Szégyen az Orbán-rezsimre nézve…

2016 július 14 10:46 de.44 hozzászólás

A Human Rights Watch tegnap bemutatott jelentése („Magyarország határán zaklatják a migránsokat„) szégyen az Orbán-rezsimre nézve. A Fidesz a belpolitikai félelemkeltés érdekében embertelen menekültpolitikát folytat. Károkozó ellenségnek állít be olyan embereket is, akik ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk, és menedéket érdemelnek.

Szégyen, hogy naponta csak 15 embert vizsgálnak meg a magyar hatóságok. Szégyen, hogy afrikai körülmények között tartanak embereket a menekülttáborokban. Ez az embertelenség csak nagyobb bizonytalanságot szül.

Az Európa-ellenes népszavazást bojkottáljuk. Kampányolunk Európa-mellett, de világossá tesszük azt is: közös európai menekültpolitika nélkül emberi mivoltunkat tagadjuk meg. Kemény határvédelem, emberséges menekültpolitika, jogszerű kiutasítási-rendszer és kvótás menekültelosztás. Ez mind az, amit Orbán gyáván megakadályozott. Pedig szerintem a felelős együttműködés volna a nemzeti érdek.

*

Fontos kutatást tett közzé a Political Capital az orosz információs háború magyarországi megjelenéséről. Már nem csak az igaz, hogy sok orosz kötődésű, hazug hírforrás és Facebook-csatorna működik, hanem az is, hogy a magyar adófizetők pénzéből működő médiumok is átveszik e híreket.

Az illiberális Magyarország válságának súlyos jele, ha a magyar közmédia putyinista propagandával hülyíti a magyarokat. Legyen szó az ukrán polgárháborúról, az USA európai stratégiájáról vagy bármi másról.

A Vlagyimir Putyinnal egyre többet üzletelő orbáni érdekkör Magyarország szövetségeseivel ellenségként bánik. Egyszerre veszett össze az Orbán-rezsim Berlinnel és Washingtonnal. Miközben Moszkvával barátságos, kritikátlan. Ebből csak lecsúszás és keletre sodródás lesz. Nem pedig gyarapodás és béke.

Szigetvári Viktor

 

44 hozzászólás

  • -„szegyen az orban rezsimre nezve…”
    NEM CSAK EZ……………….sok-sokk mas is

  • Viktorunk marmegint marhsagokat irkal.

    Mert ugye a Nyugat popsijanak a csokolgatasatol olyan marhara felcsusztatok, igaz? Nem is beszelve a gyarapodasrol.

  • Szigetvári, nem csoda hogy mérhetetlen csoportocskák – amiben te vagy a főokos – vagytok csak a politikai palettán. Leírsz egy ilyen mondatot: „A Fidesz a belpolitikai félelemkeltés érdekében embertelen menekültpolitikát folytat.” Mindenki tudja, hogy az emberek félelemérzetét a bevándorlók beözönlése fokozza. Hogy lehet a belpolitikában félelmet kelteni a határon megállított menekültekkel? Félelemérzetet legfeljebb a baloldalon lehet érezni, mivel ott már mint jövőbeni szavazójukra tekintettek a migránsokra.

  • Akár mi is történik a határon – bár nem ez lenne az első eset, hogy a sáskák egy kicsit túloztak volna – tojok rá. De ha még igaz is volna, akkor miért gondolják azt, hogy egy fél kontinens országainak határait semmibe lehet venni? Lehet, hogy ott ahonnan jöttek arra felé teljesen megszokott dolog, hogy napi tízezrek masíroznak át a határokon mindenféle okmány nélkül, de erre felé ez nem megszokott. Ez az igazán félelmetes s nem az „Orbáni politika”. Úgyhogy én ott leszek a népszavazáson s bejelölöm a NEMET!
    Neked meg Szigetvári Viktor további kellemes vergődést kívánok az egyszázalékos pártodban.

  • Hány „menekület” fogadott már be, kedves Viktor?

  • Kiemelten hálás vagyok Szigetvári Viktornak, hogy felhivta a figyelmet a „Human Rights Watch 2016” minap közzétett jelentésére. Ez a Jelentés a földkerekség százegynéhány országával foglalkozik (Magyarországot nem is túl könnyű megtalálni benne….). Érdekes olvasmány, az interneten egyszerű rátalálni. Mindenkire igyekszik ráhúzni (vagy lehúzni) a vizeslepedőt. Az USA-t olvasgatva, direkt örülök, hogy nem vagyok amcsi állampolgár! De Kanada sem büszkélkedhet, idézek pár fejezet-címet: Violence against Indigenous Women and Girls… Sex work… Mining Industry Abuses…
    Egyébként hadd tanácsoljam Szigetvári Viktornak, egykori piarista eminens tanulónak, hogy ha már hat háromsoros cikket elhelyez a KMH-on, azaz mindössze 18 sort, legalább kétszer lektorálja önmagát. Nem olyan nagy ügy !. Akkor nem fordulna elő olyan meghökkentő ellentmondás, hogy „kemény határvédelem…. amit Orbán gyáván megakadályozott”

  • Figyelő
    2016 július 14
    1:13 du.

    Kedves Figyelő!

    Szigetvári úrnak miért kellene, vagy kellett volna befogadnia menekülőket? Micsoda álságos és butácska kérdés volt ez? Ő nem egy állam, nem egy ország, mely rendelkezik erőforrással, infrastrukrúrával és amelynek ellenben ez humanitárius feladata volna (legalább is a Földnek a civilizáltabb, kulturáltabb felében mindenképp), miután kiszűri azokat akik a nemzetközi jogok szerint is valódi menekültek, és ezeknek menedéket nyújtana ideiglenesen és feltételek mellett.

  • Huncanada,
    Hát tudod, csak a hócipőm televan, egyes magyarok síralmaival.
    Most ezzel vádolják a kormányt, de gondolom, hogy egy-két nap, és lesz még más is a menűn…..

  • Csak azt nem értem még mindig:
    Miért „MIGRÁNSOKNAK” nevezi mindenki azokat az életükér futó embereket?

    Azért mert a kriminalizáló állami lejáratókampányban így nevezik őket, még nem kellene a demokratikusan gondolkozó rendszerkritikusoknak is ezt a FIDESZES terminológiát használni.

    Miért kell az ellenzéknek állandóan a FIDESZ kottájából játszania ??

  • Ujabb terrortamadas Nizzaba.

    Most mi kovetkezik ? Je suis Nizza, vagy ujabb szlogent kell kitalalni ?

    Az a szegyen Szigetvari, hogy nem a magyar emberek erdekeit veded, hanem , tudod te is. Gondolom nem igazan zavar hogy 1% van a part, hiszen te nem onnan kapod a plusz penzt !!!!

  • Kedves Akarki!

    Ne izgulj. Par napon belul ki fog derulni, hogy nem terroristak csinaltak, hanem egy elmebeteg. Ami persze igaz is, hiszen egy normalis ember nem foglalkozna az iszlammal.

    Te meg Geza szedd a vadkortet. Az allitolag nyugtatolag hat az olyanoknak, mint te vagy.

  • Kedves Evelin!

    Ne idegesits! A Viktorunk eminens tanulo volt barhol is?

    En mar par eve olvasgatom a KMH cikkeit, de ekkora hulyet, mint o meg nem lattam itt se. Csak nem azt akarod mondani, hogy a tanarai is idiotak voltak?

  • Kedves Figyelo!

    Na ez utobbi egy koltoi kerdes volt.
    Viktorunk ugyanugy van vele, mint minden mas ugybuzgo Soros novendek, mas faszaval veri a csalant.

  • Moshe–

    „Viktorunk ugyanugy van vele, mint minden mas ugybuzgo Soros novendek, mas faszaval veri a csalant.”

    Ugye a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktorra gondolsz, te náci vadállat?!

  • Szocdem,

    Gondolom Moshe erre a cikkre reagalt:

    http://hirtv.hu/ahirtvhirei/szigetvari-elismerte-soros-is-benne-volt-a-dologban-1268001

    Ezert meg nem naci es nem vadallat, kedves moderator.)))))

  • szocdem, igen, Orbán, pontosan egy évig tanult Oxfordban, a Soros alapitványból.Hány éve is annak?

  • HunCan, Géza, meneküljünk innen:)
    Woody Allennek nagyon igaza volt… Bunkókkal ne állj le, mert levisznek a szintjükre és a saját fegyverükkel legyőznek.
    Országunk meg csak épül be az új, csodálatos Szovjetúnióba rohamléptekkel..

  • Szigetvári, most a nizzai emberek félelme és bánata is érdekel? Mit üzennél az ártatlan halottaknak és a gyászoló családoknak a multikulti rögeszmédről? Ezeknek az áldozatoknak milyen jogai voltak tiszteletben tartva? Ezt a jövőt szánnád gyermekeinknek és unokáinknak is?
    Biztos lehetsz benne, hogy nem felejtjük el neked sem, amit a magyarság ellen teszel.

  • Kedves Moshe, üdv a klubban („náci vadállat”), lassan a széles látókörű, a békeszerető, vagy a logikus gondolkodású ember szinonimája lesz.

  • akarki:
    Csak aztán nehogy kiderüljön hogy Európában született akárkik csinálták a robbantást.
    Mint eddig szinte minden esetben.

  • kocsis, jános

    az, hogy a köztörvényes fasiszta bűnöző orbán még mindig magyarország miniszterelnöke,
    az az egész magyarság szégyene !

  • Szégyen esetleg nektek. Én kifejezetten hálás vagyok a sorsnak, hogy ma Orbán Viktor a miniszterelnök. Amit ma szigetvári tenne ha ő lenne a miniszterelnök, 100 évekre tenné tönkre az országot. 100ezrével telepítené be a sáskahadat. De nem megértésből vagy együttérzésből, hanem pusztán a szavazatokért. Az, hogy vannak olyanok az országban, mint ez a Szigetvári, az az egész ország szégyene. Megnyugtató viszont az, hogy csak az 1 százalékos párt mögött krákog.

  • Igaz csárli, manapság, ha egy liberálfasiszta lenácizza az embert az már dicséretnek számít.

  • Geyza,

    Milyen robbanasrol irsz ? Talan kamionos merenylo .
    Maskulonben, mint mindig, europai szuletesu norveg az elkoveto.
    Es persze a francia nep a hibas, mert a szegeny tuneziai nem tudott integralodni, es jogos bosszut allt a francia nepen.
    Maskulonben most keszitik, az ujabb ajandektargyakat a Je suis Nizza . Szerencsere ameddig Orban van, nem lesz Je suis Budapest triko.
    Most is lesz ujabb felvonulas az europai vezetokkel Nizza -ban ?

  • tropa, most kivételesen szerencsétek van!

  • akarki
    hogy stilusosak legyunk a regi nizza-i nyelv szewrinti ” Sieu Nissart” a helyes kiiras.

  • Szigetvári Viktor,
    Nem kéne már felhagyni a hülyeség írással és az állandó hazudozással? Hányszor kell még elmagyarázni, hogy a nagy többség nem menekült hanem erőszakos betolakodó. Miért nem maradnak vagy mennek vissza ezek az 20-30 éves fiatal férfiak a hazájukat védeni? Lehet, hogy el kéne menned közel-keletre belekóstolni, hogy miből áll ez az iszlám és aztán osztani az észt….

  • Sieu Nissarda is lehetne .
    which literally translates into „I don’t give a s.hi.t, I am from Nice” .
    Koszi az informaciot.

    Irod a masik forumban, hogy Izrael mar tobb evtizede ezzel kuzd, es Europa szarik az egeszre. Kell egy tokos Netanyahu Europanak is, elobb utobb !!!

  • akarki
    2016 július 15
    8:55 de.
    Ezt a beírásodst, kissé különösnek tartom. Ha jól tudom 84 halott volt és abból 10 gyerek.
    HA felvilágositanál, miért jó? , hogy ez történt, megköszönöm.

  • Figyelo,

    Persze hogy sulyos a helyzet, es valasz volt Geyzanak, mert o szokta bagatelizalni a dolgokat. Mindenki anno elitelte Trump otletet, az arabok regisztraciojat, de mas MEGOLDAST tud valaki ?
    Vagy maradunk a sajnalkozassal, es hogy nem lesz legkozelebb,

  • Akárki és többiek:
    Elmondom erről az esetről a véleményemet:
    Ez az esemény megelőzhető lett volna !!
    Csakhát a semmiresem jó, konditermekkben felhizlalt szarházi bérzsaruknak eszük ágában sem volt VALÓBAN ügyelni a biztonságra.

    „Jégkrémárus? Hát akkor had menjen”

    De akkor mi bánatos lófasznak állnak ott ??

    Mit vártak?
    úHogy majd a hátán Kalasnyikovval érkező turbánost kell feltartóztatni ?

    Ezek a szarháziak arra nem voltak képesek hogy legalább benézzenek abba az istenverte kamionnak a belsejébe.

    A „biztonsági” őrök mind itthon, mind Nyugaton a legalja, semmire sem jó emberek közül kerülnek ki akik azáltal hogy kigyúrták magukat, aztképzelik hogy valaki lettek.

    Arra jók hogy vékonydongájú civileket rugdossanak.

    Olyanokkal szemben akik zsebükben töltött fegyverrel és szívükben ártó szándékkal érkeznek, esélyük sincsen.

    (A töltött fegyver lehet egy kamion vagy akár egy utasgép is.)

  • Kedves Szocdem!

    Valoszinu lehetne beszelgetni az Orbanrol is ebben a temaban. De a jelek szerint Szigetvari elvtars is ugyanonnan kapja a baksist.

    Ne izgulj az ilyen “naci” es “allat” kifejezesekkel, mert halvany gozod nincs mit jelentenek azok a szavak. De ha mar mindenkeppen nacizni akarsz valakit, akkor figyelmedbe ajanlom a nepet elarulo partfogoltadat, Soros elvtarsat. Vajon miert vagy ennyire oda ezert az emberi szemetert? Csak nem rokonlelkek vagytok?

    Xxx

    Kedves Charlie!

    Az elvtarsak ugy vannak vele, hogy ha valaki nem ert veluk egyet, az csak naci, fasiszta es allat lehet. Azt hiszik ezzel el tudjak hallgattatni az ellenvelemenyt. Egyre inkabb kezd meggyozodesemme valni az az elmelet, miszerint ahhoz, hogy valaki “baloldali” legyen, szukseges bizonyos foku elmebetegseg.

    Xxxx

    Kedves Akarki!

    Koszi a cikket. Errol nem tudtam, csupan a jelekbol felteteleztem. Milyen mas forrasbol johetne a penz Szigetvari elvtarshoz a hazudozasaihoz? Persze lehet, hogy a Soros alapitvanyba fizetnek egyes arab orszagok vezetoi is.

    Xxx

    Kedves Miklos!

    Nem ertek veled egyet a menekulest illetoen. Inkabb figyelj oda rank, akik elmagyarazzak nektek azt, amit egy 3 eves kisgyerek is tud es amit ti valamiert nem lattok be.
    Kulonbenis, foleg Szigetvari elvtarsnak, es barki mas remenyteli jovobeni politikusnak jovunk mi jol be. Kivaloan tudja tesztelni rajtunk, hogy mikent kell hihetoen hazudni. Mi csak csiszoljuk az o politikai karrierjet. Tartozik nekunk!!!
    Csak ne a Soros penzbol fizessen ki minket, mert – nem ugy mint neki – nekunk van erkolcsi tartasunk.

  • Geyza most az egyszer egyezik a velemenyunk. A rendor az mindenhol rendor,legyen az Magyarorszag, Francia, vagy USA. Pedig nem annyira rossz, itt Kanadaban a fizetesuk. Plusz 2 km keresztul senki nem tudta megallitani ?

  • Figyelo
    az amit „akarki” irtt reszben igaz………….miert/mert arra valoban jo hogy Europa verge folebredjen a humanitarius csipkerozsika alomvilagbol.
    sajnos ez illetve ilyennnek kell tortennie hogy remeny lehessen az ebreedesre ami sajna varat magara ujjfent mivel a minister ur Monsieur Walls ugyanazt az elfuiseralt partpropaganda szoveget szajkozta meg tegnap este is amit eddig.a franciakkal az a baj hogy nem tesznek sem megelozo csapast sem megtorlo csapast azokkra akik ezt elkovetrik. a franciak inkabb targyalnak-vizsgalodnak-stb.

  • Aárki:
    Félreértettél:
    Nem rendőrökről hanem bérzsarukról, vagyis civil úgynevezett „biztonsági őrökről” alkottam véleményt.

    Ezek kb. annyit érnek mint csőben a lyuk, bárhová is hívják őket.

    Kíváncsi lennék hogy a Választási irodai kopaszok, akik közül néhányat a Ligetben is felismertek, mihez kezdenének egy valóban éles helyzetben ?

  • akárki, n
    eked adok ebben igazat-.
    HOl voltak a rendőrök? ez jutott eszembe tegnapeste, mikor a TV-n láttam az eseményeket.
    A bemondó szerint a franciáknak kevés a rendőre és a katonasága. De ha ez igaz is, azért vannak még rendőrők akik fel is tüntek az események UTÁN!

  • Geyza
    es miertt akadozik a nyomozas az ugyukben?-/biztonsagi izomagyuak/-
    mert jo reszuk fo allasban rendor. uppsz…..

  • Barlev:
    Ami nincs az nem tud akadozni sem.

    A FIDESZ az nem MSZP , hogy kiadja a kádereit !

    Csak az MSZP volt akkora balfék hogy ő maga kezdeményezte a nyomozást a saját emberei ellen még akkor is , amikor nyilvánvaló volt hogy az akkor ellenzéki Egyvalakiék lejárató-kampányáról van csak szó.

  • izrael jo peldaval elojarva befogadott eddig-/tudomasom szerint 10000 Eritrea-it/-

  • a magyarok meg ugatnak piti 4000 miatt………….gyalazat

  • Szigetvári Viktor

    Kár, hogy nem tudsz (nem akarsz) különbséget tenni a bevándorlás és a tömeges illegális bevándorlás közt.

    Mikor a határon-túli magyarok állampolgárságának a megadásról volt szó, akkor is ilyen „empatikus” és „európai” voltál?

    Egyébként, a humanizmus és az „európaiság” nem egyszerűen csak az ölünkbe hullott, hanem véres háborúkon, máglyákon és forradalmakon át vezetett az út, amiből viszont a muzulmánok kimaradtak. Mit szólnál, ha valami idősík görbölet anomália folytán millió szám kéne középkori kereszteseket vagy honfoglaló magyarokat az eszméikkel együtt befogadni?

  • jani
    2016 július 19
    5:54 du.
    Mondjuk az egyik fajtája az, amikor előzetes kérelmet nyújt be valaki. Bevándorlás az is, amikor valaki jelentkezik a hatóságoknál, mondjuk illegális határátlépés után, vagy közvetlenül a határ őrizetnél.
    Illegális bevándorlók elsősorban az USA területén tömegesen ott élő a hatóságok látókörén kívüli azok tudta nélkül beszökött Mexikóiak. Vagyis a határsértés még nem azonos az illegális bevándorlással. Ők menedékkérők, és nem illegálisak. Akkor válnak azzá, ha a kérelmüket elutasítják, majd ennek ellenére nem hagyják el az országot.

  • Don Ovuz

    Menedékkérők Afganisztánból. Értem.

  • Kedves Don Ovuz!

    ” Illegális bevándorlók elsősorban az USA területén tömegesen ott élő a hatóságok látókörén kívüli azok tudta nélkül beszökött Mexikóiak.”

    Az stimmel, hogy illegalisan szoktek be, de az mar nem, hogy a hatoagoknak halvany gozuk sincs arrol hogy hol elnek, mit csinalnak …stb. Nagyon is jol tudjak, csak a hatosagok is felsobb parancsot hajtanak vegre.

    ” Vagyis a határsértés még nem azonos az illegális bevándorlással. Ők menedékkérők, és nem illegálisak. ”

    Attol fugg milyen celu hatarsertesrol van szo. Ha ideiglenes, elsosorban bunugyi jellegu, akkor nem illegalis bevandorlas.
    De ha valaki ugy megy egy masik orszagba, hogy ott illegalisan, meghatarozatlan ideig ott eljen, akkor az illegalis bevandorlo.

    A mexikoi illegalisok nem kernek menedeket, nem lehetnek menedekkerok. Honnan szeded ezt?