Ég a Reichstag!

2016 szeptember 26 10:05 de.16 hozzászólás

Az első hírek szerint valami robbant a budapesti Teréz körút és Király utca sarkánál (egy épületben, vagy azon kívül), s a robbanás két rendőrt megsebesített, az egyiket súlyosan.

Másodjára megtudtuk, hogy az épület előtti robbanó szerkezetbe két járőrszolgálatot teljesítő rendőr botlott bele, pontosabban a számukra ismeretlen tárgyat maguk piszkálták meg.

Legutóbb pedig kiderült, hogy nem robbanás történt, hanem robbantás.

És az országos rendőrfőkapitány ezt a robbantást az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte.

Vajon honnan tudta az elkövető (egy világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő, éppen 170 centiméter magas, 20-25 éves férfi), szóval honnan tudta ez a 145 lefoglalt kamerafelvétel valamelyike által nyilván beazonosított illető, hogy az általa a Teréz körút és a Király utca sarkánál elhelyezett, házi készítésű csőbombába ki botlik bele, illetve ki piszkálja meg?

Miért pont oda helyezte el azt a bombát? És mikor?

Ismerte a járőröző rendőrök útvonalát, járőrözésük idejét, az adott sarokra érkezésük időpontját?

És ha igen, honnan gyaníthatta a járőröző rendőrpár felkészületlenségét a robbanó szerkezetek természetét illetően?

Nagyon helyes, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, mert ez a bűncselekmény nem lehet egyetlen ember műve. Nagyon helyes, hogy a beazonosított horgászkalapos (aki ellen a bűncselekmény éjjelén hajtóvadászatot indítottak) motívációjára kiváncsiak.

Ezért helyes, hogy amennyiben az ügyön dolgozó többszáz rendőr hajtóvadászata eredményesnek bizonyul, a közreműködők, a rendőrség soraiba beépített informátorok és a potenciális megbízók leleplezéséhez a Terrorelhárítási Központ és a polgári titkosszolgálatok szakembereinek segítségére is számítanak, továbbá, hogy az esetleges külhoni terrorveszély kiiktatása céljából a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a közúti határátkelőhelyeken elrendelték a robbanóanyagra, robbanószerre – így vélhetően a szögekre vonatkozóan is – a szigorított ellenőrzést, valamint hogy kísérik és rendőri ellenőrzés alá vonják valamennyi nemzetközi személyszállító vonatot.

Mein Führer, a Reichstag lángokban áll!

Aczél Gábor

Ég a Reichstag

Ég a Reichstag

16 hozzászólás

  • Idegen- v. magyar titkos-szolgálati szervezést gyanitok a robbantásos merényletben.
    Ha nem fogják el az elkövetőket, akkor az profi „munkát” valószinűsit. Ha amatőr robbantott akkor gyorsan el kell fogni.

  • Sok kémfilmet és misterit olvasnak az itteni beírók, ez a véleményem.
    Kis gondolkozás után, nem látni, hogy mi szükség lenne hamis robbantási jelenetre, hogy egy kormányt újra bejöjjön,választáskor.

  • Undorító a kényszerképzet!
    Észre fel!!!

  • Nagyon szellemes iras, egeszseges ironiaval megfuszerezve.
    Akarhogy is vesszuk ketsegek merulhetnek fel ugyanis az eset kapcsan. Nagyon sajnalom a 2 rendor seruleset, jobbulast kivanok nekik. De nem mehetek el a bizonytalansagok, kerdesek mellett. Szemtanuk szerint:

    – teny, hogy a kornyekrol eltuntek a hajlektalanok;
    – teny, hogy akkor kerult elo es piszkalta meg a csomagot a 2 rendor amikor kiurult az utcaresz;
    – teny, hogy a rendorseg, mentok es egyeb hivatalos szervek pillanatok alatt ott termettek;
    – teny, hogy par nappal ezelott az oktober 2 szavazassal kapcsolatos lakossagi forumon elhangzott, hogy akar robbantas is lehet…
    Kivancsi vagyok mi az igazsag vagy arra valoban ki fog derulni vagy sem.

  • A rendőrség végre közzétette a térfigyelő kamera felvételét az esetről.
    A tettes 20 percen át várakozott áldozatra várva. A felvételből nem egyértelmű, hogy magányos lenne, mivel a robbanás előtt arra őgyeleg egy ember, és visszafordul a rendőrök után, majd a robbanáskor elfut. A kép tetején 17.27 -nél jön be.
    A bomba távirányításos, amit a tettes viszonylag közelről egy fal mélyedésbe húzódva hoz működésbe. A robbanás után megnézi a rendőröket, majd átlépve rajta távozik.
    A tettes mintha tényleg a rendőröket várta volna, mivel mind magányos emberek, mind csoportok elhaladnak mellette.

    https://youtu.be/VuvywndFaro
    A videó az előzményeket is mutatja, a robbanás előtt 17.47-nél jönnek be alulról a rendőrök

  • T. Cikkíró!

    …És a mi Führerünk már készenlétben, tűkön ülve várja – na nem a tűzoltókat – a következő eseményt, amely majd igazán indokolttá teheti, akár még az Ő Alaptörbvénye szükségállapotra vonatkozó passzusainak a megváltoztatását is. [Már tudja, hogy így lesz, célzott is rá.] Ez pedig egy általa áhított érvényes FÉLELMI népszavazás,
    amelyet minden demokratának
    BOJKOTTÁLNI KELL.

    .

    .

  • ez biza profi munka volt.
    ezt a szerkezetet nem lehet cask ugy barkacsboltbol vet kutyukkel osszerakni. egy tav-iranyitott idozitos bomba nem egy egyszeru szerkli. of hozzaerto gyakorlott enber kell.
    ilyet olvastam a „Hir24″-en.;-elmezavaros lehet az elkoveto mert epeszu ilyet nem tesz…”
    hulyek vagytok magyarok?tenyleg ennyire?
    eppenhogy nagyon is okos es kitervelt akcio volt ez.

  • barlev!
    „…ez biza profi munka volt.
    Egyet értek. Ilyet jól kivitelezett „munkát” csak nagyok csinálnak.

  • barlev
    2016 szeptember 27
    5:21 de.

    Öreg.. Egy hozzáértő bármelyik élelmiszerboltban kb kétszáz dollárból összeállít egy ilyet. Ha időzített lett volna, akkor a tettes,- vagy akit annak tartanak- már húsz perccel korábban túl lett volna árkon-bokron. Az sem életszerű, hogy egy murvára feltűnő fehér kalapban járkál fel és alá húsz percen keresztül úgy, hogy mindenki tudja, a környék bevan kamerázva. nem említem azt, hogy ennek ismeretében, ha valaki lecseréli a fehér kalapját egy csukjára, az min. feléár egy beismerő vallomással, – bár a felvételek és a video alapján véleményem szerint a kalapos és a csukjás nem ugyanazon személyek. Kalapos magasabb, járása inkább dinamikus, mint nehézkés, a csukjás figura a képen láthatóan előrehajolva megy. Ezek roppant fontos apróságok. Szögek-repeszek. Lótagot.. Akkor a környék autói, ajtókeretei, a falak tele lennének velük.. Egyetlen szöget találtak egy taxi MELLETT..
    Ja? Az Allahu Akbar nem hangzott el.. Amit annak véltek az Marinéni volt a harmadikról a hangoskodóknak, hogy „abbahagynák már?”!! 😀

  • barlev
    2016 szeptember 27
    5:21 de.
    Nem vagyunk hülyék, csak nem ugrunk az uszításodra. Persze értelek, és megértelek, de ne testáld át a dolgot. A videón egyértelműen látszik, hogy az elkövető európai.
    A rendszerváltás óta 35-40 robbantás volt az országban. A kivitelezés valóban elég jól meg volt szervezve, a fal beugróba betett bomba arra utal, a szórást tudatosan szűkítette. A felvétel tanúsága szerint kimondottan a rendőrökre utazott. Amiről Te beszélsz, ők a mennyiséget veszik alapul, vagyis minél több embert megölni. Ez még bármi lehet, még az is, de emiatt nem valószínű.
    Ha profi volt az illető, akkor a politikában kell keresni a megrendelőt. Ha amatőr, bűnözői bosszútól a buggyant elme megnyilvánulásáig minden szóba jöhet. Egyenlőre felejts el a migránsokat, egyetlen jel sem utal rájuk.

  • Don Ovuz
    oh te szegenyszerencsetlen………….
    el tudod te kepzelni egyaltalan hany feherboru szolgal onkentesen daesh vy pl az al nusra kotelekeben?

  • barlev
    2016 szeptember 27
    11:59 de.
    Nem jó a célközönség!
    Nálam nem nyert, nem vagyok rettegős fajta.

  • barlev
    2016 szeptember 27
    11:59 de.

    Don Ovuz
    oh te szegenyszerencsetlen………….
    el tudod te kepzelni egyaltalan hany feherboru szolgal onkentesen daesh vy pl az al nusra kotelekeben?

    Valóban, de azt tudod hogy azok kétharmada [ANTISZEMITIZMUS MIATT MODERÁLVA – a szerk]

  • barlev
    2016 szeptember 27
    5:21 de.

    Ez egy elbénázott akció cvolt. Egy legalább félig kamu videofelvétellel (vagy Papp rendőrbácsi hazudik).

    Szerinted egy ilyen szerkezet melyik részét nem lehet egy barkácsboltban összeszedni? S mitől profi szerkezet az, amit szögesbombának akarnak eladni, de nem viselkedik szögesbombaként?

  • Véleményem szerint, csak annyi történt,hogy az alvilág – az amúgy is zajló újra felosztás miatt – kihasználta a politikai hangulatot és leadott egy figyelmeztetést, vagy tényleges likvidálási kísérletet hajtott végre, mert útban volt néhány kíváncsiskodó, vagy zsaroló rendőr.Nincs kizárva az orosz-ukrán háttér. ( a módszer miatt )
    Aki a környéket ismeri, tudja,hogy mi folyik ott. Utóbbi időkben olyan helyre is bemennek a leányok és futtatóik,ahova régen nem merészkedtek. Azon a részen,már sétálni sem lehet,mert ha egy jobb ruha van rajtad, leszólítanak,mert úgy gondolják,hogy tömött buksza is van mögötte.