Egy új kanadai fapados légitársaság született

2016 január 7 12:21 de.1 comment

Kanadában méregdrágák a belföldi repülőutak, de ezen a helyzeten egy februárban induló új fapados légitársaság akar radikálisan változtatni. A NewLeaf nevű kanadai légitársaság február 12-én indítja első járatait és 7 kanadai várost kapcsol majd össze a lehető legalacsonyabb árakon. A legolcsóbb jegy 89 dollár lesz (adóval és illetékkel együtt), míg a legdrágább jegy sem haladhatja meg a 149 dollárt. Az első rendszeres járatok Halifax, Hamilton, Winnipeg, Regina, Saskatoon, Abbotsford és Kelowna városokat kötik össze.

A NewLeaf egy Boeing 737-400-as repülőkből állo flottával startol, minden gépen 156 utas fér el. Ellenben például a torontói regionális Porter Airlines-szal, a NewLeaf-en fizetni kell majd az üdítőkért és a snackekért. Ezen felül a becsekkolt poggyász is külön díjakat von maga után, míg a fedélzetre ingyenesen lehet majd felhozni kisebb táskákat.

NewLeaf Airlines

NewLeaf Airlines

Ha sikeres lesz a NewLeaf, akkor az Air Canada és a WestJet úgynevezett duopóliát törheti meg az új fapados társaság. Ellenben az Egyesült Államokkal, Kanadában immár több mint egy évtizede egyetlen egy igazán diszkontos légitársaság sem működik. Utoljára a montreáli székhelyű Jetsgo probálkozott ezzel a modellel 2001 és 2005 között. A Jetsgo Európában ismert olcsó árakon ajánlott jegyeket belföldi, amerikai és kubai desztinációkba, de négy év működés után 55 millió dollárnyi adósságot halmozott fel és a cég egyik naprók a másikra csődbe ment. Többszáz utas maradt hoppon kanadai és amerikai repülőtereken és 1.200 alkalmazott lett hírtelen állástalan. A botrányos csőd miatt a Jetsgo-t gyakran Jetsgone-nak becézték.

Nagy szükségünk lenne több versenygésre a kanadai belföldi légiközlekedési szektorban és a NewLeaf megalapítása jó hír mindazok számára, akik elképesztően nagy összegeket kénytelenek kifizetni, hogy egy másik tartományban lévő rokonaikat és barátaikat meglátogathassák. Kanada területileg olyan óriási (9,9 millió négyzetkilométer) és a lakosság oly annyira szétszórt, hogy nagy kihívás nyerességes légitársaságot működtetni. Ugyanakkor bízunk a legjobbakban, annak pedig különösen örülünk, hogy több opció között választhatnak ezentúl a kanadai utasok.

1 Comment