Felmentették az egyik legismertebb kanadai újságírót a szexuális bántalmazás és a fojtogatás vádjai alól

2016 március 24 2:10 du.12 hozzászólás

Hamis, torz és megtévesztő vallomást tett három nő, aki azzal vádolta Jian Ghomeshi-t, a CBC közszolgálati rádió korábbi népszerű műsorvezetőjét, hogy 2002 és 2003 között több alkalommal szexuálisan bántalmazta, illetve együttlétük alatt – akaratunk ellenére – fojtogatta őket. Miután napvilágra kerültek a vádak 2014-ben, Gomeshi-t azonnal kirúgta a közszolgálati rádió és televízió vállalat. 2014 végén letartóztatták és életfogytiglan börtönbüntetésnek nézett elébe.  Ghomeshi végig azt állította, hogy szexuális ízlése – miközben esetleg sokak számára furcsa vagy taszító – pusztán magánügy és ízlés kérdése, nem törvénytelen. Továbbá végig azt állította ő és védőügyvédje is, hogy konszenzuális kapcsolatokról volt szó, egyik vádlót sem kényszerített semmire.

„Jogi rendszerünk kemény valósága, hogy abban a percben, amikor egy tanú megtévesztőnek, illetve manipulatívnak bizonyul, onnantól kezdve a tanú nem várhatja el a bíróságtól azt, hogy megbízható és hiteles forrásként kezeljék”–mondta az Ontario-i bíró, William Horkins. „Kénytelen vagyok megállapítani: lehetetlenség elvárni, hogy a bíróságnak elegendő hite legyen a vádlóban, illetve tanuvallomásaik hitelességében és szavahihetőségében. Egyszerűen fogalmazva: a súlyos hiányosságok volumene miatt, a jogos kétség állapota merül fel a bizonyíték kapcsán”–tette hozzá Horkins.

Jian Ghomeshi és védőügyvédje, Marie Henein. (Frank Gunn/Canadian Press).

Jian Ghomeshi és védőügyvédje, Marie Henein. (Frank Gunn/Canadian Press).

Miközben a három tanú azt vallotta, hogy Ghomeshitől féltek, erőszakosnak tartották és zaklatásnak vették, amikor őket felkereste, Ghomeshi védőügyvédje sorban mutatta be azokat az emaileket, melyek bizonyíották: a tanúk, illetve vádlók folyamatosan romantikus, illetve baráti kapcsolatot kerestek Ghomeshivel, még az állítólagos erőszak és bántalmazás után is. Ezt a részletet nem vallották be a bíróságon, a védőügyéd keresztkérdezésein kerültek napvilágra a dokumentumok, amelyek szinte egyből bedöntötték az ügyészség ügyét.

Az ítélet után, a 48 éves Gomeshi átölelte édesanyját. Nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak. Az épület előtt azonban, egy félmeztelen nő tüntetett Gomeshi és a jogerős felmentő ítélet ellen. A nő felborította a mikrofonállványt, ahol az ügyész éppen sajtótájékoztatót tartott. Rendőrök távolították el a helyszínről.

Ghomeshi 55 millió dollárnyi kártérítést követel a közszölgálati médiától.

Jian Ghomeshi az Egyesült Királyságban született – Londonban. Szülei iráni származásúak. Ghomeshi a hetvenes években telepededett le családjával Kanadában.

12 hozzászólás

  • Nagyon örülök a biróság döntésének. Egy percig sem hittem el a vádlók igzságát. Mindegyiket a bosszú vagy a várható pénz késztette őket erre.
    Ismerem a nőket, sajnos.

  • Megveszekedett pénzéhes nők mindenre képesek.
    Tudnék mesélni…

  • az a legszebb, ahogy a CP24 sztár riportere és egy szakértő ügyvéd beszélgettek erről, és az ügyvéd levezette a felmentő ítéletet és aszt a példát hozta fel a riporternek (mintegy személyeskedve gonosz tréfából) hogy ugyanaz a helyzet, mint mikor téged valaki megvádol egy 15 évvel ezelőtti akármivel a rendőrségen és hamisan esküszik, neked nincs bizonyítékod, hogy ott sem voltál és sohasem ismerted a vádlót, a rendőrség hivatalból bevarr (mint most is) és kezdheted védeni magad valami ellen amiről sohasem tudtál, ha nincs pénzed átlagos állampolgárként 10000 év börtönt is kaphatsz és ártatlanul meg is hurcolnak… és ezt részletezte a bíró, hogy Gomeshi nek joga van …az a sok hülye némber ott sikoltozott táblákkal szemmel látható volt, hogy a sarki kóbor kutyának sem kellenek szexuálisan és a frusztrációjukat vezetik le ezzel, tönkretéve béárki életét, emberi joga van a vádlottnak azaz addig bűntelen amíg rá nem bizonyíttyák az ellenkezőjét és ez volt ma…most szvsz az a következő lépés, hogy hamistanuzásért és a bíróság átveréséért bevarrni ezeket a 3 némbereket…a CBC és a csatolt szagzervezet már nyilatkozott, hogy nem veszik vissza a Gomeshi-t (mert miért???) mert az ő erkölcsi kódjuk nem engedi meg az ilyen viselkedést…nem is mennék oda az 55 millió nem is sok ha beleszámolom, éltefogytigot lehetett volna kapni a „folytogatásért” orvosi tény hogy bizonyos fajtája a folytogatásnak extra kéjeket hozhat létre az „áldozatban” és van rá példa hogy valaki otthon a saját öltöző klozettjében felakasztotta magát és hosszas vizsgálódás vezetett oda, eszt az élvezetet gyakorolta egyedűl és túl jól sikerült…manapság ez az emberi jogi dili idáig fajúlhatott bárkit bármivel be lehet varrni és megalázni, de végre kiderült a vádlottnak is vannak jogai… ez így helyes mindkét félnek azonos emberi jogai vannak…gyalázat volt és maradt az ilyen és hasonló ügyek

  • Tehát, munkanélküli lett a szerencsétlen, a nők jóvoltából!

  • Én most a hölgyeknek ajánlanám fel az életfogytot, az ember manapság jobban félti a fiát, mint a lányát, mikor kicsi voltam ez fordítva volt.LOL.

  • Egy (pesti) vicc a nemi erőszak intim természetéről:
    ˙

    .
    AZ ORÁLIS SZOBA TITKA

    Bill Clinton vádlottként áll a bíróság előtt szexuális zaklatás vádjával. A feljelentője Monica Lewinsky.

    A bíró megengedi alperesnek hogy szóljon a felpereshez, aki így szól:
    – LÁTOD, LÁTOD MONICA, AKKOR BEZZEG TUDTAD TARTANI A SZÁDAT!!!

    .

  • T. Évasasanyó,

    A női nem forradalma a maga valójában a biztonságos fogamzásgátlással és a mesterséges megtermékenyítéssel vált teljessé, azaz tudatos erővé,mondhatni „”önvédelmi tényezővé””.

    Ennek egyes elemei, mint női egyenjogúság – a választójog és a munkahelyi egyenlőség, stb. rögös útjain – épülnek be a társadalmi tudat egyes rétegeibe. „Nekem egy férfi ne mondja meg, hogy…” „Engem egy férfi még udvariasságból se emlékeztessen női mivoltomra…”

    A „mi is érünk annyit” a társadalom számára, mint a férfi, mára már több, mint gondolat. Sőt inkább, mint a legtermészetesebb istenadta jog legtermészetesebb . k é p z e t e . működik a közgondolkodásban.

    Számtalan példa igazolja, hogy a nő az élet bármely területén éppúgy megállja a helyét, mint a csupán természet-adta társa… Csak a család, azzal akad bizony sok-sok gond…, miközben
    egyetemek és egész tudományos karok és területek nőiesednek el teljesen…

    Mint minden forradalom, a sokezer év szokásjogán nevelt oly sok férfit frusztrál ez a (történelmileg) hirtelen jött változás, amely időnként óhatatlan konfliktusokhoz vezet, ahol jellemzőnek mondható a társadalomtól visszakapott erejével e jogokkal visszaélő, egyes fennhéjázó nők a kommentekben is ecsetelt visszaélése.

    Volt egy régi sci-fi, lengyel film – a címére nem emlékszem – amely szinte megjósolja ezt az állapotot, ahol a férfi nem „fölöslegessé degradálódik”, mert hisz’ maga a megtermékenyítés úgyis teljesen tudatossá, azaz mesterséges útra terelődik. Férfiak és nők nem találkozhatnak egymással, mígnem valamely főszereplő át nem szökik és meg nem látja a másik nemet… stb. Borzalmas látomás…

    Jómagam reménykedni tudnék abban, hogy ez a „forradalmi szakasz” egyszer majdcsak nivellálódik és minden egyén megtalálja – nő, férfi és gyermek(!)* – az érdekének megfelelő szintjét a többiekét is tiszteletben tartva.
    ˙

    .
    * Mert ez a „forradalom” csak az anyaság – az „anya csak egy van” – kényes kérdését hagyja figyelmen kívül, amely circus viciosus gyanánt rém károsan hat vissza nemcsak a két nem viszonyára de főleg a gyermek pszichéjére s így aztán az egész társadalomra…

  • Seres Róbert

    Kizártnak tartom hogy ez az ürge nőket molesztált, viszont a nudista strandon még egy 1000 dollárosért sem mernék lehajolni ha ez a „szatír” a közelemben van!

  • Kedves Olvasó Társak !

    A „Mindennapi hazugságaink” című cikkhez épp az imént mellékeltem Heltai Jenő Vallomás című zseniális opuszát… Elképedtem, hisz’ ezért manapság lehet hogy Kanadában 10 évet is kiszabhatnának neki.

    .
    Meg még egy:

    Azt mondja ez a cikk, hogy a felmentő ítélet után félmeztelen nő tüntetett a bíróság előtt, akit a rendőrség távolított el…
    Szerintem nehéz dolguk lehetett a rendfenntartóknak, mert (fizikailag) nehezen találhattak rajta fogást, ahogy az ilyen deszka-feministáknál ez általában lenni szokott… Attól annyira frusztráltak. – Mert hogy miért is, nem inkább őket molesztálta az az elvetemült vádlott ?!

    🙂 🙁

  • ˙

    A fotó drámaian fejezi ki a pillanat drámaiságát…

    .

  • „Szerintem nehéz dolguk lehetett a rendfenntartóknak, mert (fizikailag) nehezen találhattak rajta fogást, ahogy az ilyen deszka-feministáknál ez általában lenni szokott… Attól annyira frusztráltak. – Mert hogy miért is, nem inkább őket molesztálta az az elvetemült vádlott ?!”

    LOLOLOL! Az olyan pasik szoktak ilyeneket mondani a nökröl/feministákrol akik pocakosak, kopaszodók, semmi finesz nincs bennük és általában elég sikertelenek a nökkel és félnek az okos nöktöl! 😀

    Van még mit fejlödni a magyar-magyaroknak ezen a téren