Érthetetlen, hogy Orbánék miért utasítják el Ferenc pápát…

2016 május 10 9:47 de.152 hozzászólás

Konzervatív és szocdem európai vezetők találkoztak Ferenc pápával. És egyetértettek az alapvető egyetemes (európai) értékekben. Ez hihetetlen a legtöbb magyar számára, ugye? Mert Európa és a normális emberek világa nem izmusokban gondolkodik, nem ideológiákat állít a középpontba, hanem magát az embert. Teljesen mindegy, hogy ki hová született, mennyiben tér el a véleménye közpolitikai kérdésekben a másikétól, ha tiszteli az emberi méltóságot, érzékeny az elesettek problémái iránt, akkor csak és kizárólag együttműködésre törekszik, kompromisszumokat keres. Ilyen alapon eleve hidakat építünk és nem árkokat ásunk, és keressük a kompromisszumokat, miközben nem utasítjuk el a vitákat.

Európai/nyugati szocdemek, konzervatívok, kereszténydemokraták, liberálisok, zöldek, pirosak, kékek, vagyis normális emberek, beleértve a nagyszerű Ferenc pápát, ezért találhatják meg a közös nevezőt. Érthetetlen, hogy Orbánék miért utasítják el Róma püspökét, és taszítják el magukat a normális emberek közösségétől. Ezzel nem csak maguknak ártanak, hanem hazánknak is.

Kerék-Bárczy Szabolcs

152 hozzászólás

  • Sajnos, lemaradtam erről a tényről. Miben és hogyan utasítják vissza Orbánék a pápát?

  • mi van ezen érthetetlen? Őfenesége egy műveletlen paraszt-bunkó, aki eszeveszetten uracskodik, Őszentsége meg az ilyesmit ki nem állhatja, s ezt ki is nyilvánítja! =))

  • Figyelő:
    A pápa menekült-párti.

  • Alapjába véve érthetetlen, hogy egy keresztény orientációt támogató ország vezetője ujjat húzzon a Vatikánnal, amely az országban élő hívők érzelmi sérelmén túl, diplomácia félrelépésnek is tekinthető, és elitélhető.

  • Koszonjuk meg a KMH-nak a legujabb viccet:

    ” Mert Európa és a normális emberek világa nem izmusokban gondolkodik, nem ideológiákat állít a középpontba, hanem magát az embert. Teljesen mindegy, hogy ki hová született, mennyiben tér el a véleménye közpolitikai kérdésekben a másikétól, ”

    Megint jon a moralis es tarsadalmi relativizalas. Minden es mindenki egyenlo. Es csak az lehet normalis, aki ebben hisz.
    A fejet levago, a 6 eves kislanyt megeroszakolo vadember teljesen egyenlo minden elkepzelheto modon Kerék-Bárczy Szabolcsal, Avi Ben Gioraval, Gollner Andrassal, vagy akar Mother Teresa-val is, ugye?
    Ugyanigy, a muszlimok nogyulolo, egyenlosegtol rettego, de annal inkabb tipikusan alattvalosagra epulo kulturaja teljesen egyenlo az europai es eszak-amerikai demokraciakra epulo kulturaval, igaz elvtarsak?

    Felmerul a kerdes, hogy valoban ennyire nem ertetek meg alapveto dolgokat, vagy hulyenek neztek masokat, bizvan abban, hogy majd a „bunkok” beveszik a maszlagjaitokat?

    Ez pedig a fenti idezett resz egyenes folytatasa:

    ” ha tiszteli az emberi méltóságot, érzékeny az elesettek problémái iránt, akkor csak és kizárólag együttműködésre törekszik, kompromisszumokat keres. ”

    Es szerintetek megbizhato, jo elvtarsak, az Europaban medencekbe szaro, noket eroszakolo, kabitoszert arulo, tolvajlo, kovetelozo, tuzeskedo, eroszakos muzulman horda tiszteli masok emberi meltosagat, vagy erzekeny masok problemai irant? Ez az, ahogy ok kompromisszumokat kotnek es egyuttmukodnek?
    Ti valoban igy latjatok? Avagy szerintetek nekunk kell alkalmazkodni az o kokorszaki mentalitasukhoz es torvenyeikhez?

    Az idiota Franky muzulmanok labait csokolgatja es azt szeretne ha minel tobb muszlim erkezne Europaba.
    Ha Orban elutasitotta barhogy is Frankyt, akkor nagyon is helyesen tette.

  • Minden szálba belekapaszkodnak a libsik, hogy igazolják azt, hogy csak liberális igazság létezik. Azzal, hogy a pápával jönnek példaként az már csak egy liberális vergődés. Egy halott utolsó hörgése.A németek is inkább felvállalják azt az ideológiát, melytől 70 éve rettegtek s zsigerből elvetettek, de már nekik is elegük van a liberal”izmus”ból. Liberálfasiszták aljas terve nem hogy nem jöttbe, de a visszájára is fordult.

  • Mojsele:
    Ne nekünk mondd.
    Mondd ezt a Pápának.
    Nekünk ehhez semmi közünk nincs.
    IDe nem jöhetnek a menekültek,mit síránkozol rajta állandóan ?

  • Kedves Moshe, mennyire igaz amit itt irtál!
    Persze, NEM minden katolikus ad igazat a mai pápának! Még nem tudom mi az oka a buta véleményének, lehet több: már sajnos szenilis, vagy lefizették, vagy balos érzelmű!
    Nekem II.János Pál pápa az ideálom a korunk pápái közül.
    A hamis, hypokratikus ember, nekem mindig visszataszitó volt!

  • Ja, és ha Ferenc pápa Jézust akarta volna utánozni a lábcsókolással, azzal is melléfogott! Mert Jézus SENKINEK sem csókolta a lábát, csak megmosta, az alázat szimbolúma ként!

  • Tropa:
    nem ismered a fogalmakat így irdatlan baromságokat rittyentesz ide végtelen gyűlölködési megszállottságodban.

  • Géyza, gondolom az itteni cikkre volt Moshe válasza.

  • Kedves Figyelo!

    A negyedik lehetoseg, hogy megzsaroltak valamivel. Ha mas nem a keresztenyek irtasaval, ami Nigeriatol Irakig szinte mindenhol megy.

  • Annak a taplónak, akinek Ferenc pápa simán „Franky”…
    (Írom ezt úgy, mint absolute atheista.)
    Az arabok nem tisztelik a nőket, erőszakolják őket, másodrendűeknek tartják őket.
    Iformációk:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4596052,00.html

    http://www.timesofisrael.com/orthodox-jews-convene-to-stop-to-domestic-and-sexual-abuse/

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4452439,00.html

    Szal..Idezsdrága jótezsvírem Mossejó, emíszteja bánatos, retkes vaginába a farizeus dumádda’, a bíkemadarazásodda, meg a Bőcsek Küvive..
    Te ollan farok vagyol, mind Krisztusa Vargát..
    (Mielőtt kiugrasz a kerekesszékedből és körberohansz a KMH-n a véres kardoddal közlöm, hogy a fenti linkeket egy Ami Ayalon nevű haifai ismerősöm küldte meg ma hajnalban. Lehet utánanézni, hogy ő kicsoda..)

  • A közhitetett valósággal élők számára érthetelen, vagy hibás magyarázatot látnak, fogadnak el.
    A vezérkarunknak az irányítás kézbentartásához szüksége van a végrehajtó hatalom engedelmességére, ehhez s maffiaszervezeti hatalommá vált végrehajtó hatalom kisfőnökeinek lojalitására, mert rajtuk keresztül birtokolják Hazánk irányítórendszerét (közvetlenül a kisfőnökök birtokolják).
    A Pápa deklaráltan támogatja a migráltatást.
    A végrehajtó hatalom gerincét adóknak pedig nem tetszenek az ideológiai alapon zsidó ellenes Muszlimok, ezek Hazánkba telepítése.

  • Moshe, ez nem ér! Pont most akartam egy-két vitriolosabb mondatot elsütni, de téged olvasva megint elment az önbizalmam. 🙂

  • Nos az a helyzet,hogy Ferenc pápa nagyon közvetlen,humánus más vallásokat is tisztel a békét hirdeti így igen népszerű,DE!!!!
    nemrég pár arab migránsnak megmosta a lábát(dícséretes..)párat,azt hiszem 9-et „haza” is vitt a vatikánba,ez szép gesztus,de ugye ő sem akarja,hogy a keresztény Európa nagy tömegben és kétes,bűnöző,ingyenélő csőcseléket fogadjon be…!
    Na erről van szó!
    A keresztény hit a toleranciáról,segítségről szól,de bizonyos határokon belül!!!!!!
    Egyetlen európai ország sem (többségében keresztény)szeretné a fentiek mellett sem,hogy
    az iszlám,vagy például a zsidó vallás legyen a meghatározó!
    (Ugye Izrael sem fogad be pláne kétes arab menekülteket?…csak a fórum egyes zsidó származású tagjai uszítanak teljesen érthetetlen és jellemtelen módon,kizárólag politikai okokból!)
    Mi sem megyünk Afrikába vagy Izraelbe (utóbbi mellesleg hosszú ideje gyilkolja az országa területén kívüli más független ország békés palesztin lakosságát…)
    Különben ez nem kizárólag magyar,hanem európai probléma is,ha a gazdag nyugat nem kér a tömeges illegális arab bevándorlókból,akkor a szegényebb kelet-európai országoknak miért kellene ezt felvállalni,különösen ha az irreális pénzbeli
    hozzájárulást(ez esetben bírságot!)elutasítja és a saját népére kívánja fordítani!!!???
    Ez nem rasszizmus,nem antiszemitizmus,sőt még csak nem is túlzott nacionalizmus,hanem teljesen normális dolog!!!
    Ezt kellene megérteni,meg az elhibázott EU-s politikát orvosolni……
    Na most aztán lehet nácizni,fasisztázni ,de kinek és minek???
    A többség így gondolkozik(itthon még a tisztességes baloldaliak is!!!!!)

  • Félreértés ne essék,(mielőtt a szésőbalosok elkezdenének gyűlölködni)

    Minden európai ország több nemzetiségű,nincs is ezzel gond,főleg azokkal, akik évtizedek,évek óta itt élnek,vagy itt is születtek,tanultak (zsidók, arabok,kinaiak,törökök stb…)és beilleszkedtek,elfogadják az európai,az adott ország törvényeit,a többség kultúráját!
    Aki erre képtelen és veszélyezteti az ott élő többség normális
    életvitelét,annak nincs ott helye!!!

  • Moshe Akiva!

    Te a kevés normális ember közé tartozol(ezen a fórumon különösen)
    de bízom benne,hogy többen is vannak,
    akik minket megértenek.
    Én még a pápát sem bíráltam,aki a gondosan” megszűrt”… migránsokat
    Olaszországba vitte,ugyanis a kereszténység valóban a befogadásról,segítségnyújtásról,emberségről szól,de vannak határai….aki tisztességes és hazaszerető az így gondolkozik,
    és nem szánalmas,népellenes (és elítélendő!) szempontok……alapján formál véleményt,és nem használ fel egy közismert,elismert személyt kizárólag pártpolitikai célokból!
    na bízom benne,hogy a lényeget sokan megértik!

  • Marcsa te agynéküli hol látsz itt gy darab „szélsőbalost” is hülye vagy mint Tropa a „liberálfasiszta” kifejezésével.

    Te..te Oldal Idióta Macája …

  • Ezeknek fogalmuk sincs mekkora blődségeket hordanak itt össze de mondják..mondják vég nélkül. Megállíthatatlanok mint valami rém-mesefilmbéli elszabadult szennycsatorna.

  • Kedves Marcsi!

    Nem ertettem pontosan amit irtal. Allitolag Izrael mar hosszu ideje gyilkolja az Izraelen kivul elo bekes molesztinokat. Ez ugy „hangzik” mintha Izrael ezt egyhuzamban tenne.
    Hol, es mikor gyilkolt Izrael bekes molesztinokat szerinted?

    xxx

    Kedves Falusi!

    Nem tudod megtagadni a moralis relativizalo onmagadat.

    Idiota Franky-t es a muzulmanokat azzal vedeni, hogy a zsidok kozott is vannak gazemberek, kb. annyi mintha azzal vedened magad a biro elott az itelethirdetes elott, „de hat masok is oltek mar embert”.

    Javasolnam az NDP-be valo azonnali belepesedet. Jelenleg Albertaban minden bizonnyal kapnal egy zsiros allast a propaganda gepezetben.

  • Kedves Marcsi!
    Nem migráció, hanem MIGRÁLTATÁS van. Ez óriási különbség.
    A migráltatás kivitelezésében több, a felszíni valóságban szembenálló területfelügyelőség vezérkara együttműködött. Ez egyértelműen mutatja, h a legfelsőbb (a területfelügyelőségeket felügyelő) vezérkar utasításai szerint megy a Muszlim Európába telepítés.

  • Ekkora baromságot régen olvastam….vagyis nem… de azért átlagon felüli. Moshe, megírtad helyettem is. Már ki vagyok tiltva erről a „demokratikus” honlapról már egy ideje és csoldálkoznák is ha ez a komment megjelenne….

  • miert utasitjak el orbanek?
    mert miota putyin segget nyaljak,attertek a pravoszlav hitre es alexij patriarka besertodne

  • „”””Mert Európa és a normális emberek világa nem izmusokban gondolkodik, nem ideológiákat állít a középpontba, hanem magát az embert.””””
    Ekkora hazugságot még ettől a Kerék-Bárczy-tól is nehéz röhögés nélkül olvasni!!! Méghogy nem izmusok és ideológiák mentén döntenek???? Csak ez van, az ember meg mint egyén úgy le van xarva, hogy csak na!

  • kocsis jános

    a ferencnek nevezett római pápára pontosan annyi szüksége van bárkinek a világon, mint a magyaroknak orbán viktorra…
    a kettejük között a különbség ugyanis csak annyi, hogy míg orbán kb. 50 éve hazudik, addig a római pápák már a jelenlegi időszámításunk 1073. éve óta…!

  • Kocsis János:
    Sok igazság van abban amit mondtál, csak sajnos az emberek széles tömegei nem tudják ezt.
    Ez a mostani pápa kicsit mintha másabb lenne mint elődei.

    Ellenben jelen Mosthatalmonlévő aszerint csókol kezet vagy becsmérli a Pápát , amint azt pillanatnyi érdeke kívánja.

    Ez így helyes, mert nem az elvek számítanak, hanem a pragmatizmus.

  • Geyza !

    Irgum.burgum… Minden esetre a vitakultúrádat otthonról, hoztad, és átlengi a libreSSbolsi odőr ! A ti szúette, naftalinos,világotok a végét járja. „Nagy szerencse ez minden normális, épelméjű embernek. Persze, ti még itt vagytok, még legóztok kicsit a szavakkal, még színezitek szarrá vált eszméitek kifestőkönyveit, de mindig kimentek a vonalból, pacáztok, piszkoltok, ráfolyik a taknyotok a papírra, az meg kilyukad, elfolyik az egész, már nem lehet belőle felismerni semmit sem, csak a koszt, a mocskot, a hiábavalóságot.” – De azért toljátok, ezerrel, amin besírok…

  • Moshe Akiva!

    Bár Izrael valóban nem tartozik a témához(igazad van)és minden
    rosszindulat,főleg antiszemitizmus nélkül,de tényeket írtam,az ENSZ és több más fórum is figyelmeztette őket,jogosan,ezért is furcsállottam okkal,hogy így védik az egyébként társadalomra veszélyes és tényleg bűnöző arab menekülteket(különösen,hogy sem
    Amerikát,sem Kanadát sem Izraelt nem érinti a probléma)
    Politikai,elvi és érthetetlen,elfogadhatatlan különbségek vannak
    egyes emberek álláspontja között…..!
    Ez van,de ebben a cikkben tényleg nem ez a lényeg,de tárgyilagosnak kellene lenni!!!

  • ja és különbséget kellene tenni a békés,szenvedő arabok,a kétes
    és alkalmazkodni képtelen,kulturálatlan ,képzetlen gazdasági menekültek,de főleg a fanatikus terroristák között!
    Aztán azoknak az országoknak is szolidárisnak kellene lenni,azokkal a kelet-európai országokkal,akik sokkal jobb gazdasági körülmények között élnek,és különösen a kinti magyaroknak!!!
    Na erre gondoltam!

  • Szerintetek a legfelső vezérkar miért (milyen cél megvalósulása érdekében) migráltatja a Muszlim hittel (ebben benne van az elit és az alja is, mint ahogy mindennél ott van a teljes skála) élőket Európába?
    Az, h hol, mikor milyen színjátékot játszanak efölött, huszadrangú kérdés.

  • laszlo!

    nem semmi,ahogy „eszes geyzát”helyrerakta,na majd kap hideget,
    meleget….de gondolom túléli!
    Egyébként gratulálok!

  • Nagyapám szerint ez a „Szabolcs gyerek” a köpönyegforgatás nagymestere. Volt már tanácsadó mindenhol: FIDESZben, MDF-ben (Fadrusz u…), most éppen a DK-ban osztja az észt. Illetve most pillanatnyilag itt a KMH felületén. Becsüljük meg, mert ki tudja, hol fog még feltünni…

  • kocsis jános!

    A pápa egy jóhiszemű,keresztény,toleráns és népszerű ember,de nem a valóságban él (vagy nem látja)mint Angéla Merkel,aki szintén későn ébredt fel…..
    Amúgy Orbán nemrég múlt 50 éves,tehát téves az állítás,hogy ennyi ideig hazudna,bírálni,szeretni,gyűlölni lehet,de az ország érdekében,különösen „migráns” ügyben teszi a dolgát és jól,sokan követik a példáját!
    Egyébként minden stimmel…..

  • Ja amúgy Orbán 52 éves,Gyurcsány meg 54 (a gyengébbek kedvéért)
    Orbán „bölcsis” Gyurcsány meg „ovis”lehetett 50 évvel ezelőtt,de az utóbbi 2006 előtt és után (nagykorúként…)bőven hazudott,amit be is ismert…(persze csak az övéi előtt,ami pechjére kiszivárgott méghozzá a saját párttársai által…!)
    na minden politikai elfogultság,sőt párttagság nélkül…..ezek
    cáfolhatatlan tények!

  • Laszlo 1:21, én is gratulálok a témához mérten finoman cizellált mondataidhoz, elkel néha a szellemi szekerce suhogása ebben a sötét erdőben.
    Gyere gyakrabban.

  • Kedveseim!

    A történelem arra tanít – többek között – hogy a falak sehol és semmikor sem állították meg a népvándorlást. Azért verjünk még el néhány milliárdot értelmetlen kerítésekre!
    A magyar katolikus egyház nem tud mit kezdeni Ferenc pápával. Nem tud egyszerre igazodni – bár érezni az izzadság szagot – az álkeresztény-fasiszta kormányhoz és Isten földi helytartójához. Láthatóan zavarban van.
    O.V. – látszólag – nincs zavarban, ő tapló gyökérségekkel mindig „feloldja” az ellentmondásokat (vagy már teljesen elvesztette az arányérzékét, vagy csak ennyire gátlástalan).

  • Népvándoroltatás van.
    A kérdés pedig az, h miért és hogyan fognak változtatni a Muszlim életfilozófiával élők Európa működésrendjén.
    Azt már a vezérkar bejelentette, h a Muszlimok megfogják változtatni a keresztény (valójában judeokrisztián) kultúralappal való működtetési rendet.

  • Kedves Terminus!

    Ez,

    ” A történelem arra tanít – többek között – hogy a falak sehol és semmikor sem állították meg a népvándorlást. ”

    majdnem helyes. Ugyanis mindenhol megallitotta nepvandorlast a fal, ahol voltak a falhoz katonak is. Sot, nem csak a nepvandorlast, surun meg a katonasagot is megallitotta fal. Pl. Hadrianus fala a skotokat kivul tartani egesz jol bevalt.

    Tehat egy hamis megallapitasbol vontal le vegso kovetkeztetest.

  • terminus
    2016 május 11
    5:30 du.
    Kedveseim!

    „A történelem arra tanít – többek között – hogy a falak sehol és semmikor sem állították meg a népvándorlást”

    Amennyiben ez a feladat idiótákra van bízva bizonyára nem fog működni viszont a kerítés(fal) mögül megerősítik a „vendégszeretet” egy kis ólomzáporral, akkor már működik. Az első unokatestvér házasságból származó szellemileg nem túl fogékonyak sajnos a szép szóból nem értenek meg nem is arra hozták őket létre. Csakis a humánsüsü-neolibtard-baloldali szerzemények hiszik azt, hogy ezekkel majd lehet mit kezdeni, integrálni meg hasonló baromságok. Ami pedig a pápát illeti, többet érne ha ki se mozdulna a szabakőműves-sátánista páholyából, az ún. Vatikánból és örüljön, hogy élve nem égették el az egész vatikáni bagázst.

  • A történelem arra tanít – többek között – hogy a falak sehol és semmikor sem állították meg a népvándorlást. Azért verjünk még el néhány milliárdot értelmetlen kerítésekre!

    Annyi kiegeszitest, hogy hamarabb lebontjak a magyarorszagi keritest (merkel-nek egy mondataba kerulne, koszonjuk nem kerunk emigranst) mint a Usa vagy az izraeli keritest.
    Amit szabad jupiternek, hogy is van ez ????

  • Annyi kiegeszitest hogy a magyarorszagi kerites, lepkefing, az usa vagy azizraeli keriteshez viszonyitva.

  • Moshe Akiva
    2016 május 11
    5:41 du.

    Hadrianus fala is csak ideig óráig állította meg a keltákat, végül a rómaiak kiürítették a Brit-szigeteket.

    Moshe Akiva
    2016 május 11
    5:41 du.

    Elég egysíkú gondolkodás mindent falakra és ólomra bízni! Szétfeszít titeket a cselekvési kényszer!
    Ezzel ellentétben:
    „Az ég alatt a leggyengébbek
    átfúrják, ami legkeményebb:
    mindenben fészke van a nemlétnek,
    ereje a nem-cselekvésnek.
    Szó nélküli tanítással
    s a nem-cselekvés hatalmával
    mi sem mérkőzhet e világban.”

  • Sokrétű és mégis egyszerű kérdés.
    A biológiai lényiségünkben Gaia részei vagyunk.
    Hosszútávon a jólétünk az Ő jólétéhez kötött.
    Ha tartósan megszegjük a jóléti működésének szabályait, akkor szívunk, mint a torkos borz. Jelenleg ez a helyzet.
    A formaiságok fölött szellemiségek működnek úgy is, mint életfilozófiák.
    Ha körülnézünk akkor azt látjuk, a judaizált területeken volt a legocsmányabb az élet.
    A Muszlim migráltatást is judaizált területről csinálják.

  • Kedves Nagy Gyula!

    Azt gondolom, itt most csak veled érdemes eszmét cserélni.

    Népvándorlás többféle van és volt a történelem során, de már a történelem előtt is, sok tízezer évvel ezelőtt. Például, amikor a homo sapiens nagy tömegben elhagyta bölcsőjét, Afrikát, és azon a keskeny földszoroson át – amit azóta a szuezi csatornával átvágtak – Arábiába, onnét pedig a szélrózsa minden irányába vándorolt, Európa legnyugatibb végétől Ázsia legkeletibb végéig, még az örökké jeges Északot sem kihagyva.

    A népvándorlásoknak mindig nagyon egyszerű okai vannak: a jobb megélhetés keresése.

    Úgy gondolom háromféle módon „vándorlunk”.

    1. _ Ha az élőhelyünk elpusztul, illetve egy háború, vagy ha az önkényuralom túlságosan kegyetlenül bánik velünk (váratlan csapás). Ilyenkor pár tízezer ember menekül szervezetlenül békésebb vidékre, általában nem túl messzire.
    2. _ Szervezetten, csapatokban, fegyveresen indulunk új vidékek meghódítására. Ilyenkor is azért megyünk, mert jobb körülményeket akarunk magunknak – például rabolni szeretnénk javakat, vagy leigázni más népeket, hogy aztán kihasználhassuk őket.

    3. _ Amikor családonként, vagy legfeljebb kisebb csapatokban, hosszú időn keresztül, cseppenként, békésen szivárgunk be más vidékekre, más kultúrába, idegenként idegen emberek közé… Ez olyan magától értetődő, spontán népvándorlás, ami állandóan folyik kisebb-nagyobb mértékben, és az égadta világon senki sem szervezi, csupán a jobb megélhetés vágya.

    Szerinted most melyik fajta népvándorlás van? Mert ehhez kell igazítanunk a”védekezést”.

    Az első esetben nincs különös ok védekezésre, a menekülők kevesen vannak hozzánk képest, és probléma nélkül veszik át a mi kultúránkat, szokásainkat, már csak azért is, mivel kiszolgáltatott helyzetben vannak, másrészt meg szívesen ledobják magukról azokat a kötöttségeket, ami miatt menekülésre kényszerültek.

    Fegyveres csapatok ellen fegyverrel, katonasággal védett falakkal szokás védekezni (Ezért épült a Nagy Kínai Fal is, a hunok támadásai ellen.)

    Cseppenként szivárgó idegenekkel szemben nem ártana védekezni, mert ez megrendítheti a mi kultúránkat, csakhogy ez ellen viszont nincs védelem. De hosszú távon nem is biztos, hogy jó a védekezés, mert az ilyen bevándorlás szép csendesen felfrissíti a társadalmat, új erkölcsöt, új szabályokat újfajta együttélést hoz létre, olyat, ami sokkal jobban biztosítja az emberiség túlélését, még ha pillanatnyilag problémákat is okoz. Ezen a módon alakult ki a mai európai kultúra (és nem a háborúk útján), és nyilvánvaló, hogy ezen az úton fog továbbfejlődni.

    Szerintem a pápa ezt tudja. Bár ateista vagyok, de a XX. század második fele óta érdeklődve figyelem a pápák működését. Néha van megingás, de általában úgy tűnik, felismerték, hogyan kell megbékélni más vallásokkal, más népekkel, másképp gondolkodókkal. Az evolució a természet (vagy, ha úgy tetszik, Isten) eszköze a változtatáshoz.

  • Feltűnt, hogy új „bélyeget” kaptam… Aztán rájöttem, hogy elgépeltem az email címemet. Bocs.

  • Na tessék.
    Sztárcsild és az ő neonáci 2″ólomzáporos” szemlélete.

    Nézz a tükörbe te figura és köpd szépen szembe magad.

  • Kedves Alma!
    Már elmeséltem, h én milyen múltat (mesét, vélelmet, hitet) látok igaznak. Annak gyenge töredékét is elmondtam, h milyen alapon áll a hitem.
    Az én mesémben egy komoly technokrata globál kultúra a személyiségtudatosságnak az elmetudatosságra záródottságának idején rövidlátó felelőtlenséggel használva a technológiáit, nagy katasztrófát okozott. Ez eredményezte a jégkorszakot.
    A nagy tudásukkal átmentek túlélő üzemmódba és elkezdték rendbehozni a katasztrófa következményeit.
    Lecsökkentették annyira Földanyánk tengely imbolygását, h az északi és déli félteke mára már közel egyforma napsugárzás mennyiséget kap. Ahogy ezzel elkezdődtek normalizálódni a hőfokviszonyok, úgy Földanyánknak az északi féltekére kifagyott vízkészlete felolvadt. Ekkor elkezdődhetett a közel lenullázódott bioszféra újraépítése és a lakhatatlanná vált területek újra népesítése.
    Így érthetők azok a tárgyi és legenda emlékek amelyek a vízözönnek címkézett időszak után hatalmas tudást és technológia használatot mutatnak.
    Később eltűnt a hightech géphasználat. Helyette megjelentek a nyilvánvalóan hatalmas tudással létrehozott egyszerű eszközös, bioszféra használó technológiák. Ezekhez keretrendszernek az asztrálmítoszi világkép, ezek változatai.
    Együtt ez olyan, h a jó használatukhoz nem szükséges az ezeket létrehozó tudás. Elég az asztrálmítoszi keretrendszer és a technológiák ismerete.
    Az egésznek csak akkor látom értelmét, ha ezek egy hosszútávú terv részeiként lettek így megvalósítva. A terv pedig egy újabb nagy katasztrófa elkerülése.
    Így érthető a tudás hermetizálás. A tömegek számára való valósággyártás és a legsötétebb időszakra (Halak világhónap) a tömegek szoros irányítás alá vétele (imperializálás).
    Ha igaz a feltételezésem, akkor már az ébresztgetés és a központi irányítás fellazításának időszakában járunk (a hosszútávú tervben).
    Ha az imént leírtak szerint nézem, akkor teljesen logikus, ellentmondások mentes amit a felső vezérkar csinál.
    Ha életmódokat nézünk, akkor a legnagyobb tétel a letelepedett életmódot élők. A következő kategória a megélhetési, kisebb nagyobb hurkokat ciklikusan bejárók. Tipikusan a távkereskedelem. Körbe legeltetés és a vándor kézművesség. Életciklusbeli a világlátásból való vándorlás. Ebből vagy visszatér az útnak indult, vagy máshová átgyökeresedik.
    Rendkívüli eseményeknek tekinthetők az életlehetőség változásból induló áttelepülések.
    A jelenlegi vándorlásnál jól látható az életlehetőség változás gyártottsága.
    Az is, h ez egy nagyon drága buli. Ebből adódóan, komoly oka és célja kell legyen.
    Ha akarjuk, ha nem, a Muszlimokat ránk (közénk) tolják.
    Ha EMBERSÉGGEL fogadjuk az alaposan megyötörteket, akkor jó szövetségeseinkké válnak. Ha ellenségnek kezeljük őket, akkor létrejön egy újabb áldatlan megosztottság.

  • Nos, kedves Nagy Gyula, nagyon értékelem a fantáziádat. Bár én magam nem engedem, hogy elszaladjon velem a ló (és nem is hiszem az ilyesmit komolyan), de ugyanakkor szívesen fantáziáltunk anno a kollegáimmal ilyesmiről is, nemcsak fizikáról. Jó játék, és jó agytorna…

    😀 😀 😀

  • Majd mindegy, h ki hogyan jut valamilyen jó eredményre.
    A konkrét kérdésedre a rövid válasz:
    A migráltatást a fejünk fölött, nálunk nagyobb erők intézik.
    Az idejöttek és idejövők között van kis számú ügynök és vészesen barom(ra programozott) akiket ki kell szűrnünk és ésszel megfékeznünk.
    A többiek aszerint fognak viszonyulni hozzánk ahogy mi viszonyulunk hozzájuk. Azok után amiken keresztül mentek, minden csöpp jóért hálásak lesznek. És meg is tudjuk vadítani őket.
    A legutóbbi időkig volt kemény félelemgerjesztés és uszítás egy durva helyzet létrehozására. Mert ugyi, egy durva helyzet normalizálásához kemény kézre és ehhez kemény felhatalmazottságra, diktatúrára van szükség.
    Így prolongálható (újítható meg egy újabb ciklusnyi időre) az impériumi konstrukció.
    Úgy látom, h egyre inkább rajtunk múlik, a félelem és halál szabályai vagy az élet szabályai szerint játszunk-e.
    A média felületeken egyre inkább megjelentetik már az élet szabályait, szabályszerűségeit is.

  • h’yom ze Yom h’Hatsmauth!!!
    Wery Happy 68th Birth Day Medinat Israel!!!!

  • -emlekszem minthha ma lett volna!!
    48-ban az oromtol sirva enekeltuk,;
    -„kolod balevav penimah
    nefes yehudi homiah
    u lefateh misrah kadimah
    ayin l’tsion tsofija
    od loo avda tikvatenu
    h”tikva bat shnot alpayimm
    liyot am hofsi beartzenu
    errets tsion yirushalaim”-
    —————————-
    annyi gyotrelem utan vegre volt-VAN sajat hazank otthonunk!!rettenetes arat adtunk erte!!
    ——————————————————
    BARUH DAYAN h’EMET!!!!
    -minden csaladnak akiknnek fiaik lanyaik eletuket adtak ezert!!

  • Moshe Akiva
    2016 május 10
    5:18 du.

    „Kedves Falusi!”

    Hagyjuk a szentéletűsködést. Egyébként kisbetű.

    „Nem tudod megtagadni a moralis relativizalo onmagadat.”

    Ez milyen gyelven van?

    „Idiota Franky-t es a muzulmanokat azzal vedeni, hogy a zsidok kozott is vannak gazemberek, kb. annyi mintha azzal vedened magad a biro elott az itelethirdetes elott, “de hat masok is oltek mar embert”.”

    Israelben négymillió ember él. Európában kb négymillió muszlim. Majd szólj, ha közöttük is eléri a molesztált gyerekek száma a 15 %-ot.
    Az idiótázásodhoz: A közmondás szerint, ha a zsidó okos, nagyon okos. Ha buta, nagyon buta. Sajna, te az utóbbi kategóriához tartozol.

    „Javasolnam az NDP-be valo azonnali belepesedet. Jelenleg Albertaban minden bizonnyal kapnal egy zsiros allast a propaganda gepezetben.”

    Programot kiscsaládodnak készíts,- ha még találsz közöttük olyat, aki odafigyel rád.

  • Seres Róbert

    Ferenc pápa folyamatosan olyanokat cselekszik, amilyeneket még egy egyszerű kereszténynek sem szabadna! Ha én észreveszem, akkor Ti miért nem?

  • A pápa a pásztorok kasztjába tartozik.
    Ő más szabályok szerint játszik, mint amit a nyájnak diktálnak.

  • Kedves Falusi!

    Sejtettem, hogy elfelejtetted mar a magyar nyelvet. Gyakorolni kellett volna talan.

    A targyi tudasoddal vannak nemi problemak. Es mint mindig a tenyek nem ismeresebol, illetve helytelen adatokbol kiindulva vonsz le vegso kovetkezeteteseket.
    Gondolom nem kell taglalnom, hogy ez milyen szellemi szintre vall.

    Vegkepp nem ertem, hogy miert sertodsz meg azon, hogy a legidiotabbak, legkorruptabbak es legrosszindulatubbak tarsasagat ajanlom neked, mikozben meg is fizetnenek a bugyuta hazugsagaidert, vagy egyenesen hulyesegeidert?

    Ugyanmar, inkabb koszonottel tartozol nekem!

    Tovabba ajanlanam, hogy tartsal ket vasat a tuzben es jelentkezz idiota Franky-nel is, hatha felvesz teged muszlimsegg-csokolgatonak. Ha szerencsed lesz meg be is nyallinthatsz neha!

  • Nagy Gyula
    2016 május 12
    12:43 du.

    Máshonnan indult a gondolkodásunk, de ugyanarra a végeredményre jutottunk. 😀

    Remélem, idővel sokan megértik ezt azok is, akik most még nem.

  • Nagy Gyula
    2016 május 12
    2:45 du.

    A pápa véleménye érdekes kérdést vet fel. A katolikus egyház szerint ugyanis ha a pápa „pápaként, dogmatikus kérdésekben” nyilatkozik, akkor csalhatatlan, mert isten beszél általa.

    Most akkor a menekültügy (a keresztény szeretet) dogmának tekintendő, vagy nem?

    Kérdezzünk meg egy vallástudort…

  • Kedves Alma!
    Találj ki egy olyan mesét amelyben mindennek célja, értelme van.
    Kiemelten, azok cselekedeteinek akik nagy tudással cselekednek, vagy nagy tudással irányítottan cselekednek.
    Az általam elmondott mese ilyen.
    Örömmel hallgatnék hasonlóan jó alternatív meséket.

  • Nagy Gyula
    2016 május 12
    2:45 du.

    A pápa a pásztorok kasztjába tartozik.
    Ő más szabályok szerint játszik, mint amit a nyájnak diktálnak.

    Szerintem inkább jól idomított vezérkos, elég az irányt neki megadni, a kábult birkák engedelmesen követik!

  • „Találj ki egy olyan mesét amelyben mindennek célja, értelme van”

    Nos, emlékszel a mátrix című filmre?
    Az alapötlet ilyen, persze a filmet magát már mindenféle marhasággal cicomázták fel.

    A „mátrix” sztori azért érdekes, mert pontosan megmagyarázható vele a XX. század meghökkentően furcsa fizikája.

    De most és itt nem hiszem, hogy aktuális lenne belemélyedni. 😀

  • Versike a kerekes kanbagolyhoz

    Bagoly mondja bögöjnek:
    „Hüjje Bögöly!! Dögöjj meg” !!

  • Almási Alma
    2016 május 13
    5:27 de.

    Katolikus, és egyben OV hívő ismerősöm szerint a pápa ezt csak úgy mondta.
    Csodálatos az emberi elme, pillanatok alatt feloldja az ellentmondásokat. 🙂

  • Almási Alma

    2016 május 13
    5:27 de.
    Kedves Alma, mint hithű katolikus írtam a fentieket Ferenc pűápa szellemi értétékéről.
    Sejtem, hogy nem vagyok egyedűl a gyűlekezeteben.
    Azért mert valaki katolikus, még nem azt jelenti, hogy mindent bevesz aamit a mai pápa mond, vagy szövegel. Lehet, hogy népszerűá akar lenni a világon! Lehet, hogy azt hiszi jót tesz azzal amit az utobbi időben mondott vagy tett.
    Bennem nincs előitélet, de eszem még van, hál Istennek!
    Azért írtam azt, hogy Ferenc pápa szenilis talán már, (mentségűl), vagy ezt parancsolták neki, vagy zsaroltják.
    Ha a fenti tények nem állnak fenn, akkor a mai pápa, sajnálom kimondani, vagy megfenyegették, vagy népszerúségi vágyból mond hülyeségeket.Sajnos, egyet nem vesz figyelembe, hogy az egész világ figyel rá, arra amit mond.

  • Meglepő lenne, ha kiderülne, hogy a Pápa a Vatikán védelmének érdekében sugározza Európa szószékei felé a Muszlim migránsokkal szembeni bánásmód pozitív formáját? Mégpedig a következő okok miatt: Nem kell történelmi távlatba nézni vissza a volt libiai Qaddafi emlékéig, aki utolsó éveiben moderáltabb hangot ütött meg Nyugat felé amely világpolitikai körökben enyhülésnek vélt kellemes meglepetésként lett elkönyvelve. De csak azért mert legtöbben elengették a fülük mellett, a libiai diktátor új szövegét amelyben kijelenti, hogy nincsen szükség fegyverekkel támadni a Nyugatot, mert Izlám győzelmét az anyaméhen keresztül lehet, és kell megvalósítani.Az ő gondolata volt elárasztani első lépésként Európát fiatal nemzőképes Muszlimokkal akik majd gyorsított ütemben benépesítik a ” hitetlenek ” területeit, és demográfiai kész ténnyel átveszik a hatalmat, bevezetik törvényeiket, ls a leigázott őslakó maradványokat beolvasszák. Talán még az utóbbi időben Isis által sokat emlegetett Kalifátus elképzelés is tőle származott. Tény, hogy az ultra-radikális Isis hűen követte és ma is követi a migráció leple alatt való beáramlást. Ma már ott tartunk, hogy néhány európai országban megfékezhetetlen, és visszafordíthatatlan az őslakosság folyamatos csökkenése a Muszlím „túlszületési ” aránnyal szemben. Az Isis ma már szégyentelenül terjeszti az új Európa térképét ahol a Kalifátus jövendő körvonalai tisztán látszanak. Közben azt is előirányozta, hogy egyik fő célja a Vatikán lerohanása, amely a Mohamedán vallás egyik legkomolyabb ellenfele. Emlékszem, arra, hogy anno a Vatikánt sok vád érte amiért az akkori Pápa nem állt ki nyíltan a II világháborúban a nácizmus ellen. Lényegében a Katolikus egyház suba alatt sokat tett üldözöttek érdekeben azokban az években. Még emlékszem a budapesti Vatikán védettségű házak ormain lengő sárga/fehér zászlókra. Ami igaz, hogy Pius Pápának komoly diplomáciai zsonglőrnek kellett lenni, hogy Hitler elöl sikerüljön megvédeni a Vatikánt. Nem szabadulok a gondolattól, hogy a mostani Ferenc Pápának valami hasonló taktikai húzása a Muszlim migráció támogatása, vagy éppen egy hallgatólagos megállapodás a radikális Iszlámmal legalább is ideig óráig. Kétségtelen, hogy nagy a tét, nemcsak a Vatikán részére, hanem a saját részünkre is. Veszélyesen sokan elmennek a probléma mellett,mintha nem létezne, pedig közelít az idő amikor a fal már nem lesz elegendő a megoldásra.

  • Kedves Alma!
    A vezérkarunk már egy ideje megértést segítő produkciókat is gyártat a nagy álomgyárral.
    Ilyen az Inception is az egymásra épülő álomrétegekkel.
    Az Avatar a párhuzamos valóságokkal és a kollektív tudatmezővel.
    És mindez megvan az Ősi tanokban és a holisztikus világképben (mindenség modellben).

  • Figyelő, nem lehetséges, hogy téged, meg a veled egyetértő „híveket” megszállta az ördög?

    Isten ugyanis nem engedheti meg, hogy a pápa helytelenségeket beszéljen. Vagy szerinted Isten szerint azt kéne hirdetnie, hogy le kell géppuskázni a muszlim menekülteket?

  • Almási Alma:
    „Kedves Nagy Gyula!
    Azt gondolom, itt most csak veled érdemes eszmét cserélni”

    Semmi közöm hozzá, de szerintem Ön sem jár túl jól, ha az eszméit az ő „eszméivel” cseréli ki. Nagy Gyula nekem pl. a következőt írta:
    „Kedves Belzebub!
    Tételezzük fel, h az a remek gyűjtőtáboros mese igaz amit írtál és a vers megjelenése ezzel egybeesett.
    Az amit a többiek írtak, biztosan igaz (sok forrásban masszívan dokumentált.
    A holo mítoszt és az erre épített ipart pedig már a józanabb zsidók is rühellik és önmagukra nézve veszélyesnek nézik.
    Elöbb utóbb minden hamisság visszaüt. Ez is.”

    Van itt néhány ember – közöttük Nagy úr – akivel nekem eszembe sem jut „eszmét” cserélni. Petri Györgynek egy 1989-ben írott verse (hmm, Petri már akkor sejtett valamit?) jut róluk az eszembe:

    „Rettenthetetlen hülyék kora jő.
    Pojácák vagy gazemberek? Is-is.
    Egyszerre félem és röhögöm általlátni:
    a szikla óhatatlan visszafelé görög.”
    (Petri György: Sziszifosz visszalép”

    Petri előérzete szerintem helyesnek bizonyult.

    Természetesen Ön is (ahogy én is)
    felnőtt ember, azt tesz, amit helyénvalónak tart.

  • Kedves Figyelő, alighanem Orbán Viktornak ki kellene vezetni a magyar katolikus egyházat a pápa körmei közül, ahogy az angolok csinálták anno…
    Viktor lehetne az egyház feje.

  • És, hogy ne férjen kétség Viktor szent mivoltához, tőlem akár le is gyilkolhatjuk, mint Becket püspököt…

  • Almási Alma:
    „A pápa véleménye érdekes kérdést vet fel. A katolikus egyház szerint ugyanis ha a pápa “pápaként, dogmatikus kérdésekben” nyilatkozik, akkor csalhatatlan, mert isten beszél általa. Most akkor a menekültügy (a keresztény szeretet) dogmának tekintendő, vagy nem?
    Kérdezzünk meg egy vallástudort…”

    Vallástudor egészen bizonyosan nem vagyok (legfeljebb a szamarak és öszvérek tanításához értek valamicskét). A pápai tévedhetetlenségnek az I.vatikáni zsinaton 1870 júliusában elfogadott dogmája szerint a pápa nem általában, hanem csak akkor tévedhetetlen, ha a hit és erkölcs tárgyában ex cathedra nyilatkozik meg. (1870 óta a pápák mindösze három esetben tettek ilyet)
    A római katholikus dogmák rendszeres összefoglalása: Denzinger – Schönmetzer: „Enchiridion symbolorum definitionum et declarationum de rebus fidei et morum.”

  • Kedves Alma!
    Az angol konstrukciót a Szentkorona Apostol (a király Istenközvetlen földi helytartó) rendszer mintájára hozták létre.
    Amúgy, a Korona egy komoly technomágikus eszköz. Szerintem kiégne Viktorkánk agya ha a fejére tennék.

  • Belzebub
    2016 május 13
    6:02 du.

    Kedves Belzebub… (bár igaz keresztény ilyet le nem írna semmi pénzért… legfeljebb „gaz” Belzebubot… 😀 )

    Az itt rágott legtöbb hozzászólás valóságértéke nem ér fel Nagy Gyula fantáziaképével. Attól, hogy én nem HISZEK ilyesmikben, az elmélet még zárt és konzekvens, és nem utolsó sorban migránskérdésben helyesen igazít el.

    Teljesen mindegy ugyanis, hogy a migráció valami ismeretlen „istenség” hatására, vagy a természetes evoluciós nyomásra jött létre, a jelenség létezik és MEGÁLLÍTHATATLAN.

    Erre kell választ adni Európának: lelőni minden migránst – vagy legalább is a legtöbbet – vagy pedig befogadni, odafigyelni rájuk, állandó kulturális kapcsolatban lenni velük, és engedni, hogy hassanak ránk, miközben mi is hatunk rájuk.

    Úgy tűnik, a pápa az utóbbit választotta. Nagy Gyula és én is. Ez a közös bennünk, semmi több.

    Így jöhet létre egy új Európa, nem muszlim, nem keresztény, hanem valami más… Ez az evolució…

  • @Nagy Gyula

    „Amúgy, a Korona egy komoly technomágikus eszköz. Szerintem kiégne Viktorkánk agya ha a fejére tennék.”

    Szerintem javarészt már enélkül is „kiégett”… 🙁

  • @Belzebub

    „ha a hit és erkölcs tárgyában ex cathedra nyilatkozik meg”

    Ex cathedra vagy sem, ERKÖLCS tárgyában nyilatkozott meg. És persze HIT tárgyában is, amennyiben a krisztusi szeretet hitbeli dogma. De ha nem, akkor lőjünk…

  • Hnallottam ma reggel a Klubrádióban, hogy megint épül egy kis kerítéske a határunkon, 20 kilométer hosszan. És a 21. kilométernél mi van?
    Vagy ott nem jönnek be a migránsok, mert akkor „nem ér a nevem, káposzta a fejem…”? 😀

  • a pápa hivatalból csak menekültpárti lehet!
    Nagytiszteleti üdvözlettel

  • Érdekes kérdés a pápa/Vatikán menekültpártisága.
    A Vatikán fő részvényese a Berettának és jópár más fegyvergyárban is van érdekeltsége.
    A fegyverek nagy szerepet játszanak abban, h menekült hullám van.

  • Alexnek és Tóth Péternek adok igazat nagy vonalakban.
    Viszont, arra feltevésre ami több helyen elhangzott a pápa mostani cselekedetei révén, nem adok igazat.
    Bizony Iraqban és más helyeken ma is ŐLIK a keresztényeket! Erről a pápának tudnia kell, hiszen én senki se vagyok és tudok róla.
    Sehol nem hallottam, olvastam olyan megnyilatkozást a pápától, hogy ez ellen tiltakozna és valahol felszólalna.

  • Menekültek, „migráncsok”, „kontinenshódítók”, a „keresztény Európa elfoglalói”

  • Almási ALma, nekem semmi közöm Orbán Viktorhoz és politikájához, tehát a pápáról való véleményem , mindenkitől független.

  • Almási Alma

    2016 május 13
    5:57 du.
    Senki nem akar gyilkosságot javasolni. Egyszerüen, ahogy már írtam,a muszlimok ölik a keresztényeket s űgy látszik, erről a pápa elfelejtekezett!
    Van egy középút is.A pápa hallgat, vagy hangosan ellenzi a világon a keresztények írtását muszlim országokban!
    De nem öleli őket a keblére!

  • És ha Istennek van terve a migránsokkal?
    Ne felejtsük el, Allah ugyanaz az Isten, mint Jáhve. A muszlimok ugyanúgy az ő népei, mint a zsidók, vagy a keresztények.

    Talán szeretné, ha összebékülnénk, és egyetlen, közös vallásban egyesülnénk… Ezért küldi ide a migránsokat, és ezért ad a pápa szájába olyan szavakat…

    Na, akkor most mi lehet a véleménye azokról a keresztényekről, akik „nemésnem” ellenállnak, és még a pápát is leszenilisezik…???

  • Figyelő:

    *********
    Figyelő
    2016 május 14
    9:56 de.
    *********

    Csak éppen majd’megőrülsz amikor valaki kritizálni merészeli.

  • Géjza, messze vagyok a megőrüléstől. De a mostani megválasztott kormányt, a vesztes fél csak piszkálja és gyülölködik megállás nélkül.

  • Almási Alma

    2016 május 14
    10:57 de.
    Nem hinném, hogy Isten politizálna!
    Kérdezz meg egy izraelit mit gondol a szomszédairól.

  • Kedves Figyelo!

    Azok, akiknek tetszik a hazajuk es/vagy Europa tonkretetele nem fogjak eszrevenni, hogy a bekeaktivistak irtjak a keresztenyeket Nigeriaban, Eritreaban, Szudanban, Irakban, Sziriaban. Mindennek tetejebe ok „menekulnek”, es nem a keresztenyek vagy mas uldozott csoport. (Mas bekegalamb orszagokban is uldozik a keresztenyeket, csak ritkan fajul el a dolog gyilkossagig.)

    Ha valakit elvakit az internacionalizmus es/vagy a cocjalizmus csodas eszmeje, es/vagy a moralis, kulturalis es tortenelmi relativizmus, a legelemibb dolgokat sem tudja eszrevenni.
    Hiaba irogatod nekik, vakok, suketek, erzeketlenek. Ha eszre is veszik „legjobb” esetben karorvendoek. Az o „emberiesseguk” nagyon egyoldalu.

    Frankynek valoban inkabb egy ujabb Keresztes Hadjaraton kene dolgoznia, ahelyett, hogy illegalis muzulman bevandorlok elott csuszik-maszik es labat csokolgat.
    O szegenyke vagy nagyon hulye, vagy nagyon meg lett felemlitve.
    Akik pedig egyetertenek vele… haaaaat… Itt van peldaul Almasi:

    ” Teljesen mindegy ugyanis, hogy a migráció valami ismeretlen “istenség” hatására, vagy a természetes evoluciós nyomásra jött létre, a jelenség létezik és MEGÁLLÍTHATATLAN. ”

    Hogy miert nagybetukkel megallithatatlan? Nem azert, mert idiotak nem akarjak megallitani, hanem azert, mert Almasi Alma azt mondta. Akkor csak ugy lehet.

    ” Erre kell választ adni Európának: lelőni minden migránst – vagy legalább is a legtöbbet – vagy pedig befogadni, odafigyelni rájuk, állandó kulturális kapcsolatban lenni velük, és engedni, hogy hassanak ránk, miközben mi is hatunk rájuk. ”

    Az agymosasi kiserlet jo. Mintha csak ket megoldas lenne: Tomeggyilkossag, vagy tomeges befogadas.
    Fel sem merul Almasiban az a harmadik megoldas, ami 2015 elott volt: A tavoltartas. Hogyan sikerult azelott tavoltartani oket?

    Kivancsi lennek, hogy mit szolna Almasi, ha a gyereket megeroszakolna, vagy megolne egy ilyen „Europara hatott” illegalis? Valami furcsa okbol kifolyolag Ausztriaban, Nemetorszagban, Svedorszagban egyre tobb idiota ismeri fel, hogy nem mindenkivel lehet multi-kultizni. Vajon miert?

    Ettol fuggetlenul, ha ezek valoban menekultek, a gazdag muszlim orszagoknak be kene oket fogadniuk. Elvezzek egymas tarsasagat.

  • Kedves Belzebub!

    Az a francia videlyo tipikus peldaja a mai „liberalistak” moralis, kulturalis es tortenelmi relativizmusnak.

    Nem tudnal valami nagyobb marhasaggal traktalni minket?

  • @Moshe Akiva

    Kivancsi lennek, hogy mit szolna Almasi, ha a gyereket megeroszakolna, vagy megolne egy ilyen “Europara hatott” illegalis?

    Megint fején találtad a vak tyúkot! Mégis más, ugyebár, ha Kiss László és bandája tenné…

  • Moshe Akiva:
    „Nem tudnal valami nagyobb marhasaggal traktalni minket?”

    Minnél nagyobb marhasággal traktálni Önt és eszmetársait? Hülyeség-, hazugság-, gonoszság- és uszítás-verseny? Fölösleges lenne az ilyesmivel megpróbálkoznom, Ön és antiszemita, xenofób eszmetársai ezekben verhetelenek.

  • Negyvennapos böjtjét követően Jézust is bibliai (Thora) idézetekkel kísértette a Sátán. Ő pedig szintén bibliai idézetekkel válaszolt vissza. De a Gonosz sugallta hamis bűntudat ellen nem elég az Írásokat tudni, hanem ismerni kell a valóságot is.

    A menekültek talán valódiak. Egy részük biztos. De a muzulmánok harcmodorában nem ismeretlen az olyan csel, hogy kórházakba, gyerekintézményekbe telepítik a harcosaikat és túsznak használják az ártatlanokat. A magyarok pedig emlékezhetnének Buda csellel való elfoglalására, amikor „turistáknak” álcázott nézelődő janicsárok fegyverezték le a magyar védőket, aztán 150 évre megtartották a várost.

    Őseink is szembesültek a dilemmával, hogy a visszahódított területeken hogyan oldják fel a keresztényi szeretet parancsát a muszlim veszélyt jelentő lakossággal szemben.Elég radikálisak voltak. Azt mondták, hogy aki maradni akar, vegye fel a keresztény hitet.De így is (pl. az én szülővárosomban) 60 török család maradt, akiknek a génjei azóta már rég elvegyültek.

  • Kedves Jani!

    A peldad gyonyoruen bemutatja, hogy nem az emberekkel es a „genjeikkel”, hanem az ideologiajukkal van baj.
    A muzulmanok nem azert nem kivanatosak se Europaba, se Eszak-Amerikaba, mert arabok, vagy feketek, vagy barnak, hanem azert, mert tagjaik egy rendkivul bugyuta vallasi kontosben megjeleno, veres, kegyetlen politikai mozgalomnak.

    Vajmi keveset jelent, hogy vannak koztuk is olyanok, akik azert jonnenek, mert szeretnenek jobban es szabadon elni.
    A gyakorlat azt mutatja minden olyan europai orszagban, ahol mar ott vannak az 1950-es evektol, hogy a 2. vagy 3. generacios muszlimok melymuzulmanna valnak, koveteloznek, randalirzonak, gyilkolasznak …stb.
    Csak egy komplett idiota akarja a kigyot a horpaszan melengetni.

    xxx

    Kedves Belzebub!

    Csak nem kitagitottad az „antiszemitzimus” szo fogalmat a muzulman arabokra is?

    xxx

    Kedves Almasi!

    Roppant erdekes logikad van. Ahogy azt a Figyelonek magyaraztam, az a baj veletek, hogy a kulonbozo izmusok tulzottan megartottak nektek, es nem tudtok az erkolcsi, kulturalis es tortenelmi relativizalas bugyutasagan kivul gondolkodni.
    Nektek minden egyenlo. Igy lesz szamotokra a haboru = beke, a gyilkos = eletmento, az elnyomo = elnyomott, a tuzolto = gyujtogato… es meg sorolhatnam.

    Gyakorlatilag azzal „erveltel” most, hogy ha ma van Magyarorszagon 10 000 nemi eroszakot elkoveto, akkor abbol az kovetkezik, hogy muszaj mellejuk behordani egy masik 100 000-et is, hogy ne unatkozzanak szegenyek.

  • Moshe Akiva
    2016 május 15
    1:33 du.

    „Gyakorlatilag azzal “erveltel” most, hogy ha ma van Magyarorszagon 10 000 nemi eroszakot elkoveto, akkor abbol az kovetkezik, hogy muszaj mellejuk behordani egy masik 100 000-et is, hogy ne unatkozzanak szegenyek.”

    Persze nem ezzel érveltem, hanem azzal, hogy ha már képtelenség őket távoltartani (szerintem ugyanis képtelenség, de ERRŐL lehet vitatkoznunk), akkor meg kell őket szelidíteni. Ehhez jól szervezett állam kell (ilyen van, csak a politikusaink saját egyéni propagandáival van elfoglalva), továbbá együttműködő európai közösség, szolidáris egyénekkel.. A „migránsok” sokáig ki vannak szolgáltatva nekünk, mert még sokáig mi leszünk többen, és ha jól és empatikusan kezeljük őket – nem „táborokba” és „gettóba” zárjuk, hanem magunk közé fogadjuk őket egyénenként – akkor az így létrejövő közösség egy más, közös kulturális szintet fog létrehozni. Persze ez sok erőfeszítésbe fog kerülni, és nem ússzuk meg 50-100 éven belül. Na de hát ez a haladás…

    Amikor a vandálok, gótok elözönlötték a Római Birodalmat, egy idő után létrejött az a kulturális egység, amit ma keresztény európai kultúrának nevezünk.

  • Azt az érvet pedig, hogy „bezzeg ha a te lányodat…” végtelenül demagógnak és ostobának tartom. Senki sem kifogásolja, ha a különféle bűnöket MINDENKINÉL megbünteti az állam. De egy kultúra (vallás)követőinek elenyésző része a bűnelkövető, különösen, ha emberként bánnak velük…

  • Kedves Almasi!

    A „megszeliditest” mar probaltak nehany helyen e Foldon. Eddig minden esetben az lett a vege, hogy az adott orszag elobb-utobb polgarhaboruba jutott es a vegen muzulman lett. (Na jo, nehany helyrol kivertek oket.)

    A gettositast sem mi vegezzuk, hanem ok. Senki sem kenyszeritette oket arra, hogy pl. Eszak-Albertaban egy 100%-ig muzulman kisvarost hozzanak letre.

    Mibol gondolod, hogy most az egyszer es nalunk nem a teljes megosztottsag es verfurdo lesz a vege?
    Probalj meg utana olvasni Nigeria, Etiopia, Eritrea, Indonezia utobbi szaz eve tortenelmenek.

    Nincs semmi demagog abban, amikor valaki talalkozik a realitasokkal.
    Szerencsere te meg nem talalkoztal veluk, de ez meg nem jogosit fel teged arra, hogy masnak probalj meg alatenni, csak azert mert valami zavaros dologban hiszel.
    Ha annyira tetszenek neked, hivj meg 4-5 kiehezett muszlim kandurt a hazadba, hogy lakjon veled egyutt. Tudod, azt a fajtat, akik szerint minden no ringyo, aki nem krumplis-zsakban jar, es emiatt meg szabad oket eroszakolni.
    Ha pedig ehhez nincs kedved, akkor probald meg elkepzelni, hogy masoknak sincs ehhez kedvuk.

    Avagy talan a bibliai tanitas, miszerint „ne tedd azt masnak, amit magadnak nem kivansz” is demagog?

  • Figyelemmel olvasom azon hozzászólók sorait akik olyan megoldásokat ajánlanak a migráns problémák megoldására amely gyakorlatilag lehetetlen a migrációban résztvevő emberanyag ismeretének hiányában. Az Iszlám egy vallási köntösben bujtatott tömeg filózófia amely többek között nem ismer toleranciát,tehát békés egymás mellett való élést sem. Amikor ez felvetődik, azzal próbálnak cáfolni, hogy vannak békés,minden radikalizmust elutasító muszlimok is. Ez látszólag igaz lehetne, ha nem állna a Koránban a hitetlenek megtévesztésre szóló utasítás. Így nem tudható, hogy a ma még békés Muszlim, nem -e híven követve a szent könyvük ide vonatkozó paragrafusát, csak éppen azt várja, hogy kövesse radikális testvéreit a nyíltan meghirdetett hitetlenek elleni ” Dzsihád ” szent háborújában. Minden ” szelídítés „-re irányult igyekezet hiábavaló, és minden ” összemelegedési ” terv bukásra van itélve, az utóbbi évek tapasztalatai alapján. Magyarország 150 éves Mohamedán leigázottsága, hagyhatott épp elég írott nyomot arra, hogy okot formáljon az Iszlám iránti ellenszenvre. Távol élve az országtól, ismeretlen elöttem,a migráció mértéke és veszéllye,de kétségtelen, hogy a már a multban előforduló események alapján logikus következményként értékelek minden védelmi berendezés készenlétét.

  • Moshe Akiva
    2016 május 15
    3:25 du

    Hát kedves Moshe Akiva, ez az egész szöveg úgy, ahogy írtad, demagóg.

    Vagyis a cél érdekében összeválogatott, általános igazságnak tűnő, valójában teljesen mellékes momentumokra alapozó eltorzított „okoskodás”. Erősen megspékelve „erkölcsi” és érzelmi hevületekkel… 😀

    Nos, én nem HISZEK semmi ilyesmiben.
    Van, amit elvben tudok.
    Van, amit megtapasztaltam.
    És van persze, amit feltételezek.
    Meg egy kis matematika is van(valószínűségszámítás).

  • Ne hagyd magad, Slézinger!
    (Mondta mindig az apám, ha kitartásra akart buzdítani.)
    Ez valami családi eredetű mondás volt, nem tudom, mi volt az alapja. De most eszembe juttattad. 😀

    Most már nagyon álmos vagyok (itten éjjel 1 óra van), de majd holnap válaszolok neked, hacsak addigra valaki le nem söpör téged az asztalról…

  • Kedves Alma, persze, nincs igazad!
    A párizsi terrortámadás ami nem régen történt, és a németeknél, valóban megtörtént.
    A terroristák között volt olyan, aki már másodgenerációs volt.
    Ajánlom, hogy kisérlet képen, mielőtt a témáról olyan határozottan nyilatkozol, fogadj magadhoz néhány „menekültet!

  • Kedves Figyelő!

    Persze hogy persze…
    Ha a zsidókat rekesztjük ki, nincs semmi baj.

    Ha a cigányokat rekesztjük ki, azok képesek bandákba tömörülni és verekedni a saját igazukért.

    Ha muszlimokat rekesztünk ki, terroristának állnak…

    Konkluzió? Megítélésedre bízom… 😀

  • Kedves Schlesinger!

    Valamikor jó ötven évvel ezelőtt a nagybátyám éppen Egyiptomban volt úszóedző éveken át. Néhány hónapra engem is kivitt magával, hogy ússzak, no meg, hogy világot lássak ott kint.

    Az Alexandriai uszodában és az előkelő tengerparti strandon arab muszlim fiúk és lányok vegyesen ugrabugráltak fürdőruhában. Én is köztük. Felteszem, nem volt szokásban a lányok megerőszakolása, mert a nagybátyám igen szigorú ember volt, és nem engedett volna közéjük egyedül, ha ilyen veszély állt volna fenn. Velem biztosan nem történt semmi ilyesmi. Ugyanakkor, amikor itt minálunk derék magyar úszófenomének macerálták a lányokat az uszodában, mint az éppen mostanában derült ki…

    Igaz azok a alexandriai fiúk-lányok az akkori egyiptomi elit gyermekei voltak. Mohamedán hitűek, de semmi esetre sem fanatikusak. A Koránban pedig akkor is mindenféle benne volt, meg mindenfélének az ellenkezője is, mint ahogy egy rendes vallási „szabálykönyvben” illik is. Nincs hozzá kedvem, meg nem is tudok hozzá annyit, de bizonyos, hogy bármit állítasz a Biblia alapján, szakavatott bibliamagyarázó megtalálja benne az ellenkezőjét is. A vallások létrehozói sohasem voltak olyan hülyék, hogy ne biztosítottak volna a híveiknek minden esetre való menekülőutat. Vegyük csak a keresztény szeretet mítoszát. Azért abba Auschwitz is, meg a mostani pápa lehülyézése is belefér keresztényi alapon, ugyebár…

    Leszögezhetjük tehát, hogy az „arab vérmérséklet”, meg a „muszlim dogmatika” erősen környezet és propagandafüggő. És ez nem csak Egyiptomra igaz. Hiszed vagy se, Törökországnak még nem is olyan régen női miniszterelnöke volt – ami nálunk, magyaroknál elképzelhetetlen lenne, ugyebár…

    A mai muszlim helyzet Khomeini fellépése után mérgesedett el ennyire, ez viszont visszacsinálható. Csak persze akarat és empátia kell hozzá.

  • Figyelő
    2016 május 15
    7:07 du.

    Az Aranykéz utcai robbantás pedig egy sokadik generációs követte el, bla bla…
    Vannak gazemberek, terroristák, és vannak, akik nem azok, minden nációban. A rasszizmus itt kezdődik, amikor egy csoportot megbélyegzünk néhány tagja miatt.

  • Magyarország 150 éves török megszállásáról érdemes lenne nem a XIX. századi lelkes magyar írók regényeiből tájékozódni – bár Mikszáthnál például elég jól látszik a valóság is.

    Ajánlom még Nemeskürty tanár úr esszéit olvasgatni… [„Önfia vágta sebét”]

  • Figyelő!
    máj.15.7:07

    Gondolom, te is ezt tetted, mielőtt Almának ezt a nagyon bölcs tanácsot ilyen határozott nyilatkozat formájában megadtad!
    Találjatok már ki valami mást, mert ez már nagyon unalmas!- Én sem, és nagyon sokan rajtam kívül, aki emberi bánásmódot képzelünk el a menekülteknek, nem fogadtunk be, mert az ha néhány embert befogadunk azzal még a probléma – számszerűségénél fogva is – él!
    Tehát mielőtt nagyon határozottan nyilatkozol bármiről is, légyszí tájékozódj, és gondolkodj – azzal, hogy folyamatosan uszítasz még nem tettél semmit csak amit a legtöbb keresztény, feleslegesen feleslegesen osztod az eszed és kirekesztesz !

    Ha ugyanis ez a kereszténység amit ti itt már jó ideje hirdettek és gyakoroltok, akkor én holnaptól sürgősen kikeresztelkedem nehogy összetévesszenek veled/veletek!

    Hitvány alak vagy, talán csak az az ment amit te magad is a pápa mentségére hoztál fel, hogy a szenilitás uralkodik el rajta(!) – mert azt kevéssé tartom valószínűnek hogy téged bárki is lefizetett volna, nem tűnsz egy zsarolásra alkalmas alanynak !-:))))

    Te magad – úgy is mint menekült! – ha 84 évesen csak ennyi bölcsességre és szolidarításra vagy képes, Ferenc pápa lába nyomát nem érintheted, nem hogy még a szellemi képességeit minősítgesd!

  • Csudálatosak ez a mi magyar keresztény konzervatív orbán hívőink!

    Itt van nekik istennek Orbán Viktor,
    _kezdetben ateista liberális,
    _majd Iványi Gábor lelkész által megtérített,
    _később a katolikus egyházba átpattant hívő,
    _aki amerikai zsidó szekták vezetői között kippában sertepertélve bizonygatta zsidó gyökereit (lásd Göllner András hétrészes cikkét itt a KMH-ban),
    _és aki képes olyan szamárságot mondani, hogy az ő „alaptörvénye” is húsvétkor született, mint Jézus…

    És ennek az embernek a kedvéért még a pápát is le-szenilisezik ezek a hívők…

    Ennél már tényleg csak azok kimosolyogni valóbbak, akik zsidóból kikeresztelkedve a hírhedt antiszemita Mindszenty Józsefbe szerelmesedtek.

    Volt nekem a hatvanas években egy nagy fekete szemű, fekete hajú zsidó származású barátnőm, aki fülig szerelmes volt egy jóképű magas szőke fickóba. Vallásról, származásról nem esett szó köztük, míg egyszer valami buliban tánc közben a srác zsidózni kezdett. A barátnőm közbeszólt, hogy „én is zsidó vagyok”, mire a srác megfogta az állát, maga felé fordította az arcát, és fensőbbségesen azt mondta: Tényleg! De nem baj!

    Szerelem ide vagy oda, akkor ment el a barátnőm utoljára vele randizni. Létezik ugyanis büszkeség is a világon.

  • Kedves Besancon, és mindazok, akik messzemenően egyetértenek vele Figyelővel kapcsolatban!

    Azért ne bízzuk el magunkat. Tény és való, a migránsvita során többen is nekem szegezték a kérdést, befogadtam-e egyetlen migránst is, netán, hogy mit szólnék, ha egy ilyen „arab vadbarom” az én lányomat erőszakolná meg…

    Történt azonban, hogy a „baloldal” alaposan leszedte a keresztvizet Kiss László úszóedzőről. És amikor ebben én Kiss László pártját fogtam – nem az erőszakban, hanem a virtuális lincselésével szemben, akkor a mi derék liberális híveink sem röstelltek erkölcsi megbotránkozásuk kinyilvánításával egyidejűleg rákérdezni emez oldalról is a leányom (unokáim) megerőszakolásával kapcsolatos állásfoglalásomra.

    A jelenség tehát tipikus, és egyik oldal sem mentes tőle… 🙁

    Szóval, kéretik Figyelőnek is kegyelmet adni… már csak korára és értékelendő aktivitására is tekintettel. Majd, ha mi is nyolcvan-akárhány évesek leszünk, írunk mi is néhány marhaságot, és csak remélhetjük, hogy a lelkes ifjoncok nem söpörnek félre…

  • Besancon

    2016 május 16
    5:38 de.
    Érdekes a legujabb beírása rólam. Bár mindig undorral írt eddig személyemről, ez nem lepett meg egyáltalán.
    Hgy magénak és Almának miér FONTOS az én véleményem Ferenc pápáról, fogalmam sincs. Gondolom egyikük sem katolikus.

    Egy hiba van mindkettőjükben, képtelenek mások véleményét elegánsan elfogadni.
    Mindjárt az illetó „hitvány ember” vagy szenilis lesz.
    Sajnálatos!
    Ilyen emberekkel valóban NEMN érdemes vitázni!

  • https://www.youtube.com/embed/a-hPCnel0qc

    Érdemes lenne meghallgatni egyeseknek.

  • Almási Alma

    2016 május 16
    8:32 de.
    Kedves Alma, köszönöm, hogy védelmemre siettél. Ami a koromoat illeti, nem függ össze a témával. Húsz évvel ezelőtt is ez volt a dolgokról a véleményem, bár akkor más pápa volt.
    Mivel két könyvet adtam ki, magyar újságot szerkeztettem 10 évig az emigrációban, azt hiszem szellemi képességemet ez igazolhatja.

  • Almási Alma

    2016 május 16
    3:23 de.
    A fenti beírásodra nem válaszoltam.
    Először is a zsidók nincsennek kirekesztve. A legjobb szakemberek, üzletemeberek mind boldogan élnek Európában. Csak a honorárium az, ami kevés, azért megy ki sok Amerikába!
    A muszlimok viszont IDEGENEK Európában, bocsi de ez az igazság. Európa kultúráját a zsidó-kereszténység fejleszettte ki és békében éltek együtt, amig Hitler meg nem jelent.
    Muszlimok csak a török világ idején uralkodtak egy darabig, amíg Hunyady János és László ki nem verte onnan őket. Tudod e, hogy ez mikor történt?
    Nekem van muszlim tapasztalatom, Kanadában sok él. Néhány éve, volt egy család Apa, anya, 3 lány és egy fiú. Az apa é a fiú megőlte az anyát és a három lányt, mert az egyik lány kanadai fiút szeretett, nem azt, akit az apja kiválasztott!
    muszlim erkölcsi felfogás, kultúra igen távol áll az európaitól, és abból semmi jó nem származhat, ha ők uralják majd Európát. Csak a fenti videót kell meghallgatni!

  • Kedves Figyelo!

    Szokas szerint az elvtarsak nem akarjak/tudjak eszrevenni a relativizalasukat.

    Azt vegkepp nem akarjak eszrevenni, hogy mas faszaval verik a csalant. Amikor azt kerdezzuk tole, hogy hany menekultet fogadott be eddig a hazaba, ez alatt az is ertendo, hogy hany menekult lett befogadva a hazajaba.

    Konnyu ugy „humanistasat jatszani” hogy rabizzuk a vadembereket az osztrakokra, nemetekre, danokra, svedekre.
    Konnyu ugy humanistasat jatszani, hogy rabizzuk a vadembert az allamunkra. „Hatha a krokodil utoljara engem fog megenni”- felkialtassal.

    Igenis, jarjon elo a nagyszaju vadember-parti es mutassa meg nekunk o hanyat ohajt befogadni a vadakbol.
    A valaszt persze nagyon jol tudjuk: Egyet se. Annyira azert o sem hulye.
    Ne kibuvokat keressen a „humanista” miert gonosz dolog az amikor mas kimutatja az o hipokrita voltat.

    En valtozatlanul azt javasolnam a verzoszivueknek (akik nem akarjak meg mindig eszrevenni, hogy a gazdag muzulman orszagok szinte egyetlen egyet nem fogadtak be a muzulman menekultekbol) hogy ha mar mindenaron humanistasat akarnak jatszani, akkor fogdjanak be a hazaikba egy-egy magyar otthontalant, vagy otthontalan csaladot.
    Le merem fogadni az ide irogato bolcs „humanistak” kozul egynek nem jutott ez meg az eszebe.

  • Kedves Almasi!

    Megnevettettel. Emlekeztet engem a Misna egy reszere az amit itt irtal:

    ” Ha a zsidókat rekesztjük ki, nincs semmi baj.
    Ha a cigányokat rekesztjük ki, azok képesek bandákba tömörülni és verekedni a saját igazukért.
    Ha muszlimokat rekesztünk ki, terroristának állnak…
    Konkluzió? Megítélésedre bízom… 😀 ”

    Tehat azutan, hogy elpuffogtattal nehany teljesen hibas kijelentest (en masse tipusban) vegso kovetkeztetest akarsz.

    Csak a gyengebbek kedveert: A muzulmanokat nem kell kirekeszteni ahhoz, hogy bekeaktivistakka valjanak. Olyan total marhasagot hogy ehhez nekik kirekesztes kell csak olyan tud mondani, aki egyaltalan nem ismeri oket se szemelyesen, se a vallasukat, se a tortenelmuket.

    Ha tudsz angolul szivesen adhatok nehany jo website-ot, ahol utananezhetsz a „vallasuknak”, a multjuknak es a jelenuknek is.

  • Figyelő
    2016 május 16
    11:32 de.

    Érdekes az az alternatív univerzum, amiben él…
    Itt, viszont, a miénkben nem igazak az alábbi állításai:
    „Európa kultúráját a zsidó-kereszténység fejleszettte ki és békében éltek együtt, amig Hitler meg nem jelent.
    Muszlimok csak a török világ idején uralkodtak egy darabig, amíg Hunyady János és László ki nem verte onnan őket.”

  • Figyelő
    2016 május 16
    11:14 de.

    kedves Figyelő, tisztában vagyok vele, hogy igen jó szellemi állapotban vagy, egyáltalán nem hiszek el rólad semmiféle szenilitást. 😀

    Az már más kérdés, hogy húsz évvel – sőt feltehetően ötven évvel ezelőtt sem gondoltuk a világ dolgairól ugyanazt. Sőt!!!

    De ez nem oszt, nem szoroz. Vitatkozzunk csak továbbra is szelíden, normális emberhez méltóan, tisztelettel. Akik itt keresztbe-kasul gyalázkodnak, csak magukról állítanak ki bizonyítványt.

  • Ja, és, kedves Figyelő, csak a teljes igazság kedvéért: Nem Hunyadi verte ki a törököket Magyarországból, hanem Savoyai Eugen Habsburg tábornok, kb. 230 évvel később. Európából azonban lényegileg csak az I. Világháború idején.

  • Kedves Moshe Akiva!

    Mi elvtársak vagy micsodákok már csak ilyenek vagyunk. Örülök, hogy sikerült téged megnevettetni, ennél többet nyilván nem is remélhettem. Angolul gyengécskén tudok, és úgysem hallgatnám meg azokat a perdöntő anyagokat nagy léhaságomban, úgyhogy ne kűggyed…

    Amúgy megmaradok a tapasztalataimnál – írtam is belőle egyetsmást – továbbá neves középkori arab szerzők tudományos munkáinál, na meg a muszlimokról szóló történelmi és egyéb könyveimnél, a Koránról és a koránmagyarázatok könyvéről nem is beszélve…

    Ne búsulj azért, több is veszett Mohácsnál…

  • Almási Alma

    A „teljes igazság kedvéért” helyretehetnéd „terminus”-t is, aki összekeveri a köztörvényes bűnözést (Aranykéz utcai robbantás) a vallási terrorizmussal (párizsi merénylet), illetve a iszlám elutasítását a rasszizmussal.

    Neked pedig rossz szokásod, hogy a veled más véleményen lévőkre kivetíted Orbán Viktort. Hidd el, nélküle is feltűnt, hogy a törökországi táborokból miért nem a sokkal közelebbi Iránba, vagy a muszlim többségű volt szovjet köztársaságokba menekülnek a migránsok? De nem csak oda nem mennek, hanem a gazdag arab országokba sem.

    Az „elvtársak” részéről a migránsok befogadásáról szóló vita szerintem is csak virtuális szájhősködés. Még nem volt olyan rég a határon túli magyarok állampolgárságának a megadásáról szóló népszavazás. Az „elvtársak” azzal kampányoltak, hogy elveszik az anyaországiak munkahelyeit, összeomlik a TB és a nyugdíjrendszer stb. Volt, aki azon háborodott fel, hogy miért támogatjuk a határon túli magyar oktatást, színházat stb. Most ugyanezek hirtelen nagyvonalúak és megengedők lettek.

    Egyébként, nem a segítség elől zárkózunk el, hanem annak módját bíráljuk.

  • Kedves jani!

    Nem vagyok robbantási szakértő, és éppenséggel fogalmam sincs, ki miért robbant, pláne nem tudom, miért kellene az egyiket jobban szeretni, mint a másikat. (Hacsak nem azért, mert az aranykézutcaiak derék magyaremberek voltak, olyanok, mint te, meg én…)

    Az még nem jutott eszedbe, hogy a migránsok leginkább azért nem mennek másik muszlim országba, mert ott csak csöbörből vödörbe kerülnének, és valamilyen formában újra egy muszlim diktatúra hatáskörébe. De ha jobb anyagi körülményekért jönnek inkább ide, az sem bűn. Általában a migráció hatóereje ugyanis ez. Árpád apánk népe sem azért jött ide, hogy itt ugyanúgy szűkös körülmények között éljen, mint Ázsiában.

    A határon túli magyarokról pedig csak annyit: az „elvtársak” is befogadtak minden magyart, aki ide akart jönni. Aki viszont ott akart maradni Romániában, vagy másutt, annak nem akart állampolgárságot (szavazati jogot) adni az itthoniak fölött. Szerintem ez volt a normális hozzáállás, de „szerencsére” túl vagyunk rajta. Mostanában romániában élő magyaroknak szabad szavazni, angliában dolgozó magyaroknak meg nem. Úgy kell nekik…

  • Ja, és a környező országban élő magyarokat, oktatást, művészeteket, stb. az elvtársak jobban (több pénzzel) támogatták, mint kedvenc Viktorod. Az itthoni oktatást meg pláne!!!

  • Ukrajnában például manapság azok a „magyarok” kapnak állampolgárságot – nem kell tudniuk még magyarul se! – akik lefizetik a fejpénzt (valakinek a zsebébe). És akkor kapnak nyugdíjat is, jóval többet, mint az itthoniak.

    Erre varrj gombot!

  • Moshe Akiva

    2016 május 16
    11:59 de.
    A témával kapcsolatban az az észrevételem van, hogy a bal és jobboldali véleményekről van szó, nem annyira a migránsokról szól. Egy mai baloldali, kapásból védi a migránsoket, mert a jobboldali ellenzi. Csak szokásból, nem meggyőződésből.

  • Almási Alma

    Nem vagy robbantás szakértő? Dávid Ibolya pedig a focihoz nem értett…

  • Lám milyen hálátlanok a határon túli magyarok! A baloldal több pénzzel támogatta őket, mégsem rájuk szavaznak…

  • Figyelő
    2016 május 17
    10:22 de.

    Ne magadból ítélj, Figyelő.

  • Alma, éppen, hogy nm magamból itélek. De nem is itélek, inkább megállapitom.

  • Figyelő
    2016 május 17
    10:22 de.
    Pont ez a gondom a véleményekkel. Mármint, hogy jobb, vagy baloldalhoz kötődik.
    A humánum meg futhatja a köröket.

  • Még annyit, Nigériában harmincmillió keresztényt vegzál, üldöz, gyilkol a Boko Haram.
    Az „igazkeresztényeknek” viszont ők is csak „migráncs fekák”..

  • jani
    2016 május 16
    6:32 du.
    Esszem Janim. Ez, így, csúsztatás.
    Merthogyám annak a népsavazásnak értelme nem volt. Simán populista, a kormányt gyengítő, ellenséget kreáló, a megosztásra utazó akármi volt.
    Egy sima, napirend eőtti felszólalással, törvényjavaslattal megoldható lett volna. Nem az állampolgárság megadása volt a baloldal problémája, hanem a szavazatok engedélyezése a választásokon. Bárki, aki igazolta a magyar származást, beszélte a nyelvet, de még a másod és harmadgenerációsok is simán megkapták az állampolgárságot. Az áttelepülők, bejelentett lakhellyel simán szavazhattak előtte is, utána is.
    Nem elfelejteni azt sem, hogy alig két évvel előtte, még O.V. utasította el az MVSZ kettős
    állampolgársági javaslatát.
    Így viszont milliárdok mentek el a szavazásra, keserű szájíze maradt az országon kívül élő magyarságnak, és azóta is véres rongyként lehet lobogtatni…

  • falusi, ne nekem írd , hanem a pápának. Ő esetleg tehet valamit…de én?

    Köszi, az úgy nevezett humanummal, már találkoztam párszor az életben.

  • falusi

    Görgesd kicsit lejjebb a cikkben lévő szöveget és láthatod, hogy 2004-ben milyen plakáttal kampányolt a baloldal.

    http://www.bumm.sk/kulfold/2014/12/04/tiz-eve-zajlott-a-kettos-allampolgarsagrol-szolo-nepszavazas

  • falusi

    Azt még hozzáteszem, hogy annak idején nem lehetett pontosan előre látni a kettős állampolgárság megadásának a következményeit. Voltak realitásai a baloldal kampányának. Én magam is aggódtam. Viszont most, ugyanez fokozottabban igaz a muzulmánok esetleges betelepítésre.

    Amit nem értek és nincsenek róla információim, hogy mi volt a probléma a Csehországba telepített szír keresztényekkel? Azt gondoltam, hogy az ő beilleszkedésük probléma mentesebb lesz. Mi volt a baj? Miért kellett elküldeni őket? Ugyanis, azt el tudtam volna képzelni, hogy keresztény menekülteket fogadunk. Velük is olyan nagyok a kulturális különbségek? Mit tudsz erről?

  • Helyesbítek. Nem szír, hanem iraki keresztények.

  • Moshe Akiva
    2016 május 12
    3:31 du.

    Nüakkó, idezsdrága jótezsvírem, Mossejó.

    „Sejtettem, hogy elfelejtetted mar a magyar nyelvet. Gyakorolni kellett volna talan.”

    Há’iszen ezaz!! Televagyó sejtísekke, mind a kódis tetüve, oszt csak vakarózzó, mer’ viszket. Kírdeztema tanittóurat errűa „morális relativizáló önmagadról”. Aszongya, illen állat peniglen nincs is. Merhogyám- aszongya- ollan, hogy morálisan relativizáló, annak van írtelme, meg ennekis lenne, haja morális, mega relativizálló között lenne eggy vessző, Igymeg nincsen. Mer senemmagyar, senemlatin. Osztámmeg gyakorulomén a nyelvet! Sürünn!! A zözvegy Kulicsné a tanum rá, akiszerint többetír a nyevem, minda plébánosur vasárnapi szentbeszíggyeji.

    „A targyi tudasoddal vannak nemi problemak. Es mint mindig a tenyek nem ismeresebol, illetve helytelen adatokbol kiindulva vonsz le vegso kovetkezeteteseket.
    Gondolom nem kell taglalnom, hogy ez milyen szellemi szintre vall.”

    Ajjas meg hazug vót aki ehitette tevíled asdztatat, hogy tevagyó a zeggyetlen aki minden tudások birtokossa. Merhogyám a tudomány gyelenleggi állása szerint te ollan buta vagyó, hogyhajaz nőne akkó a csillagvizsgállóknak te pucúnád a holdat.

    „Vegkepp nem ertem, hogy miert sertodsz meg azon, hogy a legidiotabbak, legkorruptabbak es legrosszindulatubbak tarsasagat ajanlom neked, mikozben meg is fizetnenek a bugyuta hazugsagaidert, vagy egyenesen hulyesegeidert?”

    Megsértődni? terád? Viccelődni teccő.. Normálisakrase szoktam nemhogy terád. Azollan társaságokba amikbe te tagvagyó, nemigazán akarnék belípni. a szellemrű,- legalábbis a tijedrű- annyit, hogy az ollasmi lehet, minda kizsvárosi. Mindig beszísz rulla, demég senkise látta.

    „Ugyanmar, inkabb koszonottel tartozol nekem!”

    Nü, deemmeg igaz!! Mereddig aszittem, hogy a kántorunkná nincsen hüjébb, de te rádöbbentetté, hogy van!

    „Tovabba ajanlanam, hogy tartsal ket vasat a tuzben es jelentkezz idiota Franky-nel is, hatha felvesz teged muszlimsegg-csokolgatonak. Ha szerencsed lesz meg be is nyallinthatsz neha!”

    Ajállatokat kiscsaládod leghosszabhajú taggyának tegyé amikó hajnalba hazír a strickülísbű.

  • Kedves Falusi!

    Nem vagy te veletlen azonos azzal aki Rodeo36 neven irogat ide neha?

    Mindkettotoknel kiveri a biztositekot a magyar nyelv amikor ervelesre kerulne a sor. Mindketten
    azt hiszitek, ha erthetelen zagyvasagot firkaltok ossze-vissza, amiket csak ti ertetek, akkor ugyesen erveltetek es megnyertetek a vitat.

    Ez is tipikus egy bizonyos szellemi szintre. Masoknak nem kell kulonosebben elmagyaraznom, hogy also, felso, vagy kozepso szintre gondolok-e, neked pedig meghagyom az oromot, hogy ertelmezd ahogy akarod.
    Persze tudom, hogy tul sokat varok el, hiszen te semmit sem tudsz ertelmezni.
    Pl. azt hiszed, hogy csak azert mert a te lanyod es a feleseged a sarkon arulja magat, mindenki mas lanya es felesege is ugyanezt teszi. De – ha hiszed ha nem – ez nem igy van.

    Es nem ujsagoltad el, hogy ment az interju Franky-nel? Kinyalattatta veled a segget, hogy elsokezbol tudja alkalmas vagy-e a fenn emlitett allasra, vagy mindjart egy „menekulton” gyakoroltal?

    Ha veletlenul nem venne fel teged az idiota Franky, meg probalkozhatsz egy jo kis propagandista allasal Eszak-Koreaban is! Ha akarod, irok egy ajanlolevelet is nekik.

  • Tetszett ahogy a multkor benyalt a mi főrabbinknak a ti pápátok!

  • Lássuk, h tart-e még a szilencium.

  • tERMINUS 5,30

    A Magyar Katolikus Egyház már II.János Pállal szemben is zavarban volt, ugyanis eme szent atyának az antiszemitizmust elítélő enciklikáját át sem vette át, templomaiban ki sem hirdette… Szelektíve süket fülek, néma gégék… Ezért nevezik a Magyar Katolikus Egyházat újabban lopakodó egyháznak. Rajta (benne) még a jó-szó is úgy nyelődik el, mint lopakodó felületén a radar-hullám…

  • Már az is elég szürreális, hogy muszlim tömegek a sajátjaik elől a keresztény Európába menekülnek, ahol aztán mecseteket emelnek. Még szürreálisabb, hogy a Pápa egyik tanácsadója Soros György lett. De a legszürreálisabb az lesz, ha a tőzsdeguru indul majd a legközelebbi pápaválasztáson. Aki majd nem rá szavaz, az antiszemita.

  • Kedves Jani!

    Megnyugtatlak, hogy kulonb katolikus papa lennek en, mint Franky, pedig szinte semmit sem tudok a katolikus hagyomanyokrol.

    xxx

    Kedves Figyelo!

    Franky megorult a nyilt palyan.
    Bar egyesek szerint Franky „csak” marxista. Ez osszevag azzal, amiket Franky mond es csinal, de felmerul a kerdes, hogy akkor miert ot valasztottak meg a Vatikan vezetoi? Mindenki marxista lenne a Vatikanban?

    Szerintem vagy megzsaroltak, vagy megfenyegettek ot is, mint Merkelt. Ennyire hulye nem lehet senki sem.

  • Kedves Moshe Akiva !

    A Pápát szerintem is zsarolják. Leginkább a lelkiismeretével. Első hozzászólásomban nem véletlenül írtam, hogy az ördög Szentírásból vett idézetekkel is kísért. Nyilván a Pápának és az egész vatikáni környezetének óriási erkölcsi és teológiai dilemmát okoz, hogy hivatalosan mit kezdjenek ezzel a sajátos migránshelyzettel? Bár sejteni lehet előre, hogy „valami” történni fog és nem lesz jó vége – a Vatikán kivár. Úgy viselkedik, mint a hazai rendőrség az ilyen-olyan balhék vagy családi viszályok előtt. Addig nem lépnek, míg nem folyik vér. Pontosabban „elég vér”, amire hivatkozni lehet.

  • Kedves Jani, válasz az utolsó beírásodra:
    Jó, a pápa vár és „tájékozodik”!
    De könyőrgöm,egy árva mukkot sem szól a keresztények öldökléáse ellen, ami Szíriában és Iraqban folyik!

  • Kedves Figyelő!

    Bevallom, nem tudtam, hogy a Pápa nem emelte fel szavát amiatt, hogy Szíriában vagy Irakban gyilkolják a keresztények. Ha nem tette, az tényleg felháborító. Ha tényleg nem tette…Nálunk viszont megtették az egyházi vezetők.

    Erdő Péter: a Közel-Keleten tízezrével gyilkolják a keresztényeket
    nol.hu/…/erdo-peter-a-kozel-keleten-tizezrevel-gyilkoljak-a-keresztenyeket…

  • Kedves Jani!

    Epp ezert nem hiszem, hogy barmi erkolcsi, vagy lelkiismereti problemaja lenne a Papanak a „menekultek” miatt. A bekeaktivista menekulteket nyugodtan befogadhatna Iran es Szaudi Arabia es meg nehany mas muzulman orszag.

    Ha Franky politikai meggondolasbol csokolgatja a muzulmanok kulonbozo testreszeit, azt valoszinu abban a remenyben teszi, hogy majd csereben beken hagyjak a bekegalambok a keresztenyeket a bekeharcos orszagokban.

    De ez elegge naiv feltetelezes lenne a reszerol. A rovid es hosszutavu tortenelmuk is azt bizonyitja, hogy minel tobbet mutatsz a bekeharcosoknak, annal tobbet akarnak.

    Tulajdonkeppen nem is a vadembereket kell mindezert hibaztatni, ok csak siman megszagoltak, hogy a Nyugat polgarainak tobbsege hajlando lefekudni elottuk.
    Nem csak siman nem hajlando a Nyugat megvedeni sajat magat es masokat a vadaktol, hanem meg nyajas mosollyal, elozekenyen felre is allnak, es hagyjak, hogy elfoglaljak a hazaikat.
    Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem ez paratlan baromsag az emberiseg tortenelmeben.

  • Kedves Moshe Akiva !

    A Pápára és a keresztény irgalmasságra hivatkozva a baloldal próbál a migránsokkal szembeni bűntudatot gerjeszteni. Azt, – hogy a hívőket lehet manipulálni a Bibliával – megértem. De a racionálisnak gondolt marxista meg liberális ateistákat hogyan hülyítették meg? – nem értem.

    Egyébként, igazat adok. Szerintem is hosszú távra, még az unokáinknak is súlyos „elfoglaltságot” fog okozni a muszlimok mostani meggondolatlan és tömeges betelepítése. Itt a KMH-n is még sokat lesz téma.

  • Kedves Jani!

    Kedjuk azzal, hogy a cocjalistakat nem kell mar meghulyiteni. Azzal el lenne kesve mindenki.
    Viszont eppen ezert nekik barmit be lehet adni. (Tisztelet a kivetelnek – mert kulonben a maradek magyar komcsi part oregurai, akarom mondani oregelvtarsai szinte 100%-ig ellene vannak a muzulmanok befogadasanak.)

    A nyugati cocjalistakat viszont most mar csak az arab allamok penzelik amiota a Szu ledoglott. Ugyan a nyugati cocjalista vezetoknek lepniuk kellett, de csak nagyon paranyit. Ugyanis mar a Szu idejeben is Amerika volt a „Nagy Satan” es Izrael a „Kis Belzebub”.
    Mas szavakkal mondva az akkori szovjet vezetes is kereste a vademberek nelkulozhetetlen tarsasagat, igaz jobbara strategiai okokbol, de ez anyagilag mar akkor is nagyon jol megerte a nyugati elvtarsaknak.
    Most egy kicsit mas a helyzet, anyagilag ugyan meg mindig megeri, de most mar nyiltan zsidozniuk kell a baksisert.

    A „liberalisok” pedig ma mar talan vadabbul cocjalistak, mint Marx, Lenin, Hitler, Mao es Pol Pot valaha is volt egyuttveve. Annyi csak a kulonbseg, hogy alliberalisok azt hiszik ok fedeztek fel a tyuxarban az utoeret.

    Nem tudom te hol lax Jani, de itt a Nyugaton a kutya sem valasztana a „liberalisokra” vagy a „cocjalistakara” ha azok nem hordananak be mindenfele „erdekes” bevandorlokat evrol-evre a szavazotaboruk potlasara illetve novelesere.
    Aki viszont itt nott fel es 2 agysejtnel tobbje van neki semmi szuksege nincs se az alliberalisokra, se a cocjalistakra. Tehat a „liberalis” is kulfoldi tamogatasbol el, es itt nem csak a szavazotaborrol van szo.

    Nezd meg pl. Klinton anyank Clinton Foundation-jet, amin tizmilliardok csusszantak mar oda-vissza, es meg veletlenul sem Amerikaban, hanem Kanadaban van regisztralva. Mit gondolsz, miert?

    Sajnos eljutottunk oda, hogy barkit meg tudnak venni. Nem csak a cocjalistakat es az alliberalisokat, az alkonzervativokat is. Megint: Tisztelet a kivetelnek!

  • Kedves Moshe Akiva !

    Előrebocsátom, hogy nincsenek más forrásaim, mint az írott és elektronikus sajtó, amelynek híreiből próbálom összerakni magamnak az „igazságot”.

    Nos logikus, amiket leírsz. Viszont, úgy néz ki, hogy nem ismered jól a magyar közélet híreit. Mert akkor biztos reagálnál arra, hogy a hazai jobboldal Soros Györgyöt nevezi meg a migránsválság mögötti felelősnek. A sajtó szerint Soros György pénzeli Clintont és az amerikai demokratákat, és ő áll az Orbánt bíráló megjegyzések mögött is.

    Hogy mi az igazság? Nekem csak addig világos, hogy több száz és ezer kilométerekről valakik Európába hajtják a muszlim tömegeket, holott lenne hova menniük. Ami nem világos, hogy miért nincs senki, aki végre leverné az ISIS-t?

  • Kedves Jani!

    Azt tudjuk errefele is elegge jol, hogy a Soros keze is benne van Europa muzulmanositasaban – vagy mondjuk ugy, hogy tonkreteteleben.

    Soros elvtars kozutalatnak orvend zsido korokben is, kiveve nehany bolsi zsidot, akik barmire kaphatoak, es/vagy futi oket az „eszme”.
    Kulonben, Soros szerintem teljesen elvtelen, csak kihasznalja az ugybuzgo bolsikat (hasznalhato idiotakat).

    Az IS-t tobbek kozott azert nem verik le, mint vak a poharat, mert meg szukseg van rajuk. Jelenleg bizonyos urak hallatlanul jol keresnek nehai Irak es Sziria olajan, amit nevetseges aron vasarolnak fel, de tovabbra is dragan adjak tovabb.
    A masik fo ok hogy kell meg az IS a „menekult” „valsaghoz” is. Szukseg van az IS-re hogy legalabb a latszata fennalljon annak, hogy a „menekultek” Irakbol es Sziriabol szarmaznak. A legtobb nyugat-europai vagy eszak-amerikai pedig annyira le van butitva, hogy neki Azsia, vagy Afrika barmelyik orszagabol erkezo „menekult” is sziriai menekult, ha azt ragta a szajaba a media.

    Nemregiben total le voltam merevedve egy daniai kimutatason: Az meg hagyjan, hogy 3. legnepesebb csoport „hontalan” volt a bevandorlok kozott (vajon a hontalan hogyan tamasztja ala azt az allitasat, hogy ot odahaza uldoztek?), de lattam meg „sziriai menekulteket” Colombiabol is!!! Ezt hogy csinaljak?
    No es persze felmerul a kerdes, hogy minden daniai tisztviselo total tudatlan, vagy csak siman elerkezett az ideje, hogy Europat tonkretegyek?

  • Moshe, a térdemet csapkodom a röhögéstől ha olvaslak, pedig a témán sírnom kellene.

  • Kedves Charlie!

    Sajnos a helyzet valoban tragikomikus.

    Milyen jol ereztem en annak idejen, hogy Europabol le kell lepni! Ausztriaban meg sem akartam kerni a menekultjogot, mert eszem agaban sem volt maradni, csak azert kertem meg, mert kotelezo volt.

    Szinte naponta eszembe jut az a szerencsetlen fiatal magyar par, akit 1984-ben visszahajtottak Magyarorszagra, mert mielott lejelentkeztek volna a menekulttaborban (Ausztriaban), elmentek kicsit korulnezni Nemetorszagba is. Akkoriban ez meg hatalmas bun volt, mert ha menekult statuszt kertel, az elso szabadnak tartott orszagban kellett lejelentkezned, anelkul, hogy mas orszagba is elmennel. Ok pedig ezt nem tudtak.

    Most pedig a vadember 10 orszaghataron atszalad, ha nem engedik dobalozik, gyujtogat, uvolt, kovetelozik. Embercsempeszeknek fizet, papirja nincs, azt hazudik amit akar, tehat mar eleve bunozo, megis cukorfalatnak szamit.

    Talan nekem is gyujtogatni, dobalozni es uvoltozni kellett volna, amikor Ausztralia nem fogadott el minket. Ott legalabb (aranyaiban) valamivel kevesebb bekeharcos el jelenleg, mint Kanadaban.

  • Nagyon élveztem, a fenti eszemcserét! Moshe és Jani között!