A kanadai lakosság többsége folytatná a légicsapásokat az Iszlám Állam ellen

2016 február 14 8:01 de.116 hozzászólás

A héten döntött úgy Kanada kormánya, hogy befejezi légicsapásait az Iszlám Állam ellen Szíria, illetve Irak területén. A mikrofonnál Christopher Adam.

A kormány február 22-én vonja ki a hat darab CF-18-as vadászgépet, mellyel Kanada hozzájárult az ISIS elleni koalíciós misszióhoz, mely misszió egyébként komoly eredményeket ért el az Iszlám Állam visszaszorítása területén, vagy ha mást nem–legalább leállni látszik az ISIS eddig tapasztalt rohamos terjeszkedése a Közép-keleten. A kanadaiak többsége nem értett egyett Justin Trudeau miniszterelnök azon döntésével – amelyet már tavaly, a választási kampányban ígéretként is bemutatott – hogy a liberális kormány kivonja vadászgépeit és nem vesz többé részt a légicsapásokban. A legújabb Angus Reid kutatóintézet által készített felmérés szerint a kanadai lakosság 37 százaléka a jelenlegi szinten tartaná Kanada részvételét a koalíciós légicsapásokban, míg a kanadaiak 26 százaléka bővíteni szeretné az ország szerepvállalását.

A kanadaiak 64 százaléka szerint egyre nagyobb biztonsági kockázatot és veszélyt jelent az Iszlám Állam és ez valószínű részben magyarázza, hogy miért támogatja a lakosság többsége a légicsapások folyatását. A felmérés azt is kimutatta, a lakosság csaknem fele (azaz 47 százaléka) szerint, a kanadai kivonulás a légikampányból ártana az ország nemzetközi megítélésnek.

De fontos megjegyezni, hogy a vadászgépek kivonása nem egyenlő a teljes kanadai kivonulással. Például a kormány 200-ról 600-ra emeli azon kanadai katonák számát, akik a térségben segítik, a háttérből, az ISIS-elleni koalíció munkáját. Továbbá Kanada nagyo szerepet vállal majd a iraki haderők kiképzésében.

Az elkövetkező 3 év alatt Kanada 1,6 milliárd dollárt költ az Iszám Állam elleni misszióra. Ebből az összegből a 840 millió dollárt is meghaladja a humanitárius segítségnyújtás.

Éppen a héten kaptunk frisebb adatokat arról, hogy mennyire tragikus a helyzet az immár majdnem öt éve polgárháborúban lévő Szíriában. A Syrian Center for Policy Research szerint eddig 470 ezren haltak meg a szír polgárháborúban. A háború előtt az átlag életkor Szíriában 70 fölött volt, már viszont 56 alá esett. A szíriai lakosság 11,5 százaléka vagy meghalt, vagy súlyosan meg lett sebesítve a háborúban. Az ország háború előtti 21 milliós lakossága mára csak 16 millió körül van, nem csak a halálozások miatt, hanem azért is, mert több mint 4 millióan kényszerültek menekülni.

A héten Ferenc pápa ismét felszólalt a szíriai krízis kapcsán. Éppen Havannába látogatott a katolikus egyházfő, ahol elmondta: „Nem lehetünk közömbösek a gazdag országok ajtaján kopogtató migránsok és menekültek millióinak a sorsa iránt”.

Eddig 24 ézer szíriai menekült érkezett Kanadába és összesen 71 kormány által szervezett repülőjárat szállított menekülteket kanadai városokba.

Minden jel afelé mutat, hogy a menekültválság folytatódni fog és amire megérkezik a tavasz, fel is fog erősödni. Erre kell felékszülnünk Kanadában és természetesen az Európai Unióban is.

*

Fenti jegyzetünk az Ottawai Magyar Rádió adásában hangzott el 2016. február 14-én, reggel 7 órakor, a 97.7 FM hullámhosszon. A multikulturális CHIN Radio heti magyar nyelvű adása minden vasárnap reggel 7 és 8 óra között hallható, Ottawa egész területén. Nem sokkal az élő adás elhangzása után, az Ottawai Magyar Rádió honlapjára is felkerül a teljes hanganyag, így Ottawán kívül is élvezhető a kanadai főváros magyar nyelvű adása.

116 hozzászólás

  • emberkecskestunde

    Legszívesebben a homokba dugnám a fejem e hír hallatán.

  • egyetlen dolog hiányzik szíriában!!!!!!!!!!!! az, hogy az USA amely regionális külpolitikájával és világuralmi törekvéseivel tönkretette a Levante-t fizesse az egész dili kölcségeit visszamenőleg beleértve Iraq és Szíria teljes újjáépítését, úgy hogy nem vehet benne részt ki kell adni azoknak az országoknak a munkálatokat akik eddig cswilliárdokat áldoztak ebben a diliben, nemzetközi aljasság, nincs szüxég semmilyen nemzetközi rendpőrre mennyenek haza és tehyenek rendet, van mit lásd Flint

  • rodeo36 : A szokásosnál is zakkantabbnak tünsz most.

  • @gájza, csak megjegyzem: nem érdekelsz sem pro se’ kontra

  • ha a németek 75 évvel a holokauszt után még jóvátételt fizetnek akkor az usa nagyon nagy bajban van: ugyanúgy tömeggyilkol és szisztematikusan, a többi rablómese

  • te meg egy idióta vagy Rodeo.

  • Idióta az aki nem tudja mit beszél , de mégis mondja a hülyeségeit megállás nélkül, annélkül hogy fogalma lenne bármiről is .
    Úgy ahogy azt a Kurucinfón és más szenny-portálokon beléje táplálták.

  • rodeo 36-nak igaza van,egyébként a terrorizmus elleni harcot véleményem szerint senkinek sem szabadna abbahagyni ,mind az európai
    országok,mind az USA érdeke is ezt kívánja!Már ha a NÉPBEN,Lakosságban,gondolkoznak?!!!!
    Geyza meg ugyanolyan idióta mint volt,csak azt nem értem miért nem mondja meg neki végre valaki….?!!!!!Azt sem érti amit kérdeznek!

  • @gájza, ao longo do tempo ainda és um filho de cão…kkk

  • Christopher,

    1.Az hogy Kanada kivonja csapatait benne volt a liberalisok valasztasi kampanyaban. Mivel liberalis tobbseg van Ottawaban, nem hiszem hogy az emberek velemenye ennyire megvaltozott volna.
    2. Ha az USA es a NATO nem tud rendet teremteni (amit csinalt), akkor a 100 -szor kisebb kanadai hadsereg fog ? Na ne.
    3. Arrol nem irsz hogy mennyit sporol meg ezzel Kanada hogy kivonul Sziriabol.
    4. A hirbol kimadt ezert a pontossag kedveert:
    Kanada 1.1 milliard $ fog adni humanitarius segelyt. Ezzel sokkal tobbet tesz Kanada megiteleseben, mint bombazna artatlan embereket.
    Egyenlore ennyi, de meg lenne mas szempont is, hogy miert NAGYON jo otlet kivonulni Sziriabol.

  • Marcsi, kösz, az usa -nak az érdekei olyan bonyolultak, hogy ők maguk sem tuggyák mi is az valójában, a Pentagon és Fehér ház is másképpen láttya valamint a Kongresszus és a Szenátus is (azaz részükről megoldás nem várható?) ezen kívűl ezzel is eltereli a nemzetközi figyelmet a zsidó palesztin problémáról ami közel 70 év óta a zavaros lavór víz a környéken, ezen felül nem képes megérteni, hogy a két alaptörzs arab-ból nem lehet hasra ütve kiválasztani egyet, mert az egész másik oldal… szóval …addig amíg nem haggyák magukra ezeket ott a Levanté-n és a Maghreb-ben, addig béke nem is várható, másrészt ez a polgárháborúnak nevezett szarkeverés a gyanúsabbnál gyanúsabb mérsékelt ellenzék meg a többi nyalánkság… szóval egy általános tűzszünet és felügyelni aki vét ellene (mindegy ki az) aszt szétlőni nemzetközileg…Kanada jobban tenné ha a saját indiánjainak problémáival foglalkozna és hagyná a világot ahogy a világ van, és kereskedne ha lenne mit eladni a koszos és rossz minőségű tarsand olajon kívűl

  • akarki:
    Teljesen igazad van.
    Mindenki vonja ki onnan a légierejét és adjon nekik sok pénzt lesz ami lesz.

    Az ilyen elméletek kiagyalóit ugy nevezik hogy politikai analfabéták.

  • Geyza,

    Teljesen igazad van.
    Az a legjobb, ha mindenhol polgarhaborut csinalunk, szervezunk
    ( Ukrajna, Magreb orszagok, Libia, Afganisztan, Irak, Szira, soroljam meg ?????) hogy bevesszuk a demokraciat , hogy oda ne szaladjak,es utanna otthagyjuk a szart magunnk utan.
    Mindenkit megszallni, leigazni, na ez a 21 szazad nagy politikai zseniei. Meg a vegen, Nobel bekedijjat is kapni.

  • Geyza

    2016 február 14
    4:15 du.
    Most előszőr egyetértünk!

  • Rodeo36:
    Neked napról napra zsugorodik az agyad.
    Szeggyé valamit ellene.

  • @gájza? tú és sacana

  • Akarki:
    Totálisan igazad van !
    Ne csináljunk semmit,csak szépen várjuk meg míg a Szaddám és Asszád féle szarjankók előbb a saját népüket nyírják ki félig , aztán idejönnek és rajtunk kezdik a skalpolást.

    Ez a sunyi elméletet már mintha okozott volna világégést:
    Csak nem a Népszövetség szerencsétlenkedése volt az a náci Németországgal szemben annó ?

    Egyébként meg demagóg vagy. Akárcsak a Kurucinfó ami a legfőbb terjesztője ezeknek a ” tanoknak ” .

    De tudod mit ? Szóljá’ Magyarország kormányának , hogy helytelen amit tesznek, nevezetesen hogy ott vannak a magyar kontingensek majd’minden ilyen hadszíntéren.
    RÁD biztosan hallgatnak.

  • Figyelo,

    On 56 -os kanadai magyar igy jobban ismeri azokat a dolgokat amiket felsorolok:
    1. Az oreg Trudeau -nak sokmindent koszonhet Kanada, gondolom ebben egyetertunk. Tobbek kozott azt is, hogy okosan nem volt embargo Kuba ellen (apropo mit is ertek el 40 ev embargo utan ???). Ezert is lehet olcson telen leutazni oda.
    2. Mennyibe kerult a sziriai es afganisztani felesleges bevonulas” Mit ertek el ? Semmit. Esetleg a menye tanari fizeteset is lehetett volna ebbol emelni. Vagy ?
    Tudom hogy on conservative party. Nincs is ezzel semmi baj, csak eppen tobbek kozott ezert is vesztettek el a valasztast a tavaly. A kanadaiak inkabb a zoldfulu Trudeau -ot valasztottak, mint a nagyon konzervativ Harpert.

    3. Egy kicsit utannaneztem Christopher altal irott cikk valosagarol.
    Ehez mit szolsz Chris ez is hazugasag ?

    A 11 oldalon ez szerepel:

    – Do you agree or disagree with ending Canada’s participation in aerial strikes against the Islamic State?
    Opinion of Ending Canada’s Participation in Aerial Strikes
    against the Islamic State

    NET AGREE 46%
    Strongly agree 22%
    Somewhat agree 24%
    NET DISAGREE 37%

    http://leger360.com/admin/upload/publi_pdf/sofr20160211.pdf

    Legkozelebb ezt a statisztikat is beteheted a cikkedbe. Elore koszonom. Figyelo, on a 37 % tartozik, ilyen is van.

  • akárki
    Hát nem akarok a kanadai politikán vitázni, elég nekem a magyar baloldallal!
    Bocsánat, de mivel itt voltam az öreg Trudeau 8 éves kormányzása alatt is, nekem más a véleményem!
    Az öreeg azért nem ellenezte Kubát mert jó barátságban volt Castróval, aki még a temetésére is eljött!
    Az öreg erősen baloldali érzelmű volt minden vonalon. Viszont esze is volt, nem úgy mint a fiának!

  • Még annyit, hogy Harper uralmát azért szerettem, mert biztonságos volt az élet itt. Mind gazdaságilag, mind politikailag. Egyiket sem mondhatjúk el most, a szép fiú megválasztása óta.

  • Figyelo,

    Azt irja hogy onnek mas a velemenye Trudeau -ol. Gondolom az nem tetszett, hogy Trudeau nem hagyta levallni Quebec -et Kanadatol.
    Maskulonben, ha az on Calgary -s szuper konzervativ Harper biztos belement volna.
    Szerencsere 14 % van quebec -ben a konzervativ partnak, elobb utobb a Bloc -ak is tobb lesz.
    Maskulonben ha megnezte a statisztikat amit feltettem, a 100 nap kormanyzas utan, 10% not a szepfiu nepszerusege.

  • akárki,
    bocsi, de nem hiszek a statisztikába, azt lehet manipulálni.
    Igen, Trudeau nem engedte Quebecet leválni, ez valóban szép volt tőle. Mondom, hogy volt esze! K.b. ennyit köszönhet neki Kanada, na és a fantasztikus adóságot is! Amit, most fiacskája gyarapítani fog.

  • Az kétségtelen , ha Quebec leválna akkor vége Kanada jelenlegi gazdasági nagyhatalmi státuszának.

    Már megint a sovinizmus..

    Érdekes hogy Svájcban , ami sok tekintetben hasonló ország mint Kanada , nincsen sikere az efféle álnemzetieskedéseknek.
    Három és fél nyelven beszének plusz az angol.

    Azért van „fél” nyelv , mert van ott egy negyedik népcsoport is akik a hegyekben laknak ősidők óta. Egészen a huszadik század elejéig azok csak tavasszal , amikor elolvadt a hó, akkor tudtak előjönni a hegyek közül.A svájciak nagyobbik fele titokzatos népnek tartja őket még most is és nehezen érti a nyelvüket.
    De ez nem zavarja őket az együttélésüket , pláne amióta kitűnő alagutakat fúrtak a hegybe.

    (Ezt egy svájci megrendelőm mesélte nekem , amikor elektronikai-müszaki fejlesztéseket végeztem neki egy akkora ipari munkagéphez mint egy kombájn)

  • @gájza, csak nem? tucc konyhakéseket élezni? elek trónyi k usan? hatalmas dolog a tegnap leírtakkal szemben, vagy már elfelejtetted mi is voltál tegnap?

  • Rodeo36:
    Csak a magadfajta röghözkötött gondolkodású senkik hiszik azt hogy meg kell maradni annál a tevékenységnél amivel az ember fiatalkorában kezdi az életét.

    Öreg! túrjad tovább a tehénszart és ne szólj bele a nagyok dolgába köszike.

  • @gájza, ugye a nagyon nagyok közé gondolod magad? én is téged…nagyon nagy vagy…szóval vándorköszörűsből -nagy hatalmas küzdelem árán- felküzdötted magad a lyukas fazekak foltozójává? naccerű tetteid zengik a verebek a deróton…ügyeskeggyél …talán még fejlődhecc a görbe vonalak alkotásában amint a vesszőnyaláb seprűddel lelökdösöd a lócitronyot a makadámról…csak így tovább

  • Geyza

    2016 február 15
    5:36 de.
    Géza, Svájc egy egészen más eset!
    Kanadát anno.. két nemzet fedezte fel, a francia és az angol:hogy ki volt itt előbb, az ma is politikai téma. A franciák Quebecben kötöttek ki, az angolok elárasztották az ország nagy részét.
    Volt háború is, de a lényeg megmaradt,és az angol többség győzött! Ma sem képesek a feranciák ezt megemészteni.

  • a KANADAI LAKOSSÁGNAK TELJESEN IGAZA VAN,az terroristákat kellene kiirtani,megfékezni,ehhez persze az EU is kellene,de képtelen normális döntést,intézkedést hozni,ehelyett kvótákat,kötelezettségeket írnak elő az európai országoknak,akik
    jogosan tiltakoznak a gyilkosok,bűnözők,kétes elemek befogadása ellen,mert a saját népüket védik,ez a kötelességük,dolguk!!!

  • Marcsi, irtam mar a cikk nem helytallo. Nezd meg a leger felmerest az elozo hozzaszolasomban.
    Az emigracios kerdes itt total mas mint europaba, ezt mar leirtam.
    Megegyszer roviden: Kanada 10 ezer szirait fogam be marciusig. Ezek hivatalosan, papirokkal, benyujtott kervenyek, szoval teljes proceduraval jonnek. Persze leelenorizve,amennyire csak lehet.
    10 ezerbol 30& csaladegyesites, 30% a Harper alatt totalisan blokkolt beadott elfogadott kervenyek gyorsitasa, 40% uj menekult.
    Szoval nem 10 ezer naponta mint Magyarorszagon, hanem kivalogatva 6 honap alatt, ez a kulonbseg.
    Kanada hadserege kb 100-szor gyengebb mint az USA -e.
    Ha a nagyhatalmak nem tudnak semmit csinalni 4 eve, akkor Kanada fogja elrendezni a dolgokat ?
    Inkabb humanitarius segelyeket kuldenek.
    Hamar Geyza emlitetted Svajcot. Remelem hogy Kanada a svajci katonapolitikat fogjak masolni, vagyis ameddig nem tamadnak meg, mi sem kell egybol lefekudjunk az USA -ak.
    Jean Chretien idejen nem vonultunk be Irakba, pedig az oreg Bush kemenyen gyozkodte Kanadat.
    Jott Harper, az elso dolga az volt hogy afganisztanba bevonult 150 kanadai katona meghallt, es 9 milliardba kerult, es nem ert el semmit.

  • akárki, hallottál már szövetségesek megegyezéséről? Kanada is tagja ennek, mihelyst ezt megszegi, már nem szövetséges.

  • Figyelő:
    Úgy értettem hogy Kanada meg Svájc is több anyanyelvű ország , Kanadának és Svájcnak is igen magas a szellemi , innovatív képessége , kiváló termékeket készítenek.
    És aggódva figyelem a francia sovinizmus kanadai fel-fel lángolását. Nem értem az okát.
    Svájcban ilyesmi nem tapasztalható.

    Figyelő:
    Viszont ha választhatnék , Kanadát választanám lakóhelyül 🙂
    Leginkább bozótpilóta lennék fenn egészen Északon.
    Kb. három hónapos kurzussal át tudnám magamat képeztetni valami Beachcraftra vagy Cessnára…de jó is lenne..álmok..

  • akarki:
    Magyarország szintén a NATO tagja !
    Ennek dacára a Keleten ismét felbukkant régi-új ellenséggel kokettál.
    Az USA egyenlőre elnézi nekünk. Egy darabig…

  • akarki

    2016 február 15
    2:10 du.
    Már írtam, ha szövetséges egy állam a NATÓ-val, vagy más szervezettel, kutya kötelessége a szövetségeseket támogatni. Ezt tették, mikor Afganisztánba mentek, stb.
    Az hogy háborút NEM inditottunk, az egy másik tészta volt.
    Meg tudod ezt érteni?

  • A szíriai helyzet nem annak következménye, hogy Amerika oda akarta vinni a demokráciát, hanem az, hogy a szíriai nép fel akarja szabadítani magát a szolgaság alól.
    Tunisziától Törökországig, jóval az Arab Tavasz kibontakozása előtt, jött a hír, hogy a Sziriai Bassár elnök mérges gázzal kinyírt ezreket, asszonyokat, gyerekeket, csecsemőket – egész falukat, a szolgai, személyi, hatalmi kultusza fenntartása érdekében.
    Ez a süveges fejű, közveszélyes mészároslegény, (az apja, a szadista Hafez al-Assad volt, aki kifejlesztette a Sziriai terror államot a hatalmuk fenntartása érdekében), együtt egy marék hasonszőrü sziriai gengszter család segítségével, sakkban és félelembe tart 16 millió Szíriai állampolgárt már évtizedek óta. Ezeknek a véres mancsú gengsztereknek a jelenlegi korlátlan, illegális hatalmuk támogatva van a diktatorikus, sunyi, ruszki putyinka által, és életbemaradásuk csakis az erőszakszervezeteikre és az orosz kaki keverő küllpolitikára van alapozva.
    Nagyon is itt az ideje, hogy a nyugati hatalmak, a közelkeleti térség béke érdekében, a bátor, civilizált ISRAEL és TÖRÖKORSZÁG segítségével satuba fogják ezt a colos Bassár szadista barmot és úgy kupán vágják egy tomahawkkal, hogy még egy csepp faggyúpacni sem marad hátra ebből a degenerált dögből !

  • Figyelo,

    Megint rosszul tudja:eggy kis idezet a wikipedia -ol. Ez nem statisztika amibe on nem hisz.

    Chrétien’s government did not support the US-led 2003 invasion of Iraq. His reasoning was that the war lacked UN Security Council sanction; while not a member of the Security Council, Canada nevertheless attempted to build a consensus for a resolution authorizing the use of force after a short (two to three-month) extension to UN weapon inspections in Iraq.

    Na itt van a kutyakotelesseg. Afganisztanba az on altal imadott
    Harper vonult be, 150 kanadai halottal, es 9 milliard $ kerult.

    Most mar erti kedves Figyelo ? Lehet hogy Alberta-ba kene koltozzon, mert ott ennyire haboru baratok az emberek.
    Itt Keleten inkabb a love and peace a divat, nem a haboru.

  • pityipalkó…nagyon ügyes…NSA + CIA bérben vagy meg a Moszad -éban is?

    és jól fizetnek, vagy te olcsó is vagy?

  • Rodeo36:
    Neugrálj már kicsi jobber, alig látszol ki goszpodár Putyin farzsebéből.
    (Azért a farzsebben tanyázik mert ott könnyebben szívhattya be a „szabadszelet” vagy inkább a szabad-szellentését hehehe .)

  • akarki:
    Én inkább úgylátom MAGÁCSKA az akinek
    1 vagy szövegértési gondjai vannak
    2 kiforgatja Figyelő kollegina szavait.

    Ugyanis a háborút nem mi ( vagyis az a Világ amiben maga nem hisz mert egy szélsőséges nácipárti vagy inkább iszlámnáci akárki ) indítottuk.

    Mint az köztudott a közel és középkeleti diktatúrák fenyegették folyton szomszádaikat. Az ikertornyokat sem az USA kormánya ( amint azt maguk idiótikusan terjesztik ) rombolta le hanem az Iszlám.

    Ha nem venné észre maga szerencsétlen már javában folyik a Harmadik világháború .

    Mit akar maga ?

    Azt akarja maga hogy a kölykei majd a sharijja előírásai szerint házasodjanak és imádkozzanak ?

    Tudja mit ? Üljön fel a repülőre és menjen harcolni az európai identitás végső eltörlése érdekében.

    Nagyapja rozsdás kardját itthon ne felejtse , hátha lefejezhet vele valami „tisztaszeműt” aki gyanútlanul odamegy és nem visz magával néhány kézigránátot .

  • Ez egy kanadai hir,amit Christopher nem tudom hol olvasott.
    Feltettem egy linket, Kanada egyik legnagyobb kozvelemeny-kutato ceg ahol total mast ir.
    Arrol van szo, hogy Kanada nagyon helyesen nem vesz reszt a 4 eve tarto, vegnelkuli haboruba. Es a kanadaiak, ezt tobbsegben elfogadjak.
    Latjuk hogy rendeztek a helyzett Afganisztanban, Irakban, Sziriaban, es meg sorolhatnam. Mit ertek el ???? Semmit.Demokracia lett ? Nem, haboru.
    Hogy onnek mindenki naci, az mar nem ujdonsag, de ezt magat karakterizalja.

  • Christopher Adam

    Ime a teljes Angus Reid felmérés:
    http://angusreid.org/canada-isis-mission-february/

    Az a felvetés, hogy küldjünk több mint 800 millió dollárnyi segélyt, de ne segitsünk abban, hogy stabilizálódjon a helyzet, teljes nonszensz.

  • köszönjük Chris, a linket!
    Egyetértek, más kanadaival együtt!
    Igaz, engem senki nem kérdezett meg és sok más kanadait sem!
    Bár én a 27% -hoz tartozom, aki nem bizzik egészen a mai kormány akcióiban.

  • Koszonom a linket Christopher.
    Angus Reid Public Opinion was located at Vision Critical’s headquarters in Vancouver.
    Mar irtam errol, csak megismetelni tudom. Nyugat Kanadaban total maskeppp latjak a dolgokat mint itt Keleten. Szerencsere sokkal kevesebben lakjak, igy az o felmeresuk eltorpul a leger marketing mellett.
    4 eve tart a haboru Sziriaba. USA,Nato, kutyafule mindenki ott van. Mindenki tudja, hogy szarazfoldi csapatok nelkul nem lehet megoldani a haborut. Miert nem kuldenek szarazfoldi csapatokat ?
    Mert az 10-szer tobbe kerulne, es tobb ezer USA katona halala.
    Es a vegeredemny, nem biztos.
    Arra senki nem valaszolt: hogy az afganisztani misszio vegeredmenye mi ??? Vegeredmeny: 150 kanadai katona halala es 9 milliard $.
    Ha a 800 milliobol: peldaul 50 iskolat es 50 korhazat epit Kanada, sokkal tobbet tesz, mint a multkor amikor veletlenul korhazat bombazott a Nato csapatok.

  • Érdekes, én másképp olvastam a kanadai statisztikát.
    Még mindig van aki nem érti, ha egy állam szövetségese egy rendszernek, vagy államnak, köteles résztvenni annak akcióiban. Ez történt Afganisztánban, például.

  • az ilyen analfabuta rohadt szemét állatokat, mint a @pitypalkó azokat élve kellene megnyúzni, és ha bármi!!!!!!!!!!!!! érted??? bármi történik Szíriában vagy az usa politikai határain kívűl ahhoz az usa-nak mijalófasz köze van …

    ha megeszik egymást késsel villával és uborkasalátával akkor sincs semmi köze hozzá szuterén joguk

    a bopko haram -ot miért nem? és a zsidókat a palesztínok ellen valamint téged mint nemzetközi pudvásagyú hülyét

    ennyi baromságot mint amit ide rittyentettél az már sok egy meduza agyútól

  • @figyelő:

    de nem kötelező tagnak lenni…annyi féle tag van már nekem mindíg a paripa…tagja jut eszembe ezekről a tagságokról

    kanadának milyen érdeke fűződik mindehhez a dilihez a mások szarkeverése eredményeként kifizetni a számlát? a római jog szerint aki a káert okozta annak kell aszt meg is téríteni

    a többi rablómese

  • @figyelő ez ugyanaz a dili és önbecsapás mint a NAFTA, TIPP és a többi…

  • @pityipalkó

    ugye pinochet is egy kedves usa bérenc elvitte a szabccságot Allende helyett és a délamerikai indiánok, észak amerikai indiánok az inkvizíció és a zajrópai kultúró a máglyákon és az arany elrablása egyházi áldással?

    te nem csak hülye vagy de szemét is

  • Figyelo,

    Tudom hogy 56 -os magyar, ezert megerto vagyok . Az idos ember olyan mint a gyerek, tobbszor kell elmondani, hogy megertse 1-szer.
    Hamar 50 eve lakik Montrealban, akkor biztos kellett halljon, a Leger Marketing velemenykutato cegrol? Pedig Montrealba van a szekhelyuk. Mindig tanul az ember.
    Christopher biztos ismeri, me, ketlem.

    Az o statisztikajuk azt mondja, hogy Kanadaban helyeslik, hogy Kanada nem veszt reszt a katonai csapasokban, hanem azt a penzt inkabb humanitarius segelykent fogjak adni a raszoruloknak. Mi ebben a rossz ?
    Hogy mennyire nem szovetsegeskent jartunk el Afganisztanban.

    2012–2014: NATO Training Mission and withdrawal

    By late 2013 Canada began withdrawing its final soldiers from the training mission. In October the force was down to 650 personnel from over 800 and the withdrawal from Afghanistan is scheduled to be completed by March 2014.[31] On 12 March the government announced with little fanfare that the mission was formally completed with a flag lowering ceremony held in Kabul.[32] [33] The last 84 soldiers left Afghanistan on 15 March 2014, ending Canada’s twelve-year military presence in the country.[34].

    Mirol beszelunk Figyelo ????

  • Az itteni szellemileg visszamaradt, zsibbadt agyú begolyózottak részére !
    Bassár al-Aszad hadserege sorozatos kegyetlenkedéseket, mészárlásokat, tömeggyilkosságokat követ el a sziriai nép ellen – a sunyi kis putyókájuk támogatásával. Putyinka jól tudja, hogy egy tömeggyilkost támogat és támogatása nélkül már nem lenne polgárháborús helyzet Szíriában.
    Ez a sziriai svábbogár Bassár, rettegve ébred és fekszik mert látja, hogy hazája és a térségbeli háromszázmillió arab – tunisziától törökországig követeli, hogy ők is úgy akarnak élni mint a térségbeli civilizált, békés, józan Israeliták és a demokratikus, modern Israelban élő arabok !
    Ezek a hasonszőrü gengszterek mind, mind rettegnek – Oroszország, Irán, Fehéroroszország, Afrikai stb., diktátoraival együtt a nyugati demokratikus, liberális elvek terjedésétől, mivel nagyon jól tudják, hogy az ők véres mancsú korlátlan hatalmuk, az államuk törvényeit figyelmen kívül hagyva, csakis az erőszakszervezeteikre van alapozva.

  • Nézzenek oda..Rodeó36-ból kibukott a lényeg hehehehe
    Hát..asszem evvel a görénnyel többé nem is kell már vitázni.

  • akarki:
    TE most itten a putyini politika kéretlen prókátorságát vállalod fel ?
    Esetleg akárkik kedvéért?
    Netán ezek az akárkik neked , Akarki-nek még köszenetet is mondanak érte ?
    Még az is lehet hogy valamennyi kis zsetont is kiosztanak neked érte ?
    Árulad a hazát ! Tudsz róla ? Neked ez megérte ?

  • akarki

    2016 február 16
    4:55 du.
    Ismétlem, sem Christophert, sem engem, de téged sem kérdezett meg senki, hogy akarjuk a további részvételt. Az ilyesmi, hogy ” Kanada lakossága mit akar”, az egy légből kapott hazugság.

  • Ja, és Afganaisztánból, már igazán visszajöhetnének a katonák, semmi értelme nincs. Csak az egész egy mutógatás, hogy mi milyen jók vagyunk.
    Mikor , szövetségesként résztvettünk a balhéban, az más eset volt.

  • Geyza,

    Ez egy kanadai hir, es mint kanadai, hozzaszoltam a hirhez. On mennyire ismeri az itteni belpolitikat ? Gondolom egyaltalan nem.
    Tudja, Kanada nem USA, foleg kelet Kanada nem USA.
    Amikor liberalisok kormanyoznak (az utobbi 50 evben 2-szer volt konzervativ kormany, a hires Mulroney es Harper kormany), nem igazan keresik a konfliktusokat, hanem bekes uton probaljak rendezni a dolgokat. Most is ez tortenik, es ezert is nepszeru a liberalis part.
    Persze, ugyanugy mint Magyarorszagon, itt is vannak akiknek ez nem tetszik. Szepfiuznak, hogy tul fiatal, zoldfulu,stb a miniszterelnok.
    Trudeau 100 nap kormanyzas alatt, novelte nepszeruseget. Nem azert mert szepfiu es fiatal, hanem tettekel is.
    Roviden:
    1.Kanada Harper alatt nem irta ala a Kyoto -i egyezmeny. Trudeau azonnal, es Kanada klimavaltozas elleni harc uttoroje lett.
    2.Az oslakosokkal (First nation) targyal, hogy javitson az eletkorulmenyeiken,amit Harper tobbszor visszautasitott.
    3.Harper alatt 1 sziriai menekultet se erkezett Kanadaba. Most 20 ezer fog erkezni.
    3. Targyalnak egy nyugat-kelet olajvezeteken, amivel itt is sokkal olcsobb lesz a benzin.
    4. Kivonta a hadsereget Sziriabol, es humanitarius segelyt fog kuldeni.
    5. vegezetul hogy milyen miniszterek vannak:

    http://index.hu/kulfold/2015/11/06/nincsen_menobb_a_kanadai_kormanynal/

  • akarki:
    Le vagyok ájulva…

  • Figyelő:Véletlenül a „Roma” topicba írtam Neked választ az Afgán problémával kapcsolatban.

  • @Pityi Palkó
    2016 február 16
    5:26 du.
    Érdeklődöm, hogy mitől lett ennyire szírekért aggódó ? Nálunk, idehaza olyan jól megy minden, hogy már azért kellene aggódjunk, ha egy nem szocialista berendezkedésű arab államban nem az európaiakat, nem az USA-belieket, hanem saját magukat gyilkolásszák ? fenyegetve érz magát, vagy az országát akár egyetlen USA-beli is ? Vagy magyar ? Csak egy halvány kérdés: helyesli, hogy az USA szóljon bele mindenbe, ami a világ klf. államaiban történik és a saját szájaíze szerint tegyen rendet/rendetlenséget? És akkor idehaza ezt miért ne tehesse ? És akkor minek kell nekünk, a kanadaiaknak és még sok nációnak költségeket nem kímélve rohannunk segíteni az amúgy világcsendőrként fellépő államot ?

  • audis:
    Ha az USA nem lenne , mára már rég kiirtotta volna önmagát az Emberiség.
    De szerencsére Amerika katonai potenciálja olyan borzasztó nagy , hogy nem bír miatta kitörni egy újab világégés.

    Ez van komám.
    Jobb ha ebbe szépen belenyugodtok , tehetni -szerencsére- úgysem tudtok ellene semmit.

    Hülyeségek írogatása helyett inkább menj ki a ház elé és nézd meg nem e rondította össze megint valami varjú az Audidat.

  • @Geyza
    2016 február 17
    10:09 de.
    Kedves fogadatlan prókátor !
    Talán igazad is lehetne, ha az USA nem éppen a többi ember kiirtásán fáradozna – csak a hozzád hasonló nagyon okosok azt hiszik, hogy majd megáll valahol, ha már elege lett a homokból. De a dzsungelből kizavarva se állt le, és ez a homokos terület is elfogy egyszer…lehet, te ezt nem éred meg, de nekem az utódaim még megérik. A történelem a múltbeli események összessége. Valami általad nem ismert egyszer azt mondta . tanulni, tanulni, tanulni. Ez a történelemre is igaz, hátha neked is sikerül, próbáld meg, egyelőre kezdd olvasással…

  • audis:
    hát..ha a „dzsungelból való kizavarással” Vietnámra céloztál, akkor nagyon alaposan melléfogtál.
    Vietnám és az USA ma egy katonai szövetségbe tömörült.
    Gyakran tartanak közös haditegerészeti gyakorlatokat és az USA ismét használja az általa még régen kiépített Cam Ranh Bay haditengerészeti támaszpontot.
    Tudomásom szerint 2014 ben adott Vietnámnak valami 5 darab korszerű hadihajót az USA.

    Általában véve ez a Kurucinfós „ökölrázásod” semmit nem ér.
    Inkább azon meditálj el hogy Genosse Putyin miért írtja tömegbombázásokkal a civil lakosságot Szíriában.

  • @geyzazazazazaza és a @pityipalkó teljesen agymentesek, nem fáj nekik semmi…olyanok mint Olympia a Hoffmann’s Erzälung-ban…krikk krakk krikk krakk reccs

  • @geyza zazazaza krikk krakk krikk krakk reccs…
    szóval akiket lebombáztak azok ISIS még ha fekvő helyzetben is voltak…
    te tényleg ilyen agymentes vagy …

    hol élsz mostanában??? csak nem valahol a zusa-ban? és most nézed a világ legnagyobb és legdrágább CSINNBUMMCIRKUSZ-át amit ott őőőőőőőőőőők elnökválasztásnak neveznek, többe kerűl, mint 3 téli olympia Szocsi-ban és kevesebbet ér mert ezek nem tudnak csak ordibálni és sem siklani sem kűrözni sem bobolni sem műkorcsolyázni…de kurva korruptak…csiilliárdokba kerűl a csődben lévő államnak??? vagy a magánszfére vesz magának bábszínházat??? Cipolla 2

  • akarki

    2016 február 17
    12:27 de.
    Egy biztos eredményt írjál arról a 100 napról, amiben Justin működött?!
    Semmi Megegyezést nem írt alá csak pofázott, sajnos azt tud. Ha kinyitja a száját, már a hideg szalad a hátamon. A Koyoto egyezményt sem írta alá, (miért is tenné, az egész hamuka a klima változásról!)
    Az indiánokat meglátogatta, az igaz, pénzt várnak tőle, ez minden, amit majd az indián főnök zsebretesz, (már sok millió így uszótt el!)
    Visszavonta a bombázókat, minden újság szídja ezért. Ezen kivül, volt Párizsban, ott meg mutatta szép hajfürteit, és? Valami eredmény, intelligens szöveg, megegyezés? Nincs, zéró,0 !

  • elvtársak, hogy tuggyuk a kommunizmus isteni
    https://www.youtube.com/watch?v=Xdl0m1v5el8
    akik értik, vagy nem? BWV 244 JS Bach aszon’ta. isten léte olyan mint egy székláb (Pernye András idézete) és akkor ebbő hiányzik valami??? kinek mi?

  • Géjza, bár nem vagyok USA párti nagyon, túl közel élek hozzájuk, de abban igazad van, hogy mindkét világháborút ők mentették meg! Csak el kell képzelni, ha ők nem lépnek be a II. V.háborúba, mi lett volna Európával és a világgal.

  • Geyza
    2016 február 17
    11:32 de.

    Ezek az itteni iskolázatlan begolyózottak, látták valahol és írják, de nem tudják fölfogni, hogy mit jelent „A történelem a múltbeli események összessége.”
    Pl. – Ma, a hálás japánok a németekkel együtt, naponta sorbaállnak kezetcsókolni az amerikaiknak és a szövetségeseiknek, hogy mind a kettőjüket megtanították kesztyűbe dudálni és megtanították őket a civilizált gondolkodási módra, akárhogy is rúgkapálództak ! Érdekesnek találom, hogy az országuk földig való lebombázása ellenére, ma mind e két nemzet szorosan keblükre ölelték az amerikai liberális életformát !
    Vajon miért ?

  • Figyelo,

    Elolvasta az irasomat ????

    Akkor ismetlem, bizonyos kor utan mar nehezen megy, megertem:

    1.Kanada Harper alatt nem irta ala a Kyoto -i egyezmeny. Trudeau azonnal, es Kanada klimavaltozas elleni harc uttoroje lett.
    2.Az oslakosokkal (First nation) targyal, hogy javitson az eletkorulmenyeiken,amit Harper tobbszor visszautasitott.
    3.Harper alatt 1 sziriai menekultet se erkezett Kanadaba. Most 20 ezer fog erkezni.
    3. Targyalnak egy nyugat-kelet olajvezeteken, amivel itt is sokkal olcsobb lesz a benzin.
    4. Kivonta a hadsereget Sziriabol, es humanitarius segelyt fog kuldeni.
    5. vegezetul hogy milyen miniszterek vannak:

    http://index.hu/kulfold/2015/11/06/nincsen_menobb_a_kanadai_kormanynal/

  • akárki
    elolvastam, arra válaszolok.- Ezt is elolvastam.
    Szerintem elvan tájolva, de nagyon! Tudom, Justin jóképű, szexi fiatalember, a neve is jól hangzik.
    De olyyanokat állit, hogy szinte nevetésges.
    1, Trudeau SEM írt alá semmit, egyelőre. Tudom, hogy beszél Ő IS, a klimaváltozásról, ami manapság dívat, de értelmes ember nem hisz benne!
    2, Tudja há miniszterelnök tárgyalt már velük, ők nem tárgyalni akarnak, hane,m pénzt!
    3, Harper alatt azért nem jött be sok(néhány száz csak bejött) mert még nem volt az egész eldöntve. Justin 25 ezret igért, ( igaz,nem sok jött azóta)majd megkérdem félév mulva, hogyan szereti őket.
    4,Nem vonta ki a hadsereget, sőt küldeni akar gyalogosokat, akik majd elesnek ott, viszont eddig csak bombázták a hadászati pontokat. J. meg is bánta a meggondolatlan kijelnetését, ezért küld most gyalogosokat.

  • @pityipalkó nem jól tudod, keress rá mit mondott csőrcsill a II.VH -ról 1956-ban, egyébként honnan szedced ezeket a lila dilibogyókkal sárgított zőccségeidet? már csak valami ecet kellene rá és akkor saláta, lónak beadod megveszik tőle… hogyan szoktál kesztyűben dudálni? különösen az egyújjas kesztyűd érdekelne amint dudálsz benne, és milyen hangnemben? dilidúr? kandúr, rádúrr? iskoláid mikor hagytad abba? mielőtt elkezdted?

  • Figyelő:
    Azt még elgondolni is rémes lenne !

  • Pityi Palkó:
    Én szoktam látni a délkoreai satellit-tévében, amikor eljön az évfordulója a Koreai Háborúnak , hogy az elnökük államilag finanszírozott kis „reklámfilmben” , szelíd kóreai táj háttér előtt mond -nagyon halkan és szépen formált szavakkal- köszönetet az Amerikai Egyesült Államoknak , hogy fiainak vérével tette lehetővé Délkorea népének azt , hogy ne legyenek kínai gyarmat és hogy megteremtették annak a lehetőségét hogy a Világ egyik legfejlettebb országává válhattak.

    (Természetesen többször is leadják ezt a kis megemlékezést)

    Mostanában különben Vietnám is kezdi „relativizálni” a háborújukat az USA -val.

    Láttam az 2014 es Vietnámi Néphadsereg Napja alkalmából , a vietnami TV-ből Youtubéra feltett rövidfilmet Vietnam 4 háborújuáról.
    Első helyen említik amikor szarrá verték Diem Bien Phu-nál a franciákat.
    Második amikor pár nap alatt szétkergették a tömeggyilkos kambodzsai Pol Pot-ista vörös khmereket.
    Harmadik amikor bemutatják miképpen verték tönkre és futamították meg a Kínai Néphadsereg inváziós alakulatait.
    ÉS legvégül…filmanyag nélkül , futólag említik hogy volt háború az USA-val is. Csak egy vietnami zászló leng győzedelmesen a lenyugvó Nap előtt , semmi filmbejátszás nincs.
    (Ez valami jelkép lehet talán: Győztek a Nyugat ellen ?)

  • @geyzazizi
    a délkóreai mintára vó’t a zis amikor Rákosi pajtás a dicső szovjet hassereget és a világ legnagyobb szovjetunióját, próbálta vó’na meg mást mondani??? ott van csak benne enkik 25 usa hadibázis és anyádhajója tele bombékkal tejszínhab nélkűl…OLYAN MINT A ZENDÉKÁ CSAK KICSIVEL TÖBB ZSÉT KAPNAK A SZEMBÁCSITÓL AMIKOR AZ RÉSZEG ha kijózanodik akkor tramp van és mexüntetni akarja mert attól hogy nekik van attól nincs a süsüasárkánynak munkája…de van golfpálya ami csődbemegy

    van neked még ilyened? a gyűjteményes kiadással mikor jössz elő farbába kötve?… mondd a pityipalkó és te az nem egy ívású ??? mitisztok? rézeleje vagy rézutója

  • Rodeo36:
    Érdekes a „beírásod”,már amennyi kihámozható belőle, azonban elfelejted benne megemlíteni hogy a Délkoreai Köztársaság ipara kemény konkurrenciája Amerikának a gazdaság terén.
    Azonban ez nem zavarja az USA.-t , mert ő a szabad verseny híve.
    Nem úgy mint ti , megrögzött, komcsiból átvedlett neonácik.

  • Figyelo,

    Akkor maradva az 5 pontnal amirol irtam:

    1. Lehet hogy on nem hisz a klimavaltozasban, de tudosok, szakemberek bebizonyitottak. Tobb national geographic channel -t kene nezni.
    A parizsi konferencian, Kanada nem vallott szegyent, sot. Harper alatt Kanada mindent visszautasitott.
    2. First nation. Gondolom tudja milyen korulmenyek kozott laknak.
    Harper mindent visszautasitott. Iskolakrol, utakrol, vizminoseg javitasrol targyalnak. Szerintem, fontos hogy ok is normalisabb korulmenyek kozott eljenek. A liberalisok megprobalnak segitani.
    3. Harper nem csak a sziriai menekulteket, hanem az egesz kanadai emigracios politikat megvaltoztatta,lassitotta, szinte leallitotta.
    Gondolom nem kell irjak arrol hogy Kanada egy emigrans orszag, ahol szivesen latjak a kepzett, csalados, szakembereket.
    4. A nyugat kelet olajvezetek. Ezt sem 2 honap alatt lesz kesz, de nagyon jo otlet igy, segitve gazdasagilag Albertat.

    Egy kis erdekesseg Harper kormanyarol.

    http://www.whynotharper.ca/

  • rodeo36 :)) :))
    Ezt abba ne hagyd!!

  • Csárli:
    Há én is aszondom:)
    Had lássa mindenki mekkora egy idióta ez a te Rodejjó barátod!

  • @geyzazizizizizizi
    szóval a konkurrencia híve és usa? Japán és Dél Korea (ugye hallottál Dr Demming-ről??? ha nem hát annyi) szóval arról hallottál e, hogy off shore??? ha nem még pótolhatod, kimész a Duna partra valahol alsógödön és belelépsz mindkét lábbal az az off shore ha ott is maracc és már nem írsz ilyen „tanúlmányokat”… Toronto Niagara Falls Colombus Ohio 1000 km vonattal a fejlett technika révén ez mind 24 óra vonatozás hálókocsi nincs és 1500 dollár ha van tollad??? akkor ennél olcsóbban is repülhecc de akkor belenéznek és kihúzzák meg mexagolják és a zívóvizet 3 dolcsiért adnak 8 unciával

    szóval Kína döntése, hogy idén „csak” 6,75-7,24% fejlődik (az usa 1,8-2,23%) az tönkreteheti a zusa és még néhány gazdaságát akik olyan okosak és profitot akarnak

    előjöhecc a IV. kötettel de aszt már lóbőrbe kössed…meg is filmesíted? ki rendezi? csak nem a pityipalkó?

  • hehehe Rodeo már teljesen zaza.
    Sőt, inkább zazzzaa.

  • Mégis..megpróbálok ennek a félkegyelmű Rodeonak megmagyarázni egy olyan dolgot amit jobb helyeken az óvodások is értenek:

    Itt van pl. ez a Svájc.
    Nem tudom mit hallottál róla , valszeg semmit mert te csak egy elvakult komcsi-Kína-fan vagy, náci beütésekkel.
    Namármost ennek a Svájcnak , mivel már nagyon fejlett ország , nem nagyon kell növekednie. Minek növekedjen , mikor már jól fel van nőve ?
    Ellenben idióta Rodeo , ha valahol a nagyvilágban , valakinek szüksége van mondjuk egy automatizált ultranagysebességű mikron alatti precizitással dolgozó köszörűgépre, akkor felkeresi a kívánságával Svájcot. (Esetleg az USA-t , de mondják hogy a svájci gép jobb)
    Egyszer pl. láttam amikor Kínából éppen visszahoztak a svájci Fisher-AG ba 3 ilyen gépet mert ezeket időnként kalibráltatni kell. A FISHER-AG nem megy el , hanem berendeli a gépeket.

    Majd szóljál féleszű ha a kinai barátaid itt tartanak.
    Egyenlőre a termékeik 85 százaléka használhatatlannak szokott bizonyulni.
    Lassan idő kérdése lesz, mikor szoknak le az európaiak az „olcsó” kinai termékekről.
    Csak azok a kinai termékek használhatók , amiken rajta vannak az európai és amerikai anyavállalatok jelzései.
    A többi az smafu.

    Namost lehet ott akár hatszáz százalékos is a termelési növekedés , biztosan megveszi az egymilliárd helyi muzsik , de attól még egy szar ország marad.

    (TE azért még elmehetsz oda élni, mi köszönjük szépen inkább az Európai Úniót választjuk hazánknak.)

    A haderejéről meg kb. annyit tudunk hgy egyetlen fényes haditette volt , elfoglalta Tibetet , amely országnak volt ötven katonája meg 15 elöltöltős puskája.

    Ennyi tellt ki alattomos barátaidtól.

  • Geyza

    2016 február 18
    10:25 de.
    Ezzel is egyetértek! Lassan egész jól kiegyenlitjük a nézet különbségeinket!

  • Én úgy gondolom, hogyha valaki csak a kommentelő társait tudja lehülyézni, annak a véleménye annyit is ér. A Geyza nevezetű link annyira odavan magáért, a saját véleményéért, más véleménye számára nem létezik,ez az egoizmus megtalálható magyar blogok kommentfolyamában, csak nem Geyza linken, de nagyon ismerős:))).
    Rodeo36-ot régen olvasva: okos és jól átlátja a világgazdaságot és világpolitikát, humoros formában adja elő,élvezet egy-egy kommentjében elmerülni.Csak így tovább, és Geyza személyeskedő irományait egyszer csak megunja az Admin.
    ” Had lássa mindenki mekkora egy idióta ez a te Rodejjó barátod!” …egy gyöngyszem. De ez inkább Geyzára jellemző leírás, a fagyi visszanyal kedves Geyza.

  • Figyelő:
    Nekem nincsenek nézeteim.
    Én neofrivol vagyok!

    / Szerb Antal után szabadon 🙂 /

  • Kedves névtelen „önmagáért beszélő név”:
    Hát kinek a véleményért kellene „odalennem” ?
    Talán a magácskáéért?

    Szép is lenne ha hazaárulók tolvajok meg nácik véleményét tenném a magamévá.

    Ezzel nem kiskegyedre célzok, mert még nemismerem annyira.
    De feltételezem hogy a szög majdcsak ki fog bújni a staneclijéből.

    (Előbb utóbb mindig kibújik.)

    Még csak annyit tudóskám:
    Egyenlőre Árvalányhajland még a NATO tagja tehát nem az a feladatunk hogy mocskoljuk a legfőbb katonai szövetségesünket.
    Majda az Eurázsiai Államok Szövetségében megint nyalhatjuk a Goszpodárék alsó felét , akkor lehet.
    De addig kuss az ilyen Rodejjó-féle hazaárulóknak.

  • nomen est:
    Direkt a kedvedért kinéztem az ablakon:
    Itt még mindig tél van. Ilyenkor a fagyi szabadságon van, nem nyal.

    Ellenben annak igazán örülök hogy okosságokat és humort fedezel fel Rodeo36 macskakaparásában , mert már kezdtem megamban keresni a hibát hogy nem látok benne olyant.

    Csakhogy…ezekből a Rodeo-féle hieroglifákból nehéz az ilyesmit kihámozni , én viszont nem vagyok egyiptológus.

    Ez itt a probléma hölgyem / uram (nem givánt dőrlentő)

  • @geyzazizizizizizi

    aki az „egyenlőre” szót összekeveri az „egyelőre” szóval az nem ember…

    mennyél kalibráltatni magadat +/- 1 liter, a tűrhetetlenséged

  • Máris szomszéd

    Geyza:

    Milyen nácik baszod? Azok csak a te hülye fejedben léteznek.:)
    A nagy nácizás, mint politikai hitvallás egy röhejes anakronizmus, mert sehol – sehol – sincsenek nácik.
    Az úgynevezett „neonácik” a bélyeggyűjtő kluboknál nem végeznek átpolitizáltabb tevékenységet, esetleg megisznak egy-két sört és hülyeségeket beszélnek a kocsmában. Aki velük szemben határozza meg magát, az az ő szintjükön is áll.
    Persze tudom te olyan felvilágosult vagy, mint ez a félkegyelmű csaj.

    Orális szexre kényszerítették, mégis ő kér bocsánatot a migránsoktól a német rasszizmusért

    http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160218_oralis_szexre_kenyszeritettek_megis_o_ker_elnezest_a_migransoktol_a_nemet_rasszizmusert_szelbalos_szovivo

  • Jól nézel ki Máris.
    Az írásod is kb. olyan.
    Baba-agyra vall.

  • rodeo36:
    Abban a szerencsés helyzetben vagy , hogy nem kell itten engemet „eltűrnöd”, se plusz sem pedig minusz irányban.
    El is húzhatsz oda ahonnan küldtek. Mondd el nekik hogy a hülye bolsibibsizsidrancsok milyen gonoszak , csak kiröhögtek téged, kűggyenek egy szebbet.Vagy okosabbat .

  • @geyza az avatar-od olyan hyppy-sch előbb nagy tök most meg egy kábítós motoros… még jó, hogy a te véleményed sem nem oszt sem nem szoroz…szóval aszt akarod suhintani hogy te svájc ban vagy? vagy hogy ismered a Fischer AG-t, esetleg loptál egy brosúrát???

    ez már az V. köteted de nincs eléggé bekötve és széthullott…
    ugye dehol van jégeső???? nem tudod a nagy hidegben ott a sírbatesz?

  • Máris szomszéd

    Gejza:

    Te sokkal jobban nézel ki, a kérdés már csak az, miért nem inkább te tolod el a biciglid náci rohamsisakban?

  • Rodeo36:
    Avatar-nak még mindig jobb egy motor , mint egy amőba.

    Egyesek mondják hogy az élet fejlődése során amőbából alakult ki az ember. Ez az elmélet nem állja meg a helyét a TE esetedben.Mint az látható is az önarcképeden.

    Ellenben igazuk lehet a földönkívüli életet kutató asztrobiológusoknak:
    Elképzelhető egy gondolkodó moszat , vagy egy írni-olvasni tudó (na nem nagyon , csak kicsit ) amőba is.

  • Baba-agyú szomszéd:
    Hehehehe már vártam a kérdést 🙂 🙂
    Amikor volt Pesten pár éve a Nemzetközi Neonáci Találkozó, akkor hogy hogy nem a Berlin étteremnél gyülekeztek a szarháziak.
    Namost ott van egy lámpa én meg ott álltam fekete oldalt fűzős bőrnadrágban ezzel a rohamsisakkal meg fekete pólóban.(Kivételesen NEM a Heinekenes fekete pólómban voltam)
    Ezek a görények elkezdtek integetni hogy jöjjek be.
    Odakiáltottam nekik hogy ” Hülyék vagytok? MSZP szavazó vagyok!”
    Aztán persze pucoltam nehogy megverjenek.

  • @geyzazizizizizi
    ez már szerelem részedről, viszonzatlan és keserű de szerelem, belém vagy esve??? írjál verseket meg csasztuskákat hátha az segít… szegényn lámpa asszitte te vagy a zoszlop és a zoszlop meg elment hőbörögni???

  • @geyzazizizizizizi
    amit te a vaksi szemeddel amőbának nézel az egy fraktál

    asszem te mindennel így vagy aszt látod bele a dolgokba amit a te szűk fejedben agymentesen tucc …
    láccik is

    a hülye motoros lett a sütőtökből

  • Amőba36:
    Ezt most spec. jól látod.
    Szeretem a Természetet és hát tudjuk jól hogy az amőbák
    (mint amilyen TE is vagy például) részét képezik a Természetnek.
    Igyhát megértem létezésednek szükségességét:valakinek le kell bontani a vízben lévő szemetet:

    „Az amőbák állábakkal mozognak, miközben testük alakja állandóan változik. Sejtplazmájuk a haladási iránynak megfelelően áramlik. Sejtjükön kisebb-nagyobb nyúlvány, álláb képződik. Az állábak képződése miatt alakjuk folyamatosan változik. Mozgásuk sebessége óránként néhány mm vagy cm. Baktériumokat, kisebb egysejtűeket, szerves törmeléket fogyasztanak. Táplálékukat állábaikkal körülölelik, és bekebelezik. A bekebelezés a sejt felületének bármely pontján lejátszódhat.”

    /Idézet a Sulinet Tudásbázisából/

    Persze gusztustalan kis egysejtű az amőba , nem csoda hogy egy ilyent választottál magadnak arcképnek.

  • Amőba36:
    Látom, -ugyanis többször felemlegetted- hogy nem tudsz betellni a motorom látványával.
    Ha nagyon akarod , vihetlek egy kört, de a rohamsisakot nemadom!
    Van egy USA szabványú bukóm is , majd abba próbáljuk meg belegyömöszölni azt a puha és képlékeny amőba-fejedet jó?

    (Attól talán lesz valami ember-formád, nehogymár felírjon engem a rendőr mert méteresre hízott egysejtűeket fuvarozok)

  • @geyzazizizizizizi
    beadtam a válóperi keresetemet, várd az ügyvédjeimet, életre szóló eltartást ígényelek 2 hetes évente 4 szeri Glyndebourne-i utazással, valamintazt, hogy 100 km-es körzetemben nem jelenhetsz meg és nem is írhatsz levelet sem csak az ügyvédjeimen keresztűl,

    amit te csinálsz az angol jog stalking-nak mondja és bűntetendő: motorok elkobzása, és sütőtökök kisütése kemencében a bűntetés úgy, hogy a fejed is benne van a tökben mint az avatarodon

  • Amőba36:Tartson el téged a Kúnbéla.

  • @geyzazizizizizizi
    a Kóhn Béla az a te nagybácsid nem illendő ilyenekkel terhelni, nem elég a család terheltsége ami rajtad látszik a legjobban

  • Amőba36: Zsidózunk? Zsidózgatunk?? Nana kis büdösnáci 🙂

  • @geyzazizizizizizizizi

    hiába hergelsz nem kapsz … és ne is várd hiába a szerelmi vallomásaid és a vágyaid irányomban, süket fülekre találtak könnyeid…

    egyébként is ha nem tévedek hímnemű meztelen csiga vagy? vagy az hímnős? olyan zavaros ez a bájolódzsia…

  • Amőba36:
    Mivan zizi rám zizzentél?
    Puhatestűek nem érdekelnek.
    Férjed mit szól hogy itt kelleted magad?

  • Egy diktatúra hétköznapjai avagy az iráni példa és irány hazánk számára :

    Amnesty International Magyarország: tíz rendszerszerű jogsértés Iránból

    1. Akkor is kivégeznek, ha gyerek vagy
    Irán egyike azon kevés országoknak, ahol továbbra is kivégzik a legalább 9 éves lányokat és a legalább 15 éves fiúkat. Az AI legfrissebb jelentése 73 fiatalkorú kivégzéséről számol be 2005 és 2015 között.

    2. Újságírónak lenni nem életbiztosítás
    Irán előszeretettel börtönöz be és ítél el újságírókat, filmeseket. Az Újságírók Határok Nélkül 2015-ös sajtószabadság listáján Irán 180-ból a 173. helyen áll.

    3. 30 gramm kokain=siralomház
    Iránban elképesztően szigorúak a kábítószerekre vonatkozó törvények: már 30 gramm heroin vagy kokain birtoklásáért is kiszabhatják a halálbüntetést.

    4. Ne fogj kezet az ügyvédeddel. Főleg, ha lány vagy.
    A 12 évre ítélt karikaturista Atena Farghadanit 2015 augusztusában a tárgyalása előtt erőszakkal „szüzességi és terhességi tesztnek” vettették alá. A vád ellene „tiltott szexuális kapcsolat” létesítése volt: valójában annyi történt, hogy a lány kezet fogott az ügyvédjével.

    5. Irán szerint a kínzás alkalmazása vagy a nők elleni erőszak is teljesen rendben van
    2015-ben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa másodszor vizsgálta felül az emberi jogok helyzetét az országban, amely 130 emberi jogi témájú ajánlást fogadott el teljes egészében, 59-et részben és 102-et elutasított. Az elutasítottak között van az ENSZ kínzás elleni egyezményének ratifikálása, a nőkkel szemben alkalmazott hátrányos megkülönböztetés minden formájának kiküszöböléséről szóló egyezmény elfogadása.

    6. Naponta három embert végeztek ki
    2015. január 1. és 2015. július 15. között 694 halálos ítéletet hajtottak végre, vagyis naponta átlagosan hármat.
    7. 10 év alatt is férjhez adnak lányokat
    2013-2014 között 41 226 10 és 14 év közötti lányt és legalább 201 10 év alatti lányt kényszerítettek férjhez.

    8. Ha férfi vagy, lesz munkád. Ha nő, nincs sok esélyed.
    Minden állami és magáncégnek a munkaerő-felvétel során először az apákat, utánuk a gyermektelen házas férfiakat, majd az anyákat kellene felvenniük.

    9. Kiszúrják a szemét vagy levágják az ujjait – ez az igazságszolgáltatás.
    A bíróságok ítéleteikben rendszeresen korbácsolást, amputálást vagy megvakítást szabnak ki büntetésül. 2015-ben legalább két alkalommal megkövezést is elrendeltek.

    10. Csak börtönbe ne kerülj
    A tebrizi börtönben 3 cella és összesen 10 WC jut 700-800 fogvatartottra.

    Eredeti cikk:
    http://nepszava.hu/cikk/1086210-atomparola-irannal

  • Rodeo36:
    Csak a pontosság kedvéért:
    Itt fennteb említettem a svájci Fischer AG -t.
    Már nagyon rég dolgoztam ott mint külsős ,az ember felejt.
    De most direkt a kedvedért utánanéztem a NET-en a cégnek.

    Olyan tengelyeket gyártanak, (és persze gépeket is ) amelyeknek a percenkénti fordulatszáma 120 000 viszont a csapágyazás kotyogása 10 nanométer alatt van !!!
    El tudod te ezt képzelni ? Mert én nemigen.
    Csak összehasonlításképpen :
    Az emberi haj vastagsága ennél több mint ötezerszer (5000) több !
    Ilyesmiket csak még az USA-ban készítenek de állítólag a svájci jobb.
    De ez régen volt.
    Mostanában már valami intelligens légcsapágyakat vagy miatúrót gyártanak 😀

  • Geyza
    2016 február 19
    1:19 du.
    Amőba36: Zsidózunk? Zsidózgatunk?? Nana kis büdösnáci 🙂

    Geyza!
    Ha lehet ne ugasson büdös, habzó szájjal a mi védelmünkben, nem szorulunk az ilyen taplók támogatására!

  • Sereském:
    Csak nem új nick alatt a régi idiótának méltóztatol lenni?
    Szar ügy ha nem mered vállalni a -nem is olyan- régi, kissé fellengzős nevedet, ami alatt kicsit hülyét csináltunk belőled.

    Zsenás mi kisöreg ?

  • Csak emlékeztetőül:
    Az „önözős” álúriember.
    Aki eleinte tegeződve próbált a másik félkegyelmű, bizonyos Amőba36 védelmében „helyretenni” minket, majd kifejtette hogy sohasem tegeződik ismeretlenekkel.
    Itten többen a térdünket csapkodtuk a bakugrásai miatt.
    Hááát öreg…megbuktál mint egy kojaliciós kormány.
    Több eszed is lehetett volna hogy ilyen bárgyú módon erölteted ismét a kérdést.

    Ha javasolhatom:
    Máskor, ha ilyesmire vetemedsz, legaláb próbálj változtatni kicsit a stílusodon.
    Például beszélj szegödiesen , vagy bármit… 😀

  • @gájzazizizizizi
    ugye a technológiai fejlesztések nem állnak meg csak azért, mert némely gájzazizizizizizi nem képes lépést tartani, anyag kell hozzá és ha van rá szüxég kenőanyag…de vannak un.: mágneses csapágyak is ahol bármilyen kicsi is a mágnes rése de van!!! az nem engedi súrlódni a két darabot…ha a megfelelő anyagok felhasználásával az IWC tudott olyan karórát ami 45 év javítás és egyáltalán kinyitás nélkűl abszolút pontos maradt megszégyenítve az elektrónikus órákat és a pontos idő szolgálatot, akkor a 21. századra csak létrejött valami új ami mindezt lehetővé teszi, adott egy feladat és ahhoz megoldást kell találni… és persze vannak akik nem lebombázzák a világot hanem jobbá teszik úgy ,hogy megőrzik a már korábban létrehozott értékeket…ez nem mindenkire jellemző
    miután valaki felfedezte, hogya titanium nak milyen előnyös tulajdonságai vannak akkor már csak azt kellett kitalálni, hogy lehet megmunkálni

    és kitalálták

    de egyiket sem híjják Gájzazizizizizizi nek

  • @gájzazizizizizizi
    melyik simább a billiárdgolyó vagy a Föld???

  • Raodeo36: haggyámáá…

  • Rodejó:
    Jut eszembe:Eddig tartott míg felástál pár infómorzsát a téma körül?
    Ne foglakozzál te a technikával.
    Foglalkozzál csak azzal , hogy ne edd meg idő előtt a banda gyantáját , mert annélkül nyekeregni fog a hegedád.

    De ez a probléma sem sokáig áll fenn , mert jappán tudósok már gőzerővel fejlesztik a hegedülő robotot.
    A kísérletek bíztatóak:
    https://www.youtube.com/watch?v=EzjkBwZtxp4

    Utána szépöcsém TE már csak a gyárnegyedi utcasarkon bazseválhatsz , valami panelproliknak , feltéve ha el nem kerget a csendőr .

    Adjak neked egy szép fekete kalapot amibe hajigálhatják a tízeseket-huszasokat ?
    Napszemüvegeid , gondolom jó sok van. Amekkora egy sznob vagy.

  • @gájzazzzzizizizizizizi
    nem kellett ásnom, mert akkor a te ásatagságodat találtam volna meg és én annak a szagát sem bírom…szóval hedegáló robotok? hát szeretném látni amint elhegedálják a nótádat

    szóval nem tudod? ennyit vártam, meg a sok süket dumát ami belőled árad a: zizizizizizizizi

  • Max-egójú önjelölt polihisztor:
    maradj meg a kaptafá…a szárazfádnál.
    Azt pengesd, mondják abban jó vagy.
    Más, komolyabb dolgokhoz láthatólag nem értesz.
    TUDD hol a helyed idióta !

  • @gájzazizizizizi
    most mit akarsz mondani?

    be vagy fűtve erre vártál hetek óta, hogy akkor valaki majd szól hozzád… és

  • Valami felelőtlen kapuőr könnyelműen kinyitotta a konz..a konzervatoá…a konzerv..zevató…konzervatórium (Na.Csakkigyött.) ajtaját és most a zenebohóc megint rászabadult a külvilágra.
    Pedig ideki ártatlanok vannak ám!