Egyre aktívabb világszerte a kanadai hadsereg

2016 július 14 3:50 du.47 hozzászólás

Kanada 450 katonát küld Lettországba az orosz határ közelébe — ezzel járulunk hozzá az egyre erősödő moszkvai agresszió elleni NATO-fellépéshez. Egy kanadai hadihajó is állomásozni fog kelet Európában és vadászgépekkel járul hozzá hazánk az orosz agressziót megelőzni hivatott NATO-jelenléthez. Ezen kívül kanadai katonák tartanak kiképzést a kurd honvédelem számára észak-Irakban. A liberális kormány szerint Kanada így tud a leghatékonyabban hozzájárulni az Iszlám Állam elleni harchoz. A múlt héten, az Iszlám Állam terroristái 300 embert ölt meg.

Harjit Sajjan, Kanada honvédelmi minisztere elmondta, hogy a kelet-európai, illetve az iraki fellépés mellett, van elegendő erőforrása a hadseregnek, hogy további békefenntartó műveletekben is részt vegyen, amennyiben ilyen jellegű felkérést kap Ottawa. „Nagyon fontos, hogy megüzenjük a világ közvéleményének: Kanada felelős szerepet vállal a világporondon”–nyilatkozta Sajjan, aki éppen Kuwaitban tartózkodik. A tavaly novemberben hatalomra került liberálisok már korábban is ígérték, hogy kanadai katonák nagyobb szerepet játszhatnak békefenntartó missziókban, elsősorban az ENSZ égisze alatt.

Harjit Sajjan, Kanada honvédelmi minisztere.

Harjit Sajjan, Kanada honvédelmi minisztere.

Felmerült, hogy a közeljövőben Kanada részt vehet Columbiai, vagy akár afrikai békefenntartó missziókban. Többek között felmerült Mali, mint egy olyan ország, ahol kanadai békefenntartók szerepet vállalhatnak.

Sajjan elmondta: a kanadai kormány prioritása, hogy leállítsák az iszlamista terroristák terjedését és térnyerését nem csak a Közép-keleten, de Afrikában is. Szerinte aggasztó, hogy például Afrikában a Boko Haram, illetve az al-Shabaab szövetségre lépnének az Iszlám Állammal. A Boko Haram elsősorban Nigériát, illetve Csádot döntötte káoszba, míg az al-Shabaab Szomália stabilitását veszélyezteti.

Kanada azért is jöhet számításba Afrikában, mert katonáinak egy része anyanyelvi szinten beszél franciául, ami különösen hasznos lehet egy-egy régióban.

47 hozzászólás

  • szóval sohasem fog kitörni a világbéke?

  • Hát, én elég „rossz májú” vagyok!
    Eddig semmi sem történt, több mint félév alatt, sőt a szokásos repűlőket sem küldték manapság, csak Obama felszólitása adta meg a lőkést, akinek persze igaza volt.

  • Kedves Chris!

    Nyilvanvalo, hogy angolbol forditottal magyarra egy cikket, de azer’ te is tudhatnal egy kicsit tobbet a vilag-politikarol. For fucks’ sake.

    Pl. az a baromsag, azutan, hogy a cikk azzal kezdodik:

    „Kanada 450 katonát küld Lettországba az orosz határ közelébe..”

    azt irod, hogy:

    ” Sajjan elmondta: a kanadai kormány prioritása, hogy leállítsák az iszlamista terroristák terjedését és térnyerését nem csak a Közép-keleten, de Afrikában is. Szerinte aggasztó, hogy például Afrikában a Boko Haram, illetve az al-Shabaab szövetségre lépnének az Iszlám Állammal.”

    Ha nem is nezem azt, hogy Lettorszag meg veletlenul sincs kozel Afrikahoz, vagy a Kozel-Kelethez, te itt jovobeni felteteles modhoz kotod azt, hogy esetleg majd valamikkr az Al-Sabab nevu terror-gittegylet csatlakozni fog az IS-hez.

    Na most persze lehetseges, hogy a sok cikkiras kozben nincs idod a hireket olvasni, de hadd meseljem el neked, hogy az Al-Sbabab kozel ket eve csatlakozott az IS-hez.

    Ha ez lenne az elso „hibad” aszondanam, hogy OK, de ez kozel sem elso.
    Te, es az elvtarsak tenyleg ennyire hulyenek neztek mindenkit, vagy van valami mas magasztosabb cel a felretajekoztatas mogott?

  • gondolom egy kis fegyverlobby, harci békák valamint a gyalog kakukk esettye, köhög a bolha…
    Nizza!!! és a dem meg gop convention a rettegés és a pénz kidobás a védelemre az ismeretlen ellen, rettegjünk csak

    az oroszok senkit sem támadtak meg!!!!!!!!!!!!! end dot!!! a Krim orosz volt mindíg és az is akart maradni népszavazás közel 100%-ban!!!

    az ellenség nem Irán, nem Orosz, nem Asszád hanem az a terrorszervezet ami valami másból nőtt ki mint a majdan kijevben 5 milliárd dollárjában fáj az usa adófizetőinek..most van ott államcsőd és lehet segélyezni őket

    Szomáliába, Yemen be Iraq ba Szíriába nem fegyvereket kell küldeni, hanem békét és újjáépíteni, valamint életteret adni nekik amit elvettek és afrika szarván kalózkodniuk kell a túléléshez és ezért most közellenségek

    eltolt egy nemzetközi politika, eredménye millió halott még több millió szenvedő és néhány pofátlan röhögő, hogy sikerült megint egy új yachtot vennie és most az Indiai Óceánra a többin már van neki bár eccerre az összesen csak akkor tudna ha felnégyelnék 3 szor

  • Már pont ideje volt.
    Kanada olyan ország, akire felnéz a Világ.
    Kötelessége résztvenni ezekben a műveletekben, ha meg akarja őrizni tekintélyét.

    A ruszki kardcsörtetés napról napra erősödik.
    Kanada sincs távolabb a problémától mint más országok.

  • Rodeo36:
    Igen , a fegyver-üzlet jó üzlet.Naés ??

    Hegedű-gyártásra azért mégsem lehet nagyipart blazírozni, továbbá bármilyen fenyegető tud lenni a szikla ormán álló lobogó hajú, égnektárt karú művész egyik kezében a szárazfával, másikban a vonyóval, ez nemigen fogja visszafordulásra késztetni Putyin kamerád warhead.-jeit

  • vigyázó szemetek Nizzá-ra vessétek!!!
    a harci elephant-ok, terepszínű turban a Sajjaj-nak darutollal, és éneklő gyalogbékák helyett, integrálni a menekülteket, ha már becipelték őket, mielőtt radikalizálódni kezdenek és desintegrálódni a helyi társadalomból!!!

    a harci elephant-ok és az ünneplő darutollas turbán helyett munkahelyteremtésre kell a költségvetést fordítani, ami egyébként siralmasan néz ki… Black Lives Matter és hasonlók mellett kell e még refugee lives matter movement és egy két durranó habostorta

    teljesen egészségtelen a tűzre olajat önteni (aktivizálni a harci elephant-okat és a Sajjaj -t szabadjára engedni csúzlit osztogatva bugyigumiból)

    békére van szüxég de nagyon és lehetőségekre és nem a csilliárdosok dirty crude business ének támogatására az adófizetők pénzéből azután a hasznot a megemelt árakban az adózó kifizeti és a profitshare marad ahogy van, nekem mindent a többinek kuss
    ez nem munkahely teremtés ez rablás

    TTC-n nem akarnak utazni??? 26 év óta semmi sem változott a TTC-n csak az árak lettek 4 szeresek, most kezdődött valami, de lehet hogy rosszúl és lehet, hogy későn

    a nemzetközi olajárak csökkenése a benzinkutaknál sohasem jelenik meg aszt az extra profitot ki zsebeli be?

  • rodeo36

    Hát, nézz utána a t9rténelemben MIKOR is volt Kiev orosz. Sztálin idejében.
    Az oroszt ne féltsed, terjeszledik az, minden múlt beli jog nélkül is.

  • @gáyza

    ugye a nato terjeszkedik, már majdnem befalazták az oroszokat kiket is fenyeget a warhead jeivel? csak nem Halifax-ban vannak már? Óh borzalom

  • @figyelő
    már megint nem olvasol csak ordibálasz
    a KRIM ről van szó nem Kijev ről

    Kijev ben az USA + Nato csinált majdanon ellenforradalmat leváltották a törvényesen és demokratikusan megválasztott ukrán elnököt egy kesztyűbábot tettek a helyére aki egy köztörvényes bűnöző és ezzel ukarajnát azonnal államcsődbe döntötték

    teljesen barfáti lépés most Kanada segélyezi a nincsből és csinált vele free trade-et csak tudnám mit fognak cserélni? nyálat?

  • Rodeókám hát inkább a NATO terjeszkeggyék, mintsem kolera, nemiga ?..:-)

  • igy van Géyza!

  • „…az egyre erősödő moszkvai agresszió …”

    Én meg azt szeretném már nagyon tudni, hogy mi a lófasz ez az állandóan mantrázott „orosz agresszió”? Ami tényleges agresszió az egyértelműen az usa/nato állandó háborúzások az olajért meg minden másért amit úgy éreznek, hogy nekik jár. Kanadának a legjobb lenne ha mielőbb kilépne a nato-ből meg az egyéb szervezetekből. Nincs ennek semmi értelme azon kívül, hogy egy maroknyi szarmadzag gazdagszik még másik 7.5 billió nyomorog.

  • @gáyza (@figyelő)
    stárchild megmagyarázta nektek, én meg egyetértek

    dugjátok fel a nato tokat de vazelin nélkűl…szarfaszú gittegylet ami nem képes megoldani olyan eccerű dolgot, mint az ISIS megsemmisítése (azok vannak vagy 15000 a Nato meg milliós és nukleáris és amit még akarsz…vagy talán nem is akarják és a basztatás van az én meg a többiek zsebére?)

  • https://www.youtube.com/watch?v=OQj05oCrcy8
    https://www.youtube.com/watch?v=mjiqTzug8zM

    Csak egy néhány videjó a kételkedőknek, hogy már startban mekkora baromság lenne az oroszokkal kikezdeni.

    …és egy másik videjó, hogy ki kit hülyít:
    https://www.youtube.com/watch?v=8PgSX-WD96Q

    Sajnos magyar fordítással nem rendelkezek..

  • Starchild
    2016 július 15
    9:50 de.
    Sajnos rosszul látod. Az orosz agressziót még időben meg kell állitani, ez az élettapasztalatom velük.Putyin semmivel sem jobb elődeinél.
    Nem vettem észre semmi háborót az USA és a NÁtó között, hál Isten! A nézeteltérések természetes politikai élethez tartoznak.

  • @figyelő te nem csak nem figyelsz hanem vak vagyaz usa=Nato miért háborúznának?

    milyen agressziót csinált ak az oroszok az utóbbi 20 évben és a NATO hogyan rohanta le Iraq, Lybya, Szíria, Yemen, Szomália, Dél szudán, Colombia las FAR…megszállva tartya egész európát esze ágában sincs hazamenni és söprögetni otthon a soxart és rázuhintotta a migráncsokat ájrópára az usa nélkűl nem lennének migráncsok mert békében és prosperálva élnének Szíriában

    egyébként az usa nak mi köze ahhoz, hogy pl.: én bablevest főzök vagy tökfőzeléket és hogy mindehhez nem mormolok imát mert nem vagyok evangelicus hanem ateista de dúdolgatom a rekettye bokorban jöttél a világra erre mi történik??? lerohannak nukleárisan és intergalaktikusan és még meg is bilincselnek közben a tökleves odakozmál

  • Figyelő
    2016 július 15
    11:03 de.

    De milyen agresszió????
    Írja már le, hogy miféle orosz agresszió van? Valamelyik országot meg akarják támadni? Ha igen akkor melyiket?
    Nem érti, hogy mi a probléma? A nato az orosz határokhoz küldött katonákat és telepít rakéta rendszereket. Akkor most ki az agresszor és a provokátor? Milyen veszélytől akarja a nato megvédeni európát? Az a legborzasztóbb, hogy az usa/nato/eu az emberek szemébe hazudnak és ami megborzasztóbb, sokan el is hiszik. Az egész cirkusz azért folyik mert az oroszok el szeretnék adni az eu-nak a gázt és az olajat ami az usanak nem tetszik mert be szeretnék kebelezni az egész bolygót,továbbá „demokráciát” és „szabadságot” exportálni függetlenül, hogy senki se kérte meg őket erre.

  • Nem bizok a ruszkikba, sajnálom.
    Az USA-t meg nem érdekli a te bablevesed!

  • Starchild, én csak arról írok, amit olvasok, hallok.
    Nem vagyok USA barát egyáltalán, a kanadai hírközlésre támaszkodok.

  • Erdekesek a velemenyek. Sajnos en nem tudok egyertelmuen sem a NATO, vagy Amerika es Oroszorszag kozott donteni.

    Annyi bizonyos, hogy jobb lenne Kanadanak es Magyarorszagnak is, ha kilepne a NATO-bol es semlegesseget hirdetne.
    Ha masok akarnak kakaskodni, csinaljak magukban.

    Viszont nem ismerem a disznosagokat, amik titokban muvelnek az urak es evtarsak.
    Az igaznak tunik, hogy a Szovjetunio volt a vilag legnagyobb terror-tamogato orszaga, de Afgit kiveve sehova sem avatkoztak be kozvetlenul.
    Idiota proxy-kat tamogatva viszont annal tobb helyen avatkoztak be.
    Nyilvanvalo, hogy Amerika is ugyanezt csinalta, kiveve, hogy ok nyiltan is beavatkoztak sok helyen.
    Hogy ki kezdte, ki a hibas, azt nem tudom. Azt se tudom, hogy jelenleg Putyin elvtars hol ugykodik es hol nem, kiveve Irant, akiket nagyban segitettek es a mai napig is adjak el nekik a raketakat.

    Jobb lenne ha bekeben es nyugalomban elnenk, de akarcsak Izrael eseteben is, nem teljesen mindegy ki es hogyan diktalja azt a beket.
    Valoszinu, hogy az amerikai rendszer jobb lenne (foleg „liberalisok” nelkul), mint az orosz, de meg az sem biztos.

    Nesze nektek a semmi, fogjatok meg jol!:-)

  • @mosheakiva
    sokat mondtál és érdekes!!!
    van egy kérdésem? (a hahahaha esetei közé való) mi lett volna ha:

    a SZU nem vonja vissza a rakétáit a Carib térségből (anno decebál) hanem ott tartja? mint ahogy az usa is „ottragadt” 70 éve a zeneszkában majd az egybesült németországban megszállva őket (a Nato az gittegylet) és semmiféle hatása sincs a terrorizmus ellen, (szvsz: mert ő szíttya!!!) és a galaxis legerősebb hadserege sem afganisztánban, sem iraq ban sem lybya ban sem sehol máshol nem képes mást csinálni, mint szétbarmolni azt ami volt és helyette semmit sem tenni hagyni a rothadást

    most ez a török államcsíny kísérlet vagy sikeres lesz vagy nem de nagy pofon …sokaknak

    szóval jó lenne ha nagyobb lenne az egyensúly a világban és a Carib tengeren meg Seatle Miami NYNY előtt ugyanúgy cirkulálnának orosz hadihajók, mint most az usa hajói az orosz beltengeren a Fekete tengeren és a Földközi tengeren amivel az usa nak nincs semmilyen határa

  • Kedves Rodeo!

    Ha annak idejen a Szu. nem adja fel a tervet a kubai kirandulast illetoen, valoszinu lett volna egy szep nagy haboru belole. De ez sem biztos.

    Annyiban jo hogy nem csak egy szuperhatalom van, hanem tobb is, hogy az az egy nem tud tulzottan elpofatlanodni.

    Hogy semmire sem mennek Afgiban es Irakban az nem biztos, hogy az amerikaiak hibaja. Vademberekkel nehez egyezsegre jutni.
    Ez kozel olyan, amikor egy 40 eve hajlektalannak munkat akarsz adni. Ha nem kell neki a segitseged, akkor hiaba gyozkodod.

  • Rodeo36 10″11 –> 🙂

    sajnos igaz 🙁

    .

  • Ezt úgy hívják:

    ˙

    HADIPARI-GAZDASÁGI KOMPLEXUM (lásd: Internet, ott)
    ˙

    A kifejezést már Eisenhower elnök is használta.

    Egy orwelli, öngerjesztő hatalmi,ill. politikai r e n d s z e r – egyfajta „circulus vitiosus” – szinte leállíthatatlan…

    Létezése feltételezi a kapitalizmus legfejlettebb (globalizált) fokát egy polgári kvázi-demokrácia talaján.

    A belső logikája, vezérfonala a pénzhatalom és a magánérdek tökéletes összefonódása.

    Külső jegyei, megjelenési formái teljesen eltérhetnek

    Több elnök is tett rá rejtett célzást olyképp, hogy „mások” gondolkodnak őhelyette. „… Mire megválasztottak, már ki volt találva… ”

    A Kennedy fivérek is ebbe pusztultak bele…

    Hidegháborúk és háborúk forrása.

  • kieg.

    „…vezérfonala” é s . h a j t ó e r e j e

  • Akiva 8’24,

    Mélységesen cinikus ez a hajléktalan hasonlatod ami nyilván tükrözi az egész nagyképű, embertelen gondolkodásmódodat. Gondolom, te viszont annyira okos és szorgalmas polgár vagy, hogy veled mégcsak elő sem fordulhatna az ilyen sorstragédia…

    Én bizony néhány éve mélyen megdöbbentem, amikor – az immár távol lakó – (egykor jó-tanuló) gyermekkori barátomról meghallottam, hogy hajléktalan. (Néhányszor eredménytelenül próbáltam megkeresni, hogy segítsek neki…)
    Eredetileg a Budapesti Telefongyárban volt műszerész (szakmunkás!). A „rendszerváltást” követően – a cég megszűntével – rögtön utcára került, aztán egy házassági válás…stb. a többi már jött magától, azóta valahol az utcán hajléktalanul tengeti az életét…

  • Figyelő
    2016 július 15
    1:50 du.
    „Starchild, én csak arról írok, amit olvasok, hallok.
    Nem vagyok USA barát egyáltalán, a kanadai hírközlésre támaszkodok.”

    Más forrásokból informálódni nem bűn…Geyza szerint mindenféleképp náci lesz de ki nem szarja le, hogy mint gondol…

  • Rodeokám:
    Inkább a NATO rohannyon le mint a Vörö…illetve a Specnaz.

  • Rodeo36:
    Starchild náci-gyerek.
    Bármit is mond,elvetendő.
    Pont TE ne tudnád nagyokos?

  • A fegyvergyártásról az a véleményem, hogy az orosz vezet ebben, de az USA -ban is egy nagy menő. Millimos fegyvergyárosok, nem hajlandók az amerikai fegyvergyártás és tartás megszabályozására, vagy betiltására. Ennek következménye, a sok egyéni gyilkosság, állitólag már ebben az éveben többszáz eset volt már.
    Az orosz meg az ismert paranoiával él évtízedek óta, azt mondja, hogy őket mindig meg akarják támadni.Ezért megy a pénz, a munka erre az iparra és nem a nép élelmére, ami most is még éhezik.

  • @figyelő
    te honnan tudod eme super titkos adatokat? egyimk fél sem dobolja ki… csak nem vagy beépítve mint Kőmíves Kelemenné a falba?

  • rodeó, csak olvsgatok, meg kinyitom a szemem és a füllem.

  • vfigyelő

    neked van „fülled” az milyen ??? befülled vagy kifülled?

    te kis Fidel

  • Kedves Fortimbrasz!

    Mielott ilyeneket irnal

    ” Mélységesen cinikus ez a hajléktalan hasonlatod ami nyilván tükrözi az egész nagyképű, embertelen gondolkodásmódodat.”

    erdemes lenne talan elolvasni hogy tkp mire is reagalsz.

    Nem vagy veletlenul te is „liberalis”?

    xxx

    Kedves Figyelo!

    Szerintem nem kell tulzottan felteni egyik felet sem. Foleg nem a fegyvergyartas miatt. Az nem okoz ehseget naluk, inkabb a forditottja igaz annak.
    Amikor nincs eleg idiota, akinek el lehet adni dragan az elavult ocska jatekszereket, akkor nincs munka odahaza.

    Ne izgulj, az orosz ipar es az abban dolgozok is akkor jarnak jol, amikor teljes gozzel dolgoznak.

    Persze lehetne bekes celokra is kolteni a penzt, de abban nincs annyi penz, no meg hat mar igy is problema a tultermeles. Hova termelsz tobbet, kinek es mit?

  • Moshe 11,06 utsó. bek.

    Ebben egyet értünk, a fegyverüzletben épp ez a pláne. És ha egy-egy adott termék ebből elavulna, annak a költségét is az állam viseli, melynek keretében mindjárt rendel helyette korszerűbbet – ha nem sikerül az elavultat elpasszolni egy „fejlődőnek”, még akkor is…

    .

  • Katona Zsombor

    Könnyű a kanadai bolhának a Nagy Testvér védelmező háta mögül harciasan kikiabálni vagy fityiszt mutogatni, ha tulságosan és elővigyázatlanul magukra vonják a figyelmet lehet, hogy elszáll a melldöngető önteltségük. Vajon a választóik is ezt akarják?

  • Kedves Zsombor!

    Nem, a kanadai valasztok tavaly ugy dontottek, hogy nekiallnak csokolgatni a muzulmanok segget. Akarom mondani nagyobb elannal csokolgatni, mint eddig tettek.

    Meg lesz az eredmenye, ugyanugy, ahogy Nemetorszagban, Svedorszagban, Franciaorszagban, Eritreaban, Indoneziaban …stb is meg lett.

  • Katona Zsombor

    Moshe Akiva
    2016 július 17
    6:10 du.
    Kedves Moshe!
    Akkor mi lehet hogy, közel sem vagyunk olyan hülyék mint ahogy egyesek szeretnék? Hát ez bosszantó lehet!

  • Seres Róbert

    FORTIMBRASZ
    2016 július 16
    12:41 de.
    Sajnos, nincs igazad, nagyon sok hajléktalan úgy belefásul reménytelen helyzetébe hogy, egy idő után nem képes, sőt nem is akar változtatni a sorsán.

  • Kedves Robert!

    Tavaly novemberben(ha jol emlexem) odajott hozzam a munkahelyemen egy magat 16 evesnek mondo (inkabb 14-nek kinezo) kislany. Az osszes evilagi tulajdona a derekara volt kotve.
    Elbeszelgettunk es felajanlottam neki, hogy segitek bekerulni a ceghez dolgozni.
    Az volt a valasza, hogy o nem tudja elkepzelni az eletet ugy, hogy minden reggel felkel ugyanabban az idoben es elmegy dolgozni. Es o egeszsegesnek tunt, es meg csak 16 volt.

    Van egy masik noismerosom, aki par napja lett 31. O is abbol el, hogy levesz embereket. Esze agaban sincs dolgozni, es nem is tudna mar, mert elitta es drug-ozta az agyat.

    Nyilvanvalo, hogy vannak olyanok is koztuk, akik nem eletcelnak tekintik ezt, en is nagyon konnyen csatlakozhatom hozzajuk barmikor, de sajnos eleg soknak tetszik ez az eletmod.

  • Sokszor, attól függ, hogy valaki mit dolgozik. Van akinek a munka teher és nyüg, van akinek a jól végzett munka megelégedést okoz. Mondom, attól függ, hogy mit végez.
    Szerintem, a munka senkit sem őlt még meg és azonkivül ,hogy segíti a megélhetéshez, adhat egy jó érzést is, ha olyat csinál amit szeret ésért hozzá.
    SAjnos, a mai társadalomban, nem csak itt, hanem a magyaroknál is a munka egy szükséges rossznak számít.

  • A véletlen vitt erre a honlapra és örömmel látom, hogy milyen színvonalas a Kanadai Hírlap.

    Azért azon őszintén és alaposan meghökkentem, hogy ennek a ménkű nagy országnak, ahol zömmel – eddig azt hittem – főleg franciák és angolok, meg egyéb európaiak élnek, egy turbános indiai szikh a hadügyminisztere.

    Mi történt vajon?
    Az indiai kontinens Padzsáb állama átköltözött Kanadába és a mivel a szikh harcos nép, örömmel elvállalták a kanadai hadsereg irányítását?
    És nekem meg senki nem szólt…?

  • Kedves Rado Istvan!

    Nincs ebben semmi kulonleges. Az uj miniszterelnokunk nagy hodoloja a kulonbozo kabitoszereknek, ami meg is latszik a dontesein.

    No meg hat „liberalis” a lelkem, es nekik roppant fontos a diversity. Ez egy magikus szo, aminek semmi ertelme, de ettol meg nagyon fontos „liberalis” korokben. Emiatt minden nepbol ki kell valasztani valakit, akibol nagykutyat csinalunk, fuggetlenul attol, hogy lenne valaki sokkal jobb, ertelmesebb ugyanarra a munkara.
    Pl. amikor tavaly megnyertek a valasztast a kabitoszerektol elhulyult kis miniszterelnokunk egyenlo szamban nevezett ki noket es ferfiakat minisztereknek. Ott sem a tudas, a gyakorlat, a ratermettseg szamitott, hanem kinek van kukija, es kinek van puncija.
    Ezt hivjak diversity-nek es a kabitoszerek rossz hatasanak.

    Ha csodalkoznal esetleg, hogy miert valasztottak meg a kanadaiak ezt az orultet, akkor vedd figyelembe, hogy alig-alig ismerek olyan kanadait, aki nem szivna legalabb a marijuanat.

  • Moshe, most árultad el magad. Eddig is sejtettem, hogy drog élvező vagy. Mert csak azok tudnak ekkora marhaságot irni.Szerintem meg Kanada pont atért élhető, mert ilyen a miniszterelnöke, aki igenis LIBERÁLIS és befogadó. Ha neked nem tetszik a turbános hadügyminiszter, menj Magyarországra.

  • Ja, ápropó én és a környezetem tuttira nem szivunk semmit, még bort is csak ritkán iszunk. Szóval a mi itélőképességünket nem vette el még a füstölt kender szaga.

  • Moshe Akiva Ez most viccesre sikeredett. Tehát a konzervatívoknál nem volt kukija a minisztereknek? Vagy nincs annyi okos puncis Kanadában, hogy kiteljen belőle egy fél kormány? Egy turbános harcolhat Kanadáért, de miniszter nem lehet? Ez most komoly?