Rekorddöntő hóvihar Ottawában…Így vert meg engem az Isten (fotók)

2016 február 17 10:31 de.16 hozzászólás

Szóval kedd reggel még azért imádkoztam, hogy essen annyi hó, hogy töröljék az estére meghírdetett meetinget a munkahelyemen. Dél körül jött az üzenet, hogy tényleg törölték, elvileg hazamehetek valamikor délután és lesz egy szép, nyugalmas estém. Esetleg megnézhetem a Hell’s Kitchen-t, vagy utólag a republikánus elnök-jelöltek szombati vitáját. Mindkét opció egyformán groteszk és szórakoztató. Haza is mentem volna, de délután 5 órára már több mint 43 centi hó esett és Ford Focusom végérvényesen el volt temetve az iroda parkolóján. A buszok alig jártak, taxik nem voltak és lépten nyomon akadoztak a kocsik a hóban, szinte minden útkereszteződésnél.

Így kezdődött csaknem kétórás sétám haza. Tudni kell, hogy alig 4 kilométerre lakom az irodától, de járdák nélkül és hóhegyek mellett, ez az aránylag rövid távolság valóságos nagy utazássá vált.

A nap végére 51,2 centiméter hó esett, ami minden eddigi rekordot simán megdöntött Kanada fővárosában. A korábbi rekord 39,6 centi volt, 1954-ben.

Ime néhány fotó, hazafelé menet…

Vanier felé, a belvárostól kb. 1,5 km keletre. Fotó: C. Adam.

Vanier felé, a belvárostól kb. 1,5 km keletre. Fotó: C. Adam.

Egy kis indiait, esetleg? A Rideau és Charlotte saroknál. Fotó: C. Adam.

Egy kis indiait, esetleg? A Rideau és Charlotte saroknál. Fotó: C. Adam.

Ottawa Little Theatre. Színház, behavazva. Fotó: C. Adam.

Ottawa Little Theatre. Színház, behavazva. Fotó: C. Adam.

St. Alban's templom. Fotó: C. Adam.

St. Alban’s templom. Fotó: C. Adam.

Egy utca a Sandy Hill kerületben. Fotó: C. Adam.

Egy utca a Sandy Hill kerületben. Fotó: C. Adam.

King Edward út. Fotó: C. Adam

King Edward út. Fotó: C. Adam

Még Ottawa leghíresebb péksége - a Rideau Bakery - is bezárt. Fotó: C. Adam

Még Ottawa leghíresebb péksége – a Rideau Bakery – is bezárt. Fotó: C. Adam

Pihen a kamion. Fotó: C. Adam.

Pihen a kamion. Fotó: C. Adam.

Rideau Street, kihalva. Fotó: C. Adam.

Rideau Street, kihalva. Fotó: C. Adam.

16 hozzászólás

  • jaj, ha ez elkezd olvadni…

  • Ennél egy munkahelyi meeting is kisebb Istenverés!

  • Hát elég powerful az imád:)

  • Itt utoljára 2009-2010 telén volt normálisnak monható hó.
    Szerencsére akkor kinnt hagytam a kocsimat , mert a garázslejárót napokig nem bírtam kiásni…

  • Kedves Chris,

    Micsoda tudositas az ottawai rekord-hoesesrol:

    ” Esetleg megnézhetem a Hell’s Kitchen-t, vagy utólag a republikánus elnök-jelöltek szombati vitáját. Mindkét opció egyformán groteszk és szórakoztató. ”

    Egyreszt semmi koze a hohoz, masreszt az ujsagcikk egy szemelyes velemenyt sulykol, ami mindennek, csak hirnek nem minosul.

    De ha mar a groteszknel tartunk, hadd kerdezzem meg, hogy szerinted az amerikai „demokratak” valasztasi kampanya is ugyanennyire groteszk-e?

    Csak azert erdeklodom, mert a ket „nagy” kozul az egyiknek mar regota bortonben kene ulnie, a masik pedig roppant hasonlo a Kenderszivastol Elhulyulthoz annyiban, hogy o is 40 evesen kezdett el dolgozni, es akkor sem volt benne koszonet, no es mindketten kabitoszereztek. Kulonbsegek is vannak, az amerikai joval idosebb es nyiltan kommunista.

    Biztos vagyok benne, hogy az o semmitmondo, halal-unalmas „vitaik” (ahol maximum azon versenyeznek, hogy melyikuk tudja tullicitalni a masikat az adok megemelesevel es a szemelyi szabadsagjogok megnyirbalasaval) nem groteszkek neked.

  • Christopher Adam

    Kedves Moshe,

    A KMH egy véleménymagazin, ahol elsősorban reflexiók, publicisztikák és esszék jelennek meg. Nincsen kapacitásunk ahhoz, hogy Associated Press, vagy Reuters legyünk, de helyi eseményekről igyekezünk beszámolókat késziteni, ahol szintén fenntartjuk azt a jogot, hogy saját meglátásainkat is elmondjuk. Olvassál Index-et, 444-hu-t, vagy hvg-hu-t. Ott is hasonlóképpen működik ez.

    A republikánus vita valóban groteszk volt, bár kétségkivül sokkal szórakoztatóbb mint a legutóbbi demokrata vita. Láttad? Volt benne minden: Trump lehazugozta többször Jeb Bush-t és Cruz-t egyaránt, azt állitótta, hogy Bush nadrág-letolással viccelődött valamelyik lakossági fórumon, felszólitotta az idősebb Mrs. Bush-t, hogy induljon ő fia helyett a választáson, Rubio és Cruz egymást tépték és szinte semmi, de semmi értékelhető policy javaslat nem hangzott el.

  • Chris, egy semleges témaként – ha már megemlítetted a kapacitás szűkösségét – miért nem vontok be fiatal magyar egyetemistákat a honlap megsegítésébe. Szerintem politológus, és hozzátok közel álló hallgatók szívesen vállalnák akár a moderálást is, és biztosan a világlátásuknak is jót tenne egy kis „éles” gyakorlat.
    Mi legalább is élünk ilyen gyakorlattal. Nagyon ügyesek és lelkesek!

  • Christopher Adam

    Charlie,

    nagyon örülnék egyetemistáknak, akik esetleg ez által tapasztalatot is szerezhetnének a média területén. De sajnos azt vettem észre, hogy aránylag kevés azok, akik hajlandóak önkéntesként dolgozni. Kanadában valahogy sokkal nagyobb hagyománya van az önkéntes munkának.

  • Majd Csárli felvállalja a moderátorságot.
    Onnantól csak neonáci és diktatúra-párti hozzászólások jelenhetnek majd meg.

  • Chris, a hallgatói önkormányzatokat keresd meg egy emailban, ők már a saját belső csatornáikon meghirdetik. Nyolc-tíz levelet elküldesz, meglátod válaszolnak és jelentkeznek is.
    A fiatalok amúgy is szeretik ha a neten lóghatnak, pláne ha még van is értelme, meg az impresszumba is szerepelhetne mint gyakornok.

  • Eléggé álságos Csárli „kollega” ajánlata.
    MA mindenki tudja Magyarországon hogy a felsőoktatási intézményekben ( Főleg a bölcsész és egyébb humán-szakokon ) meglehetősen elterjedtek a szélsőjobbos nézetek.
    Ők azok akik MINDENT telenyomnak a NET-en ferdített és csúsztatásokkal teli vélemyényűkkel.

    Azért az érdekes lenne ha egy demokratkus , liberális oldalt szélsőjobbos , diktatúra-párti turbó-magyarok moderálnának.

    (Csárli biztosan ismer sok ilyet. Én is ismerek párat.)

  • Geyza
    2016 február 18
    11:31 de.
    Nekem a paradicsomod jobban tetszett.

  • Kedves Chris!

    Eddig egy GOP vitat neztem vegig, azt is „ismetlesben” az internetrol. Altalaban nincs rajuk idom, es feleslegesnek is tartom oket.

    Nyilvanvalo, hogy ugyanahhoz a parthoz tartozo, egymassal eppen akkor versengo politikusok nem fognak kidumalni egymasrol mindent, mert az artana a partnak is. Viszont epp ezert nevetseges az egesz.
    Ez leginkabb a Sanders es Hillary kozotti „vita” soran latszott meg, amit kb 10 percig birtam nezni, aztan csak lekapcsoltam a TV-t. Egyszeruen siralmas, hogy akadnak olyan emberek, akiknek olyan „vita” kell, amikor a ket fel azon igyexik, hogy melyik tudja a masikat hulyesegben tullicitalni, de semmi lenyegbevago nem hangzik el.

    A GOP vitak manapsag csak azert tunnek igazi vitanak, mert Trump is jelen van, aki nem tartozik az Establishment-hez. Neki nem kell kesztyus kezzel bannia a tobbivel.
    Arrol nem beszelve, hogy amig a tobbseg kizarolag altalanossagokban, Trump konkret dolgokrol beszel, konkret dolgokat iger meg. Az oszintesege, a politikai korrektseg hianya az, ami az elso helyre tette ot. Nagyon ugy latszik, hogy a tobbsegnek mar elege van a szepen fogalmazott ures szolamokbol, amiket a vilag legkorruptabb (nehany esetben leghulyebb) elemei puffogtatnak el.

  • Don Ovuz:
    Nyugi.Nem használom ezt a bukót. Meglehetősen kényelmetlen , csak nagy kánkulában jó.
    Amúgy integrált bukót használok.

  • Moshe Akiva

    2016 február 18
    4:19 du.
    Ezzel én is egyetértek!

  • Göllner András

    Chris, ebből is jól látszik, hogy az Isten nem bottal ver. Ha hó ??? 🙂