Színházi fotók 73. — APÁTLANOK az Örkény Színházban

2016 január 15 5:54 de. Színházi fotók 73. — APÁTLANOK az Örkény Színházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az „apátlan nemzedék” növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik.

Mikó Csaba a drámát eredetileg egy társulat számára írta, amely időközben feloszlott. A mű írása közben realizálta, hogy nem is annyira szerepeket, mint inkább „társadalmi hangokat” szeretne megírni a különböző társadalmi csoportokat reprezentáló alakokon keresztül. Az apátlanság kérdését Mikó Csaba tágan értelmezi: az ember számára az apakép egy hős képe, de a mai világban már nincsenek hősök. A dráma által közvetített világkép szerint megpróbálunk magunknak hősöket teremteni, de amint megszületnek, azonnal meg is halnak, így újra és újra temetnünk kell a hőseinket. Az Apátlanok című dráma egy trilógiának az első része.

Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg; Apa című darabját több nyelvre is lefordították, számos díjat és pályázatot nyert, köztük rangos nemzetközi elismerést is. Első – Shakespeare keresztnevét idéző – Vilmos-díját a később a Testínség című saját kötetében is megjelent Apa című drámájáért kapta.

(szinház.hu)

Szereplők:

ANYA                                    KEREKES ÉVA

TOMI                                     NAGY ZSOLT

DODA                                    TENKI RÉKA m.v.

LACI                                      POLGÁR CSABA

FESZTER                               TAKÁCS NÓRA DIÁNA

SIMON                                   PATKÓS MÁRTON e.h.

Rendezte:  GÁSPÁR ILDIKÓ

Fotók: Gergely Bea

bemutató: 2016.január 15.

Apátlanok az Örkény Szinházban 009

Apátlanok az Örkény Szinházban 030

Apátlanok az Örkény Szinházban 034

Apátlanok az Örkény Szinházban 055

Apátlanok az Örkény Szinházban 075

Apátlanok az Örkény Szinházban 085

Apátlanok az Örkény Szinházban 091

 

 

 

 

Comments are closed