Meghívó: Magyar palacsinta party Ottawában

2016 augusztus 23 1:55 du.15 hozzászólás

2016. augusztus 26-án, 18 órától palacsintázhat egyet (annyit, amennyi csak belénk fér alapon!) magyar származású ottawaiakkal, az Ottawai Magyar Rádió főszkerkesztőjének – Petényi Judit –  otthonában. Minden érdeklődött szeretettel várnak, beleértve azokat is, akik esetleg már nem beszélnek rendszeresen magyarul, de szeretnének egy befogadó körhez tartozni, ahol felmenőik anyanyelvét gyakorolhatják, vagy esetleg csak megismerhetik. A szervezők egy 5 dolláros hozzájárulást kérnek, amely nem csak a házilag készített palacsintákat fedezi, de az Ottawai Magyar Rádió működéséhez, illetve fenntartásához is szerényen hozzájárul.

Amúgy az Ottawai Magyar Rádió heti egy órás adását minden vasárnap 19 órától hallható a CHIN Radioban, az FM97.9 MHz-en, a Nemzeti Főváros Régió egész területén. A legutóbbi, múlt vasárnapi adás már az interneten is meghallgatható. Kattintson az alábbi lejátszóra:

Az adásban felszólal Kertész Ákos montreáli magyar Kossuth-díjas író, gondolatokat hallhatnak az éppen lezárult Rio-i olimpiáról és a Kanadai Magyar Hírlap Kanadai Mikrofon című rovata is adásba ment.

Amennyiben szívesen palacsintázna velünk péntek este, kérjük jelentkezzen a rádió email címén ( [email protected]) . Emailben kaphatja meg az összejövetel pontos címét. Továbbá a MeetUp-on követheti a közeljövő hasonló eseményeit.

Palacsinta party Ottawában 2016. augusztus 26-án, 18 órától.

Palacsinta party Ottawában 2016. augusztus 26-án, 18 órától.

15 hozzászólás

  • Parács Péter Pál

    Az 5 dollár o.k. lenne, de a repülőjegyet nem tudom megoldani.
    Ettől függetlenül kellemes összejövetelt kívánok.
    Visszaemlékszem, hogy nekem anyukám csinálta a legjobb túrós-kapros palacsintát, de szerintem az ottawai sem lesz piskóta.
    üdv.

    ppp

  • nem szeretem a palacsintát, de a körömpörkölet igen. S ha majd az lesz, s ha Petényi Judit már nem szégyenli magyarságát akkor se fogok tudni elmenni, mivel marha drága a repülőjegy.

  • Chris,
    igazán meghívhatnád ezeket a sóher éhenkórászokat.A repülő jeggyel és a hozzájárulással nincs problémám,sőt még a szálloda sem lenne probléma.Azért nem megyek,mert esetleg találkozhatok ott ilyen ppp formátumú undorlandiakkal és sajnálnám kiadni a drága palacsintát.Kellemes szórakozást és jóétvágyat kívánok:Gy.

  • Kellett nekem BC-be költöznöm.. Ontarióból még megoldható lett volna néhányórá vezetéssel, de innét hatezerkm.. Francmegette.. Imádom a palacsintát, viszont murvára lusta vagyok, csak akkor csinálom, ha valamelyik csemetém erre jár, és benyújtja az igényét… 🙁

  • Hát erről lekéstem. Ugyanazt akartam mondani: hogy az 5 dollár ok, de Budapestről? Imádom a palacsintát: a sósat is, az édeset is. Azt szeretem, ha olyan vékony, hogy átlátszik: ezért kevés tejjel és maximum 1 tojással csinálom, a higítást pedig szódavízzel.
    Nálunk az volt a szokás, hogy erősebb leves – bableves, ragu – után volt a második fogás a sós palacsinta – mi a legjobban a sajtos tejfölös változatát szerettük. Desszertnek meg jöhetett az édes változat: az én kedvencem a baracklekváros, de jöhet a fahéjas-cukros, meg a kakaóporos is. A nutellát nem szeretem, szerintem émelyítően édes, de pudingot már főztem tölteléknek. A túrós is jó, de csak úgy, hogy egy tepsiben lerakod a megtöltött palacsintákat, jól nyakon öntöd tejföllel, és a sütőben még rápirítasz. Egy barátom kifőzdéjében ettem nagyon finomat: spenótkrémmel töltött palacsintát, sajtmártással. Jaj, és még a rakott palacsinta: a dióval, mákkal, lekvárral váltakozva megkent, palacsinta-torta! Bocsánat.
    Gyurival ellentétben én szívesen szembenéznék PPP-vel, hogy mit gondol, és hogyan.
    Ja, falusi: mi az a DC? (Bocsi, én „vidéki”, európai magyar vagyok:))))

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt???? Antiszimpatizáns hozzászólók!!!

    Mi a probléma a meghívóval?? Lehet, hogy nektek nem számít 2-300 ezres turné egy palacsintázásra. Ingyen bérmentve meghívlak benneteket egy gulyás-fesztiválra /max.10 fő/.
    Várom a tisztességes emberek jelentkezését, legyen az indián is.

    PPP

  • Köszönjük a meghívást!
    Sajnos nem tudok ott lenni és megkostolni a palacsintákat!

  • PPP,
    hozzád szívesen jönnék vagy legalább a képviselőmet elküldeném a levajádra.

  • Kedves Figyelő!

    Ha legközelebb Montréalban lenne egy ilyen hasonló palacsintázás ugyan ebben a szervezésben, azon számíthatnak esetleg a szervezők önre is? Részt tudna venni?

  • talalom
    2016 augusztus 23
    10:00 du.
    British Columbia.. A nyugati part. Victoria városban. Egy szigeten van, Vancouvertől délnyugatra.

  • HunCanada, szívesen!

  • Figyelő
    2016 augusztus 24
    5:11 du.

    Ennek szívből örülök, ha így van.

  • Klárika,
    én is meghívnálak egy gyulai kolbászos magyaros lecsóra és utána mazsolás-túrós palacsintára.Elfogadod?

  • A palacsintának minden változata jöhet ami fentebb le lettek írva:reggel,délben este.Tejjel , tejes kakaóval,teával minden mennyiségben ( de csak gluténmentes lisztből készítve!)! Csak hát az messze van.Arra nemigen van pénzem,hogy kiutaznék!( bár én nem is kaptam meghívót)
    És a hortobágyi húsos palacsinta???
    ( http://aprosef.hu/hortobagyi_husos_palacsinta)

    Na persze a lapcsánka sem az utolsó!!!
    „… Lapcsánka
    Ennél több nevű és variációjú kaja kevés van az országban: berét, lepcsánka, krumpliprosza, tócsni, tócsi, cicege, pacsni, ezekre emlékszem, nálatok hogy hívják?
    Hozzávalók:
    – 1 kg krumpli
    – 30 dkg liszt
    – 1 tojás
    – 3 nagy gerezd fokhagyma
    – 3 kávéskanál só
    – _sok_ frissen őrölt bors
    – olaj

    Elkészítés:
    A (nyers) krumplit lereszelem, szigorúan a nagyobb lukú oldalon/ van aki a legfinomabbal reszeli). Fokhagymanyomóval bele a fokhagyma, a tojás, a liszt és a só-bors,. Most éppen ennyi lisztet vett fel, a krumplitól függ, akkor jó, ha a levétől még elég nedves a tészta. Teflonban, kevés olajon, erősebb lángon pirosra sütöm. Evőkanállal szoktam beleszaggatni, és azzal szoktam laposra pofozgatni a tésztát a serpenyőben. Ha kész, papírtörlőre szedem, hogy az olaj minél nagyobb része lejöjjön róla. Ebben az összetételben jó ropogósra sül, frissen legalábbis, utána puhul (már ha van ideje, ahhoz sokat kell sütni :-)). Én üresen eszem, de pl. a nagyobb gyerekeim tejföllel megkenve…”
    Egy hölgy leírását idéztem.
    Jó étvágyas üdvözlettel.

  • tóth péter,
    nem tudhatod,hogy a te fertályodon kik ünnepelték a Chanukát. Amit itt leírtál az eredeti neve:LATKESZ.Nagyon finom kissé ropogósra sült csemegénk chanukakor.Annyira finom,hogy antiszemitáknak nem is fergínolom.Ők csak maradjanak a szalonnával,esetleg mirelite pacallal(a jobbmódúak).
    Beírt receptedet most találtam csak meg,de jobb későn…