Indul a Palesztín Fesztivál Ottawában

2016 augusztus 26 3:18 du.124 hozzászólás

Nem merem elárulni, hogy miket szoktam rohanás közben ebédelni hétköznap, de a ma kezdődő Ottawai Palesztín Fesztivál jó irányba vitte el igencsak siralmas gasztronómiai szokásaimat. Ebédszünetben ugortam át a Városházához, ahol már állnak a sátrak, áll a színpad és beindult a jeruzsálemi stílusú bazár is. Augusztus 26 és 28 között kerül megrendezésre a fesztivál, immár harmadik alkalommal Kanada fővárosában. A Közép-kelet és a Szentföld hangulatát hivatott a Városháza előtti Marion Dewar Plaza területén feleleveníteni. A jeruzsálemi sooq-ban népművészeti tárgyakat, fűszereket, ékszereket és fafaragásokat árulnak.

Palesztín fesztivál Ottawában. Fotó: C. Adam

Palesztín fesztivál Ottawában. Fotó: C. Adam

És ha megéhezünk, akkor ott van mindjárt a Ramallah Kitchen, házikészítésű humusszal, falafellel, fűszeres csirkével (amit Musakhan-nak hívnak) és Zaaterrel, illetve fetával készült helyben sütött kenyér. És természetesen a Shawarma sem hiányzik a menüről.

Amikor délben oda értem, már messziről – több blokknyi távolságra – lehetett hallani a palesztín és arab zenét. Esténként a nagyszínpadon fellépő művészek – amit Nablus Színháznak neveztek el – pezsdítik fel az amúgy elég csendes ottawai belváros életét.

Palesztín fesztivál Ottawában. Fotó: C. Adam

Palesztín fesztivál Ottawában. Fotó: C. Adam

Ebéd az ottawai Palesztín fesztiválon. Fotó: C. Adam

Ebéd az ottawai Palesztín fesztiválon. Fotó: C. Adam

A teljes program itt található. Mindenképpen ajánlom lapunk ottawai olvasóinak és azoknak, akik esetleg a hétvégén fővárosunkba látogatnak! A békés, egymást tisztelő és emberséges kanadai multikulturalizmusból kaphatunk ismét ízelítőt.

124 hozzászólás

  • Chris,
    a multikulturializmus vívmányait mi már 100 éve élvezzük.Most Rajtatok és Európán a sor.
    (A muszaka egy paradicsom szószban kifőtt fasirt szerű töltelékkel teli fél padlizsán.Csirkének még a kotkodácsolását sem hallotta.Valamire való, harmadrendű vendéglő sem alázza le az étlapját vele.) Bocsánat a javításokért.Gy.

  • Chris,
    elnézést kérek rossz szöveg értésem miatt.Nem értem mit jelent az,hogy”palesztin”fesztivál?Ha az angol mandátumi”palesztinára” gondolsz akkor itt és most ünnepélyesen tudatom,hogy a”palesztin” mandátum 1948 ban megszünt.Sem előtte,sem akkor,sem azóta,sem a jövőben semmiféle „palesztin”állam nem volt,nem van és nem lesz. Ugyan ilyen alapon az Izraellel szembenálló arabok sem „palesztinok”.Biztos vagyok benne,hogy ez a Részedről téves cím megállapítás a véletlen műve,mert ugye ezt a témát nagyon egyszerüen tudod Egyedül is ellenőrizni.Üdv:Gy.

  • Már többen kifejtették itt többször hogy, Palesztina márpedig nem létezik, akkor palesztinok honnan érkeztek Canadába?

  • Valóban érdekes lenne látni egy palesztín útlevelet, meg egy palesztín pénzjegyet.Azt viszont elkell ismerni, hogy a délibáb iparban nagyon erősek lettek 1948 óta.

  • Gyuri10 AUSRADIEREN-es szövege maga a fasizmus ! (Ezt az előző kotkodácsolás is csak részben tompítja…). Eddig 121 ország ismert el egy független Palesztin Államot. (Magyarország 1988-ban.)

  • Parács Péter Pál

    Én azt mondanám most is. A kultúra és annak mássága érdekli az embereket. Mindegy honnan való vagy netalán nem is tudjuk „behatárolni”, de ha vonzó és érdekes akkor az élmény
    illetve tanulni lehet egymástól.
    Ebben az esetben külön választanám a politikát, vallást stb.

    Ha egy rendezvény hangulatot ad és nem esetleges konfliktusokba, agresszivitásba torkollik, akkor nincs miről beszélni. /Mindezek csak szerintem/

    PPP

  • Katona Zsombor,
    ez itt a kérdés!A palesztínok néhány évszázaddal ezelőtt arabok által kiirtott európai azt hiszem keresztesek voltak a közel kelet mai izrael fertáján.Az angol gyarmatosítók használták újfent a”palesztin mandátum”nevet.Szabadon a rómaiak után. Folytatásként a kiirtott palesztínok nevét az arab törzsekre felhasználva a konyharuhás tömeggyilkos arafát hozta vissza és így lett a kőrzet „palesztínává” kinevezve.Persze ha ilyen nevű állam vagy nép lett volna valaha is a világtörténelemben,aki tudja mesélje el:ki volt a király vagy államfő,milyen nevű pénzt használtak,mely államok ismerték el a létező vagy nem létező terrorista gyilkosokat népnek.

  • Az egy dolog, hogy tudományos értelemben nem lehet külön palesztin etnikumot megkülönböztetni a térség muszlim vagy keresztény felekezetű arab nyelvű ( a térségben használt nyelvjárást is inkább szír vagy levantinak nevezik ) lakosságától ( és értelemszerűen ilyen nevű állam sem létezett soha, de az ottomán időkben még közigazgatási egységként sem – jeruzsálemi vilájet volt ) . Az viszont egy másik, hogy a közel-keleti térség 20. századi történelme folyamán politikailag létrejött egy ilyen konstrukció a volt brit Palesztin Mandátum izraeli állampolgársággal nem rendelkező ( illetve 1948/49-ben kapott jordán állampolgárságától 1988-ban Husszein király által megfosztott ) arab lakosságának politikai képviseletére… Felelőst szerintem nem érdemes keresni: akarva vagy akaratlanul az arab államok, Izrael és a nagyhatalmak politikája mind közrejátszott a helyzet kialakulásában. Egyébként Izraelben mind hivatalos, mind nem hivatalos szóhasználatban használatos a „területeken” ( stáchim ) a Palesztin Autonómiahatóság ( „Ráshut HáFálesztini ” ) fennhatósága alá tartozó arab nyelvű népességre a „fálesztíni” kifejezés… Épp most tudósított az izraeli sereg rádióállomása ( Gálei Tzáhál ) valami merényletkísérletről a hebroni Machpéla erődnél, szintén a „palesztin” szót használva…

    Amúgy egy olyan kampány, amely a célközönséget ízeken, színeken és illatokon keresztül igyekszik megfogni telitalálat…

  • Amúgy egy kanadai muszlim vagy keresztény arab akinek a felmenői történetesen a volt Palesztin Mandátum területéről származnak ( nem mondjuk Egyiptomból, Jemenből, Irakból stb. ) végül is miért ne nevezhetné magát aminek akarja, ameddig más emberi jogait nem sérti ( felteszem többségük nem vallási reakciós fanatikus )…?

    Persze az embert ember farkasává tevő nemzetiségi-vallási kártya kijátszása mindig is a burzsuj osztálytársadalmak embertelenségét felszínre hozó jellegzetesség volt, hiszen a társadalmi feszültségek, ellentmondások etnicizálása mindig is a tőkés rendszer fő kohéziós ereje volt. S főleg napjainkban az, amikor a rendszert nyolc évtizede nem látott súlyosságú feszültségek feszítik szét…

  • Érdekes módon a belinkelt oldal például Gázát „arab, kánaánita ” városnak nevezi. Tulajdonképp a kánaáni, levantei, palesztinai, izraeli-erec jiszráeli, vagy éppen szentföldi mind ugyanarra a területre utaló földrajzi-kulturális megnevezés – hogy azután a politika mindezt hogyan manipulálja az más kérdés.

  • Alex Schlesinger:

    Meglepő vagy nem, van olyan hogy „palesztin útlevél” a „területek” izraeli állampolgársággal nem rendelkező lakosságának. http://www.en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Authority_passport
    Amúgy a Palesztin Autonómia lakosainak személyi igazolványait például lényegében Izrael bocsátja ki, lévén hogy a lakosság nyilvántartást az izraeli hatóságok ellenőrzik és rendelnek személyi számot az igazolványokhoz…

    http://www.en.wikipedia.org/wiki/Israeli_identity_card#ID_card_casing_and_variations

  • Remelem jol erezted magad a muzulman arabok kozott Chris! Ok hordjak be Kanadaba azt a zsidoyuloletet, amit meg Hitler is megirigyelne.

    Hany kanadai egyetemen megy a zsidozas napjainkban? Kik gyujtogatjak ki a zsinagogakat Kanadaban? (Es meg sorolhatnam.)
    Milyen volt a helyzet itt, mielott ok idejottek nagy szamban?

    Olyanokkal akarsz bratyizni, akiknek meg van tiltva hogy bratyizzanak veled. Raadasul a Koran szerint a zsidok a legrosszabb nep az osszes nep kozott, tehat minket jobban gyulolnek, mint a keresztenyeket, vagy barki mast.
    Es te odamesz jopofizni veluk?

  • Na, nem egészen igy van! Christ szeret jól és olcsón enni, csak erről lehet szó!

  • Na persze, mindenki aki arab anyanyelvűnek született, az gyűlöli a zsidókat és más nem-muszlimokat – no és persze minden közel-keleti származású az iszlám valláshoz tartozik, és aki muszlim az pedig, törvényszerűen a vallás legreakciósabb, legretrográdabb értelmezésének elkötelezettje… Mellesleg nyilván a deviancia a génjeikben ( a „vérükben” ) van akárcsak a feketéknek, latinoknak, cigányoknak stb. Nyilván a társadalmi konfliktusok elsőrendű okai is a különböző etnikai, felekezeti csoportokra kollektíve jellemző tulajdonságok közötti különbségben keresendő ( „a vérükben van” ), és véletlenül sem különféle társadalmi, gazdasági, politikai ellentmondásokban, ellentétekben, a kortárs társadalmak osztály és gazdasági viszonyaiban. Pl. általában valahogy a Nyugat számára a mocskosul gazdag öböl-beli sejkek, emírek stb. valahogy nem jelentenek fenyegetést ( az újfasiszta „keresztesháború” eszméjét felkaroló moszkvai rezsim számára Bashar al-Assad, a perzsiai síta ayatollahok ), csak az a szíriai, iraki, líbiai, szudáni stb. genocídikus belháborúkban földönfutóvá vált, sokszor a családját elvesztett szerencsétlen aki épp nem fulladt bele a Földközi-tengerbe.

    Amúgy „egyesek” a zsidósággal szemben használják ezt a rágalmazó, megbélyegző retorikát… jó reggelt…

  • Parács Péter Pál

    SZÓVAL ITT KEZDŐDNEK A PROBLÉMÁK!

    NEM TUDNÁNK BÉKÉBEN ÉLNI!!?? A franc egye már meg ezeket a dogmatikus ellentéteket meg a stb-bit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    PPP

  • Miert vitazzunk – mi?
    Mondjak el a „palesztinok”-
    honnan is jottek?

  • A cikk alaphibája a fényképpel kezdődik.Az van írva a zabáldára hogy „Jerusalem Bazaar”.Nos…ez eredetiben és hitelesen így irandó: שוק ירושלים. Vagyis:Suk Jerusalájim.Mert ugyebár kizárólag a szuverén és független Izrael államának a fővárosáról van szó. Semmiféle emberutánzatok ne használják fel kereskedelmi célokra, mert az egész egy megtévesztésre szolgál.Ebben a zabáldában etetik évtizedek óta a világ népeit és az ENSZ-nek nevezett sóhivatalt minden leányvállalatával együtt.Aki ezt a mérget eszi, hát jóétvágyat.Jó gyomor kell hozzá.

  • Egyeseknek nehez megerteni, hogy egy eroszakos, intolerans, gyulolkodo „eszme” kovetoi kozott meg 20%-ra sincs szukseg ahhoz, hogy az a 10-15% vigye a primet.
    A kozottuk elo bekes ember ugyanugy behuzza a fulet-farkat, es orul hogy legalabb ott nem gyilkoljak le, mint azok, akik bekesen, megadoan varjak, hogy felrakjak oket egy marhavagonra, aztan a kovetkezo allomashoz kozel elgazositsak oket.
    Ez utobbiak ti vagytok kedves elvtarsak, illetve politikailag korrekt urak.
    En ugy vagyok vele, hogy nem fogja a bekeharc folyomanyakent legyilkolt gyerekemet, vagy unokamat feltamasztani az a tudat, hogy „aze’ tobb bekes ember van a muszlimok kozott, mint gyilkos”.
    Tehat nem akarok ezzel kiserletezni, foleg, hogy ismerem az 1400 eves tortenelmuket, es naponta olvasom, hogy miket muvelnek szerte a vilagban.
    Csak egy komplett idiota hiheti azt, hogy kizarolag Kanadaban fognak jobban viselkedni.
    (Errol jut eszembe egy edmontoni kurd ferfit, aki Iranbol jott, par napja valami vicces dologra iteltek a birosagon. A ferfi bement a felesege fonokehez kovetelni, hogy a ferfi alkalmazottak ne beszelhessenek a felesegehez. Mikor kozoltek vele, hogy ez lehetetlen, meg akarta verni a felesege fonoket, es vegul az arcaba kopott. De ugye nincs kulturalis kulonbseg, hiszen minden kultura egyenloen csodalatos, es a fonok is csak kicsit gazdagitva lett most a muzulman kulturatol.)

    Nemetorszagban sem volt mindenki naci, sot meg a nacik kozott is akadt olyan aki megmentette tobb zsido eletet, de ettol meg nem akarunk 2-3 millio nacit behordani Kanadaba a leheto legrovidebb idon belul, nemde?

    Mellesleg volt valami oka annak, hogy „muzulman arabokrol” irtam es nem csak siman arabokrol. Vajon mi lehetett az oka?
    Hat nem erdekes, hogy a kereszteny, druz, vagy ateista arabokkal nincs semmi problema?

    Miert lehet az vajon, hogy most mar immaron 1400 eve mindig csak a muzulmanoknal fordulnak elo olyan kulonfele tarsadalmi, gazdasagi, politikai ellentmondasok es ellentetek, valamint a kortars tarsadalmak olyan osztaly es tarsadalmi viszonyai, hogy az mindig a bekeaktivistakat keszteti masok megtamadasara, verengzesre, a tolarencia szinte teljes hianyara, hogy a vadember jelzo egesz hizelgo szamukra?
    Nem lehet, hogy a „szent” konyvuk parancsolja ezt meg nekik, es teljesen fuggetlen a verengzes attol, hogy masok mit csinalnak?

    No es igen, a zsidoknak is tanacsolt a Talmudban, hogy csak zsidokkal baratkozzanak, de az legalabb kimaradt a Torah-bol es a Talmudbol is, hogy „gyilkold oket, ahol ered”.

  • Moshe Akiva,
    minden szavadat aláírom.Pedig még nem is írtad le az aljas gyilkosok tevékenységét több mint 100 éve Erec Jiszraelben és a világ más pontjain is.

  • Értve. szal, az inkvizíció, a keresztes hadjáratok a Szentföldre, Ben Gurion terrorakciói nem játszanak. (hamáneccet 14OO év…)Rémlik, mintha a zsidókat is vegzálták volna spanyolországban egykoron..

  • falusi,
    itt nincs szó a magyar sportról.Nem kötelező az”acsarkodás”.Mi nem vagyunk „hányinger nép.”A hányinger népek ellenünk követték el,ami miatt jó mélyen ledughatod a mutató ujjadat.Magyaros virtussal eredményes lesz.

  • Gyuri, nem kell mindig támadni és közönségesnek lenni!
    Ha meg annyira utálod a magyarokat, miért írsz mégis magyar fórumra?
    Csak azért, hogy mindig ezt mondogasd?

  • Kedves Falusi!

    Valoszinu megfeledkeztel arrol, hogy a keresztes hadjaratok csupan valaszok voltak az akkor mar kozel 400 eve tarto szinte allando jellegu muzulmanok altal kezdemenyezett tamadasokra – Europa ellen.

    Persze tudom, hogy politikailag korrekt es elvtarsias korokben a jo zsido a halott zsido, es a jo kereszteny a halott kereszteny. Senkinek sincs joga onvedelemre ha egy artatlan es erzekenyszivu bekegalamb raront.
    Meg annyit sem vesztek eszre, hogy ti sem vagytok muszlimok.

    Mielott reklamalnal az elvtars miatt, kuldok egy linket. A vilagon ma elo zsidok kozott az egyik legokosabb, David Horowitz mesel az uj konyverol, es az elvtarsakrol. Ugyanis 30 evvel ezelott o is elvtars volt.
    (Nem kell beszarni a video idotartaman; el lett rontva valami es megismetlodik a program. Tehat alig tobb, mint egy oras.)

    https://www.c-span.org/video/?409466-1/david-horowitz-discusses-progressive-racism

  • falusi

    Véletlenül ( nem véletlenül ) ott voltam 1948-ban amikor az Angol mandát terület Palesztína felosztását szavazta meg az ENSZ. és Izrael lett a zsidó rész, és Ben Gurion az első Miniszterelnök. Nos ha már voltál szives felkelteni a figyelmet a részéről ” elkövetett ” terrorakcióira, biztos hajlandó leszel erről felvilágosítani itt mindnyájunkat nem kevésbé engem is. Persze nem valami hasonlóan légbőlkapott fabrikációval mint Tiszaeszlár, vagy a New Yorki toronyházak. Mint ismeretes, akkor az arabok hátat fordítottak a terület felosztásának és inkább 5 különböző arab hadsereggel próbálták a 600,000 zsidó lakosságot a tengerbe szorítani. Az való igaz, hogy minden kézenfogható eszközzel harcoltunk. Ha erre gondoltál, és ezt terrorizmusnak becézted, akkor rendben van ezt mindnyájan büszkén elfogadjuk, gondolom az elhalálozott tisztelt emlékű volt Miniszterelnökünk nevében is beszélek. Az inkvizíció, és a keresztesháború ( amelyek remélhetőleg nem lesznek a zsidók terhére írva ) véres történelmi események voltak, csak éppen azt nehéz felfogni, hogy miként lettek eml1tve a jelenlegi Muszlim terrorizmus kontexusában ? Mose Akiva fentebb alapos részletességgel vázolta a muzulmán világtörekvést, és azt a félelmetes állapotot,amelyet csak is globális agyrenyheséggel lehet magyarázni, főleg azok részéről akik máig sem ismerték fel azt amit csak úgy lehet nevezni, hogy világveszedelem. Ma még elszórakozunk, esetleg humorizálunk a Palesztín falafel sűtőn Ottavában, de a jelek már inkább a ” feketeleves ” irányát mutatják. Gondolom az majd a jelen bagatellizálóinak is keserű lesz.

  • Klárika,
    nem vagyok hajlandó újra szótagolva leírni és kizárólag csak Neked,hogy meg is értsed,miszerint én undorodok,lenézem és hányingerem van a magyarok egy részétől és ezt engedélyed nélkül is csinálom.Én viszont nem küldtelek el soha sehová kommentelni, pedig némelykor kedvem lett volna ajánlani Neked a kuruc in fost Mondani valód nívója miatt.Azt pedig,hogy kinek mit írok nem a Te kompetenciád megállapítani, hogy közönséges vagyok vagy csak egy leánynevelő intézetből szökött kedves nővér.Veled szemben soha nem voltam közönséges.Remélem ilyen irányú panaszaid nincsenek.Ha mégis,esetleg elitéltem hibás magyar helyesírásodat és fogalmazásodat.Ezt is abbahagytam,mert 60 éve távol a hazádtól már nem tanulhatsz meg többet mint amit addig tudtál ameddig kanadai emigráns lettél.Mindig tisztelettel igyekszem javítani hibás nézeteidből származó emlékeidet és hogy ne tartsalak Tégad én is közönségesnek,kérlek változtass a velem szembeni modortalan megjegyzéseiden.Továbbra is Téged kedvelve: Gyuri.

  • Alex Schlesinger

    2016 augusztus 29
    1:53 du.
    Én már olyan öreg vagyok, hogy nagyon jól emlékszem a 6 napos háborúra, amiért minden elismerésem van és volt a zsidó hadsereg iránt.

  • OK. Gyuri, azért remélem, szent a béke közöttünk!

  • Érdekes, hogy egy kajálásnak micsoda eszmefuttatás lett a vége….ebből is látszik mennyi ráérős van…

  • Klárika,
    köztünk soha nem volt és nem is lesz háború.Tiszteletben tartom még a hibás nézeteidet is,ha igyekszem is,néha nulla eséllyel javítani.

  • Klárikám,
    elnézésedet kérem,hogy megint javítok.Először is nem kell túl öregnek lenni ahhoz,hogy emlékezzél a 6 napos háborúra.Azt azonban jegyezd meg jól,hogy olyan nincs,hogy zsidó hadsereg. Izraeli hadsereg van.Izraeli állampolgár drúz,cserkesz,keresztény arab,örmény és beduin harcosokkal együtt.Izrael államának és népének védelmi hadserege.

  • Valóban a 6 napos háborúban, és az összes többiben 1948 óta hivatalosa, és ténylegesen az Izraeli Hadsereg héberül tzachal szerepelt ( nem is rosszul ) Az viszont igaz, hogy a világháborúban volt zsidó hadsereg-rész,dandár nagyságban. Ez az Alexander Tábornok Angol 8-ik hadseregéhez tartozott és ” Jewish Brigade ” néven szerepelt, Dávid csillagos válljelzéssel, a német hadifoglyok feltételezett megrökönyödésére. Az egység aktívan résztvett Rommel ” Afrika Korp ” leverésében. A zsidó brigád tagjai leszerelésük után, főleg altisztjei nagyrésze voltak az izraeli hadsereg megalapítói és kiképzői.

  • Valóban a 6 napos háborúban, és az összes többiben 1948 óta hivatalosan, és ténylegesen az Izraeli Hadsereg héberül tzachal szerepelt ( nem is rosszul ) Az viszont igaz, hogy a világháborúban volt egy zsidó hadsereg-rész, dandár nagyságban. Ez az Alexander Tábornok Angol 8-ik hadseregéhez tartozott és ” Jewish Brigade ” néven szerepelt, Dávid csillagos válljelzéssel, a német hadifoglyok feltételezett megrökönyödésére. Az egység aktívan résztvett Rommel ” Afrika Korp ” leverésében. A zsidó brigád tagjai leszerelésük után, főleg altisztjei nagyrésze voltak az izraeli hadsereg megalapítói és kiképzői.

  • Alex Schlesinger
    2016 augusztus 29
    1:53 du.
    Egészen pontosan az angol tisztek által lakott hotel felrobbantására gondoltam. Az angolok képtelenek voltak az arabázsidó ellentéteket kezelni, így az ENSZ elé vitték még 47 őszén a kérdést, ahol is megszavazták az önálló Izrael és az önálló Palesztína kialakítását a térségben. A zsidók elfogadták, az arabok nem. Az angolok húzódoztak a végleges kivonulástól, illetve abban bíztak, hogy rövid időn belül teljes káosz lesz, és majd visszatérhetnek „rendet csinálni”. Az Écelből kivált Lechi tevékenysége gyakorlatilag az angolok elleni támadásokból, angol, illetve arab tisztek, vallási vezetők ellen irányult. Erre utaltam. Értem, és megértem annak a harcnak a fontosságát, viszont- hogy szembeállítsak vele valamit- ugyanezen célokért folytatott gerillaharcát és győzelmét Castróéknak, terrorizmusnak, gyilkos fenevadak vérnősz tevékenységének kiáltják ki. Ugyanígy a Tanácsköztársaságot is egyszerűen néhány elhajlott kommunista magánakciójának aposztrofálja a mai történelem. (A hazai. A németeknél, franciáknál, angoloknál a modernkori történelmet jóval pontosabban, a tényeknek és a körülményeknek a bemutatásával kezelik.)
    Nemrégiben találtam egy érdekes írást, ami egészen másfelől közlíti meg Mohamed tevékenységét. ha érdekel, itt olvasható: http://www.fajltube.com/irodalom/tortenelem/A-Profeta-iszlam72592.php
    Mohamed halála után még kb száz évig harcolásztak a hivei, terjeszkedtek-többnyire kelet felé,- de egy halom európai és ázsiai kereskedelmi érdekeket sértettek nemcsak a támadásaikkal egyes népcsoportok ellen, hanem a fosztogatásokkal is, amiket a kereskedők karavánjai ellen követtek el. Aztán a lelkes keresztények elhatározták a Szentföld „felszabadítását”, ami abból állt, hogy leöltek mindenkit, legyen az arab, vagy zsidó, aki az útjukba került.
    Gondolom, az Inkvizíciót nem kell megmagyaráznom, hogy miért került bele a hozzászólásomba.
    Azért válaszoltam ilyen rézletesen, mert normális kérdésekre, normális hangú kritikákra általában normális hangnemben szoktam válaszolni.

  • Lemaradt: mert az 14OO éves „arab terrorizmus” nemigaz.

  • falusi
    Nos ezért kérdeztem vissza fentebb mert nem volt világos, hogy milyen formában, vagy okkal lett Ben Gurion terrorizmussal vádolva. A Jeruzsálemi King David Hotel egyik szárnya alá helyezett bomba és annak felrobbantása a Menachem Begin álltal parancsnokolt Irgun elnevezésű csoport volt. Ezek hajtották végre 1946 július 22-én a merényletet. Ben Gurion ezt a jobboldali Herut pártot annak vezetőjét, és az angolok elleni harcmodorát, nemcsak, hogy elitélte, de a csoportot Izrael ellenségeinek nevezte és nyíltan terrorizmussal vádolta, az aktívan működő Stern Csoporttal együtt. Különben a robbantás 91 halálos áldozatai között nemcsak az Angol Mondátum tisztviselői szerepeltek, hanem arab, és zsidó halottai és számos sebesültjei is voltak. Ben Gurion , és Menachem Begin között még évek múltán sem simultak el ezen politikai nézeteltérésből eredő személyes viszály nyomai.

  • ” Lemaradt: mert az 14OO éves “arab terrorizmus” nemigaz. ”

    Hat persze. Eloszoris nem arab, hanem muzulman.

    Amikor rarohannak egy orszagra a hadseregukkel, azt altalaban haborunak es nem terrorizmusnak hivjuk, meg akkor is, ha Mohamed elvtars kifejezetten felhivta a hivek figyelmet, hogy terrort kell alkalmazni allandoan.

    Meg az sem szamit, hogy a ferfi hadifoglyokat lefejeztek, a noiket megeroszakoltak, majd eladtak rabszolganak a gyerekekkel egyutt. Ez sem igazan terror, ez csak egy normalis dolog haboruban, amit az Isten irt elo az igazhitueknek. Nem csak a nemi eroszakot es a rabszolgasagot, magat a haborut is. (Ne felejtse el valaki beidezni a Torah-bol az Exodus 15:3-at.)
    Mert ugye az Isten szereti a verontast, szegenyke tehetetlen, hogy bekes uton gyozze meg a hitetleneket.

    Namarmost, a kulonbseg az koztunk hogy a keresztenyek es a zsidok kozott mar nagyon keves olyan egyen akad, aki „az en Istenem nagyobb (mint a tied)” kialtassal kizarolag azert gyilkolaszna mas vallasuakat, mert azoknak mas a vallasuk.
    Sot, hogy oszinte legyek, egyrol sem tudok.
    Viszont napokig el tudnek jatszani azzal, hogy link-eket keresgelek a bekeaktivistak gyilkolaszasairol, amik raadasul nem is 1400, vagy 1000, vagy 400 evvel ezelott tortentek, hanem csak az utobbi 10 evben.

    Mondtam mar, hogy az iszlamnak kb 270 millio aldozata van vilagszerte amiota Mohi tarsalogni kezdett az ordog komaval, ami szam naponta novexik meg ma is, es magaban sem foglalja a megeroszakolt noket es eladott rabszolgakat?
    Ezt valaki tenyleg, oszinten be akarja importalni az orszagaba? Miert, tul bekes az elet arrafele?

    Ha kiserletezgetni akarsz a muszlimokkal miert nem koltozol egy muzulman orszagba? Ott kiserletezgess! Senkinek sincs joga az en, es a gyerekeim, unokaim es tobbmillio mas ember eletevel kiserletezgetni.

  • Moshe Akiva,

    akkor a katolikus egyház évezredes ténykedésének hasonló nagyságrendű áldozata miatt a keresztények potenciális ( pláne a többségében róm. kath. felekezeti hovatartozású országok, pl. Olaszország, Spanyolország, Málta, latin-amerikai országok stb. népei ) gyilkosok…? Esetleg a szintén milliós nagyságrendű áldozatokat követelő gyarmatosítások miatt az európai népek tagjai ( pláne az északabbi, germán népek ) potenciális gyilkosok, vagy legalább is fajgyűlölők…? A huszadik századi két világháborúról nem is beszélve, amelyekben az iszlám világnak legfeljebb csak másodhegedűs szerep jutott az európaiakhoz képest… Nemi erőszak, nemi elnyomás, diszkrimináció, szexista előítéletek a „fehér” rohadtul felsőbbrendű európai kultúrkörben talán ismeretlenek…? Vagy mindezek csak akkor számítanak ha az elkövetők nem európaiak…? Esetleg az elkövető származása fontos, nem pedig az elkövetett bűn…? Természetesen a feltett kérdések csak retorikusak.

  • Kedves Eleftharia!

    Kis tevedesben vagy a Katolikus Egyhazzal. Nem ok terjeszkedtek, hanem a kereszteny allamok, amik ugye vilagi gittegyletek voltak. Meg a kozep es eszak-amerikai legrondabb meszarlasokat sem a papok, hanem a katonak, iletve sok esetben az indianok vittek vegbe az indianok ellen.

    A masik, amit ugy latszik eleresztettel a szemed elott, hogy ma mar nem nagyon talalsz olyan keresztenyt vagy zsidot, aki kizarolag vallasi meggondolasbol gyilkol, de a muzulmanok kozott ma is akad boven.
    Hogy jobban szajba ragjam, ennelfogva, ha egy zsido, vagy kerszteny akar bevandorolni Kanadaba, semmi bajom vele, tok mindegy az is, hogy milyen a bore szine. Lehet, hogy o, vagy a fia majd gyilkos, vagy mas koztorvenyes bunozo lesz, de legalabb nem vallasi indittatasbol.
    Ugyanezt nem lehet elmondani egy muzulmanrol es az utodairol, mert szinte biztos hogy vagy o, vagy a fia elobb-utobb „meg fogja latni a vilagossagot”.

    Azt is emlitettem mar, hogy ahogy nem akarunk nehany millio nacit behordani az orszagba, akarmilyen szepen is mosolyognak jelenleg, ugyanugy nem akarunk behordani muzulmanokat sem. Mert ugye oket is futi valamifele nem idevalo ideologia. Mi a kulonbseg szerinted az „old meg, vagy hajtsd rabigaba az osszes hitetlent” es az „”old meg, vagy hajtsd rabigaba az osszes nem-nemetet”?

    Ezt tenyleg olyan nagyon nehez megerteni?

  • Eleftheria

    Komolyan úgy látod, hogy a mai időkben ugyanannyi okod van félni a katolikusoktól, mint a muzulmánoktól?

  • Kedves Jani!

    Komolyan nem érted az eszmefuttatás logikáját, vagy szándékosan forgatod ki…? Bár végül is kit érdekel..

  • Moshe,

    az tény, hogy az egyház a középkori államokkal kibogozhatatlanul összefonódott, és az akkor elkövetett emberiség ellenes bűnök cinkostársa vagy egyenesen felbujtója, elkövetője volt ( inkvizíció, „eretnek”üldözések, „keresztes és más vallásháborúk, parasztlázadások vérbefojtása s más „apróságok” ). Úgy elég sokban hasonlítottak ezek a valóban létező iszlámista bűnökhöz. A lényeg, az hogy – Jani kedvéért is – ebből ugyanúgy NEM következik, hogy az átlagos keresztény alattvalók gyilkosok lettek volna, mint ahogyan ez más államhatalommal összefonódott vallásokba belekényszerítettek esetében sem.

  • Nem mellesleg minden vallás szent iratainak megvannak a 180 fokban ellentétes olvasatai…

  • Moshe,

    vigyázat, a szent szövegekből, a szövegkörnyezetből kiragadott idézetekkel, mert a Bibliában is van egy pár finoman szólva nem túl erőszakmentes epizód. Gondolom felesleges ecsetelni, hogy több évezred vallást értelmező irodalma azért született, hogy nehogy valami téves interpretációval szó szerint átveendőnek vegyék a leírtakat…

    http://www.kettosmerce.blog.hu/2015/12/06/kiakadtak_mennyire_durva_a_koran_pedig_valojaban_a_bibliabol_ideztek_nekik

    Más:

    az iszlámista török rezsim által amerikai emigrációba kényszerített Fethullah Gülen, a szunnita iszlám egyik legbefolyásosabb, mérsékelt vallási vezetője, aki hiszed vagy nem a szekularizmus, vallásközi párbeszéd, az ateisták elfogadásának híve… sőt, elítélte az Izrael provokálására indított „Mavi Marmara flottillát”….

  • A Mein Kampf-fal és a belőle következő politikai irányzattal való összevetés a fentiek miatt helytelen hiszen ebben az esetben értelemszerűen nem egy sok évszázados , sokféleképpen értelmezett vallási hagyománnyal van dolgunk. A nemzetiszocializmusban, mint totalitárius politikai ideológiában, nincs helye ellentétes értelmezéseknek… Az Iszlám Állam ( Da’esh/ISIS) és a nácik közé lehet párhuzamot vonni, de értelemszerűen a moszlimok igen kis hányada tagja ennek a politikai bűnszervezetnek ( talán éppenséggel kisebb hányada mint amennyi német, osztrák tagja volt az NSDAP-nek és szervezeteinek ).

  • Eleftheria

    Szerintem értem eszmefuttatásod „logikáját”, amikor a középkori kereszténység, illetve a nácik és bolsevikok tetteit veted össze a muzulmánok tetteivel és gondolkodásával. Eszmefuttatásodban – azon kívül, hogy a kereszténységet összemosod a nácizmussal és a marxista ateizmussal – azt felejted el, illetve ugrod át, hogy a katolicizmus és általában az európainak nevezett erkölcsi kultúra – evolúciós zsákutcákkal ugyan – de folyamatosan fejlődött és fejlődik. Mégpedig úgy, hogy a Bibliát nem kell hozzá átírni, elég csak helyesebben értelmezni. Viszont, a muzulmánok gondolkodásának és vallási reformjának nagymértékben gátja, hogy a Koránt nem mindig elég pusztán csak átértelmezni. Világosan kell látni, hogy a muzulmánok lényeges kérdésekben megrekedtek a középkorban..

  • Kedves Eleftheria!

    Nem akarlak elkeseriteni, de a Korannak es a Haditnak csak egy ertelmezese helyes, amit eppen akkor es ott a nagyvezir kitalal. Minden mas ertelmezest, illetve ertelmezot uldoztek es uldozni fognak – ha van ra lehetoseguk.
    Termeszetesen igazan apro dolgokon nem fognak annyira osszeveszni, hogy gyilkoljak egymast, kiveve, ha politikai okai is vannak.
    Pl. egy kivulallo szamara nevetseges a si’ita es a szunni torzsalkodas, hiszen gyakorlatilag ugyanaz az intolerans, vadembergittegylet mindketto.

    Ez az egyik legnagyobb baj veluk. Meg ha az egesz vilag muszlim lesz se lesz beke. Sot, akkor kezdodik majd csak igazan az ertelmetlen gyilkolaszas. Barkire ra lehet sutni Mohamed utan, hogy az illeto „hipokrita”. Mit gondolsz milyen buntetes var a hipokritara? Es ha az a hipokrita talal maganak eleg hivet, egesz jo kis haboru lehet belole.

    Engem nem zavar, hogy a nacizmus a fajelmelet es a „lebensraum” nelkul meg egesz jo kis mozgalom is lehetett volna, engem az „old meg, vagy hajtsd rabigaba az osszes nem-nemetet” es az eletter novelese masok karara piszkal, es nem csak a nacik, hanem a mohamedanok eseteben is ugyanez all fenn. Ebben tokeletesen egyformak.

    A megadott cikket elolvastam es egyike a tipikus pol.kor. zoldsegeknek. Nem neztem meg az Ujszovetsegbol szedett reszt, lehet ugy van, de a Mozes 5. konyvebol vett reszt „ertelmezve” forditotta itt valaki.
    Nem a no kezet kell levagni, hanem a ferfiet. Meg a Karoli is helyesen forditotta:
    ” Ha két férfi összevesz egymással, és az egyiknek felesége oda járul, hogy megszabadítsa az õ férjét annak kezébõl, a ki veri azt, és kinyujtja kezét, és megfogja annak szeméremtestét: Vágd el annak kezét, meg ne szánja szemed. ”

    En is kuldok neked par linket:

    http://www.raymondibrahim.com/2016/02/14/scientific-claim-christian-bible-more-bloodthirsty-than-quran/

    https://www.jihadwatch.org/2016/02/new-study-claims-that-the-bible-is-more-violent-than-the-quran

    ez hosszu:

    https://www.jihadwatch.org/2016/04/was-islam-really-more-tolerant-than-christianity

    Igy megy manapsag az agymosas, ami egybe akarja mosni a zsidokat, keresztenyeket es muzulmanokat.

    De az valoban igaz, hogy az 5. Mozesben van egy kisse tul veres parancs. Az Ujszovetsegben is van egy kisse tul veres fejezet.
    De mint mondam, manapsag mar nem latsz se zsidot, se keresztenyt masok fejet levagdosni, hacsak nem elmebeteg. De akkor sem azt uvoltozi, hogy „Jezusunk Nagyobb”, vagy „Mozesunk Nagyobb”.
    Mit gondolsz miert?
    (Ujabban mar rafogjak minden mudzsahedinre, hogy o elmebeteg. Legyen ugy elvileg. De akkor a zsido, vagy kereszteny elmebetegek miert nem kiabaljak hogy „Jezusunk Nagyobb”, vagy „Mozesunk Nagyobb”, mielott gyilkolasznanak?)

    Tovabbi problema, hogy meg mindig nem latod teljesen helyesen a Vatikan szerepet a kozepkorban. Voltak alkalmak, amikor egyes kiralyok valasztottak Papat.
    A spanyol kiraly is szinte allando vitaban allt a Papaval, hogy ki nevezze ki az Inkvicio fonoket Spanyolorszagban, es vegulis, majdnem 100%-ban a kiraly tette azt. Ami miatt inkabb vilagi intezmeny volt az, mint vallasos. Azaz politikai intezmeny, bizonyos emberek tonkretetelere.

  • Eleftheria

    Abban igazad van, mikor az ISIS-t a nácikhoz hasonlítod. De ide sorolhatod a marxizmus néhány vadhajtását is. A közös bennük az, amikor a civil lakosság ellen fordulnak.

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 2
    6:09 du.
    Csak neked Mossejó bajtárs..
    Hat-hat hónapokat éltem Iránban, Lybiában és Maroccoban, hármat Israelben. Hadd ne tőled fogadjam el a bemutatásokat, aki még életében nem élt közöttük, látott két Halal boltot Edmontonban, meg hallott néhány embert arabul fecsegni a Tim Hortons-ban.
    Ha vennéd a fáraddtságot és utánanéznél, hogy mi is volt a felállás- vezetők, politika, gazdaság- azon a környéken akkoriban, esetleg vitaképes is lehetnél, így nem vagy az. Te a kis edmontoni kuckódból osztod az észt, keresel a neten bármit, ami a theóriádat alátámasztja, miszerint minden muszlim potenciális gyilkos, vagy legalább is gyilkosjelölt. Tod, nagytudásu, azokat a keresztény és zsidóellenes mondatokat amiket kiragadnak a Koránból, az ortodox keresztény, illetve zsidó vezetők ellen irányult. Tod, akkorság az Arab-fél­szi­ge­tet egyfajta spirituális nyugtalanság kerítette ha­tal­mába. Az ara­bok érezték, hogy a Bizánci Birodalomban és a szászánida Per­­zsiában élö keresztények és zsidók vallása messze az ö po­gány hit­vi­lá­guk elött jár. Sokan úgy vélekedtek, hogy a zsidók és a keresztények va­ló­já­­ban az arab panteon Föistenét, Al-Láhot – akinek a neve egyszerüen „Is­tent” jelent – imádják, aki azon­ban a saját népéröl mintha megfeledkezett vol­na: nem kül­dött hozzá prófétát, és arab nyelvü szent iratokkal sem aján­dé­­koz­ta meg. A zsidók és keresztények pedig, a velük kapcso­lat­ba került ara­bokat gyakran kigúnyolták azért, mert az isteni aka­rat külön nem em­lé­ke­zett meg róluk. Arábia-szerte törzs törzs ellen küzdött, és az arabok kép­te­lenek voltak kilépni az egy­mást követö vérbosszúk ördögi köréböl. Nem ke­vesen vol­tak az olyan, a kialakult helyzetet aggodalommal szemlélö fér­fi­­ak, akik az arabságot elátkozott népnek gondolták, melyet a ci­­vilizált vi­lág kivetett magából, s melyet még az Isten is le­ve­gö­nek néz.Az üze­net, melyet Mohamed közvetített, nem hangzott túl bonyolultnak. Istenröl újat nem mondott, hiszen a kurajsiták nagy többsége már hitt abban, hogy – pont úgy, ahogy a ke­resz­­tények és a zsidók is tanították – a világot Isten te­remtette, és az utolsó ítélet napján az ö kezében lesz az emberiség sorsa. Mo­­hamed egy pillanatig sem gondolta azt, hogy új vallás alap­jait fekteti le. Nem akart egyebet, mint hogy felhívja az arabok fi­gyelmét a régi hitre, mely­nek középpontjában a társ nélküli Is­ten áll. Azokét az arabokét, akik­hez az Úr még sohasem kül­dött prófétát. Felemelte szavát a vagyon öncélú és önzö fel­hal­mo­zása ellen. Azt hirdette, hogy a pénzt meg kell osztani a sze­­gé­­nyekkel és rászorulókkal, és egy olyan társadalom fel­é­pítésén kell mun­kálkodni, ahol a gyengéknek és elesetteknek is kijár a tisztelet. Fi­gyel­mez­tette a kurajsitákat arra, hogy az út, melyen járnak, a pusztulásba vezet – ahogy azt a történelem már számos társadalom sorsán keresztül meg­mu­tatta –, hiszen minden lépésükkel a lét alapvetö törvényeit hágják át.
    Ez volt a fö mondanivalója az újonnan kinyilatkoztatott szent szöveg­nek, melyet Korán-nak (recitálás) neveztek, mivel a javarészt írástudatlan hí­vek – közéjük tartozott Mohamed is – az egyes fejezetek (szúrák) nyil­vá­nos recitálásain keresztül igyekeztek magukévá tenni tanításait. Tudod-e pl, hogy Ramadan idején egyszerűen kötelező ajándékot adni valakiknek, akik nálad szegényebbek? Sokhelyen hívja meg a tehetősebb muszlim a környék szegényeit a házába, ahol napnyugtától napkeltéig eteti-itatja őket, ajándékokkal halmozza el a családjaikat? Még a legszegényebb muszlim is talál valamit, amit elajándékozhat.
    Mikor kultúrálatlanságról beszélsz, akkor gondolj arra, hogy az első egyetemek az arab országokban, illetve Perzsiában létesítették, ott voltak az első jelentős könyvtárak, a csillagászatuk évszázadokkal járt Európa előtt, és pl a perzsák királya hirdetett először a világon vallásszabadságot. A kairói nagy könyvtárba jártak át okosodni a görög tudósok, az indiai, kínai gondolkodók. Rágódj ezen cseppecskét, és nézz utána a neten.

  • Kedves Falusi!

    Lehettel akar 50 evig is koztuk, ha problemaid vannak a tenyek es ideologiak megertese korul.

    Ugyanakkor nem talalod erdekesnek, hogy az osszes bekeharcos ugyanazokat a verseket idezi a Koranbol es a Haditbol a gyilkossagaikat megmagyarazando, amiket mi „gonosz” iszlam-kritikusok is allitolag a szovegkornyezetbol kiveve idezunk? Vajon mi lehet az oka?

    Azt a hosszu hulyeseget kar volt kimasolnod a cikkbol, mar olvastam elozoleg. Nem akartam vele foglalkozni, mert tul hosszu, csak nehany total idiotizmust idezek belole:

    ” Mo­­hamed egy pillanatig sem gondolta azt, hogy új vallás alap­jait fekteti le.”

    Na ja. Ezert mondta, hogy „irtsatok a hitetleneket, ahol eritek oket” es ezert tartotta a zsidokat a legrosszabb embereknek a Foldon. Csupan vissza akart terni a Judaizmushoz, igaz?

    ” Felemelte szavát a vagyon öncélú és önzö fel­hal­mo­zása ellen…”

    Na ja, amig muzulmanokrol volt szo, de meg azt is csak csinjan gondolta. Szinte mindenuk ami volt karavanok fosztogatasabol es az ellenuk harcolok kirablasabol szereztek.
    Tudod mit, elmegyek es en is kirablok nehany bankot, es aztan kijelentem, hogy a rablobandam minden tagjanak kijar a zsakmanybol egy embernek valo resz. Senki se legyen szegeny.
    Milyen meghato! Sirjunk egyutt!!!

    De ezen tul is, mar fentebb tobbszor is irtam, hogy engem nem erdekel az iszlam „vallas” valodi, de sajnos nagyon keves vallasi osszetevoje, amig terjeszkedni es gyilkolaszni akarnak. Ha majd lemondanak az eroszakossagrol, tanulnak toleranciat, akkor megbeszelhetjuk.

    Ez mar mas, de:

    ” Mikor kultúrálatlanságról beszélsz, akkor gondolj arra, hogy az első egyetemek az arab országokban, illetve Perzsiában létesítették,…”

    http://www.littleindia.com/life/7825-nalanda-the-world%E2%80%99s-first-university.html

    ” ott voltak az első jelentős könyvtárak, ”

    En hallottam valamit az alexandriai konytarrol, amit pont a bekeaktivistak egettek fol (es hiaba probaljak most rafogni a korai keresztenyekre).

    ” a csillagászatuk évszázadokkal járt Európa előtt, ”

    Miben?

    ” A kairói nagy könyvtárba jártak át okosodni a görög tudósok, az indiai, kínai gondolkodók. ”

    Gorog tudosok? Melyik evszazadrol beszelsz? Amikor mar a mai Gorogorszag is muszlim kezben volt, vagy az o-gorogokrol, amikor meg nem letezett iszlam?

    De megha valamit adtak is volna az emberi kulturahoz, tudomanyokhoz, muveszetekhez, akkor sem mossa le a vert roluk semmi es senki. Hitlerek is egesz jo kis haditechnikat hoztak ossze, amihez azert kellett tudni 1-2 dolgot a tudomanyokbol, nemde?

    A tobbi hulyesegre nincs kedvem most.

  • Kedves Jani!

    Egyetertunk. En epp azert nem vettem bele a komcsikat es cocjalistakat, mert nem akartam, hogy nagy siras-rivas legyen itt az elvtarsak reszerol (akik mar nem elvtarsak).

    De azoknak is kb. annyi helyuk van egy demokraciaban, mint a muzulmanoknak, vagy barki masnak, aki a demokracia ellensege.

  • Moshe,

    ha minden moszlim potenciális gyilkos, aki a nem-moszlimok és „eretnek” moszlimok ( persze ha vannak eretneknek nyilvánított moszlimok, akkor már eleve nem csak egy értelmezés lehetséges az iszlámon belül ) vérét akarja, akkor pl. Izraelben, miért szolgál számos moszlim a Tzáchálban… ( vagy éppen számos maghrebi származású a francia seregben, moszlim-amerikaiak az amerikai seregben és így tovább )? Egy részük ( arabok, közülük a beduinok többsége teljesít szolgálatot – külön beduin egység is van ) önkéntesként, viszont a cserkeszek ( ez utóbbi kaukázusi, török eredetű szunnita moszlim népcsoport ) ráadásul kötelezően sorozott alapon ( a drúz közösséghez hasonlóan ). Maguk a közösségi vezetők kérték, hogy terjesszék ki tagságukra a sorkötelezettséget, ezzel is jelezve, hogy elfogadják Izrael Államot…

  • jani,

    a marxizmusra hivatkozó vadhajtásoknak körülbelül annyi közük van a marxizmushoz, mint a római egyház viselt dolgainak, vagy éppen anakronisztikus dogmáinak ( különösen a második vatikáni zsinat előtti időkben ) Jézus tanításaihoz. A bolsevikok és az általuk létrehozott Szovjetunió egyébként minden lényegi elemben a marxi elvek mentén „működtek”. Nem véletlenül nevezik marxista kritikusok a szovjet-bolsevik rendszert államkapitalistának. Bár itt és most nem ez volt a téma.

  • Bocsánat, javítás: a Szovjetunió minden lényegi elemben a marxi elvek ELLENÉBEN működött…

  • Úgy látom itt a vita nagyon el ment a lényeg mellet. Én nem leszek olyan pollkorrekt mint Moshe. Ti „balosok” egy első unokatestvér házasságokból származó, elrovarosodott, iszlámmal fertőzött sáskahadat akartok minden áron menekülteknek bemutatni. Ezek azért mennek Európába, főleg 20-30 éves férfiak, hogy amikor beindul a támadás akkor bent is legyenek, ne csak kint. Az európai, főleg a nyugati emberek el vannak varázsolva, hipnotizálva az új „liberális” (avagy aberrálva) eszmékkel és úgy viselkednek mint a birkák akik nem vesznek tudomást arról, hogy hamarosan a farkasok prédájává fognak válni. Az, hogy mi volt régen vagy mi lesz a jövőben most teljesen lényegtelen. A fontos az, hogy most mi van. A világ összes vallása semmi másra nem való már mint agymosásra. Istenben nem hinni kell hanem tudni kell, hogy van és innentől kezdve egy hitnek se nincs sok értelme.

    Néhány csemege:
    „…a csillagászatuk évszázadokkal járt Európa előtt…”- hát persze, as sumeroktól maradt rájuk
    ” A kairói nagy könyvtárba jártak át okosodni a görög tudósok, az indiai, kínai gondolkodók. ”- hahaha…bullshit… az ógörögök a szkítáktól vették át a kultúrát, az indiaiaknak meg kíniaknak nem kellet szomszédba járni okoskodni, persze attól még járhattak oda olvasni.
    „…az iszlámista török rezsim által amerikai emigrációba kényszerített Fethullah Gülen, a szunnita iszlám egyik legbefolyásosabb, mérsékelt vallási vezetője, aki hiszed vagy nem a szekularizmus, vallásközi párbeszéd, az ateisták elfogadásának híve… sőt, elítélte az Izrael provokálására indított “Mavi Marmara flottillát”- no, innentől kezdve már gyanús az alak, szinte tiszta szabadkőműves

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 4
    12:12 de.
    Nem, Mossejó (semmi és seholsejó) koma, problémáid neked vannak. Elsősorban azzal, hogy képtelen vagy átlépni a saját szűkkörű picinrendűségeden, hogy a világ másképpen műxik, mint ahogy te elképzeled, vagy szeretnéd, hogy nem borulnak le az emberek a tehetséged, tudásod, írásaid előtt, nem kapsz elismerést, végteln tiszteletet, hódolatot. Ahogy te állsz hozzá a neked ellentmondók véleményéhez, a másként gondolkodók elképzeléseihez, a másfajta konzekvenciákat levonók hozzászólásaihoz, az nem más, mint egy tehetetlen, tehetségtelen, és sikertelen emberke toporzékolása.
    Javasoltam, hogy nézz utána a neten azoknak, amiket írtam. Írhattam volna azt is, hogy menj be egy könyvtárba, és vegyél ki néhány könyvet… Rádférne..

  • Szeretném a kedves figyelmet felhívni arra az apróságra, hogy a kezdeményező cikk erről szól ” Indul a Palesztín Fesztivál Ottawában ” Ennek pedig a legjobb akarattal is kevés köze van a hozzászólások zömében szereplő elmefuttatásoknak hacsak nem szabadegyetemi előadás sorozat volt a cél. Na persze minden témát csokorba lehet kötni, hacsak egy elenyésző kapcsolat is található közöttük. De vagyunk mi olyan talpraesett vitatkozók, hogy mindíg találunk okot arra, hogy egymásba szövögessük azt ami oda sem való.

  • ” …szinte tiszta szabadkőműves.” Na, sztárcsájld! Gyerünk, mondjuk ki azt a bűvös zsébetűs varázsszót…
    …csak nem vitte el a kiscica a nyelved…?

  • Kedves Eleftheria!

    Valoban vannak az amerikai hadseregben is muzulman katonak. Neha le is lovoldozik a tarsaikat. De kiserletezgetesre ez is jo. Csak az a szepseghibaja, hogy nem egy muzulman orszagban kiserletezgetnek veluk.

    Frankhonban nemregiben egy muzulman rendor (vagy talan katona?) megtagadta a szolgalatot egy zsinagoga elott. Vagy felt, hogy a tarsai lovik le, vagy sajat magatol felt, hogy meg a vegen bemegy es lelo nehany zsidot.

    A Cahal-ban tobbnyire a beduinok szolgalnak, bar hallottam nehany muzulman arabrol is. Ott is akadnak problemak, de kevesebb, mint Amerikaban.
    A beduinoknak valoban jobban tetszik Izraelt szolgalni, vagy legalabb elturni, mint valamifele muzulman uralmat. Gyuloli is oket eleg rendesen a tobbi muzulman.

    Eleg batrak az izraeli vezetok is, amikor masok eletevel jatszanak. Ok is szeretnek kiserletezgetni. En azt tartanam helyesnek, ha nem lennenek muzulmanok Izraelben. Persze, tudom, akkor Izrael is tul bekes lenne, es az ilyesmi turhetetlen a „baloldalon”.
    Talan azt gondoljak az izraeli vezetok, hogy a mindennapi gyilkossagok, vagy gyilkossagi kiserletek egysegben tartjak a zsidokat? Nem tudom, de valami nem teljesen stimmel.

    xxx

    Kedves Falusi!

    Nem allok le most szemelyeskedni, barmennyire is szeretned. Csak szeretnem felhivni a figyelmedet, hogy a valaszomban lathato volt, hogy utananeztem a net-en a felvetett kerdeseknek. Arrol nem is beszelve, hogy mar idestova 23 eve tanulmanyozom a mohamedan vallast es a tortenelmuket, csak a nyelvuket voltam lusta megtanulni.
    De azert koszonom a tanacsot!

    xxx

    Kedves Strachild!

    Szerintem a vadembereknek nem lesz szukseguk megtamadni Nyugat-Europa egyetlen orszagat sem. Elintezik mindet a mar bennlakok es a frissen jovok belulrol.
    Hallottad, hogy csak az utobbi negy napban 13 000 „sziriai” „menekult” erkezett Olaszorszagba Libiabol?
    Ha ilyen tempoban jonnek, plusz a helybeli szaporodas, talan 2030-ra minden nyugat-europai orszag igazhitu lesz.
    Lehet, hogy ha mar a kezukben lesz az angol es a francia nuklearis arzenal, akkor majd ratamadnak a kozep-europai allamokra, de nem hinnem, hogy barmelyik muzulman orszag merne tamadni jelenleg. No es akkor majd Orbant lefejezik a bekeaktivistak, mert kizarta oket. Ennek orulni fognak a magyar „baloldalon” annak dacara is, hogy az o fejeiket is levagdossak. Igazi magyaros osszefogas jelekent.

  • Alex
    2016 szeptember 4
    12:31 du.
    Majd megszokod..
    Bármiről lett-légyen is szó, kb a 15. hozzászólás magasságában már a zsidókról, Israelről, komenyistákról, nácikról és fujjabelemkijön liberálisokról folyik a csevej..
    Akkoris, ha az eredeti írás a termeszhangyák nemi életéről este meg magát..

  • Moshe,

    ne szívd mellre, de ennyi sületlenségtől az ember haja égnek áll…

  • Kedves Falusi!

    Nem ertettem pontosan mit akartal a csillagaszatrol szolo cikkel. A muszlimok egy helyen voltak megemlitve benne, az is csak azt tartalmazta, hogy a spanyolorszagi muszlimok az o-gorogok heliocentrikus vilagkepeben hittek.
    Ennek erdemes lenne jobban utananezned, mert Mohamed szerint a Nap egy forro toban nyugszik le a nap vegen. Nem csak a Koran, a Hadit is tartalmazza ezt. Nehezen lehetne rafogni erre a nezetre, hogy heliocentrikus.

    Tovabba erdemes lenne olvasgatnod egy kicsit Averroes es Avicenna eleterol (hogy csak a ket legnevesebb muzulman tudost emlitsem). Hanyszor csuktak oket bortonbe, vagy zavartak ki az orszagbol, mert veszelyesnek tartottak a tanaikat?

    A masodik link mar erdekesebb. Abbol is jol kitunik, hogy az europai kereszteny kulturanak nem kellett semmi segitseg a muzulmanoktol.

    Es meg mindig nem ertem mi van akkor, ha a muszlimok atvettek es apoltak egy ideig a kinai, indiai, perzsa, gorog, romai, zsido …stb… kulturakat?
    Ettol most a zsidok es a keresztenyek lesznek korunk terroristai?
    Ettol a kersztenyek tamadtak ra a muzulmanokra 1400 evvel ezelott, es utana?
    Ettol moderne valik a babonas Koran?
    Ettol toleransa valik az intolerans Koran?

    Azt akarod ezzel mondani, hogy csupan azert, mert akadt koztuk nehany irni-olvasni tudo az utobbi 1400 ev alatt, akkor be kell oket hordani millioszamra, akkor is, ha beintegralasra, valtozasra keptelenek, es nem is ohajtjak azt, legalabb feluk potencialis gyilkos es nemi eroszakot elkoveto, hogy a tobbi nyalanksagot ne is emlitsem?
    Vagy van valami mas, ennel sokkal magasztosabb oka is annak, hogy sajat magad es utodaid ellen agalsz?

  • Eleftheria
    2016 szeptember 4
    1:11 du.
    ” …szinte tiszta szabadkőműves.” Na, sztárcsájld! Gyerünk, mondjuk ki azt a bűvös zsébetűs varázsszót…
    …csak nem vitte el a kiscica a nyelved…?

    Leftykém, nincsen zs mert nem írtam oda és nem is volt szándékomban. Titeket ha kihagynak valamiből az a baj de ha meg említenek akkor meg az a baj. Ócska provokátor vagy.

    falusi
    2016 szeptember 4
    2:15 du.

    Kössz a linket, majd beleolvasok. Itt van neked is egy:
    http://szkszhu.szksz.com/vargacsaba_jeljeljel.pdf
    Kicsit eltart még lejön de nagyon jó olvasmány.

    Moshe,
    Már belefáradtam követni, hogy mennyi békeharcos jön viszont ezek tényleg készülnek valamire és nekünk az nem lesz jó. Sajnos gerilla harchoz tudnak fegyvert szerezni és ha ez bekövetkezik akkor sok szerencsét a patkányirtáshoz…

  • Még egy kis olvasni való Falusikám:
    http://www.rovasoldal.eoldal.hu/

  • Kedves Starchild!

    Azt konnyen lathatod, hogyan lehet harcolni egy demokratikus allamban a gerilla harc ellen.
    Mint Franciaorszag, vagy Anglia: Minden tamadas utan bejelenti a media es az allam, hogy „ennek semmi koze az iszlamhoz”, es hogy az elkoveto elmebeteg volt. Ausztraliaban mar rajottek arra is, hogy a bekeaktivista „feltekeny”.
    Es kis zaszlokat csinalnak az emberek, amire rairjak, hogy „en vagyok a …” es a pontok helyebe jon a legujabb tomegmeszarlas varosanak neve.
    Rendkivul hatasos modszer a terrorizmus legyozesere, nem mondanad te is?

    Kozben pedig lefegyvereznek minden gyaurt, mert a fegyverekkel van a baj, nem azokkal, akik elhuzzak a ravaszt. De hat ez teljesen normalis is „liberalis” korokben, mert a komcsi forradalomhoz egy fegyvertelen lakossag elengedhetetlenul szukseges.

    Nem emlexem, de ha Magyarorszagon elsz, verd a segged a foldhoz oromodben, hogy az Orban nem engedte be a vadakat Magyarorszagra, legalabb ezektol nem kell felned.

  • Sztárcsájld:

    Provokátor…? Nem én „szabadkőműveseztem” egy izraeli ügy kapcsán… Tehát mitől számít „szabadkőműves”-nek valaki és mi azzal a probléma…?

  • Eleftheria
    2016 szeptember 5
    2:57 du.

    Leftykém,
    Már megint valami ügyből való kimaradási komplexusban szenvedsz. Miféle izraeli ügy? Ott kezdődött a vita, hogy Chris volt olyan bátor, hogy palesztin fesztiválon evett és meg merte dicsérni a kaját. Belefogtatok a szokásos balos dumába, migráns simogatásba, meg minden olyanba aminek semmi köze az eredeti témához. Miért, mi a gond a szabadkőművességet összekötni Güllenenel? Nem-e nekik a céljuk a „szekuláris” (polgári magyarul), ateista, nemzetnélküli, nem nélküli(újabban), stb. társadalom?

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 5
    1:42 de.

    Moshe,
    Hát az elég gyenge még ami a franciáknál volt. Az csak olyan ízelítő. Ha ezek beindulnak csoportosan akkor nem így fog kinézni. Azt se kell elfelejteni, hogy ezek ingyen csinálják a cirkuszt a rendőrség, katonaság pedig fizetve van és csak azt teheti amire parancsot kap. Ezért nehéz felvenni a harcot evvel a csőcselékkel.
    Mellesleg nem élek MO-on, sőt még állampolgár se vagyok(még) viszont van egy kis tapasztalatom a balkáni háborúkkal kapcsolatban. Az a helyzet, hogy még a boszniai muzulmánok is irtóznak ezektől a vadaktól pedig elméletileg „testvérek” kéne, hogy legyenek…

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 4
    5:08 du.
    Hm.. A csillagászatról szóló írásban, mintha az egyimtomiakat, mezopotámiaiakat is említenének. Ha jól emléxem a földrajzórákra, mindegyik a közel-keleten található, arabokkal teli ország volt. Illetve Mezopotámia részben a Perzsa birodalom része volt.
    Érvként, és cseppecskét lekicsinylően vetetted ide, hogy ” Mohamed szerint a Nap egy forro toban nyugszik le a nap vegen.” Hm. Ez azéert nem semmi képzelőerő, ha mellétesszük, hogy sem írni, sem olvasni nem tudott.
    Averroes lehetne jó példa, de nem az. Már csak azért sem, mert semmiféle börtönbe nem csukták, viszont munkássága- amivel Jaakúb al-Manszúr bízta meg, nemigazán vált népszerűvé a muszlimok között. Igaz, ez már a XII. század, de nyilván Mohamed meghagyta a szúrákban, hogy Jaakúb al-Manszúr majd száműzze Marokkóba.
    Nekem rémlik valami Giordano Bruno nevü pali is, akivel Jóval humánusabban bánt el a művelt és kultúrált Európa. Őt máglyára küldték.. Akadtak még boszorkányok, szemmelverők, ördöggel cimborálók, az ő bűneiket is a legheresztényibb módon vizsgálták a papokból álló ítélethozók, mint vízpróba, tűzpróba, spanyolcsizma. Itt-ott előfordult a kultúrált európában, hogy nem barbár módon lefejezték a bűnöst, hanem Isten nevében karóba húzták, felnégyelték, lovakkal szakíttatták darabokra, kutyákkal tépették szét.. Mennyivel keresztényibb, és kultúráltabb megoldás. Avicenna valóban börtönt szenvedett, muszlim volt, de perzsa, és elsősorban orvos, filozófus, börtönbe sem a vallásmagyarázataiért, vagy reformjavaslataiért került. Neki nem kellett hullákat lopnia a boncoláshoz, hogy tanulmányozhassa az emberi testet, mint Leonardonak,- alig párszáz évvel később..
    A második link.. Olvass figyelmesebben.Javaslom újraolvasásra az 5,6,7 és 8. bekezdéseket..
    Ugyanis egyáltalán nem az derül ki belőle, hogy az európai keresztény kultúrának nem kellett a muszlim segítség..)Hogy televan a bakkancsom ezzel a muszlimozással…)
    „Es meg mindig nem ertem mi van akkor, ha a muszlimok atvettek es apoltak egy ideig a kinai, indiai, perzsa, gorog, romai, zsido …stb… kulturakat?”
    Énmeg azt nem, hogy ezt honnét vetted? Ugyanis sem az írásokban, sem az én hozzászólásomban ilyesmi nem szerepelt.
    Miért lennének akár a keresztények, akár a zsidók korunk terroristái? Vannak közöttük is terroristák, ahogy az arabok között is, de ettől még nem minden keresztény, vagy zsidó terrorista. Ezt próbálom -teljesen feleslegesen, és mindenféle eredmény nélkül-megértetni veled.
    A végére idapöttyentett marhaságaidra hadd ne válaszoljak.. Illetve annyit, lehet, meglep, arraság háború van, kb négyszázezer halottal (csak Szíriában) tízmillió földönfutóvá válttal.
    Mint mondottam volt, neked fogalmad nincs az arabokról, a helyzetükről, valamint humanizmusod elférne egy kollibri csőrében.
    Más. Más helyen írod, „Nem allok le most szemelyeskedni, barmennyire is szeretned.”
    MOST tényleg nem áltál le, viszont az elmúlt hónapokban mástsem tettél.
    Nü, ennyit éhgyomorra..

  • Sztárcsájld,

    elismerem, maga egy szabadkőműves szakértő…

  • Kedves Starchild!

    Csak nem Szerbiaban, vagy Horvatorszagon elsz?

    xxx

    Kedves Falusi!

    Jol emlexel a foldrajz orakon tanultakra, csak a tortenelemmel allsz egy kicsit hadilabon. Meg ha az arab es mezopotamiai nepek rokon nepek is lettek volna, az o-kori mezopotamiaiaknak vajmi keves kozuk volt a muzulmanokhoz, akik i.sz. 600 utan kezdtek csak elterjedni az Arab felszigeten. No es ahol megjelentek, ott rombolas es verfurdo kovette oket, akarcsak manapsag, mindenhol.

    Nem ertem az ervedet Mohamed irastudtalansagat illetoen. Csak nem azt akarod mondani, hogy mivel Mohamed nem tudott irni es olvasni, a Koran es a Hadit nem letezik? Vagy azt akarod mondani, hogy se a Koran, se a Hadit nem Mohamedtol szarmazik, hanem a korabeli irastudok hulyesegei vannak benne? Tehat akkor az mar nem lehet igaz, hogy a Koran (es ugye Mohamed) szerint a Nap a Fold szelen levo forro toban nyugszik le? Nem ertem mit akartal mondani evvel.

    No es bizony, Mohamed meghagyta a szurak-ban, hogy minden hipokritat vagy meg kell olni, vagy szamuzni. Ezert irtam mar tobbszor is, hogy naluk baromi konnyu ellenseget talalni. Eleg, ha a faszikam maskent ertelmez valamit, mint a nagyvezir, es maris ugrik a feje, vagy kirugjak, mint macskat szarni.

    „“Es meg mindig nem ertem mi van akkor, ha a muszlimok atvettek es apoltak egy ideig a kinai, indiai, perzsa, gorog, romai, zsido …stb… kulturakat?””

    ” Énmeg azt nem, hogy ezt honnét vetted? Ugyanis sem az írásokban, sem az én hozzászólásomban ilyesmi nem szerepelt.”

    Mas apologetaktol olvastam. Mar az is faj, ha mas muszlim-mentegetotol idezek, idezojel nelkul?

    Ugye nem gondolod komolyan, hogy a muzulmanok egyetlen kivegzesi modszere a lefejezes volt, es hogy nem szerettek halalra kinozni azt akit valamiert nem kedveltek? Szereny velemenyem szerint a muzulmanok semmivel sem voltak jobbak a kozepkorban, mint a keresztenyek. De meg ha kevesbe voltak rosszak, gonoszok, akkor sem menti oket semmi.
    Te azzal probalod elkenni a muszlimok barbarsagat, hogy masok meg barbarabbak voltak. Ez olyan gyerekes erv, amikor a Pistike azt mondja a tanitoneninek, hogy: „De tanitoneni kerem, a Janika is rossz volt!”

    Nem akarod az Istennek sem megerteni, hogy egyreszt a zsido es kereszteny „terroristak” szama elenyeszo a muszlim terroristak szamahoz kepest, masreszt se a zsido, se a kereszteny „terrorista” nem azert ol, mert az Istene ezt megparancsolta neki. A muzulman terroristanak viszont Allah megparancsolta a gyilkolaszast.

    Hogy novessze a szakalladat hosszura!

  • „palastin”?
    az mi?
    egy vicc ugye?olyan nep nincsen es soha nem is volt.

  • Eleftheria
    2016 szeptember 6
    1:25 du.
    „Sztárcsájld,

    elismerem, maga egy szabadkőműves szakértő…”

    Nem kell hozzá szakérteni, a cselekvések magukért beszélnek…szabadság, testvériség, egyenlőség…ismerős? Elég sokan belehaltak az elmúlt két-három században…

    Moshe Akiva
    2016 szeptember 6
    1:39 du.

    A szavaddal élve itt Oltárijóban élek már rég. Délvidékről jöttem valamikor….

  • Kedves Starchild!

    En nem vagyok szabakomuves, azert nem tanitok itt Edmontonban egy egyetemen. 🙂

    De annyit tudok, hogy ok nem ateistak. Sot! Elofeltetel a hozzajuk valo belepeshez, hogy hiszel az Istenben, az egy Istenben. Tehat zsidok, keresztenyek es muzulmanok lehetnek tagok. Valoszinu, hogy ha az ide iro muszlim-apologetak valoban szabadkomuvesek, akkor epp ezert probaljak meg osszemosni a tuzoltot a gyujtogatoval.

    Hogy tetszik neked Oltarilyo?

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 6
    2:27 du.

    „De annyit tudok, hogy ok nem ateistak. Sot! Elofeltetel a hozzajuk valo belepeshez, hogy hiszel az Istenben, az egy Istenben. ”

    Igen az egy Isten hit a napközis szint, mivel valahol el kell kezdeni. Igazából tudják hogyan működik a teremtő/teremtés és minket profánokat meg hülyítenek hittel,vallással, egyebekkel, már akiket lehet. Ha igazán el akarsz valamit rejteni akkor tedd ki, hogy mindenki lássa. Ők is ezt tették még régen mikor még jobban megvolt a tudás, manapság inkább csak szimbolikán keresztül „kommunikálnak” és az se már a tudásról szól csak arról, hogy mi vagyunk ez mögött is. Építészet, főleg templomok, szimbolika mind ugyanazt tudást közli veled csak kezet a szívre senki se látja amit kéne látni. Az mellett keményen benne vannak az ezotériában is és mint tudjuk azt is lehet használni úgy jóra mint rosszra. Én nem látom, hogy jó irányba haladna az emberiség és látható, hogy milyen szinten hülyítik az emberiséget. Nem a „közlegényekről” beszélek mert azok szintén el vannak vakítva és le vannak foglalva a jótékonyságokkal. Alapból nem lehet állítani, hogy rossz emberek főleg ha nincsenek tudatában, hogy miben vesznek részt. Ami nekem érdekes, hogy nem titok a létezésük csak a tevékenységük. Ha jót tesznek akkor meg miért titok? Ezekkel nem tudsz kezdeni semmit mert olyan hálózatba vannak beszervezve, hogy azt nem lehet kibogozni. A teremtésnek meg van a maga természetes folyamata és ha idővel az rossz irányba halad, akkor az meg fog semmisülni és újraindul a kezdeti állapotból.
    Milyen itt Oltárijóban? Hát kb épp olyan ködös mint az ország többi részén. Harc az élet és az adó egyre több vele együtt a rendszeren élősködők, megmondó emberek meg ami vele jár. Józan paraszti ész nem ismert errefelé.

  • Kedves Starchild!

    En pont az ezoterikus marhasagok miatt nem leptem be hozzajuk, na meg azert, mert kiveteleznek egymassal. Nekem meg csak azert nem kell egy jo allas, mert kozejuk tartozom. Az ilyesmit nagyon utalom.

    Hogy a jot miert nem hangoztatjak? Nem vagyok benne biztos, de pl. a Judaizmus szerint is az az adomany a legertekesebb, amit nevtelenul adunk. Ritkan latsz zsidot dicsekedni, hogy o mennyit ad, vagy adott.

    „Orulok” hogy Oltarilyo is olyan mint Alberta. 🙂
    Mondjuk itt valamivel kevesebb kod van, kiveve, ami a politikusok korul van. Az NDP elhatarozta itt is, hogy olyan alaposan gyeprevagja Albertat, hogy 10 generacion at se lehet majd rendbetenni.

  • falusi,
    nem díjazom a „termeszhangyák nemi életére”hivatkozásodat.Ezt egy az egyben tőlem plagizáltad.Nos,adok mégegy plagizálni való szöveget mindenki számára:”Nem minden muzulmán terrorista,de minden terrorista muzulmán”.Ezt aztán forgathatjátok jobbról balra és balról jobbra.A tényekkel nehéz vitatkozni.

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 6
    3:38 du

    Az ezotéria nem rossz dolog, sőt igen hasznos ha jóra használják mert amúgy meg vissza tud harapni, de nagyon.

    „Hogy a jot miert nem hangoztatjak? Nem vagyok benne biztos, de pl. a Judaizmus szerint is az az adomany a legertekesebb, amit nevtelenul adunk. Ritkan latsz zsidot dicsekedni, hogy o mennyit ad, vagy adott.”

    Ez igaz de más se dicsekszik vele ha tiszta szívből adta, hacsak nem azért mert valamit vár cserébe. Nem hinném, hogy ez annak a függvénye, hogy ki hova tartozik hanem inkább egy magától megvilágosodott ember minősége.
    Itt ha kicsit belenézel jobban a dolgokba akkor meglátod, hogy minden jól menő korporáció „adakozik” és felhasználja az alkalmazottakat adakozásra és gyűjtésre. Ha tovább kötöd a szálakat akkor arra is rájössz, hogy mennyire összejátszanak a biztosítók és pl. az „ingyenes” egészségügy. Aztán arra is rájössz, hogy az egészségügy egyáltalán nem arról szól, hogy téged meggyógyítson. Az összeszedett pénzeket olyan kutatásokra fordítják amely soha nem hoz eredmény vagy nagyon nehezen félmegoldást de természetesen sok embernek jó és kényelmes munkahelyet biztosít. Szóval nagyon piszkos biznisz lett már ez a jó akarás….minden korporáció amely támogat egy „jó ügyet” annak érdekes módon mindig jól megy az üzlet. Ez már korrupció szagú. Persze az ember ha eladja a lelkét akkor részt lehet ebben venni és lehet általa jól megélni. Szerintem ünnepeld meg azt a napot amikor nemet mondtál nekik mert valószínű az volt az egyik legbölcsebb döntésed.

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 6
    1:39 du.

    Nü, akkor nézzük a történelmi Mezopotámiát..

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Mezopot%C3%A1mia
    Szal, aszondod, az arabok csak a hatszázas évektől.. Ennek cseppet ellentmond, hogy a területen nagy számban éltek Akkádok
    Amoriták, Amurrúk, Arámiak, Asszírok,Kháldok, Gutik.
    Kassúk.
    Tegyem hozzá, az arabok egyisten hite, (Allah) Nem a hatodik századtól eredeztetett, hanem vagy háromezer évvel előbbről.
    Mohamed irástudatlansága úgy jött a képbe, hogy te a tudatlanságát óhajtottad volna bizonyíta a Nap tóban való nyugvásával. (Ha ezt egy költő írta volna, csodaszép metafórának lehetne tekinteni). Hogy te mire következtetsz, az a te dolgod, így azt az ovodás kérdést, miszerint”Csak nem azt akarod mondani, hogy mivel Mohamed nem tudott irni es olvasni, a Koran es a Hadit nem letezik? Vagy azt akarod mondani, hogy se a Koran, se a Hadit nem Mohamedtol szarmazik, hanem a korabeli irastudok hulyesegei vannak benne? Tehat akkor az mar nem lehet igaz, hogy a Koran (es ugye Mohamed) szerint a Nap a Fold szelen levo forro toban nyugszik le? Nem ertem mit akartal mondani evvel.” Az utolsó mondat egyben a válasz is, nemérted.. Hát..így jártál.
    „Mas apologetaktol”.. Akkor ezt velük kéne megbeszélned.
    Írod még, hogy én mivel próbálom mentegetni a muszlimokat..
    Idesdrága galambocskám, Mossejó bajtárs..Te tényleg murvára nem vagy képben. A terrorista, a gyilkos, teljesen mindegy, hogy arab, muszlim, keresztény, budhista, zsidó, vagy krisna hívő.. Bűnhődjön mindegyik a tettéért. Viszont határozottan tiltakozom az ellen, hogy skatulyázva legyenek, hogy a hároméves gyerektől kezdve, egészen az aggastyánokig minden Allah-hívőt potenciális gyilkosnak tartsanak. Valahogy nem emlegeted megbotránkozással az euróbában megesett háborúkat, területfoglalásokat, a lefejezéseket, a foglyok kiírtását, a Szent Bertalan éjszakát, Cromwellt, Stuart Máriát, Erzsébetet, Rettegett Ivánt, és még lehetne sorolni. Pedig ez is a középkor.Azt sem, hogy Árpád utódai végigrabolták, gyilkolták európát, amit ma választékosan „kalandozások korának” hívunk. Az egy olyan világ volt. Tökmindegy, hogy európában, ázsiában, vagy afrikában élő népcsoportokról beszélünk, mindenhol háborúk, gyilkosságok, rablások.
    Szal, ne gyere nekem ezzel az 14OO éves arab terrorizmussal, mert hazugság. Sem jobbak, sem rosszabbak nem voltak a világ más népségeihez viszonyítva.
    Az olaszokat sem Caligula vagy Nérón keresztül ítéli meg a történelem.

  • Hamáneccer szabadköművesség..
    Itt egy kb tízéves írás a Hit és Mágia c. kiadványból.
    Remélhetőleg elrendez egy-két dolgot a fejekben..

    http://www.hagiosz.net/?q=szabadkomuves

  • gyuri10
    2016 szeptember 6
    3:45 du.
    Még azis lehet. Bár a vöröshangyák nemi életét, és a cserebogarak halhatatlanságát már vagy ötven évvel ezelőtt leírtam..
    Ps. Nemtudtam, hogy a Vörös Brigádok, a Bieder-Mayer csoport, a norvég idióta, vagy az Oklahoma City bomber, Timothy McVeigh muzulmánok voltak..
    (Ps. Hogy mit díjazol, meg mit nem, az magánügyed. Hogy ez engem cseppet sem érdekel, az meg az én magánügyem..)

  • falusi
    2016 szeptember 6
    5:52 du.

    Falusikám,
    Kössz a linket. Sajnos ez is csak egy mainstream bullshit a sok közül….már csak azért is mert a Vatikán az egyik legbefolyásosabb páholy. Nem tűnt fel?

  • falusi,
    lehet,hogy a neo náci,kommunista és közönséges őrültekkel igazad van.Én a mostani szervezett terroristákra értettem.De ha ők számotokra különbek,mint a Bader-Mainhoff(nem Bieder-Mayer bútor stílus) vagy a vörös brigádok az pedig legyen a ti magán ügyetek. Legyetek boldogok velük.Ez viszont engem nem érdekel.

  • Starchild
    2016 szeptember 6
    11:09 du.
    Van annyira hiteles, mint a világot uraló és igazgató összeesküvés-elmélet..

  • gyuri10
    2016 szeptember 7
    8:24 de.

    Úgyvan. Bader-Mainhoff. Tudd be a frissenszerzett focisérülésem gyógyítgatásából kifolyólagos pálinkakúrának.
    Lehet, meglep, de a magánügyünk volt eddig is.
    Független attól, hogy ez téged érdekel, avagy sem.

  • Starchild
    2016 szeptember 4
    5:33 du.
    Bocs, de ilyesmiktől eccerűen agyfaszt kapok.. 😀

  • palastina was a 100 % invented people and country. NEVER existed nowhere………

  • Kedves Falusi Profeta!

    Jol van na, akkor nem mondom, hogy nem ertem miert irsz olyan dolgokrol, amiknek semmi koze a temahoz. Inkabb csak azt mondom, hogy mar megint az okori mezopotamiai nepekkel jottel elo, akiknek semmi kozuk a muzulman arabokhoz.
    Itt a muzulman szon van a hangsuly. Miert nem a kamcsatkai nepeket sorolod fel az idoszamitas elottbol?

    ” Tegyem hozzá, az arabok egyisten hite, (Allah) Nem a hatodik századtól eredeztetett, hanem vagy háromezer évvel előbbről. ”

    Koszi! Neha jol jon egy-egy jo rohoges. Ez minimum a honap vicce, de lehet felterjesztem majd az ev viccenek is.
    Ha csak valaha is vetted volna a faradtsagot es elolvasod a Korant (rovid konyvecske) abban tobb tucatszor latod, hogy Mohamed elvtarsnak az nem tetszik, hogy az arabok politeistak. Al-Lah a Hold isten volt.
    De leginkbb az tetszik, hogy ezek szerint profeta vagy te is. Latod a multat es a jovot is. Ugyanis Mohamed es tsai annak idejen eleg rendes „munkat” vegeztek, ahogy eltakaritottak minden konyvet, feljegyzest okori Arabiarol. Tobb konyvet is olvastam az arabok tortenelmerol, minden tortenesz azt mondja, hogy joforman csak regeszeti leletekbol lehet kovetkeztetni az arabok Mohamed elotti tortenelmere, de szerencsere itt vagy te Falusi Profeta, aki ismeri az arabok 3000 eves tortenelmet, mielott muzulmanok lettek volna.
    Megadnad a Lotto Max-hez a nyertes szamokat?

    ” Mohamed irástudatlansága úgy jött a képbe, hogy te a tudatlanságát óhajtottad volna bizonyíta a Nap tóban való nyugvásával. (Ha ezt egy költő írta volna, csodaszép metafórának lehetne tekinteni). ”

    Es milyen csodaszep metafora az is, hogy tevehugyot kell inni bizonyos betegsegek gyogyszerekent!
    Szaud Arabiaban nemreg lecsuktak egy tevehugy boltost, mert a sajat hugyat arulta az igazhitueknek. Ez is csak azert, mert Mohamed ugy gondolta, hogy az jo gyogyszer.

    Mellesleg Mohamed annak idejen ilyet is szolt a Koranban:
    „A legtobb kijelentes a Koranban egyszeru nyelven van irva, hogy ertsetek, es az egyszeru ertelmet tartsatok be. Vannak a Koranban allegoriak is, de azok ertelme rejtett az ember elott, csak Allah tudja. Csak olyanok keresik az allegoriak ertelmet, akiknek perverzio van a szivukben.”
    Tehat a Nap lenyugvasa, a tevehugy es meg sok mas babonas, tudatlansagol eredo baromsag, mind szo szerint ertendo, vagy sehogy. (Mellesleg nincs a Koranban egy arva metafora, vagy allegoria, csak nehany ertelmetlen mondat.)

  • Falusi Profetanak a masodik resz:

    ” A terrorista, a gyilkos, teljesen mindegy, hogy arab, muszlim, keresztény, budhista, zsidó, vagy krisna hívő.. Bűnhődjön mindegyik a tettéért. Viszont határozottan tiltakozom az ellen, hogy skatulyázva legyenek, hogy a hároméves gyerektől kezdve, egészen az aggastyánokig minden Allah-hívőt potenciális gyilkosnak tartsanak. ”

    Tehat akkor Kanadanak jol jon, ha behordunk 10 millio nacit? Hiszen van koztuk sok gyerek, oreg es no, sot sokan kozuluk nem is gyilkosok, tehat nem lehet egy kalap ala venni oket! Ugye ezt mondod?

    Meg mindig kellemesen elsiklasz ama kenyes teny mellett, hogy manapsag csak muzulmanok terroristak. Viszont beloluk van boven. Ha az Izraelben mukodo tobb szaznyi terrorcsoportot nem is szamitom, van a vilagon tobb tucatnyi muzulman terror csoport. Hany kereszteny, vagy zsido terror csoportot ismersz? Legyszives sorold a neveiket.
    Az, hogy a komcsik, nacik, anarchistak ugyanolyan bunkok voltak regebben, mint a muzulmanok nem menti a muzulmanokat. Ezt szandekosan nem akarod eszrevenni, vagy tenyleg nem erted?

    ” Valahogy nem emlegeted megbotránkozással az euróbában megesett háborúkat, területfoglalásokat, a lefejezéseket, a foglyok kiírtását, a Szent Bertalan … Az egy olyan világ volt. Tökmindegy, hogy európában, ázsiában, vagy afrikában élő népcsoportokról beszélünk, mindenhol háborúk, gyilkosságok, rablások. ”

    Nem lehet, hogy azert nem emlegetem, mert az europai feher ember ma mar nem csinal ilyesmit – legalabbis nem azert mert a vallasa mondja neki, hogy csinalja? Mint mar irtam nem orvendek a koztorvenyes bunozoknek, de legalabb oket nem hajtja valami izmus.

    ” Szal, ne gyere nekem ezzel az 14OO éves arab terrorizmussal, mert hazugság. ”

    Probalj meg utanaolvasni. A kb 1400 eves tortenelmuk soran mindossze 2 vagy 3 ev volt, ami bekeben telt el. A haboruk minimum 99%-at ok kezdtek masok ellen. Persze neked a haboru nem szamit terrornak.

  • Kedves Starchild!

    Az adakozas koruli esetleges stiklikhez nem ertek.
    Ha egy atlagpolgar adakozik, o az osszeg 10%-at le tudja irni az adojabol itt Kanadaban.
    De vannak ugynevezett foundation-ok, amiket gazdag bacsik es nenik tartanak fenn, ok altalaban konyvtaraknak, operahazaknak, szinhazaknak, korhazaknak …stb… adnak penzt es nem is keveset. De azt nem tudom, hogy ok is csupan a 10%-at irhatjak le az adoikbol, vagy tobbet.

    Nekem inkabb az nem tetszik, hogy az ugynevezett „political contribution”-t 100%-ig le lehet irni az adobol.
    Ha tehat adsz 10 milliot az egyik politikusnak a valasztasokkor, az a politikus nem csak siman a zsebedben lesz, hanem meg adot sem kell fizess.

    Mellesleg, en jotekonysagi cegnek dolgozom. Az elozo ceg ahol dolgoztam is az volt. Ez az uj valamivel jobbnak latszik, de az elozo csak siman egy onfenntarto gittegylet, szinte semmit sem csinal azoknak, akiknek allitolag segit. Az viszont egy kicsi gittegylet, evi par millios budget-el, amit az elnok, a 10 alelnok, a 20 manager es az az egy pesky kis melos szepen fel is el szepen.

  • falusi
    2016 szeptember 7
    12:38 du.
    Starchild
    2016 szeptember 4
    5:33 du.
    „Bocs, de ilyesmiktől eccerűen agyfaszt kapok.. :D”

    Legalább jól megy majd a fejedhez… 🙂

  • Kedves Barlev!

    De a molesztinok valos! Szeretnenek egy Molesztinat is.
    Ha az izraeli bolsikon mulna, mar lenne is.

  • Moshe Akiva,
    megvígasztallak,hogy „izraeli bolsi” igen kevés van.Akad néhány megvezetett barom,de számszerüen ez a nép egészséges.Jó életösztönnel a nagy többség.Itt ezek a birkák nem rúghatnak labdába. Egyébként ma repítette hírül a nagyvilág és Izrael médiája is, hogy a nagy béke és molesztína álmodó iszlámnáci abu mázen ifjabb korában KGB ügynök volt Damaszkuszban és Moszkvában kapott doktorátust a cholokauszt tagadási disszertációjára.Nos…ezzel kell nekünk tárgyalni?!A falusiak meg nyugodtan védjék csak az iszlámnáci megszálló hadsereget. Őket Te nem fogod meggyőzni és nincs is rá szükség,mert szavuk alig ér kevesebbet,mint a tavaji naptáron az idei légyszar.

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 7
    2:42 du.

    Moshe,
    Látod te a lényeget…kár, hogy olyan messze vagy. Szerintem volna témánk…

  • Kedves Gyuri!

    Szerencsere igazad van. De az a kb 1000-1500 idiota borzalmasan zajos es nem hinned el, hogy milyen nagy port vernek fel vilagszerte.
    Ne is mondjam, hogy minden zsidogyulolo Europaban es az amerikai kontinensen oket idezgeti minden nap, naphosszat.

    Gebedjek meg, ha ertem miert jo ez az izraeli allamnak, de valamiert megturik ezeket a hazaarulokat. Pedig gyakorlatilag haborus allapot van fenn, ha mas nem Sziriaval, es mint olyan, minden hazaarulot fel lehetne huzni az elso lampavasra.

    Ugyanakkor, ma mar Izrael es Anglia eseteben semmi sem lep meg, minden nap sikerul mindket felnek tullicitalni az elozo nap baromsagat. (Szerinted kulon fizetnek ezert nekik?)

  • Kedves Starchild!

    Minden bizonnyal jol ellennenk par oraig a kedvenc ettermemben es idehaza. Ha megprobalsz erre jarni okvetlenul irj es jol el fogunk dumcsizni az issue-krol. 🙂
    A privat email cimem: [email protected]

  • gyuri10
    azert a salom aksav es mas ilyen fergek aki kinyalnak haniyeh segget mis sajnos letezhetnek buntetlenul izraelben.
    -erdekes hogy az belefer a nagy demokraciaba.
    a KACH miert nem?-/ khana chai a gyemgebbek kedveert/-

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 7
    2:25 du.

    Idezsdrága jótezsvérem Mossejó (ittsejó, ottsejó sehounsejó) bajtárs..
    Ládde, az a sok hülye theológus évszázadokon keresztül kevert-kavart, okosodott, hozzáolvasott, meg következtetett, pedig mennyivel egyszerűbb lett volna megvárni a te érkezésedet, hogy helyrerakj néhány dolgot.
    Ilyen pölö a Mezopotámiában őshonos sémi nyelv. Elképzelhető, hogy kínaiba oltott pirézek voltak, de ennek a valószínűsége leginkább a zéróhoz tendál.
    Te – kiskaput keresve- közlöd (most) hogy a muzulmán szón van a hangsúly. Érdekes. Én azt hittem eledigg, hogy az arabokról, a vallásuk kialakulásáról, történelmükről, a közelkeleten betöltött szerepükről folyik a csevej.
    De lépjünk tovább.
    Örülök, hogy sikerült némi örömködést kicsikarni vigyorgásilag.. Most hadd hervasszam le egy cseppet a mosolyt az arcodról..
    Ezek a hülye theológusok olyasmiket állítanak, hogy Ábrahám nemvolt zsidó.. Most mondd!! Mer’hogyám állítólag olyan, hogy zsidó, akkoriban még nemis létezett. Semitának semita volt, Sém gyermekeként.. (Héber szintén Sém leszármazottja.)
    Állítólag a Teremtés könyve írja le, amely szerint Ábrahám az izraeliták, az ismaeliták (arabok), a midianiták és az edomiták ősatyja. Terah (vagy Terach) fia volt, Nákhor és Harrán testvére. A zsidó hagyomány szerint ő az egyistenhit megalapítója. Nü, a helyzet az, hogy Ábrahám megjárta a Hadak Útját.. Miután feleségül vette Sárát, járt-kelt cseppecskét a világban..
    Közben fura dolgok esték meg magukat. Mennek a viták arról is, hogy Ábrahám a khaldeai Ur városából származott-é, – ez dél-mezopotámiában volt,- ám más theológusok szerint az észak-mezopotámiai Urfáról van szó. Végülis, harcolászásunk szempontjából huszadrangú. ( Mondjuk azis, hogy vándorlásai során néhányszor férjhezadta Sárát,akit a testvérének mondott, aztán egy idő után kitudódott, de mindíg megoldotta valahogy, hogy mehessen tovább Isten hírével, Sárával, meg a kapott értékekkel..A Teremtések könyvében olyasmiket írnak, hogy Ábrám Ai és Béthel között telepedett le népével együtt, de az országot hamarosan aszály és éhínség sújtotta. Ezért Ábrám arra kényszerült, hogy délre, Egyiptom földjére vezesse népét az éhhalál elől. Mivel Szárai igen szép nő volt, Ábrám arra kérte, hogy mondja testvérének magát, mert így elkerülhetik, hogy az egyiptomiak megöljék őt, és erővel elvegyék Szárait.
    Mikor Ábrám és népe a fáraó elé vonult, az egyiptomi hercegek valóban felfigyeltek Szárai kivételes szépségére, és elhalmozták Ábrámot ajándékokkal és kinccsel, hogy megnyerjék tőle a szépséges lány kezét. Ezek után Szárait „elvivék a Fáraó udvarába”, vagyis feltehetőleg az uralkodó háremébe. Az Úr azonban haragra gerjedt, és nagy csapásokkal sújtotta a fáraót és országát a házasságtörés miatt. Az uralkodó ekkor döbbent rá, hogy Szárai Ábrám felesége. A fáraó úgy döntött, hogy Ábrám és népe minden Egyiptomban szerzett javával együtt elhagyhatja a birodalmat, hogy a végzetes csapásokat elhárítsák. Ez mondjuk megismételte magát Gérárban is, Abimélek királlyal.. Abimélek feleségül is vette Sárát.. Az Úr meg megjelent esmeg. Abimélek meg megpakolta Ábrahámot és családját mindenfélékkel, szolgákat, jószágokat, főszereket ajándékozott nekik, és megengedte, hogy Gérár földjén bárhol letelepedjenek..)
    De nézzük a lényeget.
    Sára magtalan volt, Ábrahám pedig már nemigazán volt a régi peckes, így egyre kilátástalanabbnak látta az Úrral való egyezségének a beteljesedését )
    Nü, itt jön a képbe Hágár, Ábrahám második felesége, Ismael anyja.. Sára, bár tudomásulvette, hogy a szolgálója Ábrahám felesége lett, viszont ott tett keresztbe, ahol csak tudott, lehetetlenné téve Hágár életét. A kishölgy megszökött a sivatagba, ahol meglátogatta őt az Úr angyala és igéretet tett, hogy gyermeke hatalmas nép őse lesz, de vissza kell térnie úrnőjéhez, és tűrnie a megaláztatást..
    Ábrám 99 éves volt, amikor megszületett közte és az Úr között a szövetség, miszerint Ábrám megfogadja az Úr tanításait, és ígéretet tesz arra, hogy követőit körülmetélik. Ez a szokás mind a mai napig fennmaradt a zsidók és a muszlimok között. Cserébe az Úr ígéretet tett rá, hogy Szárai teherbe esik, és fiúgyermeket szül, akinek neve Izsák lesz. Az ő tizenkét gyermeke pedig nagy nemzetté fog válni.Az Ószövetség körülmetélkedési szövetségnek is nevezi. A szövetség megpecsételésére Ábrám neve Ábrahámra, Szárai neve pedig Sárára változott.
    Sára és Ábrahám közös gyermeke pedig megpecsételte Hágár és Ismáel sorsát Ábrahám táborában. Sára arra kérte férjét, hogy küldje el az egyiptomi szolgálót és gyermekét. Ábrahám az Úr tanácsát meghallgatva kenyeret és vizet adott Hágárnak, majd elbocsátotta őt táborából.
    Hágár és Ismael vitte magával az Ábrahámtól tanult egyistenhitet.
    Innét eredeztetik a háromezer éves arab egyistenhit..(Ja, nemmontam.. Hágár egyiptomi volt..)
    Mondád, Al-lah a Hold istene volt..
    Megintcsak ott tartok, hogy azok a hülye nyelvészek nem vártak meg téged, hogy ne kelljen keresgélni az ősi nyelvek között..
    Mert ilyen baromságokat írnak, hogy „A Korán, illetve a korai iszlám hagyomány, az arabságon belül említ egy mind a zsidó, mind a keresztény tradíciótól független, kizárólag Allahban hívő, monoteista közösséget, akiket hanifoknak nevez, illetve a Korán többször is úgy hivatkozik Allahra, mint akinek mindenhatósága a korabeli arab tradícióban is evidencia lenne. Mindazonáltal Allah kereszténységen és zsidóságon kívüli monoteista felfogására utaló forrás a pre-iszlám időszakól a Koránon kívül nem áll rendelkezésre, ilyen módon kérdéses, hogy ténylegesen létezett-e ilyen közösség. (Bonyolítja a kérdést, hogy a Korán Ábrahámot is ilyen hanifnak tekinti)Bár a köztudat az Allah kifejezést általában az iszlámhoz kapcsolja, a szó a pre-iszlamikus időszakban is a teremtő Istent, istenséget jelölte az Arab-félszigeten, a zsidók, keresztények, illetve a politeista és monoteista arabság körében. A politeista arab vallásban Allah, mint világot teremtő főisten szerepelt, mindazonáltal számos más istenséget és félistent tiszteltek. (Megint ez a murva Mezopotámia, ahol neméltek arabok..) Mezopotámia leggyakoribban használt nyelve a sémi volt..
    Most mondd!!

    A második adag prófétázásodra már előzőleg elmondtam a véleményemet, a gittrágás meg nemigazán kedvenc időtöltésem..
    Ps. Ez a prófétázás teccik. Csaknem annyira eredeti, mint a cuclijalista. Igaz, azt smittelted, de kicsire nem adunk. Te tényleg egy igazi Humor Harold vagy. Kár, hogy nem korábban születtél. Ilyesmikkel osztatlan sikered lehetett volna negyvenháromban a rendőrbálon.

  • Falusi

    „..A terrorista, a gyilkos, teljesen mindegy, hogy arab, muszlim, keresztény, budhista, zsidó, vagy krisna hívő.. Bűnhődjön mindegyik a tettéért.”

    Szép gondolat. Az a probléma vele, hogy akit te vagy én terrorista gyilkosnak tartunk, arról mások nem így gondolják.

    http://mult-kor.hu/szobrot-kapott-princip-a-szarajevoi-merenylet-evfordulojan-20150629

  • barlev,
    minden szavadban igazad van.Abban is amit kérdezel.A választ csak azért nem írom ide,amiért az avi ben giora nevű hazátlannak sem írok be felvilágosításokat vagy javításokat.Pedig neki még csak igazat sem tudok adni semmiben.Ne folytassuk ezt a témát, ellenségeink felvilágosítására és élvezetére.Ezeken a kérdéseken néha én is elmélázok,pedig már elmult azóta kb. 35 év.

  • Moshe,
    lehetőleg ne gebedjél meg.Nem kell megértened,hogy miért tűrjük meg ezeket a belső ellenségeket.Szerintem a „szent demokrácia” nevében és azért is mert mifelénk a lámpavasat nem használjuk az utca söprésre.Ha majd a demokrácia felfalja önmagát–és fel fogja falni–,akkor el fognak tünni a mi szégyenfoltjaink is.Legalább is kushadni fognak,mint sz@r a fűben.Egyenlőre,mint mindenhol a világban nálunk is tombol a média.Persze nem sok birka eszi a zöldségüket.

  • Starchild
    2016 szeptember 7
    2:46 du.
    Pedig neked sem ártana.. Legalább lenne valamid, ami aggyal kapcsolatos..

  • Falusi, Moshe, abba ne hagyjátok, ritka hogy szórakozva tanulhat az ember. 🙂

  • Drága Jó falusi,
    nem eléggé elitélhető szokásomtól eltérően,elolvastam az egész teológiai disszertációdat.Igaz vagy nem azt majd a mindenttudor Tanarúr osztályzására bízzuk.Ha ezzel valamiféle bizonyítékot kerestél arra,hogy kik a terroristák vagy kinek volt kurva az anyja azt nem akarom elárulni neked,mert semmi szín alatt nem szeretnélek megsérteni.Ezen túlmenően,bár nem írtad be,hogy Szárá kilencven éves korában szülte Jicchákot,tehát feltehető, hogy ugyan az a Szentlélek szállta meg amelyik a Szűz Anyát.Ha ezt 1943-44 ben a hűségházában figyelembe vették volna,akkor bizony levették volna a keresztről a nazarénus Rabbit is és Anyástól a MÁV segedelmével bevagonírozták volna. Irány:Auschwitz.Ez is nagyon kacagtató lett volna.Igazad van. Ezekhez a dolgokhoz valóban fejlett humorérzék kell.

  • Felettébb érdekes, hogy a rómaiak által elnevezett provinciában a semmiből időközben palesztinok keletkeztek! Ez akkor most csúsztatás vagy gyenge hazugság? Valami itt kurvára nem stimmel!

  • Kedves Jani!

    Az mar regi keletu mondas, hogy „az, aki nekem terrorista, masnak nemzeti hos”.

    Ezt el is lehet mondani olyan helyzetekben, amikor nyilt haboru van, katonak olik a katonakat, vagy gerillak olik az orszagukba betoro katonakat. Ez altalaban csak siman harc a teruletert.

    Az iszlam viszont mar eleve a Fold egesz nem-muzulman reszet a haboru teruletenek hivja es meg akarja kaparintani. Ehhez nem valogatnak a modszerekben, legyen az hidzsra, vagy katonak, rendorok gyilkolasa, vagy civilek szetrobbantasa, vagy eppen nok megeroszakolasa.

    Szerinted mit csinal a muzulman bekeahrcos Parizsban, Londonban, Berlinben manapsag? Ot (aki mondjuk Pakisztanbol ment oda) megtamadtak az angolok Pakiban es most Londonba ment „visszavagni a zimperlyalistaknak”? A feneket, azert hozong, lovoldozik, robbantgat …stb… mert Angliabol is iszlam-teruletet akar csinalni.

    Szinte minden mas, amit terrorizmusnak hivunk valami izmus altal van futve. Anarchizmus, nacizmus, kommunizmus, iszlamizmus, csak hogy emlitsek nehanyat.

    Na most mennem kell epiteni a kanadai cocjalizmust. 🙂

  • gyuri10
    2016 szeptember 8
    11:56 de.
    Nem kerestem bizonyítékokat arra, hogy az arabok között snincs terrorista. Van. Sok van.
    Amire bizonyítékot citáltam, az az, hogy az arabok kb egyidőben a zsidósággal „keletkeztek”, hogy Mezopotámiát zsidók, keresztények, és arabok , perzsák lakták, valamint arra, hogy nem volt 14OO éves arab terror. Az arab terrorizmus a OAS-al kezdődött. Hogy mostanság hétfőtől boldogújévig mindenki terrorista, aki Isten, Jehova helyett Allahot mond, az egy dolog. Merthogyám az okosok szerint a világ dolgai roppant egyszerűek, csak mi vagyunk murvára bonyolultak.
    Jézus és kedvesmamája bevagonírozásának vizionálásával teljesen egyetértek. Ezért háborodok fel minden alkalommal, amikor agyatlan jobbantak zsidóznak. Jézus anyja zsidó volt, apja zsidó volt, ergo, Jézus zsidó volt.Kerítettek köré egy legendát, ami vallás lett. Ugyanez a legenda,- vagy murvára hasonló- lett a muzulmánok hite, apró változtatásokkal, mivelhogy a Korán az Ószövetség (Tóra) és az Újszövetség keveredéséből kialakult akármi, aminek most milliós hitvilága van csakúgy, mint a katolicizmusnak, ami szintén egy kreáció.
    Az utolsó mondatodhoz: mindenhez humorérzék kell. Másként belehal az ember a maga által megírt drámákba..

  • jani
    2016 szeptember 8
    10:32 de.
    Janim.. A világ már csak ilyen.. Szobra lett Leninnek, Sztálinnak, Hitlernek, Mussolininak, Simon Bolivarnak, Juareznek, Ho Si Minnek, Yamamatónak és Cromwellnek, VII: Henriknek is…
    Princip a maga módján hazafinak számít. Most ipeg ez a divat, meg a similabdaszem…

  • Correction: VIII. Henrik.. (Kell egy új klavi..Vagy egy új szemüveg..)

  • Próféta kettőre..

    http://listverse.com/2013/03/21/10-deplorable-neo-nazi-organizations/
    http://www.adl.org/mobilehatesymbols/symbol-36.html
    https://ukdissident.wordpress.com/2015/06/01/report-on-the-pan-european-neo-nazi-movement-misanthropic-division-international/
    Meg:
    Canada and the United States[edit]
    American Nazi Party – United States
    Aryan Brotherhood of Texas – United States
    Aryan Guard – Canada
    Aryan Nations – United States and Canada
    Hammerskins – United States and Canada
    Heritage Front – Canada
    National Alliance – United States
    National Socialist American Labor Party – United States
    National Socialist Movement – United States
    National Socialist Vanguard – United States
    Northern Alliance – Canada
    National Vanguard – United States
    NSDAP/AO – United States
    Resistance Records
    White Aryan Resistance
    Nationalist Front of Mexico[1] – Mexico
    Caribbean and South America[edit]
    Carecas do ABC (ABC region Skinheads) accepts Afro-Brazilian members
    National Socialist Movement of Chile
    Asia[edit]
    National Socialism Association – Taiwan
    Mongolia[edit]
    Tsagaan Khas – Mongolia
    Dayar Mongol – Mongolia
    Iran[edit]
    Aryan League – (National Socialist Aryan League – NSAL) – Iran
    SUMKA (Iran National-Socialist Workers Party) – Iran
    Europe[edit]
    Chrysi Avgi (Golden Dawn) – Greece
    Ethniko Laiko Metopo (National People’s Front) – Cyprus
    Kärntner Heimatdienst (Carinthian Homeland Service) – Carinthia
    Nacionalni stroj (National Alignment) – Serbia
    Serbian Action – Serbia
    Belgium and the Netherlands[edit]
    Dutch Peoples-Union (Nederlandse Volks-Unie) – Netherlands
    Order of Flemish Militants – Flanders
    National Alliance – Netherlands
    Bloed, Bodem, Eer en Trouw – Flanders
    Parti Communautaire National-Européen – Belgium
    Parti Communautaire Européen – Belgium
    Racial Volunteer Force – Belgium
    Denmark[edit]
    Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (National Socialist Movement of Denmark)
    Danish Front
    Party of the Danes
    Germany[edit]
    National Democratic Party of Germany
    Autonome Nationalisten
    Artgemeinschaft
    Wiking-Jugend
    Deutsche Heidnische Front
    German Alternative
    Nationalist Front
    Action Front of National Socialists/National Activists
    Gesinnungsgemeinschaft der Neuen Front
    National Offensive
    Socialist Reich Party
    Free German Workers’ Party
    Norway[edit]
    Norges Nasjonalsosialistiske Bevegelse (National Socialist Movement of Norway)
    Vigrid
    Heathen Front
    Russia[edit]
    Format18
    National Socialist Society
    Pamyat Nazi Party
    Russian National Unity
    Russian National Socialist Party
    Slovakia[edit]
    Kotleba – People’s Party Our Slovakia
    Spain[edit]
    National Alliance
    Democracia Nacional
    España 2000
    Sweden[edit]
    Svenska Motståndsrörelsen – (Swedish Resistance Movement)
    Nationalsocialistisk Front (National Socialist Front)
    Party of the Swedes
    United Kingdom[edit]
    British National Front
    British People’s Party
    Column 88
    Combat 18
    International Third Position
    League of St. George
    Northern League
    November 9th Society (also known as the British First Party)
    National Action (2014)
    National Socialist Action Party
    National Socialist Movement (1960s)
    National Socialist Movement
    NF Flag Group
    Racial Volunteer Force
    White Nationalist Party
    Ukraine[edit]
    Patriots of Ukraine
    Social-National Party of Ukraine
    Social-National Assembly
    Oceania[edit]
    National Action – Australia
    New Zealand National Front – New Zealand
    Patriotic Youth League – Australia
    United Patriots Front – Australia
    International[edit]
    Blood & Honour – international network
    Stormfront – international network

    Merhogyám, ahogy a Sexpirulós elftárs mondotta volt: „Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes. ” (Tomén, hogy a Ham nem kósher, de akkoris Hamlet..)

  • falusi
    Gondolom éjjt nappá tettél, hogy begyüjtsd ezt terjedelmes fekáliát. Egyébként engem azért nem lepett meg, mert elsősorban lehet, hogy ennél még több kimaradt trágyadomb is bűzlik valahol a világ eldugott sarkában. De másodsorban csak egyet bizonyít, hogy balekok mindíg születnek, akik a náci malasztért, az okosan manipuláló vezetőségeknek pompás kényelmes életet biztosítanak. A neo fasiszta csoportok abban élik ki poshadt emlékekre épült ideológiájukat hogy egymásközt megbeszélik ,kik azok akiket utálni illik, aztán jó esetben félévenként felvonulnak újjonnan tervezett egyenruhájukban zászlókról intő szólamokkal, a kisváros szórakozástatására a helyi rendőrség védelme alatt. Azért említem , hogy jó esetben mert vannak olyanok is akik már belevénültek, de még mindíg csak fal mellett surranva nácik, vagy ha éppen hangosan bevallják akkor sem érnek el vele semmit. A demokrácia, és az emberi szabadság jelenlegi ellenségei, most azok akik a nyugati társadalmi rendszer, a tradició, és erkölcsi értékek megdöntésére igyekeznek. Ezek nem érték be csupán szólamokkal, hanem fondorlatos manipulációkkal, vagy véres ököllel. Lehet az utóbbi 3000 év történelmét különböző nézetekből tzunami méretekben taglalni, vagy hatásos szabadegyetemi expozékban teóriákat állítani fel, a multról, ami egy jottányit sem közelíti meg a mai nap problémáját. Ha érdemlegesen nyúlúnk hozzá akkor az Iszlámnál kötünk ki.

  • Kedves Falusi!

    Koszonom a kimerito valaszt. Amiket irsz mindossze nehany evtizede ismerem, de egy kis frissites nem jott rosszul. Pl. mar-mar alig emlekeztem arra, hogy a Kozel-Keleten a semita nyelvek terjedtek el, es hogy Avraham nem volt zsido. En ilyen kis buta vagyok.

    Megvallom azert megleptel. Eloszor azt hittem azt a muzulman teoriat akarod bizonygatni, hogy Jichakot nem Avraham csinalta, hanem a kiraly elvtars. De legalabb ezzel nem farasztottal, ami jo.

    Orvendek annak, hogy te ilyen nagy hitelt adsz a Torah-nak, es feltetelezem, hogy frum is vagy, hogy a teologusoknak es a szovegmagyarazoknak ilyen nagyon hiszel, de nekem nem imponalnak annyira.
    Sajnos en a Torah torteneteit csupan nepmeseknek tartom. Igy aztan sem a bibliai Abraham, sem Jichak, sem Ismail letezeben nem hiszek.
    Ennelfogva az arabok 3000 eves monoteizmusa Mohamed elott szamomra legjobb esetben csak egy vicc lehet.

    ” Én azt hittem eledigg, hogy az arabokról, a vallásuk kialakulásáról, történelmükről, a közelkeleten betöltött szerepükről folyik a csevej. ”

    Nem, a muzulmanok terrorizmusarol beszelgettunk, amibe te eloszor beleultetted, hogy ok milyen nagyszeru tudosok voltak a kozepkorban, es csak azutan probaltad beadni nekem, hogy ok mar a zsidok elott is monoteistak voltak.

    Meg azt sem olvasod el tuzetesen, amit idezel:

    ” Mert ilyen baromságokat írnak, hogy: … ‘Mindazonáltal Allah kereszténységen és zsidóságon kívüli monoteista felfogására utaló forrás a pre-iszlám időszakól a Koránon kívül nem áll rendelkezésre, ilyen módon kérdéses, hogy ténylegesen létezett-e ilyen közösség.
    A politeista arab vallásban Allah, mint világot teremtő főisten szerepelt, mindazonáltal számos más istenséget és félistent tiszteltek.’ ”

    Remelem most legalabb vegre elolvastad amit ideztel es rajottel, hogy elmeleteket lehet gyartani az arabok Mohamed elotti tortenelmerol, de igazabol semmit sem tudunk rola. Csak ugy, ahogy az elozo hozzabuffenteseben is ezt irtam.

    Persze ettol meg minden terrorista manapsag muzulman.

  • Kedves Gyuri!

    Abban igazad van, hogy az izraeliek nem ulnek fel minden „balos” baromsagnak. De itt Eszak-Amerikaban es Europaban annal inkabb.
    Nekik a hazug, hazaarulo zsido a becsuletes zsido, es ki nem lehet oket robbantani ebbol a hitbol.

  • Alex Schlesinger
    2016 szeptember 8
    10:11 du.

    Nemkellett copyznom. Fent van a gépemen, egy halom más, hasonló dokumentációval, statisztikával együtt. Valamikor fontos volt a munkám szempontjából, hogy ezek kéznél legyenek.
    Meglepődnél, hogy pl argentínában, vagy columbiában mennyire erősek a neonáci bandák..

  • Moshe Akiva
    2016 szeptember 9
    1:51 de.
    Rövidrezárva: Attól, hogy édeskeveset tudunk róla, neked mégis kiforrott,határozott véleményed van a dologról. Nü, ennyit a Fjordokról..

  • Részemre nincsen meglepetés Délamerika helyzeteivel kapcsolatosan különösen ebben az értelemben. Jártam Argentinában, még Peron idejében sem voltak a náci érzelmű európai odamenekültek többek minthangoskodók de azt is inkább hangfogóval merték kifejezni leginkább maguk között. A benszülött argentín meg éppenséggel rossz anyag gyűlölködésre. Sajnos oda is beférkőzőtt az iszlám szerencse, hogy aránylag kevesen,akik próbálkoznak úszítani. Ami pedig Columbiát illeti azt felejtsük el mert az ország feltételezem amire te gondolsz az Colombia. Ott sincs nácizmus, eddig egymást püfölték évek óta, most állapodtak meg, hogy szent a béke. Decemberben leszek náluk. Bogotában a fővárosban nagyon komoly zsidó közösség él, tőlük hallanám, ha erre ok lenne. Én a Cartagenai közösséget fogom meglátogatni utam közben Guatemala felé. Ezzel persze nem azt akarom állítani, hogy nincsenek a világon elszórtan. Csakhogy amióta nincsen egy fasiszta ország mint ahogyan a harmincas és a negyvenes évek közepéig volt, és ezek nem éreznek ideológiai hátteret maguk mögött, már nem terjednek a néha előforduló hangoskodáson túl. Tudom, hogy még így is zavaró, visszataszító a hitlerizmus borzalmas pusztításai után. Meggyőzödésem, hogy néhány generáció multán végleg kipusztulnak, akárcsak a bolsevizmus nyomai is.

  • gyuri10
    2016 szeptember 8
    11:56 de.
    Ps. Az anyázás akkor is anyázás, ha bujtatott.
    (Ha ragaszkodsz hozzá belemehetünk, de hosszú csörte lesz..)

  • falusi,
    kérlek mégegyszer,de ha kell többször olvasd el azt a beírásomat amit úgy értettél,hogy Neked szól az anyázás.Volt ott egy néhány anya akikről szól a nóta.Neked csupán annyi közöd van hozzá,hogy veled beszélgettem.Semmiféle bújtatott,anyázásról itt nem volt szó.Gondolom elég szabatosan írtam le,amit írtam.A hosszú vagy rövid csörték nem majréztatnak meg,de semmi alap ez esetben nincs rá,hogy egy félreértett kommenttel lefoglaljuk az egész KMH-t.Ha ennek ellenére személyesen sértettnek érzed Magad,akkor elnézést kérek.”A hiba az Ön készülékében van”,(vagy az enyémben).
    „És lőn béke a földön”.

  • Seres ROBERT
    A MAI SZO PALASTINI A ROM,AI LATIN PALESTRA SZOBOL ERED.

  • I sz elott a har Megiddo zsido lakossaga eszlelte eloszor a nepet melyet ugy nevezett el.;-„phlistim”=a nep amelyik a tenger felol jot.
    ezek voltak a kesobb ma phylistee neven ismertte valtak.
    de ezeknek semi kozuk sem genetikailag sem mashogy -/eredetioleg a mai Mauritania oslakoi/-a ma ismert palastinim-hoz.
    a szo amit ma ugy mondunk palastin ugyanis az isz utani 70-bol-/ titus emperor romain/- a romai latin „palestra” szobol ered ami bekeritett zart terulet-et jelent.
    -erdekessegkent alljon itt meg;
    egeszen a 1930-as evek vegeig az europai diasporaban elko zsidokat tituleltak ugy -/sajtoban/- a palesztinok.

  • gyuri10
    2016 szeptember 11
    4:41 du.
    Ha félreértettelek, én kérek bocsánatot.. Erre gondoltam:”vagy kinek volt kurva az anyja azt nem akarom elárulni neked,mert semmi szín alatt nem szeretnélek megsérteni”
    Spongya.

  • falusi,
    a félreértés alapja volt,hogy kicsit rosszul fogalmaztam.A Téged „megsértés”arra vonatkozott,hogy esetleg egyik vagy másik ANYA imádóihoz tartozhatsz.Semmi esetre sem gondoltam a Te családodra. Nem szoktam ok nélkül,többnyire még okkal sem anyázni.Akiket kellene és jogos lenne anyázni,ma már elpotyogtatom,hulladékként.