Jogállam – nemcsak vasárnap – zárva

2016 április 6 1:49 du.96 hozzászólás

Bonyolódik a helyzet Magyarországon a vasárnapi boltzárral… akarom mondani a vasárnapi munkavégzés tilalmával a kiskereskedelemben – merthogy erről szól az eredeti törvény.

A Kúria tegnapi döntésével elutasította az erőszakkal és csalással első helyen érkeztetett Erdősiné féle népszavazási kérdést, és befogadta a Nyakó István mszp-s képviselő által felteendő kérdést. (Csendesen kérdezem: nem kéne valamiféle következményének lennie a Nemzeti Választási Iroda és az NV Bizottság vezetőinek, tagjainak többségére nézve? Mégiscsak ők követték el a törvénytelenséget.) Ami arról szól, hogy az országgyűlés semmisítse meg a 2014. évi CII. törvényt a vasárnapi munkavégzés tilalmáról. Vagyis: amelyik boltnak megéri, tartson nyitva, amelyik meg nem akar, ne nyisson ki. Mondjuk, ez lenne a normális.

Úgy tűnik, látják már a fijjúg, hogy ezt elszabták. Eredetileg ugyan a szerintük őket támogató garázsboltos „kisvállalkozókat” gondolták helyzetbe hozni a kacifántos törvénnyel, mellékesen meg kis gesztust is tenni a multiellenes nacionalistáknak – ahogyan erre Rogán agitprop miniszter is utalt egy nyilatkozatában –, de kiderült: a kormányszavazók többsége se hajlandó vasárnaponként 100 százalékos felárat fizetni semmilyen „kisboltban”. Ráadásul se a templomok, se a stadionok látogatottsága nem lendült föl számottevően.

Hát akkor most, mi legyen akkor most – mondaná Hofi, széttárva a karjait. Node a fiúkat nem abból a fából faragták. A hírek szerint készül már a népszavazási törvény módosítása –szükség van erre, mondá maga a Nagy Megmondó. Csakhogy nem a jelenlegi szabályozás egyértelműbbé tételét forralják a jogi ismeretekkel bírók. Hanem azon fáradoznak, hogy lehetne mégis elérni, hogy csakis a nekik kedves kérdések kerülhessenek a szavazócédulákra.

Ma 200 ezer aláírást kell összegyűjteni a népszavazás támogatására – 2010 előtt 50 ezer elég volt. Ma kizárt, hogy ugyanazon kérdésben több népszavazási kérdés is szabad utat kaphasson: a hírek szerint a módosítás ezt már megengedné. És az a kérdés kerülhetne a szavazócédulákra, amelyikhez előbb gyűjtik össze a 200 ezer támogatót.

A jogállamiság nem csak vasárnap van zárva.

A jogállamiság nem csak vasárnap van zárva.

Kis kitérő: egy népszavazás támogatására az aláírásokat csak az NVI által hitelesített kérdőíveken lehet gyűjteni, azokat meg csak az kaphatja meg, akinek a kérdését befogadták. A jelen helyzetben tehát még sem Nyakónak (az MSZP-nek), sem a kétes identitású Erdősinének nem lehet egyetlen aláírása sem, hiszen a szabályos kérdőíveket majd csak ezután kaphatja meg a kezdeményező. Illetve, most már az is kérdés – mert a jelenlegi kormány bevett szokása szerint nemcsak a jövőbeni, hanem a folyamatban lévő ügyekre is az új szabályozás vonatkozna –, hogy akkor elképzelhető, hogy mindkét kérdés szabad utat kap? (Mellékesen, Erdősiné és feltűnően rövidhajú, erős testalkatú kísérőinek azonos kérdése így hangzik: „Egyetért-e azzal, hogy vasárnap zárva tarthassanak a boltok? Ami teljes képtelenség, hiszen a törvény ezt nem tiltja, nem is erről szól.) A jelenlegi előírások szerint Nyakóéknak öt napon belül meg kell kapniuk a hitelesített íveket. Ezekre két hónap alatt kell összegyűjteni a 200 ezer aláírást. Ha a másik e témában indított kérdés is szabad utat kaphat, semmi kétség, arra is meglesz az a 200 ezer autogram.

Idáig rendben lévőnek látszik az ügy. Csakhogy. A támogató aláírások akkor válnak jogerőssé, ha egy ellenőrzés során kiszűrik a duplikált, vagy más szempontból nem érvényes voksokat. Ezt pedig az a Nemzeti Választási Iroda végzi, amely eddig is számtalan, a hatályos törvényeket megsértő cselekedetben sáros. Ráadásul az ellenőrzésnek NINCS kötelező időtartama. Ha tehát a majdani módosítás annak a kérdésnek ad elsőbbséget, amelyikhez időben előbb gyűlik össze az ellenőrzött, hiteles 200 ezer aláírás, mi sem egyszerűbb, mint az egyik kezdeményező aláíróíveit 30 napig böngészni, a másikén meg csak a 31. napon végigérni.

Én kérek elnézést, hogy effajta „jogászkodással” fárasztom a nagyérdeműt. De az a nagy büdös magyarországi helyzet, hogy vagy 20 éve ezek a paragrafuslovagok uralják a közéletet,

akik kiválóan ismerik és használják a § jel farkincái közötti bujkálást, miközben semmit nem értenek a jogállam etikájából.

U.i (vagy Ps.): Magam 1969 óta vezetek önálló háztartást, és ez idő alatt soha, egyetlen egyszer sem kellett kanál paprikát, egy tojást, vagy bármit kérnem a szomszédtól a vasárnapi ebédhez. A plázákban uralkodó hepi, zenés fíling is inkább idegesít, minthogy szórakozni járjak oda. De. Amikor édesanyám már segítségre szorult, én még dolgoztam. Nagy könnyebbség volt, hogy akár vasárnap is elkísérhetem egy boltba, ahol maga választhatja ki a neki tetsző terméket. Azóta én is megöregedtem, és a nehezebb árukat a fiam szerzi be a számomra – mert különös szerencse folytán ő is dolgozik, két évvel ezelőttig vasárnaponként. Ma hosszas egyeztetések után kínosan, nehezen. Mert beosztással élő emberként nekem nem mindegy, hogy ugyanazt az árut 80 vagy 120 forintért vehetem-e meg, vagy ugyanazért a konzervért 256 vagy 380 forintot fizetek-e. (Konkrét áruk, konkrét árai a nagy CBA-nál és a vasárnap is nyitva tartható Reálnál.)

Rátesi Margit

96 hozzászólás

  • Úgy tudom, nagy üzletek nyítva vannak….

  • Persze.
    Nyitva vannak..
    Egy határral odébb!
    Ott vannak nyitva a nagyobbak.

  • Margit, köszönet ! De hadd kérdezzek rá, hogy melyik konzervet lehet megvásárolni 256 Ft-ért 380 Ft helyett? Mert akkor rohanok ! -E-

  • Nem helyett, a Real-ban 380 ft., a Remiz CBA-ban, Lidl-ben, Penny-ben 256 ft az 1240 gr-os konzerv. Éppen a nagyok nincsenek nyitva vasárnap. A törvény nem a zárvatartásról szól, hanem „a vasárnapi munkavégzés tilalmáról”, ami alól csak a „családi boltok” kaptak felmentést. Ezért olyan hazug, mint a trafiktörvény. Mert mindenki tudja, hogy a 6-7, vagy több boltot üzemeltetőnek sincs 30 nagymamája, hogy csak a családtagok dolgozzanak ott. Az is természetes, hogy egy kisebb üzletben szerényebb a választék, és az árrés is nagyobb: hiszen az áru lassabban forog, kisebb a haszon. A versenytársak bezáratása azonban nem jó megoldás: 40 évig próbálkoztunk ezzel, csak az állandó áruhiány és a kettős árak (hivatalos+megvesztegetés) lettek a következményei.

  • Tűpontos megfogalmazás ! Köszönöm, hogy rávilágítottál az egyre jobban elhatalmasodó tébolyra!
    Szervusztok, jó reggelt !

  • Szorul a hurok a fidesz korul.
    Szerintem, ha esze van a fidesznek, eltorli a vasarnapi boltbezarasi torvenyt. Ha nem, egy orisasi pofonba fog beleszaladni, ha megkerdezik az embereket.
    Egyvalamit nem ertek a magyar politikaban. Miert nehez azt elismerni ha valami nem jo, nem mukodik, es az emberek 70-80% nem azt akarja,es azt mondani megprobaltuk, nem mukodik, visszaallitjuk ahogy volt. Ez sokkal tisztessegesebb, plusz szavazokat is meg lehet ilyen dontesekkel tartani.
    Anno, ez ervenyes Gyurcsanyra is, amikor tuntetesek voltak ellene, es huzta halasztotta a lemondasat, vegul nem volt mas megoldasa, de ezzel 30-40% veszitett az mszp.
    Ugyanez most a fidesszel tortenik. A politikai tanacsadok ezt nem latjak, hogy ezzel csak valasztokat veszitenek ?

  • akarki
    A helyzet világos : offshore botrány, (majd még mi lesz ?!), EU-s pénzek felhasználása, Orbán tényleges vagyona, oktatás és eü. helyzete, népszavazási csalás kisérlete stb.stb.
    Ehhez képest a boltok zárva tartása igazán nem vág a Fidesz elevenébe.

  • Akarki:
    Időnként zavarbaejtően pontosak a meghatározásaid.
    Gyurcsánynak AZONNAL le kellett volna mondania annó.
    Ezzel egyrész rögtön kifogta volna a szelet a FIDESZ vitorlájából, őt sem tudták volna legyalázni ennyire , az MSZP támogatottsága is megmaradt volna és később emelt fővel térhetett volna vissza.A Várost azért még felgyújtották volna mindezek ellenére, de nem tudták volna ennyire „jól” megindokolni az akciót.
    De hozzátenném:
    A végső cél kettős:
    1: Idióta Harrach agyrémségének a kielégítése
    (Valami miatt elsőrendűen fontos szempont Orb.-nak a tagságnélküli KDNP jóindulata)
    2: És ha már így alakul, akkó legyen pénzike is rajta:A kormányközeli , Goy-motorosbanda alapító Lázár Vilmos zsebének a kitömése. Úgyanis övé a CBA hálózat, ami valahogy, hogyhogynem, mégis nyitva maradhatott vasárnapra.

  • Egyelőre Orbán neve nincs feltüntetve a panamai disznóságban. (Offshore)
    Tehát, ezt nem tudják ráfogni, a legjobb akarattal sem.

  • Figyelő:
    TE semmit nem vagy képes felfogni ??
    Orb. kezén semmiféle pénz nem megy át.
    Arra ott vannak a famulusai.
    Az Orbán-kláné már majdnem az egész Fejér megye.

    Miért nem fogod már fel ?
    Az adatok hivatalosak.
    Bárki hozzájuk férhet.
    Millárdos gázszerelők satöbbi.
    A lóláb ugyan mérfölédekre kilóg de TE és a többi narancsmákonyos semmit nem fog fel.
    Mikozben 4 millióan élnek már szegénységben itt az ország mértéktelen kifosztása miatt.
    Tudod mit jelen az a szó hogy GDP ?
    Az annyit jelent hogy az ország által megtermelt teljes érték.
    Namost a hazai GDP 0,8 %.-ára egyéni képviselői indítvánnyal törvényt fogadtattak el a FIDESZ szavazógéppel , hogy ez a pénz, ami az MNB -ben van ( 250 milliárd Forint) kerüljön ki valamiféle kamu alapítványokhoz és miután kikerült, „veszítse el közpénz jellegét”

    Mitörténne azzal Kanadában aki ilyet nyújtana be ?
    Minimum elmegyógyintézetbe szállítanák azonnal és az ottani Nemzeti Bank vagy mifene vezetői ellen összeférhetetlenségi vizsgálat indulna.

    Mijabánatoslófaxért nem vagy végre képes megérteni ezeket a dolgokat hogy naponta ismételgeted magadat?

  • Geyza es Mavtelep

    Mint kivulallokent nezem a Magyarorszagi helyzetet, igy nem ismerem az osszes reszletet, csak amit olvasok es latok.
    Itt van pl. a Kiss Laszlo ugy. Idem. A lakossag 80% azt keri hogy mondjon le. Azert sem. Mire jo ez ? Kell ez egy 75 eves oregembernek ????
    Lemondana, elhetne a maradek eveit nyugodtan. Nem inkabb elkuldi a pi…aba a riportert .
    Mint most a fidesz. Hibat hibara halmozz, a hulye nep majd ugyis megeszi, gondoljak.
    Azt kene megertsek, hogy lehet hibazni, emberek vagyunk, de ha a kozvelemeny 70-80 % nem ugy latja, akkor kijavitani, legyen az tanugy, boltbezaras, egeszsegugy, internetado, stb,stb.
    A penzlenyulas magas fokon mukodik az egesz vilagon, ez nem csak Magyarorszagi problema.
    De az hogy kijavitsam a hibakat, az nem kerul semmibe.
    Fidesznek szinte csak az emigracios politikaja maradt pozitivum. Ez jelenleg eleg, de meddig ?

  • Géyza, mi a baj, miért nem szavaztátok le őt?
    Nekem ne kiabálj, a balos sajtót meg régről ismerem. Annyit hazudik, ami belefér.

  • T.Geyza! Az MSZP kérdése így hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?” – A napi ellenzéki, hívószó, már több mint húsz éve, a lop-stop, a tolvajlás, a „mi pénzünk” stb. A PC-tahók, net-lúzerek, visszaöklendezik, a tróger sajtó leleményeit .. alcsúti kis vonat és gázszerelő vasárnapi nyitva tartás stb. még néhány profi gumicsont, amire az online taplók rácuppannak, és azt hiszik, hogy politizálnak.. Persze, tudjuk, hogy a kormány tolvajozása kontra produktiv.. Erősíti a kormánypártok szavazóinak összetartozás érzését ! Az ellenzéki hangoknak, nem aljas ökörségeket kellene, hallatnia, hanem valamilyen alternatívát támogatni. Pl. Orbán kihívóját !

  • Figyelő!

    Sok nagy üzlet nincs nyitva vasárnap,amelyik igen arról szórólap
    jelenik meg,vagy az interneten lehet tájékozódni!
    Sok kis bolt tart nyitva a hétvégén,ünnepnapokon is(ha valaki elfelejtett valamit…)
    Egyébként több mint 500.000 kiskereskedelmi dolgozó örül,hogy vasárnap nem kell dolgoznia és a családjával,gyerekével lehet,(közvélemény kutatás eredménye)sőt
    a kereskedelmi dolgozók szakszervezete sem szeretné visszaállítani!
    Az ellenzék kibulizta,hogy legyen népszavazás,de minek?milyen eredmény várható? mivel sokkal fontosabb dolgokkal ötlet híján képtelenek foglalkozni,most ez a legfőbb gondjuk…..
    Egyébként az tény,hogy pártoktól függetlenül bizony több vezető állásúról,politikusról derült ki a vagyonkimentés,adócsalás,de abban igazad van,hogy Orbánról és prominens kormánytagokról nem,
    annak ellenére,hogy az ellenzék nagyon igyekszik…..de ugye nem ez a cikk lényege?….

    a hétvégi nyitva tartást!!!(mai magyar újság írta)

  • Figyelő
    2016 április 7
    12:34 du.

    A magyar emberek 2014 áprilisa előtt (akkor volt az országgyűlési választás) azt sem tudták kicsoda Mészáros Lőrinc! Utána kezdte üldözni Mészárost a retekklub tévé, előtte azt se tudták, hogy létezik …

    Azóta egy időközi választást se nyert a fidesz. Egy fideszes agitátorra azzal csapta rá az ajtót egy régi fidesz szavazó, hogy majd akkor megy a szavazni, ha az ő lakása is magától tágul, mint Rogán Tónié! 🙂

  • Marcsi
    2016 április 7
    1:39 du.

    Szerintem nem a vasárnapi zárvatartással van gond, hanem hogy hazudik a Fidesz-KDNP koalíció. Hivatalosan a magyar családok védelmében záratták be a boltokat, de mindenki tudja, hogy a katolikus szabályzat miatt.

  • Hazai Lámpa:Meg a CBA „helyzetbehozása” miatt.

  • Nincs katolikus szabályzat,csak igazság amit már sokszor leírtam,főleg az érimtettek véleményére alapozva,szerintem ne döntsön helyettük a hőbörgő,idétlen baloldal!!!!
    Lüke Geyza!
    jelenleg a CBA is zárva van vasárnap,miről is hablatyolsz?szerencsétlen!

  • A boltok vasárnapi kötelező zárva tartása eredetileg a Jobbik 2010-es programjában szerepel. 2010.novemberében a Jobbik az erről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek benyújtotta:
    http://www.parlament.hu/irom39/01793/01793.pdf

    A többi a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A Jobbik törvényjavaslatát előbb elfektették, majd bizottságokban a Fidesz-KDNP elutasította, nem került plenáris szavazásra. Aztán a Fidesz-KDNP is benyújtotta ugyanezt a javaslatot, akkor már természetesen elfogadták.

    A Fidesz – mint Vona ezt speciel helytállóan állapította meg – általában a Jobbbik programját nyúlja le, és valósítja meg.
    Konkurrensek, de nem politikai ellenfelek, lényegében alig van különbség köztük. (Ezt persze nem Vona mondja, hanem én.)

  • Belzebub
    2016 április 7
    4:30 du.

    Mondhattok bármit, erről nem győztök meg, hogy ez nem a Semjénnek a bulikája. Ma is azt mondja Lázár: legyen A vasárnap munkaszüneti nap! Csak azt nem tette hozzá, hogy a szabad szombat kommunista csökevény! Szerintem be akarják vezetni a heti egy szünnapot, mint a jobbágyság korában!

  • Csak úgy mellesleg, vasárnap minidig munkaszűnet nap volt, amíg nem jött be a kommunizmus.

  • Hazai Lámpa:
    „Mondhattok bármit, erről nem győztök meg, hogy ez nem a Semjénnek a bulikája.”

    Nem tudom, talán ez sem lehetetlen. Hogy milyen politikai hozadékot reméltek ettől, azt még kevésbé tudom. (Magyarország meglehetősen szekularizálódott ország, alig hinném, hogy a vasárnapi boltbezárástól érzékelhetően nőtt volna a vasárnapi misén részt vevők száma.)

  • Belzebub
    2016 április 7
    7:24 du.

    Elsősorban Orbántól kéne elválasztani az országot. A magyar társadalom lehet, hogy szekuralizálódott, de ez egyre kevésbé igaz az államra! Sok vidéki kisiskolát átvett a katolikus egyház, és Lázár azt mondta, hogy szeretnének még többet átadni! Tudni kell, hogy a falusi iskolákban sok helyen nem biztosítják az erkölcstan oktatót anyagi vagy szervezési nehézségekre hivatkozva, így a kötelezően választható erkölcstan vagy hittan közül sok kisdiáknak csak a hittan marad. Na, melyik egyháznak van a legtöbb hitoktatója? Orbán ma azt mondta a szokásos rádiós (interjújában) monológjában, hogy ő annak híve, hogy vasárnap mindenki maradjon otthon a seggén!

    Ha ezt most összeveted azzal, hogy a lengyel tesópártjuk enyhén szólva is a katkó papok marionettbábját játssza, akkor adjuk már össze, mi megy itt! A lengyel püspöki kart azt hiszed érdekli a széles körű nőösszefogás, ahol többezer nő vállfával és kötőtűvel tiltakozik az abortusz betiltása ellen? És valszeg lesz még több százezres is ez a nőmozgalom, ami ma indult! Ha a katolikus egyház nyeregbe került, akkor hol érdekli őket, hogy kinek mi a véleménye a róluk?

  • Figyelő
    2016 április 7
    5:26 du.

    Valóban a vasárnap cirka kétezer éve munkaszüneti nap, ezért volt meglepő, mikor Tömjén Zsóti azt nyilatkozta, hogy „a szabad vasárnap régi szociáldemokrata követelés”.

    A kommunisták emellé még bevezették a szabad szombatot is, először csak minden páros vagy páratlan héten. Na ez az, amire sz.rnak ma a kormánypártok, szerintük szombaton nyugodtan hullára dolgozhatod magad, ráadásul csökkentették a szombati pótlékot! Köszi fidesz!

    Az tény, hogy a komcsik nem tiltották, egyenesen segítették a vasárnapi munkavégzést, pl. hobbitelken kertészkedés, fusizás, háztájizás formájában. A jó nyugati rajzfilmeket is mindig a mise idejére tették, ezért nem láttam még soha egészében a Nils Holgersson sorozatot. 🙂

  • Csak csendesen mosolygok az orbánizmus kínlódásos érvelési tartalmain. Tán éppen tegnap is előadta a krampuszképű kormányszóvivő, hogy ez a boltbezárásosdi a kereskedelemben dolgozók érdekét szolgálja, hadd legyen nekik szabad vasárnapjuk…

    Dehogy említette volna meg az ott lévő mikrofonállvány, hogy „vegyük már komolyan zengzetes magyar anyanyelvünk szavainak igen kifejező jelentését, ez esetben azt, hogy a szóbanforgó napot VÁSÁRnapként tartották számon derék eleink, és nem SZÁBÁDnapként.”

    Aztán meg szóbakerült a kereskedelemben dolgozók érdekvédelme olyképpen is, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma lényegében a multik általi gátlástalan kizsákmányolásuk ellenében van.

    No ez viszont már egy jó érv. Javaslom is íziben a kiterjesztését, mert kizsákmányolt van ám dögivel. Tehát:

    – Vasárnapi munkavégzési tilalom a kórházi nővér és orvos tízezreknek!
    – Vasárnapi munkavégzési tilalom a vasút és egyéb tömegközlekedés sanyargatott munkásainak!
    – Vasárnapi munkavégzési tilalom a rendőröknek! Ja meg szegény TEKeseknek is!
    – Vasárnapi munkavégzési tilalom minden erőműben, elektromos és gáz szolgáltató vállalatnál igát vonszolóknak!
    – Vasárnapi munkavégzési tilalom a színházak, mozik, tévék és rádiók, újságok, üdülők kizsákmányoltjainak!

    Jutna még eszembe bizonyára, aki megérdemelné a vasárnapi családi pihegést, de sajnos nincs rá időm. Csak egyet még, a teljesség kedvéért:
    – Vasárnapi munkavégzési tilalom a papoknak és lelkészeknek! Saját védelmük melletti szempontként említve, hogy legalább e napon ne zavarják Istent fohászaikkal, hiszen Ő tényleg ekkor pihen meg.

  • leguan, fiatl lehet, de én sajnos öreg vagyok.
    A vasárnap, mindig szabad volt, amíg nem jött a kommunizmus. Szüleim, nagyszüleim is ezt tartották, a rohadt Horthy rendszerben, de talán még Ferenc Jóska idejében is.
    Amúgy, a kereskedelem is megáll a világban vasárnap. Legyen az USA, Kanada vagy más nyugati ország.

  • Hazai Lámpa:
    Azé mondotta ezt a Parlamenti Lázár, mert Laciúr szerint rokonnya a CBA.-s Gojmnotoros Lázárnak.
    Bár erre vonatkozó infót nem találtam a NET.-en, de csak felületesen néztem utána.
    Laciúr viszont oknyomozó újságíró.

  • Leguan:
    Pedig milyen frankó volt és mekkora dohányokat bírtam szakítani régen, mikor a TV-szervízben vasárnapi ügyeletben voltam.
    Karácsony estéjéről, Szilveszter éjszakájáról és hasonlókról már nem is beszélve !

  • leguan!

    Más az orvosi ügyelet,a rendőri készenlét !
    óriási különbség,a kereskedelmi dolgozókkal szemben!
    Aki akar a hétköznap is tud vásárolni,és a a dolgozó a családjával
    töltheti a hétvégét…..majd ők döntenek,de már megírtam,hogy a többség szeretne otthon lenni(kivéve esetleg az egyedülállókat!)és a szakszervezetük is ezt támogatja!
    Egyébként ha visszaállítanák a vasárnapi munkavégzést,akkor az áruházakat köteleznék a 100 %-os pótlék kifizetésére,amit eddig nem kaptak meg szabálytalanul,és ez árnövekedéssel járna a fogyasztóknak!na nem éri meg!!!
    Egy kicsit gondolkozni…..,meg ugye a baloldali hőbörgőknek 200.000 szavazatot kellene összegyűjteni pár hónap alatt,hogy egyáltalán kiírják a szavazást…..na nem semmi!
    Jobb híján…olyan dolgokkal foglalkoznak,amiről a többség másként gondolkozik!!!

  • a pótlék kifizetése természetesen a dolgozóknak járna!(helyesbítés a
    gyengébbek …kedvéért!)

  • Ló Mari:
    Ha valaki itt a gyengébbik, az TE vagy.
    És biztosíthatlak affelől hogy nem a nemed miatt.

    Ha nem értetted meg amit írtam, kérdezz bátran !
    Örömmel magyarázok csökkent agyúaknak,mint amilyen TE is vagy.

  • Figyelő!

    Igazad van,a vasárnap mindig szabad volt régen….most is az lenne jogosan,(a többség ezt akarja!!!)ha az elborult agyú ellenzék nem ezzel,hanem netán fontosabb
    és lényeges dolgokkal foglalkozna,de ugye nincsenek normális ötleteik,így jobb híján szánalmasan kötekednek…..

  • egyébként csak úgy halkan…megkérdezném,hogy a zsidók szombaton
    például Izraelben dolgoznak?.(nem!!)…na nem mintha számítana,mert itthon nem elsősorban vallási szempontok domináltak a vasárnapi
    zárva tartási ügyeben(még akkor sem ha a többségben lévő keresztényeknek a vasárnap munkaszüneti nap,mindenütt…..)

  • szerencsétlen, bunkó geyza megint maga alatt van a kocsmában….de ez már megszokott,magyarázzon a többi szánalmas sötétnek,én meg írok a normális többségnek,akik remélem olvassák!!!a selejt nem számít!!!

  • Figyelő
    2016 április 8
    10:56 de.
    Hehehe.. Leguan veled egyidős.. 😀

  • „Amúgy, a kereskedelem is megáll a világban vasárnap. Legyen az USA, Kanada vagy más nyugati ország.”
    Ezt a marhaságot meg honnét veszed? Legtöbb élelmiszer áéruház egyetlen napon van zárva egész évben, Karácsony napján. A Mallok, plázák vasárnap este hatig vannak nyitva. Ahogy szinte minden más bolt is.
    Nemondd, hogy Montrealban nemígy van..

  • Falusi:
    Az nem lehet !
    Nem engedi a keresztyény többség.
    Memmondotta volt ezt már a Ló Mari is,akkó penig úgyvan.

  • Falusi, Magyarországról írtam .
    Ne mondd, hogy tudsz hivatalos ügyet intézni itt vasárnap, mert nem igaz.

  • Marcsi
    2016 április 8
    2:27 du.

    A férjem gyárban dolgozik, és a szoci kormány alatt megkapták a 100%-os pótlékot szombatra és vasárnapra is! Ezt a munkavállalói jogot Gyurcsány kezdte szűkíteni, de a második Orbán-kormány csökkentette véglegesen. A fidesz nem a dolgozók pártján van, mert a nagyvállalkozók pártja!

    Ezt az is mutatja, hogy amióta kevesebb a pótlék, azóta lasszóval is nehezen fognak jelentkezőt a főnökök még szombatra is, vasárnapra meg se próbálják. A szerencsétlen bolti eladók, pénztárosok persze nem mondhatták ugyanezt, tehát dolgozhattak potom pénzért, miközben a gyerekeik otthon lébecoltak, unatkoztak a másik szülővel. Ők elhiszem, hogy örülnek a vasárnapi boltzárnak.

  • Seres Róbert

    Miért ne lehetne meg a vasárnapjuk, de akkor meg szombaton dolgozzon mind!

  • Hazai Lámpa:
    „Elsősorban Orbántól kéne elválasztani az országot.”

    Nem hiszem, hogy ez döntő változást jelentene. Ha így működne, túl egyszerű lenne a világ, holott nem az. Kétségtelen, hogy Orbán rengeteget negatíve alakított a társadalmon, ám maga a magyar társadalom szülte meg, jutatta hatalomra és tartja fent Orbánt. Sajnos „…egymáshoz méltő két szerető szeret itt”. Almási Alma említette, hogy a rezsim kialakulásához és működéséhez nem csak Orbán, hanem sok kis „orbán” kellett és kell. Igaza van.

    „A magyar társadalom lehet, hogy szekuralizálódott, de ez egyre kevésbé igaz az államra! Sok vidéki kisiskolát átvett a katolikus egyház,”

    Hát ez is érdekes. Valami hozzáértő megkutathatná, hogy mennyiben került az állam a nagy egyházak járszalagjára, és mennyiben megfordítva, az egyházak az állam járszalagjára; melyiknek a kezében van inkább a vezetőpóráz? Én nem tudom eldönteni, nem az én kompetenciám.
    Akkor sem, ha nekem gyakran van vezetőpóráz a kezemben. 🙂

  • Hazai Lámpa:
    „A jó nyugati rajzfilmeket is mindig a mise idejére tették, ezért nem láttam még soha egészében a Nils Holgersson sorozatot.”

    Kérdeznék valamit – de csak akkor! – ha nem okozza Önnek a legkisebb fáradtságot sem, segíthetne a kíváncsiságom kielégítésében.
    Tudni vélem, hogy a róm. katolikusoknál a vasárnapi mise elmulasztása peccatum mortale – de hogy ezt honnét szedem, azt nem tudom. A Denzingerből nyilván nem, a Corpus Iuris Canonicumból szintén nem. De vajon honnét..?
    A kérdés személyesen nem érint, nem vagyok katolikus, kizárólag a játékos kíváncsiságom bizsereg…
    Köszönöm az esetleges megoldást!

  • Marcsi!

    Előszeretettel hivatkozol a többségre, mely elutasítja a vasárnapi munkavégzést – hogy milyen alapon azt nem tudni, mert egyetlen hiteles dokumentumot sem mellékeltél ez ügyben – így hát kénytelen vagyok azt hinni, hogy te személy szerint beszéltél a többséggel, és mérted fel,ki mit akar, mit szeretne ? Illetve egyfajta felmérésről valóban cikkezik az írott és elektronikus sajtó, mely szerint a lakosság közel 70 százaléka nem ért egyet a vasárnapi zárva tartással, ill,korlátozással!
    Na most akkor mi van ? Ez mind ellenzéki? Ennyien lennének? Mi a helyzet akkor Orbán és a Fidesz többségével?

    Ezzel szemben épp ez a baja a Fidesznek, hogy pontosan tudja,nem pusztán ellenzéki,azaz „baloldali” (ami egyébként nincs is)óhaj, hogy állítsák vissza a régi menetrendet, melyet a rendszerváltás óta igencsak megszokott az ember lánya/fia stb legalább annyi kormány-hű és fideszes akolbéli nem ért egyet az oktalan vasárnapi korlátozással !
    Ne görcsöljetek tehát ezen a vasárnapi nyitva-nyitva, zárva – zárva c. effekten mint az oviban a tornaórán,attól függően, hogy terpeszben, vagy zárt lábakkal szökdécselnek e, mert a Fideszt tulajdonképpen mostanság épp ez érdekli a legkevésbé! Olyannyira, hogy ezerszer megbánta, annak idején belement ebbe a számára huszadrangú fontosságú ügybe, és kedvezett a KDNP-nek, de nem azért mert rájött, hogy az emberek óhajai és szokásai mégiscsak rájuk tartoznak, időbeosztásukat is talán rájuk kéne bízni és ez nem akkora horderejű dolog, hogy megérje a kenyértörést…- de hát késő bánat! Egy darabig keménykedtek, hogy irgum meg burgum így lesz és kész, azt hitték talán, hogy ez a sokat próbált és mindent eltűrő nép majd ebbe is belenyugszik, és akkor csend lesz végre ez ügyben, de rosszul mérték fel vagy egyáltalán nem mérték fel a várható reakciót a vasárnapi vásárlás ill. programok tárgykörében!

    Mert a magyar egy igen furcsa fajta – vesszen bármi de kéri vissza a jól megszokott vasárnapi Tescóját,vagy Lidli-jét vagy akármijét, mert legalább ebben a csekély súlyú dologban, hogy mikor és mivel rakja tele a kocsiját, had döntsön! Végül is elvettek tőle már szinte mindent, kihúzták a talajt a lába alól, hiszen minden bizonytalan a maga és a gyermeke jövőjét tekintve, az élete egyetlen szegmense sem stabil, hát ebből aztán nem enged!
    Nem volt még kormány, mely ennyivel megúszná – ha átmenetileg is – a „világbékét” !

    A Fidesz pedig vakaródzik- melyik úját harapja, menjen e elébe a dolgoknak, mert ha kikerüli a népszavazást,”csak” jelentős presztízs veszteség éri, ha megvárja annak eredményét, nyilvánvaló nagy maflást kapnak, ismétlem, nem csak az ellenzéki polgároktól !

    A KDNP-nek pedig egy kamu indok volt csupán a „család együttléte” – azt hitték erre buknak majd az emberek!
    A KDNP ugyanis úgy keresztény mint a papucsom – csupa szemforgató, ájtatoskodó senkiházi valamennyi, azaz mind a hárman! KDNP ugyanis nincs – Semjén, Rétvári, Harrach a meghatározó arcok, akiknek halvány fogalmuk sincs arról amit állítólag képviselnek ! Rajtuk kívül kijelölésre került néhány Fideszes a párt győzelmekor, hogy mostantól ti lesztek a kereszténydemokraták, mert az olyan jól mutat a Fidesz mellett, és a vallásoskodó ( nem vallásos!) híveket is majd Orbán ernyője alá tereli!

    Az pedig már tulajdonképpen nem is érdekes, hogy ugyanazokat az általános baromságokat szajkózod mindig minden cikk alatt, már tökre unalmasak, túlteljesíted a normát,és épp itt az ideje, hogy te is megjelölj egy napot a pihenésre….! Esküszöm, támogatjuk!

  • Na most tudtam meg,hogy a nekem közeli Spar vasárnap is nyitva lesz ezentúl és nem a CBA!!!amit az itteni gyűlölködők kormányközelinek tartanak,na megint nem jött be…..egyesek politikai acsarkodása,ami
    ugye nem a normálisak részéről indult el és a mostani ellenzék szintén szoci elődeinek idejében semmi nem volt nyitva vasárnap,akkor még elismerték,hogy mindenkinek jár pihenőnap!!!!
    Tájékozódni,aztán acsarkodni nevetségesen!!!!

  • Egyébként leírtam előzőleg a konkrétumokat,aki képes felfogta….
    nem az ittenieken múlik a dolog szerencsére!

  • Marcsi az a birka fajta (ez hasonlat és nem minősítés, bár akár az is lehetne..), akinek meg kell mondani törvényileg Fidesz által – sőt igényli is ezt, hogy vasárnap mit csináljon. Nehogy már szabad akarata legyen, ő az aki a 25-30%-hoz tartozik, akiknek nincs önálló véleménye és akarata. Ez a marcsi halmaza fedi is a 2014-es népszavazás 27%-os fidesz táborát. Marcsikám drágám, a többség, mégpedig a jelentős többség nem akar vasárnapi boltzárat, mert a rendszerváltozáskor nagyon sok minden egyéb mellett nem ezért harcoltunk, nem ezért harcolt maga Orbán sem. Tetszik érteni a magyartot?

  • Na nem az istentiszteletről szól a cikk,de azért megjegyezném,amig egy vallásos zsidó szombaton nem dolgozik,addig egy kereszténynek
    nem számítson a vasárnapi mise????nagyon jó(ugyanis többségben vannak itthon)
    na meg a zsidók nem arról híresek,hogy sima kis eladók,árufeltöltők
    vagy akár segédmunkások lennének,meg ugye a szocik idejánt kibulizták a szabad szombatot,tehát nekik akkor sem kellett dolgozni….persze nem ez a lényeg(van aki nem jár egyik templomba
    sem)hanem a határtalan egoizmus,kötözködés!!!
    Na most aztán jöhet a szokásos „nácizás”,mert ugye másra nem képesek,annak ellenére,hogy „állítólag” nagyon okosak?…..
    Hát van jó pár kivétel,de ők így is megélnek!

  • egyébként Németországban és több más országban zárva vannak az üzletek….és nem csak azért, mert keresztény ország!meg ugye ettől
    még nem nácik?….(röhej)

  • Na utána néztem!Kanadában is a legtöbb üzlet zárva van vasárnap,csak
    a turisták által látogatott helyeken van pár üzlet rövidített időben
    nyitva……már csak az izraeli nyitva tartás „izgalmasabb”téma…de egyik sem érdekel,Mindenesetre tök égő a kötözködőknek!!!!!

  • Besancon:
    Aszondja a Bartuslaci, hogy a KDNP tulakdonképpen a Vatikánt képviseli ma a mai magyar Kormányban.
    Ezért van meghatározó szerepük annak ellenére hogy nincs tagságuk.
    A kellemetlen csak az benne hogy az új Pápa némileg más szeleket fújdogál mint Wehrmact-katona elődje.

    Wicc:
    Az erdőben:
    Egy lengyel ellenálló célgömbre vesz egy német katonát és már majdnem lelövi, mikor egy hangot hall fenntről:
    -Édes fiam, ne lődd le azt a katonát, mert őt akarom a Pápámnak a 21.-ik században!
    Mire a lengyel ellenálló:
    -De Uram ! Akkor ő lő le engem…
    Mire a Hang:
    -Nyugodj meg fiam, ő előtte te leszel több mint húsz évig a Pápám…

  • Aki egy csöppet (csak egy csöppecskét) elgondolkodik, az rájöhet, hogy itt nem egyszerűen a „nyitva” – „zárva” népi társasjátékról van szó. Hanem annál jóval többről.

    Arról, hogy az orbánista államhatalom ez esetben is olyan dologba tenyerel bele, amihez az égadta világon semmi köze. Azt, hogy az emberek mikor akarnak vásárolni, és azt is, hogy a kereskedelmi egységek mikor akarnak nyitva tartani, nem a kormány vagy az országgyűlés dolga szabályozni (különösen nem korlátozni). —- Az emberek (ha valóban polgárok, és nem falanszterbeli zombik, avagy hűbérbirtoki jobbágyok) képesek eldönteni, hogy a vásárlás, családi együttlét, templomba avagy kocsmába járás dolgában milyen időbeosztással élnek. —–Ugyanígy a kereskedelemben foglalkozást keresők képesek eldönteni, hogy ott milyen feltételeket kell vállalniuk. Ha pedig munkáltatójuk zsákmányolná kifelé őket, ott a szakszervezet, hogy harcoljon,vagy ott a bíróság, hogy egy jól működő munka törvénykönyvének hatályt szerezzen.

    Vagyis ezek olyan területei a társadalmi létezésnek, ahol az államhatalomnak nincs illetékessége. A demokratikus államhatalomnak. Tudjuk, hogy az orbáni nem ilyen. Mindenben illetékesnek tartja magát, és ezt érvényesíteni, demonstrálni is akarja. Hivatkozva arra a hazugságra, hogy mindehhez a többségtől kapott felhatalmazást. Ami kétszeresen is hazugság, hiszen még a kétharmadát sem a többségtől kapta, és nem közölte senkivel a választási kampányban mindazt a sok baromságot, amit most elkövet, vagyis felhatalmazást sem kaphatott ezekre.

    Tehát aki azt mondja, hogy ez a népszavazás a boltok nyitvatartásán túl a hatalom megrendszabályozásáról is szól az fején találta a szeget. ARRÓL IS KELL SZÓLJON, és ezt a hatalom döntötte a saját fejére.

  • Leguan:
    Pontosan!
    Amiket felsoroltál, az a „Korporatív Államberendezkedés” egyik legfontosabb ismérve.
    Még Mussolini dolgozta ki a harmincas években.

  • Figyelő
    2016 április 8
    5:55 du.
    Nem, galambocskám, nem magyarországról írtál. Ezt írtad: “Amúgy, a kereskedelem is megáll a világban vasárnap. Legyen az USA, Kanada vagy más nyugati ország.”Úgy látom, nem vagy egészen tisztában a „bevásárlás” és az „ügyintéázés” szavak közötti különbséggel.
    Hadd segítsek.
    A bevásárlás az, amikor benyitsz egy ajtón, köszönsz,- oszt vagy visszaköszönnek, vagy nem- odamész a pulthoz, kérsz negyedkilo csirkehátat… várjál nem.. Az egy másik ország.. Szal. bemész, köszönsz, visszaköszönnek. Fogsz egy bevásárlókocsit, vagy egy kosarat, és elindulsz a sorok között. Amire gondolod, hogy szükséged van a következő néhány napban, esetleg egész héten, mert a többi napokon reggel kilenctől délután ötik bent ülsz az irodában, utána rohansz haza vacsorát készíteni, ellenőrizni a gyerek leckéjét, megkáérdezni a férjet/feleséget, hogy milyen napja volt.
    Az ügyintézés meg az, amikor benyitsz egy ajtón, köszönsz, biztos, hogy nemköszönnek vissza, húzol egy sorszámot, harmadmagaddal vársz vagy három órát, közben kitöltöd a másfélkilo nyomtatványt, amiben olyan kérdések vannak, hogy anyja neve (három példányban), tartozol-e valamilyen vércsoportba, s ha igen, miért?, szal mikor odaérsz az ügyintéző elé, akkor ő á
    tveszi tőled a paksamétát, megkérdezi a nevedet, címedet, kedvesmama nevét esmeg (biztos, ami zicher), telefonszámodat, SIN számodat, majd közli, hogy harminc napon belül majd válaszolnak a kérvényedre. (Vagy nem.) Ezt hívják úgy, hogy Hivatal.
    Az valóban nioncs nyitva vasárnap, Sőt! Szombaton sincs.

  • Marcsi
    2016 április 9
    8:14 de.
    T. Hölgy.
    Mondana nekem néhány olyan üzletet Kanadában, amelyik vasárnap zárva van? Nem sarki trafikost, vagy valaki látta, amikor hallották nevesincs valamit, hanem élelmiszeráruházat, bevásárlóközpontot, műsaki, vagy bútoráruházat.
    Előre is köszönöm.

  • Belzebub
    2016 április 8
    7:12 du.

    Bubi!! 😀
    Volt nekem egykoron egy főszerkesztőm, aki hivatalból végig kellett, hogy ülje a megyei pártbizottsági üléseket. Valami teljesen baromságról szóló. nevetséges vita kapcsán a megyei főkos egyenesen tőle kérdezte, hogy mi a dologról a véleménye.. Azzal nyitott, hogy Vaszilíj Fjedorovics Sopatkin szerint,- és mondott valami teljesen odanemillő dolgot, ami elutasította lényegében a témát.. A bizottságiak hümmögtek egy kicsit, majd elvetették a kérdést. Ülés után a párttitkár et odament Jánosunkhoz, (Rigó Jánosnak hívták) és megkérdezte, hogy ki az a Vaszilíj Fjedorovics Sopatkin. Ő meg faafrcal: fogalmam sincs. Az előbb találtam ki.. 😀

  • Hát,. én nem is tudom.-
    Szerintem mindenhol a kormány dönti el az üzletek nyitvatartási TÖRVÉNYEIT, ez a dolgúk, hogy törvényeket hozzanak.

  • Figyelő:
    Hogy TE mennyire tévedsz !
    Mintha nyomot se hagyott volna Rajtad hogy Kanadában élsz már hosszú évtizedek óta !
    Modern nyugati piacgazdaságokban az a Kormány legfontosabb dolga belpolitikai szempontból, hogy a mérleg nyelve legyen a munkaadók és a munkavállalók között.
    Nem pedig az hogy hülye törvényekkel befolyásolja a piac működését.
    Megvilágítom:
    HA egy kereskedő nyitva akar lenni vasrnap de nem akar ezért többet fizetni az alkalmazottaknak, a Kormány dolga hogy igazságot tegyen. Törvénybe iktathat egy munkavállalók által is jónak tartott bérkiegészítést.
    TE Kanadában élsz egyáltalán?
    Mert amiket időnként leírsz ide, abból arra gondolhatnók hogy tán Bulgáriában.

  • Kedves Figyelő!

    Nem, nem mindenhol a kormány dönti el az üzletek nyitva tartását.
    Nem minden kormány lopózik be a házamba, a konyhámba, a hálószobámba. Nem minden kormány akarja eldönteni, hogy mikor, és mit csináljak, mit gondoljak, miben higgyek, mit vagy kit szeressek, utáljak. A diktatórikus kormányok igen, a demokratikusak nem.
    Nem az a dolguk, hogy törvényeket hozzanak (ebben igaz, 2010 óta Magyarország jobban teljesít!), hanem az, hogy kevés, de jó törvényt hozzanak. A túlszabályzott rendszerek hamar becsődölnek (erre ma Magyarország kifejezetten jó példa).

    Tisztelettel:
    terminus

  • fausi!

    Én nem Kanadában élek,de ha rákattan az internetre(egyszerű!)akkor pillanatok alatt tájékozódhat,ugyanez vonatkozik Németországra is
    ahol széles körben zárva vannak.
    Izraelben pedig pár éve nagy vita volt,a legfelsőbb bíróság megtiltotta péntek napnyugtától szombat naplementéig a nyitvatartást,egyes önkormányzatok és kevésbé vallásos kerekedők
    tiltakoztak és volt akik engedélyt is kaptak,főleg a turisták által látogatott részeken,főutvonalakon(ezt is pillanatok alatt meg lehet
    találni a google keresőben.
    Tehát nem csak nálunk van vita erről és persze senki nem akarta a
    kormányt ezért leváltani,ami röhej!
    Itt egyesek szidják a keresztény vallást,míg a zsidó vallás előírásai persze szentek,,,,persze alapvetően nem vallási hanem politikai okokból,ezt mindenki tudja!!!!

  • Figyelő!

    nem a kormánynak,hanem a dolgozóknak kell dönteni,a kormány csak figyelembe veszi (a miénk igen!)a többség véleményét!!!
    Itthon családos kereskedelmi alkalmazottak szeretnék a vasárnapot
    a társukkal,gyerekükkel tölteni,akik hétköznap dolgoznak,iskolába járnak…a többség ezt akarja és ebben a kereskedelmi dolgozók szakszervezete is támogatja őket(vallástól függetlenül!!!!)
    Aztán vasárnapra 100 %-os pótlék járna….amit multik eddig nem fizettek ki!!!!!tehát az egyedülállók is csak szabadnapot kaptak,törvénytelenül!!!!!
    Az ellenzék jobb híján és nevetségesen uszít,és ha ki is írják a választásokat- amit legalább 500.000 fő aláírásának kell megelőzni……(nem jön össze nekik!)biztosan elbukják,így egy újabb szánalmas erőlködés,aminek bukás lesz a vége!
    Eddig is voltak engedéllyel és részlegesen nyitvatartó üzletek,meg kisboltok ahol lehetett vásárolni,ha valaki elfelejtett valamit!
    Na meg a lényeg,hogy még a „régi szép” időkben a szocik is különbek voltak a mostani ellnezéknék,mert ugye akkor minden zárva volt!
    Na aki értelmes az megérti,aki nem az meg a szánalmas kisebbség!

  • sötét,bunkó geyza meg csak beszélgessen a „sajátjaival”,és az ápolóival,neki nem osztottam lapot!Világos? ha nem ,a hiba az ő „készülékében” van!
    Annak ellenére,hogy ő itt a fórum egyik esze (?) senkit nem érdekel!

  • Nem tudom miért vagytok odáig ezzel a vasárnapi bezárással!
    Emlékeztek ??? A szocialista,liberális KÁDÁR rendszerben minden bolt ZÁRVA VOLT VASÁRNAP.Emlékeztek ti voltatok hatalmon ill.elődeitek,az utódpárt elődei.
    A rendszerváltó belső ellenzék mégsem tiltakozott sosem,hogy vasárnap dolgozni akarnak a munkások , nyissanak ki a boltok.Vagy ez a kádár rendszer és az egyházügyi hivatal( ők képviselték a Vatikánt) közötti megállapodás volt ,hogy az emberek tudjanak templomba menni? (nem mentek ,mert ekkor művelték a háztájit),majd később a diktatúra megengedte ,hogy az egyébként is nyitva lévő kocsmákban lehessen kenyeret árulni,majd később( valószínű nyugati nyomásra –fel kellet készíteni az embereket a vasárnapi nyitva tartásra,rá kellett szoktatni őket,mert tudták később úgyis így lesz,)kijelölt élelmiszer boltok vasárnap délelőtt nyitva lehettek.És majd jöttek a multik és a pénzéhes világuk.
    De ugye akkor lehettek zárva–mert azt a dolgozók Vívták ki a liberál- szocialisták segítségével,de most nem lehet zárva tartani,mert most a dolgozó dolgozni akar és nem a családjával lenni,meg ezt a „hülye” keresztények szerették volna bevezetni— ez így összességében egy kicsit amnéziás gondolkodás! .Mert ez így jó : ezzel is lehet a családokat szétverni,szétzilálni és akkor egy : a liberalizmus által irányított embertömeg alakul ki.
    Ez az egész csak egy nagy gumicsontocska amit erre használ a kormány ellenzéke : hergelni a kormány ellen,állandóan felszínen tartani a témát és ez folyamatosan feszültségben tartja az embereket és ehhez még lehet hozzátapasztani dolgokat ami megint a kormányzat ellen hergeli az emberek egy részét -és így tovább,és így tovább és így tovább.
    De itt egy AMERIKAI ÜZENET . Ez fontosabb :
    AMERIKÁBÓL JÖTT ÜZENET .
    “”””…..Virágzó demokráciát lát Budapesten az amerikai képviselőház Európáért is felelős albizottságának republikánus elnöke, Dana Rohra¬bacher…..””””
    “”””…….
    – Mi a véleménye – az időnként Washingtonból is hallható – bírálatokról, amelyek szerint nem teljes a magyar demokrácia, nem működnek a „fékek és ellensúlyok” a politikai rendszerünkben? Egyetért ezekkel?
    ……..
    – Nem. Véleményem szerint Magyarország nagyon is virágzó demokrácia, erős vezetőjük van, márpedig ahol erős vezető van, oda erős ellenzék is dukál. Az egész világon ez a gyakorlat. Nem veszélyezteti a demokratikus kormányzás alapvető fogalmát, viszont van végre önöknél valaki, aki vállalja a feladatot, és változtat a korábbi rossz irányvonalon. Én annak idején hét évig dolgoztam a Fehér Házban Ronald Reagan elnöknél. Elmondhatom: az első pár évben rágalmazták, démonizálták az elnököt. Ma pedig szentként tekintenek rá. Ő is erős vezető volt, akihez a demokrata pártiak ugyanúgy álltak hozzá, mint az itteni kormányhoz az ellenzéke……””””””
    Hát hiába AMERIKA véleménye is változik.
    Üdvözlök mindenkit !

  • Geyza

    Az a felismerésed, ami azonosságot vélt beírásom, valamint Mussolini korporatív állama között, három opciót indított be énnálam:
    1. Valamit félreértettél a Ducenál.
    2. Valamit félreértettél nálam.
    3. Valamit félreértettél mindkét nagy ideológia-alkotónál.

    Egyébként az olasz azt mondta, hogy a társadalom nagy érdekcsoportjainak (korporációinak) nem ütközgetni kellene, hanem békésen egyeztetgetni. Ezzel rúgni vélt egyrészt a szabadversenyes piacgazdaságban, másrészt a proletáros osztályharcban.

    A leguan meg azt írta, hogy Orbánéknak nem kellene belepofázniuk a polgárok magánéletébe.

    Valahogy nem látom az egybeesést…..

  • Az európai baloldaliak nem egyeztetnek????
    —pedig szoktak—
    „””…A vasárnapi zárvatartásért küzdenek a német szakszervezetek

    Miközben Magyarországon a baloldal a vasárnapi nyitva tartás mellett kampányol, a német szakszervezetek még azon a kevés vasárnapon is bezárnák az üzleteket, amikor azoknál valamilyen közelgő ünnep vagy rendezvény alkalmából indokoltan költhetnék pénzüket az emberek….

    ……..A szakszervezet ünnepel

    Katja Deusser, a ver.di kereskedelemért felelős szakszervezeti titkára örül a döntésnek: „Nagyszerű siker ez számunkra. A vasárnapot, az élet ritmusának egyetlen munkamentes napját az alkotmány védi. Ez a nap a pihenésé, az egyesületi életé, vagy hitünk megéléséé” – nyilatkozta a Bildnek. A szakszervezet szerint a vasárnapi nyitva tartás csak a pénzéhséget és profitot szolgálja, amit az emberek szabadidejük, pihenésük, sportos vagy kulturális kikapcsolódásuk feladásával fizetnek meg….”””

    Ezek is azt igazolják,hogy csak hisztéria keltés az egész ezzel kapcsolatos dolog Magyarországon.
    Üdvözlettel.

  • Kisapám Toth Kisnyilas Potyka:
    MI nem vagyunk Németországban, ha még nem vetted volna észre.

    Toth testvér:
    HA majd itt is akkora lesz az életszínvonal mint Németországban, akkor lesz értelme annak ami mellett itt és most hörögve és acsarkodva lobbyzol.

    Nektek, FIDESZ-ből létrejött náciknak tökmindegy hogy mi mellett lobbyztok, a lényeg az hogy legfdőbb irányítóktól érkezzen az ukáz.

    Nyamvadt kis propagandista vagy, aki ott és akkor hazudik amikor a pillanatnyi helyzet megkívánja.

    NEKED semmi közöd a magyarokhoz. TE pártérdekeket képviselsz.

  • Gézuka –az igazság nagyon fáj.Gondoltam hogy ebbe az irányba fogod kiforgatni.De észrevetted : a kádár rendszerben sem volt nyugat németországi életszínvonal.
    Propagandista sem vagyok,mint ahogy –a kedvelt szólásod szerint: náci sem,kisnyilas sem,ezt a másik oldalon megmutattam neked,hogy hol is vannak — a ténylegeseken kívül.
    A korábbi sok-sok beírásodat figyelembe véve te vagy az idegenlelkű -nem én.
    Most fogtál egy újabb dolgot amit belém akarsz beszélni,de nem leszek Hazámnak ellensége és nem vagyok az.
    A testvérem már meghalt,nem tudok róla .hogy te az lennél,nem voltunk együtt gyerekek-ilyesmire nem emlékszem.
    Egy biztos : nem kell vagdalkozni,szét kell nézni a világban mert a dolgok egy kicsit másmilyenek,mint aminek sokszor látod.
    Ja ! de a pártokat te képviseled-én egyet se.
    Figyelj ide : most ez zajlik : a baloldal rátelepedett a sok felhergelt baloldali tanárra( hó végén csak azt kell megnézni megérkezett-e a fizu),rátelepedett a vasárnapi munkákra stb. jön majd egyéb is : ezekkel hisztériát akar kelteni,elégedetlenséget szítani-minél magasabbra annál jobb alapon—és így ( meg amiket itt más már leírt ,akár azzal a módszerrel is),akarják megdönteni a mai kormányt. Erről szól minden–mert már nagyon szeretnének ” hatalmon” lenni , hogy ők csinálhassák az osztogatást,fosztogatást.
    Erről szól az egész és ezt támogatják agyba-főbe egyesek,ahol tudják.
    Magyarnak lenni nagyobb öröm ,mint idegen lelkűnek.
    Üdvözlöm gondolkodásod.
    Nagyonteljes üdvözleti tisztelettel.

  • Végig olvasva tóth Péter okfejtéseit,messzemenően Geyzának adok igazat!

    Nincs sok értelme ugyanis úgy „vitatkozni” valakinek, hogy a tények figyelmen kívül hagyásával csak és kizárólag a tagadás lábát vesse meg!

    Tök mindegy,hogy a német szakszervezet miért küzd – kérdés milyen eredménye lesz – ha itt magyar-honban alapból mások a viszonyok, azaz a körülmények! Az,hogy a német „zemberek” (úgyis mint „német családok”) mit hogyan látnak, és mit fogadnak el,a legkevésbé sem jelenti, hogy a magyar családok elképzelései, igényei pusztán hisztéria keltésen alapulnak. Sem vásárlói, sem dolgozói oldalról!
    Szeretnék sokan úgy beállítani (pl tóth Péter) hogy az üzletek vasárnapi üzemelése a magyar ellenzék fóbiája, holott ez az igény elég köztudottan oldal független, és ez jól is van így: ne akarjunk már ebből is politikai kérdést csinálni,legalábbis a hétköznapi emberek, alkalmazottak oldaláról ne, hagyjuk meg ezt a politikusainknak akik pajzsként maguk elé tartva a kérdést, habosítják a dolgot saját érdekeik szerint!

    Közvetlen környezetemben két „dolgozó” is van, mindketten egy- egy nagy bevásárló kp.alkalmazottai, és egybehangzóan állítják, az üzleteik munkatársainak jó része szeretné ha visszakapnák az addig megszokott menetrendjeiket! Vannak közöttük gyermekesek, családosok is szép számmal, és ennek oka csak részben az időbeosztás – felváltva vannak a gyerekeikkel,hozni vinni tudják őket, sok ügyet eltudnak intézni hétköznap stb – de jelentős részük a vasárnapi műszakért járó pénzt hiányolja! Állításaik szerint min. 15-20-25 ezerrel csökkent a havi fizetésük ami a szektorban megkereshető (eladó, ptáros, kirakodó, árufeltöltő) jövedelemnek jelentős része!
    Kötelezésről pedig nincs szó – olyannyira nincs, hogy a hétvégi, főleg a vasárnapi műszakért valóságos bokszolás folyt! Tehát mindaddig amíg van önként jelentkező aki nyilvánvalóan utálja a családját, ateista és főleg mazochista ( több ista nem jut szembe)vagy bármi oknál fogva a vasárnapot preferálta, mindazon keresztény dolgozóknak nem kell/ett aggódni akik vasárnap messze elkerülnék a mhelyeiket!

    Még egy apróság, amit nem árt figyelembe venni még a tóth Péterrel keresztezett marcsiknak sem: a kereskedelem, na pláne a multik épp és pont az a terület amelyről már a belépés azaz a munkavállalás pillanatában tudni lehetett, hogy ott bizony sor kerül(het) vasárnapi műszakra is! Aki tehát ezt szeretné elkerülni, az vagy kösse ki jó időben az elképzeléseit (hátha elfogadják!) vagy ne oda menjen dolgozni, ahol ettől tartania kell ! Válassza inkább a Coop,CBA,Real vagy a Honi láncolat kisebb üzleteit,ahol ugyan bőven dolgozniuk kell vasárnap (400 négyzetméter alatt)- már ha be van osztva!- de mégis csak más az ha hazai vállalkozások zsákmányolják ki őket, és vágják haza a családi életüket, mintha ugyanezt egy multi tenné! A tetejében a vasárnapi műszak, ha beosztáson alapul,nem is jelent minden vasárnapot a hónapban! Ennyit az alkalmazotti oldalról!

    Mi hülye fogyasztók pedig köztudottan nem a „sót-krumlit és kenyeret” csere miatt igyekeznénk (már aki) a bevásárló kp-ba, és egyéb plázákba, hanem a szükségen kívül – bizonyos fokig létformánkká is vált, már a rendszerváltás után!
    De legyen ez ma mindenkinek a maga döntése, hogy miért, mikor, mi okból megy/menne vasárnap ilyen bűnös helyekre: csupán nézelődni szeretnének bútort, ruhaneműt, műszaki cikket,fűmagot vagy lépegető exkavátort – vagy mindjárt összekötve a hasznosat a kellemessel vásárolni is szeretne, netán egy-két hétre valót, mert így alakult az időbeosztása,élete, körülményei!

    Kár ezt ragozni, hisz természetesen ha mindezt valami leküzdhetetlen akadály hiúsítaná meg, nagy valószínűséggel túltennénk magunkat rajta, és túlélnénk ha VÁSÁRNAPON nem vásárolhatnánk, és nem mustrálgathatnánk mi mindent vennénk ha némileg tehetősebbek lennénk! Ám a Fidesz-KDNP hatalmasainak mesterséges, másról a figyelmet elterelni kívánó rendelkezései nem tartoznak a leküzdhetetlen akadályok közé!

    A vasárnapi „vásárlás” már létformánkká vált, sokaknak egyfajta program, szórakozással egybekötött kedvelt időtöltés – és ha semmi nem szól ellene miért kell az embereket felesleges tiltásokkal és előírásokkal egrecíroztatni? Miért kell kormányzati szinten családi „életre nevelni” felnőtt, önállóan gondolkodni és dönteni képes embereket olyan indokokkal amelyek egyben és külön külön sem állják meg a helyüket ?
    Nem mond ellent a család együttlétének a bev.kp. mert bőven lehet, hogy sokaknak épp ez jelenti a együttlétet, amire készülnek, mint ahogyan az is nyilvánvaló hogy nem tart ez sem 24 órát, ahogyan a mise sem! Azaz templom előtt is után is stb éppúgy lehet ide oda menni, mert a kettő nem zárja ki egymást – ja és az Auchanban, vagy a Lidl-ben épp úgy lehet valaki családját szerető keresztény, ha épp a gyereknek vesz tréninget,az OBI-ban palántákat amit azon nyomban hazamenet mindjárt el is ültet a család, vagy ha épp a nehezen mozduló idős beteg hozzátartozóknak vásárolunk be, mert csak így, ilyenkor tudjuk összehozni időben!

    Nem gondolnám, hogy külön fel kellene hívni a figyelmet arra, hogy a kereskedelmen kívül hányféle szektorban van vasárnapi, sőt éjszakai munkavégzés – az ott dolgozók ezt eleve így fogadták el úgy, hogy még csak különösebben megfizetve sincsenek! Sőt!
    Nekik a jelek szerint nincs családjuk, gyerekeiket nem kell vasárnap simogatni, és örök bűnben élik az életüket, hisz feltehetőleg jó néhány miséről hiányoznak….

    Szemforgatás a köbön ami itt folyik, és már rég nem a vasárnapi üzletekről szól! A lehetőségéről,hogy magam dönthessem el mi a fenét kezdjek a vasárnapommal, és úgy általában az életemmel!
    Eddig sikerült, remélem ezután is megbirkózom a feladattal…

  • Na Besancon..ilyen hosszú hozzászólásra se időm,se kedvem és nincs semmi értelme.!!!reklám alatt írok….
    Én olyanokkal találkoztam(családosok!!)akik nem igazán…szeretnének vasárnap dolgozni.pláne,hogy eddig nem kapták meg a 100 %-os pótlékot(még a szocik idején is járt…!!!)Naponta vásárolok nem hazudozok,nem uszítok!!!!
    Mint írtam a kereskedelmi dolgozók többsége és a szakszervezet sem támogatja a vasárnapi nyitva tartást!(régen a szocik is tiszteleteben tartották a pihenőnapot)
    Aztán ha mégis beindul a dolog a multik a szigorított törvény értelmében (pótlék!)emelik az árakat,ami a vádárlóknak sem lesz jó.ami a szavazást illeti az még odébb van az idióta ellenzéknek több mint 200.000 aláírást kell gyűjteni,hogy egyáltalán legyen
    szavazás,persze hónapok múlva….az eredmény meg már előre borítékolható…..találjanak ki valami normálisabbat,ésszerűbbet…

  • Besancon:
    Konkrétan tudom, hogy a TESCO-nál, ahová járok hetente egyszer, baromira dühösek voltak a dolgozók a vasárnapi üzletzár miatt.

    Aztán meg Tóthka csak azt trollkodja ide amit előírnak neki.
    Mit érdekli őt a valós helyzet?
    Ha az a feladat hogy valami ellen kell -bármi is legyen az- a maga ájtatatos alamuszi módján hozzá dörgölőzni, akkor azt teszi.

  • Marcsi:
    Minden világos.
    Nem tudsz értelmezni háromnál több olyan mondatot, amikben alanyon és állítmányon kívül más szavak is vannak.
    Ciki…

  • geyza dugulj be a „0” értelmeddel,eszeddel,nem kérdeztelek….
    Amúgy meg nem a hétköznap gürcölő munkásosztályhoz tartozol,meg ha egyáltalán van hited,biztosan nem keresztény vagy…egyszerűen bunkó,sötét alak!
    Hazai lámpa!abban igazad van,hogy régen járt a pótlék,Gyurcsány szoci csökevény…lefaragta,de nem vagy képben:Orbán pontosan azt mondja,hogy jár!!!na itt a bökkenő
    csak a multik nem akarják megadni,hanem csak egy szabadnapot ami nem ugyanaz,ezt Te is tudod(?)!Ha meg kötelező lesz akkor az árak is emelkednek!A gyengébbek kedvéért,amúgy nem voltak elbocsájtások a vasárnapi zárva tartás miatt!!!!

    Pontosan ma vásároltam egy közeli és egy hete hétvégén is nyitva tartó Spar üzletben,ahol a dolgozók „hullák” voltak és egyáltalán nem örültek….a csemege (hentes..)pult mögött nem is állt senki!
    csak azt javaslom,hogy aki nem itthon él az dumáljon bele a dologba,ne érveljen a kereskedők ellen,aki meg itthon él és tisztességes,az ne hazudozzon össze-vissza,nincs értelme a többséggel szemben!

  • Ha egyszer egy ló „megszólal”… 😀

  • Kiváncsi vagyok, milyen gumicsontot, dobnak a ballereknek, mert erre nagyon gyúrtak… Aláírás gyűjtő haladó gondolkodású banyák, zaklattak, volna bennünket, piros MSZP topban… A lop – stop táblát már lelőtte Kuncze, a csuti kis vonat meg elment… most, mi lesz.. hogyan fogják megszólítani a választókat ? Fidesz segíts, nekik, mert egy demokráciában ügy illik, hogy az ellenzéknek, kell valami acsarkodni való amire a politikai lúzerek rácuppanhatnak…

  • Látom a kormány megváltoztatta a rendeletet. Már nyítva tarthatnak vasárnap is az üzletek.
    Kiváncsi vagyok, ez ellen ki fog szónokolni?!

  • Figyelő!

    Ma több híradóban is foglalkoztak a témával,a kormány hajlandó változtatni,ezzel sok millió forintot megspórolva egy népszavazás
    miatt!(ennék fontosabb ügyek is vannak az országban)Holnap dönt a parlament!Egyébként szó sincs meghátrálásról, sőt tekintély vesztéséről és csak a tilalmat törlik(amit egyébként a túlhajszolt kereskedelmi dolgozók érdekében hoztak,akiket a szakszervezet is támogatott!!! a vallás kérdése csak másodlagos volt)
    Érdekes módon a baloldal eddig nem kötötte,ki,hogy járjon 100 %-os pótlék,meg,hogy aki nem akar,vagy nem tud vasárnap dolgozni annak ne legyen kötelező……csak most szajkózzák a Fidesz alapvető
    kötését,megfeledkezve természetesen arról,hogy még a mai szocik komcsi elődeik is tisztelték a vasárnapi pihenőnapot….na ez őket minősíti.Most tébolyultan ünnepelnek szerencsétlenek nem fogják fel,hogy az egész „vihar a biliben”kategória,meg ugye ettől az ellenzék még marad a béka s…ge alatt,míg a Fidesz magasan vezet!
    Hát ennyi eszük van csak……had örüljenek szegények,hogy legyőzték a jobboldali kormányt!A bolondoknak is jár egy kis öröm…arról már nem is beszélve,hogy a népszavazás eredménye nem biztos,hogy nekik lett volna kedvező!………(?)
    Neked meg a normálisoknak írtam,a többiek meg csak igyanak tovább örömükben…..

  • hazai lámpa!

    A Fidesz miután a szocik minden szemétsége kiderült….már háromszor nyert és még azt is megengedheti magának,hogy nagyvonalú legyen,semmit sem veszít a pozíciójából,csak nyer és bizonyítja,hogy minden ellenkező és hazug híreszteléssel szemben, itthon bizony demokrácia van,nem úgy mint régen!!!Na előbb utóbb csak felfogja a baloldal élén a „karizmatikus és észlény” Tóbiás Józseffel,a többiekről,akik be sem jutottak a parlamentbe,meg egyenesen időpocsékolás beszélni!

  • akárki!

    egyébként nem a lakosság 80%-a követeli Kiss Lászlótól,hogy mondjon le,sokkal kevesebben és politikai okokból…,bizonyítékok hiányában…sok régi és híres sportoló kiállt mellette!
    anno 50 éve/!!leült 21 hónapot(vagy elkövette,de biztosan nem…) majd bizonyítékok hiányában felmentették…érdekes tanúskodtak(nem akárkik)vajon miért?
    Egyébként lemondott….
    Szepesi Nikolett, aki maga is beismerte a könyvében,hogy imádott fűvel fával dugni….ehhez nem tudott hozzájárulni, mivel akkor még nem is élt,csak példa rá,hogy többen önként és dalolva vettek részt szexpartikban…na le is csúszott a hölgyike rendesen!
    Úgy gondolom utána kéne járni alaposan régi és nem egyértelműen bizonyított dolgoknak mielőtt valaki cikket ír.vagy ítéletet mond !!

  • Ló Mari:
    Hazudsz , ferdítesz , félrebeszélsz.
    De már mexoktuk…

  • geyza!

    Bár megfogadtan nem vitatkozom elmebetegekkel,(ez a „szakemberek”..dolga)de most kivételt teszek:

    „Az ember nem annyi amennyi,hanem annyi,amennyi tőle kitelik”
    (Nagyon igaz!,bár nem biztos,hogy felfogod?…)

    egyébként: Murphy
    Na pá,tovább nem érek rá!

  • Ez a hülye nőszemély képtelen elszakadni minden perirat és tény ellenére attól a fixaideájától, hogy 21 hónap után bizonyítékok hiányában felmentették a másodfokon jogerősen , letöltendőre ítélt kis patkány úszó-sztrovacseket, akire láthatólag istenként tekint fel ez a bolondnő.

    Agynélkülikém: Csak nem a keze alá jártál annó úszóleckéknek elnevezett bizsergés-borzongásra ?

    Gondolom az „aládnyúlásai” ott a vízben mély emlékeket hagytak benned, amit más mélyemlékek nem tompítottak, me nemvoltak..

    Peg azt hazudtad régebben hogy TE Claudia Cardinale hazai manifesztálódása, vagy valami hasonló csábleány voltál.

    Hátakkómeg?

  • Ló Maris:
    Ez a „ember nem annyi amennyi” dolog ugyan egy Örkény idézet volt, de ilyen apróságokkal netörődj.
    Te idióta.

  • Marcsi!
    április 10. 3:14

    Légy szíves jelöld meg azt a megszólítást, mondatrészt, vagy egyéb kitételt, mely arra utal, hogy a kereskedelemmel kapcsolatos hosszabb lélegzetű helyzetelemzésemet neked írtam, neked címeztem!
    Előre is köszönöm!
    Ha csak nem az indította el a fantáziádat, és vezetett téves önértékelésre, hogy feltűnően nem értek egyet az általad összezagyváltakkal?

    Mert tudod, ennyire azért nem hibbantam meg – pontosan ismerem ugyanis az értelmi szintedet,tisztában vagyok egyéb kvalitásaiddal, így még véletlenül sem kezdenék semmilyen elvi ill. gyakorlati jellegű érdemi vitába veled az itt ragozott témában – sőt,ha nem veszed zokon más egyéb területről sem!
    Ami nem megy azt nem kell erőltetni – ez ugyan nem dakota, de attól még igaz!

  • Marcsi,

    Kiderult, hogy nyomas alatt, kellett a sportolok kialljanak Kiss Laszlo mellett. A nagyobb problema, hogy Gyarfas, es mindenki tudta hogy mi tortent es csak nyomas alatt, az emberek felhaborodasa miatt mondott le Kiss Laszlo. Idem, a vasarnapi boltbezarast.
    Tudod anno volt olyan hogy peldakep. Oszinten, ameddig nem derult ki az ugy, minden tiszteletem Kiss Laszlo -e volt. Egerszegi, es mas nagy uszok edzoje, remek szakember. Ezt senki nem vitatja.
    Szerinted miert lehetett ujra edzo a 70 evekben ? Ne legyunk naivak. Tobb mint valoszinu, hogy egy par jelentest irjon, a kollegakrol, mi is tortenik a sportvilagban.
    Itt van, hogy valaszol a riporter kerdesere a Kiss Laszlo.
    Ilyen embert vedsz Marcsi.

  • Lószerű Máris:
    Jó kövér lehecc ha naponta kell lemenned bevásárolni.
    /Forrásmunka:fenntebbi beírásod/

    Jobban tennéd ha lejárnál kocogni a TV előtt meg a számítógép előtti ücsörgés és mértéktelen zabálás helyett.
    Még a végén felfordulsz itt nekünk valami kis emésztőszerviben.

    Kár lenne nélküled.
    TE annyira idóta vagy, hogy az már mulattat.

  • szerencsétlen idióta… a másik hasonló (mai!)cikkben már hozzászóltam,fölösleges tovább lejáratni magad….próbálj kicsit kultúrálódni,bár tudom tudom neked nem könnyű!
    Jó műsor van….pá!

  • Marcsi
    2016 április 10
    4:01 du.

    Van eladó ismerősöm, azóta még nem beszéltünk, hogy eltörölték a boltzárat.

    Ha ma a vasárnapot ugyanúgy fizetnék, mint Gyurcsány előtt, akkor tódulnának a dolgozók a hétvégi túlórára meg a folyamatos műszakba. De nem tódulnak …

  • Brainless Marcsa:
    Ahelyett hogy könnyű fajsúlyú hülyeségeket írogatsz hozzám,
    inkább magyarázzad meg hogy honnan vetted azt a blődséget , hogy egy Örkény idézetet a „Murphy Törvénykönyve” c. örökzöldben olvastál ?
    Az általad felhozott idézet, szövegkörnyezettel együtt:

    *****************************************
    Marcsi
    2016 április 11
    4:01 du.

    geyza!

    Bár megfogadtan nem vitatkozom elmebetegekkel,(ez a “szakemberek”..dolga)de most kivételt teszek:

    “Az ember nem annyi amennyi,hanem annyi,amennyi tőle kitelik”
    (Nagyon igaz!,bár nem biztos,hogy felfogod?…)

    egyébként: Murphy
    Na pá,tovább nem érek rá!
    ********************************************

    Kedves Lópaci Mária:
    Mindezekből az derül ki hogy akkora sznob vagy mint a Szabadságszobor.
    Sem Murphyt nem olvastad , sem Örkényt.
    (Őrkényt én csak felületesen, de erre a mondására halványan emlékeztem)
    Viszont kedves idióta , ha Murphyt próbálod idézni , ügyelj szavaidra. Fejből tudom majdnem az egészet.
    Az a munka NEM a magadfajta hülyének a „vadászterülete” !

  • gezya már az őrület határán van….én még szerencsére nem,tudom mit írok és honnan…
    egyébként le kéne nyugtatni,mert már szinte látom ahogy habzik a szája,amikor a megzakkant elméjével keresi a szavakat a becézésemre…(szerncsétlen…)

  • Besancon!
    Egyébként nem csak az utolsó hanem az ápr,9-i hozzászólásodra(AMIT KIFEJEZETTEN NEKEM CÍMEZTÉL) reagáltam,talán nem tilos? egy fórumon (azért fórum…)és az sem számít,hogy nem értünk egyet(nem kötelező)nem gondoltam,hogy ez ennyire „felháborít”….az meg ugye nem,hogy nekem
    bárki írhat,vitatkozhat…ami természetes,de jó lenne,ha netán azt is észrevételeznéd,hogy egyesek ezt milyen alpári stílusban teszik…na ez már nem természetes,de sajnos a fórum sajátja…..

  • Marcsi!

    Ne pufogj, hanem figyelj oda! Az itt közölt cikk alatt a „Boltzárral” kapcsolatosan fejtettem ki a véleményemet, többféle szempontra kitérve (ápr.10 1:09) Nem adresszáltam senkinek,hanem általánosságban küldtem bárkinek aki elolvassa !

    Majd te közölted,hogy „ilyen hosszú cikket, nekem se időm se kedvem…nincs értelme” stb stb.(?)
    Ezután kértelek meg, jelöld azt a félreérthetetlen azonosítót, melytől egyértelmű, hogy a hsz-t neked szántam, neked írtam !
    Nincs ilyen, nem is tudtál mit válaszolni, – de semmi gond, elég lett volna annyi,hogy tévedtem, félreértettem valamit stb. Rosszul látod,nem háborít fel, csak arra kérlek ne zagyválj!

    A cikk, amelyet viszont valóban neked írtam, egy másik cikk, másik témája volt ( értelemszerűen másik oldalon) ha jól emlékszem Kiss L.-val kapcsolatos!
    Ne keverd tehát, mert marhára nem mindegy, hogy Gizike vagy Gőzeke!
    Ha nem tudod figyelemmel kísérni,te kinek válaszolsz (a napokban ez is gondot okozott)vagy ki az aki kifejezetten neked ír,javaslom tarts egy kis pihenőt!
    A többi gondod nem rám tartozik!

  • Marikácskácska drága szentem:
    Azt világosan látjuk hogy nem tudod mit olvasol és mit írsz.

  • Besancom!
    Én értelmesen megírtam,hogy egyszer reagáltam a hozzám írtakra,egyszer meg hozzászóltam,lehet ,hogy nem értetted,de tök mindegy,pláne ha nekem egyesek ordenáré stílusban írnak,amikor figyelembe sem veszem a hülyeségeiket,mint ahogy most például szegény gyors felfogású geyza próbálkozik(aki ugye nem ír,nem olvas…és csak magát próbálja értelmezni,de az sem megy neki…)
    csak azt próbáltam elmagyarázni,hogy itt bárki nármihez hozzászólhat,az persze más kérdés,ha sokan össze vissza egész más témában teszik,mint amiről a cikk szól,aztán időnként belegabalyodnak…és rosszúl emlékszel ezen az oldalon volt,de sebaj…

  • Én nem az emlékezetemre hagyatkozom, hanem tudom, miután én írtam! A vitatott hsz: a „Mindennapi hazugságaink” c. cikk alatt április.11.7:59 kor történt bejegyzésem!
    Te is tudnád, ha utána néztél volna,és nem hadoválnál a levegőbe!
    Jelenleg pedig a „Jogállam – nemcsak vasárnap – zárva” c. cikk alatt írunk! Az egész dolognak persze nincs és nem is lenne különösebb jelentősége, ha nem akarnál mindenáron a másikból hülyét csinálni !

    Az összes többi keserved – mint már írtam – nem rám tartozik, és nem is érdekel!
    További szép napot!

  • Besancon!

    ha akarod csak égesd magad tovább,na látod ez a baj,hogy ha a baloldaliak tévednek képtelenek belátni,de ugye amit itt mindenki olvashatott azt kicsit
    égő letagadni..na …lapozz vissza,egyébként te sem kérsz engedélyt ha nekem írsz ugye?nem hinném,hogy nekem itt bárkitől kéne…..
    „elnézést”ha az itteni” nagy emberek” bejegyzésekre bátorkodom reagálni!
    na túlragoztuk a DOLGOT!

  • utoljára!

    BESANCON !AZ ÁPRILIS 9-I ÉS EBBEN A CIKKBEN TÖRTÉNŐ NEKEM ÍRT HOZZÁSZÓLÁSODRA VÁLASZOLTAM!!!a gyengébbek kedvéért,ellenőrizhető!
    Ti baloldaliak azzal is lejáratjátok magatokat,hogy képtelenek vagytok az igazságot elviselni,ami nagyon sajnálatos,de ugye nektek!!!

  • Ja egyébként a” mindennapi hazugságaink”cikkre is reagáltam,ott!!!
    Itt viszont az ápr.9-i Besancon „hozzámszólásra”…nem kell keverni a kettőt,és nem árt kicsit gondolkozni,emlékezni netán,hogy mit és mikor írunk és kinek?!!!
    Na kicsit jobb emlékezetet,netán önkritikát…..!