Egy állásajánlat

2016 július 29 7:44 de.40 hozzászólás

A csatolt értesítésben a megyei kormányhivatal csornai járási hivatalának csornai foglalkoztatási osztálya arra hívja fel egy állásajánlatról tájékoztatott közfoglalkoztatott szíves figyelmét, hogy amennyiben 2016. 07. hó 28. napján 10 órakor a Honvédelmi Minisztériumnak a győri Bercsényi liget 99-101. szám alatti Honvéd Szállójában kialakított 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodában tartott toborzáson a neki felkínált munkahelyet nem fogadja el, ha tehát a számára nyilván megfelelő szerződéses katonai jogviszony létesítési lehetőségével nem él, abban az esetben még közfoglalkoztatott se lehet három teljes hónapon át.

Hogy három hónapig éhbérért se nyírhatja a füvet, tisztíthatja a csatornát, ha nem lesz katona.

Itt és most nem firtatom az eljárás jogszerűségét, és nem minősítem holmi állami zsarolólevélnek a csornai foglalkoztatási osztály kitakart nevű ügyintézőjének csatolt értesítését, mert azon jártatom az eszemet, hogy az így toborzott katonákból 2017. január 20-áig, az Amerikai Egyesült Államok új elnöke beiktatásának időpontjáig sikerülhet-e olyan sereget kovácsolni, amelynek haduraként Orbán Viktor – amennyiben nem Trump lesz az elnök odaát – hadat üzen majd Amerikának.

Aczél Gábor

"Állásajánlat"

„Állásajánlat”

40 hozzászólás

  • Hadat üzenni lehet,sőt ajánlatos.A győztes mindig felelős a legyőzöttek létminimumáért.A legutóbbi hadüzenet rosszul sikerült Nem az szállta meg a szenthazát,akinek hadat üzent a vitéz nagybányai,gyalogsági,lovas tengerész.Őt azonban jogszabályoknak megfelelően évtizedeken keresztül azok tartották ki Portugáliában akik családjainak kiirtásában serényen közreműködött.

  • Jó cikk.
    Nekem az Orbán-Torgyán kormány jutott az eszembe, továbbgondolva a cikk által felvetetteket. Torgyán mondta, hogy egy magyar katona felér száz amcsi katonával. No most életre hívják ezt a hadsereget. Mondjuk a munkanélküliekből kicsit még gyengécske a felhozatal, de ne feledjük, hogy rengeteg már-már mozgásképtelen rokkantat is rehabilitáltak, a következő körben majd ők kapják a behívót. Utána az aggastyánokat nyilvánítják fiatalnak, és már mehet is a hadüzenet. Micsoda deli hadserege lesz az országnak!

    Komolyra fordítva a szót, ez már a 2018-as választások előkészítése. Egy létrehozott hadseregben eltüntethető a munkanélküliek zöme. Utána lehet nyomni a propagandát, hogy mennyit csökkent a munkanélküliség. Igaz, hogy a hadsereget az ország lakossága tartja majd el, és effektív munkát ezek az emberek nem végeznek majd. A megtermelt érték még a közmunkához viszonyítva is töredékben mérhető. Hadrafoghatóságuk nulla lesz. A látszat statisztika az elsődleges cél.

  • Csak háború ne legyen! Hová temetünk 300 millió halottat?

  • Valamikor főbelőtték aki megtagadta a katonai szolgálatot. ’45 után kötelező volt minden 18 éves fiúnak bevonulni két évre, ha nem járt egyetemre. Sokan csak ezért iratkoztak be, ha felvették őket, mert akkoriban NEM mindenkit vettek fel egyetemre, ha „osztályidegen” származású volt.

  • Aptyuka,
    ne aggódj!A mainál magasabb színvonalon lesztek kitartva.

  • Donkanyarban (bakanóta, részlet)

    „…Donkanyarban áll egy szomorúfűzfa,
    Magyar baka halva fekszik alatta.
    Bajtársai karddal ássák a sírját,
    Odahaza magyar lányok siratják.”
    ˙

    .
    Valahol Oroszországban
    (háborús sláger)
    (Énekelte: Karády Katalin)

    „Üzenet jött messze-messze földről,
    Halványzöld szín tábori levél.
    Aki írta, szívéből írta,
    Minden sora őszintén beszél…”

    .

  • Figyelő:

    A sorozáshoz előírt 18. életév csak a 1966-től volt bevezetve, addig a 20 éves életkor betöltése volt előírva. Ez persze nem jelentette azt, hogy ha az illető „osztályidegen volt” ne lehetett volna katona. Lehetett. Nyugodjon meg drága honleány, az osztályidegen is védhette a hazát.

    Ellenben kedves „hölgyem” a maga kedvenc békeidejében, a Horthy érában a zsidók és az úgynevezett megbízhatatlanok nem foghattak fegyvert még a haza védelmében se. Ők mehettek ásóra, kapára, MUSZ-osnak, na és persze a Don-parti aknamezőkre…

    Klára, az a baj, hogy maga imád blöffölni. Persze érthető, hiszen ezt szokta meg miután disszidált, odakinn azt mondott amit csak akart sőt, minél nagyobbat hazudott nekik annál jobban, annál többet dícsérték. Maga volt a „véres kard”, amit érdemes volt körbe hordozni. Egy élő történelem. Hordozták is. Annál nagyobb hazafinak, illetve honleánynak számított a fogadói előtt, minél nagyobbakat mondott. Hátmég akkor a család, meg az unokák. Az ő nagymamájuk, a meséi alapján, már egyenesen egy szabadságharcos hős volt a szemükben, miközben, a valóságban utcai lincselések emlékét hordozza (persze csak a lelkében). Ezért volt kénytelen sürgősen elmenekülni otthonról, arra a messze földre… Na de hát a „forradalmár” márcsak ilyen; az lincsel…*
    ˙

    .
    * Szabadon idézve Öntől. 😀

  • Figyaelő!

    A sokatonai szolgálati idő ’56-ig(!) 3 év volt, az után már csak két esztendő.

    Maga állítólag akkor már kint élt, honnan veszi hát ezt az annál . k é s ő b b . bevezetett, ill. csökkentett 2 év időtartamot.

  • voronyezs
    2016 július 29
    12:34 du.

    Sajnálom, de rosszul tudja ezt is!
    Sajnos, olyan öreg vagyok, hogy emlékszem arra a korra és az fiukat, akik hozzám jártak, bizony, 18 éves korban vitték katonának.

  • voronyezs
    2016 július 29
    12:34 du.

    Sajnálom, de rosszul tudja ezt is!
    Sajnos, olyan öreg vagyok, hogy emlékszem arra a korra és az fiúkat, akik hozzám jártak, bizony, 18 éves korban vitték katonának.
    Ja, és amiről írtam az már ’45 UTÁN volt, tehát akkor már nem volt zsidó üldőzés sem, hanem Rákosi atyánk.

  • Néhány pontosítás.
    Don! Nem Torgyán, hanem a kisgizdák hadügyére Lányi Zsolt mondta ezt a mitisérahogyishíják baromságot. (A körkörösről az mdf-es Für hadügyér delirált.)
    Az egyetemekre ma sem vesznek föl mindenkit, sőt. 2010 után nagyjából a harmadára csökkent az állami helyek száma, mivel más sürgősebb dolgokra kellett a pénz – pl. stadionra, kisvasútra, Vár szétverésére. 2006-ban nemcsak a vizitdíjról, a tandíjról is szavazott a sok ember. Sok karon – pl. a jogin – teljesen megszüntették az állam fizette helyeket. Igaz nem tandíjat szednek, hanem „költségtérítést”, viszont nem a tandíjra tervezett havi tízezer forint körüli összeget, hanem annak többszörösét. Egy szemeszter egy vidéki jogi karon 300-400 ezer forint. (Szemeszter: kb. egy fél tanév) Ez is mutatja, a jelenleg uralgók mit tartanak „a nép szaváról”. De van olyan hely is, ahol egy szemeszter több mint 1 millió forint díjért kapható. Óh., bocsi, „költségtérítésért”.

  • talalom
    2016 július 29
    1:40 du.
    Köszi, akkor rosszul emlékeztem.
    Öregszem.

  • Még mindig olcsobb, mint a kanadai vagy az amerikai egyetem!

  • Klárika,
    engem nem érdekel,mert nem érint,de a szülők kanadai fizetéséhez is arányítod az „olcsóbb”kijelentésedet.Izraelben is kb.egy millióba kerül egy szemeszter,ha átszámítom forintra.Az én nyugdíj előtti fizetésem havi ötszáz ezer forintnak felelt meg.A feleségemé a duplája volt.Magyarországon ilyen fizetésekről még álmodni sem illik.Kanadában igen!

  • Klárika,
    én 1957 ben álltam sorozás előtt.Akkor voltam 20 éves.A sors különös fintorából bevonulás helyett ekkor már Izraelben voltam.Soha nem lettem turul vitéz.18 éves korban még önkéntes sem lehetett senki 1957 előtt.45 előtt lehetett 17 évesen is önkéntesnek lenni a hunyadi páncélos SS alakulatnál.Lásd a”fekete párduc”grosics gyulát.

  • Lehet, gyyuri. A katona kötelesség két éves volt, de 18 éves volt az akinek kötelező, az én időmben,
    57-ben, már Kanadában voltam.

  • Kerekes Sandor

    Miért kell kitakarni bármit is, a címzett nevének kivételével? Kérem a levelet újtra feltenni, iktatószámmal, a küldő nevével, stb. Hadd szégyenkezzenk – végre!

  • Mult és jövő
    (Belzebub)
    —————————–
    Legende vom toten Soldaten, 1918.

    Und als der Krieg im vierten Lenz
    Keinen Ausblick auf Frieden bot
    Da zog der Soldat seine Konsequenz
    Und starb den Heldentod.

    Der Krieg war aber noch nicht gar
    Drum tat es dem Kaiser leid
    Daß sein Soldat gestorben war:
    Es schien ihm noch vor der Zeit.

    Der Sommer zog über die Gräber her
    Und der Soldat schlief schon
    Da kam eines Nachts eine militär-
    ische ärztliche Kommission.

    Es zog die ärztliche Kommission
    Zum Gottesacker hinaus
    Und grub mit geweihtem Spaten den
    Gefallnen Soldaten aus.

    Der Doktor besah den Soldaten genau
    Oder was von ihm noch da war
    Und der Doktor fand, der Soldat war k. v.
    Und er drückte sich vor der Gefahr.

    Und sie nahmen sogleich den Soldaten mit
    Die Nacht war blau und schön.
    Man konnte, wenn man keinen Helm aufhatte
    Die Sterne der Heimat sehn.

    Sie schütteten ihm einen feurigen Schnaps
    In den verwesten Leib
    Und hängten zwei Schwestern in seinen Arm
    Und ein halb entblößtes Weib.

    Und weil der Soldat nach Verwesung stinkt
    Drum hinkt ein Pfaffe voran
    Der über ihn ein Weihrauchfaß schwingt
    Daß er nicht stinken kann.

    Voran die Musik mit Tschindrara
    Spielt einen flotten Marsch.
    Und der Soldat, so wie er’s gelernt
    Schmeißt seine Beine vom Arsch.

    Und brüderlich den Arm um ihn
    Zwei Sanitäter gehn
    Sonst flöge er noch in den Dreck ihnen hin
    Und das darf nicht geschehn.

    Sie malten auf sein Leichenhemd
    Die Farben Schwarz-Weiß-Rot
    Und trugen’s vor ihm her; man sah
    Vor Farben nicht mehr den Kot.

    Ein Herr im Frack schritt auch voran
    Mit einer gestärkten Brust
    Der war sich als ein deutscher Mann
    Seiner Pflicht genau bewußt.

    So zogen sie mit Tschindrara
    Hinab die dunkle Chaussee
    Und der Soldat zog taumelnd mit
    Wie im Sturm die Flocke Schnee.

    Die Katzen und die Hunde schrein
    Die Ratzen im Feld pfeifen wüst:
    Sie wollen nicht französich sein
    Weil das eine Schande ist.

    Und wenn sie durch die Dörfer ziehn
    Waren alle Weiber da
    Die Bäume verneigten sich, Vollmond schien
    Und alles schrie hurra.

    Mit Tschindrara und Wiedersehn!
    Und Weib und Hund und Pfaff!
    Und mitten drin der tote Soldat
    Wie ein besoffner Aff.

    Und wenn sie durch die Dörfer ziehn
    Kommt’s, daß ihn keiner sah
    So viele waren herum um ihn
    Mit Tschindra und Hurra.

    So viele tanzten und johlten um ihn
    Daß ihn keiner sah.
    Man konnte ihn einzig von oben noch sehn
    Und da sind nur Sterne da.

    Die Sterne sind nicht immer da
    Es kommt ein Morgenrot.
    Doch der Soldat, so wie er’s gelernt
    Zieht in den Heldentod.

    Bertolt Brecht

  • Klárika,
    az hogy 57-ben már Kanadában voltál nem bizonyíték semmire.Én 57-ben már Izraelben voltam,de előtte már 4 évvel terveztük barátaimmal a bokorugrást,mert nem akartunk berukkolni 20 éves korunkban.57 februárjában kellett volna jelentkeznem a VI.ker Szófia utcai kiegészítő parancsnokságon sorozásra.56 november 25.én Oberpullendorfból mutattam fityiszt az elvtársaknak.Szóval a 18 évesek bevonultatásával ne erőlködj.Nézz utána,mert lehet, hogy az emlékezeted csal.Persze ez is megbocsájtható.Te Magad soha nem álltál katonai rendbe.

  • Gyurikám,
    én 1949-es időről írtam, akkoriban jártak hozzám a fiú barátiam.
    1957-en, már más kormány volt és más rendszer, valószinű-a forradalom után…..

  • Klárikám,
    elnézésedet kérem.1949-ben még csak 12 éves voltam.53-bab már az általam írottak voltak érvényben.Előtte mi volt,nem tudom.

  • Kell az ember a határra a kerítéshez, amit csókosok, súlyos pénzekért húztak fel, még sem ér túl sokat (a délvidéki földikutyák elpusztításán kívül, persze)!

  • Az amerikai hadüzenetet nagyon kár volt idekeverni, mert azt a tengelyhatalmak szövetségében követtük el, ma meg pont a NATO tagjai vagyunk, és nincs jele, hogy ez változna a közeljövőben.

    Inkább az a durva a fönti hírben, hogy azok az emberek, akiket a ballib és konzervatív kormányok évtizedek (!) óta segélyen élésre ítéltek, sorra kapják a lehetőséget Orbántól! Egy harmadik generáció óta mélyszegénységben élő fiatal, életerős ember kapva kap az alkalmon, amit a sereg jelent! Képzés, kulturált lakhatás, munkalehetőség.

    Nem kérdés, hogy kihez lesz lojális egy ilyen fiatal választás esetén …

  • gyuri10
    2016 július 29
    4:52 du.

    Az a sok emlék kavarog, ugye? Múltkor is mesélted, hogy 1964-ben két volt csendőr véresre vert, és elküldött a „zsidó k.anyjába” …

  • Don Ovuz
    2016 július 29
    9:15 de.

    Mikor az szdsz kilobbizta a sorkatonaság megszüntetését, akkor már csak nyolc hónapra kellett bevonulni. Nem dicsérem kritikátlanul a honvédséget, de sokan pl. ott szerezték meg a jogosítványt és a technikai személyzetnek is biztos állás volt a sereg.

    Ezeknek a közmunkásoknak szerintem a segélyen éléshez képest ez már egy „karrier”. Sokan a nyolc általánost se fejezték be közülük!, soha nem jártak munkahelyre, nem ismerik a munkafegyelmet! Az egy más kérdés, hogy a mai rendszerben aki elutasítja a toborzást, az segélyt sem kap! Ez viszont nem a roma mélyszegények problémája általában, mert ők tudnak dolgozni, ha van munka. Inkább az idősek, betegek és gyengék a vesztesei ennek a rendszernek, akik nem rokkantnyugdíjasok.

  • Egyáltalán nem kedves,de hazai lámpa.
    Ha fizetett provokátorként írod a szemenszedett idióta hazugságaidat,hát megbocsájtom,mert senkinek a megélhetését nem akarom tönkretenni.Ha rosz emlékező tehetséggel megáldottságod vezérel a hülyeségeid leírásában az legyen a te bajod.Sem évszámokat,sem az általad „ismert”vagy”megálmodott”történéseket nem fogom javítani.Az egyetlen amit szeretnék értésedre adni, hogy engem soha senki nem vert véresre,de még egy pofont sem kaptam senkitől.Megboldogult karatista koromban adtam és kaptam. Persze a szarkeverés elkerülése végett megírom neked és csendben hogy csak te tudjál róla ez nem a kárpát-lavór nevű hazádban történt.Még annyit,hogy árvalányhaiai csendőrt csak fényképeken és plakátokon láttam.Ha véletlenül a beírásodat nem nekem szántad,hanem összetévesztettél valakivel és a mentalitásod megengedi,hát bocsánatot kérhetsz és akkor én sem foglak idiótának elkönyvelni.

  • gyuri10
    2016 augusztus 2
    5:53 de.

    Csak kíváncsiságból kérdezem, szerinted melyik politikai oldal fizetne azokért, amiket én írok?

  • hazai lámpa
    2016 augusztus 1
    8:51 de.
    Kicsit várattam a válasszal, mivel utána néztem. Senki nem szerezte meg a jogosítványt sem a seregben. Még a sorozás előtt lehetett a honvédség keretein belül kedvezményes áron járművezetői tanfolyamot végezni, akiket azután garantáltan jármű vezetésre vonultattak be. A szakmákat amiben nem adtak kedvezményt, mindössze kihasználták. Az úgynevezett összeíráson lehetett jelentkezni a tanfolyamokra, illetve ott mérték fel a bevonultatandók képzettségét, amit később az igényeknek megfelelően vonultattak be.
    A sereg nem biztos állás volt a katonának, hanem kevesebbet szívatták azt akinek a képzettségét használták. Biztos állát a tiszteknek, altiszteknek jelentett.

    Ez viszont nem írja felül a fidesz taktikázását a számokkal. Ha jól emlékszem az előző választás előtt is a sorkatonaság visszaállításával akarta eldugni a munkanélkülieket. Mivel ezt megtorpedózták, átírta a választási szabályokat, körzeteket.

  • Don Ovuz
    2016 augusztus 2
    2:59 du.

    Ezek részletkérdések.

    A tény: a sorkatonaság megszüntetésével több százezer cigány fiatal elesett egy lehetőségtől, hogy az általános iskolán kívül szervezett, kulturált elfoglaltságon vegyenek részt. A fidesz most bepótolja ezt a hiányt, és tovább halad a lenini … pardon az Új egymillió munkahely (romáknak) úton!

  • Kerekes Sándornak: Nem én takartam ki. Kitakartan kaptam.

  • Aczél Gábor
    2016 augusztus 2
    6:24 du.
    Kiegészíteném a válaszát.
    A 444-en kitakarás nélkül adták le a képet. Akit érdekel, ott megtalálja. De nem az apparatcsik neve a lényeges, hanem az elv, és a hátsó szándék. Így mindegy is, ki volt az ügyintéző.

  • dunamenti mongol pilács,
    amiket te írsz azért bizony politikai oldal csak mint hivatlan prókátornak fizetne.Az általad leírtak arra hajaznak,hogy tök hülye és rosszindulatú patkány vagy.Ez valóban díjazhatatlan.

  • gyuri10
    2016 augusztus 5
    10:18 de.

    Nálad a 10 azt jelenti, hogy megrekedtél 10 éves szinten? Unokádnak is ezt tanítod? Kezdem érteni, miért nem szülnek neked több unokát a gyerekeid …

  • Idióta pilács,
    5 unokám és 1 dédunokám van.Nálam pedig a 10 azt jelenti,hogy naponta 10 x szarom le az összes hozzád hasonló horpadt homlokú marhát.

  • gyuri10
    2016 augusztus 5
    12:47 du.

    Mindig mondom, hogy nem azért kell jót tenni, hogy hálát kapjunk! Mindig van olyan, aki rosszal fizet a jóért!

    Azért kell jót tenni még a gyűlölködőkkel is, mert meglesz annak a jutalma a mennyben!

  • Pilács,
    ha ilyen beletörődve,önelégülten fogadod,hát remélem mielőbb megkapod a neked járó jutalmat.Nem vagyok kifejezetten egy gyűlölködő tipus.Téged azonban már tényleg kezdelek gyűlölni,mert rávezetsz lassan,hogy veled szemben nincs kiút.Rómában római leszek lassan én is.

  • Hazai lámpa:
    „Azért kell jót tenni még a gyűlölködőkkel is, mert meglesz annak a jutalma a mennyben!”

    Hát,hát… ha valaki afféle égi Providencia Biztositónak véli a Teremtőt,akkor igen, így van. Ha nem, akkor magáért a jóért kell jót tenni.

  • Parács Péter Pál

    Én 18 hónapig voltam sorállományú katona Magyarországon, mivel akkor már ennyi volt a kötelező. Utána megszűnt és jött a szerződéses korszak.
    -Egyrészt ezt helytelennek tartom. Minden férfinak kellene legalább 6-9 hónap kiképzés. Ez nem csupán katonai, inkább fegyelmi motíváció. Azóta meg is látszik Magyarországon a nem katona-viselt fiúkon a fegyelmezetlenség. Elnézést kérek a hölgyektől a hülye hasonlat miatt. A Hölgyek például vágynak életükben akár többször is 9 hónap igen kemény, kiegyensúlyozott stb. elhivatottságra és jobban megterheli őket egy „egyszerű” katonai szolgálatnál.

    -Azon viszont csodálkozom, hogy a közmunkásokat szerződéses katonai szolgálatra irányítják. Azon túlmenően, hogy ez nonszensz nem nagyon tudok szóhoz jutni. Magyarországon és máshol is a katonának szigorú egészségi és fizikai alkalmassági vizsgálaton kell részt vennie még a kiképzés előtt./Legyen az mondjuk írnok is/
    Ezen túlmenően létezik az alternatív szolgálat, ahol a katonának jogában áll megtagadni a fegyverhasználatot.
    Nem az „átvezényelt” közmunkás dönti el tehát, hogy vállalja-e a katonaságot, akár krumplipucolónak is.
    Ha így haladnánk akkor a Magyar Hadsereg előbb utóbb krumplihámozókból és gulyáságyúkból fog állni.
    Szóval vannak Magyarországon is -miért ne lenne- baromságok.
    Ami a munkanélküliség rátát illeti igaz a hozzászólás.
    A katonává előléptetett közmunkástól eltekintve!
    A „sima” közmunkás munkavégzése nem sztahanovista jellegűn az biztos. Igazuk van. A bérükhöz képest dolgoznak. Viszont felvetném „vitatémára” Magyarország Alaptörvényét -a régi Alkotmányt-, melyben egyenlő munkáért egyenlő bér jár illetve kapcsolódó törvény előírja a minimálbért. Nos a közmunkásokra a minimálbér nem vonatkozik. Itt jön be a munkanélküli rátát célzó hozzászólás vitathatatlan igazsága.

    PPP

  • Parács Péter Pál

    Ui.: „állásajánlat”

    Egyébként majdnem beugrottam a csőbe, merthogy éppen valamilyen állást keresek. Voltam már sorállományú katona meg egyenruhás hivatásos is. Ezt már kihagynám. Más állás azonban érdekelne politikai vonalon vagy jogi, pénzügyi, gazdasági téren.
    PPP