedéseire ( jó esetben ennek is nevezhetjük) akkor Ön százegyedszerre újra elkezdi!

    Szerintem ugyanis – és biztos, hogy nem vagyok egyedül ezzel – Ön azzal nem vásárolta meg honleányi becsületét, hogy onnan kintről szurkol azoknak akik hazája népét nap mint nap szipolyozzák és kergetik kilátástalan helyzetekbe, mert ha már – akkor épp az a „hazaáruló” aki másokat önhatalommal felruházva annak minősít!

  • Még mindig nem olvas, csak ír. Hiába írtam, hogy Orbánt sehol sem dicsértem stb. csak tovább folytatja vádait!
    Ilyen vitapartnerrel nem érdemes beszélgetni.
    Jó sétát kivánok, irigységgel……mert ott nem tehetem.

  • Figyelő Mindent dicsér, amit a kormány csinál. Ez nem Orbán dicsérete?

  • llanfair

    2016 január 8
    12:07 du.

    Most már magázodunk?
    jó.
    Felsorolná azokat pontokat amiért Orbánt dicsértem?
    Egyetlen egy helyen adtam igazat neki, hogy nem akarta a tömeget a magyar földre beengedni.
    Maga, Írországban könnyen beszél a bevándorló problémáról, ha be is fogadott egy csomót Anglia.
    Ök is szívják a fogukat emiatt.

  • Besancon

    2016 január 8
    7:39 de.
    Mégegy válasz:
    Nekem, akinek fiatalságát tönkretették a balosok, és hazám elhagyására kényszeritettek, allergiám van a baloldaltól, sajnálom.
    Az évek folyamán, egyedűl a mai kormány volt az ami ezeknek ellenállt. Lehet az is, hogy nem meggyőződésból, hanem a hatalom miatt. A magyar nép háromszor megvállasztotta, nyilván, nekik is elegük volt a baloldalból. Ennyi az Orbán kormányról.

  • Besancon
    Még valami.
    Nem tudom miért idegesiti az ellenvéleményem, de állithatom, hogy én ennyi év alatt megszoktam a SZABAD SZÓ jógát!
    Amig engem Chris ki nem tilt, addig írok ide.

  • Orbán intézkedése jogos volt(önálló ország vagyunk)és azóta az események őt igazolták,lásd a németországi botrányos és állítólag szervezett erőszakot,na most már ők is másképp látják……ezen nincs mit ragozni,(meg ugye sorra építik a kerítéseket)a bűnözőket
    ki kell toloncolni.lecsukni….de legjobb be sem fogadni!
    Különben Frankfurtban és Stuttgartban is több erőszak volt,nem csak
    Kölnben,Berlinben……
    Normális miniszterelnök a saját népét részesíti előnyben!
    Az ellenzék már megint „nagyot” alakított szégyenükre,na ezért is tartanak itt…és ettől már csak lejjebb van…..

  • Egyébként a megtámadott szerencsétlen nők után a legnagyobb vesztesek a tisztessége muszlim közösségek,akik évek óta itt élnek
    tisztelik a törvényeinket és az ilyen szemét horda miatt kell
    szégyenkezniük.
    Gyurcsány….ugye látványosan befogadott pár napra néhány családot….de ez senkit nem hatott meg(nem nőtt a népszerőségi szintje..),ha kintről ennyire sajnálják
    a csőcseléket fogadják be őket!
    Egy ország miniszterelnökének az a dolga,hogy óvja az ország népét,
    biztonságát!Sajnos mindenhol vannak „hazai” bűnözök,itt is,de valóban más a kultúránk szerencsére!

  • Az egész dolgot Marcsi gondolatai foglalták össze legtömörebben legérthetőbben-bár a túlképzettek ezt nem értik meg.A németeknél a mismásolás megy ,nem mernek a dolgokról beszélni a híradásokban-ebből meg is volt a botrány ,a rendőrségük nem tették a dolgukat.De a kezdetektől ott is sokat változott a politikai vélemény,hozzáállás.:

    „””””A német „polgárok és a menekültek nagy többségének érdekében” változtatni kell a menekültügyi szabályozáson a Kölnben szilveszter éjszaka nők ellen elkövetett tömeges támadások fényében – közölte Angela Merkel német kancellár. A CDU elfogadta a Mainzi nyilatkozatot.

    A legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetése szombaton Mainzban ülésezett, amelyen egy nyilatkozatot is elfogadott. A dokumentum egyebek mellett a Németországba érkező menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérők hazaküldésének felgyorsítását, a bűncselekményt elkövetők menedékjogtól való megfosztását és általában véve hatósági ellenőrzésük erősítését irányozza elő.

    „A szilveszterkor történtek visszataszító bűncselekmények, amelyek határozott válaszokat követelnek” – fogalmazott Angela Merkel az ülés után nyilatkozva. Közölte: reméli, hogy a változtatásokról gyorsan meg tudnak egyezni a koalíciós partner szociáldemokratákkal, és „hamarosan világossá válik, hogy milyen törvénymódosításokat tudunk meghozni”.
    – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/44665/Merkel_Szigoritani_kell_a_menekultugyi_szabalyokon#sthash.LFLGsTpl.dpuf „””””

    Pedig Merkel asszony korábban ilyen gondolatoknak a közelében sem járt.
    Szerencsére Országunkat megvédték a hasonlóktól.
    Nem az itteni intézkedéseket kellene bírálni!!! Mit érnek a nyugati világnak a schengeni megállapodások,hogyan gondolták azok betartását,melyik országoknak kellett volna a határokat megvédeni?Ennyit érnek a nyugat diktálta szerződések-és azokat becsméreljük akik igyekeztek betartani?
    Egyébként Merkel asszony adott befogadási,meghívási nyilatkozatot ,hát oda kellett engedni a meghívottakat!Akkoriban itt is ezt követelték.

    Aki pedig ugyanezt szerették volna Magyarországban azok inkább meg se szólaljanak,javítsák inkább a dolgozatokat,vagy segítsenek javítani!
    Persze ha itt lettek volna továbbra is Budapesten a távolból jövők-lett volna téma : minden intézkedést böcsmérelni amit tettek volna,hát most ez nincs meg,így csak a többi intézkedést lehet!!!
    Egyébként most igazolódott,hogy a német sajtó ön cenzúrája miatt nem volt elég témája—ezért kellett nekik Magyarország a korábbi időkben , mert rólunk lehetett írni,ezzel kapcsolatban a hírekben fenn lehetett tartani a feszültséget.Reméljük most már hazai témákkal is fognak foglalkozni. Köszönjük.
    Egyébként az újságíróknak jobb lenne többet lenni az emberek között , de nem csak Budapesten,meg kellene ismerni a gondolataikat,bajaikat-akkor nem írnának sok marhaságot.A sok -íróasztal mellet keletkezett – cikk nem életszerű,kialakult séma vélemények fogalmazódnak meg és ezekkel félrevezetődnek az emberek.Időnként élettapasztalati gyakorlatra ki kellene küldeni az emberek közé őket , mint a kőműves tanoncokat ,hogy ne csak „fejből” írjanak-mert így nem mindig az igazság jön elő.
    Ja! még Marcsihoz : ügyesen foglalta össze a dolgokat.
    Gyuriferi : ha egy-két hétig maradtak volna nála a meghívottak — lehet úgy járt volna mint a németek.

    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Figyelő Nem, nem szívnám vissza a pertut, figyelmetlen voltam, elnézésedet kérem.
    Tudom, nekünk itt szerencsénk van, mert ide nem nagyon akarnak jönni. Itt nincs olyan szociális háló, itt nincs ingyen ebéd.
    Az mindegy Anglia mennyit fogad be, semmi közünk hozzá, én a független Írországban lakom.
    Mikor dicsérted? Minden intézkedésüket jónak tartod, mindet megvéded és megmagyarázod, hogy mennyivel jobbak mint a baloldal. Látatlanban jónak tartsz mindent, amit csinálnak, mert kereszténydemokrata a nevük. Ezt nem vehetem dicséretnek?Nem tudom, Kanadában mit jelent a kereszténydemokrácia, de szerintem nem ezt. Nálunk biztos nem.

  • Ialnfair,
    Mégegyszer: sorold fel miben dicsértem a kormányt? Csak egyről tudok, hogy ellenállt a tömeginváziónak-. Amiben igaza volt, utólag bebizonyosodott.

  • Figyelő!

    Folyamatosan felértékeli önmagát: nem idegesít az ellenvéleménye, jószerével a véleménye sem, mert amit Ön ír,az nem egy ellenvélemény hanem egy minden alapot nélkülöző rögeszme, melyet 4-5 mondatos állítások(téves!) formájában zúdít rá bármely cikk után a fórumozókra hozzászólásként úgy,hogy az állításainak azaz „véleményének” gyakran köze nincs a cikk alapgondolatához, ill.az arról folyó vita érdemi részéhez!
    Ha valaki pl a Gesztenyés körúton lakott anno'( remélem nem volt ilyen és ezzel senkit nem sértek meg) és az ott folyó lázadásokról vagy forradalmi helyzetről ír, akkor Ön hamarjában közli, hogy „élt már akkor, és nagyon jól tudja milyen az, továbbá a családja is megszenvedte, amúgy meg nem hiszi, hogy ott embereket öltek, ez csak tévedés, vagy a balosok állítják direkt azért, hogy…” stb stb – aztán hozzáfűz még egy hajánál fogva előrángatott semmit mondó gondolatot arról, hogy a gesztenyét különben X vagy Y nemesítette, mellesleg Kanadában nem is igen kapni,ha meg mégis, sokkal drágább mint Európában…!
    Szóval kis túlzással ugyan, de nagyjából így aránylik az Ön gondolatmenete és mondanivalója az adott cikkhez, már ha el is olvassa azokat és nem találja esetleg „túl hosszúnak”! Nem vitatom, hogy fárasztó lehet egy egy témában a hosszabb cikk vagy hozzászólás, de ha általában megviseli az olvasása akkor nem kéne állandó jelleggel tamáskodnia, elkerülné a folyamatos huzakodást !

    Az Ön alaptézise ugyanis túlságosan leegyszerűsített – abból indul ki, hogy Önt a „balosok üldözték el a szeretett hazájából” és ennek következtében minden és mindenki amit és akit Ön „balosnak” vél, ( ez meg ugye tág fogalom ) az egyenes felelősséggel bír az Ön sorsa iránt, míg mindenki más aki nem „komcsi” azaz balos (Önnél a kettő ugyanaz) az, csakis konzervatív,tehát feltétlenül jobbos akkor meg már mondhat, tehet bármit – az csakis üdvözlendő az Ön részéről!
    Miközben jó néhányszor elmondták már rajtam kívül is sokan, hogy Magyaro.-on nincs igazán sem jobb sem bal oldal, ezzel szemben van egy magát ennek, annak vagy bárminek nevező ideológiai katyvasz, és abba minden belefér!
    Ja, és főleg semmi nem az aminek látszik, ill. amit a klasszikus meghatározás alapján gondolhatnánk a jobbról és a balról!
    Hinné például, hogy az a társulat amelyben Ön jelenleg mint jobbos konzervatívokban bízik, alapítóira és oszlopos tagjaira nézve az Ön által gyűlölt pártállam jeles katonái voltak ? Megvilágosodásuk után ( ez nagyjából a rendszerváltozás idejére tehető )kevés kivétellel Fideszesekké váltak! Itt nem pusztán Szűrös, Pozsgay, és Csintalan elvtársakra gondolok – soroljam talán hány Fideszes potentát kezdte ill. alapozta meg a jövőjét az MSZMP kebelén belül? Míg a ’61-ben született Gyurcsánynál alapvető bűnként ítéli meg, hogy az MSZP min.elnöke volt, és ezzel Ön szerint automatikusan felelős a 60 évvel ezelőtti Ön ellen elkövetett”komcsi” bűnökért – addig a nyilvánvalóan pártállami múlttal rendelkező Orbán(apja párttitkár, fia KISZ titkár)Kövér,Matolcsy,Martonyi János, Mikola István, Stumpf István stb a lista hosszú – egy emberként lesznek elfogadott és támogatott jobbos politikusok? Miféle logika ez kedves Figyelő!? Kövérnek egyébként az egész szűkebb és bővebb famíliája nagy és meggyőződéses MSZMP-s volt, és ma is az. Olyannyira, hogy a mélymagyar bajszos Laci gyerek pályafutását egyenesen az MSZMP társadalomtudományi intézetében kezdte… – hát Istenem, ettől még lehetne jó szándékú becsületes és némileg igazságosan gondolkodó ember – de nem az! Kevesen követnek el olyan visszataszító és undorító komcsizást mint éppen ő, no és Orbán akik maguk is kedvezményezettjei és haszonélvezői voltak a rendszernek – ez Önnek nem visszatetsző ?
    Egyébként a magam részéről nem gondolnám, hogy bárkinek a pártállami múltja kizáró ok lenne a normális emberi megítélésre – ez csak abban az esetben igazán gyomorforgató, ha épp azok komcsiznak a legjobban, akik maguk is érintettek voltak!

    Tehát ha jól értem, Ön nem Orbán párti, nem kormánypárti, nem Fideszes – annak ellenére, hogy mindenhez gratulál, mindent helyesel és mindennel egyetért melyet tesznek, mondanak, képviselnek – az pusztán álca? Mondja mit álcáz vele? A saját korlátoltságát, hogy képtelen megérteni, felfogni, hogy az Ön lelépése után történtek dolgok, váltották egymást pártok, elnökök, ideológiák, személyek és elképzelések mi több életformák ? Valóban azt hiszi, hogy miután Ön elhúzott, a „rettenetes komcsik” ( tényleg kik is ők? )uralkodtak itt egészen addig míg nem jött a legkisebb fiú Felcsútról, felhúzva a hétmérföldes csizmáját, és jól lebirkózta azt a mocskos bandát melyeknek neve „komcsik azaz balosok”, és akik szegény Figyelőt 60 évvel ezelőtt jól elüldözték ?

    Nos, ennek ismerete nélkül, ill figyelmen kívül hagyásával áll Ön a hazája jelenlegi politikai garnitúrájához, és kormányához, ill annak bármilyen cselekedetéhez, vagy intézkedéséhez!
    Tehát amit nem Gyurcsány csinált, gondolt, vezetett be stb az csakis tuti lehet! ( más meghatározó „baloldali” személyt úgy tűnik nem sikerült megismernie a rendszerváltás elmúlt 25 évében, ill. az azt megelőző 43 évben) Tehát amit Ön a „másik oldal”-nak tulajdonít az a kívánatos, szemmel láthatóan nem véve tudomást arról, hogy honfitársai százezreit, millióit dönti naponta a létbizonytalanságba! Egyszerűen becsukja a szemét, fülét és nem akarja tudomásul venni mi is az itthon élő, itthon maradott magyarok jó részének a gondja a jelenlegi rezsimmel! Így pedig nem is alkothat tárgyilagos véleményt még jóindulatú megközelítéssel sem – hát még ha ennek a szikrája sem fedezhető fel Önnél!

    Ezért hiteltelenek az érvei, miután tárgyi ismerete az elmúlt 60 évről a nullával egyenlőek mind a politikai „oldalak” tekintetében, mind a társadalmi szociális,gazdasági helyzetre vonatkozóan – ezt több alkalommal többféle szempontból és több problémával kapcsolatosan is igazolta – nincs tehát mire alapoznia az igen téves meggyőződését!
    Helyesebben, teheti, lehet Önnek bármi a meggyőződőse,véleménye (na ilyenkor szokott Ön hivatkozni a demokráciára, meg a szólásszabadságra) elvégre azt mond amit akar, ám a fentiek ismeretében nem kell személyében megtámadottnak éreznie magát ha ezt többen is vitatják, ill. visszautasítják! Elvégre Simicska óta tudjuk amit tudunk…

    Ne hadováljon tehát tovább szegény vérzőszívű honleányként arról, hogyan üldözték el Önt a balosok a hazájából, mert Ön saját akaratából nagykorú állampolgárként hagyta el az országát, önös érdekének megfelelően. Az elhatározását követő cselekedetét nyilván szellemi képességei birtokában fel tudta mérni, végig tudta gondolni, hiszen érdekesen zajlott az az „üldözés” amely a vőlegénye zsarolásán alapult!
    Egyszersmind el kéne már dönteni, hogy Önt valóban üldözték e – ehhez azért kell/lene egy két nagyon súlyos ok – mert a semmiért úgy gondolom nem igen veszi a nyakába a világot valaki! Azaz, hogy elképzelhető, hiszen ’56-ban igen sokan, több mint 200 ezren hagyták el az országot, és nem valószínű, hogy ők mind hős forradalmárok voltak, akiket az AVO megtorlással fenyegetett, sokkal inkább a gazdasági kilátástalanság és az ismeretlenben való próbálkozás lehetett az oka! Lehet, hogy ez is közrejátszott a „menekülésében” ?
    Ön itt felváltva indokolta távozását hol az üldözéssel, hol azzal, hogy a vőlegénye zsarolásának engedett – Ön ugyan nem akarta itt hagyni az idős nagypapát, nagymamát, apukát stb de mivel a vőlegény kötötte ebet a karóhoz, hogy akkor ő sem megy, hát engedett, de ez esetben hol itt az üldözés? Amennyiben inkább a vőlegény volt a hatóságok látókörébe, máris nem ugyanaz a képlet ! Az sem igazán jellemző, hogy mikor Önt ’57 januárjában két civil ruhás nyomozó kereste, és apja felvilágosította őket, hogy a lánya már rég „biztonságban van” külföldön, akkor ők udvariasan megköszönve az értékes információt elköszöntek és ezzel lezártnak tekintették az ügyet!?

    Szóval kedves Figyelő, nem kéne annyit ködösíteni és akkor a kutya sem „támadná”, max.kisebb lenne az érdeklődés a hsz-i iránt. És akkor az egyéb, rendre ide hozott viselt dolgairól – melyek úgyszintén nem igazán stimmelnek – még nem is ejtettem szót, nem is fogok mert már engem is nagyon fáraszt az a tömény ostobaság amelyet vagy tudatlanságból, és lankadó memóriája következtében ad itt elő – vagy egészen más oknál fogva,ám én inkább az előbbit feltételezem!
    Nem kell tartania attól hogy C.Adam kitiltaná innen,vagy bárhonnan, hisz azt gondolom ehhez súlyos dolgok kellenek, ez pedig egy liberális oldal, ahol bárki leírhatja amit gondol – ettől függetlenül nem kéne teljesen ellehetetleníteni magát – ha még nem késő!

    Tisztában vagyok vele, hogy esetleg el sem olvassa írásomat – hiszen hosszú – vagy a felét sem érti meg, hisz eddig sem értette meg amit nem akart, mégis leírtam, mert totál elég volt, hogy bárki bármiben nem ért egyet Önnel, rögtön sanyarú sorsát és üldöztetését vezeti elő!
    Többen (velem együtt)kérdezték már, hogy ha muszájból ment el, miért nem jött már vissza, hiszen az elmúlt évtizedek alatt bőven lett volna módja erre, Ön ezt minden alkalommal a Kanadában elért és megvalósított egzisztenciájával, családalapítási tevékenységével indokolta !
    A maga szempontjából talán igaza is van, de miközben nem kívánt változtatni és honfitársaival sorsközösséget vállalni – tévedés ne essék annyira nem hiányzik – aközben rendre olyasmiről nyilatkozza a tutit, melyről egyoldalú, szándékosan tévesen értelmezett infói vannak. Így próbál hangulatot kelteni a szívének kevésbé kedves politikai oldal ellen!?
    Ön tehát ne döntse el, hogy Orbánt ki milyen számarányban, milyen elgondolások alapján választották meg itt Magyarországon. A „népnek elege van a balosokból” ?
    Hogy kinek van elege és miből arról Önnek fogalma sincs!
    A saját sarkított véleményét vetíti ki állandóan a magyar népre, azt gondolja a nép gondolkodása, öröme, bánata, elvárásai lefedik az ön ugyanilyen irányú elképzeléseit, és ez okozza a folyamatos mellényúlását, tévedéseit.

  • Besancon

    2016 január 10
    3:19 du.
    Sajnálom, de hosszú beírását nekem nincs kedvem megválaszolni.
    Az igazság az, hogy türelmem sincs végig olvasni.

    Azt is sajnálom, hogy ingerli azt amit írtam, de már én ilyeen vagyok. Azt írom amit gondolok.
    Azt is sajnálom, hogy nem tudok a maga gyülőletében résztvenni a mai kormány ellen, mert nem ismerem és azt nem gyülőlöm , akit -amit nem ismerek.

  • Figyelő:
    „Azt is sajnálom, hogy ingerli azt amit írtam, de már én ilyeen vagyok. Azt írom amit gondolok.”

    T. Figyelő!
    Gratulálok, mindig szerettem az igazán jó tréfát. Ön is tréfakedvelő ember lehet, mert lám, most is viccel. Hiszen, ha Ön valóban azt írná, amit gondol, akkor egyetlen árva mondattal se lenne képes megörvendeztetni KMH olvasóit.

  • Kedves Figyelő!

    Ne sajnáljon semmit, nem szükséges problémáznia azon, hogy nincs kedve megválaszolni hosszú – Önnek szóló – véleményemet, hiszen nem is tudná!
    Ahhoz ugyanis el kellett volna olvasnia, és Ön valószínű rég nem csinált olyat, hogy valamit tisztázzon, vagy utána járjon. Továbbra is beszél bele a vakvilágba, anélkül hogy tudná, mit.
    Válasza egyébként nyílt beismerése volt mindannak amit írtam!
    További szép napot!

  • Besancon

    2016 január 10
    3:19 du.Nagyjából elolvastam a hozzám írt szövegét.
    A válaszom az, hogy fogalma sincs az én, vagy esetleg az akkriak helzetéről, csak amit az akkori sajtóban olvasott.
    Így, egyáltalán nem érdekel a véleménye s nincs kedevem, sem időm, pontról pontra megválaszolni. Higgyen amit akar,egyre viszont megtanitott: itt NEM szabad személyes véleményt, történelmi igazségról, vagy személyes tapasztalatról írni.

  • Aczél Gábor!
    Az Ön alkalmazottjaként???
    Dolgozott Ön valaha? Mármint állított elő bármiféle értéket? Fizetett adót Mo-n?