Prőhle Gergely helyettes államtitkár válasza a KMH írására

2016 március 8 7:43 de.144 hozzászólás

Lázár György úr részére

Tisztelt Lázár Úr!

Őszinte érdeklődéssel, és – miután a magyar misszióvezetőknek címzett, és nekik szánt hivatalos levelemet is leközölte – némi meglepetéssel fogadtam levelét illetve a belinkelt cikket, amely kapcsán tájékoztatásomat kéri a 2016 őszén szervezendő Alumni Találkozóról.

A tervezett Alumni Találkozó célja, hogy elősegítsük a Magyarországon korábban tanulmányokat folytató hallgatók Magyarországhoz fűződő kapcsolatainak megerősítését, felélesztését. A volt hallgatók örömmel gondolnak vissza a Magyarországon töltött időszakra, és mint az alumni általánosságban, szívesen együttműködnek a fogadó ország és intézmény segítésében, népszerűsítésében. A kapcsolat újrafelvétele ezen volt hallgatókkal így egész Magyarország érdeke.

Eddig nem létezett egy olyan alumni hálózat, amely az összes Magyarországon végzett vagy tanulmányokat folytatott hallgató részére nyitott lenne. Számos külföldi ország példáját alapul véve időszerűnek vélem ezért egy ilyen közösség kialakítását. Magyarország elkötelezett továbbá abban, hogy folyamatosan növelje a nemzetközi mobilitás volumenét, ezért a jövőben egyre több külföldi hallgató illetve külföldön élő magyar tanulhat majd a magyar felsőoktatásban. Az alumni közösség szerepe így egyre fontosabbá válik.

Külképviseleteink segítségét kértem abban, hogy megkereshessük azokat a Magyarországon tanult volt hallgatókat, akik saját hazájukban ismertek, elismertek, és szakmai előmenetelüket a magyarországi tapasztalatok is elősegítették. A helyi kapcsolatrendszerük és kulturális tevékenységük révén a nagykövetségek kapcsolatban állnak illetve tudomással rendelkeznek számos olyan személyről, akik Magyarországon tanultak. Tehát olyan személyek meghívásáról van szó, akik külföldi állampolgárként tanultak annak idején ösztöndíjasként Magyarországon.

Ezen személyek összegyűjtése során a képviseleteinktől a néven illetve a jelenlegi foglalkozásán, valamint társadalomban betöltött szerepén kívül semmiféle személyes adat szolgáltatását nem kértük. Azoktól a volt hallgatóktól, akik részt kívánnak venni a rendezvényen, az Ön által említett módon, e-mailes regisztráció során, önkéntes hozzájárulással kérjük majd el a rendezvény lebonyolításához szükséges adatokat.

A cikkben feltett kérdéseire – abban az esetben, ha annak megírása előtt felveszi velem, vagy munkatársaimmal a kapcsolatot – még annak megjelenése előtt választ kaphatott volna, anélkül, hogy egy másnak szóló hivatalos levelet – a küldő és a címzett hozzájárulása nélkül – közzétesz. Amennyiben a találkozóval kapcsolatban vagy bármely egyéb ügyben további tájékoztatást kérne, állok rendelkezésére.

Budapest, 2016. március 7.

Üdvözlettel:

Prőhle Gergely
helyettes államtitkár

**

Köszönet Prőhle úr gyors válaszáért.

Az alumni szervezeteket nem azért hozták létre, hogy azok a fogadó ország segítésében és népszerűsítésében vegyenek részt – az a lobbisták feladata. Alumni találkozókat Észak-Amerikában oktatási intézmények szerveznek, nem kormányok, és az alumni szervezetek személyes adatokat csak előzetes beleegyezés, valamint jogi nyilatkozat aláírása után gyűjthetnek, tárolhatnak.

Prőhle úr leveléből az derül ki, hogy a magyar diplomaták már jelenleg is gyűjtik és tárolják amerikai és kanadai állampolgárok személyes adatait, azok előzetes hozzájárulása nélkül. Szerinte ezek az adatok csupán az illető nevére, jelenlegi foglalkozására, valamint „társadalomban betöltött szerepére” vonatkoznak.

A tisztánlátás érdekében mihamarabb nyilvánosságra kell hozni, hogy kikről, és milyen adatokat gyűjtöttek eddig, valamint kik vesznek részt ebben az akcióban.

Talán Prőhle úr is egyetért velem, hogy nem udvarias gesztus titokban adatokat gyűjteni amerikaikaról és kanadaiakról. Nyilvánvalóan felmerülhet a gyanú, hogy a tevékenység törvénysértő, az pedig kedvezőtlenül befolyásolhatja az országaink közötti kapcsolatokat.

Üdvözlettel,

Lázár György

144 hozzászólás

  • Téglákból soha nem lehet elég!

  • Egyáltalán nem igaz, hogy titkos volt a nevek összegyűjtése, hiszen Lázár úr is tudott róla.

  • Na ez megint egy „üldözési mánián”alapuló cikk,egy itt végzett
    külföldi hallgató neve,címe és az esetleges társadalmi szerepvállalása,rangja nem tekinthető szigorúan titkos adatnak,meg ha akarja felveszi a kapcsolatot azzal az országgal,ahol több évig tanult,ha nem akarja akkor nem.
    Ha jól érezte itt magát,akkor örül a lehetőségnek,(ami nem kötelező!)ha meg nem érdekli,akkor sem történik semmi,az ÁVH megszűnt,amire egyesek erről az oldalról élénken…..emlékeznek,talán nem véletlenül…..

  • Figyelő:
    A probléma ott van, hogy TÁROLNAK nveeket és a hozzájuk kapcsolt -nem tudni miféle- adatokat. Az illetők megkérdezése nékül.
    Ez kimeríti a titkos adatgyűjtés fogalmát.
    Régen , a Kádár-rendszer idejében , pl. tilos volt az országból kivinni a telefonkönyveket.
    Neked magyarázzam hogy ez -nyugati szemmel nézve- mekkora pofátlanság ?

  • Szerintem is eltúlzott ez a titkos adatgyűjtési teória.

    Magyarországon is megvan minden adatom, nem csak itt Kanadában, hiszen magyar állampolgár is vagyok, sőt még büszke is vagyok rá.
    Otthon éltem 46 évet. Benne vagyok a népességi, munkaügyi, iskolai, katonai, egészségügyi adatbázisokban.
    Fent vagyok a Facebook-on, linked-en minden saját és családi információmmal ill. kapcsolatommal.
    Mi az az információ amit pl. rólam még gyűjteni lehetne? Különösen meg minek?

  • Muszaj nekik tarolni az adatokat, ha tervezgetik, hogy kesobb kontaktusba lepnek veluk. Ezt meg egy kisbabanak is illene megertenie.

    Nekem inkabb az nem tetszik az egesz cikkbol, hogy egyesek privatban irt leveleket tesznek kozze, anelkul, hogy erre engedelyt kernenek. Ez hogy is mondjam… hat … nem is talalok szavakat.

  • Zoltán Maros!

    nem eltúlzott dolog,hanem egy(vagy több?)” elmebeteg” üldözési mániája,félelme,hogy netán valami jó szerveződés alakul…..ÁVH-s és
    egyéb ügynöki szándék nélkül,tudja ez sokaknak elképzelhetetlen,mert magukból indulnak ki!

  • Moshe Akiva!

    Mihez is kéne engedélyt kérni?Itt nincs szó privát levelekről….
    meg aki jelentkezik a felhívásra,az kapcsolatot akar,nincs titkolnivalója,pláne.ha többet is ír magáról,mint amit kérnek!
    Üldözési mánia,vagy félő,hogy valami kiderül netán?….az más!
    Féljenek akiknek okuk van rá!

  • Zoltan,

    Altalaban a rosszindulatu emberek tetelezik fel a rosszindulatot masoktol.
    Ha ok rosszindulattal gyujtogetnek adatokat masokrol, akkor azt hiszik a masik is gyujtoget es szinten rosszindulatbol csinalja.

    Kulonosen furcsa rosszindulatot feltetelezni az allamtol, aminek mar eleve feladata az adatgyujtes.

  • Akiva:
    MArhaságot írsz.
    Az államnak nem az lenne a dolga hogy adatokat gyűjtsön az emberekről, hanem hogy az emberek pénzén működtesse az országot.
    Nakérem..pont ez nem valósul meg a diktatúrákban.
    TE Akiva , diktatúra-párti vagy , de sokan meg nem vagyunk azok.

  • Geyza

    2016 március 8
    1:58 du.
    Friss emigráns voltam, mikor egy hivatalos helyen, már nem emlékszem mi is volt, tudták a címemet,nevemet stb.
    Rendkivűl csodálkoztam ezen. Itt nincs is „bejelentkezés” a rendőrségen, mint Magyarországon. Viszont, mikor hazalátogattam, be kellett jelentkeznem például a helyi rendőrségen, mint látógató.

  • Geyza,

    Nem azt irtam, hogy az adatgyujtes az allam egyetlen feladata. Nem a kokorszakban elunk, bele kell nyugodni, hogy nagyon sok okbol kifolyolag gyujtik az adatainkat. Soxor hasznos es elonyos is mindannyiunknak, ettol meg nem leszunk diktatura-lover-ok. 🙂

    Pl. nagyon meglepodtem ugy masfel eve, amikor korhazba kerultem egy kis trancsirozasra. Masnap delutan atjott hozzam a trancsir osztalyra ket rendkivul csinos kis fiatal noverke a szuszogtato osztalyrol (respiratory) es megkerdeztek, hogy hol van a szuszogtato gepem. (Merhogy azzal alszom idehaza is.)
    Mivel jobban meg voltam lepodve a kinezetukon, mint azon, hogy tudnak rola, azt mondtam nekik, hogy: „Vagy en vagyok nagyon oreg, vagy ti lanyok meg tanulok vagytok, mert oszinten szolva nem neztek ki tobbnek 16-nal”. Nevetve kozoltek, hogy mar elevegeztek a respiratory kurzust mindketten.

    Aztan masnap a fiam behozta a korhazba a szuszogtato gepemet a korhazba es egy idosebb nover jott at meglatogatni engem ez alkalombol. Tole mar azt kerdeztem: „Honnan a fenebol tudtatok, hogy en hasznalok egy szuszogtatot?” Mire mondta, hogy barki, aki valaha is elkezdi azt hasznalni rakerul az adatbazisra es onnantol kezdve halalaig rajta van. Igy barmelyik korhazba is kerul az illeto, ok a respiratory osztalyon azonnal tudjak.

    Na most Geyza, szerinted mi a rossz ebben az adatgyujtesben?

  • Marcsi!

    Olvastad az allamtitkar levelet is? Ez all benne:

    ” A cikkben feltett kérdéseire – abban az esetben, ha annak megírása előtt felveszi velem, vagy munkatársaimmal a kapcsolatot – még annak megjelenése előtt választ kaphatott volna, anélkül, hogy egy másnak szóló hivatalos levelet – a küldő és a címzett hozzájárulása nélkül – közzétesz. ”

    En erre utaltam, amikor azt irtam, hogy nem akarom jellemezni az olyasmit, aki valamikor egy privatban irt levelet a masik beleegyezese nelkul nyilvanossag ele tar.

    Mit nem ertesz?

  • Figyelő:
    Én csodálattal adózom Amerika azon eljárásainak, hogy pl. nincs személyi igazolvány stb.
    Ha valakitől megkérdik a nevét és adatait, akkor bemondja.
    Elvégre ő maga tudja azokat legjobban nemigaz?
    Viszont ha valakiről kiderül hogy akár egyszer is hazudott valamiben , akkor neki vége .

    Olvastam a rendszerváltás környékén hogy volt KGB-s orosz bűnözők árasztották el az USA-t és lelkendezve mesélték az otthonmaradottaknak hogy az amerikaiak olyanok mint a gyerekek :
    Mindent be lehet nekik adni és ott lehet őket átverni ahol csak akarják.
    Csak azt nem tudták (eleinte) hogy az első lebukás után , amikor aztán VALÓBAN adatotakat gyűjtöttek ezekről és azokat jól feljegyezték, tőbbé nincs hitelük meg semmi.

    Figyelő:
    A rendszerváltás előtt pár évvel itthon is megindult egy ilyen folyamat, főképpen a bürokrácia csökkentése okán.
    Mondok példát:1987 körül úgy kaptam vállalkozói engedélyt TV szerelésre , hogy bementem a Tanácsba deélelőtt , ebédre pedig magánkisiparos voltam.

    Ugyanez 1975-ban kb. két hétig tartott, MA pedig egy átláthatatlan , elképesztően bonyolult és agyon bürokratizált folyamat , amivel párhuzamosan komoly pénzeket is leakasztanak az emberről.

  • Moshe Akiva:
    „Kulonosen furcsa rosszindulatot feltetelezni az allamtol, aminek mar eleve feladata az adatgyujtes.”

    Hogy Önnek milyen igaza van! Hova is jutottunk volna, ha az állam nem tartja nyilván például az emberek és felmenőinek vallását?! Még az is lehet, hogy a magyar államnak 1944-ben alig 8 hét alatt nem sikerült volna kirabolni, gettóba zárni és a halálba küldeni 437.000 zsidót. Nem kizárt, hogy gondos és precíz állami nyilvántartás híján elhúzódhatott volna az akció, és végül csak kevesebbet sikerült volna meggyilkolni.
    Aztán nem egészen két év múlva, a természetesen szigorúan anonim és személy azonosításra alkalmatlan 🙁 1941 évi népszámlálási adatok hiányában milyen nehézkes lett volna kirabolni és elűzni az országból 185.000 német származású embert.
    Végül, ha az állam nem gyűjt adatokat a gyerekek és fiatalok munkás-, paraszt-, értelmiségi-, egyéb származásáról, az adaok hiányában 1948-1963 között bizony akár az is előfordulhatott volna hogy a kívánatosnál több „osztályidegen” származású fiatal jút be az egyetemekre, főiskolákra.

    Igen örvendetes, hogy Ön (felmenőinek, rokonainak történelmi tapasztalatai alapján?) ennyire bízik a mindenkori államban.
    Bevallom, bár ez nyilván kizárólag az én paranoiámnak tudható be, kissé bizalmatlanabb vagyok a mindenkori állam iránt.

  • Szerintem ez az ALUMNI-ügy iszonyúan túl van lihegve. ( A magyar Orbán-kormány szégyenszemre egy nyeretlen kétéves pl. az izraeli titkosszolgálat kutakodása mellett…). Nagyapám mesélte, hogy ő valaha az Egyetemen együtt járt koreai és kinai hallgatókkal.Még többekkel ma is kapcsolatban van.
    Egy Shaghai-i – friss nyugdíjas olajmérnök barátja pl. szándékozik Magyarországra látogatni s felmelegíteni a szálakat. Akinek nincs vaj a füle mögött, az miért ágál az „adatgyűjtés” ellen ?! Üdv’, E.

  • Zoltán Maros!
    Ha jól emlékszem, te itt, a KMH-n már korábban is érdeklődtél mások adatai után, még olyformán is, hogy gyávasággal vádoltad meg a nicknevet használó kommentelőket, ezzel indokolatlan nyomást gyakorolva rájuk. Érdekes, valahogy mindig ekörül kötsz ki…
    Kérlek hát, te csak ne beszélj le minket a titkolódzásról, mert te odakint nem diktatúrában élsz, legföljebb onnan szolgálod a hazai diktatúrát…
    Én csupán csak azt kérdezném meg tőled, ha lenne rá jogom, hogy ki a közvetlen kapcsolatod, ki a megbízód? Ugye furcsa kérés…
    🙂

  • Egy nyilvántartás a Magyarországon nem számít titkos adatgyűjtésnek,
    sokkal inkább biztonsági szempontból az emberek védelmének,ami helyes.
    Nem személyes titkokról van szó és a cikk alapján csupán elérhetőségi adatokról,mint például egy itthoni osztálytalálkozó
    szervezésekor,aki akar elmegy,azt mond el magáról amit akar!
    Ilyen egyszerű a dolog,csak azok nem értik akik még a régi kétes,
    besúgó,”következményekkel”járó…. rendszerben élnek,nem titkos adatgyűjtés a cél,hanem adatkérés egy találkozó megszervezése érdekében!

  • Maros & Figyelő!

    Ez ilyen egyszerű József Attila 1935-ös szavaival, amikor még ezt a rendszert Horthy érának nevezték :

    „…Számon tarthatják mit telefonoztam,
    s mikor, miért, kinek.
    Aktákba írják, miről álmodoztam,
    s azt is, ki érti meg.
    És nem sejthetem, mikor lesz elég ok,
    előkotorni azt a kartotékot,
    mely jogom sérti meg…”

    „…Óh én nem így képzeltem a rendet,
    Lelkem nem ily honos.
    Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
    aki alattomos.
    Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
    szemét lesütve fontol sanda válszt,
    és vidul, ha toroz…”

  • Chris!

    Hogy-hogy a cikk után 20 kommentet jelez, míg itt e pillanatban csak 12-őt számolok? Hová lett 8 hozzászólás?

  • Belzebub! 3,43

    I.Orbanisztán egyik első ténykedése volt a népszámlálás „megreformálása” abban az értelemben, hogy immár „szabad országban” mindenki vallja meg a vallását…
    Ez a törekvésük pedig teljesen nyilvánvaló, hogy hátsó szándékkal, a zsidóság fölfedésére irányult. És akadtak olyan fogadatlan(?) prókátorok – mint pl. Köves Slómó (EMIH) O.V. udvari rabbija – akik arra biztatták a zsidó honfitársainkat, hogy úgymond „bátran mondják meg a vallásukat” a garantáltan megbízható kérdezőbiztosoknak, hisz nincs abban semmi titkolnivaló…
    No comment: 🙁

  • Köves Slómót egyébként Orbán afféle pót MAZSIHISZ elnöknek szemelte ki magának, mert amúgy az említett szervezet túl nagy fának bizonyult az orbáni fejszével szemben… Azonban ez sem sikerült neki… Ennek ellenére, biztos, ami biztos az említett személy kapta meg a Holokauszt miatt hívek nélkül maradt XVIII.századi műemlék zsinagógát Óbudán, használatra…

  • Gyuri10.
    Úgy hírlik egy magas rangú magyar politikus is tégla volt.?
    Nagytiszteleti Üdvözlettel

  • Azt már megszokhattuk, hogy cikkíró mindenből drámát és nemlétező problémát vizionál…mondjuk összesküvés elmélet vagy fantasztikus regényíráshoz kitűnő tehettség. Elovastam a belinkelt cikket is és még továbbra se derült ki, hogy mit foglal magába a személyes adat ami miatt ilyen nagy hűhót kell rendezni? Személyes adatnak számít a név, cím, elérhetőség de személyes adatnak számít az adóbevallás, orvosi leletek, lábméret, stb. Ha mondjuk rá azt is leírta volna pontossan, hogy miféle adatokra kiváncsiak akkor talán még lenne értelme az egésznek. Mellesleg a belinkelt cikkben valami lobbizást meg pártpropagandát emlegetet az író…már megszoktuk de miért jó mindig ferdíteni meg kitalálni nemlétező dolgokat?
    Mellesleg egy nyamvadt email fiókhoz is kérnek személyes adatokat és akkor mi van? Hogy a búsba tudnának megszervezni találkozót meg nyílvántartani ha nem áll rendelkezésükre az illetők érintett személyes adat mint pl. pontos név, cím vagy elérhetőség? Kár kbyte-ot pocsékolni erre..

  • Gézukám!
    Tudod én itten élek Magyarban, de én nem láttam még a diktatúrát.Nem csak egyesek fejében van ez?
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Adatgyűjtés :

    Csak annak aki nem tudja : 2009.január 01.-től ha valaki szenet vesz Magyarországon (gyuriferiéktől indult),akkor bekerül a szénértékesítő adatbázisába : név,lakcím,adószám,aláírás.Ezt
    kb 7 évig kell őrizni.A lakosságnak így lehet megúszni,hogy ne kelljen energiaadót fizetni mázsánként 300 ft.-ot–ahogy mondják.
    Vajon kik azok akik „nem férnek hozzá” ezen adatokhoz?Csak elég betörni a honlapjukra és megvan minden.És hányan dolgoznak e cégeknél akik ezen adatokhoz hozzáférhetnek,mert cégeken belül nemigen van erre titkosítás.
    És hány ilyen van még?( bank..stb.)
    Akkor mit számít ha a sok mellett még egy harmincezredik is gyűjt adatokat.Annyi helyen van rólunk adat,hogy az már nem számít!
    És azt tudja mindenki ?, hogy ezen oldalakat is figyelik ?,még Amerika is és lehet hogy ott is ott vannak adataink.És egyszer csak azt veszed észre nem mehetsz be Amerikába –és nem tudod miért? Vagy nyílt titok hogy Amerika minden telefonvonalat lehallgat és évtizedekig tárolja az így kapott adatokat!
    Mit is számít hogy ki gyűjt ki nem gyűjt?
    Vagy minden mobil telefont úgyis le tudnak hallgatni messziről,hogy észre sem veszed?Ha ki van kapcsolva,melletted van -távolról bekapcsolják a lehallgató programot és mindent hallanak,ezek igazak az online pénztárgépekre is -ezt mondják.!?
    És aki lehallgatja az hova teszi az adatokat ?
    Számít itt valamit,hogy ki gyűjt ki nem ?
    Ez így van egész Európában.
    Gyűjtsünk mi is ,hátha jó lesz valamire?!

    A tisztánlátás érdekében : IDÉZET : „…A tisztánlátás érdekében mihamarabb nyilvánosságra kell hozni, hogy kikről, és milyen adatokat gyűjtöttek eddig, valamint kik vesznek részt ebben az akcióban.
    Üdvözlettel,
    Lázár György ”
    Talán fel is kellene tenni rögtön,-ahogy megadták- ide valakinek és –hányan ,de hányan hozzá jutnánk mások adataihoz -és nem is kerülne semmibe,csak ennek a cikknek kellene megköszönni!
    Nagytiszteleti Űdvözlettel.

  • Totkám.
    De most nem az emúttnyóccév a téma.
    Ha Gonoszgyurcsányferkóék gyűjtöttek , akkor a mostani „Igazságos Izom Tiboréknak” miért kell ?
    Az ember ezektők jobbat várna.
    Ha már itt tartunk:
    Visszaadhatnák már a tizenharmadik havi nyugdíjjat is. Hogy hőbörögtek miatta, mikor a szocik által adott juttatást a szocik a Világválság kellős közepén -átmenetileg-visszavették. Hol van most a nagy pofájuk? Rég vége a Világválságnak, tessék visszaadni a szocik helyett.

    Vagy ez az adat-izé a szénnel csak egy kis afféle relativizálásocska volt?

    (Amit már mindenki megszokott náciéktól:pl. Hitler sem volt bűnös hisz az USÁBAN is értek atrocitások zsidókat.)

  • Sztárcsild: Akkó mé pocsékolsz rengeteg karaktert (mindegyik egy bájt ) a témára ?

  • Annak azért nagyon örülök,hogy sokan hozzám hasonlóan gondolkoznak cikkel kapcsolatban és nem osztják az alaptalan vádaskodást,riogatást……Tényleg itthon sok adatbázisba bekerül
    az ember,ügynökök,cégek hívogatnak,eü.vizsgálat,ternék vásárlás céljából,ami időnként bosszantó,de nem kell elfogadni,valamint ezek az adatok nem sértik személyiségi jogokat,nem bizalmas információk!
    Annak,meg különösen örülök,hogy egyikük megjegyezte,hogy kint sokkal
    durvább dolgokat művelnek:Amerikában lehallgatják a telefonokat,sőt
    még felső szinten (politikusok,képviselők,miniszterek….)az meg hab a tortán,hogy még a szövetséges országok vezetőire is kiterjesztik….
    Na ez tényleg nem semmi!!!!!

  • Belzebub,

    Mint mindennel, az adatgyujtessel is vissza lehet elni, ugyanakkor lehet ertelmes celokra is hasznalni.

    Ha mar a vallasi es etnikai hovatartozas osszeirasanal tartunk, az en esetemben edesmindegy lett volna (ha oregapam nem bujkal az apammal egyutt) hogy van-e osszeiras vagy nincs, mert a nev alapjan kvalifikalt volt a zsido es a nemet besorolasra is (ki es miert akarja eppen akkor megolni, vagy eluzni). Sot kesobb meg „kulaknak” is jol bevalt, de az mar az o hibaja volt, mert szerette volna visszakapni az elrabolt biznicet, ahelyett, hogy maradt volna Ausztriaban.

    Ezert jobb helyeken ma mar a vallasi hovatartozas felmereseket nevtelenul szoktak csinalni. Ha jol tudom Magyarorszagon is nevtelenul megy.

    Ettol fuggetlenul ma is sokakrol siman a nev alapjan el lehet donteni, hogy zsido, nemet, vagy szlav eredetu.
    Szoval azt javasolnam, hogy ne ettol szarjunk be urak es elvtarsak!

    Abban pedig abszolut semmi rosszindulatot nem latok, hogy a magyar allam megprobal kapcsolatban maradni olyan kulfoldi magyar (szarmazasu) emberekkel, akik ezert vagy azert Magyarorszagon toltottek egy bizonyos idot.
    Inkabb ennek a hianya lenne nagy baromsag.

  • Agyatlanka:
    Szoktál gondolkozni?Mily meglepő fordulat.Orvosod mit ír fel neked ellene?

  • „Butus”… GEYZA DUGULJ BE,HA NEM ÉRTESZ VALAMIT (MINT ÁLTALÁBAN…)ÉS
    olvasd el a hozzám hasonlók véleményét is,rólad aztán nem kezdenek
    itt adatgyűjtésbe,mert ami lényeges az magad árulod el ……
    na szerintem ezt sem érted!

  • Geyza
    2016 március 9
    2:39 du.

    „Sztárcsild: Akkó mé pocsékolsz rengeteg karaktert (mindegyik egy bájt ) a témára ?”

    Azé, mert a Lázár elvtárs haverod minden alkalmat kihasznál, hogy rossz színben tüntessen fel ami a magyarsággal kapcsolatos…pl. tavaly ha jól emlékszek ő kezdte el a szart keverni a Magyarok Világtalálkozójával kapcsolatban és ő már mindent jobban tudott mint akik szervezték volna ráadásul lenácizott mindenkit. Ha ennyire utálja a magyarságot akkor ne írkáljon. Minden írása egy rágalomhadjárat. A szólás szabadság része, hogy ilyen is megjelenik viszont az is, hogy mi meg kifejezzük a nemtetszésünket…ok?

  • Szarcsild Testvér,
    rossz színben feltüntetni a magyarokat? Te most viccelsz vagy igazolást kérsz a Marcsi mellé soroláshoz?

  • Bocsi, de az utolsó hsz-ben igaza van starchildnak.

  • Sztárcsild:Kettő kicsi megállapítás:
    1 Ha egy nemzet elveszíti önkritikai képességét, az nagy baj.
    2 Ha egy nemzet képtelen röhögni önmagán, az viszont tragédia.

    Nézd meg az amerikaiakat:
    Milyen és mekkora öngúnyt képesek ábrázolni kitűnő filmvígjátékaikban.
    Erős nemzet. Nincs halálra ítélve önmaga által.
    Bizakódóak, bíznak az erejükben.
    Ismeretlen számukra az a mentalitás amit a magyar Himnusz első sorai sugallnak.

  • gyuri10:
    Marcsa mellé nem jó sodródni mert mindenkire fröcsögtet a trutymójából, ami belőle okádékolódik kifelé állandóan .

  • Agyatlanka:
    Nem a szakközépiskolai koszos kis irodádban vagy , hogy így kiabáljál.
    Itt úriemberek között vagy , disztingválj.
    Tudod mit jelent? (Persze hogy nem)
    Akinek a kedves szülei nem tanították ezt meg, annak később már kár is megmagyarázni.
    Igen, rólad beszélek.
    Ha esetleg -szokásod szerint-nem lennél képes felfogni amit írok.
    Mert akinek szövegértési problémái vannak, az nem gyógyítható táv-gyógykezeléssel.
    Talán a diliházban egypár hidegvizes tortúrával kitudnának téged hozni jelen tragikus állapotodból, dehát a hülye szocik bezáratták a Lipótot.
    Ezért vagytok csak szabadlábon.Téged nemhogy az INTERNET közelébe , de még egy mikrohullámú sütőhöz sem lenne szabad engedni ! Csak bajt csinálsz mindenhol mindennel.

  • gyuri10
    2016 március 9
    4:42 du.

    „Szarcsild Testvér,
    rossz színben feltüntetni a magyarokat? Te most viccelsz vagy igazolást kérsz a Marcsi mellé soroláshoz?”

    Te szerinted?…..Mellesleg a „szar” jelző használatával csak annyit bizonyítasz, hogy egy mennyire nulla, magatehetettlen ember vagy és ha élet megajándékozott a sok „jóval” akkor bizonyára valahol meg is érdemelted. Nekünk nem kell egyet értenünk viszont az még nem jogosít fel arra, hogy ilyen jelzőket használj. Ha annyira gyűlölsz mindent és mindenkit akkor menj el az orvoshoz mert nem bennünk van a hiba.Amennyire kivettem egy idősebb személy vagy aki megjárta a haláltábort(ahogy mások ezt megjegyezték) viszont ismerek sok olyan embert akik szintén megéltek olyat amit nem kellett volna de rajtad kívül senkivel se nem tapasztaltam, hogy úgy áradjon a gyűlölet mint belőled…

  • Geyza

    2016 március 9
    5:40 du.
    Nem lehet a magyart Amerikával összehasonlitani.
    Ne haragudj!
    A magyar évszázadók óta háborúban, vesztességben és nehézségekben volt.
    Volt kétszer megsszállótt állapotban is, hol a némret, hol az orosz uralma alatt vergődött!A törökökről, tatárokról nem is beszélve.
    A Himnuszban joggal van az a szöveg, amit Kölcsey írt.
    Amerikát tudod mi tette naggyá? Az a sok mindenféle bevándorló, tehetséges ember akik benne látták a „lehetőségek országát”.
    Az amerikai csak meggazdagodott az ő viselt háborús beavatkozásaival.
    Országát még soha semmi idegen hatalom nem foglalta el, legnyagobb vesztesége a két torony felrobbantása volt a területén.
    Nem jogos tehát az összehasonlitásod.

  • Kedves Figyelo!

    Ugyan nem Kanadaval tortent a szerencsetlen osszehasonlitas, hanem az USA-val, de azert halkan beideznek ide egy sort a kanadai himnuszbol:

    „God keep our land glorious and free!”

    Akkor most ez is kifejez valamifele negativ mentalitast a kanadaiakrol?

    Az meg egyenesen vicc, hogy az amerikai nemzet nincs halalra itelve onmaga altal.
    Egy olyan nep, amelyik nem csak egyszer, de ketszer egymas utan megvalaszt maganak vezetonek egy olyat, mint Obama, es jelenleg is tapsikol egy hivatasos munkanelkuli komcsinak, illetve egy bizonyitottan csalo, tolvaj, korrupt nonek nem lehet semmi mas, csak ongyilkos.

    No es barmennyire is hasonlit Lazar elvtars nehai apamra, sajnos a Starchildnak igaza van vele kapcsolatban. Legalabbis ez a „cikk” ugy sikeredett, hogy barki, aki a legkevesbe is ismeri a magyar helyzetet arra gondol, a cikknek az egyetlen celja az alaptalan lejaratas.
    (Az ilyeneket mas nyelveken kene irni olyanok szamara, akiknek halvany gozuk sincs arrol mi megy manapsag Magyarorszagon. Oket lehet hulyiteni.)

  • Zoltan Marós 2:23! Nem . t e ó r i a, hanem – közelről ismerve Orbanisztán valódi arcát – t é n y .

  • Moshe Akiva
    2016 március 9
    11:48 du.
    „(Az ilyeneket mas nyelveken kene irni olyanok szamara, akiknek halvany gozuk sincs arrol mi megy manapsag Magyarorszagon. Oket lehet hulyiteni.)”

    Sajnos ugyanilyen, sőt még rosszabb hangnemben írkálnak angolul is. Néha beleolvasok az angol cikkeikbe is és csak forog a gyomrom tőle, hogy mennyire magyar gyűlölők meg mennyit hazudnak…teszik a szólás szabadság és a liberalizmus(szerintem mentális abberancia)nevében. A jó hír, hogy a kommentekből itélve nemigen olvassa senki inkább csak egymást véleményét helyeslik és dicsérgetik. Valójában az itteni magyarságnak se ideje, se érdeke foglalkozni evvel a szűk magyarságot lejárató csapattal. A nap végén csak felesleges, semmirevaló konfliktusok lennének csak. Arra meg már itt senki se vevő. A kanadai, de főleg az usabeli angolnyelvű olvasókat meg egyáltalán nem érdekli a téma. Legtöbbje azt se tudja hol van MO vagy esetleg evett lecsót, csirkepaprikást meg gulyást és ezen szinten elég is nekik más népek kultúráját megismerni. Nagy biztonsággal lehet mondani, hogy egyes cikkírók kimerítik a pszichopata és/vagy skizofrénia fogalmát és igen komoly metális gondokkal küzdenek…

    A jelenlegi magyar politikai egy dolog viszont hetven év után(jobb később mint soha) végre eljutottunk oda, hogy a magyar kormány fentartja a kapcsolatot a külhoni magyarokkal és ez jó. Szerintem az itt a legnagyobb probléma, hogy egyes piciny érdekcsoport nincs a figyelem központjában, nem tömik őket pénzel és ez most nagyon bántja őket…

  • Figyelő:
    Egy kis történelmi példatár..ha nem bánod.

    Törökverő Mátyás idejében -előszőr- Magyarország nagyhatalommá vált.
    Hasonlóvá mint az akkori Anglia, csak épp Európa közepén.
    Halála után az ország vezetői szanaszéjjel cseszték amit felépített.

    1848-ban immár másodszor került hazánk és népe abba helyzetbe hogy fordítson a Világtörténelmen. Apám , aki ennek a korszaknak volt a szakértője , azt mondta hogy ha győz a ’48-as forradalom , akkor Magyarország egy nagyon erős polgári-demokratikus kapitalista nagyhatalommá vált volna.
    Meglehet még az első Világháború sem tört volna ki , amiből -mint tudható- keletkezett a második.

    A magyar felső-vezetés önön érdekei miatt és csak a megszokott alattvalói (császári alattvalóságról beszélek) mentalitása miatt ELÁRULTA a forradalmat !

    Az Első Világháborúban kitűnő lehetőség lett volna ismét lerázni a Habsburg igát , de már eszébe sem jutott ilyesmi a magyarnak.
    Lelkesen ordítoztak az uccán a háború előestéjén .

    A többi már ismeretes.

    Ezek után az előzmények után nem hinném hogy azt a fránya „balsorsot” kellene hibáztatni folyton.
    Nem inkább bennünk , magyarokban lehet valami hiba ?

    Figyelő:
    Inkább hálát kellene adni a magyarok JÓSORSÁNAK hogy ennyi hülyeség után egyáltlán még maradt valamennyi haza !

    Izrael például semmiféle ilyen hibát nem követett el , mégis szanálták vagy 2000 évre.

    Vagy a kurdok..örmények…

    Szóval sírdogálás helyett valami másra lenne szükség hogy a Haza ismét fényre derüljön.

    De a jelen kurzus megint a végromlás felé kormányozza a ” kis hajót ”

    Össze fogják zúzni Magyarországot. Miért kell nekünk ismét a ruszkikkal meg a középkeleti aljas diktatúrákkal „cicázni” ?

  • Bocsánat, de azért az 1848-as forradalomban az orosz is beleszólt, éppen úgy mint az első és második Világháborúba.
    Kicsit hatalmasabb erőkről van szó, mint a magyar vezetés.

  • Figyelő:
    Az már csak a pont volt az „i” n.

    Megnézted a filmet amit ajánlottam tegnapelőtt ?

    Ha nem , akkor tanulmányozd 48 történelmi tényeit.
    Az oroszok csak azután avatkoztak be hogy a Habsburgok behívták őket.

    A Magyar Honvédsereg fényes sukorói győzelmének hírére kitört Bécsben a forradalom , a császár menekülni kényszerült.

    De sajnos Bécstől pár kilométere , az akkori országhatárnál megállt a Honvédsereg !!!
    Pedig nagyon várták már őket hisz a bécsi forradalom nem volt képes megállni a lábán hosszab ideig , segítség nélkül.

    Két-három hétig vacillált a magyar hadvezetés , aztán beérkeztek Windischgätz csapatai és megsegítették a szétvert , álldogáló Jellasich Horvát bánt.
    Ezzel vége is lett minden esélynek.
    A Habsburgok összeszedték magukat , a bécsi forradalmat leverték , az olasz forradalmat is leverték és Prágában is vége lett mindennek.
    Már csak a magyarok tartottak ki úgy-ahogy, olyan árulókkal a hadvezetésben mint Görgey.
    Aztán Habsburg felkérésre jöttek az oroszok.
    Nem kellett volna így történnie…

  • Moshe Akiva

    2016 március 9
    11:48 du.
    Ismét egyetértek, így van! A cikk, mint már annyi más cikk ezen a lapon, lejáratni akarja Magyarországot.
    Azaz, rossz fénybe bemutatni. Sajnos, én olvastam angol nyelvű cikkeket is hasonló tendenciával, kanadai és amaerikai lapokban.
    Sőt ennek a lapnak, van a szerkeztő által kiadott angolnyelvű lapja is, ha netán, nem tudnák az angolul tudok olvasni! Itt van,mindjárt a lap mellett a hírdetésük Hungarian Free Press címen.

  • Na bunkó geyza egy filmet ajánlott ,amit ő maga sem tudott megnézni,itt sem sikerült…mikor is készült,enyhülés konszolidáció?
    idején,mindegy én itthon élek és pontosan tudom,hogy mi volt,pontosan! mert iskolában dolgoztam,de Pesten több helyen érte attrocitás azokat, akik ünnepelni akartak,meg mások is,ő meg csak hablatyol össze vissza,szokás szerint!

  • Marcsi:
    Lehet hogy téged értek atrocitások, nem vitatom .
    Aki idióta , azt előbb utóbb mindenhol inzultálni kezdik mint itt tégedet.
    Nem tűnt fel neked hogy egész KMH-s szereplésed abból áll hogy mindenki undorodik tőled mint járdán a kutyaszartól ?

  • Idióta nő:
    Azért mert te a szikkadt agyaddal képtelen vagy megnézni egy filmet aminek véletlenül nem jelenik meg közvetlenül a linkje , ne gondold hogy más is akkora szerencsétlen csődtömeg mint te.
    De tudod mit ?
    Jó hogy felhoztad , mert így most lehetőségem van ismét belinkelni azt a nagyon jó történelmi filmet 1953-ból , aminek a hadtörténeti és katonai szakértői munkáit a faterom csinálta annó mint hadtörténész őrnagy

    tehát :

    három darab W és utána .youtube.com/watch?v=-hke-qbAvTQ

    Azért kell bemásolni egérrel a linket , mert itt csak a fele látszik a képnek.

    A film aktualitása most , Március 15-e közeledtével igen nagy.
    Főleg hogy megint elnyomás alatt az egész nép.

    Ide kiteszem a linket közvetlenül is , a megjelent képből szintén el lehet érni a Youtube-oldalon a filmet.
    NE inditsátok el a lejátszást hanem katt a képre a hátsó egérgombbal és a felugró listából az „lejátszás eredeti webb-helyről” opcióval átirányítodik a lejátszó a Youtubére.

  • Úgy kell csinálni hogy katt a képre a hátsó egérgombbal ,
    a listából kiválasztani a ” Videó erdeti URL címének a megtekintése” opciót és utána kattintani a megjelenő Youtube-linkre

  • Meglehet hogy itt is mindenféle hókusz-pókusz nélkül rendesen menni fog a lejátszás mert a „Lobbisták” topicban -mivel kevés komment volt- a reklámok mellé került a film linkje és a reklámok miat látszik csak a fele.
    Viszont mégiscsak jobb a Youtube.-n nézni mert ott ki lehet a képet nagyítani.
    Előbb rosszul írtam le az eljárást.

    A helyes módszer:

    1 Hátsó egérgombbak katt a képre

    2 A felugró listából katt a „Video URL címének a lekérése” szövegre

    3 Ekkor fehéren-feketén megjelenik a link.

    4 Hátsó egérgombbal katt erre a szövegre mire lenyílik egy ablak

    5 Az ablakban katt az „Open link in New Windovs” opcióra

    és máris megy a lejátszás a Youtubén.Ilyen egyszerű 😀 😀

  • Starchild,

    Tobbnyire egyetertunk. Az angol nyelvu valtozat mar a neveben hordja a hazugasagot: „Szabad Magyar Sajto”, mintha Magyarorszagon jelenleg nem lenne sajtoszabadsag. Ezert aztan mar eleve nem olvasgatom. Ha mar az „ujsag” neve lejaratokampanyra van kitalalva, milyenek lehetnek benne a cikkek? (No meg hat ugyanaz a szerkesztogardaja, mint ennek.)

    En mar tobbszor kertem oket, hogy ne csinaljak, mert nem csak az ellenfeleiknek artanak, hanem sajat maguknak is (mar amelyik Magyarorszagon lakik), amikor Magyarorszagot megprobaljak lejaratani, de nem erdekli oket.
    Ahogy te is irod, most messze kerultek a zsirosbodontol es nem birjak elviselni, hogy az Orbanek lopnak helyettuk. De eppen ezert nem pszihopatak se nem skizofrenek, csak egyszeruen hazudnak, vagy elhallgatjak a tortenet felet, ha kell megdolgozzak a hireket a mindenkori celjaiknak megfeleloen.

    Egy dolog amiben talan nem ertunk egyet az az igazi liberalizmus kerdese. Ha ezek az urak es elvtarsak igazi liberalisok lennenek, akkor nem lenne semmi gond. De ezek inkabb pont az ellensegei a liberalizmusnak. Halvany gozuk nincs arrol, hogy mi az.
    De nem kell megijedni, ez nem csak magyar, hanem vilagjelenseg is. Pl. a kanadai Liberalis Part vezetoi elott leverne a vigyazzmenetet Sztalin, de Hitler is megirigyelne 1-2 dolgot toluk.

  • Gezya,

    Nem vagyok tortenelem szakos, de asszem, hogy az 1848-as elemzesed kisse hibas. Kossuth (ugy ahogy korabban Rakoczi is) csak az idiota proxy szerepet jatszotta el, akire csak addig volt szukseg, amig egy bizonyos nagyhatalmat ki kellett kapcsolni a forgalombol.

    Ami Judeat illeti, azzal biztos vagyok, hogy tevedsz.
    Szerinted a zsidok semmi olyat nem csinaltak kb. 2000 eve, ami miatt megerdemeltek volna a balsorsukat? Hat akkor hadd soroljam:

    Eloszoris eroszakkal beteritettek egy masik nepet a zsido vallasba, amig fuggetlenek voltak. 1 vagy 2 nemzedekkel kesobb e masik nemzet (Edom???) egyik fia lett Judea kiralya Nagy Herodes neven. Ot elegge rendesen utalta minden zsido, allandoan ki akartak nyirni, ami miatt kisse veres kezzel uralkodott. De azert csinalt nehany hasznos dolgot is.
    Halala utan Judea darabokra szakadt, a fiai egymassal harcoltak a tronert. Az egyik fia elment Romaba es sikerult neki meggyozni a csaszart, hogy adjon neki egy kis katonai segitseget a testvere ellen. Ennek fejeben Judea „onkent”, „szabad akaratabol” orommel belepett a Romai Birodalomba. Amint tagja lett a birodalomnak extra adokat kellett fizetni, arrol nem is beszelve hogy a zsidok tobbsege a szabadsaguk elveszteset latta ebben az allatsagban.
    Termeszetes hogy lazadoztak, aminek az lett a vege, hagy a lakossag kb. 99%-at elhajtottak a Romai Birodalomba es leromboltak Herodes Templomat. (A Masodik Templomot, ami tkp. a Harmadik Templom volt – csak ne mondd meg senkinek.)

    Szoval, neked tenyleg ugy tunik, hogy semmi hasonlosag nincs a magyar es a zsido tortenelem kozott?

    Persze lehetne szinte minden mas nemzetet is felhozni peldanak, mert szinte mindnek volt lehetosege naggya valni egyszer, de a szethuzas, a belso harc es a nagyfoku hulyeseg ugy latszik alapveto emberi gyarlosag es mindenhol jelen van. Elobb-utobb kivegzi meg azokat az orszagokat is, amelyek nagyhatalomma valtak akar evszazadokra is.

  • Akiva:
    Van egy pesti mondás:
    Ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye.
    Ha egy zsidó egyetért egy csont-nácival, az már nem is hülyeség.
    Az már valami egészen más kategória.
    De nem írom le, mert nem akarlak megsérteni.

  • Geyza,

    Abban sem vagyok biztos, hogy az illeto, akire utaltal naci lenne, de meg ha az is, vannak dolgok, amiben egy zsido es egy naci is meg tud egyezni. Mint pl. 1 + 1 = 2.

    Ez meg nem jelenti azt, hogy minden mas temaban is megegyeznek.

  • Moshe Akiva
    2016 március 10
    6:43 du.
    Annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy amióta Chris átvette a moderálást(vagy valaki normálisra bízta) azóta egy kicsit javult a helyzet. Mondjuk a cikkekel legtöbbször nem egyezek de nem is annyira lényeg számomra mert végül szbad ország, szabad sajtó. Azok akik meg lejárató és/vagy gyűlöletkampányra használják a lehetőséget nem csinálnak semmi egyebet mind igazolják a „jobboldalt” amit annyira útálnak.
    A liberalizmussal kapcsolatban igazad van viszont manapság ez a gyűjtőnév az agyamenteknek. Sajnos Kanada is be van fertőzve evvel a leprával.

    Geyza
    2016 március 10
    7:23 du.

    „Akiva:
    Van egy pesti mondás:
    Ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye.
    Ha egy zsidó egyetért egy csont-nácival, az már nem is hülyeség.
    Az már valami egészen más kategória.
    De nem írom le, mert nem akarlak megsérteni.”

    Geyza, mikor hagysz már fel evvel a nácizással? Szerintem te vagy itt a legnagyobb náci és osztod az észt mindenkinek. Tudod ez olyan amikor valaki állandóan buzikat szarja aztán meg kiderül, hogy maga az illető is buzi. „Támadás a legjobb védekezés” alapon akarja álcázni magát mert fél beismerni a dolgot. Te nagyon ebbe a kategóriába húzol. Amúgy élem a modorodat meg szerintem nem vagy rossz ember csak zavargászol dolgokat feleslegesen mint vizsla a farkát.

  • Akiva:
    Nem jól állsz hozzá:
    Lehet hogy a számtani példád igaz , csakhogy nem szükséges egyezkedni semmiféle dologban egy nácival.

    Azt pedig hogy ki vallja a nemzetiszocialista eszméket ,onnan ismerhető fel hogy időnként azokra IS hivatkozik mint alapértékekre.

    Nem bonyolult ez.

    Megismétlem régi példámat:
    Ha egy vödör takonyban látsz egy finom bonbont , nem fogsz belenyúlni könyékig érte és nem fogod letörülgetni , merhogy kár lenne érte hiszen milyen egy fínom bonbon.

  • Geyza,
    eddig is mindenben,értsd mindenben egyetértettem veled.Most,a vödör tele nácikkal is egyetértek maradéktalanul.A Moshe Akiva niknevű beírót,ha emlékszel rá,Ille nem is túl finoman,zsidóságát is kétségbe vonva,közönséges náci trollnak értékelte és az Ő szavait idézve elküldte édesanyja alfelébe.Nos…Illétől ezt mások is megkapták,de ennek a kanadai szarházinak teljes jogon kijárt.
    A szarcsimbókkal nem kellene foglalkoznunk,mert még azt hiheti,hogy emberszámba vesszük Ö-Schweinkiségét.

  • gyuri10
    2016 március 11
    9:46 de.

    Te is meg az Ille haverod rutinos rágalmazók vagytok és mivel semmi érdemlegesset nem tudtok produkálni csak arra vagytok képesek, hogy másokat „szebbnél-szebb” jelzőkkel illessetek. Lehet, hogy nekted kéne tükörbe nézni csak féltek nehogy a tükörkép visszaröfögjön…

  • Geyza,

    Neha osszemosodhatnak a normalis nemzeti erzelmek (normalis nacionalizmus) a nacizmus erzelmeivel. Elsosorban, mivel mindketto nacionalista.

    Amig nem ismered szemelyesen az illetot nem tudhatod, hogy valoban naci-e, csak azert mert nem tetszik neki a proletar internacionalizmus es az azzal jaro osszes sallang.
    Nekem se tetszik az esznelkuli multi-kulti, megsem vagyok naci.

    Ismetlem, bizonyos reszletkerdesekben meg a legnagyobb ellenfelek is meg tudnak egyezni. Ebben nincs semmi furcsa.

    Starchild,

    Amikor megbizhato, jo elvtarsak olvassak ezeket a cikkeket, az o hituk megerosodik a proletar internacionalizmus gyozelmeben. Nekik nem tunik fel a tulzas, vagy hogy a hir fele hianyzik. Erre van igenyuk.

    Termeszetesen, ha jobboldaliak olvassak, akik nem csak a meleg, elvtarsias ujsagokbol szerzik az ismereteiket, azoknak azonnal hanyingeruk lesz es csak megerosodik a hituk abban, hogy a „liberalisoktol” ments meg Uram Isten.
    De talan jobb is igy. Ha ugyesebben tudnanak hazudni es alakoskodni meg a vegen rajuk szavaznank.

  • Gyuri,

    Latod, epp ezert vagytok hiteltelenek.

    Ahelyett, hogy megfogadnatok a barati jotanacsot es abbahagynatok a felesleges, tulzottan atlatszo ragalomhadjaratot es a tobbi szajhabzast, az elso nezetkulonbseg lattan mindjart magasabb sebessegbe kapcsoltok es nekialltok szemelyeskedni.

    Na jo, nehanyan kozuletek mar valoszinu beleert a szenilitas kivedhetetlen koraba (nalam is elkezdodott) de annyit azert talan meg illene megerteni, hogy az ilyesmikkel egyreszt sajat magatokat jaratjatok le, masreszt pontosan annak a „szent” ugynek artotok, amiert olyan nagyon, gorcsosen, hazugsagokat, bugyuta vadaskodasokat sem mellozve harcoltok.

    Arrol nem is beszelve, hogy baratokat is veszitetek, mert az elvakult gyuloletetekben azt sem veszitek mar eszre, hogy a legjobb baratotokba kottok bele.

    Ha mar elojott a szo az Ille-torol, emlexel meg, amikor a o nekiment a legjobb baratjanak is, aki 99%-ig egyetertett vele? Mindezt azert tette mert o „jo nyomozonak” tartotta magat, aki nehany elejtett szobol meg tudta allapitani egy ember teljes egyeniseget, es emiatt szandekosan ocsarolt mindenki mast.
    Nem akarom ujra minositeni ot, mert nincs koztunk, de remelem, hogy te nem akarsz a nyomdokaiba lepni egy ilyen alaknak.

  • Sztárcsld:
    Olvastam egy tanulmányt arról, hogy ti , nácik , miért tiltakoztok kézzel-lábbal ez ellen a definíció ellen.

    Azért, mert nem tudnátok lyukatbeszélni még a politikailag képzetlenebbek hasába sem, mert a náci emberirtásokról mindenki hallott.
    (Ha esetleg hatalomra juttok, akkor már senki nem fog hallani ezekről, az tuti.)

    Ezért, szavazat-gyűjtési szempontokból tagadjátok a pontos meghatározásotokat.

    De hiába , mert elég megnézni miket hirdettek mindenfelé.
    A mézesmázos szavaitokban miféle ördögi aljasság van elbujtatva.

    Különben meg itt egy link arról hogy a jobbik az nem náci:

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

  • Sajnálom, nem értek egyet itt, azokkal akik Moshe Akivát lenácizza. Ok, engem is hívtak már ezen az oldalon annak.
    Én csak nevetek rajta. Szerintem, Moshe a legintelligensebb, moderált beíró itt a sokak között.
    Mivel, a neve nem arra mutat, hogy németbarát lenne, vagy azokat az elveket vallaná. Egy konzervatív, okos ember,. Ennyi.
    (Most lehet engem is elküldeni valahová…)
    Ja, és szerintem, itt nincs moderálás Ille óta.

  • Gyuri10:
    Figyeled a piszok náciját?
    Aszongya ” nem egyezik a cikkekkel..”
    De akkor minek jár ide ez? Hacsak nem az ócska eszméit terjeszteni mindenáron, mindenki ellenében.

    Még megérhetjük hogy Alkotmánybíróságért kiált a szarházija , ha nem tetszik neki itt valmi írás.

    Akivát nem tudom hová tenni…hogy valami hibáddzik a fejében az biztos.
    Illepityunak általában igaza szokott lenni , Bartus Laci is kitiltotta az AN-ről.
    Gondolom nem ok nékül.

  • Géyza, mikor érted meg, hogy mindenkinek jogában áll azt írni, vagy mondani ami a meggyőződése. Ha valakinek NEM balos a meggyőződése, azt már „nem lehet megérteni?”

  • Géjza, megnéztem a linket, amit fentebb hoztál. Nem tudom innen megállapítani, hogy a Jobbik , Hitlert valóban éltetik e vagy sem.
    Ha jobban beleolvasol a német torténelembe, Hitler úgy kezdett ott népszerű lenni, hogy kihúzta őket gazdaságilag a legmélyebb sz…ból!
    Láttam egy amerikai – európai filmet, a címe a „Sín city” a „Bűnös város”, Berlinről szól a késő 20-as 30-as években. Rettenetes állapotok voltak mind erkölcsileg, mind gazdaságilag Németországban, az I. Világháború után.
    Hitlernek ez volt az érdeme,de az agya sajnos beteg volt és gonosz.

  • Geyza,

    Az altalad kuldott cikk is hasonlo a KMH cikkeihez:

    „” „1933-ban pártja elsöprő győzelmet aratott a demokratikus választásokon.* Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét. A II. világháború következményeként az angolszász és bolsevik szövetségesek győzelme a német nép és vezérük bukását okozta. A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja”.

    A közmédián különösebben nem csodálkozom, de valamit nagyon nem értek. A Jobbik beperelte Karsai László történészt, mert az neonáci pártnak nevezte a Vona-pártot. A per megnyerése után, hétfőn a Jobbik azt ünnepelte, hogy nem lehet őket „nácizni”.
    De miért sérti őket a nácizás, ha amúgy Hitlert éltetik? „”

    En ebben nem latok semmi eltetest. Te latsz?
    Csak tortenelmi tenyeket sorol.

    Hitler es „corporation” ettol fuggetlenul a vilagtortenelem talan legaljasabb, legagymosottabb gazemebereibol allt ossze, de abban meg az altalam ismert legtobb zsido is megegyezik, hogy a gazdasagi rendszeruk kivalo volt. Igaz, kolcsonokbol es szabadrablasbol (rablogyilkossagokbol) sikerult nekik elerni amit elertek, de ekkora erovel az o vezetoik is elsikkaszthattak volna az egeszet, ahogyan azt a jelenlegi csodas demokratikus vezetoink teszik szerte a vilagon.

    Nem lehetne egy kicsit objektivebben nezni a dolgokat?

    Amit pedig a Starchildnak irtal egyszeruen megfordithato:

    ” Olvastam egy tanulmányt arról, hogy ti , nácik , miért tiltakoztok kézzel-lábbal ez ellen a definíció ellen.

    Azért, mert nem tudnátok lyukatbeszélni még a politikailag képzetlenebbek hasába sem, mert a náci emberirtásokról mindenki hallott.
    (Ha esetleg hatalomra juttok, akkor már senki nem fog hallani ezekről, az tuti.)

    Ezért, szavazat-gyűjtési szempontokból tagadjátok a pontos meghatározásotokat. ”

    Most ugyanezt olvasd el nehany szot megvaltoztatva. Utana legyszives kozold, hogy neked tetszik-e, amikor neked mondja meg mas, hogy te tkp. mi is vagy:

    Olvastam egy tanulmányt arról, hogy ti , bolsik , miért tiltakoztok kézzel-lábbal ez ellen a definíció ellen.

    Azért, mert nem tudnátok lyukatbeszélni még a politikailag képzetlenebbek hasába sem, mert a bolsi emberirtásokról mindenki hallott.
    (Ha esetleg hatalomra juttok, akkor már senki nem fog hallani ezekről, az tuti.)

    Ezért, szavazat-gyűjtési szempontokból tagadjátok a pontos meghatározásotokat.

  • Kedves Figyelo!

    Sajnos ez igy szokott lenni szinte minden forumon, angolul, magyarul es spanyolul is… es gondolom minden mas nyelven. Az emberek egyformak.

    Izrael-gyalazo forumokon meg inkabb, mert az oda irogato bekeaktivistak meg elvakultabban gyulolnek, mint az atlag europai vagy eszak-amerikai ember.
    Termeszetesen le lettem tiltva az osszes Izrael-gyalazo site-rol is, pedig csak tortenelmi tenyeket soroltam nekik. Az osszes habzoszaju viszont maradt a szolasszabadsag jegyeben.
    Ugyhogy, amikor le vagyok tiltva valahonnan mindig jo erzes fog el. Ugy latszik, hogy megerttettem valamit az idiotaval.

    Vannak, akik nem ertik meg, hogy akad mas velemeny is, es vannak olyan emberek akik olvasgatnak olyan ujsagokat is, amikben nem szuksegszeruen az o szajizuk szerinti cikkek jelennek meg. Kicsit unalmas lenne az elet, ha csak a velem total egyeterto emberekkel „vitatkoznek”. Valamiert ezt egyesek nem tudjak megerteni es mindenkiben az ellenseg ugynoket latjak, vagy meg annal rosszabbat is.

  • Géyza

    A „bonbont” helyettesítsd be valami értékesebbre és biztos lesz, aki utána nyúlna a takonyba is. Egyébként pedig szubjektív, hogy kinek mi az érték. Általában a saját gyereket annak tekintik. Annak utána nyúlnának, a más gyerekének már nem igazán. Innen látod, hogy valahol mindenki náci. Mert a nácizmus alapja az egoista önimádat, ami nem nemzetfüggő.

  • Moshe írásait én is szeretem olvasni, remek ahogy cizellált módon felmossa a padlót a gyűlölködőkkel. Ille is ezért utálta.
    Persze gyuri10 elfelejtette már a régi időket, amikor Ille vette a bátorságot és a legbunkóbb jelzőkkel illette, csak azért mert véleménye volt valamiről.

  • Ja, egyébként nem csak nemzeti elfogultság van. Nagyon különböző sovinizmusok léteznek, amelyeket nem szoktak említeni. Van, aki testalkat szerint, van aki gazdagság, rang vagy ismertség alapján osztályozza az embereket. Vannak sport, zene vagy egyéb művészi soviniszta megszállottak stb. Bárki, aki ok nélkül (amiről nem tehet) megveti a másik embert – a maga módján „náci”.

  • Kedves Moshe, Németország gazdaságpolitikájáról itt egy alapmű: Johannes Öhquist: A Führer birodalma.
    Semmiféle „kölcsönökről és szabadrablásról” nincs szó benne.
    A könyv 1940-es keltezésű, tehát a mai polkorrekt megközelítést nélkülözi.
    …..
    A Jobbik csak a mai gondok megoldására és a magyarság felemelkedésére koncentrál, semmiféle „hitleréltetés” nincs a programjában. Persze Haidertől LePenig, Trumptól Orbánig mindenki volt már hitler-fan, de ezzel pont azt érik el, hogy Hitler személyisége egyre népszerűbb. Németországban a bestseller listát az újra kiadott Mein Kampf vezeti.

  • Figyelő:
    NE csűrjük-csavarjuk, már mindent tudunk Hitlerről és eszméiről függetlenül attól hogy miképpen és miért került hatalomra.

    Aki követi az ő szellemiségét , az nemzetiszocialista , rövidítve náci.

    Nem keverendő össze a fasisztával , pontosabban a fascistákkal.
    Ez onnan származik, hogy a kis Benító a régi római nagyságot tűzte ki a felhevült taliánok elé mint elérendő célt.
    Namármost a régi Birodalomban a legfelsőbb bírákat és tisztségviselőket, akiknek ítélkezési és végrehajtási joguk volt, ún. „liktorok” , ítéletvégrehajtók kísérték, rangtól függő létszámban.
    A büntetés eszközei pediglen a vesszők és a bárd voltak.
    Tehát a liktorok a vállukon egy összekötözött vesszőnyalábot hordtak, benne a bárddal, ami később egyfajta jelképévé vált a római ítélkezésnek.
    Mussolini pont ezt a jelképet ( fasces vagy fascus ) választotta magának , innen származik a „fasiszta” kifejezés.

    Musszolíni államelmélete gyökereiben tér el a nemzetiszocialista eszmerendszertől, egy fokkal élhetőbbnk lehet nevezni.
    Magának a fasizmusnak nem alap-eleme az antiszemitizmus, az csak a magyar változatára volt jelemző .

    Szerintem azért keverik ma is össze sokan , mert Sztálin Vörös Hadseregében nem lehetett volna megmagyarázni az egyszerű orosz katonáknak hogy miért kell harcolni a szocializmus ellen , mégha az nemzeti is. Egyszerűbb volt egy tömör , rövid , velős csatakiáltást alkalmazni :
    ” Halál a fasiszta megszállókra ”

    Ezért aztán sokan nem tudják elválasztani a két fogalmat, mert senki nem olvas Mussolínit vagy Hitlert.
    (Igaz , Sztálint sem. )

  • Jani, a liberálisok alaptézise, hogy a nácizmus csírája maga a család.

  • Jani:
    Hogy Te mekkorát tévedsz a nácizmussal kapcsolatban.
    Olvasd el a Mein Kampfot talán.
    Eléggé unalmas mű de benne a lényeg.

  • jani:
    nem értetted meg tréfás hasonlatomat a vödörrel, a takonnyal meg a benne lévő kis bonbonocskával kapcsolatban , de mindegy.
    Aki akarja megérti.
    Engedd meg hogy NE magyarázkodjak neked.
    Ez a hasonla kissé vicces , viccet magyarázni pediglen egyfajta ön-lealázás.

    (Tudom, most a jelen lévő összes náci egyszerre elkezdi majd kérdezni ártatlanul hogy mi az értelme a hasonlatomnak. De nem számít , mert a többi 50 000 ember aki olvasta , érti.)

  • Cárli,
    ojan kisz ajanosz vad mikoj íd csicseregsz itt…

  • Moshe Akiva
    én sokban hibáztatom a médiát. Valóban sok ember mindent elhisz amit olvas vagy amit mondanak neki.
    Sajnos, igen sok buta ember él, legyünk öszinték.

  • Moshe Akiva
    2016 március 10
    9:14 du.
    1+1=2
    Valszeg nemismered az alapsutkát.. 😀
    Gyerekek a suliban arról breszélgetnek a szönetben, hogy Mojzsi bácsi, a sarki kisboltos mekkora számtan-zseni. Meghallja ezt a matektanár és meglátogatja Mojzsi bátyánkat.
    — Mojzsi bá’ ! Azt mondják a nebulók, hogy maga nagyon jól, szinte zseniálisan tud számolni..
    – Nem panaszkodhatok, tanító úr, a számok mindíg is közel álltak hozzám..
    -Mojzsi bá.. Válaszolna nekem egy egyszerű számtan-kéárdésre?
    -Természetesen..
    -Rendben. Mondja meg nekem, mennyi kétszer kettő
    – Az attól függ, tanító úr..
    – Mojzsi bá’ !!! Ne idegesítsen!! Miaz, hogy attól függ? Mitől függ?
    – Tudja, tanító úr, ha veszem három, ha eladom öt…

  • charlie,
    lehet,hogy már nem emlékszel rá,mert már én is igyekszem nem emlékezni.Illével késhegyre menő pró és kontra vitáim voltak.Mindez egy alaptudással sem rendelkező,saját magát izraelinek jelölő, Izrael történelmét aljasul hazudozva hamisító,önmagát is „firkásznak” nevező szarházi védelmében.Aki az izraeli Új Kelet nevű magyar nyelvű napi majd később hetilapban(mely 2016 jan. 1-től megszünt) is rontotta a levegőt.Kisebb mértékben,mint a KMH oldalain. Magyarországi látogatásomkor 2015-ben találkoztam Illével és a téma kitárgyalása után barátokként,egymást korrektül tisztelve váltunk el Nos…hogy egy ilyen ide”firkász”miatt bárkivel haragot tartsak még akkor is rangon aluli ha az illető egy hitler szülő földjén élő renegát zsidó.Mindezt fájdalommal,de leírom,mert sajnos vannak scharf móriczok akik az antiszemitizmus házhoz rendelői.Ezt Illével kapcsolatos megjegyzésedre írom.Igen,elfogadom hogy Ille nem barátságosan védte a”társszerzővé avanzsált barátját”velem szemben.De akkor is ha durván és akkor is ha(ritkán)tévedve is,de a tisztességes emberek oldalán állt és áll ma is.Nem az én ügyem elbírálni,hogy miért és hogyan történt a kiválása a KMH-ból. Sajnálom,hogy kiválása miatt tombolhatnak itt intelligensen író, alattomos,nem merem néven nevezni milyen szélső jobbos (magyar értelemben)Schweinkiháziak,akiket Ille a második ideröfögésük után kigolyózna.

  • Moshe Akiva,
    nem tudom emlékszel-e rá,hogy régebben,egy alkalommal keményen kiálltam melletted Illével szemben.Nem a szépségedért,hanem mert úgy véltem,hogy nem érdemelted meg a kimoderálást.Mostani 11:16 de. beírásodra nem hiszem,hogy veled tartanék.Ha valóban oda tartozol, ahova éreztetni akarod,vigyázz az egyenlőség jelét hova teszed ki. Ha pedig más oldalon vagy akkor tombolj erősebben, hogy befogadjanak Ezen az oldalon van kitől tanulni.

  • Sokkal kevesebb náci van szerintem,mint itt elmebeteg…
    Nincs értelme vitatkozni,de az azért örömteli dolog(és elégtétel sokaknak),hogy bunkó Ille eltűnt,mint „főmoderátor”,szerencsére a fórum is rájött,hogy többet árt,mint használ,és égő alkalmazni….
    Bízom benne,hogy több utódja is hasonló sorsra jut,ami szerintem
    elsősorban a KMH érdeke lenne,addig is szerencsére a normális emberek is hangot adnak a véleményüknek egy demokratikus(???)fórumon!

  • Gyurikám:
    A szívemből szóltál…

  • Marcsi:
    Te ehhez nem értesz mit makogsz bele.

  • idióta Marcsa:
    Akkor meg mit vitázol folyton?
    Mars vissza a hülye tévéd elé és nézd a Hungoracsatornákból dőlő szennyt.
    Az való neked. Fogyasszál alsóbb néprétegeknek készülő szellemi szemetet.Zabáld a szuperoptimista propagandát.
    Az aljasságod időnként felülmúlja a hülyeségedet is.

    A tanulatlanság nem bűn, a tanulatlanságból fakadó hülyeség nem aljasság , de a te egy végtelenül aljas perszóna vagy a tanulatlanságod és a hülyeséged dacára is .Ez van.

  • Falusi:
    Rádio Telaviv, reggeli pntos idő jelzés:

    -Kedves hallgatóink, reggel hét óra.
    kis csand, majd…
    -Na jó jó … maximum félnyolc.

  • Gyuri bácsi, akkoriban még én is a védelmedre keltem, – ha vissza keresed megtalálod – mivel a véleményed miatt igazságtalan és alpári támadást kellett elszenvedned Illétől. Ezt a mentalitást szerintem elvárhatjuk egymástól. Én elfogadom és próbálom megérteni a te világlátásod, de ezt a kölcsönösség alapján én is elvárom. Még azt is tolerálom, ha valamely okból túlfűtötten reagálsz. De értelmetlen és érvekből kifogyott, már csak személyeskedésbe torkolló vitákat nem szeretem, mert mindkét felet csak erodálja.

  • Gyuri10:Látod?
    Nácicsárli megint önmaga fényezésére használ fel másokat.
    Jelen esetben téged.

    Gondolatban mindig megtapsolom Nácicsárlit , milyen kitűnően képes alkalmazni a dialektika tudományát .

    Ez a Csárli nem a tavalyelőtti Csárli.
    Ez már sokkal alattomosabb a múltkori idiótánál , csak a név maradt. Ennek itt nem valószínű hogy nyolc unokája van meg hasonlók.

    Viszont Gyurikám , amint mondani szokás :
    „Valamit rosszul csinálunk ha a gyűlölőink tapsolnak nekünk”

    Ez az alattomgép itt pedig nem hagyna ki egy alkalmat sem arra, hogy ne hánytorgatá fel az ilyen hibáinkat, az ordas eszméinek propagálása érdekében .

  • Geyzám,
    egy teniszpartiban is van „rontás”.Karatéban,a randoriban adunk előnyt némelykor az ellenfélnek,kikutakodni a gyenge pontját.A jövő randorikban megfigyeljük,hogy ellenfél vagy ellenség.A kettő nem ugyanaz és mi is másképp vezetjük a csatát ellenségekkel szemben. Egyenlőre nyugi…

  • charlie,
    mindent ami Illével kapcsolatos a továbbiakban szigorúan magánügyemként kezelek.Ille a BARÁTOM tetszik vagy nem BÁRKINEK. A Vele való vitámat elrendeztük és senkivel nem kívánok mesedélutánba kezdeni.Ennyi..Egyébként kölcsönös vita tiszteletébe csak olyanokkal megyek bele,akik”ellenfelek a randoriban”és nem ellenségek.Remélem elmeséled nekem honnan várjalak.Nem az ellenséges oldalról,mert barátságot csak barátokkal kötök.Ellenségekkel szemben nem vagyok a joviális öreg úr és még csak nem is úr.

  • Gyuri bácsi, annyit barátkozol Illével, amennyi neked rokonszenves, de valahol úgy hallottam, a zsidók megbocsájtanak, de nem felejtenek.
    ….
    Ifjú legényként dzsúdóztam egy kevéskét, és úgy tanultam, hogy a „randori”-ban mindig erősebb partnert keressünk, aki ugyan csiszolhatja a technikáját rajtunk, miközben mi meg elleshetjük a tudását. Sosincs győztes vagy vesztes, csak két jobbra vágyó küzdő. Ehhez tartom magam itt a fórumon is.
    ….
    Az önvédelemhez való jogomat remélem nem ellenségképként éled meg.

  • Gyuri10:
    Ellenfélnek kell is adni előnyt időnként, nade megveszekedett ellenségnek??!

  • Kedves Jani!

    Ezzal a megallapitassal: ” Bárki, aki ok nélkül (amiről nem tehet) megveti a másik embert – a maga módján “náci”. ” csak az a baj, hogy surun felreertheto valaki velemenye, illetve surun felremagyarazzak azt masok.

    Tovabba, manapsag mar a szavak ertelmet is cserelgetik. Pl. a vilag osszes fobiajat ugy hatarozzak meg, hogy „a … felelme”. A link listajan is ugy kezdodik mind, hogy „the fear of”.
    http://phobialist.com/
    Az egyetlen fobia, ami ma nem csak felelmet, hanem eloiteletet, gyuloletet es bigottsagot is jelent, az az iszlamofobia.
    [ Islamophobia (or anti-Muslim sentiment) is the prejudice against, hatred or bigotry towards, or fear of the religion of Islam or Muslims. (https://en.wikipedia.org/wiki/Islamophobia) ]

    Tehat, amig igaz amit mondasz, addig nagyon konnyen ki tudjak tekerni az ertelmet annak amit a masik mond es alaptalanul nacizzak, bigottozzak, masokat gyulolonek stb… tartjak, csupan egy artatlan kritika miatt.
    Pl. a te meghatarozasod szerint elegendo, ha valaki megvet egy masik embert. Azonban honnan tudjuk az egyszeru kritikabol, hogy a megvetes tenye fennal, vagy sem?

    Mellesleg, ha megnezed a fenn belinkelt fobialistat eszreveszed, hogy az iszlamofobia nem is lett beleteve. Vajon miert? 🙂

  • Kedves Charlie!

    Megtalaltam a konyvet az interneten (ingyen), egy kicsit hosszu ahhoz, hogy most elolvassam. Viszont ha 1940-ben irodott, konnyen elofordulhat, hogy a naci propaganda kovetelmenyeinek felelt meg. (De el fogom olvasni.)

    Amennyire en ismerem a korabeli tortenelmet, Nemetorszag az 1. „Vilagbajnoksag” utan tetemes kolcsont kapott Amerikatol es talan meg masoktol is, hogy helyrealljon a gazdasaga.

    Amire en utaltam szabadrablaskent az pedig a zsidok kirablasat jelenti kozelebb meghatarozasban, es arrol biztosan tudok. Hogy esetleg nem dicsekedtek vele egy konyvben, az elofordulhat.

    Ami a Jobbikot illeti, atolvasva a programjukat, a belpolitikai, gazdasagi elkepzeleseik nem tunnek rossznak egyaltalan (talan csak kivitelezhetetlennek), azonban a kulpolitikai programjuk total Izrael-ellenes. Persze tudom, hogy a mullahok penzelik Vonat es lehet, hogy ez csak egy amolyan albaratsag, de nekem az a szereny erzesem, hogy nem veletlenul talaltak baratra a mullahokban a Jobbikosok.
    Hogy mast ne mondjak az egyik vezeruket is kitiltottak, amikor kiderult rola, hogy zsido szarmazasu. Miert nem lehet zsido tagja a Jobbiknak? Mibol gondoljak, hogy egy zsido (szarmazasu) mar eleve nem lehet jo, magyar hazafi?

  • Kedves Geyza!

    Nagyon jo volt a kis irasod a nacizmusrol es a fasizmusrol! Vegre egy dolog, amiben teljesen megegyezunk.
    Egy masik magyar forumon volt egy kis vitam ezzel kapcsolatban valodi, onmaguk altal meghatarozott bolsikkal. Ok meg mindig a regi jo sztalinista felfogasban hisznek es ki nem lehet oket robbantani a hitukbol.

    Kedves Gyuri10,

    ” Ha valóban oda tartozol, ahova éreztetni akarod,vigyázz az egyenlőség jelét hova teszed ki. ”

    Eloszoris nem tartozom sehova sem, azaz egyetlen partnak sem vagyok tagja. Csupan a zsidosaghoz tartozom, azt is ugy, mint „univerzalis” zsido. (Tehat jol erzem magam az ultrak, reformok, vagy akar az ateista zsidok kozott is.)

    Masreszt semmit sem akarok ereztetni, csak megmagyarazni dolgokat, amikkel nem ertek egyet.

    Sajnalom, hogy hatso gondolatokat velsz felfedezni ott, ahol semmi olyan nincs.
    Tovabba nem pontosan ertem mire jo a mocskolodas, szemelyeskedes es a masokrol valo leheto legrosszabb azonnali feltetelezese. De hat ti biztos tudjatok.

  • Akiva:
    Szépen hangzik amit érzel vagy gondolsz,
    de amikor a Csárli-félék ismét a zsidóság VÉGLEGES kiirtásán munkálkodnak az általuk zsídónak vélt liberalizmus lehetőségeit kihasználva , helytelen dolog bármilyen módon szóval vagy tettel segíteni őket ebben.
    Pl. ha lehetőséget adunk vitatkozás ürügyén arra , hogy propagandát folytassanak a mi „rezsinkre”.
    Itt egy „bájos” oldal, amiből ezek „táplálkoznak” :
    https://crushzion.k0nsl.org/jews-defeated-in-east-hungary-jobbik-wins-mayor-of-east-hungary/

  • Moshe, Hitler uralmának kezdetekor nem volt vagyonelkobzás, ha volt is, az marginális lehetett a felpörgő gazdaságpolitikára nézve. Az kizárt, hogy egy megvert és kifosztott Németország a 30-as évek végére katonai szuperhatalommá váljon csak a belső erőforrások pl.zsidó vagyonok elrablásából. Amúgy a komolyabb szidó vagyonok biztosították Hitlert a lojalitásukról.
    …….
    A Jobbik és a zsidóság problematikája az SZDSZ nevű pártban gyökeredzik. A rendszerváltás után e párt irányította az országunk átalakulását, vagyonunk kiárusítását, hogy ki legyen az új barátunk és ki ne lehessen, milyen legyen a külpolitikánk stb. Az eredmények siralmasak lettek, sosem látott méretű kifosztás, két részre szakadt ország, a cigányság szembeállítása a magyarsággal szemben, az elszakadt magyarság magára hagyása stb. Ha bekapcsoltad a médiát, azt láthattad, hogy a bevallottan zsidó műsorvezető bevallottan zsidó kormánytagot kérdezget, akinek bevallottan zsidó ellenzéki válaszolgat és mindezt egy bevallottan zsidó „független” szakértő fordítja le a köznyelvre, hogy az egyszerű magyar is megértse. Soha, sehol nem olvastam, hogy a zsidóság az országunkban megszenvedte volna a rendszerváltást, miközben a cigányság és a magyarság brutálisat zuhant. Hol van itt az együtt sírunk, együtt nevetünk elve? Hol van a sorsközösség vállalása a magyarsággal?
    Tehát a jobbikosok úgy gondolják, a továbbiakban a saját ügyeinket magunk rendezzük, a vitáinkat a sorsunkról magunk folytatjuk le, a hibáinkat magunk követjük el. Szívesen várunk bárkit, aki segít ebben bennünket, de a régi gyakorlatnak vége kell hogy legyen.
    ….
    A megemlített Szegedi Csanádot személyesen is ismertem, a legjobb, legintelligensebb, legterhelhetőbb jobbikosok egyike volt, butaságot csinált a zsidósága körüli perpatvarban. Nagyon sajnáltam hogy így alakult.
    A miskolci jobbik-elnök, Jakab Péter bevallottan zsidó, de magyar identitású, a tagság által sokszorosan újraválasztott srác, akire mindannyian büszkék vagyunk.

  • Charlie:
    „Németország gazdaságpolitikájáról itt egy alapmű: Johannes Öhquist: A Führer birodalma

    Ha nem is alapmű, de tényleg a korabeli hitlerista propaganda egyik népszerű műve volt. Új magyar reprint kiadása is van, a náci propaganda-könyveket újra kiadó és terjesztő Gede Tesvérek kiadónál jelent meg. Az interneten több nemzetiszocialista és nyilaskeresztes honlapon is elérhető. Ajánlani tudom annak, aki korabeli, nyílt náci propaganda-művet akar olvasni Reich 1933-1938 közötti gazdaságpolitikájáról.

    Akit érdekel a fenti téma, de nem feltétlenül a korabeli hitlerista propaganda interpretációjában, annak tudom ajánlani például Götz Aly „Hitlers Volksstaat: Raub, Rassenkrieg und nationaler Sozialismus” (Frankfurt am Main, 2005., 445 pp. S. Fischer Verlag) c. munkáját. (Angol nyelven „Hitler’s Beneficiaries: Plunder, Racial War, and The Nazi Welfare State” címmel a new yorki Metropolitan Books kiadásában. Ha jól tudom, magyarul is megjelent Budapesten.) Érdekes könyv.

  • Belzebub:
    Csárli csak egy ócska náci propaganda-szócső.

  • Belzebub, szívesen elolvasom az általad preferált irodalmat is, ha végzek vele jelzem. Az „én könyvem” lehet hogy náci propaganda, de rengeteg számmal, adattal megtámogatott összegzés, az meg eleve gyanús, ha csak a Gede-testvérek merik kiadni. Majd én, a felnőtt olvasó eldöntöm, mit tartok propagandának és mit nem.

  • Csárli:OK.
    De akkor miért nézel minket hülyének, hogy itt nyomod a TE propagandádat ?

  • Charlie:
    „Ha bekapcsoltad a médiát, azt láthattad, hogy a bevallottan zsidó műsorvezető bevallottan zsidó kormánytagot kérdezget, akinek bevallottan zsidó ellenzéki válaszolgat és mindezt egy bevallottan zsidó “független” szakértő fordítja le a köznyelvre”

    Ebben rövid a mondatában Ön négyszer írja le a”bevallottan zsidó” jelző. Azt miért nem említi ilyen sűrün, hogy X., Y. meg Z. hölgy/úr „bevallottan katolikus”, „bevallottan református”, „bevallottan evangélikus”, stb.? Mit jelent ez, s miért kellene bárkinek is „bevallani”, ha történetesen zsidó. Ha jól hallottam, állítólag még az Ön pártja sem tekinti – legalábbis nyilvános, hivatalos kommunikációjában nem – a zsidó mivoltot súlyos, üldözendő bűncselekménynek. Épp úgy nincs mit „bevallani” rajta, mint azon, hogy valaki katolikus, református, ateista, netán sváb vagy szlovák eredetű.
    „Természetesen” Ön nem antiszemita, ugyebár? 🙂 🙂

    Charlie:
    „Szegedi Csanádot személyesen is ismertem, a legjobb, legintelligensebb, legterhelhetőbb jobbikosok egyike volt”

    Öröm, amikor egy ismeretlen, idegen ember dícsérőleg nyilatkozik valakiről, akiről nem is tudja, hogy közös ismerős. 🙂 Ismerem Sz.Cs-t, bár nyilván lazábban, mint Ön; ám talán én is segítettem egy kicsit, hogy lelkileg – sikerrel? csak a Teremtő tudhatja! – megkűzdhessen önmagával. Tudom, hogy a Jobbik sok híve megvádolta őt, hogy becsapta őket, ám ez nem igaz, soha nem titkolta előttük, hogy zsidó. Legalább is – bár az ő egykori Turul-bolthálózatának én csak egy-két üzletébe kukkantottam be (egy könyvet kerestem), ott a pénztár fölött ki volt rendesen függesztve az egykori nyilas plakát: „Szégyeld magad! Már megint zsidónál vásároltál! Szálasi – Széchenyi” Szegedi Csanád tehát mindig gondosan figyelmeztette Önöket! Tehetett ő arról, hogy Önök nem hittek neki? 🙂 🙂

  • Ja mindenki náci ….aki esetleg más önálló véleménye van,sebaj csak
    a hülyék szerint…!

  • charlie,
    eddigi beírásaid alapján sokkal többre tartottalak.Nem gondoltam, hogy egy hivatalosan is náci-párt hivatásos propagandistája vagy. Szegedi 3.14csa nádot nem zsidó vagy magyar volta határozza meg. Okos,intelligens,aljas féreg.Amit szónoklataival vétett a zsidó nép ellen megbocsájthatatlan lesz akkor is ha szóról szóra kívülről megtanulja Mózes öt könyvét.
    Önvédelemhez mindenkinek joga van.Neked is.Azt még nem vettem észre,hogy a jobbik önvédelemből akar”lakosság rendezést”csinálni. Az pedig,hogy hivatkozol egy vagy két alja zsidóra?!Minden népnek vannak árulói.Nekünk is!Vannak Scharf Móricok.Ezt használják ki a varga béla féle köztörvényes,intelligens,nyilastetvek.Nem hiszem el,hogy Te közéjük tartozol!!!

  • Charlie:
    „Belzebub, szívesen elolvasom az általad preferált irodalmat is, ha végzek vele jelzem.”

    Rendben. (Végre egy ember, aki olvas.)

    Charlie:
    „Az “én könyvem” lehet hogy náci propaganda, de rengeteg számmal, adattal megtámogatott összegzés,”

    Ismerem, bár nem a Gede-féle magyar reprint kiadást, hanem az 1940-es (vagy 1941-es?) német verziót olvastam. (Ha jól tudom, a finn szerző finnül írta a Birodalmi Propagandaminisztérium anyagi támogatásával 1938-ban. Németre és svédre szintén a Propagandaminisztérum támogatásával fordították és adták ki.)

    „az meg eleve gyanús, ha csak a Gede-testvérek merik kiadni.”

    Általában nekem is, bár nem biztos, hogy Önnek és nekem hasonló okból gyanus.

    „Majd én, a felnőtt olvasó eldöntöm, mit tartok propagandának és mit nem.”

    Helyes. Én is így vagyok.

  • Kedves Charlie!

    Ugy latom, hogy egyikunk sem tortenesz. 🙂

    Az altalad ajanlott konyv felenel vagyok.
    Megertem, hogy mindenki maskepp tajekozodik, de nekem az ilyen konyvek nem szamitanak tortenelem-konyvnek, es emiatt megbizhato forrasnak sem.
    Az elso fele ugy kb 50-60 %-ban propaganda, csak a maradek tortenelem. Az is itt-ott kicsit megszepitve, mint pl. a Hosszu Kesek Ejszakajahoz vezeto folyamat.

    No es ugy latom nem elegge figyelmesen olvastad, vagy mar elfelejtetted. Csak idaig vagy 8-10-szer voltak megemlitve a konyvben a kulfoldi kolcsonok, amiket Nemetorszag kapott.

    Nem tudom egyelore mi van a konyv masodik feleben, de valahogy csodalkozom azon, hogy Amerika szerepe Hitler hatalomra segiteseben es ott tartasaban elo sem fordul. Pedig Amerika egeszen addig hagyta a naci Nemetorszagot olajat venni (ok adtak nekik), amig ok maguk is partra nem szalltak Nemetorszag ellen.

    Tudod, nekem az a gyanum, hogy Hitler is a szokasos kis hulyegyerek proxy szerepet jatszotta el, bar konnyen lehet, hogy nem is tudott rola – mert tenyleg akkora barom volt.
    Az o dolga Frankhon, Anglia es a Szovjetunio leheto legnagyobb merteku gyengitese volt, hogy Amerika jojjon ki a haborubol, mint a legnagyobb hatalom a Foldon. Ezert volt Hitlernek megengedve az Anschluss, ezert kapta meg a Szudetavideket, senki egy kurva szot nem szolt ellene, amikor keresztulgyalogolt Lengyelorszagon, pedig hat az osszes 1. Vilaghaborus megszoritas ervenyes volt Nemetorszag ellen.
    Gondolkoztal mar valaha azon, hogy vajon miert hoznak hatarozatokat nagyhatalmak, amiket aztan teljesen figyelmen kivul hagynak? Ebben az esetben Nemetorszag nem tarthatott 100 000 katonanal tobbet, de par ev mulva mar milliokra rugott a nemet hadsereg. Elkepzelheto ez anelkul, hogy legalabb egy nagyhatalom besegitett nekik?

    De mint mondom, vegigszenvedem a konyvet, hatha lesz valami erdekes benne.

  • Meg egy dolog Charlie,

    Nem ismerem a Jakab Petert, de fel merem tetelezni, hogy vagy a Szatmar-zsido idiotakhoz tartozik, vagy azoktol szakadt le valamikor regebben.
    Igaz, vannak a reform es az ateista zsidok kozott is idiotak, vagy olyanok, akik egy kis koncert barmire hajlandok.

    Tudod, egy normalis zsido nem allna be egy olyan partba, amelyik elvakultan Izrael-ellenes. Arrol mar ne is beszeljunk, hogy feltehetoen nem azert Izrael-ellenes az a part, mert az Izraelben elo muzulman vadembereket gyulolik.

    Ez kb. olyan, mintha en mint kanadai magyar (ha nem lennek zsido) belepnek egy olyan kanadai partba, amelyik Magyarorszag es a benne elo magyarsag megsemmisiteseert kuzd.
    Mennyire tartanal okosnak, es vajon buszke lennel-e ram ebben az esetben? 🙂

  • Kedves Gyuri10,

    Tudom, hogy ezt mar megvitattuk regebben a Csanad kapcsan, de talan ez a regi tortenet segit maskepp latnod a dolgot:

    Igy szóljatok Józsefhez: Kérünk téged, bocsásd meg a te atyádfiainak vétkét és bûnöket, mert gonoszul cselekedtek te ellened. Most azért bocsásd meg azoknak vétkét, a kik a te atyád Istenét szolgálják. József pedig sír vala, mikor ezt mondák néki. Járulának pedig õ hozzá az õ testvérei is, és leborúlának elõtte és mondának: Ímé mi a te szolgáid vagyunk. József pedig monda: Ne féljetek: avagy Isten gyanánt vagyok-é én?
    Ti gonoszt gondoltatok én ellenem, de Isten azt jóra gondolta fordítani, hogy cselekedjék úgy a mint ma, hogy sok nép életét megtartsa.
    Most annakokáért ne féljetek: Eltartalak én titeket és a ti gyermekeiteket. És megvígasztalá õket és szívökre beszéle.

    Genesis 50. 17-21.

  • Gyuri bácsi, én nem törnék pálcát feletted, ha a Yisrael Beiteinu párt feltétlen híve lennél. Biztosan lenne valami oka. A lényeg, hogy reggelente tudjál a tükörbe nézni.
    Én őszintén leírom mi tetszik és mi nem a magyarsággal kapcsolatban, remélem nem várod el, hogy valami polkorrektet hazudozzak neked. Az én családomnak is van történelme, nekem is mesélt a nagypapa a világ működéséről, én is mesélek majd az unokáimnak, hogy mi a lényeges és mi a lényegtelen az életben. Ez már ilyenné alakult, erre a kis időre már álnokság lenne megváltoznunk. Szerintem azzal okoznánk a legnagyobb csalódást egymásnak.

  • Belzebub, a „bevallottan zsidó” kicsi országunkban azért vált gyakorlattá a közszereplőknél, hogy bármiféle szakmai bírálat vele szembeni elhangzásakor máris körbelengje a bírálót a „kódolt antiszemitizmus” ragacsos bűne.
    Pontosan úgy, ahogy ugye engem is körbeleng, ha valamiféle „mellékutakra” tévedek a világlátásomban.
    …..
    A nyilas plakátról nem tudtam, de ha így van, utólagos poénnak kiváló.

  • Kedves Moshe, nézd el ha történelem tudásom felületes, sajnos hallottam és olvastam már annyi mindent, annyi mindenről pro és kontra, hogy könnyen elképzelhető ha valamiben tévedek.
    …….
    Nekem piszok komplikált egy zsidó fejével gondolkodnom. Hogy milyen egy zsidó kapcsolata Izraellel, hogy milyen a szülőhazájával, milyen a másvallású zsidóval, milyen a gójokkal, mi mozgatja, ha világpolgárrá válik és mi ha a Neturei Karta tagja? Nekem megfejthetetlen. Nálam az egyedüli mérce, – lehet hogy ez önzőnek tűnik – hogy mennyire vállal velem érték és sorsközösséget, ha már egy országban élünk.
    Jakab Péter ezt teszi, ezért tiszteljük, szeretjük.

  • Eléggé gusztustalan mikor a diktatúra-pártiak nyalják egymást.
    Pont a diktatúra elleni népfelkelés évfordulóján.

  • charlie,
    megmondom neked,milyen egy zsidó kapcsolata”szülőhazájához”.Tenni ellene nem tudok és nem is akarok!Nem születtem gyilkosnak.Ezzel együtt nem haragudnék,ha az antiszemita,nyilas,neo alja-népség ugyan azt mesélhetné az unokáinak,mint én, a családja fiatalon elpusztulásáról. Tudod az én elődeim nem mesélhettek az unokáiknak,mert nem élhettek 43 éves koruk után,amikor én még csak 6 éves voltam.Én viszont már tovább adom a”szülőhaza”iránti szeretetet.Hála a teremtőnek ezt ivrit nyelven tehetem meg.Igyekszem bennük nem gyűlöletet kelteni.Soha nem voltam hazudozó.Most is azt teszem,hogy a véresen nehéz dolgokat csak akkor mondom el,ha egyenesen rákérdeznek. Pl. a helyemben Te mit mondanál,ha a gyerekeid megkérdeznének:”Mondd Apa mi miért nem ismertük a Nagyapáinkat és a kiterjedt családot,akiket csak képen láthatunk?”Nos…ennyit az árvalányhajról.Egyébként nem kell pálcát,de még gyufaszálat sem törnöd felettem.Én a Y. Béjténunál sokkal jobbra állok.Minden tiszteletem és szeretetem ellenére és dacára,hogy soha,sehol nem tartoztam egyetlen párthoz sem Náluk én keményebben állok az élettel szemben.
    A különböző Jakab Pétereket pedig igencsak szeretni kell,mert kevés a zsidóság árulója manapság.Amennyi még horogra akad nem szabad megsütni.

  • Gyuri10:
    Csárli csak egy ócska náci agitátor.
    Magyarázhatsz neki bármennyit , csak kiröhög magában.
    Legszívesebben ujjongva közölné le a hitleri belső statisztikákat , hogy melyik évben mennyi judenschwein-t oldottak meg végleg.

  • charlie,
    én sem törnék villany póznát feletted,ha tudnám,hogy az elődeidre a tisztességes emberek is felnézhetnek.Ne felejtsd,hogy én arról az áldozati oldalról beszélek,amelyik a ti népetek áldozata volt.De tudomásul kell vennetek,hogy Never Egain!Ezt jó lesz a párttársaknak is a fejébe verni.Ha nem megy másképp,hát egy olyan póznával, amilyenre elődeiket fellengették.Remélem,hogy te azért ennél kisebb gambler vagy.

  • Göllner András

    Na látom, itt is egy jó kis epeömlés folyt az elmúlt napok során – Moshe és csapata, Charlie, Marcsi, Starchild, nem beszélve a figyelmetlen házmesternéröl, itt is jól lendületbe jöttek, bezsongtak, tele firkálták, összemaszatolták mindenféle hülyeséggel az oldalakat. De jó hogy ebből is ki maradhattam a Mindenható Atya Úr Isten egyszülött fiának, a mi jóságos Úr Jézus Krisztusunk áldásának köszönhetően. Hogy miket termel ki magából Mária boldog-asszony országa, az eszem meg áll. Annyira hiányzik innen a szívsebész, a fejpántos, hosszú hajú szittya, a Papp Lajos és a csakrája. Ki vagyok éhezve, de csak rája.

  • Göllner András
    2016 március 14
    5:38 du.

    Normális!???

  • hehehehehe Göllner Bandi 😀 😀

    Mai menű:
    Szívcsakra , sebész-módra

  • Kedves Charlie,

    Ahogy mondani szokas avoid-oztad a question-t. 🙂

    ” Nekem piszok komplikált egy zsidó fejével gondolkodnom. ”

    Nincs is ra szukseg. A „zsido” ugyanugy gondolkodik, mint minden mas ember.

    ” Hogy milyen egy zsidó kapcsolata Izraellel, hogy milyen a szülőhazájával, milyen a másvallású zsidóval, milyen a gójokkal, mi mozgatja, ha világpolgárrá válik és mi ha a Neturei Karta tagja? Nekem megfejthetetlen. ”

    Pedig egyszeru. Ugyanolyan emberek a zsidok is, mint pl. a magyar emberek. Az egyiknek ez tetszik, a masiknak az. Avagy talan Magyarorszagon csodas egyseg letezik minden szinten? Mindenki egyetert mindenben?
    Na, hat ugyanigy a zsidok sem tudnak megegyezni semmiben sem. Ebben semmi furcsa nincs.

    ” Nálam az egyedüli mérce, – lehet hogy ez önzőnek tűnik – hogy mennyire vállal velem érték és sorsközösséget, ha már egy országban élünk.
    Jakab Péter ezt teszi, ezért tiszteljük, szeretjük. ”

    Az szep, hogy szereti a szulohazajat es munkalkodik azon, hogy jobba tegye. De mint mondam ebben az esetben egy olyan partba lepett be az illeto, aminek legalabbis a vezetoi orommel fogadnak a hirt, hogy a Jakab Peter nepenek tobbi tagjat (legalabbis jelentos reszet) belelovoldoztek a Foldkozi Tengerbe.
    Lehet, hogy ez neked teljesen normalis, de nekem elegge furcsa.
    (Na jo, megvallom; nem annyira furcsa, vegulis o nincs egyedul. Akad meg mellette jonehany olyan zsido, aki jobban utalja a zsidosagot, mint a legvadabbul gyulolo idegen.)

  • A kérdés jó!(star.)!
    Nehéz eldönteni,hogy most van befolyásolás alatt,vagy amikor a sorozatokat írja.Most úgy néz ki „Őméltósága”,nagy tudású,sok kimondhatatlan,nem jegyzett iskolákat elvégző „úriember”,leereszkedett a nép közé:gondolom ihletet meríteni-mert már elfogyott neki.És hát mocskolódás lett belőle! Valószínű az Úr Jézus Krisztustól nem kapta meg az áldást! Így hát be kellet valamit kapnia ( vagy szívnia) ,hogy mindezt meg tudja fogalmazni.Talán a szívét is a lelke után akarná küldetni?Hiányolt professzora eltudná neki intézni.!
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.!

  • Moshe Akiva,
    tisztelem a véleményedet az árulókkal kapcsolatos megbocsájtásra.Ez azért nem jelenti azt,hogy egyetértek veled.Az árulók veszélyesebbek az ellenségnél.Mire meggyőznénk helytelen viselkedésükről,már jóvátehetetlen károkat okoztak.Itt nem csak a 3.14csa nádra gondolok de ő is beletartozik az aljasok névsorába.Ezek oda-vissza mindenkit elárulnak,ha érdekük úgy kívánja.Nem azért,mert zsidók,keresztények, muzulmánok,autószerelők vagy zöldség árusok.Ezek minden népnek, szakmának,gyülekezetnek az alja.Ezeket kiiktatni kell az emberi közösségből.Ha akarja a Jó Isten,majd megbocsájt nekik.KÉTLEM!!!

  • Kedves Gyuri10!

    Az arulokkal kapcsolatban igazad van es szerintem a rodef fogalmat nagyon is helyesen bovitettek ki az arulokra.

    Azonban, ahhoz hogy valaki arulo lehessen, eloszor neki egy bizonyos nepbe, vagy ideologiaba bele kellett szulessen, vagy felnott koraban hozazajuk csapodni, illetve magara vallalni az ideologiat.

    Csanad „nemzettestver” viszont magyarnak szuletett, ugy nott fel, senki sem mondta meg neki, hogy van benne genetikailag zsido is.
    Tehat ezert ot nem lehet arulonak tekinteni – szerintem. Hacsak azt nem nezzuk, hogy azota elarulta a turul ugyet, barmi legyen is az. 🙂

  • Hát igen.
    Csanád testvérnek hűnek kellett volna maradnia a testvérületéhez , tűzön-vizen át.
    Ki kellett volna mennie a pusztába és ott kecskeszaron élni egy Hitler kép és egy Vona kép társaságában vezeklésképpen , amiért a Glóbus férgeinek a vére folyik benne , olyan fajé amit pártjának nézetei szerint végleg ki kell irtani a Kék Bolygóról, mert szükségtelen paraziták csak.

    De megtagadta ezt.

    Ezért most a setét lelke nekije lebegni fog ítéletnapig a horogkereszt és a Dávidcsillag között , ítéletnapkor pedig be fog esni egy pöcegödörbe.

  • Kedves Belzebub!

    Lehet, talan a Maszat beepitett embere volt a Jobbikban. 🙂

  • Moshe Akiva,
    3.14csa nád testvér NEM genetikailag zsidó IS. Szégyenlem leírni, de „fajtiszta zsidó”.Azt a mesét,hogy a nagymama a hibás,tatatam… vegyék be a turul verében a kárpát lavórba érkezettek.Aki látta a nagymama képét,láthatta rajta az egész PIH-et. A főtéma nem a tudás vagy nem tudás.Aljas uszító beszédeivel annyit ártott népünknek,hogy ha a Mózes 5 könyvét kívülről betanulja a seggfej megbocsájtó(nem tudni kinek a nevében)rabbijánál,és naponta tfileint lejgol még mindig egy aljas,áruló féreg marad.Ezt a magyar nácihorda is aláírja,mert őket is lóvá tette.

  • Tudjátok, olv, elv, bűn és cellatársak, nekem az itt veletek a legnagyobb gondom, hogy úgy soroljátok, értékelitek a személyeket, hogy zsidó, nemzsidó..
    Émmeg- amilyen hülye vagyok- úgy szoktam, hogy ember, nem ember..
    Mert találkoztam roppant tisztességes, becsületes, hatalmas lexikális tudással rendelkező konzervatív katolikussal is, meg olyan ortodox zsidóval is, aki- ha szellemi vetélkedőn indult volna egy vödör sárral, én a vödörre tettem volna..
    Nem kéne egységesen ekézni vallásokat, népeket, országokat. Az idiotizmus nem vallás, identitás, vagy országfüggő.
    Csak mondom..

  • Kedves falusi,
    ha elolvasod a Moshe Akivához márc 15 10:14 d.e írtakat azt hiszem engem ki is hagyhatsz ebből az általánosításból.A nagy tudású vödör szart pedig még fordítva sem fogadom el.

  • falusi
    2016 március 16
    8:05 de.

    Evvel csak egyezni lehet.

  • Falusi:
    Látod látod:
    Alkalmat adtál alja-náci Sztácsájld.-nak egy kis önfényezésre.

    EZEK semmit ki nem hagynának , hogy jó színven tüntessék fel magukat a képzetlenebbek előtt , hogy aztán szimpátiájukat megszerezve beléjük csepegtethessék aljas nézeteik mérgét.

  • Geyza
    2016 március 16
    9:56 de.

    Geyza, most már tényleg menj a….. attól, hogy még falusival nem egyezünk az nem azt jelenti, hogy nom volt igaza az elöző kommentjével. Úgylátszik egyre többnek szemet szúr a csapatod átal gyakorolt hipokrácia…

  • Sztárcsájld:
    Idegesnek tűnsz innen nézve.
    Végy mély levegőt , vegyél be gyógyszert.
    Én, a magam részéről egy felest javallanék.Az segít.

    Az se lenne rossz és hasznodra válna ha revideálnád a nézeteidet.
    Légy demokratius .A hazai jobboldalon is vannak felvilágosodott becsületes emberek. Pl. Mellár Tamás.
    Légy jó fiú és kövesd őt.Majd mondom hogy haladsz a javulásban.

  • Kedves Falusi!

    Ez alkalombol egy zsido ember zsido statuszarol beszelgettunk.

    Nem pont ugyanaz, de „magyarra forditva” ez hasonlo, mintha valaki azert kerdezne, hogy:
    „Mennyire magyar az az ember, aki (mondjuk) Kanadaban szuletett magyar szuloktol, se nem beszel, se nem ert egy arva kukkot magyarul, es semmit sem tud a magyar kulturarol?”

    Ez volt a tema. Ezt hogyan altalanositod az egesz emberisegre?

  • Göllner András

    @ Starchild

    Igen, normális vagyok. Sőt, igen normális vagyok. És Te ? Te tényleg csillag gyerek vagy ? Melyik a csillagod ? Az Ökör ? De jó…

    @ Moshe

    Hiába moshekodsz, akkor se jön le rólad.

    Bocs: Csak egy másodpercre ugrottam be – keresem a nemzeti fájdalomcsillapítót. Folytassák szépen…nagyon mulatságos ez az egész. Már csak a bogáncs hiányzik innen…

  • gyuri10
    2016 március 16
    9:00 de.
    Sárt írtam, gyuri, nem szart.
    Tod, én még az ellenségeimnek is megadtam a minimális tiszteletet.

  • Göllner András

    @ falusi

    Én meg csak sármos szarvast látok, bármerre nézek e tájon…Tisztelet a kivételnek. 🙂

    Geyza Te jössz….

  • Falusi,
    ez egy váratlan fordulat.Nem is próbáltam volna veled szemben a provokálást.Részemről a szar a sár elnézése volt.Te viszont,annak ellenére,hogy nem vagyok katolikus pap,itt határozott gyónásként mondod el,hogy a „vödör sárt”érő zsidó az ellenséged.5 miatyánk és 3 üdvözlégy után feloldlak.Mehetsz áldozni.Mindez hozzátartozik a filoszemiták által adott”minimális tisztelethez”!Egyébként,ha szart írtál volna azt is mértékadóan fogadtam,hiszen hallottam én már rosszabb jelzőket is.Attól sem lettünk kevésbé tiszták.

  • Göllner Bandi:Köszönöm a szót :
    Hát akkor legyen SÁRARANY !

    Hogy a kecske is megmaradjon de a káposzta is jóllakjon.
    Vagy mi…

  • G.A.
    Ha Geyza után jöhetek én,akkor vegyétek úgy,hogy márc 16 4:29 es beírásomat újfent megerősítem.

  • gyuri10
    2016 március 16
    4:29 du.
    Gyuri. Kérlek olvasd el mégegyszer azt, amit írtam..

  • falusi,
    lehet,hogy szövegértési problémáim vannak.Sajnos még most is úgy értem a beírásodat,ahogyan a választ adtam rá.Kérlek homályosíts fel és írd le úgy ahogyan gondolod,hogy nekem is kellene értenem.Ha bizonyíthatóan tévedtem,megtalálom módját önmagam helyreigazítására

  • Geyza!

    Görgey „árulását” tisztázandó kérlek, olvasd el (olvass bele) Pusztaszeri László: Görgey Arthur a szabadságharcban című vaskos kötetét [Magvető 1984.], amely tényeken alapul, telistele konkrét dokumentumokkal és idézetekkel lényegében cáfolja a sokak és a te állításodat is…

    Ő bűnbaknak lett kikiáltva és úgy látszik az is maradt…