Válasz Göllner András cikkére — A fideszes fasisztoid direkció tisztára mosásáról

2016 január 25 12:02 de.84 hozzászólás

Dr. Göllner B. András (a montreáli Concordia egyetem emeritus professzora, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója) A pofátlanságnak Magyarországon nincs határa című cikkére reagálva…

A szerzővel teljesen egyetértek. Mindazonáltal az ilyen Sayfo Omar-félék abból élnek, hogy az antiszemita-, rasszista- és idegengyűlölő-rezsim hű kiszolgálói, amiért is nem szarnak abba a tányérba, amelyből falatoznak.

Talpnyalásaikból bőven csurran-cseppen a Júdás-pénz – ahogy ez köztudott.

A jelenlegi rezsim kiszolgálói között is szét vannak osztva a tennivalók. Egyik részük Magyarországon belül fejti ki a gyűlöletkeltő nézeteit, másik részük pedig a külvilág felé tisztára mosni törekszik az állami szintre emelt fasisztoid direkciót (lásd a külhoni képviseletek páratlan elánnal működő Fidesz lobbiját!). Orbán rendszerében mindenki a „helyén” van, a gépezet tökéletesen működik, és ebben a mechanizmusban etnikumtól, vallástól, nemzeti hovatartozástól függetlenül mindenki megtalálja a helyét, „csupán” a rendszert kell szolgálnia.

See no evil / Morwenna Morrison

See no evil / Morwenna Morrison

Kétségtelen, hogy ebben az országban sokan – az állami médiától nem függetlenül – még mindig élhetőbbnek tartják Budapestet, mint Londont, Berlint, Párizst vagy éppen Montreált! Az ő gyávaságuk, szolgalelkűségük, sunyiságuk, számításuk, kollaborációra való hajlamuk erősíti a tekintélyuralmi, totalitárius rendszert.

A rendszer ezért működik.

Orbán alaposan kidolgozott ördögi tervei szerint, újabb és újabb támogatókra lelve, egyre növekvő táborral.

Orbán rendszerében az egyén csupán a versenyzők egyike egy “reality show”, „túlélő” játékban. Az egyén, persze dönthet, hogy résztvevője lesz-e ennek a rendszert éltető játéknak, azaz, hogy úgy őrzi e meg a szabadságát, ha a rendszernek behódolva játszik a túléléséért, avagy nem lesz ennek a rendszernek a játékosa.

A legfőbb kérdés, hogy alapvető emberi normákat be nem tartó kormánnyal szabad-e együttműködni bármilyen kompenzációért?

Szerintem nem.

A kollaboráció, az engedelmesség konzerválja a gonoszt, a mindenre elszánt korlátlan hatalmat.

Közismert, hogy az együttműködésre, engedelmességre és törvénytiszteletre felszólított zsidóságot 1944-ben ez a gyakorlat nem mentette meg. Amire éppenséggel a kompromisszumkész schwezoffdávidoknak is emlékezni illenék.

Garai-Édler Eszter

84 hozzászólás

  • Egyetlen szavával sem tudok vitatkozni.
    Gonoszak vagyunk, alja nép!
    Kivétellel nem nagyon találkozom, legyen az iskolázatlan, vagy un. művelt értelmiségi.
    A legkisebb emberséget sem látom!
    Az egyháziak pedig külön (nagyon – nagyon) szégyelljék magukat!

  • Garai-Édler Eszter

    „Kétségtelen, hogy ebben az országban sokan – az állami médiától nem függetlenül – még mindig élhetőbbnek tartják Budapestet, mint Londont, Berlint, Párizst vagy éppen Montreált!”
    – Ha Ön élhetőbbnek tartja pl. Párizst mint Budapestet, miért marad itt? (Csak zárójelben: a minap jelent meg C.A. cikke a Franciaországból való kivándorlások okairól!)
    – Gondolom nem ezért? – ‘Az ő gyávaságuk, szolgalelkűségük, sunyiságuk, számításuk, kollaborációra való hajlamuk erősíti a tekintélyuralmi, totalitárius rendszert.”
    – „Orbán alaposan kidolgozott ördögi tervei szerint..” – ezt a frazaeológiát Német Sándortól vette át?
    – ajánlom figyelmébe: http://www.titkolthirek.hu/izraeli-politikai-vezeto-a-keresztenyeknek-nincs-helyuk-izraelben/

  • Az összefoglaló tökéletes.
    A csapda ránkcsukódott.

  • lelszi:
    Mi a problémád ?
    Nem vagy képes a valóságot értelmezni ?
    Vedd le a narancsszínű szemüvegedet végre és láss.

  • Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy a pesti értelmiség megint a vidékiek feláldozásával látszik egy nagyobb bajt megelőzni.

    Mert senki ne higgye, hogy közmunkásbérre szorítva élni úgy, hogy gyakorlatilag régiók maradhatnak számottevő oktatás és egészségügyi ellátás nélkül, az jobb, mint a gáz. Csak lassabb …

  • Nagyon jó cikk a háttérhatalomról. Tömör, tiszta. Talán túlon túl is.
    Lelszi, ezt diktálták neked, vagy komolyan hiszed?
    Hazai lámpa: nem értem ezt a vidéki beáldozást… Mit csinál a pesti értelmiség a bunkerjaikból???

  • Valasz leiszinek.
    Igaz, hogy a postja-nem nekem szolt,de engedtessek
    meg,hogy mint valaki,aki onnel kozelebbrol
    szemleli az esemenyeket, probaljak valaszolni.
    A cikkbol,amit kuldott,megertettem, hogy a szelsoseges
    Lehava szervezet vezetojerol,Beni Gopsteinrol
    van szo,akik nem kepviselik a nep tobbseget-
    es nincsenek a kormanyban.
    Mivel Izrael demokracia- es mindenki kifejtheti
    velemenyet, akkor is- ha nem mindenkinek tetszik-
    jobb es baloldal egyarant- ez nem titok-ahogyan
    onok probaljak beallitani.
    Javasolom, hogy olvassa el,mit gondol minderrol
    Gabriel Nadaf atya, gorogkeleti pap,izraeli
    allampolgar, aki az „egyenlo jogokert egyenlo
    kotelesseg” neveben- felszolitotta nyajat
    az IDF-be valo bevonulasra, vagy legalabb is,
    onkentes szolgalatra- a kozossegen belul.
    „Jutalmul”-majdnem agyonvertek a fiat {a gorogkeleti
    papok-nosulnek.

    Ime, Gabriel Nadaf atya velemenye.

    http://vigyazo.blog.hu/2015/03/20/_becsaptak_bennunket_tiltakoznak_az_izraeli_keresztenyek

  • Nagyon jó a cikk és szinte benne van minden. Egy egész pici kiegészítés. Hála az internetnek manapság Orbán fizetett támogatói mindenütt ott vannak.Mit lehetne ez ellen tenni? Mondjam azt, hogy nem sokat hiszen a nett manapság mindenkié szabadon használható bármilyen céllal. Ami ellen viszont lehetne tenni, az pontosan azok a külhoni orbánszolgák akik vagy követségi vagy másfajta kiküldetést élvezve (és persze ez a főfeladatuk mint annak idején az átkosba a külföldre kiküldöt „munkatársak”) bomlasztani az idegenbe szakadt magyarságot. Ez ellen fellehetne lépni hiszen Orbán kezei sem érhetnek el mindenhova. Miről is beszélek. Szólás szabadsága nyugaton egy dolog. Bárki bármit mondhat és terjeszthet szabadon anélkül, hogy betőrnék érte a fejit. DE! Ha olyan bomlasztó és gyakorta fasisztoid témákkal heccelik a kintélőket mint manapság, az ellen fel lehetne lépni. Sőt! Kanadában nem hiszem hogy ha elkapnának valakit olyan szövegeléssel mint amit Magyarországon manapság szabadon lehet (lásd a Jobbik Orbán előretolt helyörsége) akkor arra bizony nem csupán bírósági tárgyalás várna hanem az illető ország büntetőrendszere hamar hüvösre tenné és utána még ki is utasítaná. Tehát igen is van mód megszabadulni Orbán külhonba menesztett seggnyalóitól. Viszont minden ilyenhez két ember kell. Ha nincs támogató és olyan aki végighallgatja az ocsmányságokat akkor az illető dolgavégezetlen behűzott farokkal állhat megbízói elé, hogy sajnos képtelen voltam bomlasztani nem találtam egy fia támogatóra sem. Ergó ha nincs támogató nincs hallgatóság nincs publikum akkor se sirkusz se semmi. Ezt kellene végiggondolni még.

  • A cikk úgy szélsőséges, gyűlölet keltő, mint a néhány beírások.
    A rágalmak, hazugságok és frustáltságok cimborasszója! Szemét.

  • Miklós Banfi:
    Szteem mi , egyszerű bunker-lakók nem is érthettyük meg a Lámpa messzireható világosságosságát…csak kapkoggyuk butus fejünket ekkora entellektüell színe előtt.

  • figyelő:
    A cikk teljesen jó , alapos és lényegre törő. Kitűnő munka.

  • Figyelő, remek röntgenkép a hazai liberálisok mibenlétéről.
    …….
    Kezdjük a cikkíróval, aki már az önismertetésnél próbálja a jövőbeni véleményét azzal elfogadottabbá tenni, hogy a férje művész. És zsidó. A lánya Jeruzsálemben tanult. Hmmm… Ezek miféle pluszt hordoznak manapság, ha valakinek egy őszinte cikk a célja?
    A cikkíró elmondása szerint – és ez már érdekesebb információ – csak 2009-től foglalkozik a politikával, „amikor a liberális demokrácia totálisan válságba került Magyarországon, szinte kétségbeestem”- írja.
    Ebben az időben pucér valóságában láthatta a magyarság az SZDSZ szörnyszerű mivoltát, elfordultak tőle tömegesen a szavazók, mérhetetlen mélységbe zuhant a támogatottságuk – ami bizony kétségbeesésbe kergette a cikkírót, és mivel az addig finoman működő „liberális demokrácia” veszélyben volt, rögtön érdekelni kezdte a politika. Mivel a cikkíró liberális demokrata, csak manapság tűnt fel neki a „kézből etetett sajtó”, ez eszébe se jutott, amikor bekapcsolta a Bánó András -féle közszolgálati-, vagy a „független” Gyárfás tulajdonolta Naptv-t. Nem érdekelte az évekig a Szerencsejáték RT, STRABAG stb. szponzorálta KLUB rádió kézből etetése, hisz csak 2009-től politizál. Az se volt gond, hogy a liberális Kóka miniszter mennyit kaszált a cége révén az általa kitalált Sulinet programmal. Ezek a liberálisok monopóliumai voltak, és senki nem szereti ha elveszti a hatalmát. Ezért kell elővennie a cikkében ilyen gyűlöletkeltő jelzőzuhatagot: gyávaság, szolgalelkűség, sunyiság, számítás, kollaborációra való hajlam, tekintélyuralmi, totalitárius rendszer, antiszemita-, rasszista- és idegengyűlölő, talpnyalás, ördögi, gonosz stb. Sajnos a cikk befejezése is a manapság a köreikben közhelyszerűvé silányított vészkorszak felemlegetésével zárul, mintegy megkérdőjelezhetetlen csattanóként.
    ……..
    Nem is értem, hogy ezt miért nekem kell megemlítenem, sokan itt elszenvedői voltak ennek a kornak, járna nekik a téma méltósága, lassan már egy szakácskönyvet is ezzel zárnak majd, bizonyítván a receptek kiválóságának igazát.
    ….
    Kedves Figyelő, hazánkban már csak maroknyi csoportja maradt ennek a letűnt kornak, rossz lelkiismeretük és magányuk okozza gyűlölködésüket.

  • Csárli:
    Maga egyre undorítóbb.
    Nem tehetek róla , ez van öregem.
    Áztassa magát otkolonba, azt talán segít. Talán.

  • Kedves Izraeli!

    – Minden ellenkező híresztelés dacára, Magyarország is „demokracia- es mindenki kifejtheti velemenyet, akkor is- ha nem mindenkinek tetszik-jobb es baloldal egyarant- ez nem titok-” bár egyesek ezt igyekeznek vitatni. Nem vitattam Izrael demokratikus jellegét csak a hasonlóságot akartam jelezni.
    – Önöknél is van szélsőséges párt, szélsőséges nézetekkel, de az „egyesek” ezt természetesnek veszik, a Jobbikot viszont országos jelenségnek aposztrofálják, sőt miattuk az egész országot fasisztázzák! Fogalomzavarukat csak a határtalan elfogultságuk és magyarsággyűlöletük magyarázza. A Jobbik soha nem lesz kormányzó párt, s ezt Ők is tudják.
    – A szomorú az, hogy az írás szerint, „ A folyamatos tiltakozások ellenére Benjamin Netanyahu, Izrael miniszterelnöke kiáll a szervezet mellett.”, Orbán legalább nem azonosul Vonáékkal, hiába akarják ezt „egyesek” elhitetni!
    – Elolvastam a Gabriel Nadaf atyáról szóló cikket, érdekes és jellemző. Az iszlám mindenhol, – tisztelet a kivételnek, – az elmaradottságot képviseli tömeg szinten, és a vallási vezetői, politikusai nem is akarják a haladást, igaz maguk az emberek sem, de ez más téma.

  • Chris,
    lelszi önbesorolására válaszoltam,de a beírásom”szelektálva”lett.
    Lehet,hogy nem kellett volna elismernem az önbesorolását?Az utóbbi időben minden cikkre figyelővel,marcsival,janival,charlieval, lelsivel,tropával,lajos árpáddal találkozom.Úgy látom,hogy az én nézeteim szalonképtelenek lettek.Remélem válaszra fogsz méltatni?! Előre is köszönöm:Gy.

  • Christopher Adam

    Gyuri, keresem, de sajnos nem látom sehol a rendszerben az említett kommentet.

  • lelszi,
    Gavriel Nadaf atya még akkor sem lesz muzulmán,ha a te indulataid odasorolják Őt.Kénytelen leszel”filoszemita”indulataidra más alanyt találni.A lelki és nézeti társaidat veled együtt csókoltatom.

  • Chris,
    mint írtam,ennek a „filoszemita”csípőből lövőnek írtam volt,hogy köszönetemet fejezem ki érte,hogy beírásával és a hozzátartozó linkkel pontosan helyre tette magát.Nem kell találgatni,hogy a „barikád”melyik oldalán áll.Tulajdonképpen ennyi.Köszönöm a gyors válaszodat.Vegyük az egészet meg nem történtnek.Sajnos vannak a világban nagyobb bajok,mint egy beírás technikai elvesztése. Különösen,ha egy jeltelen sírból felkelő eszme élesztgetőjének szólt

  • Le van nácisodva az oldal.
    Sajnálatos.

  • lelszi kéremszépen hazudik mint a vöcsök.
    Ma itten NINCS vélemény-szabadság.
    Lehet hogy Gyurcsányferkó elmondhatja az okosságait fél óránként , de ha valaki pl. a tanári szobában teszi ugyanezt , biztos lehet benne hogy másnapra már sajnos „karcsúsítás” miatt megválnak tőle.
    A közmunkásoknak meg már egyenesen megtiltja az ispán vagy kiajófranc hogy elmenjenek szavazni , neadjisten valami tüntetésre.
    Más közalkalmazottaknak felírja a nevét a község jegyzője, ha nem száll fel arra a Szélesgábor-féle buszra, ami Pestre hozza-viszi a „Békemenet” féle „aktivistákat”.
    Aztán persze neki is kicsi gyereke van és lakástörlesztése, persze hogy felszáll. Pláne hogy virslit is ígértek.
    MA „fortélyos félelem” irányít Árvalányhajlandban.
    Az ilyen szemétl..pardon….az ilyen emberek miatt mint ez a lelszi is .

  • Göllner András

    @Garai Édler Eszter

    Köszönöm ezt a lendületes kis riportot. Szépen, tisztán összefoglaltad a dolgokat. Nyekeregnek odafenn az előre-rágott „Charlik”, a figyelmetlen figyelők, a nép-mesékkel átvert, meghülyített, kis-pályás gombfocisták. Ahogy Geyza nagyon helyesen megállapította – az oldal kissé lenácisódott. Előfordul ez időnként. Ettől még egy nagyon finom töltött káposztát sikerült összeállítanom ma estére, egy pohár sör kiséretével. Csak így tovább Eszter 🙂 🙂

  • Avi Ben Giora

    2016 január 25
    10:54 de.

    Mindenki oda megy ahová akar senki nem küld ki, ez egy ismert észjárásra vall !

  • gyuri10

    – Nem értelek! Izraeli ajánlotta, hogy olvassam el a Gavriel Nadaf atyáról szóló cikket. Elolvastam, érdekesnek találtam de föl sem merült bennem, hogy muzulmánná akarna válni. Lehet, hogy a szövegértéseddel baj van?
    – Ne fejtsd ki, hogy miért vagyok filoszemita! Attól, hogy vannak zsidó barátaim, távoli rokonaim, ismerőseim az természetes. Az iszlám hívőkkel sem volt soha semmi problémám, tisztelem mindenkinek a vallását, hitét. A radikális iszlám hit terjesztőket, a hit félremagyarázásával a műveletlen tömegeket fellázító, gyilkosokat nevelő, ártatlan embereket elpusztítókkal van csak bajom. Legrosszabb esetben pacifista vagyok.
    – Mindentől függetlenül az ilyen filmeknek nem örülök, bár lehet, hogy Te erre is büszke vagy! 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=9RY83mAr5uA

  • A sör frankó.
    Főleg a Heineken.
    Két okból :
    Először is mert a legjobb sör.
    Aztán meg a másik dolog miatt.
    (Gondolkozok veszek egy fekete, Heinekenes trikót motorozáshoz.)

  • Véleményszabadsággal kapcsolatos fenti megjegyzésemhez:
    Kezd kialakulni az a meggyőződésem, hogy a Gyurcsányferi „bérmunkában” hőbörög az ATV-ben meg egy két kiscsoportos jamboree.-n.
    Miért állítom ezt ?
    1.
    Leszámítva a kb 15 000 fős Gyurcsány-fant , senki nem figyel már oda.Az emberek csak legyintenek. Én is. Főleg azóta hogy a régebbi VALÓBAN százezres demokratikus tömegtüntetések idején a Gyurcsány rendre azzal szerelte le és küldte haza a feldühödni készülő tömeget hogy
    ” Kedves barátaim , találkozunk egy év múlva ugyanitt ” (!!!)
    2.
    Viszont ezzel megteszi Mosthatolmonlévőknek azt a semmihez nem hasonlítható szívességet , hogy teljes mellszélességgel bizonygathatják ( a sajtójukban és itt is a lelszi-féle kádereik révén ) azt , hogy véleményszabadság van MO.-n.

  • Avi Ben Giora

    András!
    Kedves egészségedre, fogyasszd el jóétvággyal még ha mások azt is kívánják neked, hogy akadjon a torkodon. Csak azt tudnám ezek a népnemzeti náci bérencek kiktől kapják a löketet? Vagy teljesen maguktól teszik? Én megírtam fentebb, hogy mit kellene tenni ezekkel a mostani „orbánszolgákkal”. Ám egy ország ami erre épül, hogy ki tudja jobban csókolni a főnöke hátsó fertályát az egyben egy bizonyítványnak is tekinthető. Valaha itt Ausztriában úgy nevezték ezeket (volt belőlük szép számmal csak manapság már nem telik itt sem rá és kiverné a biztit, hogy minden szarra van pénz csak a dolgozóknak nem jut semmire sem)biciklisták. Lefelé taposni felfelé nyalni. Hiába Magyarországra minden csak későb jut el noha már a kereszteződés (értsd szögesdrót) felszámolódott de manapság újra telepítik helyenként

  • Christopher Adams !

    Kapcsolódva Geyza soraihoz, kijelentem én is, hogy el van nácisodva az oldal.

    Ahogy itt olvasgattam egyes nyilas kommentátorok műveit, elgondolkodtam, hogy most biztos éppen nem érsz rá, azért hagyod, hogy ezt a néhány hónapja még majdnem tiszta lapot a legyek beköpjék, és percek alatt elszaporodjanak benne a horgásznyelven csontinak becézett lárvák…

    Azonban, Gyuri 10-nek adott rövid válaszod felhívta a figyelmemet arra, hogy olvasó szemeiddel nagyon is itt vagy, és sajátosan értelmezett demokráciafelfogásodat gyakorolod – maradjunk a horgász példánál – e náci csalik tenyésztésének mesterségét, sőt ezeket olvasván talán még gyönyörködsz is benne, amint ezek (a Geyza szerint is elszaporodott) pondrók a szemed láttára falják fel a lapodat, amelyről itt többen eddig azt hittük a mi fórumunk.

    T. Chris!
    Magas entelektüelled és több diplomád ellenére, teljesen el vagy tévedve, amikor egy sajátosan értelmezett, téves pluralizmus és a demokrácia-elmélet jegyében utat nyitsz akár sötét náci nézeteknek is és a ugyancsak naiv, „weimari” politikus elődök nyomdokain haladva utat nyitsz a náci szónak, vele a Szegedi Gondolatnak is, ki tudja milyen folytatást remélve…

    Üdvözlettel: DG 🙁

    .
    Ui

    Az is megfordult már a fejemben, hogy a KMH társasági formában üzemel, és ennél fogva, abból a körből részesültél valamiféle szigorú jobboldali nyomásban, mely presszió hatása alatt már kénytelen voltál beadni a derekadat. Ezt az egyet meg kellene értenem… Ez azzal kezdődött, hogy Ille Istvánt „eltávolítottad” a körünkből…

  • Avi, ha a „népnemzeti náci bérenc” kitételnél esetleg rám gondoltál volna, megjegyzem, semmiféle „löketet” nem kapok sehonnan, egyszerűen tapasztalati úton megismert tényeket közlök.
    Ahogy a megemlített Ausztriában is tény, hogy a szélsőjobb lett mára a legnagyobb politikai erő. Az ehhez vezető tények felsorolását rád bízom, biztosan jobb a helyismereted. De el is hallgathatod.

  • Csárli és az ő tapasztalatai…cö..cö…

  • Don Golo:
    Előbb végigfutottam a Saul Fiai filmmel foglalkozó korábbi cikken.
    Gyakorlatilag az a topic Náci Marcsiról és Horthysta Bencsicsről szól.
    Markánsan kiemelkednek hozzá fröcsögéseikkel a kommentek sorából és gyakorlatilag értelmes beszélgetés helyett mocsárrá silányították a topicot.
    ( És nem csak azt.)

  • Gájza, a névadásban igazán nagy!
    Mindenki náci vagy Horthysta, aki esetleg más véleménnyen van mint maga!
    Nagyon okos, intelligens megállapitás mondhatom!
    lemaradt néhány évtízeddel, ha a mások véleményét nem bírja elviselni!
    Én soha nem bolsiztam itt le senkit, pedig elég okom lenne rá.

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    Azért én úgy emlékszem, hogy volt itt már bolsizás és kommunistázás…

  • Dongolo, jól látod, de nem csak ez az oldal, hanem az egész nyugati világ „el van nácisodva” a mércéd szerint.
    Ne dugd a fejed a homokba, az okokat nézd meg először.
    …….
    A Magyar Gárdára hajazó csapatok alakulnak és kerülnek az utcára Finnországtól Angliáig, Romániától Németországig. Eddig szalonképtelennek mondott politikai erők kerültek kormányokba, az elkövetkező választások továbbiak hatalomba kerülését vetíti előre. Trump Amerikában olyan nézeteket vall, hogy megválasztása további szélsőjobb alakulatoknak adna inspirációt itt Európában.
    …..
    Tehát – ha betiltatod, ha nem az erről való beszédet -, a helyzet ez, és szerintem a legfontosabb a sok hiábavaló habverés helyett, azt kideríteni, mi juttatott minket idáig. Kizárt, hogy ez téged nem érdekel.

  • Christopher, magam részéről kétlem!
    De itt már többször lenáciztak!

  • Ha már itt vagy, megkérdezném, miért nehéz nekem a lapra írnom? Talán, nem szívesen látok?
    Sajnálom. Én szeretek ide jönni, mert értelmes emberek fordulnak itt elő, függetlenül a politikai véleményektől.

  • Csárli:
    Há má hogyafenébe ne !
    Németországban titkosszolgálati módszerekkel tartják féken a keletnémet származású elvbarátaidat , Angliában is divat a futball-huliganiznus , az USA.-ban meg , ha a nácik felvonulni akarnak, azért vannak kint a rendőrők hogy 20-30 horogkeresztes rohadékot ne gyepálja el a feldühödött tömeg.

  • figyelő:
    magát senki nem nácizta le emlékeim szerint.
    Maga csak egy álomvilágban élő Horthy-fasizmust visszasíró ostoba nőszemély.
    Aki a fiatalságát sírja vissza ezekkel a „fuvallataival ” itten.
    ÉS mivel Antall Józseftől Orbánig a Horthy-kultuszt támasztják fel öncélból , ezért magának kedvesek ezek az emberek akik tönkreteszik az országot.
    Maga kedvesem nem hajlandó észrevenni hogy milyen tragikus ma a helyzet itthon.
    Csak azt látja amit vetítenek magának.
    Pedig ott a NET ! Miért nem olvas híreket?

  • Geyza

    2016 január 26
    2:08 du.
    Rosszul emlékszik. Nézzen utána!
    Nem tudom mit ért a „Horthy kultusz” alatt, de nagyon téved.
    Kis gyerek voltam akkor még, és családomnak is volt némi baja, az akkori rendszerrel.
    Én azon mosolygok (mert röhögni nem szoktam), hogy maguk , azaz egyesek, még mindig attól a kortól FÉLNEK!

  • Figyelő:
    Valóban.
    Félek tőle.
    Én a szocializmus idején szocializálódtam, a végrehajtó, a háziúr, a gyáros, az ispán , a földesurak , a pökhendi dzsentrik , a parasztokat megfélemlítő és ha kell tüzet nyitó csendőrők ismeretlenek voltak számomra.
    Szerettem politikai vicceket mesélni jó hangosan a kocsmában,had röhögjön a közönség, ma már ilyet szűk társaságban sem tennék.
    Ez van ténsasszony.
    Ja és a legfontosabb: Hányok is tőle.

  • Leiszi!
    Megneztem a filmet, amit ajanlott.
    Mar az elejen lattam, hogy szelsobalos
    hulyek keszitettek.
    Mint mar irtam, a demokracia neveben-
    sok hulyeseget elkovetnek- a szelso bal
    es a szelso jobb.
    Ebben a filmben „humorizalni” akartak.
    Feltehetoleg- probaltak a vallasos jobboldalt „szurkalni”.
    Csak nem kepzeli, hogy az Oktatasi Miniszterium
    vagy mas hasonlo szerv egy bikinibe oltozott
    „ovono”re bizza Jezus tortenetenek „magyarazatat”
    es kereszt halalat.
    Hogy megprobalja osszehasonlitani-kuldok egy igazi-
    „nevelo” filmet.

  • Geyza

    2016 január 26
    3:49 du.
    Mivel sem az Antallt sem Orbánt nem ismerem, nem éltem egyik kormány alatt sem, tehát nem tudom mit akarnak visszahozni.
    Egyet tudok csak, én meg a „szocializmust” nem kivánom vissza, mert abban a korban voltam fiatal.
    Hat ezer kilóméter távolságból semmi vágyam nincs erre gondolni sem.

  • Charlie !

    Fölveted úgymond, „kideríteni, hogy mi juttatott . b e n n ü n k e t . idáig” – ami felér egy beismeréssel.

    Arra, hogy mi juttatott . t i t e k e t . idáig, azt a legjobb lesz elolvasni az Amerikai Népszava pár évvel ez előtti cikkeiben. E témakörben különösen Bartus László tudományos igényességgel kidolgozott míves esszéi járnak az élen és válaszolnak az általad itt csupán egy mondatocskába tömörített kérdésre.

    Ott, a nemzetközi történelmi események oki tényezőinek a kimutatásán túl, legalább több-száz oldalban,
    olvashatsz részletes elemzéseket a hazai fasizmus (= a horthysta ellenforradalom) és a „hungarizmus” (= a magyar nácizmus) egymástól elválaszthatatlan, szorosan összefüggő fejlődéstörténetéről is…

    .

  • Izraeli

    – Köszönöm a küldött „anyagot”! Megnéztem többet is, érdekesek. A fürdőruhás műsorvezetőt én is meglepőnek találtam, de ma már szinte minden lehetséges.

  • DonGolo, Bartus cikkeit ismerem, a nézeteiről is lehetne akár vitatkozni itt (az AN-án nem lehetett, mert ha kiderült, nem vagy kellően „el-Geyzásodva” kitiltott már egy kérdés miatt is), de én inkább a te egyéni véleményedre lettem volna kíváncsi.
    …..
    Tehát még egyszer, szerinted hol hibázott a balliberális oldal, hogy a nép(ek) döntő része a „náci, fasiszta, hungarista” erőknél keresi bajaira a megoldást? Ha nincs erőd, merszed, tehetséged erre válaszolni, sosem találod meg a fordulathoz kellő választók rokonszenvét. És nagy baja a honlapnak, hogy még nyomokban sem mer ez irányban elemezni, talán egy Eleftéria nevű kommentelőnek van önismerete és egyéni jövőképe a világról.

  • DonGolo
    2016 január 27
    2:42 de.

    Szemérmesen kihagytad azt a pár száz oldalt, amit Bartus az ezeréves Magyarországról, és a Szent István-i eszméről írt, hogy ti. az vezetett el némi módosulással a Horthy-korszak bűneihez!

  • charlie
    2016 január 27
    8:44 de.

    Bár nem engem kérdeztél, de ott hibázott a ballib oldal, hogy nem volt külön bal meg lib. A szocik teljesen neoliberális gazdaságpolitikát folytattak, a társadalmi vonzatok figyelembevétele nélkül. A libek érzéketlenek voltak a szegények problémái iránt.

  • Charlie, vagyunk itt egy páran, akik már egyszerűen nem vesszük fel a kesztyűt számtalan tudatlan vagy aljas, provokáló hozzászólásaitokkal.
    Ha az a kérdés, hogy ki a hibás, a mindent letaroló diktatúra vagy a teljesen impotenssé tett/vált ellenzék, akkor jó kérdésekre jó válaszok kellenének.
    No meg önkritika mindkét oldalról sok-sok bűntudattal.. Hát ezek hiánycikké váltak..

  • Csárli:
    2016 január 27
    8:44 de.

    Hazudsz mint mindig.
    Náci propagandát folytatsz.

  • hazai lámpának ebben az esetben teljesen igaza van,
    viszont a Csárli nem azért tette fel a kérdést hogy választ kapjon.
    Csak egy szövegfordulat volt, hogy beszúrhassa ide a náci propagandáját.

  • Geyza
    2016 január 27
    9:22 de.

    Ki maga és mit csinált Geyzával?

    Eleftéria szerintem is jó kommenteket írt legutóbb. Ha csárlit nem lehet meggyőzni, az az ő baja, de ennél fontosabb, hogy a bizonytalanok is olvashassák a csárlinak adott válaszokat. Az eltartott kisujjból nem tanulhatnak a kereső tudatlanok.

  • Isztenem Isztenem…az a cúúna Bajtusz Jaci kitította eszt a ajanyos kis Cájlit..de bojzasztó !

    Tudod pajtás, ha nekem van egy oldalam
    akkor páros lábbal rúgom ki azt , aki a lap szellemiségével szembehejezkedve náci prpagandát folytat.
    Mint pl. te.
    Csakúgy mint Kurucinfón meg más hasonló helyeken.
    (Ha egyáltalán lehet ott még hozzászólni a lap által terjesztett förmedvényekhez.)

  • Bravó Geyza, kellett már ez a kis lájtosság ide – akár szigorú szarkazmus formájában is:)

  • Miklos Banfi

    A rács túloldalán levő Napoleonok és Josephinek mindenkit húlyének tartanak a másik oldalon, de legalább nem náciznak és fasiaztáznak! Ali meg a KGB brosúrákból most meg a CIA szóróanyagából énekel, az válaszra sem méltó! Az csak csókolgassa „Bartus Lacit talpát!

  • hazai lámpa, kezdésnek tökéletes, szerintem is ez az egyik (a sok közül) ok. A baloldalt – a saját múltja miatti frusztrációját kihasználva – az SZDSZ kozmopolitái saját képükre formálták.
    ….
    Szó sincs arról, hogy a baloldali gondolatokra érzéketlen lenne a magyar társadalom, hanem ezeket a gazdátlan és remek gondolatokat szépen „szétlopkodta” a Fidesz és a Jobbik.
    Egy új, a múltjával már nem zsarolható baloldali pártnak talán ezeket a gondolatokat kellene visszavenni kezdésnek.

  • miért lelszi ?
    Téged is rugott már ki a Bartus ?
    Ha igen, akkor biztosan rászolgáltál.

  • lelszi, kicsit lemaradtam:(
    Szóval én és mi vagyunk a Napoleonok és Josephinek? Én tartalak titeket hülyének? Én énekelek KGB meg CIA anyagból?? Nem vetítesz te??
    Bartus Lacit nagyra becsülöm, de legjobb esetben is csak a szellemiségét csókolgatom:)… és a kormányt egy fasiszta-populista maffiának tartom, ennyit elismerek, a többit csak a tükörben látod..

  • lelszi:
    És jó érzés a „KGB brossúráiból” énekelned ?

    (Képzetlenebbek kedvéért: A lelszi-féle nácik és más hungaro-fasisztoidák mostani ABSZOLUT szuperioritása genosse Putyin , akiről köztudott hogy a KGB ügynöke volt akkor , amikor még nem volt a Világ leggazdagabb embere. Öreá vetik mindig vigyázó szemüket, bármi is történik. Ezért (is) mondom mindig hogy az ilyen lelszi-félék szimpla hazaárulók. Tapsikálnának egy újabb ruszki megszálláshoz.De hogy miért…?? )

  • Geyza

    2016 január 27
    1:20 du.
    Magának halvány fogalma sincs mi a nácizmus vagy fasizmus, és itt könnyedén hívhat embereket nácinak!
    Szégyellje magát!
    Ha valaki nem ért egyet véleményénével, akkor az náci?
    A bolsikról mi a véleménye?
    Aki kicsit is hazaszerető, hazafias érzelmű az még egyik kategoriában sem tartozik.
    Annyira nevetséges a „névadása” hogy csak nevetni lehet rajta, (vagy sírni)!

  • figyelő:
    Az a náci, aki nemzetiszocialista eszméket propagál.
    Nem tévesztendő össze a fasisztákkal, mert az egy egészen más műfaj.
    A fasiszta onnan ismerhető fel, hogy Mussolíni munkáiból meríti a világ-meglátását még akkor is ha nincs ennek tudatában.
    Ílyen egyszerű ez kérem.
    A bolsikat meg hagyjuk, ma Oroszországon kívül nem nagyon van belőlük.
    Ott szoktak tüntetgetni a Vörös Téren,kezükben a vörös párttagságijukkal,
    méretes Sztálin képeket cipelnek
    és azt skandálják hogy „NAGY-HA-TA-LOM…NAGY-HA-TA-LOM” aztán a rendőrség feloszlatja őket.

  • Figyelő:
    Én tettem valamit a hazámért..amit csináltam az -többek között-nemzetközi szinten nyert elismerést.
    És mit tett például Maga ?

  • Miklos Banfi

    Félreérthető voltam! A KGB-fan meghasonlott és most CIA-fan lett, az nem Rád vonatkozik!
    Ami a Bartust illeti, ízlés dolga. Az Ő hazaszeretetére jellemző egy ma reggeli hír. Agy 14 éves lány a 16 éves barátja segítségével megölte Édesanyját.

  • Geyza – Figyelő

    Én is tettem valamit a hazámért – milliónyi magyarral együtt -,
    itthon maradtam és dolgoztam, hogy legyen hova hazajönni.

    Szervusztok, jó napot !

  • Miklós Banfi :
    Rám gondolt a náci lelszi ezzel a CIA hülyeségével.
    Amúgy Lelszinek kezdenek zavarossá válni a beírásai.
    ( Ő biztosan érti mit akar velük )

  • mavtelep:
    Ismered a hatvanas évek beli keserű pesti zsidóviccet ?

    -Hogy hívja ma fel telefonon az okos zsidó a hülyezsidót Pesten?
    -Na hogy ?
    -Hát interurbán, New Yorkból…

  • mavtelep
    2016 január 28
    7:14 de.

    Én is így vagyok! Inkább vállalom a mindennapos megalázásokat és a nyomort, ha ezzel néhány ember szemét fel tudom nyitni az igazságra, és a gyerekeinknek jobb lesz!

    Sok külföldön élő fiatal baloldali lenne, de nihilistává, apatikussá tette őket a ballib ellenzék béna politizálása! Ezért azt hiszik, hogy a külföldi munka jobb, mint itthon harcolni!

  • lelszi,
    nem tudom honnan újítottad ezt az undorító,tulajdonképpen Izrael elleni provokációs bejátszást.Sajnos vannak olyan ellenségeink is akik beszélik a nyelvünket.Arról már ne is beszéljünk,hogy jó fizetség ellenében a legtöbb kurva hajlandó félmeztelenül rossz hírünket kelteni.Egy ilyen jelenetért szerintem több pénzt kaphatott,mint tíz porcelánfuvarért.Hogy nekem tetszett-e?Hármat találgathatsz.Ha eltalálod tied lehet a legszebb fél vagy akár egészen meztelen szerencsétlen ribanc.Lehet ,hogy ez egy általunk már ismert arab propaganda,mely nem csak a zsidóságot,hanem a kereszténységet is támadja,de a legundorítóbb formában.

  • Geyza

    2016 január 27
    5:53 du.
    Mit tettem én a hazámért? 17 évesen elszenvedtem érte, iskolai kicsapás, AVH és börtön, egy év! Ehhez mit szólsz?

  • Figyelő.
    Meg vagyok hatódva.
    És a Haza ettől fényre derült ?

  • Figyelő Bencsics Klára
    Elkerülte figyelmemet, de azt írja fennteb hogy nem ismerte sem Antall Józsit sem Orbánt.
    Akkor miért védi őket annyira ?
    Csak mert Antall eleve Horthy-fan volt, a mosthatolmonlévő pedig többszörös köpönyegváltás után lett azzá ?
    Magának az nem sokat számít hogy közben az ország szépen lerohadt mint gazdaságilag mint mentálisan.
    Csak jöjjön vissza a szép régi úri világ igaz ?

    (A szoci kormányzás idején némileg javultak a makrogazdasági mutatók, de az itt senkit nem érdekelt. A Haza le van szarva , első a magán-érdek. )

  • Figyelő
    2016 január 28
    11:09 de.
    Kérdés, hogy melyik változathoz..
    Mert van belőlük egynehány…

  • lelszi
    2016 január 28
    6:12 de.
    Neidegíjjé!!
    Bartus volt a felbújtó?

  • falusi

    2016 január 28
    1:20 du.
    Nem hiszem, hogy ezt te megérted, így inkább a kérdést pásszolom!
    T.i. A legnagyobb diktatura alatt fellázadni, valóban őrültésg. De egy fiatal, sok őrültségre képes.

  • Gyuri10

    Izraeli már válaszolt a kérdésre, és én is megjegyeztem, gyanús volt, hogy egy gyerekműsort fürdőruhában vezeti valaki.

  • falusi

    Csak hasonlóságot véltem felfedezni agy anyagyilkos lány morálja és egy szülőhazáját okkal, ok nélkül ócsárló egyén között.

  • lelszi a náci nemzetvédő moralizál,menten összeszarom magam…

  • Garai-Édler Eszter

    Ugye tudjátok, hogy ki ez a fiú? Gazsó L, Ferenc fiacskája. Gazsó L. Ferenc a mentorok feje a közszolgálati egyetemen, de vezérigazgatóként a Magyar Távirati Irodát is ő vezeti. A papa nagyon gáz, Orbán bizalmasa. A kis Gazsó nagyon ifjan már külföldön volt, Granadában tanult kulturális antropológiát. Jobban tette volna, ha távol tartja magát apja szellemétől, és nem jön haza, akkor talán sikerült volna tisztességesnek maradnia. Így aztán ő is elkurvult.

  • Eszter, eszerint konkrétan tudod, hogy valamikor tisztességes volt? Tán ideje se volt rá:) Granadában kulturális antropológia? Először azt hittem, ez egy vicc:) Lehet, hogy ott tanítják a gerinctelen antropológiát?

  • Jajj Geyza, elemedben vagy mostanság:) Apám, találjatok már egy kényszerzubbonyt ennek a lelszinek – lopja a sót:)

  • Géza, 5:53; „Az a náci, aki nemzetiszocialista eszméket propagál.” ezt aztán jól megmondtad. A náci más szóvan nemzetszocialista. Vagyis azt írtad, hogy náci az,aki náci eszméket vall. Azért nem ilyen egyszerű ez, kérem.

  • tropa
    belebonyolódtál a kérdésbe’
    Peg a dolog igen egyszerű.

  • Miklos Banfi:
    A „kulturális Antropológia Intézete” kb pont akkora sóhivatal lehet mint az ” Andragóriai Tanszék ” :

    1 : Valami ,amit a semmiből állítanak elő
    2 : Ismert szavak felismerhetetlen kombinációja
    3 : Látszatelfoglaltság felturbózódott semmittevőknek
    4 : Tudományos fokozat-szerzés a lila gőzből és egyebekből

  • Miklos Banfi Geyza

    „Egy bordában szőtteknek”! Ti csak szerettetek volna ilyen iskolába járni! 🙂

    https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Granada+egyetem

  • Jaj, te kis te:)
    A válaszom nem! Ellenben csávókám nem biztos, hogy kvalifikált, hogy a tanítványom legyen.. Te meg biztos, hogy nem:)
    Gondolom, azért jól megdolgozott a két kezével a tandíjáért:)

  • lelszikém nekem pont elég volt az hogy a fejembe verték például azt hogy miképpen lehet kiszámolni a csőtápvonal illesztését valamely vonali diszkontinuumhoz, figyelembe véve a vonalveszteségeket és a frekvencia-arányos rövidülési tényezőt.
    Meg hasonlókat.
    Ez , továbbá más kézzelfogható tárgyak (orvostudomány , jogtudományok, építészet , kémia , gépészet, asztro és más fizikai tárgyak, VALÓS tudományok.
    A többi csak blabla.
    Ma már akadémiája van a fussballnak , a csillagszórózásnak, a műköröm-építésnek, minden baromságnak amire amúgy semmi szükség nincs.