Teóriák: A valódi Rudolf Hess ült a spandaui börtönben?

2016 május 6 8:30 de.3 hozzászólás

Mai napig sok találgatásra ad okot, hogy a 93 éves korában a spandaui börtönben öngyilkos lett Rudolf Hess – aki valaha a náci birodalom második embere volt (Hitler helyettese) – nem e egy „dublör” volt?

Ki is volt valójában Rudolf Hess? 1894-ben született az akkor még angol gyarmatnak számító Alexandriában. Jogilag ugyan Törökországhoz tartozott, de a Brit Birodalom irányította. Az általános iskoláit itt végezte, de aztán a család úgy döntött, hogy a gimnáziumi tanulmányait jobb ha német földön végzi. A 14 éves Hesst egy Bonn meletti gimnáziumba iratják. Ezután egy svájci kereskedelmi főiskolára kerül és utána Hamburgban egy külkereskedelmi cégnél lesz gyakornok. A család már előre örült, hogy az Egyiptomban lévő üzletet majd ő fogja elvezetgetni. Ám kitört a világháború és Hess mint lekes hazafi bevonul. Harcol a francia és belga fronton majd Romániában és Magyarországon is megfordul.

A háború befejezése után a müncheni egyetem történelem szakára iratkozik be. Hamarosan magáévá teszi azt az elméletet, melyszerint Németország azért vesztette el a háborút, mert a zsidók és bolsik összefogtak és hátbaszurták a németeket. 1920 megismerkedik Hitlerrel aki teljesen „elkápráztatja”. A müncheni sörpuccs után együtt kerülnek börtönbe Landsbergbe. Hitler itt irja, pontosabban irattatja meg Hessel a Mein kampfot.

Hitler nem is nagyon tudott, meg utált is írni. Hitler hatalomátvétele után, ő lesz hivatalosan is Hitler helyettese és mint tárca nélküli miniszter és kabinetfőnök tevékenykedik. A háború kitöréséig mindenki úgy tartja számon mint egy hivatalnoki gondolkodású embert. Ekkor némileg veszít Hitler mellett betöltött pozicióján. Martin Bormann és Göring is egy lépcsővel feljebb kerülnek nála 1940 után. Kezd rájönni, hogy ezek az uj „háborus szelek” nem az ő vitorláját fogják dagasztani. 1940-ben kezd rájönni, hogy Németország nem lesz képes a kétfrontos háborúra mint azt sokan hitték, és elfogja veszteni a háborút. Mikor már teljesen konkrétizálódik a Szovjetunio megtámadása egy nagy terv körvonalai kezdenek kirajzolódni előtte. Valahonnét megtudta egy brit főrend bizonyos Angus Douglas-Hamilton skót herceg cimét, és azonnal levelet irt neki. Ebben békeszerződés lehetőségét körvanalazza neki. A levelet hiába próbálja meg titkos csatornákon eljuttatni Angliába, az csak a feladása után jópár hónappal érkezik meg a cimzethez. Németországban a Gestapo és az Abwehr jóvoltából, percre pontosan tudhattak mindent mindenkiről. És innen kezdődnek a találgatások. Mert az szinte teljesen biztos, hogy Hess a tervéről előzőleg egyeztetett a Führerrel. Erre enged következtetni fia Wolf, a kilencvenes években adott interjuja egy német lapnak.

Akkor amikor apja találkozott Hitlerrel csupán négy éves volt. De örök emlékként az emlékzetében maradt. Ugyan is a Führer nem a kancellárián beszélt vele, hanem Hess villájában, és ami a Fürertől ritka volt, hosszú ölelések közepette búcsúzott. Tehát nagy valószínűséggel Hitler tudhatott a tervről. És emellett szól még egy tény! Nevezetesen az, hogy akit annó áruláson vagy bármi máson kaptak, annak családját egytől egyig legyilkolták, vagy koncentrációs táborba zárták. Hess fiát és feleségét Ilse Hesst ellenben nem fogták el, nem zárták koncentrácios táborba, nem költöztették ki, sőt a háború végéig elég szép apanázst kapott havonta a Német Birodalomtól.

Mindezek után Hess lázasan kezdett el készülődni. Terve megvalósításához egy Messerschmitt Bf-110 tipusú bombázót kiván felhasználni. Többórás gyakorlás és a gépen átalakított technikai változtatások után szánja rá magát az utazásra. Itt is felmerül a nagy kérdés: ha Gestapo tudott Göring sexulális hajlamairól és azt dokumentálni is tudta, akkor Hess gyakorlatozása sem maradhatott titokban előttük. 1941 május 10.-én átad egy levelet szárnysegédjének, hogy azt másnap este kézbesítse a Führernek. Május 11.-én késő délután a legnagyobb titokban felszáll gépivel Ausburgból, hogy utána Glasgowban szálljon le. Hatalmas kerülővel éri el a brit partokat. Közben a címzett megkapja természetesen a levelet amit az MI5 előzőleg áttanulmányoz. Magának Churchillnek is nem kis fejtörést okoz és a teljes elhárítást azonnali készenlétbe helyezik. Hess gépe nem léphetett be az angol légtérbe úgy, hogy előzőleg az elhárítás ne értesítette volna a légelhárítást. Ezt jól dokumentálja a két angol cseh nemzetiségű pilóta, akik Glasgow felett megpróbálják lelőni Hess gépét. Ám utasítást kapnak a földi irányítástól, hogy hagyják békiben és emgedjék leszálni. Hess valószinüleg nem eleget gyakorolhatta a leszállást, mert összetört a gép leszállás közben. Ő is megsérült. Az angol titkosszolgálat örizetbe vette és többszöri kihallgatás után börtönbe zárta mint háborus bűnöst, hogy majd ha a Náci Birodalmat legyőzik akkor tárgyalás után itéljék halálra.

Május 12.-én a hivatalos náci közlemény azt mondta, hogy Hess hazaáruló és szökevény. Hitler olyan jelenetet rendezett amit ritkán láttak tőle. Ám itt is van némi ellentmondás. Éspedig az, hogy az előző nap kézbesített levélben Hess ezt irta a Führernek: „ha valami rosszul sülne el, nyugodtan hivatkozzon arra, hogy megőrültem, és őn tudott róla”. Tehát Hitler igen is tudott a tervről. Ekkor még elképzelhetőnek tartották, hogy a szegről végről rokon királysággal meglehet valahogy egyezni. Alig hat héttel Hess skóciai landolása után 1941 junius 22.-én Németország megkezdi a Szovjetunio elleni hadjáratát.

Még is honna ered és mi az alapja annak a sokáig fantazmagóriának hit, és a mai napig nem teljesen tisztázott ténynek, hogy Nürbergben nem a valódi Hesst itélték el. Nos a tárgyalás alatt sokszor összetéveszti a vádlottakat nem ismeri fel őket. Ezt lehet egyszerű játéknak is venni, mint ahogy maga Hess is azt próbálja felhozni védekezésül, hogy amnéziás. Mondjuk higgyük el. DE! Mikor még Angliában tartották fogva homály fedte, melyik börtönben örizhetik. Egyes források azt említik, hogy Abergevenny meletti börtönben, mig mások úgy hogy Edinburghban. Itt is sok az ellentmondás. Mikor már Spandauban volt börtönben egyszer a börtönorvos megkérdezte, hogy hol van az a sebhely amit még az első világháború során szerzett mert nem találja. Egyértelmű választ nem kapott, de egy jelentésben meg is állapítja ugyan ez az orvos, hogy semmiféle ilyen nyomot nem talált Hess testén. Akkor még is ki volt az az ember aki Spandauban ült? Ezt magát Roosevelt elnököt is gondolkozóba ejtette, akár csak Allen Dullest a CIA kösöbbi főnökét. Hogy mi is történt és hogyan, és miért „cserélte ki” Hesst az angol MI5 a titkos szolgálat azt egyenlőre nem fogjuk megtudni. A megmaradt Hess dokumentációkat 1987-ben 67 évre titkosították. Ami még elgondokoztathatja az embert az Hess halála. A spandaui börtönben ő volt az egyedül örzött rab a későbbiek során. 93 éves korában halt meg. A hivatalos jegyzőkönyv öngyilkosságot emleget. Önakasztást.

Rudolf Hess idős emberként.

Rudolf Hess utolsó éveiben.

A holtestet a temetés előtt a család egy teljesen független orvossal Dr. Spannal megvizsgáltatja. Spann arra a különos következtetésre jutott, hogy előzőleg valaki kézzel fojtogatta és ez lehetett a halál közvetlen oka. Sőt azt is megjegyezte, hogy a 93 éves öregember aki már alig bírt mozogni, hogyan volt képes a két méter magasban levő ablak foggantyúra egy elektromos kábelt kötni, amivel az öngyilkosságot végrehajtotta? Talán a nem közeli jövőben majd mindenre fényderül… 

Avi ben Giora

3 hozzászólás

  • tessek beletorodni az igazi doglott meg spandauban!!

  • Az angol katonai hírszerzés egy angliai kastélyban előre berendezett egy speciális luxus fogolytábort elfogott német (náci) . f ő t i s z t e k . számára.
    A fantasztikus kényelemmel, újságokkal és rádióval is berendezett ódon főúri várkastély szobái és társalgói – lehallgató berendezésekkel bélelve – készen várták a tábornokokat és ezredeseket a hadifogságuk nyugodt letöltésére, az unalmas idő valamilyen hasznos elütésére… Megengedték nekik még azt is, hogy egymás közt főtiszti egyenruhájukban és rendfokozatuk megjelölésével közlekedjenek, illetve jelenjenek meg bajtársaik társaságában.
    Javában folyt még a háború, amikor – a pincékben és padlásokon megbújó hivatásos gyorsírók serege (nők, férfiak vegyesen) a párbeszédek rögzítésével rengeteg, papírban sok-ezer gép és gyorsírással rögzített oldalban mérhető lehallgatott titkos anyagot, hadititkot sikerült megszerezniük az angol vezérkar, sőt a politikai vezetés számára is, segítve ezzel a német hadműveleteket megelőző nagy fontosságú lépéseiket, valamint a későbbi politikai orientációjukat is…
    Külön érdekesség számba mentek a II.birodalmi hadseregből átvett főtisztek és az újabb generációs, továbbra is buzgó nácik elvi összecsapásai a zsidó kérdést illetően. Tudniillik utóbbiaknak az így egymás közötti, őszinte beszámolói kapcsán a koncentrációs táborokban, és a zsidó és más polgári lakosok ellen elkövetett bestiális tömeggyilkosságok elkövetéséről szóló részletes személyes „élménybeszámolóinak” cinikus tálalása miatt. A régi vágású tiszturak szemérmesen, a legszívesebben ugyanis nem hallgatták volna végig emezek sokszor dicsekvő jellegű előadásait asszonyok és gyermekek programszerű kivégzésiről, az egyes esetek szadista részletezésével. Bár tudtak róluk, mégigis oly snassznak érezték, hogy ők is mindezek szem és fültanúi voltak a frontokon… Ilyenkor a [földrajzi] helyszínt is készséggel ismertették fogolytársaikkal.

    Summa summarum, a háború befejeztével felsőbb – vsz. Churchilli – utasításra ezt az egész(!) rendkívül értékes dokumentum tárat megsemmisítették olyannyira, hogy még a Háborús Bűnösök Nürnbergi Bíróságának sem jutott belőle egy papírcetli, még annyi se…
    Így tekintve, eme látszatra nonszensz végintézkedés tudatában egy picit mégiscsak kibontakozik számunkra a rövidesen elhangzó Fultoni Beszédnek, illetve a hidegháború váratlanul előbukkanó, oly korai előképének, amúgy megfoghatatlan már mentális indítéka és logikája is…

  • Érdekesek és megfontolandók Hessnek az eredeti és viszonylag sokrétű angolszász kapcsolatai. És az sem hagyható figyelmen kívül, hogy Hitler a háborút abban a reményben indította el, hogy majd Németország úgyis összefog a „germán angolszászokkal”, csakhogy Anglia azonnal kiállt a megtámadott Lengyelország mellett. Így aztán az angol haderő mindvégig a nácik jelentős haderejét kötötte le…
    Lehetséges lenne, hogy Hess oltotta bele az ő Führerébe ezt az angol reménységet még a landsbergi dutyiban a Mein Kampf írogatása és véresen romantikus, közös álmodozásuk idején ? És tényleg, különben honnan is vehette volna ezt a maszlagot ? Hisz nem is voltak ilyen kapcsolatai és ismerősei sem… Nem a kisujjából szopta, annyi bizonyos.

    Érdekes még az is, hogy az előítéletekben bővelkedő, primitív Hitler hogy s miképp kedvelhette ezt a Hesst, amikor az maga is kereskedő lévén, egy abszolút kereskedő családból származott…?

    Végül a kérdés márcsak az, hogy szegény Rooseveltet mi is „foglalkoztathatta” a Spandaui Börtön foglyával kapcsolatban, ha Ő már 1945. áprilisában halott volt, a Nürnbergi Per viszont csak 1945. októberében indult. Hesst jó esetben is csupán 1946-os ítélet után, az azt követő októberben zárhatták be oda.