Itt ünnepelheti meg Ontarioban és Québecben a magyar államalapítást

2016 augusztus 20 9:43 de.4 hozzászólás

Számos kanadai magyar közösség is megtartja minden évben az augusztus 20-ai magyar nemzeti ünnepet, amely Szent István király államalapítására hivatott emlékezni. Igaz, nem mindenhol pont augusztus huszadikán kerül megrendezésre az ünnep. De ha kelet-Ontario vagy Québec tartományokban él és ünnepelni szeretne, az alábbi programokat fontolhatja meg!

Ottawa

  • Ottawai Magyar Ház — Ünnepi műsor és vacsora augusztus 21-én, 15 órakor. Csillagösvényen című történelmi sorozat 2. részének rövidített változatát tekinthetik meg. A belépő ingyenes. A műsor után 16 órától vacsora. (Rántott sertéshús krumplipürével és cukros salátával, mogyorós torta, kávé vagy tea.) A vacsora ára felnőtt tagoknak $16, diákoknak $12, kiskorú gyerekeknek $8. Felnőtt vendégeknek $20 a vacsora jegy. A vacsorán csak előzetes jelentkezéssel lehet részvenni, emailen, még szombat délig: [email protected] . Az Ottawai Magyar Ház címe: 43 Capital Dr, Nepean, ON K2G 0E7.

Montreál / Québec tartomány

  • A Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Kurátori Testülete megrendezi a hagyományos Szent István pikniket augusztus 21-én, 11 órától a rawdon-i Szent István-Parkban. Ezen a napon hálát adnak, és megemlékeznek államalapító királyunkról, akik hazánkat a kereszténységre építette, és Európa második alkotmányát adta. Az ünnepi szentmisét de. 11:00 órakor tartják meg. Lesznek hagyományos magyar ételek (gulyásleves, pecsenye, fánk, pogácsa), továbbá fociversenyt is szerveznek, 3 fős csapatokból. A csapatokat a piknik napján lehet benevezni. További információ: [email protected] vagy telefonon: 514-387-9503. Rawdon települése Montreáltól hatvan kilométerre északra fekszik, a montreáli egyházközség parkja itt található. Ime az egyház által kiadott térkép:
    Rawdon-i Szent István Park - Útvonal Montreálból.

    Rawdon-i Szent István Park – Útvonal Montreálból.

    Rawdoni piknik

    Rawdoni piknik

Niagara Falls, Ontario

  • Niagara Falls Árpád Ház évi piknikje augusztus 21-én,  déli 12 órától. (Szentmisére 13 órakor kerül sor.) Lesz kürtöskalács, pacal pörkölt, gulyásleves és lángos. Cím: 10215 Montrose Avenue, Niagara Falls, Ontario.
Piknik Niagara Falls-on.

Piknik Niagara Falls-on.

4 hozzászólás

  • Ezzel az ünneppel az a legnagyobb gond, h nem államalapítás volt, hanem ÁLLAMPUCCS.
    Ekkor változtatták meg külső katonai erő felhasználásával a valódi köztársasági (törzsek szövetsége) államformánkat az akarat isten földi helytartósági konstrukcióra.
    Illetve, ennél bonyolultabb a helyzet, ha a kettős szellemi és világi vezetés szerint nézzük.
    Ugyanis, a konstrukcióváltás előtt minden szereplő judeokrisztán szervezeteknél megkeresztelkedett, ezzel a szellemi hierarchiában különböző szervezetek alárendeltségébe kerültek (István is).
    Sokféle egymásnak egymást kizáróan ellentmondó verzió él arról, mi és miért történhetett.
    Annyit vehetünk nagy biztonsággal igaznak, h Istvánék egy államegyházi konstrukciót intézményesítettek és megváltoztatták a vezető (király) utódlási rendet.

  • És evvel mi lesz?
    http://www.kossuthclub.com/

    Nagy Gyula
    2016 augusztus 20
    10:36 de.
    Ezt a mesét a finn-ugoristák írták(ördög bújjon a mocskos pofájukba), az igazi történet még nem lett kutatva rendesen…

  • Én eljutottam odáig, h az impérium világot Eurázsiában csak a királyszkítáknak volt lehetőségük létrehozni.
    Azt is megírtam, mit látok miértnek.

  • Lehetseges az, hogy az uj torontoi Magyar Haz nem tart megemlekezest?