Martin McDonagh: A nagy kézrablás — a Thália Színházban

2016 április 27 5:25 de. Martin McDonagh: A nagy kézrablás — a Thália Színházban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mervyn, a kisvárosi szálloda recepciósa mindig arra várt, hogy életének dögunalmát fölkavarja egy igazi dráma. Amikor lövés dörren az emeleti szobában, és Mervyn egyedül találja a gyanús, félkezű vendéget, a drogdílernek és csajának pedig nyoma veszett, már tudja: eljött a nap.

Martin McDonaugh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősíti A nagy kézrablás is, mely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott darabja, egy gyilkos humorú élet-halál harc.

A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással…
Amire a néző még számíthat – erős karakterek, erős kifejezések

Ön káromkodott már életében? Mert mi még nem! Viszont az előadás szereplői néha cifrán szentségelnek. Mindezt persze csak azért teszik, mert közvetlen életveszélyben vannak, fegyvert fognak a fejükhöz és leöntik őket egy kanna benzinnel. Szerintünk ilyen helyzetben ez megbocsájtható. Ön szerint is, igaz?

Ha szereti Tarantino vagy a Coen testvérek filmjeit, ezt is imádni fogja! Fergetegesen erőszakos jelenetekkel és lehengerlően brilliáns szitkozódásokkal várjuk Önöket! Kérjük, jegyelővétel előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A NAGY KÉZRABLÁS c. színdarabot először 2010. március 3-án mutatták be a New York-i gerald Schoenfeld Theater-ben, John Crowley rendezésében.

Rendezte: Radnai Márk

Szereplők:
Carmichel: Szervét Tibor
Toby: Bán Bálint
Marilyn: Lovas Rozi
Mervyn: Tamási Zoltán

Fotók: Gergely Bea

230

282

292

307

328

355

 

Comments are closed