Mielőtt áttörnének

2016 július 27 10:39 de.10 hozzászólás

Figyelj, Pintér, bémeg, ez itt egy mozgókép, mozgó és hangos, bémeg, mert felvették, bémeg, amint az egyik emberedre, a te rendőrödre, bémeg, majdhogynem örjöngve ráförmed egy dühödt alak.

Dőlj hátra, bémeg, tekintsd meg újra, meg újra ezt a felvételt, és töprengj egy kicsit.

A fiatal rendőr – tiszt lehet, mert nem sisakot, hanem sapkát visel – lelép valahonnan, narancsszínű kobakkal a fején valaki jelzi neki, hogy merre várják, ráadásul a könyökét fogva egy sárgamellényes, termetes férfi irányba segíti, majd a kezét a hátára téve – figyeled, bémeg, csak egy pillanatra érintve sapkás rendőr hátát – őt a fehéringes, dühödt kifakadó elé tereli.

Hogyan lehetséges ez? Hogy tehet ilyet egy szolgálatot teljesítő rendőrtiszttel bárki is?!

Odarendelték volna? A felbőszült fehéringes elé? Úgy lehet, hiszen a sárga mellényt viselők tudták, hogy ki várja őt. A sárgamellényesek egyike – a narancsszínű kobakos – mellőle lép fel oda, ahonnan a lelépő sapkás rendőrt egy másodperccel korábban eléje terelték. Nézed, bémeg? Látod-e, bémeg, hogy ez a civilhad a te rendőreidet valósággal bekeríti?!

Azok meg hagyják!

Hát milyen ország ez?

Ahol arrébb lép a sisakos rendőr, hogy helyet engedjen szerencsétlenkedni fiatal főnökének, amikor arra ráüvöltenek.

Amikor azt üvöltik rá, hogy bémeg! Amikor tegezve és többes szám második személyben fogalmazva, ordítva kérdezi tőle és voltaképpen valamennyiüktől egy erre magát feljogosítottnak tartó civil, hogy bazdmeg, mikor fogtok intézkedni?!

És ezt felvették, bémeg!

Erről hangosfilm készült. Ezt vetítik! Százezrek megfigyelhetik az interneten, amint az ordítva kérdezőnek látnivalóan eszébe se jut, hogy bármiféle bántódás érheti, amiért a magyar rendőrséggel szemben nyilvánosan követelőzve bémegezik.

A filmfevételen, ha nagyon figyelsz, még két szót hallani: Ezek áttörnek!

Ezt is a fiatal rendőrtiszt arcába üvölti a bémegező.

Ennyi a film.

De arról hír sincsen, hogy a sárgamellényes civileket a rendőrök bekerítéséért, valamint, hogy az intézkedést üvöltve követelő fehéringes főnöküket a magyar rendőrség, s közvetve a belügymiszter bémegezéséért felelősségre vonták volna.

Ezért feltehetően nekem se lesz bajom, amiért itt hang nélkül ugyan, de ugyancsak nyilvánosan a belügyminisztertől kérdezem: mikor fogtok intézkedni, bémeg?!

Remélhetően mielőtt ezek áttörnének.

Nem azok, akikre a bémegezők utaltak, hanem éppen ők. A bémegezők.

Aczél Gábor

10 hozzászólás

  • Azt naponta többször is bejelenti egy csomó hazai médium, hogy
    – hányan várnak a déli határunk szerbiai oldalán egisztrálásra
    – hányan éhségsztrájkolnak
    – Libiából 1 millió menekült várható
    Arról egy rohadt szó sem esik, hogy eleve csak 30 menedék-kérővel foglalkoznak a magyar hatóságok naponta és gyakorlatilag senki sem kap menedékjogot
    A MET egyház karitatív tevékenysége keretében oda szállított mozgó WC-ket sem engedték felállítani, nem szólva az egyébként is teljesen ellehetetlenült „egészségügyi” ellátásról.
    A bebocsájtásra várakozók több, mint egyharmada rühes, mert nem tudnak tisztálkodni.
    Mi lesz, ha kitör köztük valami tényleg nagyon veszélyes járvány?

  • Háát, nem is tudom….
    „Könyörgöm, akasszuk fel!”

    Ezt a cikket megint nem tudom hová tenni.
    Nagyon jó cikket lehetett volna írni a világszerte újjáéledő magánhadseregekről, az ujjá alakulásuk okairól.
    Ugyancsak érdeklődve olvastam volna a magyar politika és ezeknek a magánhadseregként üzemeltetett „biztonságiak” összefonódásáról, kielemezve az okokat. Mint volt újságírótól inkább elvárnám mint 30-40 éves cikkek leporolgatását annak aktualizálása nélkül, vagy a bémegezést.
    Tulajdonképpen melyik törvényt is sértette meg a sárga mellényes?
    A rendőr két dolgot tehet, vagy elengedi a füle mellett, vagy megkéri, hogy nyugodjon meg. Mondjuk, a szocreálban lehet hogy megkóstoltatta volna a „kádár-kolbászt” is.
    Bémeg, nem értem. -„Könyörgöm, akasszuk fel!”

  • Presbiter
    2016 július 27
    11:32 de.
    A cikk nem arról szól, a felvétel a ligetvédők eseténél készült.

  • Mi a fene ez? Nem értem. Don ovuznak hála, legalább tudom hol készült ez, de így is egy nagy zagyva az egész.

  • Aczél Gábor

    Azért nem érted, mert tropa vagy.

  • Érdekes, én megértettem.
    Teljesen mindegy, hol történt, semmi mást nem akar mondani és mutatni, csak azt, a magyar rendőröknek nincs tekintélyük…Általában a világban nem ússza meg senki büntetés nélkül a rendőrök sértegetését, már Olaszországban is fizetni kell, ha valaki mutogat és elkapják…erst recht in Deutschland!

  • Aczél Gábor

    Köszönöm, kiskato! Hogy megírtad, Mert szerintem te természetesen megértetted.

  • kiskato
    2016 július 27
    4:41 du.
    Természetesen ráhúzható a dolog. De mégsem!

    A témában hatalmas lehetőségek voltak, egyrészt a fent említett témák, másrészt a 2006 évi fideszeszes rombolást követő erkölcsi és törvényi szintű ellehetetlenítés témában is. De a cím, a
    „Mielőtt áttörnek!”
    már a mégsem kategória.
    A ligetvédőkről lenyúzandó még egy bőr, felmelegített maradék.
    A cím egyértelműen a ligetvédőkkel szembeállított magánhadseregre orientál, a magánhadseregek hatalmát, akár a hivatásosokkal szembeni fellépést asszociálja. Vagyis tetszik avagy nem, ez még csak nem is vázlat, hanem mindössze emlékeztetőnek lenne jó, hogy erről akarok írni.
    Ez így kevés, mert valójában semmiről nem szól.

  • Előgyakorlatok a halál-táboroztatásra.

  • Erdekes a videlyo. Kar, hogy mindossze nehany masodperces. Nem latjuk es halljuk az elozmenyeket, nem latjuk es halljuk mi tortent utana.
    Azt sem tudjuk, hogy a „mikor fogtok mar intezkedni” civilben levo ur valoban civil, avagy esetleg egy magasabb rangu rendor.

    Igy aztan ebbol csak olyan von le vegso kovetkeztetest, akinek jobb lenne ujrakezdeni a karrierjet az altalanos iskola elso osztalyaban.