Így fest a befogadó magyar társadalom a Mandiner honlapján

2016 január 7 12:21 du.68 hozzászólás

Két, egymástól független megfontolás késztet engem arra, hogy a KMH olvasóival osszak meg egy hozzászólást, ami tegnap jelent meg a Mandineren publikált cikkem alatt.  Az első, hogy a KMH-n rendszeresen ér bírálat azért, mert nem szűröm ki lényegében az összes olyan hozzászólást, amely lapunk világnézetével, vagy egy itt megjelenő írással, vagy az általánosabb liberális állásponttal ellentétes, vagy ha esetleg olyan hozzászólás érkezik, ami együgyű és szánalmas. A KMH – szinte az összes, kommentelésnek helyt adó magyar lappal ellentétesen módon – egy moderációs sorban váratja a hozzászólásokat, amíg ezeket legalább futólagosan nem olvasom el és jóvá nem hagyom őket. A nyíltan rasszista, gyűlölködő és durván személyeskedő kommentek törlésre kerülnek, ritkán fordul elő olyan, hogy egy véletlenül átmegy az emberi szűrőn. A KMH egy kanadai lap és azokat az alapelveket követjük, amik minden szeriőz kanadai médiafelületen teljesen természetesek–ott sem tökéletes a helyzet, ott is megjelenik személyeskedés és ott is vannak akik visszaélnek az anonimitással és olyat mondanak, amit soha nem ejtenének ki, ha nevüket fel is kéne vállalni.

Ami azonban nem jelenhet meg egy kanadai lapban – így a KMH-ban sem – az egy olyan hozzászólás, ami tegnap íródott a Mandineren publikált cikkem alatt és ami stílusban teljesen mindennapos jelenség a magyarországi jobbközép lap komment szekciójában. Ezt azért emelem ki, mert a Mandiner nem Magyar Demokrata, nem kuruc.info, nem Stormfront, de még nem is Magyar Hírlap, vagy Magyar Idők. Az ügy pikantériája, hogy éppen Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) korábbi igazgatójának azon állítását vitattam, mi szerint „a vallási kisebbségek – pl.: zsidóság, muszlim – vallási élete lényegesen könnyebben megvalósul Magyarországon a hatályos törvényeknek és a társadalmi nyitottságnak köszönhetően, mint a nyugati ‘demokráciákban’”.

Ezt az állítást vitattam, amire – többek között – ezt a reakciót kaptam az egyik rendszeres mandineres kommentelőtől:

„Mész a pcsába, korcs hülyegyerek. A kérdés nem erről szól, hogy az őslakosoknak mit kell tenniük a befogadóbbá tételért: hanem arról: mit tegyen az érintett jövevény az elfogadtatásáért. Polkorrekt daganatszóró Adam: a világot fenntartó erő a jövevény behódolására épült ezer évekig. Ma pedig ez a törvény napról napra védekező-defenzív élet-halál harccá válik, a korcs genomtestvéreid jóvoltából. Fegyveretek a hazug manipuláció, a polkorrekt. Ezt kell legyőznünk és mindent, ami ehhez kapcsolódik.”

A kommentet egy OberEnnsinnen nevű hozzászóló írta. Összesen 15 rendszeres mandineres felhasználó like-olta ezt a kommentet. A fenti sorokat követő 24 hozzászólásban pedig nem szólalt fel OberEnnsinnen neonácizmusa ellen senki. Ezzen szemben viszont Schwezoff Dávid  egy gratulációban részesült OberEnnsinnen-től: „Schwezoff Dávid azzal, hogy kiáll a tényszerű igazság mellett, a polkorrekttel szembemegy, helyesen cselekszik.”

Ebben a befogadó társadalomban Schwezoff Dávid per pillanat „a jó zsidó.”

Körbelül úgy, mint ahogy Sayfo Omar „A kölni dóm mellett zavargó araboknak!” című írása után „a jó arab” lett.

Csak érdemes lenne észrevenni, hogy egy ilyen közegben, sem Schwezoff Dávid, sem Sayfo Omar, sem pedig én soha nem lehetünk jó magyarok.

Metropolis / Eric Mondschein

Metropolis / Eric Mondschein

68 hozzászólás

  • Tagadhatatlan, MAGYARORSZÁG JOBBAN TEJESÍT!
    .
    FIDESz-es hazudozásban, az ország FIDESz-es szétlopásában, FIDESz-es álszenteskedésben, a nemzet FIDESz-es cserbenhagyásában.
    .
    Tovább is van, mondjam még ? …

  • Chris, ezzel csak a felszínt kapargatod. Miért nem arra vagy kiváncsi, hogy OberEnnsinnen mitől vált ilyenné. (engem egy időben gyuri10 gyepált itt rendesen, de végiggondoltam és rájöttem jó oka van rá, még ha személyesen nem is vagyok okozója a gyűlöletének)
    S ez sokkal fontosabb kérdés, mint az hogy téged megsértett-e (ami persze nem helyes). Szerinted csak ma Németországban hány OberEnnsinnen-hez hasonló kommentelő született? Ki ennek az okozója, véletlen ez vagy eltervezett?
    Köln közösségi fórumain lassan minden bejegyzést törölni kellene, ahogy az Origó tette tegnap az ezzel kapcsolatos cikk alatt.
    Kinek az érdeke az, hogy a (szerencsére eddig csak)közbeszéd ennyire eldurvul? Ki provokálja az eddig viszonylagos harmóniában élőket.
    Ha ezekre tudod a választ már meg is érted OberEnnsinnen-t.

  • Göllner András

    Az idézett hozzászólás is jól bizonyítja a magyar nyelv csodálatos alkalmazkodását, képességét a gyűlöletkeltés, a trágárkodás, az eszement indulatok terjesztésének terepén. A világon senki sem tud jobban, színesebben káromkodni, senki sem tud jobban nyelvi erőszakot elkövetni embertársain mint a magyar. (Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez a nyelv képtelen hasonló csúcsokra törni a szeretet és az érzelmek más terepén is. Nyugodjanak meg testvéreim, ez nem magyar ellenes beszéd, nam a hazát akarom itt most lejáratni, mielőtt nekem esne Schwezoff Dávid. Kérem olvassanak tovább – ne gerjedjenek be előre)

    Ami számomra érdekes az az, hogy az idézett vitastílusra, mennyire fogékony a magyar, és valljuk be, mennyien büszkék is vagyunk hogy mi ilyen frankón tudunk száguldani, manőverezni az anyanyelvünkkel. Büszkék vagyunk erre a képességünkre, mint arra is, hogy Lehel és társai a 900-as években végig rabolták, kúrták Európa népeit, mig jól nem tökön rugtak, és utána kissé visszafogtuk magunkat. A Hösök terére azért kitettük erőszakoskodó előtdjeinket, és őket ma is a nemzet harcias példaképének tartjuk. Kisfiainkat az ő példájukat követő útra búzdítgatjuk. A 64 vármegyések, a Jobbik, a FIDESZ is tele ilyen ifjakkal. Bizonyára sokan, Ober Ensinnent is – akinek én különben azt az állnavet javasolnám, hogy Tök Ignáci – a hazáját védő, a nyelvét izgalmasan forgató mélymagyarnak tekintik a Mandíner táján sertepertélő hazaszeretők. De a dolognak természetesen van egy másik oldala is.

    A Mandiner – mely a mérsékelt magyar jobboldal hangjaként pozicionálja magát – érdekesépen, semmi jelét nem adja annak, hogy gondja lenne az ilyenfajta vita stílussal. Kommentár nélkül helyet ad Bayer Zsolt közönséges trágárságainak, a füle botját sem mozgatja, ha a vetélkedőben, az általa engedélyezett hangadó a vele egyetnemértő és civilizált hangnemben érvelő embert elküldi a pcsába, és daganatszóró hülyegyerekként ábrázolja. A Mandíner szerkesztői ezzel a szótlan magatartásukkal nem a magyar politikai kultúra felemelkedését,nem a konzervatív értékeket, nem a züllött, velejéig lerohadt magyar közbeszéd sinvonalát ápolják, hanem annak az ellenkezőjét. Azt gerjesztik, hogy egyre többen megalkudjanak a hétköznapi mocsokkal, azt gerjesztik, hogy aki erre képtelen az húzzon el a pcsába ebből a mocskos közéleti pocsojábol. Nem a népet hanem Tök Ignácikat szolgálják. Azt szorgalmazzák, hogy adjuk át a teret azoknak akik állnéven, káromkodással, indulatos hőzöngéssel magyarkodnak, és elérjék mind ezzel, mint már kétszer az elmúlt évszázadban, hogy Európa jól tökön rúgjon bennünket. Ami késik, nem múlik.

    A félreértés elkerülése végett: a KMH szerzők sorából mi nem a cenzúrát hiányoljuk, nem azt kérjük a Mandíner szerkesztőitől, hogy radírozzák ki az ilyen hangokat, hanem azt, hogy merjenek konzervatívok lenni, szólaljanak már meg végre, vegyék ki az újjukat a szájukból, száljanak le a biliről, térjenek le a gyávaság útvonaláról, adják fel a szardobálással együttműködő közömböt, cinkosságot !!! Mutassák meg, hogy a magyar konzervatizmus nem arról szól amit a ballibsik állítanak rólla – eddig minden okkal.

  • Kedves C.Á!
    Ez egy nagyon korrekt és tárgyilagos írás!
    Természetesen törölni kell a trágár,sértő,primitív hozzászólásokat
    (mindkét oldalon:a helyeslők és az ellenvéleményen lévők esetében egyaránt!)
    Ez egy demokratikus lap,ezért minden véleménynek,hozzászólásnak helyt kell adni,ettől FÓRUM az oldal!
    Nem vagyunk egyformák,van aki közelebbről(itthonról)van aki távolabbról(kintről)mond véleményt!Vannak kevésbé és vannak jobban tájékozottak bizonyos témákban!
    Vannak bal illetőleg jobboldali beállítottságú emberek,akik nem azonos módon látják a dolgokat,ezt el kell fogadni tényekkel kell
    meggyőzni a másikat ha lehet…,de akkor sem dől össze a világ ha nem sikerül!
    Örülök,hogy az utóbbi időben ok nélkül nem töröltök hozzászólást,mint az régebben megtörtént a funkciójára méltatlan egyes moderátorok miatt!…….

  • Valaki írta valahol, hogy az ország végletesen két részre szakadt: fideSS-fanokra és normális magyar emberekre.
    Gondolom, a fideSS-fanokba en bloc beleértette az egész jobbot, ultrajobbot.

  • bonhomme!

    Nem szakadt szét az ország és mindkét oldalon illetve a pártsemlegesek között is vannak normális és másokkal szemben toleráns emberek szerencsére!
    Itt csak az elvakult,tájékozatlan gyűlölködők feleslegesek……
    már ha észre veszik!

  • Magam részéről Schwezoff Dávid véleményével egyetértek. A mai magyar nemzet elleni kampányban bizony sokan résztvesznek s ő egy olyan aki tárgyi hitelességgel megvédi azt, nem tudom elmarsztalni.
    A KMH főtémája a mai magyar kormány lejáratása és a hazai élet rossz hírének terjesztése..sajnos.

  • Még sohasem jártam a Mandineren, most teszek egy prób át.. Kiváncsi vagyok, tolerálnak-é engem is.. 😀

  • bonhomme

    2016 január 7
    2:06 du.
    Bizony igaz ez a megállapítás. Csak én a m. hazafiak és a baloldal közötti különbséget látom.

  • Figyelő!
    Gratulálok!!!!

  • Szerintem meg ha végre nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat akkor MO-on elég gyorsan helyére kerülne mindenki és sok hangoskodó minden oldalon nagyon gyorsan elkussolna….méghogy fideSS…maximum f…kétharmados többséggel annyi vér se nincs himbilimbijükben, hogy bár ennyit megtettek volna….

  • Szerintem, az előítéletek, a rasszizmus, anti-Szemitizmus és vallási, nemzetiségi intolerancia önkéntes elvetését elvárni a Magyar társadalom aktív és túlnyomó többségétől teljesen irreális, még az utópiát is meghaladja.
    Semmi más nem kell, csak türelem. A Magyarok nagy része kihal vagy elvándorol 45-50 éven belül, addigra a kisebbségben levő Roma lakosság száma közel annyi lesz, mint a megmaradt Magyaroké, többségük idős emberek lesznek. Talán akkor kényszerből tanulnak valamit mindannyian, hogyan kell együtt élni más nemzetiségű, más vallású emberekkel és toleranciát, tiszteletet gyakorolni, nem csak magyarkodni.

  • charlie,
    lehet,hogy néha lehordtalak.Minden bizonnyal tisztességgel kiérdemelted.Most újra csak arra akarlak figyelmeztetni,hogy soha de SOHA senkit nem gyűlöltem,mert az nem a mi természetünkhöz tartozó érzelem.Vitázhatok,lenézhetek,verbálisan lealázhatok, undorodhatok mindenkitől,akit a szennycsatorna látó-távolba fröcskölt.Azonban ez semmi esetre sem gyűlölet.Ezt a tulajdonságot soha nem fogom tőletek eltulajdonítani.Azért viszont,hogy képtelen vagyok titeket szeretni, ITT ÉS MOST BOCSÁNATOT KÉREK!
    A schwezoff dávid nevű újkori kápó nevét pedig scharph móricz nevű, majd a negyvenes évek auschwitzi kápó barátaitok nevei közé sorolhatjátok.Őket még gyűlölnötök sem kell.Engem pedig hagyjatok szabadon hányni.

  • Gyula Bognar,
    beírásod tökéletes.Hozzátenném még azt,hogy a 45-50 év kicsit soknak látszik.4-5 év jobb lenne.Drukkolok!

  • Kedves C.A.!
    Mi páran, akik itthon élünk, és próbáljuk megőrizni ép eszünket, nem olvassuk a Mandinert, mert főszerkesztőjét túl sokszor láttuk/hallottuk maszatolni, mellébeszélni, egy szóval hazudozni.
    Swezoff Dávidról meg csak annyit, hogy eddigi szerepeiben – evangélikus, bárénekes, MAZSIHISZ elnök – nem igazán alkotott említésre méltót, megnyilatkozásai említésre sem méltók !
    Szervusztok, jó estét !

  • charlie Még nem volt migráns kérdés a láthatáron, mikor ezek az állatok már így kommunikáltak. Nem csak a mandineren, hanem szinte minden cikk után, legyen bármiről szó.

  • Figyelő,
    már megint csacsiságokat írsz.A mai magyar kormány le tudja járatni magát önerőből.Amúgy pedig csak leutánozzák a lejáratásban majdnem az egész magyar történelmet.
    Örülök neki,hogy Marcsival továbbra is ilyen jól megértitek egymás szájszagát.

  • hehehe.. Valaki már bejelentkezett falusi néven, de megoldottam. Most váom a kedvesmamámmal való aktív szerelmi kapcsolatokra való javaslatokat.. 😀

  • Falusi, ami késik nem múlik. Már Chrisnél sem értettem a mazohizmusra való hajlamot…

  • Moholy
    2016 január 7
    5:20 du.
    Tod, van, aki bogyókat szed, hogy ne legyen alacsony a vérnyomása.. émmeg nekiállok hülyékkel harczolászni, ami szintén megnöveli a vérnyomást.. Szerinted melyik az olcsóbb? 😀

  • „Csak én a m. hazafiak és a baloldal közötti különbséget látom”
    Hm.
    Tehát a hazafiak nem baloldaliak, avagy a baloldaliak nem hazafiak.
    Hm.
    Tehát, a nem-baloldaliak, akik Vajnát – mint a Nemzetvezető testvér személyes off-shore ügyi és adó-„elkerülési” tanácsadóját,- milliárdokkal tömők a hazafiak.
    Tehát a Nemzetvezető testvér kertje végébe, a budija mellé stadiont rittyentő nem-baloldaliak a hazafiak.
    Tehát, a honpolgárságot pénzért áruló nem-baloldaliak a hazafiak.
    Tehát, az elesetteket, keresztény/keresztyén álszentséggel cserbenhagyó nem-baloldaliak a hazafiak.
    Tehát, az egyre többeket, tömegeket ellehetetlenítő, külföldre kényszerítő nem baloldaliak a hazafiak.
    Tehát, a családtagjaikat, utódjaikat, rokonjaikat közpénzből milliókkal, milliárdokkal saját lábra-segítő nem baloldaliak a hazafiak.

    Tovább is van, mondjam még?

  • Le5I1eL Új értelmet nyert a hazafiság. Figyelőnek és Marcsinak ez a hazafiság, neked haladni kell a korral. Ezek után érthető, hogy nekik minden szép. Igaz Marcsi reflénje kimaradt, hogy ő otthon él jobban tudja. Figyelőre ez nem vonatkozik úgy látszik, Figyelő messzire is jól lát.
    De ha belegondolsz, igazuk van. Ha azok, akik egy élhető, tisztességes országot akarnak, azok „libsi hazaárulók”, akkor nekik csak a hazafi elnevezés marad.:(

  • Válasz Le5I1eL-nek:
    Ha jó emlékszem az igaz baloldali, nemzetközi, azaz internacionálista. Így tanultuk, így tapasztaltam.
    A magyar „hazafi”, meg a magyar érdekeket keresi és támogatja.
    Ez a meghatározás-

  • llanfair

    2016 január 8
    9:16 de.
    Válaszom arra, amit rólam írtál.
    Ugyan ezt elmondhatom rólad is, „Úgy látszik messziről is jól látsz”!
    A kritikáid is, és amit a mai kormányról és a magyarokról külföldön híresztelsz.

  • Figyelő
    2016 január 8
    11:04 de.

    Már százszor megfogadtam, hogy nem szólok érte, de nem tudom megállni.
    Amit itt is írsz, az kb. olyan, mint az alma nem olyan kényelmes, mint az edzőcipő.

    Még mielőtt. Én értem, hogy szerinted attól, hogy valaki jobboldalinak mondja magát az rögvest hazafinak tekinthető, aki meg nem, az ab ovo hazaáruló. De légy szíves, csak egyszer, csak egyetlen egyszer gondolj bele, hogy mit is mondasz ezzel. Mit mondasz azoknak, akik nem ti vagyunk.

  • Figyelő Csak nekem a családom és a barátaim ott laknak.
    Te leléptél 56-ban, én 2012 március 31-én. Mi sűrűn hazajárunk, és ingatlanunk van Budapesten (is). Érzed a különbséget?
    Mit híresztelek külföldön? Mesélj!

  • mkati

    2016 január 8
    12:33 du.
    Azt hittem érthető volt a deffincióm a két különböző felfogástól.
    Ahogy már írtam, a külföldi ember is kritizálja a saját kormányát, de mennyire!
    Viszont, nem ír, mond rosszat külföldön róla.
    Igen egyszerű megérteni.

  • „Ha jó emlékszem az igaz baloldali, nemzetközi, azaz internacionálista. Így tanultuk, így tapasztaltam.
    A magyar “hazafi”, meg a magyar érdekeket keresi és támogatja.
    Ez a meghatározás.”
    .
    Tudomásul vettem, hogy vannak akinél ez a kettő kizárja egymást, még akkor is ha internacionalista szinten „kalapozunk” mert az jár!
    .
    Számomra a hazafiság nem jelenti azt hogy mások érdekeit ne vehetném figyelembe, ne próbálnám megérteni – minimum értelmező és nem feltétlenül elfogadó módon,- már csak azért is mert kicsiny hazánk geopolitikailag internacionalista (más nemzetek között helyezkedik el).
    .
    Nem sziget. És ha már a szigetnél tartunk. Míg Nagy Britania már a belépéskor feltételül szabhatta, hogy csak annyit hajlandó „befizetni” amennyit „visszaosztáskor” visszakap, addig mi „kalapozunk” (befizetések-támogatások különbezetéért) mert az jár.
    .
    Ezt nem érti a Kedves Vezető sem, hogy a Britt miniszterelnök nem a támogatója, nem szövetségese, hanem ő csak a britt miniszterelnök egyik ESZKÖZE.
    .
    Az ál-„hazafiak”-hoz egy bónusz kérdés.
    .
    Gazdasági növekedésünk (pl. a GDP) mennyivel is nagyobb (vagy hányszorosa) az EU (nemzetközi-internacionalista) pénzek költségvetésbeni arányának?
    .
    Vagy a hazafiság mértéke, hogy mint országházunk nagybajúszú vice-házmestere, csak arra emlékszik, hogy déli kapcsolatainkon mennyit rontott a rendszer-(rabló-)-váltást megelőző cca. 40 év, de ugyanakkor elfeledkezik, a „Hideg Napok” c. filmben is említett Dél-Vidéki „eseményekről”, gondolom fejében az a kapcsolatok ápolását szolgálta.

  • Figyelő!

    Oda se neki Te nem leléptél,hanem el kellett menned….óriási különbség azokkal szemben ,akik csupán gazdasági (megélhetési okokból)”léptek le”,mert esetleg itthon nem rendelkeztek megfelelő
    tudással,képzettséggel ahhoz,hogy az általuk „elképzelt” életszínvonalt megteremtsék!
    Te elfogadtad egy másik ország törvényeit,nem randalíroztál,követelődztél és nem sértegettél senkit,igyekeztél
    beilleszkedni(nem úgy mint sok képzetlen,erőszakos és a többség vallását nem tisztelő primitív migráns)!
    Óriási különbség!!!

  • Gyuri10!

    A múltkor meg dicsértelek és régebben sem sértegettelek….

    Lehet,hogy tévedtem?
    Most azonban szeretném kijelenteni,hogy nekem nincs szájszagom…..
    még fogkrémre,szájvízre telik(gondolom Figyelőnek is)bár én ebben a
    szegény országban élek,hol diktatúra van…
    Javaslom adjuk meg egymásnak a tiszteletet,akkor is ha netán nézeteink különböznek!
    Illatos lehelettel üdvözöllek!
    MARCSI

  • Figyelő
    2016 január 8
    12:59 du.

    Azt értem, hogy ti/te hazaárulónak tartotok csak mert nem vagyok ti. Nem ma kezdődött.
    Azt is megértem, hogy szívet melengető lehet, ha egyszer csak jön egy politikus és arra építi a politikáját, hogy akik mögé állnak, azok jobb emberek, jobb hazafiak, igazi magyarok. Azt nem vagyok képes még ma sem megérteni, hogy nem látjátok ebben a csapdát.

    Más. Én még emlékszem az MNO fórumára. 2002 utánra. Azt már nem is említem, hogy fideszes politikusok mivel rodshowzták tele a külföldi médiát. De azt értem, hogy szerintetek az hazafias volt, mert ők és ti tettétek. Na mindegy, ez már tényleg körbeér, de hiába.

  • Marcsi,
    elnézésedet kérem.Figyelőre kaptam fel a vizet.Sajnálom.
    Figyelőre is csak azért haragszom némelykor,mert valótlan elképzeléseiből meríti a tutit.Még azt sem mondhatom,hogy hazudik, csupán azért,mert Ő így gondolja.Például azt írta,hogy 1941-ben kamenyec-podolszkban kivégzettek nem is MAGYAR zsidók voltak.Erre válaszoltam neki,hogy a szíriai és örmény keresztények sem MAGYAR keresztények.Akkor őket már lemészárolhatják a muszlimok,szabad prédák?Választ természetesen nem kaptam Tőle.Ettől aztán nálam is kiborult a bili.Ennek ellenére sokszor egyet értek vele(migránsok).
    Szóval a valódi célpont nem Te voltál!

  • Figyelő 2016 január 8 11:41 de. Egyébként nem neked szólt a kommentem, hanem Marcsinak. Kedves Marcsink ki mint tudjuk, magas beosztásban dolgozott magas iskolai végzettséggel, tökéletesen átlátja, hogy külföldről mindenki vak és hülye. Legjobb esetben megtévesztett. De ez nem vonatkozik azokra a külföldön élőkre, akik a jobboldalt imádják. Itt látok némi ellentmondást.
    Te csak azért keveredtél bele, mert nagyon szeret hozzád törleszkedni, mert valamiért itt már mástól tiszteletet nem kap.

  • Figyelő
    Csaxólok, hogy mi , akik szted nem vagyunk hazafiak és talán magyarok sem, akiket lekezelsz és hülyének nézel, itthon maradtunk, és nekünk :a dolgozó kisembernek köszönheted, hogy van hova hazajönni.
    Szervusztok, jó napot !

  • Marcsi
    2016 január 8
    2:37 du.

    A diplomás orvosok, mérnökök százezrei, akik mosogatnak és takarítanak, vagy halakat pucolnak, dolgoznak fel napi 12-16 órában Angliában azok miféle képzettséggel nem rendelkeztek odahaza????? Igen leléptek, mert különben éhen halnak a családjukkal együtt. Ilyen gusztustalan és hazug állítást még nem láttam senkitől, mely a mostani elvándorolt magyarokat minősítette volna. Marcsinak sikerült. (Diplomával alantas munkát végeznek magyarok tömegei, mely épp az ön gusztustalan állításával áll szemben, miszerint ne lenne képzettségük és azért mentek el.)

  • bonhomme 2:06, tévedés, két oldal van, az öngyilkos hajlamú őrült libsik és a normális emberek, s nemketté szakadt az ország, hanem csak a sarka tört le.

  • HunCanada Tovább ragoznám. Akik minden képzettség, vagy olyan képzettséggel mentek ki, ami kint nem kell, még tiszteletre méltóbbak. Ha nincs képzettsége, nyelvtudása sincs. Aki ennek ellenére kint megtudott élni, azelőtt kalapot le. Ahhoz akarat, szenvedés és hatalmas tűrőképesség kellett. Ezek bizony roppantul értékes emberek, Ők is nagy vesztességei az országnak, nem csak a nagyon képzettek. Marcsinak fogalma nincs az életről, olyan mint Csipkerózsi, csak Ő korosodott alvás közben.

  • HunCanada!

    Ha diplomás orvosok mérnökök kint 12-16 órában halat pucolnak,akkor miért mentek ki,itthon a szakmájukban bizony egyiknek sem kellett
    éhen halnia,különösen,hogy mint írtam 900-980 ezer forintos bért
    kapnak (riport,újságcikk,TV!!!!)az orvosok,ha ez nekik nem elég pláne itthoni viszonylatban
    akkor csak menjenek….és hol van a hivatástudat?Na ezt kár volt megírnod!
    Talán mégsem kapkodnak mindenkiért…..

  • Marcsi,

    Fogalma sincs mennyit keres Magyarországon pl. egy aneszteziológus és mennyit Németországban, vagy Angliában. Fogalma sincs a körülményekről és a megbecsülés különbségeiről. Nekem Angliában és Németországban is kénytelen dolgozni diplomával közeli rokonom, egyikőjük (orvos) maradt a szakmájában és 6-7-szeres a fizetése, amiből nem hal éhen, másikuk az alantasabb munkával is kifizette 5 év alatt a 30 évesre felvett magyar hitelét és immár saját házat (nem lakást, nem apartmant) vásárolt választott hazájában, amire itthon esélye sem lenne.
    900-980 ezer forintos orvosi fizetés? Ezt nem gondolja komolyan, hogy minden egyes mezei és kezdő orvos is ennyit keres, míg Németországban mondjuk ők is valóban ennyit. Maga sajnos teljesen elrugaszkodott a valóság talajától, ahol magyar emberek és családok milliói élnek egyik napról a másikra. Tájékozódjon újra az orvosi fizetések terén, ha teheti ne csak újságból, és TV-ből hanem testközelből.

    Egyébként ha igaza lenne az elképesztő téves fizetések tekintetében, akkor mivel magyarázza, hogy orvosok ezrei mégiscsak elmentek Magyarországról? Hmmm? Netán akkor a politikai környezet és egyáltalán a légkör nem megfelelő nekik? Vagy csak kalandoznak?

  • Marcsi A kórházakban és szakrendelő intézetekben foglalkoztatott orvosok átlagos bruttó havi fizetése 424 ezer forint volt 2012-ben, derült ki a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (Gyemszi) összefoglalójából.
    Ez bruttó bér, és tartalmaz minden járulékot, ügyelet, túlóra stb). Itt nemrég leírtam, menni pénzt kellett kifizetni a családi kasszából, például a továbbképzésekre.
    Kedves Marcsi, abbahagyhatnád már tényként kezelni félinformációdat. Hivatástudat? Gondolom te ingyen dolgoztál, és levegőből nevelted a fiadat? Kapitalizmust akartál, nesze itt van. Kereslet és kínálat. Hülye ember dolgozik 200 ezerért, mikor dolgozhat 3 millióért. Gondolom te elővettél volna egy Orbán képet, és elutasítod az ajánlatot. Ne röhögtesd ki magad.

  • Huncanada, azért itt sem hal éhen az itteni orvos. Lehet nem telik vw passatra, de azért nem olyan vészes a dolog. Mármint a kezdő orvosoknak, mert meg kell nézni a kórházak belső parkolóját, ott már virítanak a vadi új passátok. Meg az azért mégsem várható el, hogy milliós fizetésük legyen, bár a hálapénzzel lehet kiegészül annyival. Egy kicsit igazságtalan lenne a többi szakmához képest az orvosok milliós fizetése. Még a kommunista örökség korszakában élünk, aki ezt nem tudja felfogni és elfogadni, az ne az orvostudományi egyetemre menjen tanulni. Legyen pl közlekedésmérnök. Aki tervez az milliókat keres havonta.

  • HunCanada Beszélhetsz nekik amennyit akarsz. Beleégett az agyukban a hálapénz. Felnőtt emberek nem tudják felfogni, hogy csak az orvosok szűk rétege kap. Azt sem fogják fel, mennyibe kerül az állandó önképzés, és azt sem fogják fel, hogy aki meggyógyítja az életét, az többet érdemel a kegyelem fizetésnél. Komoly gondolkodó embereknek képzelik magukat, és a legegyszerűbb dolgokat nem értik meg. Nem várható el a milliós fizetés az életüket megmentőnek? Akkor ne sírjanak, ha van akinek megéri.
    Leszűrve, meneküljenek az orvosok oda, ahol megbecsülik őket. Majd beindítják a javasasszonyképzést, jó lesz az úgy.

  • llanfair!

    Lehet,hogy 2012-ben „csak”424e/Ft volt a fizetésük,no meg a hálapénz,
    túlóra.ügyelet stb……nem haltak éhen……akkor sem!!!
    De ugye ,mint írtam 2015-ben már 900 e/Ft körül/TV riport,sajtó!!!/
    amiből azért itthon bizony meg lehet élni!!!!!
    Az meg egyenesen pofátlanság,hogy ennek ellenére a kis fizetésűektől,nyugdíjasoktól elfogadják a hálapénzt,közben
    sokan felelőtlenek,hanyagok!!!!CSAK A MÚLT HÉTEN 2 OLYAN műhiba
    volt,ami elkerülhető lett volna és a beteg meghalt.
    A kórházi felszereltségen elismerem,hogy van javítani való,de nem lehet mindent arra fogni!!!!

    tropa!
    HunCanada el van tájolva itthon valóban majdnem milliós nagyságrendű
    fizetésük van különösen a műtő orvosoknak,a kezdőknek még jó,hogy nincs ennyi,de magas ösztöndíjjal,juttatásokkal támogatják őket.
    Akinek ez nem elég az menjen halat pucolni Kanadába….
    Sajnos itthon orvoshiány van,de az ilyenekért nem kár……

  • A tárgyilagosság kedvéért hozzá kell tennem,hogy bizony itthon is
    vannak rendes orvosok,nővérek akik nem fogadnak el a betegtől
    semmit és gondosan szakszerűen ápolják!
    Na az első kórházban ahol 3 műtéttel tönkretették az életem,nem ilyenek voltak,a következő évben a másik kórházban próbáltak segíteni teljesen önzetlenül,amiért hálás vagyok ,de sajnos
    csodára már nem voltak képesek,csak az előző kórház hibáit próbálták
    nagyon lelkiismeretesen korrigálni!

  • ” Magyar társadalmi nyitottság „ami nincs.
    Viszont nyugati demokrácia létezik! De ezt kívülről jobban látni

  • Marcsi utoljára megpróbálom a lehetetlent, mert úgy sem érted. Az egyik kórház néhány altató orvosa keresett 900 000 forintot. Ezt bruttóban, túlórával és ügyeleti pénzzel. AZ ALTATÓORVOS (SEM) KAP PARASZOLVENCIÁT! Könyörgöm, fogd már fel. A 400 000 is bruttó és benne van minden járulék. Ez tényleg olyan nehéz? Nem hal éhen? Miért, ennyit érdemel, hogy ne haljon éhen?
    Szomorú, hogy téged félrekezeltek. Engem elütött egy autó gyerekkoromban. Akkor most minden autótulajdonos rohadjon meg?
    De semmi gond, szerintetek nem érdemlik meg a jó életet, más ország szerint megérdemlik. Tehát oda mennek, ahol megbecsülik őket. El kell, hogy keserítselek, hogy a jó orvosokat tartják meg külföldön, nem a rosszakat. A rosszak visszamennek.
    Nálad kevesebbet nem sokan tudnak az egészségügyről, de tudatlansággal, rosszindulattal és gonoszsággal kevesen is okoznak nekik ekkora erkölcsi kárt. Nem értem mire jó ez, de te biztos tudod. Te vagy az orvoselüldöző csoport elnökaspiránsa?
    Miért nem fogjátok fel, hogy ezzel a hozzáállással csak a tudást üldözitek el, magatok alatt vágjátok a fát. Olyan agyakat engedtek el szívfájdalom nélkül, amit 20-30 év alatt lehetne csak pótolni, de nem lehet, mert az újakat nem lesz aki tanítsa. Ez 1×1.

  • llanfair!

    Most már kicsit unalmas az észosztásod kintről,meg nem vagy képes
    figyelmesen elolvasni a levelem.
    Én a műtő orvosokról beszéltem és nem az altatóorvosokról,akiknek
    az itteni és HITELES!!!információk szerint 5-600 ezer a fizetése,ami
    az előbbiekhez képest kevesebb,de reális.
    Okoskodtok,vitatkoztok ,kioktattok tájékozottabb embereket.
    Persze Te mindent tudsz,dolgoztál a közlekedésben(hóakadály cikk…)
    voltál mentős is,meg még mi,minden?
    Az meg szemenszedett hazugság részedről,hogy nem kapnak paraszolvenciát,az altatóorvosok ugyan nem minden esetben,mert ha
    Most meg semmit nem csinálsz kint,a feleséged tart el(régebbi hozzászólásodra emlékszem,jó a memóriám…)
    Ha téged vagy a családod szúrtak volna el,másképp gondolkoznál!
    Nem vagyok rosszindulatú a panaszom jogos és perelek!
    Szemenszedett hazugság,hogy nem kapnak paraszolvenciát,sok esetben az altatóorvosok is (ha tudja a beteg,hogy ki volt és nem kábítják el műtét előtt).
    Na elég volt a meghazudtolásból,kioktatásból!!!!

  • Kiegészítés!

    Többször előfordul az is,hogy nem várják meg azt,hogy a beteg „önként”legyen hálás,már műtét előtt közlik a tarifát és nem
    magánrendelőben hanem KÓRHÁZBAN!!!!)Több ilyen ismerősöm is volt,aki
    aztán másik kórházba ment,mert hányingere lett…..mint nekem is
    azoktól, akik ezt tagadják,vagy elfogadják!!!!

  • Marcsi Nem csinálok semmit? Te mi a francot csinálsz nyugdíjban? Nekem miért kellene bármit csinálnom? Eleged van a kioktatásból? Akkor hagyd végre abba a baromságaid terjesztését. Amit te itt csinálsz, az már bűncselekmény.
    Az én hiteles forrásom az orvosegyetemi tanár feleségem, és kb 500 orvosismerőse. Elég hitelesnek tűnik?
    Mi mindent csináltam? Sokkal többet mint te. Már írtam. Voltam lakatos, buszvezető, ápoló, taxis, mentősofőr és mentő ápoló, éjjel nappaliban eladó, lapátoltam havat és mostam lépcsőházat. Voltam még benzinkutas is. Gyermekkoromban szövőgyárban stekkeltem, és újságot hordtam ki. Nekem nem volt büdös a munka, mindig megfogtam a munka végét.
    Most hirtelen ennyi jutott az eszembe. Én csak egy ilyen ingyenélő voltam világ életemben. De mégsem jó a memóriád, ezt nemrég leírtam magamról, „charlie” meg is szurkált érte. Természetesen nem érek fel hozzád, de nem is akarok. Sosem szeretnék ilyen gonosz, irigykedő és vádaskodó ember lenni.
    Semmit sem csinálok? Semmit. Állásom lenne, itt is keresik a buszvezetőket. De nincs rá szükségem, feleségem olyan fényesen eltart. Te meg pukkadj meg.

  • llanfair
    2016 január 10
    11:34 de.
    Most mondjam, hogy a Te hibád? Úgy álltál le vitázni Marcsival, mintha most toppantál volna be ismeretlenül az oldalra.
    Miből gondoltad, hogy a hallgatási időszakot ismeretei bővítésével töltötte?
    Szerinted milyen műhiba történt vele? Jó, ne írd le, én is tudom.
    Neki csak oda kell szúrni a baromságokra, érdemi vitára alkalmatlan.

  • Don Ovuz Jó, igazad van. De ha megpukkad akkor jöttök nekem eggyel. 🙂

  • Itthon sok nyugdíjas dolgozik, aki képes rá,én beteg vagyok, így nem tudok bár szeretnék,annak ellenére hogy tisztességes nyugdíjam van!

    Ja és 40 évig dolgoztam a szakmámban,felsőfokú végzettséggel,több évet vezető állásban,sőt még pár évet rá is húztam!
    Az a Te dolgod,hogy voltál mindenféle munkahelyen,(úgy látszik,hogy sehol se találtad a helyed)de az már nem,hogy mások fölé helyezd magad ok nélkül.!
    Nem én sértegetlek,okítalak,nem én játszom az eszem,nem én uszítok a
    volt hazám ellen többnyire valótlanságot állítva,tájékozatlanul!
    Én itthon éltem jóban rosszban….nagy különbség!
    Arra kérlek vedd már észre,hogy nem csak neked írok,van pár normális ember ezen a fórumon!Nem muszáj mindenre reagálnod…
    Lehet,hogy bosszantó számodra az,hogy több kint élő meg itthoni
    magyar is hiteles forrásból tájékozódik
    Sem jellemben..sem észben,sem becsületben,sem igazmondásban
    nincsenek komplexusaim veled szemben!
    Már így is túl sok időt töltöttem itt,holott ennél tartalmasabb

    (olvasás,TV,más fórum…)szórakozásom is van.
    nem vagyunk hasonlók!Szerencsére!
    Nem kell mindenre reagálnod,na most már nem érek rá!
    Minden jót és egy kis „önkritikát”!

  • Don Ovuz!

    Csak benéztem pár percre(egyébként másik fórumon vagyok),semmi közöd,
    hogy milyen műhiba történt(orvos-ügyvéd,betegbiztos és orvosszakértő
    tudja!)ha azonos szinten lennék…. én is kívánnék hasonlókat több
    itteni „jó embernek”,de nem teszem,Istenre vagy a sorsra bízom!

  • Marcsi Meggyőztél. Holnap megyek, és elveszem egy háromgyerekes férfi munkáját, hogy nekünk még több legyen, neki meg semmije. Jó tévézést. Berkinek új műsora van?

  • A Német Foglalkoztatási és Kutatási Intézet legújabb tanulmánya szerint a Szíriából és más háborús országokból menekült emberek 15 százaléka rendelkezik csupán diplomával vagy szakképzéssel. És még náluk is komoly problémák adódhatnak. A szíriai oktatási rendszer nyolcadik osztályos tanulója például egy harmadikos német tanuló szintjén áll – állítja a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet. Egy eritreai villanyszerelő biztosan meg tud szerelni egy rádiót, kábelt is le tud rakni, de valószínű, hogy még sosem látott biztosítékszekrényt.

  • Göllner András

    -„…Büszkék vagyunk erre a képességünkre, mint arra is, hogy Lehel és társai a 900-as években végig rabolták, kúrták Európa népeit,…”
    – Ez így ebben a formában nem igaz! A jó katonákként ismert magyarokat is segítségül hívták hol a német hercegek, „kiskirályok”, hol a bolgárok vagy görögök. Ilyenkor a katonaság ellátása nem mindig volt „zavartalan”! Ha megnézzük az öt-hatszáz évvel későbbi háborúkat, ennél sokkal nagyobb pusztítást vittek véghez a seregek.
    – Csak remélni merem, hogy nem történelmet tanít!

  • Én azért kifizettetném azokkal az egyetemi tandíjat, akik nulla forintos tandíjjal orvosok lettek, s diplomaosztás után jöttek rá, hogy ebből itt nem lehet luxus körülmények között megélni, s elmennek egy nyugati országba.
    Érdekes, hogy amikor a fiatal felvételezik az orvostudományi egyetemre akkor azon magasztos cél lebeg előtte, hogy ő életeket akar menteni. S ezen nemes eszme csak a diplomaosztásig tart, mert reppenek ki nyugatra, ahol luxus fizetésért mentenek életet.

    Vagy ha nem is az orvossal, hanem azzal a kórházzal, amelyik alkalmazza őt. Így lehet Svédország is beindítana az orvosképző egyetemet.

  • tropa Feleségem képzése hat millió forint volt, elloptak tőle 7 millió nyugdíjpénzt (is). Tartozol egy millióval, és kamataival.
    Hidd el, egyszerűbb lenne megfizetni őket, mint megpróbálni lejáratni őket. Tudom, te inkább otthon gyógyítanál fillérekért, mint máshol milliókért. Leborulok nagyságod előtt.
    Demagóg vagy, de ez nálad alapbeállítás. Elérted Marcsi szintjét, de erre nem lehetsz büszke.
    Azonkívül majd egyszer magyarázd el, mennyivel nemesebb magyar életet menteni, mint svédet, angolt vagy szudánit? Szerintem egykutya.
    Ti aljas módon rabszolgát akartok tartani, és felháborodtok azon, hogy valamiért fizetni kell. SZ@r ügy, majd megszokjátok, hogy nincs minden ingyen. A más tudása biztos nem.

  • Én valahol egy olyan kommentet olvastam, hogy „leúsztattuk nagyapádat a Dunán”. De így is azt mondom, hogy ezek csak a véglények, a gócpontot a fehérgalléros antiszemitáknál kell keresni. Sajnos pont most támogatták a Saul fiát pár száz millával, így semmiféle vegyszer le nem mossa róluk, hogy ők filoszemiták …

  • hazai lámpa,
    csodálkozok,hogy a Te fényed még nem világította meg,hogy a „filoszemita”csak annyival rosszabb az antiszemitánál,hogy ráadásul hazug is.Nagyon nagy tisztelet a nagyon kis kivételnek.

  • Gyuri, engem az érdekel inkább, hogy Nemes Jelesék miért fogadták el a segítséget? Valaki rájuk tukmálta? Nem lehetett volna ezt a filmet a Nemzeti Filmalap segítsége nélkül leforgatni? Az alkotókat nem zavarja ez a melldöngetés, ahogy a kormány rárepült a sikereikre?

  • http://mandiner.blog.hu/2016/01/05/a_kolni_dom_mellett_zavargo_araboknak
    A cikk eredetileg a Mandirenről szólt,. most ezzel a linkkel vissza az eredeti forráshoz.

  • tropa
    2016 január 10
    2:46 du.
    Most mit csináljanak szegények, ha kénytelenek voltak az orvosira menni, mert a jogra nem vették fel őket, mivel nem volt a családban Szochazás…
    PS. Mit mondtál? Az egykori Ifjú Demokraták mennyi időt is dolgoztak jogászként?

  • hazai lámpa
    2016 január 12
    10:26 de.
    Haver.
    Egy közepes hosszúságú (9O-11O perc) film is legalább ötven milla alaphangon..
    A minőséghez (is) pénz kell..

  • Én inkább akkor nem forgatnék, ha máshonnan nem tudom összeszedni a pénzt.

  • Mi az hogy befogadó?Miért kéne azoknak ,lennünk?Ki határozhat erröl?NEM VAGYUNK ÉS NEM IS LESZÜNK!Hogyne, hogy a betolakodó lebzseljen a nyakunkon,Mi se megyüónk Perzsiába ök se jöjjnek ide !

  • kiss róbert:
    Csak ne nagyon forszírozzad ezt a ” nem megyünk Perzsiába ”
    kérdést.
    ( Bár nem tudnám miért akarnának a perzsák idejönni , elég jól elvannak az ajatollah.-jaikkal )
    Ellenben ha minket kitesznek a kupplerá..izé..az EU.-ból , utána egyenes út vezet számunkra kifelé a NATO.-ból is.
    Könnyen előfordulhat hogy hamarosan a román és a szlovák lesz itten a hivatalos nyelv.
    Akkor aztán mehetünk akárhová , pl. a lerombolt Szíriába , az onnan elmenekültek helyébe kecskeszart legelni.