Konzervatív bevándorláspolitika: Aki nem támogatja a melegek jogait, ne is jöjjön Kanadába

2016 szeptember 4 10:15 de.34 hozzászólás

Vajon mi történt volna az elmúlt két évtizedben a Kanadába emigrált erdélyi magyarokkal, ha a manapság egyre gyakrabban elhangzó konzervatív bevándorláspolitikai koncepció lett volna érvényben? E jobbközép nézet szerint, aki nem vall liberális értékeket olyan kérdésekben mint a melegek jogai, az azonosnemű házasság, a nemzetiségi kisebbségek, illetve a sokszínűség tisztelete terén, az ne emigrálhasson Kanadába. Kellie Leitch, a Konzervatív Párt egyik elnökjelöltje, illetve a párt parlamenti képviselője tűzte zászlóra azt az ötletet, miszerint ki kéne szűrni mindazokat a potenciális bevándorlókat, akik nem vállalnak közösséget „a kanadai nemzeti értékekkel.” Leitch jelenleg még a jobboldali támogatók körében teszteli az ötletet, amelyet a jelölt szenvedélyesen támogat.

„Mélységesen támogatom azt a koncepciót, hogy potenciális bevándorlóknál szűrővizsgálatokon keresztül biztosítsuk azt, hogy nem támogatnak Kanada-ellenes értékeket. A vallási csoportok, a kultúrák és szexuális orientációhoz fűződő intolerancia, valamint az erőszakosság és nőgyűlölet, továbbá a személyes és gazdasági szabadság kanadai hagyományának elutasítását ki kell szűrni”–magyarázta Leitch.

Kellie Leitch

Kellie Leitch

Leitch kampánya azt az ötletet is teszteli, hogy vissza kéne-e vonni egy olyan bevándorlótól a kanadai állampolgárságot, aki az állampolgársági eskütétel után visszavonja II. Erzsébet királynőhöz deklarált lojalitását.

Michael Chong, a másik konzervatív pártelnök-jelölt felháborítónak nevezte Leitch ötletét. Chong, akinek édesapja Kínából emigrált Kanadába, elmondta: az a gondolat, hogy egyes bevándorlók „Kanada-ellenesek” nem tükrözi a Kanadai Konzervatív Párt szellemét. Chad Rogers — egy konzervatív stratéga aki az előző Stephen Harper miniszterelnöksége alatt szolgált — annyira felháborodott Leitch ötletén, hogy pártelnöki jelöltségének visszavonását szorgalmazta. A kritikusok szerint Leitch burkoltan gyűlöletet szít egyes bevándorlói és demográfiai csoportok ellen.  Egyébként Leitch volt az egyike azoknak a konzervatívoknak, akik a tavalyi országos választások idején egy olyan ingyenesen hívható telefonvonal felállítását szorgalmazták, amely lehetővé tette volna az átlag kanadai számára, hogy feljelentse szomszédját, vagy másokat is közösségében, akik „barbár kulturális szokásokat” gyakoroltak. Később Leitch belátta, hogy sokan joggal szerencsétlennek találták az ötletet, de elérzékenyülve állította, hogy ő elsősorban a lányok és nők jogait tartotta szem előtt.

Kétségkívül fontosak mindazok az értékek, amelyek Kellie Leitch felsorolt és melyek mára tényleg összefonódtak kanadai nemzeti identitásunkkal. Mára bizonyára saját magyar közösségeink vezetői is támogatják a nők és a melegek jogait, az egynemű házasságot, a kulturális sokszínűséget, a sajtószabadságot és a másságot. De vajon hány olyan magyar érkezett Kanadába – akár az elmúlt tizenöt-húsz év alatt – aki saját otthoni szocializációja miatt elrettentőnek találta a fenti értékeket, mára viszont gond nélkül felvállalja őket? Azon kívül, hogy valószínűleg kivetelezhetetlen lenne Leitch szűrővizsgája, fontos arra is emlékezni, hogy az emberek, illetve az emberek nézetei mindig fejlődnek és változnak. Biztosan lehetnek olyanok, akiket éppen a kanadai szabad szellemiség, a mások iránti tisztelet és a szolidaritás elve bír jobb belátásra új otthonukban.

*

Nagyon kellemes, nyugalmas Labour Day-t kívánunk olvasóinknak, illetve az Ottawai Magyar Rádió hallgatóinak, akik ma este 7 órakor hallhatják a fenti cikket jegyzet formájában. Még egy-pár napig itt lesz velünk a nyár. Én pedig még párat úszom a Soloway Jewish Community Centre (Soloway Zsidó Kulturális Központ) medencéjében – ami egy ritka csendes, tiszta és kellemes külső úszómedence Ottawa Nepean nevű elővárosában. Bárhol is töltik a hosszú hétvégét, jó kikapcsolódást kívánunk!

Soloway Jewish Community Centre. Cím: 21 Nadolny Sachs Private.

Soloway Jewish Community Centre. Cím: 21 Nadolny Sachs Private.

34 hozzászólás

  • Kálmán Lakatos

    Talán azt is érdekes lenne megírni hogyan használják ki a Kanadai törvényeket a bevándorlok sokasága,a családon belüli eröszakkal amelynek elsösorban az én 4 és 7 éves gyermekeim és a 22 éves nagylányom is akaratlanul is áldozatá eset nagylányom nem is volt Kanadában ,így elrabolta az Ő vagyonát is ,sőt magánokirat hamisitást is elkövetett a Kanadai adófizetők pénzén lett lefordítva s beadta a Kanadai Családi Bíroságon ,igaz Kanada felmentett minden vád alól felmentett mégis haza küldtek!!!???? nagylányom és én hajléktalanná váltunk belebetegedtünk nagylányomat 70 % leszázalékolták ,Őt ki védi meg hiszen egy 36 éves lány mára akit betegen nekem kell eltartanom ,őt én neveltem az első házasságomból.Talán megérdemelnénk mi is a segítséget ,de senki nem akar segíteni!!?? Talán valaki aki ezt olvassa tudna adni egy Kanadai televíziós csatorna elérhetőségét ,mert abban bízom hogy a nyilvánosság megvéd minket és saját állampolgárait. szeretném ha email címre írnának választ:[email protected] Köszönettel Kálmán

  • Ez a kérdés nemcsak Kanada esetében tárgyalható, hanem minden egyes befogadó országra érvényes1thető. Különösen a második világháború után megindult népvándorlás tette volna szükségessé, hogy a bevándorló elött világos legyen a befogadó ország felfogásának, kultúrájának, és nem kevésbé nemzeti érdekeinek ismerete és azok feltétel nélküli magáévá tétele, vagyis az elvárható lojalitás elvárása. Álltalában ez az elvárás jóhiszeműen, a bevándorlóra lett bízva a befogadó nemzet részéről, sajnos nem mindíg pozitív eredménnyel. Szerintem, Leitch véleménye alapos megfontolást érdemel, és alkalmazásának szükségessége különösen a jelen problematikus globális állapotban teljesen igazolt.

  • Lakatos, azt írod, felmentettek minden vád alól, mégis „haza” küldtek. Ez melyik országot jelenti nálad perpillanat?

  • Mi lenne, ha a kanadaiak nemcsak egységesen támogatnák a melegek jogait, hanem a (jó példát követve) aktivan is,- és mindenki meleg lenne ? Akkor ismét az indiánok kerülhetnének többségbe egy idő multán !?

  • Csak azt a cigány származásút küldték vissza, aki hazudott!

  • Ötvenhatos
    Azért mert elfogadom a másságot, nem akarok olyan lenni. De azért, mert nem akarok olyan lenni, nem akarom tönkre tenni az életét.

  • Kedves Alex!

    Igen, van par olyan politikai mozgalom, akiknek hiveit jobb lenne tavoltartani Kanadatol.

    A felvetessel en nem ertek egyet, de csodalom, hogy ez meg nem jutott eszebe a „liberalis” part vezetoinek. Ugyanis ez tobbezer kanadainak adna ideigenes munkat nehany milliardert.
    Eloszoris ki kell vagni egy kisebb erdot hozza, utana papirt csinalni belole, es vegul felvenni egy saskahadra valo bevandorlasi hivatalnokot, akik aztan kiertekelik a valaszokat, amiket csak egy komplett idiota toltene ki ugy, hogy kozben nem hazudja szet az agyat.

    Nem egyszerubb, ha csak siman nem fogadunk be senkit olyan helyekrol, ahol tulzottan gyanus, hogy szinte senkinek sem tetszik a demokracia, vagy ha tudjuk, hogy azon bizonyos helyekrol jottek 80-90%-a meg a 3. degeneracio utan sem tudott beilleszkedni a mi rendszerunkbe es gyuloli azt?

  • Kedves Otvenhatos!

    Jo otlet, de en mar regota 36 fok meleg vagyok. Kiveve ott, ahol 34, de azt meg csak noknek szeretem odaadni.

  • Semmi bajom a melegekkel!
    Legfeljebb annyi, hogy ilyen témáról nem érdemes cikket írni.
    Kanada egy liberális demokratikus ország és nem kérdi meg a bevándorlótól, hogy mi is a szex orientációja!
    A konzervatív képviselő sem.

  • Kálmán Lakatos

    Charlie természetes Kanadáról van szó.

    Figyelőnek :nekem megvannak a hivatalos dokumentjaim,vissza kaptam az apai jogaimat ami azt jelenti megkellett volna kapnom az ottmaradást,igen elfogadom /tam /a Kanadai törvényt,de nekem nincs jogom tisztázni magam érdekes a hamis magánokirat elkerülte a figyelmét,tisztelt figyelő
    Igy akaratlanul is a Kanadai adófizetők is segítenek egy előre kitervelt bűncselekményt

  • Kálmán Lakatos

    Charlie: Természetes Kanadáról van szó és jó lenne nem előítéletkből látni a vissza élést aKanadai törvényel

  • Kálmán Lakatos

    Mivel a Kanadai oldalra írtam nálam egyértelmű ,de leírom a ngyengébek kedvéért Kanada

  • Kálmán Lakatos

    Charlie :KANADA

  • Kálmán Lakatos

    Nekem azért sikerült magam tisztázni,mert felkaroltak a Kanadai emberek ,akiket megismertem Kanadában Ő nem volt más mint a helyi seriff,sajnos inkább megszakitottam vele a kapcsolatott nehogy bajba kerüljön miattam,de innen is köszön neki amit értem tett,ha még él!?

  • Kálmán Lakatos

    Charie Te különben tudsz olvasni vagy felfogod mi van oda írva

  • Kálmán Lakatos

    Tisztelt tanult figyelő !
    Ön miből gondolja hogy cigány vagyok vagy csak a cigányok hazudnak ,mert akkor pont egy cigányszármazású nőnek hittek egy légből kapott átgondolatlan hamis váddal próbálkozott és bejött neki.Csak egy példát írok most le vádam volt hogy 20 percig ütöttem rugdostam és komolyan műveltem a karatézást,amit állítólag/?/kanadában közöltem vele egy karcolás sem volt rajta. ” vád:Megütöttem a kisfiút mert a húgával játszot és nem csinált nekem kávét az anya dolgozott.Az anya iskolában volt ezen a napon is és a kislányra ott vigyáztak,együtt jöttek haza .Én voltam egyedül otthon a kisfiúval aki csenben internetezett,mert én pihentem éppen ,mert éjszakai munkám volt.

  • Kálmán Lakatos

    Ezekett a napokat a Kanadai iskola leigazolta nekem ,mert Kanadában a bevádolt személynek kell bízonyítani.Sőt számtalan Kanadaí ígazolásom van PL:orvos ,nem volt semmi közöm az alkoholhoz,hiszen kanadában már komoly gyógyszereket szedtem és havonta kellett mennem vérvizsgálatra ,sőt vittem magammal a gyerekeket is.Ki az aki Kanadában ilyen vádakkal kihozza a börtönből a bevándorlót csak az a KANADAI aki már az elejétől tudta hogy túlkapásról van szó hiszen ezen a vonalon mindenütt nők dolgoznak és segitik egymást:gondolok a rendőrnőre ,aki olyan vádat is elfogadott ami egyértelmüen azt jelenti vagy nem tudja saját országának törvényét vagy nem is érdekli mert hatalmat gyakorol,amiben a kanadai ügyész is bele tartozik

  • Kálmán Lakatos

    A családi tárgyaláson jeleztem 2005 jan. de nem volt alkalmam bebízonyítani ártatlanságomat ennek a nőnek nem kell betartani a kanadai törvényt sem!!??Hogy miért,mert a Kanadai Szövetségi Bíró elrendelte hogy az anyának kötelessége elvinni a gyerekeket igazságügyi szakértöhöz mégsem történt meg ez is ellentmond a Kanadai törvénynek ezek csak egy pár pl-ák ezek után kinek lehetnek előítéleteik?????????????????????????????????????

  • Kálmán Lakatos Ne magyarázkodjon, mert hiába teszi. Akik itt megítélték, nem fognak változtatni a véleményükön. Ők jobban tudják, mit maga, ezt tudni kell. 🙁 Ők mindent jobban tudnak, és a megértés a legkevesebb bennük.

  • Kedves Kalman!

    Izgalmasabb lenne a mondanivalod, ha hasznalnad a pontot a mondatok vegen es a nagybetuket az uj mondatok elejen.

    De:

    https://cbchelp.cbc.ca/hc/en-us/categories/202737588-Contact-CBC

    a CBC-t talan erdekelni fogja a tema. Csak erthetobben ird meg nekik angolul, ha lehet.

  • Kálmán Lakatos

    Kedves Akíva!
    Köszönöm a kioktatást ,de nem hiszem hogy ebbe kellene belekötni,hiszen a történet magáról beszél.
    Köszönöm a tv elérhetőséget is .Én sem kritizálom ha lemarad ékezet vagy pont a mondandót úgyis csak az érti meg aki fel tudja fogni itt a példa az előzménybe!!!!!!!!!
    Van aki azt sem tudja milyen országról írok,pedig rögtön az elején többször is megemlítem .Amúgy nem vagyok ám tanulatlan mikor már kimentem két nyelv vizsgám volt és pontosan tudom ha Kanadaival kell beszélni vagy írni azt a saját nyelvükön kell megtenni ..!!

  • Mellesleg, a cikk egész másról szólt, mint a cigány bevándorlás. Itt a melegekről volt szó.

  • Kedves Kalman!

    Hat elegge ossze-vissza adtad elo, csak azert szoltam.
    No meg hat nehanyszor at kellett olvasnom, mielott megertettem, hogy mit irtal.

    De remelem tudnak es akarnak majd segiteni. A legjobbakat!

  • Figyelő
    2016 szeptember 6
    11:11 de.
    Mellesleg, már mind a két téma rég szétcsócsált csont!

  • Az unoka öcsém csütörtökön érkezett Kanadába( nem roma ! De homoszexuális)
    A reptéren azzonnal lekapcsolták egy tetoválás miatt,kihallgatások sora következett mig végül a szombaton elszállitották a Miltoni börtönbe .ezzel a tetoválással még soha sehol nem volt problémája,A Torontoi reptéren ugy kezelték mint egy gyilkost!!!kéz és lábbillincsbe szállitgatták pórázon vezetve! Most várjuk a hétfőt ne egy tetoválás miatt keljen már tovább szenvednie könyörgöm …egy könnycsepp alaku tetoválásról van szó,ami magyarországon nem jelent semmit,itt pedig gyilkosként kezelik az unokaöcsémet ,42 éves pontosan szeptember 8-án a születésnapján tartoztatták le! hiába mondta hogy egy ifjukori buta fogadásból lett rátetoválva,Több ezer bőrtönviselt romát beengedtek ,én ezt nem értem és nem tudom felfogni!!!!!vagy a homosexualitása a bűne?

  • Irén, nem hinném! Inkább valami más, tudja at itteni nyelveket? Talán tolmácsra lenne szüksége?!

  • Kedves Iren!

    Sajnos Eszak-Amerikaban van ertelme a konnycsepp tetovalasnak:

    The teardrop tattoo or tear tattoo is a symbolic tattoo of a tear that is placed underneath the eye. The tattoo can have various meanings: it can signify that the wearer has killed someone[1] or has spent time in prison;[2] that the wearer was raped while incarcerated[3][4] or it can acknowledge the loss of a family or fellow gang member. Sometimes, only the wearer will know the exact meaning of the tattoo.[4][5]

    Innen:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Teardrop_tattoo

  • Nem egy jó referencia ilyesfajta tetoválást viselni annak aki az USA- ba akar belépni, mivel itt is bűnügyi kapcsolatokra utal. Ami sok esetben annyit jelent, hogy a tatoválás viselő tagja egy bűnbandának. Lévén ez egy vörös posztó a törvény emberei szemében. Nem véletlen, hogy valaki ” különös figyelemben ” részesül éppen a belépési igyekezetkor.

  • Köszönöm a hozzászólásokat!

    Már 8.napja van fogságban ,idegösszeomlást kapott,adtak neki gyógszert.Nem birja sokáig ,félek belehal,hogy ártatlanul fogvatartják, kirendelt védője nincs ! Azt mondták ,hogy fogadjon űgyvédet ha sok pénze van!A menedék kérelmét vissza szerette volna mondani ,de állítólag nem teheti meg!?!?Miért is nem?
    Jól kigondolták ,mert igy a Magyar Konzulhoz sem fordulhatók segítségért!Jelezték neki,hogy guarantor kihozhatja,de csak kanadai állampolgár lehet a kezességet vállaló személy!
    sajnos én csak permanent resident vagyok.Ha tud valaki legalább jó tanácsot adni .megköszönöm !

  • ezt találtam a neten,több hírességnek van ilyen tetoválása!

    This is one of the most misunderstood symbols of US prison culture: Originally truly prisons made these tattoos just to not for the reasons many people think, that does not indicate that the convict had killed someone in prison or have lost a loved one / band-mate, but also as a way to nomination the so-called. snitch them. If a prisoner did another prisoner quasi property of, and in most cases sexually exploited, making the tattoos indicated that they came to the hierarchy. The tattoo no accident that a prominent position to be more difficult to hide. The confusion began there when they are released former inmates lied to the tattoo’s report and began to fend for themselves tetováltatni people outside prison who really believed that one they committed murder or loved loss is the teardrop tattoo.

  • Ez az egyik legfélreértettebb szimbólum az amerikai börtönkultúrában: eredetileg valóban börtönökben készültek ezek a tetkók, csakhogy nem azért, amiért sokan hiszik, vagyis nem azt jelölik, hogy az elítélt megölt valakit a börtönben, vagy hogy elveszítette egy szerettét/bandatársát, hanem mert így jelölték meg az ún. köcsögöket. Ha egy rab egy másik rabot kvázi tulajdonává tett, és az esetek többségében szexuálisan is kihasznált, ezzel a tetoválással jelezték, hogy a hierarchiában hova került. Az sem véletlen, hogy jól látható helyre tetoválták, hogy minél nehezebb legyen eltakarni. A félreértések ott kezdődtek, amikor szabadulásuk után az egykori elítéltek hazudtak a tetoválásuk jelentéséről, és börtönön kívül is elkezdték magukra tetováltatni azok az emberek, akik tényleg azt hitték, hogy egy általuk elkövetett gyilkosságot, vagy szerettük elvesztését jelenti a könnycsepp alakú tetoválás.

  • Itt lehet talni jogi segítséget. :
    What You Need To Know | About this Site | Contact Us

    Find lawyers who are willing to work „for the public good”. These law firms or organizations may be willing to work for free or for a reduced rate depending on the circumstances. Contact the closest office for more information.

    Choose your state:

    We have verified every entry in this resource as being a legal organization that provides free or reduced cost legal assistance to individuals meeting certain criteria. However, things change and so we would appreciate you reporting any errors you find. With your assistance, we can keep this an up-to-date, accurate, and helpful resource.

    For more information on finding free or reduced cost legal assistance, see our „What You Need To Know” page. For more information about this site, see our „About This Site” page. If you have any questions, let us know.

    Although we strive to keep this information accurate and current, ProBonoLawyers.org does not guarantee the accuracy or completeness of this information due to things changing without notice. This site should only be one source for information on lawyers willing to work for free or at a reduced rate.

    See our sister site, DUI Lawyers Directory to find a DUI attorney in all 50 states.

  • Alex Schlesinger!

    Hálás vagyok önnek,de az öcsém Kanadába van ,Milton ontario.

    Kanadai Pro bono iroda kellene.

    köszönettel :Iren