Ötvenhatos rock-himnusz

2016 augusztus 17 9:30 de.188 hozzászólás

Ahogy közeledik október vége, úgy erősödik az emlékév programja. Nincs ezzel baj, minden nemzet igyekszik méltóképpen emlékezni történelme fontos fordulópontjaira. Márpedig ki vitatná, hogy 1956 október 23-a, és november 4-e hajnala között jelentős események zajlottak hazánkban, amelyek nemcsak Magyarország életére voltak befolyással, hanem a nemzetközi politikára is. De nem az akkori eseményeket akarnám itt előadni, bár nekem is megvannak a történeteim a pincében töltött éjszakákról, meg a kapualjból felugató géppuska? hangjáról, az egy pillanatra lángba borult udvarról (találatot kapott a házunk). De gyerek voltam, inkább csak éreztem a felnőttek felcsapó lelkesedését, majd tétova félelmét, szorongását, mint értettem volna. Hagyjuk a történetek felkutatását, értékelését a hivatásos történészeknek.

Minden kormánynak nehéz a dolga az ilyen évfordulók megünneplésekor, különösen akkor, ha élnek még az esemény résztvevői, szemtanúi. Mennyivel könnyebb volt annak idején november 7-éről „emlékezni” olyanok előtt, akiknek fogalmuk sem volt, mi történt 1917. október 25-én (merthogy Oroszországban csak 1918-tól vették át a Gergely naptárt) Szentpéterváron. Nem beszélve augusztus 20-ról, ami 1083 óta ünnep: ezen a napon emeltette László király I. István (és fia) relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami egyben a szentté avatását is jelentette. Maga István augusztus 15.-ét tartotta ünnepként: ekkor hívta össze a királyi tanácsot és tartott törvénynapot. (Hagyjuk most, hogy vajon hányadika is lehetett, hiszen a ma használatos Gergely naptár csak 1582-ben született meg.)

De ne merüljünk el a részletekben, szögezzük le: a közösség ünnepei alkalmat adnak a számvetésre, annak végiggondolására: vajon mit akartak eleink, amikor akár halálos kockázatot vállaltak egy eszme, egy cél érdekében? Vajon beváltottuk-e reményeiket? Mi lenne a dolgunk, ha e jeles személyiségek példáját szeretnénk követni?

Különösen a kerek évfordulók csábítóak, nem is áll ellent a csábításnak a mai magyar kormány. Egész emlékévet hirdetett, amelynek programjai mostanában pörögnek föl.

Elkészült az emlékév hivatalos rock-himnusza is. Nem kisebb egyéniség alkotta, mint Desmond Child, aki slágerek százait írta olyan ismert egyéniségeknek, mint Bon Jovi, Cher, vagy a Kiss együttes. Saját bevallása szerint mintegy 4000 dalt írt eddig, amelyek közül úgy 70-80 szerepel különböző toplistákon. Ez igen imponáló teljesítmény.

A zeneszerzőnek magyar gyökerei vannak, édesapja Márfy Sándor báró. Bár 18 éves koráig nem ismerte, mert kubai származású édesanyja nevelte – aki egyébként szintén dalszerző volt. Így érthető az is, hogy a magyar nyelvet nem ismeri, bár idén februárban elnyerte a magyar állampolgárságot. Édesapjával járt már korábban is Budapesten, akit itt is temettek el.

Desmond Child, magyar származású amerikai zeneszerző Schmidt Máriával. Fotó: Horváth Péter Gyula.

Desmond Child, magyar származású amerikai zeneszerző Schmidt Máriával. Fotó: Horváth Péter Gyula.

Úgy tűnt nem hibázhat nagyot ezzel a rock-himnusszal a kormány, amelynek komponálásában segített Andreas Carlsson, a szövegét pedig Orbán Tamás írta.

Meghallgattam. A szövegből nem sok érthető: csak harmadjára jöttem rá, hogy a refrénben nem azt éneklik, hogy „Magyarország halszagú”, hanem azt, hogy „halld szavunk”. Ebből következik, hogy nem mi énekeljük, hanem nekünk éneklik. Erre enged következtetni a köszönetmondás is.

A zene. Hm. Nem akarnék tekintélyromboló lenni, de engem egy pörgetős lakodalmas rockra emlékeztet. A szakralitást nyilván a folyamatosan a felső regiszterben járó kórus (szívesebben írnám, hogy visító, de ez valószínűleg a felvétel hibája, jobb felvételnél nem lehet ilyen szörnyű), meg az üstdob néhány diszkrét puffanása hivatott jelezni. Olyan dalban, mint a Nemzeti Színház épületben.

Becsszó, akkor is ez lenne a véleményem, ha a legjobb barátom műve volna. Valószínűleg Child sem teszi a best of-jai közé. Biztosan jó slágerszerző, de a rocknak ebben a válfajában az István, a király szerzőjének a cipőfűzőjét sem kötheti meg. Pedig Szörényi Levente se vádolható liberális szimpátiával.

Rátesi Margit

188 hozzászólás

  • gondolom orban el is elvezett mikor meghallgatta…

  • Tegyem hozzá, a zene murvára hajaz a Csend hangjai c. Simon és Garfunkel dalra..

  • Hát sok munka lesz előttünk, ha hatalomra kerülünk. Ez a liberális kozmopolita tempó – nemzeti álarcban – hányingert keltő, főleg ha ránéz a magamfajta erre a homoszexuális szőrmókra.

  • Nos lehet kritizálni,hőbörögni stb…az ellenzéktől másra nem is telik!(színvonal …)DE!!!!!1956 60-ik évfordulójára ez a kormány legalább annyira és tisztességesen,hitelesen készül fel,mint régebben a szerencsétlen Gyurcsány,aki (főleg a felesége felmenői miatt…!!Apró Antal lövetett akkor a Kossuth téren)jogos tüntetés,elégedetlenség,lázadás tört ki,amiből többé köszönjük,de nem kérünk,(se vízágyút,se könnygázt)különösen az akkori elnyomó,megtorló,gyilkos utódpárt
    képmutató,hiteltelen képviselőjétől,aki még a saját pártját is eláruta,miután piszok nagyot bukott!!!!

  • Desmond Child az idén februárban lett magyar állampolgár (miért is?) majd már március meg is kapta a felkérést a magyarul egyáltalán nem beszélő és 1956-hoz semmilyen érzelmi szállal nem kötődő ember ezt a felkérést.
    Számomra ez a dal sokkal inkább hasonlit egy rockopera-részletre, ugyanakkor érzelmileg semmi 56-os kötődést nem érzek ki a műből. Szégyelheti magát az a vezetés, aki egy ilyen hatalmas zenei tehetséggel rendelkező magyar közösségből nem talált senkit, akire rábizhatta volna ennek a dalnak a létrehozását és hagyták volna, hogy Desmond Child férjével (nem elírás) nevelhesse örökbe fogadott gyermeküket amerikában.

  • ja és remélhetőleg az Operaházba,a megemlékezésekre sem Gyurcsánynak,sem a hozzá hasonló utódpárti jellemtelen ellenzékieknek nincs meghívójuk,keresnivalójuk!
    Ezt minden itthoni és kinti 56-os,meg minden tisztességes magyar
    így gondolja!
    Remélhetőleg tisztességes és méltó megemlékezés lesz(?)……!!!!!

  • Szeretném meghallgatni, hogy én is véleményt mondhasak róla!

  • Bocsi, meghallgattam a dalt a MÁSIK cikkben!
    Nem rossz mint rockzene! Az kimaradt a szövegből, hogy :” Ruszkik haza!”
    T.i. AKKOR ez volt a refrénje a tömeg hangjának!

  • Mellesleg a Youtube-os felvételnél letiltották a kommenteket, mivel óriási a nemtetszési arány. Nem is jó a dal, az már biztos.

  • Mike, menjen a sóhivatalba! Savanyú a szőlő úgy látszik!

  • Én az „aki magyar velünk tart”-ra emlékszem a „ruszkik haza” mellett. Sajnos a dal egyszerűen nem sikerülhetett. Ugyanis a ma sulykolt „komcsik” ellen című maszlaggal szemben az események egyáltalán nem voltak egyszínűek. Az erjedés évekkel korábban kezdődött, amikor leváltották Nagy Imrét, aki leállította az erőszakos téeszszervezést. Szó volt arról is, hogy őrültség nagykohókat építeni az agráriumból kivont pénzekből, amikor ehhez sem nyersanyag, sem más feltétel nincs meg. A kiváló agrárfeltételek (föld, víz, éghajlat) mellett meg szinte éhezik az ország az élelemhiány miatt.
    A ruszkik haza meg úgy került a képbe, hogy ’55-ben Ausztriából távoztak a szövetséges ellenőrző csapatok- a szovjetek is – és nemzetközileg garantálták az ország semlegességét. De a felkelők jó része nem a háború előtti rendszert akarta vissza: semleges, nem a szovjet példára épülő szocializmus-félét akart, munkás önigazgatással. Erre utal, hogy nagy számban jöttek létre munkástanácsok. Sokan visszarettentek, amikor pár nap múlva megjelentek a számonkérők, a bosszúért lihegők. Nem tett jót az sem, hogy a nagy számban kiszabadult köztörvényesek hamarosan elkezdtek a zavarosban halászni. Persze az antiszemiták is hallatták ocsmány hangjukat. Nem kell ahhoz zsidónak lenni, hogy az ember felfogja: ha bárkit a származása, vallása, eszméi miatt üldöznek, előbb-utóbb mindenkire sor kerül, aki nem üvölt együtt az éhes farkasokkal. Az ’56-os forradalom nem volt sem jobb sem rosszabb, mint a világ bármely táján az ilyesfajta események. A nyugatnak persze jól jött – nem is győznek szép szavakkal (mással sem) hálálkodni a „szabadságszerető” magyaroknak.
    A dal szerzői (vagy megrendelői?) nem tudták eldönteni, hogy most mi énekelünk egy nekünk fontos történetről, vagy nekünk énekelne „hálatelt” szívvel valakik.

  • OIM* megint fröcskölődik.
    Mint mindig.
    Közben halványlila fingja csincs miért is tüntettek az Operaháznál.
    Agyatlan banya csak pampog állandóan.

    *OIM Oldal Idióta Marcsája

  • Jut eszembe ebben a rock-izében lesz egy betét-nóta a fejjel lefelé felakasztott emberről, akinek a korabeli Boda MArcsik elevenen kitépték a szívét ?

  • Boda, micsinált ötvenhatban Apró Antal? Lövette a tömeget, a Hazafias Népfront Országos Tanácsának elnökeként, miután a koncepciós perek áldozatainak rehabilitásával foglalkozott? A történelem azért nem egészen bábszínház, hogy ha nincs is aktuális kesztyűbábod, igény szerint átalakíts valakit ördöggé.
    Ennyi hülyeséget összehordani az már példaértékű a fidesznyikek elmehunyt állapotára. Próbálj egy kis gingko-bilobát szedni, akkor hátha arra is emlékezni fogsz, hogyan zakatoltál az őrsgyűlésen.

  • Figyelő kolléganő. mint a rockzene szakértője…. szerintem inkább hallgass Beatlest. Ütősebbet nem mondok, de ez azt hiszem, tetszeni fog.

  • Tüske Zsófi, kis történelmi lecke már nem ártana!
    Persze, a „történelem” forgandó, mindig aszerint ki ír róla!
    A KHM beíró többségétől, nem is vártam mást!

  • Figyelőkém TE semmit nem tudsz a magyar történelemről sem ’56 előttről sem pedig arról ami utána történt.

    A Felszabadulás előtti dolgokról már ne is beszéljünk…

    Láthatólag a képzeletvilágodból manifesztálódnak „tényekké” az állításaid.

  • Christopher Adam

    Jajj, de szép és mennyire tipikus…vajon mennyit fizettek a magyar adófizetők a felmelegített, újrahasznosított Child-dalért?

  • Christopher Adam

    Most látom, hogy 50 milliót fizetett a magyar állam egy felmelegített dalért, aminek semmi köze 56-hoz, sem pedig Magyarországhoz. Nagyon szánalmas.

  • Geyza! Örülnék, ha békén hagynál és leszállnál rólam!
    Soha nem állitottam, hogy történész vagyok, csak átéltem a holokauztot, Rákosit és a forradalmat!
    Mivel mindenkinek lehet véleménye, merem itt kifejtetni, de nem piszkálom a Te véleményedet sem!

  • Figyelő:
    Nekem nem véleményem hanem történelmi ismereteim vannak.

  • Géyza, nekem is! és akkor mi van?
    Tudod, hány korban tanitottak nekem a magyarok történelmet? Nem hinnéd el…
    Már írtam, a történelem mindig más színt mutat, attól függ mi és ki van hatalmon.
    Az ember neveltetésétől, születési helyéről, poziciójától is függ, mit ért meg és mit tud a törtélemből.
    Te ennek hiszel, én annak! Lehet, hogy egyikünk sem látja jól, hanem a harmadik mondja az igazat!

  • Csökkent agyú geyza!
    Mindenki tudja,hogy miért is tüntettek……a komcsi utódpárt
    „jeles” képviselője tartott 56-os megemlékezést,akinek a felesége
    felmenője Apró Antal lövetett 56-ban a Kossuth téren,Apró Piroska
    meg figyelt,feljelentgetett ártatlan embereket!!
    Ezek tények akkor is ha egy ilyen sötét elmebeteg tagadja,vagy nem tud róla????
    Különben Gyurcsány Feltó miatt dübörögtek a tankok,vízágyú az utcánkban szemkilövéssel fűszerezve!
    Sokan láttuk az ablakokból,volt aki meg is örökítette!
    Lehet,hogy geyza akkor már az alkoholmámortól nem látott….

  • Figyelő!

    geyzának nincsenek semmilyen ismeretei,nincs esze,sérülten született….!

  • Nem kedeves OIM*
    Az Operaháznál azért tüntettek mert odabent a FIDESZ hatalmasságok azt ünnepelték magukközött hogy sikerült MEGPUCCSOLNI a Rendszerváltáskor KONSZENZUSSAL efogadott Alkotmányunkat és helyette önhatalmúlag a Szájer által a vonaton, egy laptopon össze skribált Alaptörvénynek elnevezett FIDESZ-es Pártszabálzatot léptettek helyette életbe.

    Ezért a mai Magyarország jelenleg Alkotmány nélkül működik.

    Ennek a ténynek már kezdenek érezhetővé válni a negatív hatásai.
    (De ezt már nem neked írom OIM* mert te ahhóz hülye vagy hogy felfogd ezeket a dolgokat.)

    *OIM = Oldal Idióta Macája .

  • Figyelő:
    TE csak néztél de nem láttál semmit.
    Sem a Vilháb előtti Magyarországom, sempedig 2006-ban.

  • Geyza, honnan tudod?
    Én írok rólad bármi jellemzőt?
    Nem hinném, hanyagolj, ha lehetséges. találj magadnak mást akit analizálhatsz..
    Ja, és ne írjál ha MÁR ITTÁL!

  • Tüske Zsófika!
    Én tényeket írtam(történelmi tényeket) talán ezen nem kéne vitatkozni,mert bizony tök égő,ha valakinek ennyire az agyára ment az áldemokrata szélsőséges baloldaliság….!Utólag nevetséges igyekezet kozmetikázni,pláne ha az 56-os eseményekben
    nem volt érintett(bár ki tudja?a másik oldalon?ÁVH…)nem érte sérelem,mint például Figyelőt és másokat!

  • Amúgy geyzának „történelmi ismeretei” vannak,nagyon vicces melyik
    oldalról……?egyébként a holokausztnak sem volt áldozata(ha akkor egyáltalán élt már)de a szülei sem,mint bevallotta régebben
    ők sem voltak koncentrációs táborban,sajnos más okok miatt eleve terhelten született!!!

  • Boda Marcsi
    Úgy tűnik az orvosi műhiba maradandó károsodást okozott.
    Gondoltam tartok egy kis szemináriumot történelemből, de nem tudom melyik rész sérült a műtét alatt.
    Lehet hogy az egészet kivették?
    Mondjuk, ha csak azt veszem alapul, hogy a fidesz a horthy-korszak utáni időszakot el sem ismeri jogfolytonosságnak orbán szerint, már nekik nem lenne semmi keresnivalójuk ott.
    Gyurcsány csak szimpla kisz titkár volt, szemben a viktória fedőnévvel, meg a feleségével, no meg annak papájával.
    No erre mondják, „Az kiabál, akinek a háza ég!”

    A liberálisok meg még egyetlen nemzeti ünnepet sem tettek tönkre szemben az egybites jobbosokkal.
    Jaj! Olyan dolgot írtam, amit meg sem ért!
    Az egybites, egyetlen karaktert képes mindössze befogadni.

    A lopott dal meg szerintem nagyon jó, mivel annak tartalmától függetlenül kifejezi a fidesz lényegét: LOPNI, LOPNI, LOPNI!

  • Milyen „tankok” dübörögtek 2006-ban? Egy korabeli tank volt kiállítva a Deák téren – akkumulátor nélkül -, amit az akkor már hetek óta örjöngő csőcselék egy felheccelt tagja elkötött, és belehajtott a tömegbe. Isteni szerencse, hogy senkit nem tiport el. Később veszélyeztetés miatt perbe fogták, de sajnos nem ültették le, sőt az is homályban maradt, hogy miképpen tudott egy hetven éven felüli idős ember akkumulátort keríteni, hogy beindítsa a tankot. Vízágyúval senkinek nem lőtték ki a szemét: egy gumilövedék találta el szerencsétlenül egy ember szemét, aki éppen lehajolt, hogy felkapja az utcakövet. Amúgy ismert, hogy oszlatáskor térdmagasságba kell célozni. Fegyveres puccskísérlet volt az akkori törvényes kormány ellen – egész arzenált foglaltak le a rendőrök molotov koktélokból, csapágygolyókból, benzinből a „békés” csőcselék táborában, amikor a több mint egy hónapja ott randalírozókat kiköltöztették október 23-a előtt, a delegációk érkezése miatt. Nem véletlen, hogy a jelenlegi kormányfő lebetonoztatta az egész teret, meg még vizesárokkal is körülvetette, sőt a Parlament előtti térségen tilos a tartózkodás. Ha megkérhetem, ne fletózza Magyarország akkori miniszterelnökét, ahogy én se orsósozom a jelenlegi első szolgát.

  • Boda, te vizionálod, hogy mindenki ÁVH-s volt, aki nem imádja a te alcsúti füstös messiásodat és észre sem veszed, hogy az pont úgy fütyül rád, mint bárki másra a lovén kívül. De még karaktergyilkosnak sem vagy jó, mert túlságosan elrugaszkodsz a tényektől. Ahelyett, hogy itt téped a ráncos szádat, ülj be a központi Szabó Ervin könyvtárba, (hetven éven felül ingyen van) és nézd meg a Kiszely-féle ÁVH-s könyvet. Részletes lista van benne azokról, akik akár csak alkalmazottként dolgoztak benne.
    Arra azért jó vagy, hogy demonstráld, milyen elmehunytak támogatják a magyar maffiózokat.

  • Kedves Figyelő,
    attól tartok, a történelmi forrásművekhez jobban hozzáfértem a munkahelyemen nálad, aki ott Kanadában talán kevésbé voltál ellátva magyar nyelvű történelmi szakirodalommal, túl azon, hogy fogalmad sincs a mai magyar állapotokról, fütyülsz a négymillió nyomorba süllyesztett honfitársadra és azt gondolod, ez a magyar világ az összes világok legjobbika. Én nem műkedvelő, botcsinálta könyvtáros voltam, mint te, hanem egyetemen tanultam a tájékoztatást. Így azt gondolom, hogy a nekem adott tanácsodat magadnak kellene megfogadni. Pláne, mert azt hiszed, hogy az Orbán-kormány választáson leváltható. Nem is értem, te magad miért nem vártad meg Magyarországon a Rákosit leváltó választást, és miért csak nekünk tanácsolod azt, amit magad sem tettél meg.

  • Falusi!

    Tegnap míg hallgattam,végig azon törtem a fejem egy egy részletnél, hogy miért olyan ismerős – noha ezt a dalt még nyilvánvalóan nem hallhattam!Igazad van, tényleg a „Csend hangjai” c. szám köszön vissza!

  • Boda Mari!

    „Tényként” kezeled, hogy az Operaház előtti tüntetést Gyurcsány ’56- megemlékezés gyanánt generálta?
    Komolyan kérdem téged orvos látott már? Szerinted ki az a barom, aki január 2.-án(2012) tart össznépi megemlékezést 56-ról, amit aztán te a saját ablakodból jól látható ágyúdübörgések és vízágyúzás kísért? Mit nem mondasz, csak nem te is az Andrássy úton laksz, és onnan láttad 2012-januárjában, hogy mi történt 2006 októberében a Kossuth téren, a Szabadság téren, és az Astoria körül?
    Ejnye ejnye, látod ez a fránya memória, meg az érzékek csalókasága már nem megint megviccelt?

    Nem figyeltél a kérdésre sem, hát hogy is tudnád a választ?
    Geyza ugyanis azt írta, hogy „..halványlila firhangod sincs, miért tüntettek az Operaháznál…”-erre te ahelyett hogy gondolkodtál volna, máris megnyomod magadon a bűzgombot – mint a görények szokták menekülés közben – és ontod a baromságokat! Mellesleg furcsa mód, a ti ablakaitok (Eveliné is) mindig az események sűrűjére néznek,de mindegy, fogadjuk el valóként, és innen aztán pontosan láttad, hogy a tankok Gy. „Feltó” miatt dübörögtek!

    Egy szónak is száz a vége, kedves Mari- fogadd meg a tanácsom és kapd elő kezdésnek mindjárt a Magyar értelmező-szótárt, és nézd meg pontosan mit is jelent az a szó, hogy TÉNY !
    Túlságosan sokszor hivatkozol ugyanis „tényekre”anélkül hogy – a jelek szerint – tudnád mi fán terem a kifejezés!
    A tény ugyanis nem feltétlenül egyezik meg azzal amit te, erősen oldalfüggő beállítottságodnál fogva annak akarsz látni – a tény az, ami tőled is meg tőlem is meg mindenki mástól független, önmagában álló valóság! Értem ?

    Na már most, amire nincs minden kétséget kizáró bizonyítékod, az nem is lehet tény – az max.a te fantáziád szüleménye, vágyálom stb – esetedben primitív elképzelés, mely attól, hogy összerakod az agyadban, máris „tényi” rangra emelkedik, de ettől még nem lesz valóságos tény!
    Tulajdonképpen nem is tudom miért írkálom én itt le ezeket neked, hiszen a felét sem fogod érteni, nem is akarod, és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a képességed sincs meg hozzá,hogy megértsd, pedig nem olyan bonyolult!

    De! Azért alapvető dolgokkal mindenkinek, még neked is tisztában kell lenned, ha csak nem akarod, hogy adott esetben a bíróságon szakértők állapítsák meg, hogy „a tudatot nem fogja át szavaid és cselekedeteid súlyát,értelmét tehát részben vagy egészen korlátozott beszámíthatóságodnál fogva nem vagy büntethető”! Érted?
    Te,kedves Mari – amennyiben igaz amit magadról összehordtál – 1956-ban erősen tíz év alatti kislányka lehettél, akit nem valószínű, hogy túl gyakran az események közelébe engedtek volna, már ha egyáltalán Budapesten éltél! Tehát nem sok mindenre emlékezhetsz tényként!
    Ennek ellenére úgy ragozod az 56-os eseményeket, mintha te magad lennél a jó Isten, kinek szeme mindent lát és a füle mindent hall!
    Hát hogy a fenébe mered te azt kijelenteni – többszörösen, mert nem először teszed – hogy „Apró Antal lövetett 56-ban a Kossuth téren, Apró Piroska meg figyelt és feljelentgetett ártatlan embereket”? Mire alapozod? Hol olvastál te ilyet hiteles forrásból? A kuruc infóban?
    Vigyázz, én hiteles forrást kérdeztem!

    Apró Piroska ’56-ban 19 éves volt, és bár tudjuk, hogy tizenéves lányok akkoriban sok mindenre képesek voltak ha hisztérikus tömeg beszippantotta őket, azért az amivel te vádolod meg – konkrét személyt konkrét cselekménnyel-az nem akármi!
    Én egyiküket sem ismertem, annyit tudok róluk amennyit bárki tudhat, ha utána olvas bizonyos történelmi eseményeknek, szereplőknek és abban az általad leírt vádakat sehol senki nem fogalmazta meg!
    Tudod te azt konkrétan bizonyítani, hogy Apró Piroska feljelentgetett volna ártatlan embereket -kvázi besúgott?
    Van erre neked egy fikarcnyi bizonyítékod, olvastál te olyan bizonyító erejű, hiteles levelet/ket, akárcsak egyet is melyben A.P. tett feljelentést XY ellen? Ha igen,nincs mitől tartanod!
    Kedves Mari, ez már túl megy azon, hogy bizonyos oldalakat teli fröcsögj azzal, hogy Geyza nevű fórumtársad csökkent agyú alkoholista, meg különben is már eleve elmebetegnek született stb stb
    Ez nem vicc, és nem vélemény – ezek amiket te itt összeirkálsz feltételezések részedről, melyek soha sehol senki által nem nyertek bizonyítást, ennek ellenére te konkrét vádként fogalmazod meg!

    Na látod, itt kap szerepet a tény mint kifejezést! Te tényként próbálsz beállítani olyan cselekedetet, melyről max. pletykaszinten hallhattál, vagy olvashattál egy egy sajátos hangvételű rovatban, esetleg a piacon hasonszőrű gondolkodóktól – már ha!
    Mert az való igaz, hogy egy közszereplőnek, politikusnak többet kell elviselnie mint az átlag embernek, ezt tudjuk – de nem mindent! Ami nettó rágalom – márpedig ha nem tudod bizonyítani akkor az – azt nekik sem kötelező lenyelniük elviselniük! Ezzel együtt sem gondolnám, hogy Apró P. akár a néhai apja, akár a maga nevében különösebb eljárásokra vetemedne veled szemben (jó esetben is szarik rád)de azért már mégis, azt gondolom egy bizonyos határt ne lépjünk túl!
    Általánosságban el lehet mondani, hogy a politikusok hazudnak, hogy a politikusok hülyék, hogy mind csak a zsebeit tömi, sőt még azt is hogy Geyza eszetlen, mert ehhez az ideádhoz nagyon ragaszkodsz, látom stb stb – ez még belefér a vélemény nyilvánítás szabadságába!
    De abban a pillanatban, hogy te egy konkrét személyt konkrét cselekménnyel vádolsz meg – itt már az sem kitétel, hogy közszereplő e vagy sem – már bizonyítanod kell – és ha nem tudod, bajban vagy!
    Gondolkodj, mielőtt bármi baromságot amit álmodtál, vagy a piacon hallottad, a jól értesültek magabiztosságával tovább adod!

    Alapjában véve nem vagy te egy bonyolult lélek, egész valódat, észjárásodat öt gondolatra fellehetne fűzni, mert mindig ugyanaz szajkózod, néha a sorrenden változtatsz – ezért is írtam egy alkalommal, hogy aki „Boda Marcsi” 3-4 hsz-ét olvasta, az mindet olvasta, mert sehol semmi váratlan, valami új, valami konkrét info: kb 10 szó ami meghatároz, és amit rendre alkalmazol, de hát ez van, nem vagyunk egyformák! De amíg nem élsz vissza senki jó hírnévhez fűződő jogaival, nem vádolsz és nem hazudozol (túl nagyot) addig szerintem a moderátor is eltűr, én meg általában „kikerüllek”! Most is csak Tüske Zsófia reagálását olvasva (akit nagyon kedvelek, kár hogy ritkán ír )lettem figyelmes az Apró A. és P. körül folyó vitára, ezért olvastam el mivel is vádolod őket.

  • Tüske Zsófia
    2016 augusztus 18
    8:14 de.

    Hehe.. Ezt a meccset én már egyszer lejátszottam a hölggyel. Kb két éve. Úgy látszik, azóta sem értette meg.. 😀

  • charlie
    2016 augusztus 17
    12:19 du.
    Az bizony könnyen megeshet, Char Lee, jókomám.
    Minap hallottam, hogy Nagyfán a börtön mellett egyre több börtönlakó dolgozik a földeken..

  • OIM* szerint a családom nem szenvedte meg a deportálásokat.

    Csak éppen anyai nagyapám ( keresztény , szervezett munkás volt, soha nem került elő ) továbbá a teljes apai ági családom volt különféle halál és munka táborokban.

    Az apai ág kb. fele ( Nagyapám, nagyanyám stb. ) soha nem kerültek elő, másik részük azért került elő mert csak a háború végefelé hurcolták el őket és az amerikaiak még végelgyengülésük és agyonveretésük előtt szanaszéjjel zavarták OIM* szellemi elődeit, a leállatiasodott SS őröket.

    Így hazakerülhettek páran.

    *OIM = Oldal Leállatiasodott Gondolkodású Marcsája

  • Figyelő:
    Sajnos nem tehetem hogy nem szólok Hozzád.

    TE egyre nagyobb blődségeket írsz újabban.

    Mivel nyilvánosan teszed , így el kell viselned az ellenvéleményeket is.

    Észrevehetted : mikor mérvadó módon szóltál hozzá valamihez , én voltam az első aki helyeselt hozzá.

    Tehát nem állíthatod azt hogy valamiféle személyes ellenszenv vezérel engem.

  • találom,
    Jót mosolyogtam a „fegyveres támadáson” amit irtál!
    Akkor miért kellett felvenni valakinek az utcakövet, hogy támadjon?
    Látom, minden hazug újsághirt elhisznek, amit a Népszava terjeszt. Kinek van otthon privát embernek fegyvere? SENKINEK, AZ nem Amerika, ahol minden üzletben vehet valaki fegyvert!
    Én nedm olvastam ott újságot, hanem személyesen ott voltam és mindent láttam és tapasztaltam.
    Semmi baj nem lett volna, ha Gyurcsány nem csinál be és féelmében nem rendelik ki a rendőrséget.
    Egy békés MEGEMLÉKEZÉSNEK indult….

  • falusi
    2016 augusztus 19
    8:58 de.
    Úgy hallottam, hogy Nagyfán alkoholtól delíriumosakat őriznek. Vagy azóta mást is befogadnak a fehér egereseken kívül?

  • Figyelő
    2016 augusztus 19
    9:42 de.
    Ez már aggkori szenilitás.
    A televízió egyenes adásban közvetítette a csőcselék randalírozását.
    Hazudozhat itt, csak tudja egy-két tejfeles szájú versenyzőn kívül mindannyian élőben láttuk.
    Nem is értem, ezek után miért fáj önnek ha lehülyézik, lehazugozzák.

  • Besancon
    2016 augusztus 19
    7:29 de.
    Ennyi szöveget elolvasni sem tud, nemhogy átfogni.
    Ha nekem írnád, még csak-csak felfognám a felét, de mint írod, 10 mondat. Ami abba nem fér bele, nem fogja megérteni.

  • Géyza, a „blődség” amit én írok, az a véleményem.Belátom, egészen más mint a tiéd, de én mégsem írok rólad semmi rosszat, és elfogadom mások véleményét.

  • Besancon
    Apró Piroska 56-ban 9 éves volt. Nehogy vérszemet kapjanak a „hazaffyak” és háborús bűnösnek kiáltsák ki…)))
    Szervusztok, jó napot !

  • Don Ovuz!

    Azt hiszen picit félreértettél!

    A 10-es mint szám,azokat a szavakat jelöli ami B.Mari mondatait, azaz érveléseit meghatározza, melyeket rendre alkalmaz. Nagyjából 10 visszatérő sző, amikre a mondatait gondolatait rendre felfűzi! A szorosan vett témához még nem olvastam egyetlen konkrét hozzászólását sem, attól függően, hogy ki írta és mi a téma helyesel vagy tagad, aztán jön a „szokvány”!
    Már jó ideje nem olvasom, átszoktam ugrani, de most – mint már írtam – T.Zsófiával keveredett vitába „Apróékat” illetően, és végtelenül felháborított, ahogyan ez a senki Maca ismeretlenül is olyan embereket gyaláz és rágalmaz, akiknek jobb híján a cipőfűzőjüket nem köthetné meg!
    De – adott esetben bárkiről legyen is szó, ha nem tudja bizonyítani, senkit nem vádolhat meg konkrétan olyan dolgokkal amivel itt előállt!
    A tudatlanság és ostobaság,azonban senkit nem ment fel a rágalmazás vádja alól!
    Ennyi- részemről továbbra is kikerülöm, ezt a szellemi hajléktalant.

  • Figyelő:
    Mindannyian láttuk a TV-ben amint a rohadt jobberes csőcselék miképpen próbált rendőröket nyomorékká tenni .
    Néhányat sikerült is.
    Próbáltak már tégedet eltalálni egy 25 kilós acélráccsal ?
    Mert ott olyasmik történtek. Meg viperázás.
    Ugyan mondd már meg miért van a békés hazzaffyas „tüntetőknél” betiltott vipera és benzinespalackok ?
    Jaa merthogy hazudott a TV meg mindenki akkor.
    Mert te láttad. TE jobban tudod.

    Hogy hogy nem a gyengekezű Gyurcsány-kormányzat nem a rohadék csőcseléket vitte Bíróság elé, hanem a szerencsétlen zsarukat.

    Úgyhogy elmész te már a jó francba ezzel a kétezerhatozásoddal !

  • Géyza, t9bbségben vagytok, nem tudok győzni az igazsággal, tehát feladom. Ja, én is láttam a TV-t éjjel 2 órakkor! Éppen ezt mutatták amiről írnak itt! MIKOR törétnt mindez? Éjjel, nem este 7-kor mikor én jártam arra. Miért történt? Mert a rendőrség megtámadta a tömeget és ez volt rá a válasz., persze EZT ti nem láttátok.

    Mindenhol és mindig vannak hulligánok és bajkeverők, de ez nem a békés tűntetésen volt, mielőtt a rendőrség kilőtte valakinek a szemét.
    Már írtam, az akciót, mindig reakció követi!

  • Ahogy már írtam, a rendőrság megtámadott békés vacsorázókat a Magyar étteremben, a Kecskeméti utcában. Hál isten, családommal együtt ezt megúsztuk, csak félórán mullott!

  • Mávtelep!

    Köszi a korrekciót, most aztán végképp lebuktam, hogy számolni sem tudok! Mikor olvastam Boda agymenését, direkt kikerestem az adatot, mert sejtettem, hogy igen fiatal lehetett még ahhoz 1956-ban, hogy besúgással, ill.feljelentgetéssel foglalkozzon, és miután az életrajza szerint 1947-es születésű, hát ez nálam lazán 19 évre jött ki! :-)))))

    Viszont így még képtelenebbek a nemzeti sakálok rágalmai!

  • Don Ovuz
    2016 augusztus 19
    9:54 de.
    Remélem, mikor annyi idős lesz mint én, legalább olyan jó lesz az agya, mint az enyém! Persze meg kell ezt a kort érnie!
    A mamája hány éves?

  • Kedves Figyelő kolléganő: Te jót mosolyogtál a „fegyveres támadáson” mi, akik többé-kevésbé tudtuk, mi várható, kevésbé voltunk vidámak. Ugyanis az Index politika fórumán már durván 8-10 nappal a meghirdetett ünnepségek előtt tárgyalták a logosztikához értők, miféle célja vannak a fidesz által az Astoriához meghirdetett naggyűlésnek. Akkor már túl voltunk a Parlament előtt hetekig táborozó kormánydöntési próbálkozáson, majd a tévé-székház elleni támadáson, ahol az igen jól szervezett futball-huligánok egyrészt porrá alázták a kivezényelt rendőrtanoncokat, másrészt betörtek a büfébe, azt kirabolták és a székház előtti autókat felgyújtották. Így 23.-án mindannyian felkészülten vártuk, na nem az ünnepet, hanem a szervezett balhét. Mind az Index, mind az Origo percről-percre tudósítást közvetített, így az eseményeket (ugyan korántsem mosolyogva, mint te) de bárki láthatta. Az Astoria helyszínéről Orbán páncélozott autóban gyorsan megpucolt, az általa odacsődített védtelen ünneplőkre pedig a fidesz emberei szépen igyekeztek ráhúzni az utcai harcosokat a Duna felé oszlatni próbáló rendőröket. Lehet, hogy neked nem tűník fegyvernek az utcai harcosok csúzlija, amiből csapágy-golyó munícióval és U-szöggel lőtték a rendőröket, de néhány súlyosan betört koponya és sípcsont bánta ezeket az akciókat. Mindez az internetről is jól követhető volt, kétség se fért hogy mi a cél. Délután a „forradalmárok” szétszedték az Erzsébet hídnál lévő építkezés állványzatát, felszedték a kövezetet, és autót, kukát, állványt felgyújtottak. Komolyan féltettem a közelben lévő Egyetemi könyvtár állományát. Arra pedig rosszul emlékszel, ki rezelt be, speciel pont nem Gyurcsány volt az, aki elment a Felvonulási téri emlékmű-avatásra az idős Kosáry Domokossal együtt, de a köztársasági elnök Sólyom lemondta azt. Hát ennyit arról, mi is történt abban az időszakban itt. Ha érdekel, elég sok forrást találsz a neten.

  • Boda számára meg van egy rossz hírem: a Kiszely féle ÁVH-s könyvben Tüske egy sincs, Boda viszont kettő is akad. 🙂

  • Zsófia:

    Azt tudjuk hogy Boda a munkahelyén miképpen érte el a karrierjét.

    Saját elmondása szerint annó ő egy Claudia Cardinale-hoz mérhető szépség volt .

    Namármost észbeli képességeinek segítségével aligha nyerhette volna el a Vasút és Hídépitő Technikum vagy mifene gazdasági igazgatói posztját.

    Hátakkor meg ugye…maradtak a korabeli, megfelelő poszton lévő elvtársak, akik meg nem voltak semmi jónak az elrontói hehehehe

    Egyel több vagy kevesebb , állására alkalmatlan munkaerő már nem osztott és szorzott a Szocialista Gazdaság hatalmas gépezetében.

  • Tüske Zsófia
    2016 augusztus 19
    6:08 du.
    Gyakdmeg, Zsófi, ezen félórát vigyorogtam.. 😀

  • Don Ovuz
    2016 augusztus 19
    9:46 de.
    Az még az átkosban. Azóta a kisebb sittkóra ítélt szabálysértőket, biciglitoli és tyúktolvajokat is fogadnak. Ezért írtam Char Leenek Nagyfát. Ő nem nagy hal, de többesszámban jövendölte az eljövendő nehézségeket, hát neki „enyhébb” őrizetet prediktáltam.. 😀

  • Geyza
    2016 augusztus 19
    6:59 du.
    Boda írnok volt. Egy idő után magasabbra akarta hazudni önmagát, de az iskola helyével bajba került. Ille pillanatok alatt szétszedte.

  • TUDTA, hogy Államalapításunk Ünnepén Orbán Rióban focit néz ???
    Szervusztok, jó reggelt !

  • Parács Péter Pál

    Hay!

    Szerintem Rátesi Margit Asszony cikke úgy, ahogy van kerek és „magáért beszél”. A „kör közepét képező rock-himnusz
    értékesítése /50 milla/ körül ezen túlmenően is vannak problémák. A „darab” ugyanis korábban – állítólagosan-
    ingyenesen már „elkelt”. Utólagos magyarázat szerint ez csak kölcsönbe lett adva, így került szűkebb körű nyilvánosságra.

    Magához, az „56”-os eseményekhez történt hozzászólásokból álláspontom szerint „talalom” fogalmazza, közelíti meg a valóságot. Ezt azért mondom, mert „56” nagyon bonyolult, összetett tragikus történet és nehéz rajta eligazodni.
    -Korábban írtam egy cikket „Magyarország 1956-2016” címmel. „Figyelőnek” is megígértem.
    Ebben kifejtettem, hogy 56-ig „eljutni” Horthy kormányzóságától kell kiindulni és követni az eseményeket a „nyilas Szálasi bácsival, majd Rákosi „álelvtárssal”, akit még Moszkva is utasított, hogy fejezze be az önkényuralmát illetve adja át a kormányzóságát.
    Szóval évtizedekig a magyar népben gyülemlett a feszültség
    „birka” türelemmel. R.Matyival azonban már kiborult a bili.
    ** Az említett cikkemben ezeket részletesen, konkrétumokkal részleteztem, de valamiért nem jelent meg.
    Mindezen általam közölt tényadatok alapján illetve „veteránok” elmondásai szerint meglátásom az, hogy 1956.
    októbere nem kimondottan a rendszer ellen irányult, hanem a tűrhetetlen személyi kultusz /Rákosi/ ellen.
    Ettől függetlenül nem értem, hogy az archív felvételek tanúbizonysága szerint 12-14 évesnek tehető gyerek hogyan kerülhettek a fegyveres „csőcselék” közé, ki engedte őket oda? Nagyon nagy kérdés, ha odaengedték „játszani” akkor milyen célból??!! Nekem egyértelmű.

    **Erre a rock-himnuszra visszatérve, mint „56”.
    -Csak remélem, hogy most augusztus 20-án a Magyar Kormány
    nem hozza fel 56-ot. Ez ugyanis nem ide való téma lenne.
    István Királynak és az államalapításnak semmi köze nincs
    hozzá. Ennyi erővel felhozhatnánk a Törökök 150 év utáni
    kiűzését is.

    PPP

  • Figyelő aug. 19. 9:42. Nem újsághír, én ugyanis itt élek. Amint azt sem újsághírből tudom, hogy az arra csellengő, nyugdíjasnak – vagy csak szegénynek – látszó embereket leszólítottak a „tüntetők”. Két órai ott álldigálásért 2000 forintot ajánlottak, az egész napi bér 5000 forint volt, de ordítozásért prémium is járt. Nem lőfegyvert írtam – bár pisztoly, meg lőszer is akadt a táborozók motyójában. Az utcakő elég súlyos sérülést tud okozni, és nemcsak akkor, ha megbotolva pofára esik valaki.

  • Geyza, saját magáról mindenki azt híresztel, amit akar 🙂
    Az még nem lenne baj, ha valaki ostoba, láttunk már ilyet szeretetreméltónak is. De ha sugárzik belőle a sunyi rosszindulat, az idővel még a legjobb külsejű embert is elcsúfítja.

  • falusi, örülök, hogy vidámságot loptam a napodba 🙂
    az újabb hab a Magyar Tortán, hogy nevezett énekes – aki immáron magyar állampolgárrá is vált – harcos melegjogi aktivista és boldog melegházasságban, két gyereket nevelve él. (na ezt magyarázd ki, Boda….) Valamint, hogy ingyen fércelte újra a Magyar Kormány Dalát, az viszont titok, akkor mégis ki zsebelte be az ötven millát.

  • Mindenkinek figyelmébe ajánlom Stumpf András, a Heti Válasz főszerkesztőjének a tárgyban született írását. Szintén nem vádolható „baloldali” elfogultsággal: http://mandiner.hu/cikk/20160818_stumpf_andras_verlazito_ez_nem_lehet_56_hivatalos_himnusza

  • Don Ovuz:
    Sajna nem láttam azt a performance-t amikor Ille Pityú szanaszéjjel cseszte a bolond banya állásáról előadott történeteit, én még levagyok ragadva ennél a Gazd. Igazgatói meséjénél.

    Mondjuk csodálkoztam is rajta eleget.

    Meg amikor azt hazudozta itten hogy őtet mennyire szerették a volt kollegái.

  • Na megvan.
    Eléggé épületes olvasmány , különösen a végén mikor a helyi alja-nácik egyöntetűen kiálltak az Ostoba Idióta Maca mellett.

    http://kanadaihirlap.com/2015/05/23/nem-tudhatom/#comment-208414

  • Figyelő
    Miután 56-ban felnőtt voltál, elmondanád honnan volt fegyvere a felkelőknek ? Mert ugye ők civilek voltak, tehát nem tarthattak otthon pisztolyt, lőszert stb.
    Nagyjából 10 000 az a létszám, amit a történészek elfogadnak a forradalmárok létszámának, tehát a kérdés marad :
    Ki fegyverezte fel őket ???

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 17
    3:37 du.

    „1956 60-ik évfordulójára ez a kormány legalább annyira és tisztességesen,hitelesen készül fel,mint régebben a szerencsétlen Gyurcsány”

    Igen, legalább annyira, de inkább, még annál is kevésbé! :-)))

    A 2006-os eseményeknél a legérdekesebb kérdés, hogy ki tüzelte fel a futballhuligánokat, és hogyan fordulhatott az elő, hogy – bár a rendőrség hosszú időn keresztül próbálta őket feloszlatni, azok mégis a békés fideszes tüntetők felé vették az irányt. Vajon ki állt az egész hátterében? (Költői kérdés.)

  • Aki nem magyar (csak netán volt valamikor…)az ne vitatkozzon,.mert sem a himnuszunkhoz,sem az 56-os vitát kiváltó dalhoz,de a tisztességes magyarokhoz(szerencsére többségben vannak!!!)semmi közük,kártékony,alávaló alakok,akik bukásra vannak ítélve,de még arra sem képesek,hogy felfogják….se ész,se jellem!

  • Figyelő!

    ne hidd el „delériumos”fizetett hazaáruló geyza „meséit”!!!
    Én az ablakomból láttam a vízágyút,könnygázt,megtorlást…és még sokan mások akik fel is vették!
    Na ennyit bukott Gyurcsányról,aki a komcsi párt jogutódjának volt a „prominens” képviselője,de megbukott ….onnan is kiutálták,és jó ideje fúrja…ez a „jellemes” és bukott ember
    a volt pártját…!
    Na ennyit a régi szocikról…. hányinger,megvetés kerülget sokakat és szerencsére nincs jövőjük,persze jelenük se…..csak még nem vették észre!

  • OIM*
    Te csak egy piti kis besúgó voltál ne papolj itt hazaszeretetről

  • terminus!Figyelő!

    Az a helyzet,hogy nem az Apró famíliával „büszkélkedő”…Gyurcsánynak kellett volna az Operában 56-os megemlékezést tartani…csak ő nem fogta fel,hogy ez mennyire álságos,provokatív !!!!!!…..(Apró Antal lövetett 56
    -ban a Kossuth téren,Apró Piroska meg egyetemistaként megfigyelt,jelentett…)na ettől borult ki a bili!
    Ezen nincs mit ragozni,csak elgondolkozni!
    A mocsok és a hazugság ellen jogosan fellépő késői utódok reakciója teljesen érthető!!! ezt cáfolni és „ragozni” értelmetlen és szánalmas!!!!!!

  • 1. Fontos. PPP kicsit félreérthetően említi a csőcseléket. Én NEM az ’56-os események résztvevőire fogalmaztam a csőcseléket – bár nyilván közöttük is akadtak „nem teljesen feddhetetlen jellemű” alakok. Hanem a 2006-os sikertelen puccs résztvevőire. Azok teljesen egyértelműen a söpredék volt. Ezt sokan látták világosan, különben sikerült volna a terv, hogy majd a főváros népe csatlakozik. A szeptember 17-től október 22-ig randalírozók összetétele gyakorlatilag nem változott – néha az élükre állt 1-1 fideszes képviselő – ugyanaz a pár ezer ember hőbörgött, kiegészülve néhány hajléktalannal.
    2. Hogy került 12-14 éves gyerekek kezébe fegyver ’56-ban? Ne felejtsd el, még csak 11 év telt el a háború befejezése óta: sok volt a háborús árva. Egy történet. Még az első napokban egyszercsak beállított az udvarra egy 14 év körüli srác, puskával a vállán ordítozott az udvar közepén, hogy adjuk ki a „komcsikat meg az ávósokat”. Hatemeletes, szokványos polgári ház, a Bakáts téren. Az egyik felnőtt (úgy tudom, a fia osztálytársa volt a fegyveres) határozottan odament hozzá, elvette a puskáját és hazazavarta. Később a fiú anyja sírva hálálkodott neki.
    Boda! Ezek szerint Apró Piroska (született 1947. III. 6.) egy zseni volt, aki már 9 évesen egyetemre járhatott. Teljesen érthető, hogy bánt ez az igazságtalanság, hogy Neked meg annyi sem jutott, hogy 56-ból ki tudj vonni 47-et…

  • Geyza
    2016 augusztus 20
    8:46 de.
    Nagyon csíptem az öreget, kár hogy a mostani Ellenszéken nem lehet kommentelni.

  • ….dacára annak, hogy gazdasági igazgató volt!

    Habzó szájú elvakultságukra jellemző, hogy mielőtt elkezdik a hazug vádjaikat ontani,még a valószínűségét sem vizsgálják meg, hogy legalább fizikálisan „belefér”-e egyáltalán, amivel megvádolnak valakit!

  • Don Ovuz!

    Már néhányszor kérdeztem az elmúlt hónapok alatt, hogy hova lett Ille István, hátha valaki tud róla valamit és felvilágosít, de valamiért nem igen érkezik válasz. Ahányszor esetleg szóba kerül, furcsa zavart érzek..Miért nem ír ide egy ideje ?

  • Christopher Adam

    Besancon,

    Ille István tavaly novemberben saját döntése alapján távozott a KMH-ból. Én megköszöntem munkáját és minden jót kívántam neki. Aztán egy rövid ideig a canadahun.com honlapon publikált, onnan viszont januárban távozott. Most úgy tudom, máshol ír.

  • Besancon
    2016 augusztus 21
    9:34 de.
    István elköszönt tőlem, megtisztelt az indokokkal is, de nem kaptam felhatalmazást közzétenni.
    Sajnálom, de engedély nélkül nem áll módomban közzétenni a levelét.

  • Hát pedig valaki már kordában tarthatná az itt „randalírozó” szélsőségeseket.

  • Nos Illének már épp ideje volt távozni,mivel mint „főmoderátor”
    alpári hangnemben sértegette azokat,akik nem értettek egyet,több cikkel és a „munkásságát,stílusát”…jogosan kifogásolták ,miközben az elfogult és mocskolódó hozzászólókat nem tette helyre,valószínűleg elszégyellte magát……!

  • mavtelep
    2016 augusztus 20
    10:17 de.
    Kérdezes ki adta a fegyvert a fiataloknak:
    Én álltam a Múzem udvarán többszáz emberrel, a rádió „ostromakkor” a Brody Sándor utcán, megjelent egy teherautó tele Magyr katonákkal, mindenki tudja, hogy a katonák adták át a fegyvert.

  • mavtelep
    2016 augusztus 20
    10:17 de.
    Kérdezed ki adta a fegyvert a fiataloknak:
    Én álltam a Múzeum udvarán többszáz emberrel, a rádió „ostromakkor” a Brody Sándor utcán, megjelent egy teherautó tele Magyr katonákkal, mindenki tudja, hogy a katonák adták át a fegyvert.

  • talalom
    2016 augusztus 21
    2:40 de.
    Először is, a legtőbb budapesti lakos nem tudott az előzetes hőzöngésekről”, másodszor is a katonák adták a fiataloknak a fegyvert.-
    Okt. 23 -án, mivel ez a dátum volt az 56 forradalomé is, Budapestre érkeztek ezrével küldföldre menekűlt magyarok, Kandából, Ausztráliából, Németországból stb.
    Az Orbán beszéd híre elterjedt, és azon az estén az Austoria szálló ellőtt tízerével mentek ezek a magyarok, hogy meghallgassák az akkori ellenzék beszédét és főleg MEGEMLÉKEZZENEK az átélt forraladalom 50 éves évfordulóján. Pl. én 3 gyermekemmel érkeztem meg Kanadából.-
    Az már más lapra tartozik, hogy a külföldi magyaroknak mi az emlékük erről a megemlékezésről. Van olyan, aki soha nem megy emiatt többé haza….

  • Don Ovuz!

    Természetesen nem tehetsz közzé semmit, amire nincs felhatalmazásod – ám én azt sem tudtam, hogy kaptál tőle levelet vagy, hogy beszélt az indokairól!
    Csupán „brindre” tettem fel a kérdést, mivel Gézának válaszként írtad, hogy „…nagyon csíptem az öreget…” és a rengeteg eszemmel ebből arra következtettem, hogy csakis Illéről lehet szó!
    Oké, akkor most már nem keresem – sajnálom a távozását,nekem hiányzik.

  • Christopher Adam!

    Neked is köszönöm a korrekt tájékoztatást, talán előbb kellett volna konkrétan tőled kérdezni.megúsztam volna egy csomó fejtörést!-:)))))

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 20
    5:16 du.

    Valóban érdemes elgondolkodni. Önnek különösképpen jó kis agytorna a következő kérdés. Például az, hogy GYF-nek mi köze ahhoz, hogy mi történt Apró Antallal 56-ban, amikor GYF nem is élt akkor, öt évvel később született meg. Mennyire felelős egy ember egy másik ember tettéért, amikor az még meg sem született? Innen kezdje el magácska a gondolkodást. Ha segíthetek akkor a vastagon szedett kérdésre a választ úgy adja meg, hogy függetlenítse GYF-től a gyűlölettel teli agyát, (csak objektíven) mert a kérdésem nem személyre szabott.

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 21
    3:42 du.
    Pedig nem igazán veszítettünk, amikor indexere rakta.
    Igaz, mindössze szórakozni lehet a butaságain, de az élet nem csak szórakozásból áll.

  • Besancon
    2016 augusztus 21
    4:41 du.
    Nem csak ő hiányzik, hanem akik vele mentek, meg az ismeretség alapján hozott írások.
    Bojana, Géza, Fényes,…
    csak a kitett szerzői listáról.
    A Huppán meg az a baj, hogy nem mondhatom el a véleményem a cikkről. A kinyilatkoztatás szerűen leírt dolgokat meg nem igazán szeretem. Vagyis az újságírásnak az a formája szerintem a múlté.

  • Figyelő
    Köszönöm a választ : tehát katonák osztogatták az ELLOPOTT fegyvereket a Rádiónál 56-ban. Szvsz ezért statáriális eljárásban halálbüntetés jár egy jogállamban. (Pláne a hidegháború idején)
    De ha tévedek, kérem az erre járó jogászokat, segítsenek az értelmezésben…)))
    Szervusztok, jó reggelt !

  • HunCanada:
    Falrahányt borsó.
    A patkányok nem gondolkodnak csak támadnak.

  • Figyelő:
    A katonák nem adtak senkinek fegyvert.
    Ez csak mese. A katona nem ad fegyvert senkinek.

  • Figyelő
    2016 augusztus 21
    4:09 du.

    Nem kétséges, hogy a rendőrség hibázott 2006-ban, de a „kedves vezető” felelőssége sokunkban felmerült már azóta, többször is!

  • Boda Mari!

    Csatlakozva, a HunCanada által feltett 1.számú kérdéshez, egy füst alatt megválaszolhatja a 2.számú kérdést is, hogy
    pontosan hogyan is lehetséges, hogy az 1956-ban 9 éves A.P. egyetemista lett volna, aki pláne „figyelt, és feljelentgetett ártatlan embereket”?
    Tudom /tudjuk, hogy nem fogsz válaszolni, miután ekkora bakot ritkán lő valaki, a „tévedés” beismerését pedig nem ismered. Egy darabig kussolsz majd, aztán ott folytatod ahol abbahagytad!
    Kedves Boda elvtársnő, ha a hülyeség fájna, te kínkeservesen rángatóznál!

  • Figyelő, 4:09.
    Egy mondatban sikerült az 1956-os és a 2006-os eseményeket keverni, holott a kettőnek semmi köze egymáshoz.
    „… a legtöbb budapesti lakos nem tudott a hőzöngésekről, másodszor is a katonák adták a fiataloknak a fegyvert.”
    Ez a két állítás 1956-ra vonatkozik, amit én sose neveztem „hőzöngésnek”. (Tényleg nem tudtunk, mi például a nővéremmel meg a húgommal a tüntetés idején békésen sétálgattunk a Nagykörúton, miután kikísértük a délutános műszakba induló anyámat a Boráros téri HÉV-hez.) 1956-ban.
    2006-ban viszont minden tévében adtak hírt az eseményekről, a Hír TV egyenes adásban közvetített minden helyszínről, így a fővárosiak tudtak mindenről, percről percre. Nagyon szerették volna ’56 ismétlődésének beállítani a történteket, de csak néhány hajléktalan csatlakozott a Parlament előtt főzőcskéző csapathoz. Nem sikerült több százezresre duzzasztani a tömeget, akkor sem, amikor a hatvannégy vármegyés (nem emlékszem pontosan, tán a Zagyva volt) hívta a TV székházhoz az embereket.
    Az október 23-i (2006-os!)fidesz nagygyűlés más tészta. Beszédes példája annak, hogy a mostani kormányfőnek semmi se drága – a haza se -, ha a hatalom megszerzéséről vagy megtartásáról van szó. A rendőrség kérte, ne az Astóriánál tartsák a nagygyűlést, mert nem tudják megvédeni a résztvevőket az akkor már hetek óta gyújtogató, randalírozó csőcseléktől, hiszen ahhoz a Deák tér és a Kossuth tér is közel van. De a fidesz vezérének az volt a leghőbb vágya, hogy majd a nagygyűlés résztvevői a Kossuth téri bandával egyesülve népfelkeléssé alakulnak, és „demokratikusan” elzavarják az akkor már a második választást is megnyert kormányt. El is kezdték ráhúzni a rendőrséget a nagygyűlés résztvevőire. A vezér – páncélozott gépkocsiba vágva magát elhúzott, amikor látta, hogy a hívein és a csőcseléken kívül más nem mozdul, sőt a hívei is megrettentek. (Nem minden fideszes szavazó g… szemétláda.) A vezérke még annyit sem tett meg, hogy bemondatta volna, melyik útvonalon távozzanak, hogy elkerüljék a rendőrséggel hadakozó csőcseléket. Odadobta híveit a tömegoszlatásnak. Igen, a rendőrség követett el szakmai hibákat – ahogyan a Gyurcsány kormány által felállított vizsgálóbizottság megállapította. 50 éve nem volt ilyen feladata a magyar rendőrségnek, és akkor már nyilván a düh is munkált bennük, hiszen 124 kisrendőr feküdt kórházban az előző hetek „fegyvertelen” akciói következtében.
    Még egy: tömegoszlatásnál sehol a világon nem kéri a rendőr az igazolványokat, sőt, arra sem kíváncsi, hogy az illető éppen miért tévedt oda.
    Valamelyik figyelő azt hajtogatja, hogy egy közeli étteremben vegzálták őket a rendőrök. Megverték a vendégeket? Szétverték az asztalukat? Vagy csak igazoltatás volt? Mert azért az senki előtt nem lehet kétséges, hogy a főkolomposok igyekeztek eltűnni a békés járókelők, kávézók között.
    Azóta is sokan a Gyurcsány kormány szemére vetik, hogy túlságosan gyengének bizonyult a csőcselékkel szemben. Már a Kossuth téren, jóval korábban szét kellett volna őket kergetni, hiszen bejelentés nélküli „spontán” táborozás volt, szeptember 17-e óta. De az a kormány kényes volt arra, hogy az ellenvéleménynek legyen tere.
    Nem így a mostani, amelyik képes a verőembereit ráküldeni két (azaz kettő darab!) hivatali helyiségben várakozó képviselőre, akik állampolgári jogukkal élve egy népszavazási kérdést akarnak beadni.

  • Az emlékdal tökéletes. Különösen Hamburger és Heinkken-reklám tüzijáték szemlélése közben hatásos. Hiába, a magyarság már csak ilyen különleges, egyedi, hősies és üzletmentes…

  • Bocsi, de két dologban téve , kedves találom!
    1,A „főcsőcselék” többezres volt az országházánál is és mikor az Astoriához ért estére, tízezres is volt! Ott voltam.
    Abban is téved, mert IGENIS bemondták hangszóróba az Astoriánál, hogy merre NE menjen a tömeg,, ahol várja a rendőrség.
    Ahol én álltam a tömegbe furakodott egy kopsz fiatalember és súgta az embereknek, menjünk a Kossuth térre! Gondolom aganet provokatőr volt…, persze, hogy nem mentünk , és vacsorázni mentünk a Kecskeméti utcában lévő Magyar étterembe, ahol is (szerencsére mi már onnan elmentünk félórával előbb) megjelnt 6 rendőr gumibottal és szétverte a vacsorázókat!
    Ezt a hírt másnap olvastam az újsában.Az étterem manazserét felhivtam telefonon, hogy igaz e ez a hír? (Nem tudtam elhinni!)
    Nem igazoltatás volt ott, hanem gumibot!

    Egy szewmtanú.

  • Érdekes még az, hogy a FENTIEK 2006-BAN TÖRTÉNTEK, 2010-ben újra elmentem oda, de már más meneger fogadott, az előbbi már elment.

  • Nos Péter Szabó Szilvia énekesnő és több zenekar is állítja,hogy
    ingyen képnek fel és megtiszteltetésnek veszik,különösen,hogy Szilvia személyesen is ismeri a szerzőt,aki meg azt állítja,hogy
    nem vett fel 50 milliót!
    Orbán kint találkozott vele és megkérte a dal komponálására,illetve a 2007-es Miami sportolóknak írt dal adoptálására a 60 évforduló alkalmából!
    Persze vannak szervezői és egyéb járulékos költségek is,de ha azt
    vesszük,hogy a narkós Rihanna az eredetileg tervezett 2 órás koncert(és p.b,nem élő) helyett csupán másfél órát tartott(pontosan 50 millióért.a szigetfesztiválon..!!)akkor egy ilyen évforduló „vitatott” hasonló összege bizony nem sok.
    Állítólag azért késett,mert nem tudta eldönteni mit is vegyen fel….

  • FigyelŐ!

    Nem érdemes olyanokkal vitatkozni,akiket sem az 56-os eseményeknél,sem a 10 évvel ezelőtti méltatlan(vízágyú,könnygáz,
    erőszak,szemkilövés…)ünnepségen nem érte atrocitás!
    Remélhetőleg méltó megemlékezés lesz,a magyarok többsége ezt
    szeretné!Az anti-magyar esetleg a” múltját” titkoló kisebbséggel
    szemben!!!!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 22
    3:06 du.

    Miközben egy átlagembernek minden fillérrel el kell tudnia számolni a NAV felé, a kormány miért nem teszi ezt 50 millióval?
    Miért tesz mindent átláthatatlanná, miért veszíti el minden közpénz jellegét?
    Kedvesem, miért tolja tolvajok szekerét?

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 22
    3:06 du.

    Marcsi a Rihanna és a magyar emlékdal között annyi a különbség, hogy előbbit nem a magyar adófizetők közpénzéből finanszírozták, hanem a koncertre kilátogató fizető nézők áldoztak rá. Azért ez egy kis különbség. Amúgy én már fentebb elmondtam, hogy mire ment névlegesen az 50 millió forint. Egy közepes minőségű stúdiófelvételre. Hangsúlyozom, hogy névlegesen, mert ami elkészült zenei anyag, azt a közpénzzel felelősen bánó (értsd nem ellopó) kormányzat egy hazai stúdióban 5 millióért is képes lett volna előállítani, ha mindennel kétszeresen gondosan és színvonalasan jár el akkor is 10 millió. A világban pedig a legnívósabb stúdiókban maximális felső plafonon számolva 20-30 millióért. Hol a léééé?

  • Don Ovuz!

    Örülök, mert épp ma kaptam egy régi – számomra kedvelt, de sajnos távozott – fórumtárstól egy emailt, Ille cikkeivel! Valószínű olvasta itt, hogy hiányolom és belinkelte az oldalt!
    Az viszont tényleg hiányérzetet kelt, hogy nem tudok reagálni semmire, még egy gondolat erejéig sem!
    Végül is Ille esetében nem annyira a cikkei zsenialitása a mérvadóak, sokkal inkább a párbeszéd lehetősége !

  • Boda még akkor is hazudik amikor kérdez.

    Gyakorlatilag valakik állami segédlettel elsíboltak 50 millát.

    És ??!

  • Besancon
    2016 augusztus 22
    5:39 du.
    Azt hiszem teljes mértékben egyetértünk.

  • Geyza
    2016 augusztus 22
    6:31 du.
    Bodának ez mindegy, ha a fidesz teszi

  • Nekem ez az igazi 56-os dal!

  • HunCanada
    2016 augusztus 22
    3:53 du.
    Az 56-os Emlékbizottság tagjai:

    Az Emlékbizottság fővédnöke és védnöke:
    Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke;
    Wittner Mária szabadságharcos.

    Az Emlékbizottság elnöke és társelnöke:
    Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere;
    Schmidt Mária az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének kormánybiztosa.

    Az Emlékbizottság állandó tagjai:
    Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára;
    Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes;
    Völner Pál az Igazsásügyi Minisztérium parlamenti államtitkára;
    Íjgyártó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára;
    Vargha Tamás a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára;
    Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes;
    Megyesy Jenő miniszterelnöki megbízott;
    Lovász László a Magyar Tudományos Akadémia elnöke;
    Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke;
    Csorba László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója;
    Boross Péter a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke;
    Zongor Gárbor a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;
    Tüske László az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.

    Forrás 444.hu

    Lehet hogy akkor az ötven milla csak a felszín?
    Kicsit érdemes lenne megkapargatni, milyen címeken is utalgattak át az adónkból magánzsebekbe megemlékezés címén, mert ennyi éhes szájnak kevés az ötven milla betömni. A névsort olvasva nehezen képzelem el, hogy ennyiért lehajolnak, ha risztezni kell.

  • Don Ovuz
    2016 augusztus 23
    8:09 de.

    Bizony ez csak a felszín felszíne. Nekik az 50 millió már fel sem tűnik, hiszen ez valóban csak egy csepp a minden nap elhordandó óceánnyi közpénzekből. Egyáltalán nem is értik, hogy mi itt a probléma, néznek bambán és hülyén..

  • Figyelő
    Aug.22. 10:09

    Ki a szemtanú? A „manazser” vagy Ön? Ő ugyanis itt nem nyilatkozott, Ön csak hivatkozik rá, Ön meg főleg nem az, mert állítása szerint az akció előtt már rég elhagyta az éttermet!
    Egyebekben ezt az eseményt jó néhányszor elmagyarázták már Önnek itt többen is – kb egy éve én is részletesen leírtam a történteket – igaz akkor sem értette, ma sem fogja érteni – de sebaj!!
    Azonban nem árt újra és újra leírni, mert jó ha tudja: Ön és 3 gyermeke nem voltak veszélyben – ha csak nem hajigáltak vacsi előtti kis testmozgásként utcaköveket, Molotov koktélokat, lőporral teli sörösüvegeket,dobócsillagokat, és egyéb huncutságokat a rendőrök felé, és az oszlatás ellenére nem huzakodtak, és támadtak meg hatósági szerveket! Mert ha mégis, úgy jól tették hogy elpucoltak…
    Ugyanis, ahogy durvult a helyzet, és a hőscincérek körül szorult a hurok, jó néhányan menekülőre fogták a dolgot, és az útjukba eső kávéházakba, cukrászdákba és éttermekbe rohantak be, békés vacsorázó vendégeknek álcázva magukat! Érti kedves Figyelő? Ön kb egy egy éve, mikor ez az esemény kitudja hányadszorra megint téma volt itt, azt írta, még a séfet is megtámadták, aki épp kint volt a vendégek között az asztaloknál! Biztos benne, hogy az a személy valóban a séf volt? Tudja hány randalírozó csőcseléket gyűjtöttek be így a rendőrök miután rájöttek erre a „trükkre”? Mert aki a szemem előtt tíz méterre rohan, és egyszer csak eltűnik, miközben jól tudom hogy fel nem szívódhatott, annak lennie kell valahol- a vendéglátó egységek meg váratlanul tele lettek…! Azért, hogy a söpredék két utcával arrébb ne folytathassa a gyújtogatást, kirakat betörést, törést, zúzást stb meg kellett fogniuk őket, máskülönben Ön sem másnap de még harmadnap sem telefonált volna a „manazsernek”, s mi több hazarepülni sem tudott volna!
    Mi a francot kellet volna tenniük a rendfenntartó szerveknek, akiknek az volt a feladatuk, hogy megvédjék a várost és a lakosságot az egyre fékezhetetlenebb B-közepes „harcosoktól” (Fradi különítmény, Orbán úr ismerősei)és az innen-onnan balhéra gerjedő söpredéktől?! Bizonyára voltak rendőri túlkapások is, de aki egy oszlatást nem vesz komolyan az azt kapja ami épp kijut neki! Engem pl senki nem vágott fejbe, nem lőtték ki a szemem, tudja miért? Mert nem mentem oda! Pontosan tudni lehetett, hogy balhé lesz, hetekkel az okt 23.-i események előtt már folyamatos volt az ilyen olyan rendbontás, mi tehát családostól de. elmentünk a 301-es parcellához a temetőbe az ’56-os sírok koszorúzási megemlékezésére, aztán irány haza! Egyébként aki valóban a nagygyűlés miatt ment az Astoriához az, ha más célja nem volt, haza tudott érni bántatlanul, mert a Rákóczi út felé és az Erzsébet-Híd felé is szabad volt az út, sőt a Kálvin tér felé is!Több ismerősöm is ott volt, baj nélkül hazaértek! Kb félóra múlva ért oda csak a direkt „odatolt” balhés tömeg – ez azonban nem változtat azon, amit talalom is írt, hogy Orbán végül is sorsára hagyta az őt meghallgatni kívánó népét,és a beszéde után sürgősen elpucolt a páncélozott autójával ami az egyik mellékutcában várta – állítólag járó motorral!

    1.Honnan tudta Orbán, hogy sürgősen el kell hagynia a terepet? Onnan, hogy az ő emberei megkoreografált terv alapján gerjesztették a „lázadást”, tolták a randalírozókat a békés megemlékezők felé,ezért az Ön fülébe suttogó kopasz fiatalembert is e körben tessen keresni!( erről egyébként hangfelvétel is árulkodik!)
    2. Mi érdeke fűződött volna Gy.-nak, (aki pár hónappal előtte nyert meg egy választást) hogy az 1956- os események 50.évfordulóján lángba borítsa a várost,”békés tüntetőket” veressen agyba-főbe, nem kímélve a környék éttermeinek vendégeit sem? Tud erre értelmes és logikus magyarázatot?

    Orbán 2002 után 2006 -ban is elvesztette a választásokat, nem volt türelme, hogy egy jó programmal és következetes munkával kivárja a következőt – a hatalomra pedig nagyon vágyott! Erős a valószínűsége, hogy egy második ’56-ot kellett volna generálnia a felheccelt népnek, ehhez a doppingot 2006 szept.17-én be is adta nekik, mikor a májusban kétes módon megszerzett Gy. beszédet, ill. annak egy kiragadott részletét nyomatta egész álló nap valamennyi médiában, amikor is a TV székházat vasárnap este megtámadták!( miért várt vele szept. 17-ig? Egy hónappal az Önkorm. választások és az Okt. 23-i évforduló előttig? Megmondom: azért, hogy az infó nem fáradjon el addig)
    Ön másnap elutazott, mi meg éjjel kettőkor is azt nézhettük egyenesben, hogyan veri szét a városunkat az elállatiasodott csürhe, amint farkasszemet néznek egymással a rendőrök és a magukat nemzetiszín zászlóba tekert „harcosok”! Mi itt éltünk előtte is, itt élünk azóta is és folyamatában látjuk, halljuk az eseményeket!
    Apropó! Kedves Figyelő,ezt a cselekményt hogy nevezik Önöknél? Nálunk puccsnak!

    Mert ahogy Ön is írta máshol, semmi sincs ok nélkül, minden akciót egy reakció követ: így igaz! Amit a feltételezések szerint Orbán és az övéi tettek, akció volt – nem is akármilyen! A rendvédelmi szervek pedig tették a dolgukat, védték a várost, a lakosságot,az idelátogató delegáltakat, illusztris vendégeket, turistákat pl Önt kedves Figyelő a 3 gyermekével együtt!
    Ezzel együtt is őszintén sajnálom, akit méltatlanul bántódás ért, de sajnos – ezt meg hozzáértőktől tudom – egy utcai zavargásnál, rendbontásnál (ez pedig egy kicsit több volt annál) a rendőr, vagy rohamosztagos nem mindig tud szelektálni, ezért kell komolyan venni a felhívást!
    Én mindezt amit itt leírtam a saját szememmel láttam, fülemmel hallottam és a szememmel olvastam különböző forrásokból jelentésekből, értékelésekből,( több bizottság is vizsgálta) és erre a következtetésre jutottam, de gyanítom nem vagyok egyedül.

  • Don Ovuz!

    50 millió egy közepes családi ház, még csak nem is a legjobb (legdrágább)helyen! Ezért ma már tényleg „lehajolni” sem érdemes, mi az nekünk!
    Úgy tűnik, hogy nagyon sokan vannak – kell oda ennyi ember? Olvasom a felsorolásban hogy „Ijgyártó István – külügy”
    Nem elírás ez vajon? Egy külügyön belül Szíjjártó és Ijgyártó?
    Igaz, minden lehetséges, még az is, hogy merő véletlenségből az ’56-os megemlékező dal szövegírója Orbán Tamás!:-)))))

  • Besancon
    2016 augusztus 23
    9:12 de.

    Tudom, mehéz annak megérteni, aki a „másik” oldalon van ideológialag, hogy igazában mi volt ez, és miért volt „puccs” végül is!
    Sajnos, az akkori baloldali réteg gyerekei tovább viszik apjuk szellemi örökségét, ki tudja meddig.?
    Látja, ezért nem vágyom haza!
    A kettészakadt magyarsági érzelem viszi az országot a semmibe és az állampolgárait ki nyugatra.
    Ez az állapot, Isten tudja mikor szünik meg!.
    Nem hiszem, hogy megélem.

  • Besancon
    2016 augusztus 23
    9:12 de.
    Ne fáradj.
    Klárika többször elment addig, hogy szélsőjobbosokat védett fixa ideái miatt. Arra képtelen, hogy különbséget tegyen demokrata meg kommunista között.
    De az is lehet, hogy csak egy kis figyelemre vágyik, ezért megrögzött.

  • Figyelő!

    csak magadnak és azoknak higgy akik hitelesek és nem próbálnak félrevezetni,mint geyza,meg a Tüske féle szélső balos fanatikus
    népség!
    Szerencsétlen geyza megint hülyeséget állít,az Operában nem
    tüntetett a Fidesz,hanem kint a jogosan felháborodott tömeg
    a komcsi-szoci Gyurcsány ellen,akiknek a „rokonai” verték le 56-ot!Szabályos provokáció volt!!!!!
    A sérült rendőröket sajnálom,legtöbben parancsra cselekedtek,de bizony többen kiélhették a szadizmusukat is,akik hajlamosak volta erre,aztán én és sokan mások az ablakunkból láttuk a tankokat,vízágyúkat,megtorlást és még az emeleteken is érezni lehetett a könnygázt….!
    A balosok még a csillagokat is letagadják az égről,na ezért tartanak most itt….

  • Ja meg sok kártérítési per is volt az erőszak miatt,amit a sérültek meg is nyertek és nem véletlenül!
    Remélhetőleg az idei ünnepség valóban 56-ról fog szólni és nem
    az akkori bűnözök és utódaik „dicsőségéről”,akik sokan megúszták
    60 éve és 10 éve is!!!!!

  • Besancon!

    te tényleg klinikai eset vagy ki beszélt 2012,január 2-ról,én a 2006.októberi operaházi „ünnepségról” írtam,és több itteni szélsőséges balossal ellenetétben igazat!
    Már te is iszol,mint geyza,gyuri10,meg a többiek?…az más,akkor ne fáraszd le a józan és normális embereket!

  • Besancon!

    Már megint baromságot írtál…..Apró Piroska l947-ben született,tehát 56-ban nem lehetett 19 éves,mint írtad,csak 9!!!!így én nem a forradalom alatti,hanem a
    későbbi „áldásos”tevékenységéről írtam,(60-as évek…)amikor még
    bizony ez a csőcselék volt hatalmon!!!!!!
    Egyszerűen érthetetlen , önkritika nélküli,hiteltelen és szánalmas alak vagy!

  • Apró Antal 1913-ban született (nem az ő „anyukájára” gondoltam)
    hanem a hasonló nevű lányára céloztam ,aki ma is a Gyurcsány(volt Apró villa lakója) 66 éves és bolgár férje volt,akitől D. Klára,Gyurcsány felesége született!
    56-ban elég volt az Apró papa is..majd jóval később követte
    Piroska…..aki Klára anyja!

  • Don Ovuz
    2016 augusztus 23
    12:53 du.
    Látom itt egyesek, csak rágalmazni tudnak.

    Ha valakinek nem tetszett amit csinált akkor a kormány és a rendőrság a sok látogató magyarral, az már szélső jobbos!
    Marha!

  • A „hölgyeknél” úgy tűnik beborult az ég. Nem is nekik, a többieknek. Nagyon „hiteles” akik tank(OK)ról delirál, és egyszerű, könnyen ellenőrizhető tényekről nem vesz tudomást. Az ilyet nem szélső(bármelyik)oldalinak hívják, hanem másképp.
    Egyikük azt írta: az Apró, aki 56-ban lövetett, meg a Piroska lánya, aki egyetemistaként besúgott. Ebből az következik, hogy a Piroska 56-ban volt egyetemista besúgó…
    Miután kiderült, hogy csak 9 éves volt, akkor már nem ’56-ban, hanem a hatvanas években volt besúgó. Az illető legkorábban 1966-ban lehetett elsőéves egyetemista. Akkoriban az apja éppen a Külkapcsolatok Bizottságának elnöke volt, de amúgy közismerten híve a kádári szocializmusnak. Bár a Rákosi-vonallal összeütközésbe került – 55-ben pl. a jogtalanul elítéltek rehabilitációjával foglalkozott – az is köztudott volt, hogy az ’56-os tüntetésen résztvevőket „fasiszta csőcseléknek” nevezte. Naná, hogy a lányát az egyetemisták meghívták minden ellenzéki töltetű találkozóra, hogy legyen mit besúgnia! Ugye?

  • Többeknek olvasásra:

  • Sajnos, nem tudtam a linket idehozni, elnézést!

  • Na lapozzanak vissza az „észlények” nem én írtam,hogy az Apró lány….56-ban 19 éves volt,hanem a tájékozott,mindent tudó
    Besancon…
    Na ennyi!
    Jó film van,nem érel rá!

  • Boda!

    Ne kóstolgass Mariska, mert nem jön össze!
    Pontosan tudod – mint mindenki aki végig követte a cikk hsz-it – hogy nem az a téma hogy én 19 évet írtam 9 azaz kilenc év helyett(melyet Mávtelep ki is javított) hanem az hogy te egy 9 éves gyereket vádoltál meg besúgással, konkrétan feljelentgetések írásával, anélkül hogy vetted volna a fáradtságot és kiszámolod mielőtt megvádolsz valakit egy nem akármilyen cselekedettel,azaz hogy mennyi ennek a valószínűsége, egyáltalán fizikailag bele fér-e!? Tudsz követni?
    Világosan látszik, hogy ocsmány módon hazudsz,mindig és mindent érintően, és úgy csúszol ki a felelősség és számonkérés alól mint hal a szatyorból, ám az, hogy én rosszul számoltam ki Apró Piroska életkorát amikor bizonyítást kértem tőled az állításodra – nem mentesít téged a hamis vád cselekménye alól! Szerintem pontosan érted ezt is, de játszod a hülyét (nem esik nehezedre) mint elismerni, hogy valóban lehetetlent állítottál!
    Elsősorban nem azért az, mert a 9 éves gyerekek ritkán szoktak egyetemre járni, és főleg feljelentgetéseket írni – hanem mert az ég világon semmivel nem tudod bizonyítani, alátámasztani!
    Ne terelj, hogy te a ’60-as évekre gondoltál, mert nem ezt írtad – olvass utána te szerencsétlen miket írsz, mielőtt elküldöd, ne csak pampogj és hadoválj bele a vakvilágba !

    Ha tehát semmivel nem tudod alátámasztani az Apró Antalt, és főleg leányát – helyesen az akkor 9 éves „egyetemista” Piroskát terhelő vádjaidat – nem marad más hátra mint beismerni, hogy rosszat álmodtál, vagyis vastagon üres vádak csupán amiket itt összehordtál!Mint már írtam, Apróék jó esetben is tesznek rád egyet, de vigyázz, mert a folyamatos hazudozásaiddal és keveréseiddel egyszer beletalálsz valakinek a lelkivilágába, és nem biztos hogy mindenki ilyen elnéző lesz veled szemben!Te ugyanis nem csak általánosságban hazudozol – ezúttal konkrét személyt vádoltál meg konkrét cselekménnyel, és dokumentum sehol! Amíg te nem vagy orvosilag is beszámíthatatlannak nyilvánítva, addig felelős vagy a szavadért és a cselekedeteidért!
    Miután ezt lerendeztem veled, maradok a jól bevált szokásomnál,kikerülöm az „írásaidat”- nem csak azért mert mocskos szájú hazug perszóna vagy – hanem mert tök uncsik! Ezúttal csupán A.P.okán folytam bele a vitába – akit még csak nem is ismerek,csak annyira mint bárki más ismerheti! De ha holnap Luc Gizit vádolod meg „tényként” egy senki által nem bizonyított bűncselekménnyel, azt sem hagyom szó nélkül!

    Azonkívül, neked valóban komoly gondjaid lehetnek az alkohollal! Aki ugyanis a számára „nem kóser” egyéneket folyamatosan alkoholos befolyásoltsággal vádolja, – tapasztalatom szerint – attól max öt. méteres távolságban megtalálhatóak az üres, ill.félig telt piás üvegek!
    Hidd el, nem való neked ez a fórum, itt folyton a körmödre lépnek, sehol semmi sikerélmény – szerintem is nézd inkább a „jó filmeket” vagy fogadd meg Tüske Zsófia tanácsát és iratkozz be a Szabó Ervin könyvtárba!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 24
    4:30 du.

    Menjen csak, nézze megint a Szulejmánt. Azt a szultán, aki lemészárolta magyarok ezreit és bevonult Budára és ennek következtében 150 évig az országban is maradtak. ..és hát miért is ne a magyar kormány most emlékművet állít Szigetváron a derék vezérnek.

    Ahogyan ezzel az ötvenhatos dallla és az a körüli hozzánemértés, pénzlenyúlás kombóval meggyalázzák az 56-os hősök emlékét, nem túlzás az sem, hogy jövőre már az 56-ban bevonuló szovjet csapatoknak fog a magyar kormány emléket állítani, – ahogy most a nagy török szultánnak állít emléket Szigetváron – ezt bizonyítja a Putyin felé közeledés is és seggnyalás is. Álljon már meg a menet!

  • HunCanada, most nyugat, az USA, Kanada stb. a törököt őleli magához, a szíriai veszély miatt. Tőlük remélik a védelmet.

  • Don Ovuz
    Ja, az én nevem is szerepel a montreali megemlékezés rendezésében.

  • Én ezt értem Figyelő, csak az említett Szigetvári szulejmán emlékmű ötlete 2012-ből származik, emígyen semmi köze a törökök keblünkre öleléséhez és a menekültválság ilyen fajta megoldásához, melyben a magyarok egyik legnagyobb tragédiájának okozójának emelnek zarándokhelyet. 🙁 Ez van.

  • Ehhez nem tudok hozzászólni, nem vagyok agykutató!

  • „….Rendszerváltáskor KONSZENZUSSAL elfogadott Alkotmányunkat….”

    A hátatok mögött szovjet fegyverekkel könnyű volt KONSZENZUST kötni!!!
    És még otthon megvolt a dobtáras munkásőr muskétád is, meg a mozgatható szürke egyenruhások névsora!!! nemde???
    ü.-tel

  • Figyelő!

    Cseh Tamás dala gyönyörű és megismételhetetlenül jó…
    A mostani dal a 60-ik évfordulóra készült,vita ,bírálat van,de egyenlőre még pénzt nem fizettek ki…..ha majd igen ahhoz meg se
    Kanadának sem pedig az anno cserbenhagyó link Amerikának semmi köze sincs!

  • HunCanada!

    Nem vagyok leépült nyugdíjas és sorozatfüggő sem,így Szulejmánt
    sem nézem bár azt mondják többen,hogy jó történelmi sorozat,dfe megsúgom Jóban rosszban-t,A barátok között sem tartozik az érdeklődési körömbe,ugyanis a jó és izgalmas krimiket,trilereket,vígjátékokat,történelmi filmeket szeretem,na meg a hiteles!!!!internetes TV-és hírforrásokat,meg a normális
    újságokat díjazom!
    Amúgy az 56-os bevonuló csapatoknak a jelenlegi ellenzék állítana
    emlékművet,mint ahogy az előd komcsi pártok tették anno …a Szabadság téren…maga csak tudja!…

  • Tüske!

    Nekem is van egy rossz hírem…nagyot tévedtél,ugyanis a Boda az asszonynevem(férjemtől már régen 1986-ban több okból kifolyólag (elváltam)nem véletlenül….,amihez semmi közöd, !de róla sem feltételezem ezt az aljasságot…!!!!!)ami pedig az általad idézett Kiszely- féle információt illeti,nem ismerem,,de nem is érdekel!Sokkal inkább érintettek itt többen…csak tagadják,nem dicsekszenek vele….
    Sem én sem a szüleim nem voltunk ÁVH-sok soha,régen és most is megvetettem a mocskos komcsi.szoci csőcseléket!
    Amúgy sem én,sem a felmenőim soha nem ártottak senkinek,amit az ” itteni „buzgó mócsingokról ” nem lehet elmondani….!
    Ha számítanál is valamit….akkor feljelentenélek,de az írásaid alapján,csak egy nagy „0” és szánalmas vagy,amit a fórum olvasói tudnak!
    Kapirgálj ..a saját és a barátaid portáján…szerencsétlen!
    is tudnak! és

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 26
    4:03 du.

    Marcsi, remek, hogy nem néz badarságokat és a jó krimiket, meg amiket felsorolt azokat kedveli. Felőlem nézheti a Szulejmánt is.

    Egyébként mire gondol, hogy az 56-os bevonuló orosz csapatoknak a mostani ellenzék állítana emlékművet? Pontosabban?

    Egyébként ez már megtörtént tavaly, csak nem az ellenzék hanem a mai magyar kormány engedélyével, Putyin seggét nyalva csináltak bohócot az 56-os forradalomból, amikor engedték ezt a gyalázatot, hogy ELLENFORRADALOM felirattal emlékezzenek a szovjet katonákról. Ha ilyen rövid az emlékezete, akkor frissítem. Tavaly Putyin jelenlétében a Fiumei úti sírkertben az alábbi szöveggel avattak emlékművet:

    „Emlékezésül. A Magyar Népköztársaság és a néphatalom ellen támadó 1956 októberi ellenforradalom harcaiban hősi halált halt szovjet harcosok emlékének megőrzésére emeltük örök hálánk jeléül.”

  • HunCanada!

    Hát értelmesebbnek gondoltam…és még maga osztja az „észt”…
    Soha nem állítottam olyan baromságot,hogy a mai ellenzék állított
    volna emlékművet a”szovjet hősöknek”,ami ugye régóta létezik,még a komcsik állították(ezt egy óvodás is tudja….)
    A mostani ellenzék a holokauszt zsidó és sok nem zsidó!!!!ártatlan áldozatainak állított emlékművet ,ami miatt az állibsi ellenzék hőbörgött(mármint a keresztény áldozatok tényét tagadta!!!!9
    Aztán geyza,meg tüske a múlt „krémje” (szégyene!!!!)az elmeállapotuk,jellemtelenségük miatt felesleges bármit is magyarázni nekik,geyza meg különösen terhelt!
    Az helyzet,hogy az én lelkiismeretem tiszta,tanulással,a képességeimmel töltöttem be vezető állást,többször megírtam,….míg ők vajon mivel?…Velem szemben erősen titkolják a múltjukat,cselekedeteiket(van mit…) és főleg a képességeiket…..bár ezekre már sokan rájöttek!
    Ha majd csatolják a „diplomájukat”meg egyebeket….akkor hitelesek….
    Aztán Putyin ugye nem Sztálin,Rákosi,meg Kádár ,Horn …stb
    kategória és a magyar kormány valóban megemlékezett azokról az
    ártatlan,idevezényelt orosz katonákról akik életüket adták
    egy másik nép szabadságáért,voltak ilyenek is,bár kevesebben
    mint a rabló,erőszakoló szovjet csőcselék.

    Minden háborúban van selejt,melléktermék,de békeidőben is,mint a geyza-félék…..ez van…csak azért mocskolódhatnak,mert itthon demokrácia van,de senkit nem érdekelnek „0” kategóriát
    képviselnek!!
    Na pá!

  • A szabadság téri emlékművet kritizálták sokan és joggal!
    A Fiumei temetőben történő megemlékezés,normális gesztus volt
    az igazi áldozatok emlékére!
    Akiknek ezt magyarázni kell,sajnos sérültek…..

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 26
    5:15 du.

    Ha számítana valamit, akkor ezért a mondatért feljelenteném (a mondat 2. feléért):
    „Amúgy sem én,sem a felmenőim soha nem ártottak senkinek,amit az ” itteni “buzgó mócsingokról ” nem lehet elmondani….!”

  • Egyébként az „Élet szép”című 1997-es filmet nézem,ami megható és igaz történet és a zsidókról szól!Én normális,nem gyűlölködő,tárgyilagos ember vagyok és voltam!
    Az ok nélkül gyilkoló (háború idején és 56-ban)gyilkoló halott és még élő zsidókat
    megvetem,a valódi és ártatlan áldozatok előtt fejet hajtok!
    Ez ilyen egyszerű a többségben lévő tisztességes emberek szerint!

    Na emészteni,elemezni,önkritikát gyakorolni lehet és ajánlatos…!

  • talalom
    2016 augusztus 18
    3:54 de.

    Különben az 56-os antiszemitázóket sem értem. A Pártházban kisávósokat vertek agyon, azokat a szegény népből verbuválták. Példa rá a mostanában elhíresült Pukli nevű sváb származású tanár nagyapja.

    A zsidó származásúak az ávó felsőbb köreiben szolgáltak, mint jól képzett szakemberek, illetve a Rádiónál tüntettek, mint az Erdős nevű későbbi gyűlölt popcézár.

  • terminus!

    Magát nem emlegettem,nem minősítettem,csak másokat!….,de LEHETNE sokakat,de tehet egy szívességet…én is feljelenthetnék több idiótát,hazudozót,de nem teszem,mert őket nem jegyzem,NINCS MITŐL,KITŐL fÉLNEM(és még enyhén és udvariasan fejeztem ki magam!!)meg ugye más fontosabb dolgom is van!
    Nyugodjon le szépen,különösen,hogy én senkit sem fenyegettem!
    Na jó éjt!(nyugtató nélkül..)!!!

  • A magyarok mindig és mindenkinek szeretnek emlékművet készíteni! Sehol a világon nincs annyi szobor egy városban, mint Budapesten.
    Amig él az 56-os generáció, az emlékszik a történtekre.
    Az utókor meg úgy magyarázza, ahogy akarja! Talán, 100 év múlva, mindenki már kihalt és kitisztulnak a történelmi tények és az igazság is!

  • Boda Marcsi

    2016 augusztus 26
    3:23 du.
    Kedves Marcsi, az 56 himnuszt itt olvastam, erre válaszoltam. Igaz, Kanadából.
    Na és? Inkább legyél büszke, hogy ilyen messziről is mondanak véleményt a magyar eseményekről és szívén hordja valaki az ottani eseményeket!
    Nem szerelemből, vagy anyagi érdekből hagytam el hazámat, hanem menekültem, és joggal. Apám mesélte, hogy 2 civilruhás férfi keresett ’57 januárban!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 27
    2:56 du.

    Marcsi, magának a szovjet katonák, akik magyarokat gyilkoltak meg 56-ban az igazi hősök, ott a Fiumei úti sírkertben? Minden eddigi ostobaságait felülmúlja. És az ellenforradalom kifejezés sem sértő. Hát Brávó! És még maga hazaárulózik olykor.. Annyi minden magyarázatot írhatott volna, de kiválasztotta a legantimagyarabb, leggyalázatosabb, legostobább, leghülyébb választ. Gratulálok. Csókolja meg az oroszok seggét, sőt hívja is vissza őket országunkba.

    HOGY ÉRTSE. Az az emlékmű az orosz katonánk emlékműve, az ő tetteiket dicsőíti mégpedig a magyarok elleni vérontást. Azok az oroszok hősei. Maga is orosz, vagy vérkomcsi lehet, mert akkor érthető szimpátiája.

  • Boda Marcsa:
    „Az ok nélkül gyilkoló (háború idején és 56-ban)gyilkoló halott és még élő zsidókat megvetem,a valódi és ártatlan áldozatok előtt fejet hajtok!”

    Éngem eddig félrevezettek? Mindig azt tanultam, olvastam, hogy a háború idején a nácik és szövetségeseik gyilkolták – egyebek között – a zsidókat. Boda Marcsa most felvilágosítja a publikomot, hogy nem így volt, hanem épp ellenkezőleg, a zsidók gyilkolásztak ok nélkül másokat. Ugyan ez nem teljesen újszerű megközelítés, a legszélsőségesebb náci honlapokon egyszer-kétszer olvastam hasonlót; de nem gyakrabban, mert ezt aért még a legtöbb náci se nagyon meri hazudni.
    Boda Marcsa viszont vagy bátor hölgy, aki merészen és gátlástalanul hazudozik, vagy pedig – tehetségével elért múltbéli magas munkaköre ellenére – csupán képtelen összehozni egy viszonylag értelmes magyar mondatot. Akár így, akár úgy, érdemes vele szót váltani, vitázni. 🙂

  • HunCanada!

    Az a szörnyű,ha egyesek annyira sötétek,hogy nem fogják fel,nem
    Gyurcsány volt a „legmegfelelőbb ” ember az 56-os megemlékezésre,akkor sem ha anno nem ő lövetett(ezt egy óvodás
    is tudja…)de olyan családba nősült,akiknek a felmenői bizony lövettek,jelentettek.elvittek embereket…..ő meg azonosult velük,….meg 2006-ban
    önkritika(ész híján)bizony követte felesége „dicső” őseit…..
    Egyébként ő is „patinás”családból származik(biciklitolvaj,alkoholista apuka)
    Amúgy Apró Antal egyszerű szobafestőként vitte sokra(mint Hitler..)Piroska lánya többre vitte,ő egyetemistaként „nyári gyakorlaton” figyelt,jelentgetett külföldi és magyar diplomatákat,újságírókat a 60-as években,a Horn kormány idején
    magas pozíciót töltött be,de egy idő után már Gyula is erősen
    rühellte…..
    Na ennyi elég,tartalmasabb,jobb szórakozásom akadt!

  • ó, te szerencsétlen elmehunyt, feljelentgetős házmester-formátumú Boda, ugyan már miért is jelentenél fel? Mert hiteles történeti forrásokra hivatkozva [Kiszely a Terror házának volt a Rákosi kort kutató történésze, bár tudjuk, mert elmondtad, téged ez nem érdekel] azt állítottam, az ÁVH-ban két Boda is alkalmazva volt?
    Miután te engem Ávós múlttal vádoltál meg? 😀
    Nem gondolod, hogy azonnal menned kéne a bíróságra és magánvádas pert kellene ellenem indítanod? Perkálhatnád a perköltséget, várhatnál úgy 90 napot a tárgyalás kitűzésére, hogy aztán sikoltozva röhögjön rajtad, szegény nyugger bkv-menetirányítón a fél bíróság és még jogesetnek is lehozzanak? Te szerencsétlen félnótás, okosnak tartod magad és fontoskodsz itt, ostobaságokat vartyogsz, és csapkodsz a seprűddel. Tudod, ez a permanens komcsizás felkelti ám a gyanút, hogy nagyon leplezni akarsz valamit…. az kiabál a legjobban, akinek a háza ég.

  • Ejnye Belzebub!

    56-ban vagy még fiatal volt,vagy esetleg a későbbiekben hiányzott
    a történelemórákról?(vagy csak az 56-ban kiadott hazug „fehér füzeteket” olvasta?)Az ÁVÓRÓL,Péter Gáborról sem halott,meg a szerencsétlen(bár keresztény)szintén tehetséges Biszku Béláról sem.
    Na az a szégyen,hogy mindketten ágyban párnák közt haltak meg,itthon nem csak a holokausztot ítélik el a tisztességes emberek,hanem ezeket a gyilkosokat is,akik nem voltak áldozatok és olyan embereket kínoztak meg,likvidáltak,akik csak jóval később születtek és nem ártottak nekik,hanem joggal lázadtak fel a kommunista elnyomás ellen!mint pédáúl az egyetemisták!!!!!

  • Belzebub: anno volt a férjemnek egy buszsofőr kollégája-barátja, akit feljelentett holmi koholt vádakkal egy kekec kis pasas, aki nyugalmazott bírónak adta ki magát. Lett per, barátot beidézték, a főnöke kicsit gazsulált az idős bíró úrnak, mire a pulpituson ülő bíró kimeresztette a szemét és felvilágosította, hogy a felperes nem bíró volt, hanem kézbesítő a bíróságon. Na valahogy így van ez Boda „magas munkaköré”-vel is.

  • Ja majdnem elfelejtettem!
    Páter Gábor zsidó hóhér 80 felett békésen sétálgatott az Andrássy úton,míg Biszku keresztény létére ” kibulizta,hogy a rózsadombi
    villából betegsége miatt bekerülhessen egy szuper zsidó alapítványból fenntartott zsidó otthonba…az 56-os érdemei elismeréseként kapott nyugdíjából erre is futotta.
    Egyébként egy köztiszteletben álló főrabbi azt nyilatkozta,nem tudott róla,és bizony kényelmetlenül érezte magát….
    Na most tényleg egy időre befejezem,csak egy esetleges hosszú reklám alatt térek vissza……bár a hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező elfogult balosokkal szemben nincs értelme!

  • https://www.youtube.com/watch?v=en_nX47WStc

    Hobo-nóta 1991-ből (sajnos a tabáni koncerten elégtelen volt az erősítés)
    és a szövege:
    Koporsót visznek, magyarok, bírják,
    Ki lehet benne? Sajnos, nem tudják.
    Könnyezni kéne, de én nem sírok,
    Lábamnál nyögnek a jeltelen sírok.
    Tavaly temették, kiásták újra,
    Ártatlan volt, hát ezt is kibírja,
    Temet az elnök, temet a titkár,
    Senki sem tudja, rá milyen sír vár?
    Táncol a Matyi, az Ernő, a Jankó,
    Örökzöld sláger a Temető tangó!

    Mikor a saját sírodat ásod,
    Ne bőgj, ne hallja senki sírásod.
    Pár évig lenn vagy, más is kibírta,
    Vigyél magaddal könyvet a sírba!
    Nézd, itt vannak, állnak fölötted,
    A tévé, az újság, a pártok, a hölgyek,
    Prédikál az író, rázza a farát,
    Felzokog a tömeg, mind csupa barát!
    Táncol a Matyi, az Ernő, a Jankó,
    Örökzöld sláger a Temető tangó!

    Szűk itt a tér ennyi nagy hősnek,
    Hol voltak eddig? Nem ismerősek.
    Hullába rúgni mind nagyon bátor,
    Szívük örül, csak a ruhájuk gyászol.
    Unod a banánt, a körmeid nőnek,
    Hiányát érzed a bornak, a nőnek,
    Eltolnád magadról a sírkövet,
    De fölötted egy fiú egy lányt szeret.
    Táncol a Matyi, az Ernő, a Jankó,
    Örökzöld sláger a Temető tangó!

  • HunCanada: (Boda Marcsának)
    „Az az emlékmű az orosz katonánk emlékműve, az ő tetteiket dicsőíti mégpedig a magyarok elleni vérontást. Azok az oroszok hősei. Maga is orosz, vagy vérkomcsi lehet, mert akkor érthető szimpátiája.”

    Távol áll tőlem, hogy Boda Marcsát védjem, de Ön szerint mi a rossz abban, ha az ember véletlenül történetesen orosznak (németnek, magyarnak, hiperboreusnak, gagauznak, osztrogótnak vagy éppen vizigótnak) született? Miért véli Ön úgy, hogy , hogy aki orosz, az feltétlenül szimpatizál az 1956-ban Magyarországon elesett szovjet katonákkal; és megfordítva, aki szimpatizál velük, az feltétlenül orosz? „Aki orosz egyet akar!”?
    Szerintem körülbelül annyira, mint amennyire minden magyar egyet akar, és aki magyar, az feltétlenül a mindenkori hivatalos magyar politika híve. Ugyan kérem!

  • Boda Marcsi A zsidó kórházba a feleségem egy telefonja kellett, hogy édesanyámat felvegyék januárban rehabilitációra, mint keresztényt. A legdrágább ellátást kapta, ami 200 000 forint. Ezt azért sokan ki tudják fizetni, akik „normális” munkát végeznek.
    A szuper kórházról annyit, hogy már el is hoztuk onnan, mert kritikán aluli volt az ellátás. A főrabbi nem tudott arról, hogy keresztény édesanyám ott volt, mert nincs köze hozzá. Ez is egy olyan, amit jobban tud? Azonkívül nem volt titok, hogy Biszku ott volt. Lehet utálni, de egy beteg ember, az beteg ember. Kötelesek ellátni, az egészségügy nem bíróság.

  • T. Boda Marcsa!

    Beismerem, tévedtem. Azt ugyan korábban is észleltem, hogy Ön – némi gyalázkodáson kívül – írásban nemigen képes egy épkézláb magyar mondatot megfogalmazni. Sebaj, volt Magyarországon két-három állatgondozó kollégám, tisztességes, jóindulatú, magyar anyanyelvű emberek, akik írásban az Önéhez hasonló nehézséggel küszködtek. (Bár az Ön esetében, aki egy középiskola gazdasági vezetőjeként ment nyugdíjba, ez kissé furcsának tűnik.)

    Azt viszont csak most látom, hogy egy viszonylag egyszerű, rövid írott szöveget sem képes megérteni és értelmezni, arra – és nem valami egészen másra – válaszolni. Részemről passz! Menjen csak nyugodtan tévét nézni.)Néha is nézek, leginkább állatokat bemutató termész etfilmeket. Hja, a szakmai sovinizmus…)
    Jó éjszakát, szép álmokat!

  • Kedves Tüske Zsófia!
    „anno volt a férjemnek egy buszsofőr kollégája-barátja, akit feljelentett holmi koholt vádakkal egy kekec kis pasas, aki nyugalmazott bírónak adta ki magát. Lett per, barátot beidézték, a főnöke kicsit gazsulált az idős bíró úrnak, mire a pulpituson ülő bíró kimeresztette a szemét és felvilágosította, hogy a felperes nem bíró volt, hanem kézbesítő a bíróságon.”

    No és? Ha nyugalmazott bíró volt, akkor mi van? Semmi. (Bár, ha épp arról a bírságtól ment nyugdíjba, akkor a
    bíróság elnöke köteles az egész bíróság nevében a felsőbb bíróságnál elfogultságot bejelenteni, és kérni a per másik bírósághoz történő áttételét. Ennek elbírálásáig az eljárást fel kell függeszteni.)

    „Na valahogy így van ez Boda “magas munkaköré”-vel is.”

    Én nem látok okot rá, hogy Boda úrhölgynek az egykor kizárólag a saját tehetsége és szorgalma révén elért magas munkakörére vonatkozó állítását kétségbe vonjam.
    Miért is tenném?

    Hja, a Kádár-rendszernek a sokak által gyakran emlegetett káderpolitikája, amikor – állítólag – minden szakmai kinevezésnél, előmenetelnél a szakmai hozzáértés alkalmasság, felkészültség és az emberi tartás helyett kizárólag a politikai alkalmasság, azaz a felsőbb talpak hűséges és kitartó nyaldosása számított. 🙂

  • szerencsétlen tóthpéter, milyen orosz fegyveresekkel a hátukban fogadtatták el az alkotmányjogászok a módosított alkotmányt? csak nem azokra gondol, akiknek a hős orbánviktor azt mondta, menjetek ki! és erre hordták az irhájukat? 🙂
    ” Az 1985-ben meghirdetett peresztrojka során nagyszabású reformok indultak és érdemben megkezdődtek a nagyhatalmak közötti tárgyalások a haderők csökkentéséről. 1986. április 18-án Gorbacsov bemutatta a Szovjetunió hagyományos fegyverzetcsökkentési tervét az Atlanti-óceán és az Ural közötti területen. A Varsói Szerződés 1986. június 11-i budapesti tanácskozásán véglegesedett leszerelési javaslat szerint mindkét katonai tömb a következő egy-két évben 110 000–150 000 fővel, majd 1990-ig további 25%-kal csökkentette volna létszámát.” Erről az ócska hazudozásról egyszerűen képtelen leszokni.

  • itt van egyébként a szovjet csapatok kivonásának kronológiája: http://www.historia.hu/userfiles/files/2009-056/SzBiro.pdf

    Boda, látod, mi lett volna a történelemmel, ha elfelejtetted volna, ki volt Péter Gábor és Biszku…..

    csak szólok, az, aki nem fújja azt a primitív történelmi nótát, nem biztos hogy balos, bár a te setét elmédben csak ez a két fogalom létezik a történelem kapcsán: orbán viktor és mindazok a gyalázatos ávósok/komcsik/…. mit is mondtál még? zsidók…. (nem kívánt törlendő) akik vannak annyira elvetemültek, és nem imádják a faluszéli füstös messiásodat. Adnék bibliográfiát, tájékozódni, de téged még a Kiszely is hidegen hagyott, pedig az az ÁVO tekintetében alapmű.

  • Belzebub
    2016 augusztus 28
    3:23 du.

    Belzebub, egyetértek. Semmi rossz nincs abban és ez a mondat kizárólag Marcsára van görbetükörként szabva, aki nem győz komcsizni csak úgy, mert miért ne alapon. Nyilván itt nem az oroszok mint népcsoport van minősítve, hanem Boda gyalázatos idiotizmusa.

  • Hun Kanada !

    Márpedig amennyiben a Kanadában élő, állítása szerint’56-os Figyelő-asszony kommentjeit figyelembe vehető forrásnak tekintjük, melyek szerint számára a Horthy-rendszer volt az aranykor, és ez a Figyelő-féle állítás az egész ’56-ra nézve mintaként fogadható el; akkor bizony 1956. ellenforradalom volt, hiszen Horthy maga titulálta ellenforradalomnak a saját rendszerét.
    Hogy lehet valami egyszerre forradalom és ellenforradalom is ? Vagy ez, vagy az.
    ˙

    .
    Ui: A mai fidSS bagázs egyaránt tekinti és hirdeti magát 1956. és a Horthy-éra örökösének. 😀

  • Na kétes ismeretlen múltú senkik,már megint osztják az észt és nem bírják elviselni,ha valaki soha nem ártott senkinek és netán a képességeivel érvényesült!
    Szánalmas népség,akik régen lehet,hogy voltak „valakik” a politikai tevékenységüknek köszönhetően,de ma már nem díjazzák őket!
    se értelem,se hitelesség csak ok nélküli gyűlölködés,erre telik nekik,de kit érdekel engem nem!
    Na pá!
    Amúgy a tisztességes balosok(régen még Pozsgay is elismerte)hogy
    56 igenis forradalom volt,ezek az őskövületek képtelenek erre,részvétem!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Mészáros Lőrinc is a képességeivel érvényesült?

  • Lehet,hogy nem,mint sokan mások sem manapság,sosem állítottam,de ugye nem volt kétes múltú besúgó,se bűnöző,se gyilkos,meg amúgy esze is van!!!
    Jó üzletember,mint Gyurcsány is, aki jól „bespájzolta” magát anno és bukott,hazug,az országot eladósító,emberekre lövető,jellemtelen,idióta
    alak!
    Azok irigykednek Mészárosra, akiknek ma nem jutott dinnyeföld……de még így is vannak régiek közül,akik méltánytalanul jól élnek a képességeik és a múltjuk ellenére is….

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    3:17 du.

    Huhh! Ezt mind egyszuszra!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    3:33 du.

    Bizony mondom, vannak. Nézzen körül a kedvenc pártjában, tele van velük!

  • Amúgy Horthy idejében nem volt itthon diktatúra,a németektől induló Hitler által képviselt fasizmus egész Európát megnyomorította,de Horthy nem volt fasiszta és a korlátozott
    lehetőségeihez mérten (bp-i csendőrség megszüntetése..stb)igyekezett a zsidók elleni törvényekkel szemben fellépni,míg 56-ban önkényuralom volt,amiben a magyar
    komcsi fejesek ,Rákosival,Kádárral…. az élen teljesen kiszolgálták a ruszki
    elnyomókat!
    van különbség!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    3:17 du.

    Marcsika és magácska mikor lesz tisztességes és mikor fogja elismerni, hogy ’56 forradalom volt? Mert pár sorral feljebb még a Magyarországot lerohanó és azoknak emlékét ápoló fiumei úti sírkert ellenforradalmi szovjet-orosz emlékművet tisztelte, és az elesett szovjet katonákat nevezte hősöknek. 🙂

  • terminus!

    Régen és most is voltak ügyes élelmes emberek…régen politikusok,ma vállalkozók….
    Amíg régen a népük ellen forduló,azoknak ártó jellemtelen emberek vezető pozícióba jutottak és a honfitársaik ellen bűncselekményeket követtek el,addig a ma maximum előnyös kapcsolataikat kihasználó,de egyébként tehetséges vállalkozókról beszélhetünk,akik ugye nem nyírtak ki,súgtak be,börtönöztek be senkit?…..
    Nagy különbség!
    Egyébként nem csak nekem,hanem a többségnek is lényegesen szimpatikusabb a jelenlegi párt,amit a közvélemény kutatások is igazolnak!
    A jelenlegi „választék” ismeretében nem vagyok egyedül abban a tekintetben,hogy ki szimpatikus(a többség így gondolja)és ez ugye nem véletlen?…..sem az októberi népszavazást,sem a következő választást tekintve!!!!
    Tudom ez itt többeknek szomorú,de ha kicsit is elgondolkoznának a múlton….és némi konzekvenciát is képesek lennének levonni,akkor megértenék,hogy miért is jutottak idáig?!Nem vagyok „pártkatona”,mint itt többen,nem függök senkitől,de a tények alapján ez a véleményem!!
    Na pá..vége a reklámnak!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    3:33 du.

    Marcsi mondjon már egy példát ami azt bizonyítja, hogy a nemSTRÓMAN, nemOLIGARCHA Pénztáros Lőrincnek több agya van mint egy elemi iskola nyolcadikos tanulójának? Látja, levittem a nívót elég rendesen, csak ezt kell átugrani egy példával.

    Irigykedik a franc a Pénztáros Lőrincre. Ahhoz nem kell tehetség és még csak semmi irigylésre méltó sincs abban, hogy az állami pénzeket meg az Uniós támogatásokat, vagyis a magyar emberek közpénzét el tudja lopni és a nagyrészét hálából visszaáramoltatja a jógazdájának, OV-nak. Ha magának a nagyüzemi lopás és az ebből történő urizálás az etalon, azon tényleg nem csodálkozom, miután a magyarokat legyilkoló szovjet katonákat hősöknek nevezte 🙂

  • HunCanada
    2016 augusztus 29
    4:46 du.

    Persze Marcsika, Pénztáros Lőrincnek és a családja összes tagjának bezzeg jutott bőven dinnyeföld, lassan egész Fejér megye az övé lesz már. Ezt azért az ország többi gázszerelője nem tudja megcsinálni de még csak megközelíteni sem, de a többi „tehetségtelen” gázszerelő nem is gyerekkori barátja és földije a magyar miniszterelnöknek.

  • Christopher Adam
    2016 augusztus 29
    3:18 du.

    🙂 Mészáros egyszer saját maga a szájával képes volt egy értelmes mondatot kipréselni. Abban elmondta, hogy a mértéktelen vagyonosodásához Orbán Viktor és a Jó Isten járult hozzá leginkább. A tehetségéről nem ejtett utalást a nemOligarcha, nemStróman Lőrinc barát.:)

  • Kiegészítés!
    és a gyengébbek kedvéért az előző hozzászólásomban: a jelenlegi alatt a mostani kormánypártra gondoltam!
    Az illegális,bűnöző,képzetlen,beilleszkedni képtelen migránsokat meg fogadja örökbe a jelenlegi kisebbségi ellenzék…(Gyurcsánnyal az élen,itt a kis törpepártokra gondoltam),ugyanis a „megújult” szocik normális és
    tárgyilagos szimpatizánsai többsége is ezen a véleményen van!
    Aki Kanadában meg máshol él,azok is csak a saját „új” országuk
    nevében nyilatkozzanak,és ne az itthoni magyarok terhére!
    Ez így lenne tisztességes!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    4:42 du.

    Most az egyszer igazat írt Marcsi. Valóban nem függ senkitől, főleg az intelligenciától, de még a józan paraszti észtől is elég rendesen függetlenítette magát.

  • HunCanada!

    Képzelje én is tudom,hogy gázszerelő volt,meg Orbán iskolatársa,barátja,de ugye nem gyilkos, mint Apró,meg Biszku….
    Gyurcsány csak igyekezett az elődeinek megfelelni….
    Ne oktasson a nem véletlenül lecsúszott ellenzék fanatikus képviselőjeként…..aki nem tud különbséget tenni sok történelmileg bizonyított dologban, bizony nevetséges és szánalmas!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    5:23 du.

    Miért nem megy vissza egyenese Koppányig, hogy védje a gátlástalan lopást? Ki beszélt itt Biszkuról, meg Apróról, meg Gyurcsányról? Éljen a jelenben, a múlttal nem lehet mit kezdeni.
    Másik, hogy miből gondol ilyen butaságot, hogy az ellenzék fanatikus vagy csak bármilyen szintű képviselője vagyok? Ha nem tetszik a magyar emberek pofátlan és gátlástalan kizskmányolása és lopása, akkor csak ellenzéki szimpatizáns lehetek? Látja Marcsi már a kérdései is egybites ostobaságokat árasztanak. Szedje össze magát, vagy pillantson az órájára és nézzen meg végre egy jó filmet.

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 29
    5:15 du.

    Idézet Bodától: „Aki Kanadában meg máshol él,azok is csak a saját “új” országuk nevében nyilatkozzanak,és ne az itthoni magyarok terhére!”

    Marcsi, most miért ilyen? Miért nem engedi meg Figyelőnek, meg Moshénak meg az összes külhoni magyarnak (pártállástól függetlenül), hogy ne nyilatkozzanak és ne szóljanak hozzá? :O Gyógyszere előkerült? Tudja az amelyik elgurult.

  • te Boda, te hol tanultál történelmet, hogy azt állítod, Horthy idejében nem volt diktatúra? Hogyhogy nem emlékszel az 1921-ben bevezetett „Rendtörvényre” amiben bevezették a statáriumot, amit fel is használtak arra, hogy letörjék vele az agrárválság miatt tiltakozó szegényparasztokat és a munkásmozgalmat? Nemcsak börtönbüntetéseket szabtak ki, hanem kivégzések is voltak.
    Nem kellene neked, mielőtt hülyeségeket beszélsz utánanézned a történelmi tényeknek egy kicsit?
    Túl azon, hogy olyan unalmas vagy, mint egy fidesznyik brosúra még összevissza hazudozol is….
    A birkaszar-tolvaj Mészáros, mint vállalkozó?
    Te egyvalamit igazolsz: a magyar helyesnek tartja, ha a bortolvajt halálra mérgezik, de aki sokat rabol, az már nem gazember a szemében, hanem ügyes.

  • Boda kedves: az alcsúti polgármesteri széket puccsal megszerző Mészaros, a nemzet gázszerelője hajdanán abban a bányában forgatta a villáskulcsot, ahol Orbán apja, a párttitkár elvtárs felelt a kommunista erkölcsökért, majd az idők múltával azt egy kedvező fordulattal az saját tulajdonába vette (ha van valami, amiért Esterházy Péter [legyen könnyű neki a föld] elmarasztalható, az az, hogy kijelentette: „földet vissza nem veszünk”, így a kárpótláskor a családja birtokát engedte át ennek a faluszéli mohó bandának) És hogy ne lenne gyilkos ez a niemand patkány, akinek a zsebében van a bicskei rendőrség? Váradi András, akit ez a gennygyülem megfosztott a legelőjétől, a juhaitól, de még a birkatrágyát is ellopta tőle, aki ellenjelöltje lett volna a polgármesteri választáson, a választás előestéjén áldozatul esett egy rég egy osztrák falu temetőjében porladó osztrák magyar kettős állampolgárnak…. nem, nem gyilkos ez az ügyes és derék ember, dehogyis az. csaképp a riválisai halnak idő előtti furcsa halált

  • dikk mán, Pozsgai, a tisztességes balos? ne már!!!!!

    Itt van ni, a híres, 57-ben íródott cikke, olvassa el már, aki akarja, mennyire volt tisztességes ez a vén politikai szélkakas:

    http://mandiner.hu/cikk/20131127_pozsgay_imre_forradalom_vagy_ellenforradalom_1957_december_15

  • Parács P. 4,41 és Talalom,

    INDÍTÉK

    Valóban, ” ’56 ” elemzéséből nem szabad kihagyni Horthy, Szálasi és Rákosi rendszerét és ezek közvetlen és közvetett hatását.

    A magam részéről úgy látom, hogy ebben a kérdésben elsősorban Horthy 25 éves nacionalista [irredenta], antiszemita és feudál-klerikális rendszere, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó militarizmusa a meghatározó aspektus…

    A másik kettőt inkább katalizátorként kell értékelnünk, hiszen ezeknek az időtartama is elenyésző volt Horthymagyarország 25 éves, az egyénekre – egyenként és tömegben – tudatosan kimért sőt, adagolt idológiai és hétköznapi propagandisztikus hatásához képest.

    A Horthy-rendszer anélkül, hogy tudott volna a hitlerizmusról, már ’19-től kezdve tudatosan gyalogolt bele a II. Világháborúba és a Holkausztba is. Mindezt, úgy tette és porciózta az egyén számára, hogy ez a politika a magyar nép legtermészetesebb jussa, hogy más lépések teljesen elképzelhetetlenek. Meg az is, hogy egy indítandó háború elvesztése az lehetetlen egy nálunk nemcsak már eleve alantasabb, de rendszerében már kimondottan alávalóbb néptől – az orosztól… Mindezt a maszlagot ráadásul egy nevetségesen anakronisztikus, parlamentarizmust tettető sztaniolba csomagolva adta el a külföld számára is.

    Egy ilyen rendszerben fölnevelkedett generációt talált telibe ez a maga által indukált, ám vesztes háború, amit a magyarok nagy része indokoltnak és a magáénak tekintett, és hitt a „magyar katona és magyar fegyverek győzelmében” – tekintettel a nagy, erős és legyőzhetetlen, velünk szövetséges fegyverbartságban élő náci Németországra is. Igazán nem éreztek megbánást a Holokauszt magyar teljesítményei miatt sem sőt, élt egy mondás még a felszabadulás napjaiban és az azt követő első években, hogy „többen jöttek vissza, mint amennyien elmentek”. A magyar nép tudatilag nem volt képes felfogni s így különösen elfogadni, nemcsak az addigi rendszer – amiben felnőtt – bukását, de háború elvesztését sem. Ez a felfogás parázsként ott izzott az emberek fejében, m i k ö z b e n . a háborúban és a Holokausztban főbűnös Németországot éppen és pont az egykor ellenséges amerikaiak segítették ki slamasztikából, és a szintén háborús bűnös, ám függetlenséget kapott Ausztriából is kivonulhattak a szovjet csapatok, csak tőlünk nem…

    Mindennek – e súlyos fiaskó – tudata a magyar fejekben olyan gyúelegyet képezett, amely csak tovább fokozta a „megbűnhődte már e nép” sértett rögeszmével erősített revansvágyat. A romok eltakarítása és újjáépítés után és közben, erre a hangulatra játszott rá katalizátorként a Rákosi-rendszer diktatórikus módszerekkel folytatott erőszakos gazdaságpolitikája, melyből adódó szociális romlás miatt csak még följebb gerjesztette az indulatokat és velük együtt ezt az akkor győztes „szovjetek és magyar kiszolgálóik” elleni revánsba vetett hitet. Mert ez által nemcsak a rendszer ellen lázadtak, de hittek abban is, hogy egy zendülés esetén majd segítenek nekünk az amerikaiak is, hisz ezt tették a németekkel és a (szintén német) osztrákokkal is, akikhez képest mi „angyalnak” számítottunk a háborút és a holokausztot illetően. A fejükben úgy élt mindez, hogy így aztán már a világ, az ENSZ is leszámol majd a „Hitler utolsó csatlósa” mégiscsak jogos vélekedéssel is, amikor kitört az ’56-os zendülés…

    .

  • Parács P. 4,41 és Talalom,

    INDÍTÉK

    Valóban, ” ’56 ” elemzéséből nem szabad kihagyni Horthy, Szálasi és Rákosi rendszerét és ezek közvetlen és közvetett hatását.

    A magam részéről úgy látom, hogy ebben a kérdésben elsősorban Horthy 25 éves nacionalista [irredenta], antiszemita és feudál-klerikális rendszere, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó militarizmusa a meghatározó aspektus.

    A másik kettőt inkább katalizátorként kell értékelnünk, hiszen ezeknek az időtartama is elenyésző volt Horthymagyarország 25 éves, az egyénekre – egyenként és tömegben – tudatosan kimért sőt, adagolt idológiai és hétköznapi propagandisztikus hatásához képest.

    A Horthy-rendszer anélkül, hogy tudott volna a hitlerizmusról, már ’19-től kezdve tudatosan gyalogolt bele a II. Világháborúba és a Holkausztba is. Mindezt, úgy tette és porciózta az egyén számára, hogy ez a politika a magyar nép legtermészetesebb jussa, hogy más lépések teljesen elképzelhetetlenek. Meg az is, hogy egy indítandó háború elvesztése az lehetetlen egy nálunk nemcsak már eleve alantasabb, de rendszerében már kimondottan alávalóbb néptől – az orosztól… Mindezt a maszlagot ráadásul egy nevetségesen anakronisztikus, parlamentarizmust tettető sztaniolba csomagolva adta el a külföld számára is.

    Egy ilyen rendszerben fölnevelkedett generációt talált telibe ez a maga által indukált, ám vesztes háború, amit a magyarok nagy része indokoltnak és a magáénak tekintett, és hitt a „magyar katona és magyar fegyverek győzelmében” – tekintettel a nagy, erős és legyőzhetetlen, velünk szövetséges fegyverbartságban élő náci Németországra is. Igazán nem éreztek megbánást a Holokauszt magyar teljesítményei miatt sem sőt, élt egy mondás még a felszabadulás napjaiban és az azt követő első években, hogy „többen jöttek vissza, mint amennyien elmentek”. A magyar nép tudatilag nem volt képes felfogni s így különösen elfogadni, nemcsak az addigi rendszer – amiben felnőtt – bukását, de háború elvesztését sem. Ez a felfogás parázsként ott izzott az emberek fejében, m i k ö z b e n . a háborúban és a Holokausztban főbűnös Németországot éppen és pont az egykor ellenséges amerikaiak segítették ki slamasztikából, és a szintén háborús bűnös, ám függetlenséget kapott Ausztriából is kivonulhattak a szovjet csapatok, csak tőlünk nem…

    Mindennek – e súlyos fiaskó – tudata a magyar fejekben olyan gyúelegyet képezett, amely csak tovább fokozta a „megbűnhődte már e nép” sértett rögeszmével erősített revansvágyat. A romok eltakarítása és újjáépítés után és közben, erre a hangulatra játszott rá katalizátorként a Rákosi-rendszer diktatórikus módszerekkel folytatott erőszakos gazdaságpolitikája, melyből adódó szociális romlás miatt csak még följebb gerjesztette az indulatokat és velük együtt ezt az akkor győztes „szovjetek és magyar kiszolgálóik” elleni revánsba vetett hitet. Mert ez által nemcsak a rendszer ellen lázadtak, de hittek abban is, hogy egy zendülés esetén majd segítenek nekünk az amerikaiak is, hisz ezt tették a németekkel és a (szintén német) osztrákokkal is, akikhez képest mi „angyalnak” számítottunk a háborút és a holokausztot illetően. A fejükben úgy élt mindez, hogy így aztán már a világ, az ENSZ is leszámol majd a „Hitler utolsó csatlósa” mégiscsak jogos vélekedéssel is, amikor kitört az ’56-os zendülés…

    .

  • Bocsánat !!!

    A technika ördöge megtréfált, ezért ismételtem 🙁

  • Kedves Tüske Zsófia !

    Meg kell valljam, élvezettel olvasom pikírt karcolatait.
    A legkomolyabb témákat így kell tálalni. Perdsze kell hozzá némi műveltség is.
    Gratulálok !!! 🙂

    Nagyon kellenek ide az ilyen univerzális egyéniségek.

    .

  • Voronyezs 3,29 !

    Amit írsz, feltétlenül van benne valami – sok igazság és gazság. Mert hisz a szbadság magyar bajnokai miért nem ketek fel már 10-14 évvel korábban a „szabadságért”, a respublikáért, és a háború, a 20ezres „idegenrendészeti eljárás” a jogfosztások és a százezresszámú deportálások ellen ?????!!!!!
    Azért amit itt felsorolsz.
    Csak ezzel magyarázható.

  • Terminus !

    4.07kor kelt kommentedben említed a futball huligánok fontos szerepét a 2006-os utcai parádékban… Felteszed a költői kérdést, hogy vajon ki bízta meg őket ezzel…

    Kb két hónappal korábban Orbán Viktor egy-két meccsen meglátogatta a Fradi B-közép szektorát, ahol együtt szotyizott a szervezet szervezett szurkolóival és jókat „beszélgettek”… „Vajon miről?”

    Vajon ki mentette (értsd: műveltető módban) fel ezeket a huligánokat a garázdaság és a hatóság elleni erőszak vádja alól?

    ,

  • Boda Marcsa!

    Pénztáros Lőrinc a HC által említett interjúban azt nyilatkozta, hogy „a protekció igénybevétele is a tehetség része, hozzá tartozik a tehetséghez”.

    Másrészről, az ő élelmességének látja – illetve már soha nem látja – kárát a meggyilkolt egyszeri juhász: ifj. Várady András, aki be merészelte perelni a szó szerint szarlopáson ért strómant sőt, képes volt a legutóbbi al és felcsúti választáson ellenjelöltként föllépni Pénztáros Lőrinccel szemben. Ez lett a vége – szegénynek…

  • Elnézést kérek T. Tüske Zsófiától, hogy látszólag plagizáltam tőle a Várady gyilkossággal kapcsolatos hasonló értesüléseimet.

    Különben én is élvezem a stílusát ! 😀

    DG

  • Boda TE már megint hülye vagy ?

  • A horn,gyuriferi,meggyesi,többinevétnemtudomminiszterelnök-szocialista,vagy csak támogatottak —- ideje alatt minden kormánypárti vállalkozó,aki hasonló utakat jártak be —– : azok mind a képességeikkel érvényesültek.Ha igen akkor most hova tűntek???
    Egy párt sem a másik –vesztett párt— elitjét támogatja,ez így volt a fentebb felsorolt baloldali kormányzások idején , így lesz később is .Így van a jobboldali,középjobboldali,nem baloldali kormányoknál is.Ezen felesleges rágódni.Az ,hogy ki melyiket veszi észre az attól függ : melyik oldalhoz „tartozik”,vagy csak a gondolatai alapján úgy érzi,hogy oda tartozik.
    De hogy nem Magyarországról hogyan lehet egy minden hájjal megkent „baloldali” magyar pártnak,pártoknak drukkolni,ezt nem tudom.Ezek „törvényes ” örökösei az 1945-től működő baloldali kormánypártok vagyonának,gondolkodás módjának,eszméinek, a kommunista-szocialita gondolkodás módnak stb… Végig kell nézni , mit műveltek ezek az „elvtársak” 1945-től és el kell gondolkodni—szabad-e ezeket a gondolatokat felvállalni?? és a pártokat is???
    Én nem tenném.
    De gondolkodó üdvözlettel

  • tóth péter
    2016 augusztus 31
    11:44 de.

    Péternél, Marcsinál, Figyelőnél mindig visszaköszön, a bezzeg Gyurcsány, Horn, stb. Nem cáfolnak, hanem visszatekintenek. Számukra csak kétféle ember létezik, Vagy Orbánhívő, vagy vörös-libsi. Nem is akarják belátni, hogy az egyik szarság nem legitimálja a másik szarságot. Nincs kisebb, vagy nagyobb tolvaj, csak tolvaj van. A gazember akkor is gazember, ha a mi almunkból származik.
    Hogy miért baj, ha a politika ilyen mélyen belenyúl a gazdaságba, azt már sok közgazdász kutató leírta. Pl. elfolytja az egészséges versenyt, konzerválja a technológiát, elüldözi az inteligens, innovatív embereket.
    Hogy a fenti három is megértse: nem azért bírálom Orbánék gyakorlatát, mert MSZP szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), és nem azért mert DK szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), és nem azért, mert LMP szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), és nem azért, mert PM szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), és nem azért, mert Együtt szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), és nem azért, mert Liberális P szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), és még csak azért, sem, mert Jobbik szimpatizáns vagyok (nem vagyok az!), stb., hanem azért, mert ez rossz az országnak, rossz a gazdaságnak, és végsősoron rossz a népnek!
    És senki ne jöjjön nekem azzal, hogy elmútnyócév Gyurcsány még rosszabb volt, mert ez engem nem érdekel. Őket akkor nem fogadtam el, a NÉR meg ma nem, és ugyanabból az okból: (mégegyszer!) mert ez rossz az országnak, rossz a gazdaságnak, és végsősoron rossz a népnek!