Vezércsere a magyar pedagógus-kerekasztal előtt

2016 február 7 8:34 de.52 hozzászólás

Pár napja írtam a tanár-tüntetések kapcsán: „Pannónia Géniusza nyomja le a népek torkán ugyanazt, ami most van. Legfeljebb pár pántlikát és államtitkárt kicserélve. Egy másik helyről áthelyezett hű csinovnyikkal”. S valóban. A hétvége eddig a kádárista nosztalgia jegyében telik. Már ami az oktatást illeti. Orbán kifejtette, hogy minden rendben van az oktatással. Majd jött a hír, hogy menesztik Czunyinét, a közoktatási államtitkárt.

Alkalmasint az utóbbi gesztus nem hogy várható volt, de nem is jelent sokat. Annyiban semmiképpen nem, hogy a tavaly nyáron az ostobaság védőszentjeként közismertté váló államtitkár kétségtelenül egy könnyen feláldozható láncszemként gyengélkedik a hatalom gépezetében. Nem most kellett volna meneszteni, hanem ki sem kellett volna nevezni. Hacsak nem éppen azt a szerepet szánták neki, hogy adott esetben feláldozható legyen. Ahogy a korábbi cikkben írtak szerint a Klik beáldozása sem lenne nagy ügy. Látszatengedmény a pedagógusok nyomásának. Minden valós hatás nélkül. A közoktatás centralizáltságának megvalósításban ugyanis már eljátszotta a szükséges szerepet. Az, hogy helyette majd egy államtitkársághoz fognak befutni az oktatás kézivezérlésének a szálai, édes mindegy lesz. Ugyanakkor a Klik, mint megnevezhető fétis, képviselhet addig is minden rosszat. A tüntetésnek tapsolók pedig csettinthetnek a megszüntetésekor: elértünk VALAMIT. Mely valami ugyan szinte a semmivel lesz egyenértékű, de azért a katarzis nem fog elmaradni. Azért persze Czunyiné menesztésekor is érezhetnének páran egy kisebb sikerélményt.

Még akkor is, ha egy már korábbról ismert recept leporolásáról van szó. Olyan receptről, amiért nem is kell a Kádár-korszak, a jelenleginél nagyságrendekkel átgondoltabb oktatási rendszeréhez visszakanyarodni. Nagyjából ezt láthattuk akkor is, amikor, 2013. februárjában, Klinghammer István megnyerte a felsőoktatás lezüllesztéséért felelős tisztséget. Akkor, részben a diáktüntetések nyomán Hoffmann Rózsa visszaszorítása volt egy hasonló látszatpékségi gesztus. Meghagyva neki a közoktatást. Ugyanakkor világos volt már akkor is, hogy az új államtitkárral alig változott bármi is. Pusztán egy nehezebb, a diákok kiszolgáltatottságával bármikor visszaélni képes, rektorként erre szocializált tárgyalópartner került az asztal mellé. Ahogy nem véletlenül döntött úgy a kormányzat hatalmi gépezete, hogy a pedagógusokkal szemben legalább egy Palkovics kell az asztal mellé. Az, hogy Czunyiné Bertalan Judit ennek keretében milyen névvel ellátott parkoló pályára került, részletkérdés. A lényeg, hogy egy olyan ember ül majd le kerekasztalozni, aki korántsem járatlan a pedagógusok egymással szembeni kijátszásában, a programtalanság kihasználásában, és a visszaélésben azzal, hogy tárgyalópartner fél a tükörbe nézni.

Magyarországon lázadnak a tanárok.

Magyarországon lázadnak a tanárok.

Ezzel a gesztussal különben jól látható vált az a hatalomtechnikai lépés, amivel a pedagógusokat beengedték a zsákutcába, ahol most lehet próbálkozni a tűzfal megmászásával. Ha ezután a látszatgesztus után sem ül senki le kerekasztalozni, akkor a pedagógusokból lesz a bűnbak, amiért semmi gesztust nem méltányolnak. Ha leülnek kerekasztalozni, akkor a tárgyalni képesek lesznek az árulók. Akik leülnek, azoknak meg bármikor fel lehet tenni a kérdést, hogy mennyiben is képviselik a pedagógusokat? Lehet persze majd minden csúnyát gondolni a jelen sorok szerzőjéről, ahogy a korábbi írás kapcsán is megkaptam. De azért a Klik-előtti korszak restaurációját váró, valós, jövőkép hiánya, a „B-terv” kialakításának elhanyagolása, a csak követelésekben való kiáltvány-kikiáltás még nagyon vissza is üthet. Már csak azért is, mert Palkovics László tényleg nem könnyű eset. Jó néhány oktatásügyi trófeával a sifonérban.

Amelyek közül, azért, mert egykor a Kertészti és Élelmiszeripari Egyetemre jártam, számomra kétségtelenül a Corvinus-story a legemlékezetesebbek egyike. Ugyanakkor a felsőoktatás teljes megkutyulásának folyamatában is egyfajta állatorvosi ló. Annak demonstrálására, hogy mit képes elérni a hatalom képviselője akkor, ha egy szervilista, valós program nélküli, csak a saját személyes előny-rendszeréért kiállni képes és hajlandó tárgyalópartnerrel ül egy asztalhoz. aki, nem mellékesen, képtelen arra, hogy számot vessen, illetve szembe nézzen a saját, valamint környezete gyengeségeivel. Mert lehet szép szavakkal, eufémisztikus magyarázatokkal, a hatalom apró engedményeinek felnagyításával szépíteni a helyzetet, a tény attól még az, hogy a Corvinus-t átszervezték. Gyakorlatilag az eredeti tervek mentén. Amiért, a Matolcsy-karon kívül, nem tudni még, hogy mit ígértek a rektornak. Lehet, hogy tényleg egy államtitkárságot? Legkésőbb a kinevezésekor megtudjuk.

Ahogy azt sem lehet tudni, hogy kerekasztalhoz Palkovics milyen ajándékcsomaggal érkezik. Az ott ülők számára. Az első, hatalomtechnikai csörtén már minden esetre túl van a kormányzat. A pedagógusoknak legfőbb ideje lenne, ha még nem késő egyáltalán, felkötni a felkötni valóikat, és kiizzadni valamit, ami túl megy az „adjátok vissza a langyos vizeinket” témakörén.

52 hozzászólás

  • Eh, minden szintéren ugyan arról beszélünk. Egészségügy, föld, nyögdíj, oktatás.. A központosított hatalmat nem érdekli a „nép”, akinek a vérét szívja, akiből él. Egyetlen egy dologgal foglalkozik: némiképp kozmetikázni a tényeket, hogy tovább kitartson a viszonylagos nyugalom.

  • Azóta kiderült: a miskolci szervezők leülnek kerekasztalozni….

  • Moholy !

    Nagyon jól látod! Ez a hatalom jólbevált arrogáns „munkamódszere”…

    Ez a kerekasztalosdi is tipikusan jellemző erre korporatív – fasiszta – bagázsra. Nemcsak a tanároknál agyalnak ki ilyesmiket, hogy mondjuk ne a két szakszervezetük tárgyaljon – mert sajnos ez van – előbb egymással, hanem legyen egy, a mi nagy Vezérünk alkotta pedagógus „kerekasztal”, hogy az feleljen meg a NER kormány gerjesztette testületi, illetve hatalmi viszonyainak.
    Példának okáért a nagy emlékmű vitánál is egyszercsak kiderült, hogy létezik egy országos zsidó kerekasztal is, amiről addig még senki sem hallott. Azóta már többször is újra összehívta – a hatalom, hisz’ az találta ki. (Sajnos a Síp utca is hajlik egy kicsit a kormány parancsára.) Ha ugyanis úgymond, az erre hivatott(!) és választott(!) testület MAZSIHISZ nem hajlandó jól viselkedni, és nem adja át a kompetenciáját az egyik tagszervezetének, (a Köves S. féle EMIH-nek), akkor majd mi, a kormány csinálunk egy olyan testületet, amelyre bárhol és bármikor – jogtalanul bár, de – hivatkozhatunk.

  • vajh miből van egy-egy ilyen kerekasztalbaromsag? abbol a penzbol ertelmesebb dolgot ha szabad kernem!!

  • Az oktatás és az egészségügy terén sajnos mind a régi mind a mostani
    kormány nagy hibákat követett illetve követ el,ami súlyos következményekkel jár!
    A szocik jól működő iskolákat szüntettek meg,szerveztek át,olyan
    profilban is ,amelyik hiányszakmára képzett embereket és még érettségit is adott,megfelelő jelentkező(tanulólétszám),valamint
    szakirányú pedagógiai végzettséggel rendelkező tanári kar,épület és
    technikai személyzet mellett….Kellett az épület egy fejesnek,vagy
    például a meg nem valósult kormányzati negyednek…..
    Aztán rendben tartott műemlék épültek évekig üresen álltak,tönkrementek… jó képzett.pedagógusokat,technikai dolgozókat bocsájtottak el…!
    20 évig voltam megbecsült gazdasági igazgató,nyugdíjasként pár év után szép búcsúztatás után eljöttem,közös megegyezéssel.
    Szerencsém volt,mert asz utódom,csak félévet dolgozhatott…….az iskolát beolvasztották egy másikba.
    Önállóan és jól gazdálkodtunk,mi a Fővárosi Önkormányzathoz,többen pedig a kerületiekhez tartoztak.

    Ez a múlt!

    Most mi van?
    Az,hogy központosították az iskolákat és olyan emberek döntenek,mind a személyi,mind a tárgyi feltételekről,akik nagyon messze vannak az iskoláktól.
    Mind a tanárok,mind a gyerekek túlterheltek,nem az életre készítik fel őket,meghatározzák hogyan és miből tanítson a tanár,
    nincs kréta,szivacs stb. de van megalázó szakmai felügyelet,ellenőrzés,ami régen is volt éves szakfelügyelet,
    illetve pénzügyi-gazdasági revízió,amit akkor pedagógiai illetve
    pénzügyi végzettséggel rendelkező szakemberek tartottak,most meg?

    Politika mentesen azt mondom és azt kívánom,hogy érdemi tárgylásokat!!!!folytasson a kormány a pedagógusokkal,szülőkkel és az utóbbiak is üljenek le tárgyalni az összes (de főleg a tanár és a gyerek)érintett érdekében!
    Mindenki tévedhet ezt be kell látni,orvosolni,de sürgősen,mielőtt
    késő lesz.
    Az ordibálás,tüntetés,mutogatás nem old meg semmit,meg az egyébként az adható béremelés sem.

  • Ja az,hogy Czunyinét lecserélték nagyon helyes,de az is dícséretes,hogy a miskolciak mégis hajlandók asztalhoz ülni,egyeztetni ez a jövő generáció érdeke elsősorban,de a kormánynak is!(bár ettől még nem fognak megbukni,többek sajnálatára….
    a régiek sem emiatt tűntek el…ahhoz azért több kell,bár akkor még nem lehetett tüntetni,mint most a demokráciában!)

  • Moholy!

    Egészen pontosan erről van szó – nagyon egyetértek!

  • „Itthon ma nem állampolgárokat akarnak nevelni, hanem alattvalókat.”
    http://444.hu/2016/02/07/vekerdy-tamas-szerint-rakosista-oktataspolitika-van-ma-magyarorszagon

  • Ez a MArcsi tényleg egy idióta..hihetetlen …

  • Kedves Geyza!
    Bár a véleményed tartalmával mélységesen egyetértek, a formával -,ahogy annak hangod adsz – már nem. Magunkat tiszteljük meg azzal, ha nem süllyedünk le a személyeskedés ezen fokára.

  • Moholy:
    Miért mit mondjak ?
    Most mondd meg mit lehet erre mondani :
    „Régen nem lehetett tüntetni, mint most, a demokráciában”

  • Geyza, például ezt:
    https://www.youtube.com/watch?v=wvVPdyYeaQU

    (Dunning-Kruger-effect)

  • Marcsi,

    A kerekasztal kizárólag a kormány kommunikációs éreke.
    Szakmai érdek akkor lenne, ha szakemberek ülnék körül, és szabadon dönthetnének.

    Ameddig egy komplexusokkal küzdő elvetélt jogász elveivel karrierpolitikusok ülnek szembe politikai kommiszárként kinevezett iskolaigazgatókkal, és zsebre vágott szakszervezetisekkel, addig ez csak porhintés.

  • Moholy!
    Én tapasztalatból,tárgyilagosan és értelmesen írtam,érveltem,ha korrekt vagy akkor nem csak Geyza alpári stílusát kifogásolod,hanem azt is érted ,amit írtam,nem csak „tetszés” szerint kiragadott szavakon lovagolsz,mint Geyza, aki a maga „szomorú és kritikus” elmeállapotával csak erre meg „őrjöngésre” képes!
    Nem én vagyok ,hanem ő egy szerencsétlen,elvakult pártfüggő,én nem a pártokból,valós vagy valótlan… sérelmekből,kártérítésekből…
    mások mocskolásából hanem munkából éltem,és a mai kormánnyal szemben is kritikus vagyok!
    Próbáld neki megmagyarázni,ha sikerül…..meg azt is,hogy egyszerűbb ha beveszi szépen a gyógyszerét,attól megnyugszik és nem ír baromságokat!

  • Andy Mage!
    Én azért remélem,hogy mindenki érdeke a kerekasztal beszélgetés,tárgyalás nem csak a kormányé(Czunyinét leváltották…Palkovics van helyette,ez a kormány részéről némi önkritikára vall…)ahol Gallainén kívül más pedagógusok,esetleg szülök is részt vesznek és
    valóban érdemi tárgyalás,változás történik elsősorban a pedagógusok,
    tanulók érdekében!

  • Most nyilatkozott a Tv.híradóban Mendrey László PDSZ elnök,hogy ők is szívesen leülnének tárgyalni, egyben nyilvános tárgyalást szeretnének.
    Kívánom,hogy sikerüljön!

  • Kedves Marcsi, ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a régi liberális Horn Gágor, Bozóki András, Magyar Bálint-féle bagázzsal a „kerekasztalnál” lényegi kompromisszumot köt a kormány? Akkor minek volt kormányváltás? Minek a nemzeti tanterv?

  • charlie!

    Hát csak reménykedem,mint sokan,hogy ilyen fontos dologban nem politikai érdekek,szempontok érvényesülnek,hanem az érintettek
    jogos panaszait orvosolják,megegyeznek!
    Az különösen jó lenne,ha nyilvános tárgyalás lenne!

  • Aszongya Idióta Marcsi hogy ” poitikai-szempont mentes megállapodást akar a kormány ”

    Eszem ne hagyj el….

  • Na Geyzát az „esze” már régen elhagyta,ha netán volt neki…..!
    A többieknek:Ma volt kerekasztal megbeszélés,találkozó,amin sok
    szakmai szervezet részt vett,Gallóné féle PSZ nem,de a miskolci
    Hermann Ottó iskola (igazgatója is!)akik elindították az egészet és a PDSZ is,akik régebben
    bojkottálták a megbeszélést,meg több illetékes szakmai szervezet!
    Jól tették,hogy elmentek,normális légkörben zajlott,érdemi tárgyalás volt,az államtitkár több témában azonnali intézkedést,vizsgálatot ígért és kéthetente lesz kerekasztal,amíg közös nevezőre nem jutnak!
    Na így kell ezt csinálni,mert ez vezet konkrét eredményre,a tüntetés
    csak figyelem felkeltés,de természetesen a PSZ.által benyújtott
    25 pont közös probléma,amiről tárgyalni fognak.
    A lecsúszott itthoni és (és főleg kinti ) ellenzéknek ez persze nem tetszik,csak károgni uszítani tudnak és politikai célra használják fel a valóban létező problémákat,megfeledkezve a már régebben általam is írt iskola bezárásokról,létszámleépítésekről,meg egyéb „áldásos” tevékenységeikről……Hát egyre szánalmasabbak,pláne kint….ugyanis a TV.közvetítette a megbeszélést és újságcikk is
    megjelent(több lap).
    A kanadai és izraeli „jól értesülteknek” szívélyes üdvözletem,nem
    a reménytelen eseteket,hanem a kint élő normálisokat akartam tájékoztatni!

  • Annyit ér az a négyszegletes kerekasztal-jamboree mint csőben a lyuk.

  • Marcsi!
    Kérdés: milyen kormánynegyed kedvéért áldoztak föl iskolát? A kormánynegyed a Nyugati pu. mögötti rozsdaövezetben épült volna, ahol néhány ipari objektum található, elég leromlott állapotban.
    2. Nem tudom melyik szakközépiskolára gondolsz, de az egészségügyi szakközepet a fidesz szüntette meg úgy 1,5 éve.
    3. A fidesz terveiben szerepel, hogy szakmához nem kell érettségi, nem kell szakközép. Jóval kevesebb gimnázium kell, nem kell annyi érettségi. A szakmunkásoknak nem kell semmit tudniuk. Aki ezt hiszi, az nem járt még életében műhelyben, de legutóbb legalább 40 éve. És azt hiszi, hogy az a „termelés”, amikor a betanított munkások csavart esztergálnak a melléküzemágban.
    Pedig ma már egy normális kombájnt se lehet elvezetni számítógép-ismeret nélkül. A növény- és környezetvédelem összehangolása meg pont azon múlik, hogy tudja-e aki betölti a gépet, hogy millilitereken múlik, hogy árt vagy használ.

  • talalom!

    Konkrétan a Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskolára gondolok,ahonnan
    20 év után gazdasági igazgatóként mentem nyugdíjba(szerencsére időben…felmentésem kértem,az utódomat fél év után kirúgták),és megjegyzem
    nagyon jó állapotban lévő,karbantartott,műemlék jellegű épület volt
    amit, mivel a Nyugati pu,-hoz közel volt,ahol kormányzati negyedet kívántak „anno” a szocik kialakítani kiépíteni,intézménynek,szállodának stb. sajnos konkrét dologról
    beszélek,azóta is üresen áll ,mivel leamortizálódott az épület…amiről igenis a szoci kormány tehet….
    Az iskola pedagógus és technikai dolgozóinak vagy felmondtak,vagy
    átszervezték más jóval jelentéktelenebb intézménybe őket,meg a tanulókat is olyan lepusztult épületekbe, amire nem fájt a foguk.
    Évekig hajléktalanok tanyáztak az épület bejárati mélyedésében
    Na ez a pazarlás,igazságtalan és embertelen dolog,nem beszélve a volt kollégáim kálváriájáról,akik közül többekkel még ma is tartom a kapcsolatot,mert nagyon szerettük egymást,meg a munkánkat is
    Nem lepusztult ipari épület volt….!
    Ez a tiszta igazság!
    Hidd el ne alalaptalanul vádaskodom!

    felhasználni

  • talalom!

    Egyébként a mi iskolánkban is komplett,jól felszerelt számítástechnikai és nyelvi labor volt,külső intézményeknek is tartottunk oktatást!!!!ezzel is növelve az iskola bevételeit!
    Sikeres jól felszerelt iskola volt,a Rippl Rónai utca 26-ban.soha
    sem tanügyi sem pénzügyi vonatkozásban nem volt probléma a felügyeleti ellenőrzések során,meg BP.legjobb színvonalú iskolájaként tartottak minket számon!!!!
    Nem véletlen a személyes érintettségem,az indulatom!
    Az meg csak hab a tortán,hogy a kormányzati negyed nem valósult meg,na ennyit az oktatás tönkretételéről!

  • EGYÉBKÉNT ma nem csak szakmunkásképző,(amikre, bizony nagyon nagy szükség lenne…mivel egyre kevesebb a lakosság igényeit kielégítő szakember)de szakközépiskolákra is szükség van,ezt senki nem tagadhatja szerintem nem is akarja,a kormány sem,mert csak haszon
    származik abból,ha a szakemberek netán érettségivel is rendelkeznek!
    Az ezzel ellenkező állítás,bizony hazugság,mint sok más dolog….
    Lehet hamisan rágalmazni, vádaskodni,de az igazság mindig kiderül…
    Na megint csak részben tudtam megnézni egy jó filmet,de remélem
    megérte,és meg tudtam győzni a kételkedőket,illetve a félrevezetetteket,….

  • Dubois !

    Az állam által létrehozott és irányított szakmai szervezetekre – korporációkra – épülő államigazgatást az olasz Benito Mussolini találta ki és alkalmazta először. Úgy hívták, hogy fasizmus, a hívei pedig a fasiszták.

    .

  • Megtörtént a „Nemzetnevelési Kerekasztal” megalakulása.
    Mint egyes híradásokból kiderült, a résztvevők elégedetten távoztak a helyszínről…

    A résztvevők egyike a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke is elégedett volt, miközben tudjuk, hogy a pedagógusok „másik fele” a Pedagógus Szakszervezet bojkottálta ezt az >oszd meg és uralkodj< jegyében odarendelt gyülekezetet. Márcsak azért is, mert mint korábban megegyeztek sztrájkolni fognak. Ezt volt hívatott ketté vágni ez a korporatív "kerekasztal".

    – Pár éve annak is, hogy Orbanisztán pontosan így osztotta meg a tüntető diákságot is. 🙁

  • voronyezs!

    Kis pontosítással az történt,hogy a PSZ-en kívül,minden fontos
    szervezet részt vett a kerekasztal megbeszélésen ahol nem voltak tabutémák,Gallóné is ott volt,csak a hallgatóság soraiban,egyébként az Ő 25 pontjuk is szerepelt a vitában!!!.
    Ők „úgy döntöttek”,hogy külön most pénteken ereszkednek le…..a kormányhoz és azok ezt el is fogadták,majd szombaton a PSZ sztrájkol
    is,tehát többnapos programot csinálnak…hogy senki ne unatkozzon!

  • Marcsi:
    TE magadat győzködöd állandóan a hülyeségeddel.
    Nem nyomja még a fejedet belülről a narancslé gőze ?

  • ( Ez a Marcsi azthiszi azért, mert valamikor lánykorában krétafelelős volt egy jónevű iskolában, most szakértője a hazai oktatásügynek…)

  • Geyza!

    Szűnj már meg a hülyeségeiddel,én jártam iskolába(közép és főiskola),meg dolgoztam is ott felelős állásban,amihez ugye kellett némi ész….te itthon csak
    „közmunkás” lehetnél(bár azok között is sok jóval értelmesebb van)
    de onnan is elvinnének egy intézetbe….
    te a fórum szégyene vagy,csak ártasz nekik,kár,hogy ezt nem veszik észre se a szerkesztők,se az ellenzékben lévő hozzászólók!
    Nem tudsz idegesíteni ahhoz „0” vagy,próbáld kezeltetni magad a saját érdekedben!

  • Az a baj Marcsi, hogy Ön az évtizedes sérelmeit dédelgeti. Tovább kellene lépnie, és akkor tisztábban látná, hogy mi zajlik most az országban.
    Én is láttam, hogy hogyan telt az „elmúlt nyolc év”, és volt amit bőrömön is éreztem, de nem hagyom, hogy befolyásoljon abban, hogy hogyan ítélem meg a mostani kurzust.

  • Terminus! Azt gondolom ahhoz kell igazán némi ész és intelligencia, hogy valaki úgy gondolkodjon ahogy te!
    Mert az intelligencia nem más mint alkalmazkodóképesség egy adott helyzethez!
    Sajnos ezt kevesen „ismerik”!

  • Marcsi!

    Gallóné nem volt ott a Kerekasztal- tárgyláson+ Annál korrektebb hogy a közönség soraiban foglaljon helyet – vagy elmegy és akkor az asztalhoz ül, vagy ha nem akkor nem is megy el!
    „Tabutémák” valóban nem voltak – eddig jól idézted az újságokat – de az a nagy happy alig 24 órát tartott, miután a miskolciak beintettek a kormánypártnak, élükön Balog miniszterrel, és az asztalkörül tolongó csókosaival!
    Ott vagyunk tehát ahol a part szakad – azaz, ahol eddig is tartottunk!

    Ezt sajnos nagyon jól mondta a DK „..ha egy kupiban nem megy a bolt, nem biztos, hogy a bútorokat kell lecserélni..”
    Azzal, hogy Czunyinét lecserélték Sanda Bandira, még nem biztos, hogy megoldották a gondokat!
    Azóta Mendrei is rájöhetett, hogy felesleges volt ez az egész kutyakomédia, hiszen mint azt „Dúró ezersebbőlvérző Dóra” is elpöntyögte az asztalnál, bizony az oktatás ezer sebből vérzik, és most már végre mindenki láthatja, hogy az oktatás ezer sebből vérzik…..! ( Ezt egy mondaton belül kb 3-szor elmondta, és nagyon tetszhetett neki a gondolat, mert nem bírt elszakadni tőle!)

    Feltételezem, hogy láttad a híradásokban az igen határozott elnök asszony megnyilatkozásait – hát csoda hogy ekkora gondok vannak az oktatásban, ha Dúró a parlamenti szakbizottság elnöke, vagy az enyhén félcédulás benyomását keltő Balog a miniszter, a frusztrált nevelőnőbe oltott Hoffmannról vagy a nagy arcú, semmire és senkire nem fogékony Czunyiné voltak eddig a tárca megbízottjai, kiszolgálói!

    Na csak figyelj – majd meglátjuk, ki hova ereszkedik le, és miért!

  • Marcsi kedves Marcsácska hát látod megint megnevettetél fennti hozzám intézett furi írásoddal

  • Besancon:
    Ott volt ez a vér-náci Dúró Cora ( vagy fordítva ) is ?
    Hát akkor télleg annyi a hazai oktatásügynek…

  • Besancon:
    Meglehetősen plasztikusan vázoltad a négyszegletes kerekasztal történéseit.
    ( Én ‘gyanis nem láttam , amióta nem nézek magyar TV-t nem láthatok ilyen gyöngyszemeket.)

    Namármost , ahogy leírod , nekem úgy gyön le hogy bólogató törpefejűek ülték körbe az asztalt a Hatalom részéről.

  • Besancon

    Én itthon képben vagyok,nem tudom,hogy az itteni okosok ugyan honnan
    „tudósítanak”.
    Ott volt a hallgatók,nézők sorában….TV,sajtó,holnap külön tárgyal
    a kormánnyal,szombaton meg sztrájkolnak….na ez a nagy helyzet!
    Majd csak lesz egyezség,eredmény!
    Én és sokan mások is ezt szeretnénk,különösen,hogy hosszú éveket töltöttem oktatási intézményben,mint előzőleg írtam!
    Azt hiszem a témával kapcsolatban,mindent megírtam,ezen túl mint nyugdíjas többet nem tehetek és őszintén szólva nem is akarok foglalkozni a dologgal,eddig is csak a kinti félrevezetetteket
    szerettem volna tájékoztatni,a hiteltelen gyűlölködőkkel,meg
    egyes elmebajos volt…magyarokkal meg nincs mit tárgyalnom,nem vagyok pszichiáter ……
    Sok más érdekes és hasznos dolog érdekel,amit más fórumokon találok meg!

  • Marcsi:
    Ha ott ültél volna a „kerekasztal” körül ,mint önjelölt oktatási tótum-faktum, akkor te lehettél volna a törpefejűek ugyan normál méretű, de törpe-agyú Hófehérkéje .

  • Szerencsétlen Geyza,nagy szerencse,hogy jó messze vagy és te valóban nem ülhettél ott,már csak az állapotod…miatt sem,hogy mit néztél
    és mit láttál és hol? az jó kérdés,itthon talán többet láttunk és értelmeztünk!meg újságot is olvastunk,a Simicska „uralom” alatt álló
    Magyar Nemzet sem cáfolta a tényeket….na erről ennyit,ne erőlködj,
    ha nem vagy senki!!!!
    Ne rongáld feleslegesen ,az amúgy sem normális állapotod,ha nem vagy képben!

  • Ja meg a közismerten baloldali és nem kormánypárti!!!! HVG is erről
    tájékoztatott(napi hírlevél formájában) akkor miről is beszélünk…
    nem érdemes egyértelmű és konkrét tényekkel vitatkozni!

  • Marcsi:
    JA értem , minden tiszta:
    TE ott ülhettél volna de nem akartál.
    Mert rajtad nyugszik (még mindig) az egész
    Haza jobbsorsa és ezért az ilyen apró-cseprő dolgokat
    ráhagyod a Dúró Corára meg hasonlóakra.Hiába no . TE egy nagykaliberű jóasszony vagy.Ismersz mindenkit szélsőjobbtól
    egészen a szélső balos politikusokig.Ne tagadd le , te mondtad.

  • Én és többen ITTHON képben vagyunk!
    Részvétem(de egyébként megvetésem,sajnálatom is az arra
    rászorulóknak,érdemeseknek….

    ennyi és nem több! Nincs értelme olyanokkal vitatkozni,akik nem ér-
    tenek semmit….csupán időpocsékolás….!Van jobb programom!

  • Marcsi, mindig elmondod, hogy van jobb programod, aztán mégis itt esz a fene. Kapcsold be a tévét! Hátha..

  • Moholy:
    Hiába is kapcsolná be a TV-t , egy kukkot sem ért belőle ami ott elhangzik pro és kontra .

  • A négyszögletű kerekasztalról ez ugrott be (mintha ma Magyarországáról írta volna a több ezer éve halott mester – időtlen gondolat):

    A régi vers ezért mondja:
    „A fényes út sötétnek látszik,
    az út-on járó eltűnni látszik,
    az egyenes út tévútnak látszik,
    a magas erény szakadéknak látszik,
    a nagy tisztaság szégyennek látszik,
    a hatalmas erény kevésnek látszik,
    a növekvő erény lopásnak látszik,
    a szín-igazság hiánynak látszik.
    A végtelen négyszögnek egy szöglete sincsen,
    a végtelen edény készen soha sincsen,
    a végtelen zengésnek hangja nincsen,
    a végtelen képnek formája nincsen.”

  • terminus!

    Én nem dédelgetem a sérelmeimet,bár hosszú évek után nem tagadom érzékenyen érintett a volt…iskolám sora és ebben a témában
    sajnos…járatos vagyok,nem tagadom.
    Ez a mostani teljesen műs helyzet,rossz szervezés,központosítás stb.
    ,de nem olyan jellemtelen hozzáállás mint régen volt!
    Ezt a volt és még aktív kollégáim is igazolják!
    Bízom a megegyezésben,korrekcióban mai pedagógusok és tanulók érdekében,mert képben vagyok,több ismerősöm tanár és többeknek vannak gyerekeik,
    Mindig a megegyezés,tárgyalás híve voltam,de a politikai
    célú uszítást elítélem,amikor az nem old meg semmit és senkinek sem érdeke!

  • terminus!
    kiegészítés: és akkor valóban nem lehetett tüntetni(aki ennek ellenkezőjét állítja az hazudik!)pedig jogos lehetett volna….
    Ma viszont lehet,mert minden ellenkező híreszteléssel szemben
    demokrácia van!de nem tüntetni,hanem megegyezni,tárgyalni,változtatni kell,különösen azért,mert vn értelme!!!!

  • Azt írja fenntebb ez a idióta Marcsi, hogy régen nem lehetett tüntetni ( feltételezem hogy emútt-nyócévre céloz) de mostmár szerencsére demokrácia van ( gondolom ezt 2010 óta érzi így ) és ezért lehet tüntetni.
    Hát lehet.
    Valóban lehet.
    Csak épp új hír, hogy egyes vidéki iskolákban valami rendőrök kérdezősködtek az igazgatónál azokról a tanárokról, akik készülnek felutazni Pestre a tüntetésre.
    ÉS hát ugye tudjuk:
    MA Magyarországon ” fortélyos félelem ” irányít : Bárkit bármikor kitehetnek a munkahelyéről. ÉS akkor oda mindene. Háza , élete , gyerekeinek a jövője !
    De tüntetni AZT lehet …

  • Azt írja ez a szerencsétlen Geyza,hogy régen is lehetett tüntetni…
    na nem egészen,legfeljebb némán és nem sokáig mert,a régi komcsi
    hatalomban ez elképzelhetetlen volt,de még az ezt követő „szoc.
    áldemokráciában” sem nagyon,rendőri „intézkedés”….meg némi
    szemkilövés követte…(akiknek nem volt szerencséjük…)
    Ma többet is lehet,mint ami normális:hazudni,ordítozni,a kormányt és tagjait alpári jelzőkkel szidni,részegen,bedrogozva,lefizetve!
    Túlzott demokrácia van!

  • Azt meg csak egy erősen terhelt állítja,hogy mindenkit kirúgnak
    büntetnek,aki egy megmozduláson részt vesz….(szakszervezeti,iskolai vezetőket,tanárokat)röhej!
    Ma nem diktatúra van és a régi módszerek kimentek a divatból!
    Más világ van mint amire egyes idióták emlékeznek,az régen volt mielőtt elpucoltak innen jó messzire,szerencsére

  • terminus!

    Elgondolkoztató amit idézték(Út és erények című régi versből)
    sok bölcsesség igazság van benne,de a többség talán megpróbál optimista lenni,bízni a megoldásban.