Az Ottawai Magyar Rádió e heti adása: Arany Jánostól a Holokauszt megemlékezésig

2016 február 7 3:41 du.13 hozzászólás

Színes adást nyújtott vasárnap reggel Petényi Judit Ottawai Magyar Rádiója a helyi magyarságnak a CHIN Radio FM 97.9 hullámhosszon. Már az interneten is meghallgatható az e heti, egy órás magyar nyelvű adás és mindenképpen ajánlom a KMH olvasóinak.

  • Kertész Ákos montreáli Kossuth díjas író szavalja Arany János A poloska című versét. A verset és a Kertész Ákossal készített beszélgetéseket Kecskés Tünde rögzítette az író montreáli lakásán.
  • Összefoglalót hallhatnak az ottawai Városházán megrendezett Holokauszt megemlékezésről, melyet a Gara Vera magyar Holokauszt-túlélő szervezett.
  • Petényi Judit készített velem interjút néhány hónappal ezelőtt munkahelyemen. Ez ma került adásba.
  • Mint ahogy már a hallgatók megszokhatták, az e heti adásban is bemutatásra került egy kanadai sláger–ezúttal a Sometimes when we touch című szám. A balladát Dan Hill szerezte 1977-ben.
  • Ottawai magyar közösségi híreket és információkatat mutatnak be.
  • És természetesen sok zenét hallhatnak az Ottawai Magyar Rádió mai adásában, például egy újabb nótát Molnár Rékától, akinek interjúja a múlt héten ment adásba.

Az alábbi lejátszóra kattintva hallgathatják meg a rádió e heti adását.

A CHIN Rádió heti magyar nyelvű adását minden vasárnap reggel 7 és 8 óra között hallgathatják élőben az FM 97.9 hullámhosszon, az ottawai agglomeráció egész területén.

13 hozzászólás

  • Garai-Édler Eszter

    Nagyon szuper az Ottawai Magyar Rádió adása, gratulálok az alkotónak! 🙂

  • Örülök, hogy online is elérhető.

  • azer csak ugy erdekelne……………….ez a „Kertesz akos” ez mellik lagerba volt häftling,mikor es mit csinalt ott!!?

  • A torontói Független Rádióban nem szokás interjúkat csinálni a stúdión kívül. Bede-Fazekas nemhogy vidékre nem megy interjúkat készíteni, de még Torontóban is ha elmegy egy eseményre, akkor csak elücsörög, de nem viszi a mikrofonját. Úgy tűnik Bede-Fazekas egy lusta rádiós.
    Legutóbbi adásában Bede-Fazekas apja a félnótás Vaskival volt a sztárvendég. Vaski addig merészkedett, hogy kijelentette rohadjon meg az összes baloldali. Ezek után még meri valaki azt állítani, hogy a KMOSZ nem egy szélsőjobbos, kirekesztő szervezet?
    Nagyszerű dolog ez az ottawai rádió, mert végre nem csak azt a primitív, egysikú Bede-Fazekas féle jobbikos adást lehet hallgatni Kanadában.

  • Montrealban, nem ismerek senkit aki a magyar rádiót hallgatná.

  • Jaja, azok az idők eljártak felettünk, amikor a falu apraja, nagyja összegyűlt a nagygazda konyhájában, hogy a rádió fölé kuporogva hallgassák a recsegő dumát…

    Nos, én dicsőítem az online létet. Akármikor meghallgathatom a kívánt rádióműsort. Mosogatás közben, vagy elalváshoz fehérzajnak… Szerencse, hogy az Ottawai Magyar Rádiónak is van honlapja.

  • Garai-Édler Eszter: Köszönjük a kedves szavaidat.
    Figyelő: Az online rádió műsorok számait ismerem. A kanadai lejátszásoknak az egy tizede Montreálból hallgat minket.
    Több, mint fele Magyarországról játsza le az adásokat, de a világ több, mint 30 országából vannak hallgatóink. Ez az internet ereje.

    S végül a saját hozzászólásom: Bár az én nevem van a rádió szerződésének alján, a műsorokat mára már egy egész kis csapat önkéntes és inspiráló munkája viszi előbbre. Kecskés Tünde felvállalta a riportok nagy részét és ő veszi fel Kertész Ákos irodalmi rovatához az anyagot is, Kertész Ákos hatalmas energiája minket is feltölt és Christopher Adam jegyzetei már új dimenziót hoztak be amellett, hogy az ő pozitív kisugárzása is hatással van ránk.
    Szerencsés ember vagyok, akit csodálatos emberek vesznek körül.

  • Garai-Édler Eszter

    Kedves Petényi Judit!
    Nagyon fontos munkát végeztek, örülök, hogy vagytok! Magam is közösségi ember vagyok, szeretek egy jó csapat tagja lenni. Remek az Ottawai Magyar Rádió adása, hiszen remek emberek vesznek körül, akikkel együtt értékes, minőségi munkát tudtok végezni úgy, hogy közben másoknak is örömet, élményt és olyan tudást adtok át, amely lehetőséget nyújt a fejlődésre, a szórakozásra, kapcsolatok kiépítésére, a közösségépítésre. A példaértékű emberek köztünk élnek, csak fel kell tudnunk ismerni! Ákos és Chris egyértelműen motivációt és magas színvonalat nyújtanak ehhez, csak így tovább!!!! Gratulálok még egyszer Neked, és minden közreműködőnek!

  • Figyelő,
    soha nem láttam ergo nem ismerem Istent.Mégis hiszem,hogy van és hiszem hogy mások is hisznek Benne.Lásd a kekeckedésre nincs privilégiumod.

  • Gyuri10:
    Istent ugyan nem ismered , de ő ismer Téged !
    Ezzé mindig köszönnyé’ vissza , ha az uccán valaki rádköszön.
    So’sem tudhatod…

  • Geyza,
    ismertem Apámat,6 éves koromig míg meg nem ölték.Nekem nem kell visszaköszönni senkinek.

  • barlev,
    volt olyan zsidó is aki nem volt lágerben a koránál vagy privát szerencséjénél fogva és ennek ellenére zsidó maradt.Nem hozzánk illő belekötni az élő fába is.K.Á.értékéből még Te sem tudsz levonni. Hagyd ezt a mongol-mocskoknak!