Nem szabad szavazni! Bojkott és reziszt!

2016 szeptember 30 12:05 de.83 hozzászólás

Egy kevéssé ismert titkot kell leírjak, mert mint kiderült, nem elég nyilvános.

Mindenki, aki elmegy szavazni, az akarva – akaratlanul Orbán Viktort segíti!

Egyrészt az orbánellenes igen szavazatok is emelik a részvételi arányt, ami a szavazás érvényességét segítheti elő (ha eléri az 50%-ot), azzal együtt, hogy az érvénytelen szavazatokkal együtt kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik a szavazatszámláláskor, vagy urnabontáskor a szavazólapokat kicserélik nemekre.

Ezt könnyen megtehetik, hiszen a legtöbb szavazatszámláló bizottságban, felügyelőbizottságokban nem lesz demokratikus erőt képviselő.

De a fentieken túl nagy veszély még, hogy fiktív szavazatokat fognak gyártani elsődlegesen a Kubatov-listájuk alapján, másrészt idős nyugdíjasok, szegények, romák és persze a rokonok, ismerősök nevét felhasználva.

Emiatt fontos az is, hogy a szavazólapokat ne tudják alapos ellenőrzés előtt megsemmisíteni!

A másik sikamlós kérdés a külhoni magyarok szavazati jogával történő visszaélés. Vonatkozik ez mind a levélben, -mind a követségeken, – mind a fidesz-aktivisták által segítőkészen körbejárva összegyűjtögetett szavazólapokra, amely esetekben nyitva áll orbánék lehetősége kontrollálatlanul arra, hogy az érintettek helyett és nevükben az aktivistáik helyezzenek el, keverjenek be a magyarországi szavazatok közé általuk kitöltött szavazólapokat.

Tehát nemcsak azok helyett, amelyek tényleges szavazatok voltak, hanem mindenki helyett, amint az a parlamenti választások alakalmával is megtörtént, halott emberek helyett, nevükben is az orbánaktivisták megtették. De már akkor sem verte ki a biztosítékot, hogy a halottak orbánra szavaztak! Az kiveri majd, ha úgy járunk, mint putyinék, hogy egyes szavazókörökben 140%-os volt a részvételi arány?!

Tehát a kulcskérdés nem a szavazatok tartalma, mert az csak másodlagos a torz kérdés miatt, hanem a szavazatok mennyisége!

Az orbánék által kiépített csaláslehetőségek a mostani és az esetleges későbbi szavazások során jelentős puffert jelentenek a nekik szükséges eredmények eléréséhez. Így mindig annyit fognak csalni, amennyi szükséges.

Jelen helyzetben csak annyit tudunk csinálni, hogy nem megyünk el szavazni, és az összeszámolt szavazatokat ellenőrizni, illetve a listákat, amin a magyarországi és követségi szavazók aláírásukkal hitelesítették megjelenésüket a szavazóhelyeken – tüzetesen ellenőrizni!

Illetve van még egy új kezdeményezés a kétfarkú kutya pártja részéről. Le kell fényképezni a kitöltött szavazólapot, vagy, azt, hogy „nemszavazott” és bejelentkezni az erre kidolgozott kódolt módon egy internetes helyre, amin a beérkezett adatok alapján ellenőrizhető, hogy történt -e nevükben szavazás, ill. ha igen, akkor az megtalálható-e a szavazatok között. Nyilván csak akkor működik, ha egyedi a szavazati lapon rajzunk….

A sokszázezer külhoni magyar szavazataival, hogy nem él-e vissza Orbán? Csak hinni lehet. Mindenki döntse el maga, hogy hisz-e orbán ártatlan tiszta kezében, vagy sem!

Vak Ond

ÁLLJ! Október 2-án otthon jobb!

ÁLLJ! Október 2-án otthon jobb!

83 hozzászólás

  • Sajnos több forrásból is érkeznek ugyanezek a hírek, és sajnos nagyon úgy néz ki, hogy ez bizony elég biztosan levan már zsírozva.. Na de kilepődik ma már meg ezen? Sőt, már lehet készülni a következő „meglepetésre”. Optimisták előre!

  • Bizony – bizony erről van szó! Jó írás és meglátás! Egy hasonló című cikknél leírtam álláspontom és kételyeim én is!
    Tisztelettel – Vak Ond úrnak merészségéért id. Kiss László

  • Az aktivitást érdemesnek látom bemutatni.
    Ebből adódóan, érdemes „érvénytelen” szavazatot csinálni.
    Ennél jobbnak látom, ha egyúttal JOGÉRVÉNYES jognyilatkozatot is írunk a cetlire.
    Kevesen tudják, h a szavazó bizottságnak kötelessége mindent amit a cetlikre írnak, átírnia az összesítőbe és így továbbítani.

  • Ezt a jognyilatkozat lehetőséget még nem ismerem, de félek, hogy túl bonyolult lenne, főleg, ha 2 tanúval hitelesíteni is akarnánk.
    De bocs a félresikerült poénért!
    Ha meg nem a szavazólapon, hanem az aláíróíven, vagy máshol, akkor a szavazás titkosságát sértenénk meg, ami retorzióhoz vezetne. No nem a titkosság megsértése miatt, hanem a tartalma bőszítené a bosszúállókat.

    Tényleg! Kanadába kivinnének engem is a szavazást segíteni lebonyolítani?
    Röhej, de Magyarországról exportáltak múltkor ilyen szavazóbiztosokat pl. Brüsszelbe. Elmentem megnézni. Még az orbánista TV-stáb is oda lett finanszírozva a közpénzeinkből!

    Tudjátok! Ez akkor volt, amikor először szavaztak az erdélyi halottak! Szerencsére 98%-nál leállították a utólag bekevert kamuszavazatokat, bár majdnem úgy jártak, mint Putyin a 140%-os részvétellel. Lehet, hogy Putyin is berakott 70%-ot, meg Megyvegyev is. Rosszul egyeztettek. Így ha más nem lesz túlbuzgó, akkor elég, ha orbán rak be 70%-ot.
    Az is MICSODA SIKER LESZ!

  • Info: Az is bizonyítja, hogy komoly csalásra készülnek, hogy a szavazóhelyiségekben csak az lehet ellenőrző tag, akit saját frakcióval rendelkező parlamenti párt delegált!
    Az az a többi párt részéről sem és a civil oldalról sem.
    Mindez nagyon leszűkíti a kontrollt. Nyilván pont ez a cél….

  • Van mégegy tartalékinfóm arra az esetre, ha valaki túl naiv, vagy optimista lett volna:

    Minden választás előtt, eddig 2 héttel előtte le kellett adni a delegáló szervezetnek a neveket személyi adatokkal, ha valaki részt szeretett volna venni a szavazás tisztaságát ellenőrző csoportban, akik a szavazóhelyiségekben végigülik az egész napot. Most ez a határidő szeptember 16-a 16 óra volt.

    Akkor ez azt is jelenti, hogy orbánéknak már volt 2 hetük, hogy a kontroll nélküli szavazóhelyiségekben lezsírozzák a csalást, a kamuszavazatok és a szavazatok kicserélését!

  • Mulatságos, hogy már előre csalásról írnak itt az elvtársak, még ki sem jött az eredmény. Nagyon ismerős ez a vélemény. Mikor a Rákosi kor volt, akkor volt divatban, hogy mindig ők nyertek, tehát a jóember el sem ment szavazni. Előre tudta az eredményt.
    Én remélem, hogy néhány generációval később, más az otthoni kép.

  • A szavazó cetlire írtak egy szavazásra jogosult érvényes jognyilatkozata.
    Én olyan értelműt fogok ráírni, h hagyják abba a megtévesztéssel való tömegirányítást, tiszta őszinte közéletet akarok.
    Az aktuális hangulatomtól fog függeni, h ezt mennyire durván fogom megfogalmazni.

  • – Világos a jognyilatkozat.

    – Az ellen pedig tiltakozom, hogy Figyelő mondja meg, hogy kivel vagyok én elvtárs.
    Meglehet, hogy Figyelő testvérünk náci, fasiszta elvtárs, de ezt sem állítom, hanem csak a hozzászólásaiból érzékelem.

    De tudjátok mit! Akikbe éppen belerúgnak, üldöznek, elnyomják -NA! Azokkal abban a pillanatban vállalom az elvtársságot.
    Lehetnek ők akkor baloldaliak, jobboldaliak, zöldek, liberálisok, fehérek, feketék, romák, vagy arabok, de főképp, ha pirézek! Nem baj, ha a férfiakat, vagy a nőket szeretik, egy lábuk van, vagy kettő.

    Titeket is, ha a piréz terroristák forró olajban pörkölnek, értetek is kiállok!
    De, ha a pirézeket te gyűlölöd és rúgod, akkor értük állok ki veled szemben és abban a pillanatban őket fogom elvtársaimnak tartani, hiszen küzdeni fognak ők is és én is az elnyomásukkal szemben az emberi jogaikért.

    Az meg, hogy felismerjük a csalást már az előkészületből, tapasztalatból, lehet, hogy a te szemedben megbocsájthatatlan bűn, de számomra erkölcsi kötelesség erre felhívni azok figyelmét, akik azt még nem vették észre!
    Kedves Figyelő! Téged is megvédenélek hasonló esetben. Sőt!Most is ez történik, csak te nem akarod észrevenni a csalást és hazugságot, valszeg mert azt akarod elhinni, hogy az a te érdekedben történik folyamatosan. Pedig nem! Hidd el, a te károdra is történik. Mivel már felnőtt , értelmes embernek számítasz, ezért a figyelemfelhíváson túl már a tied a döntés, hogy a fejedet önként orbán hurkába dugod, vagy a hurkáját a Pokolba kívánod. Az már a te személyes döntésed, de ahhoz nincs jogod, hogy másokra rákényszerítsd egy torzagyú sátánfajzat dúlását. Ha mégis ezt teszed tettel, vagy szóval, akkor az a te erkölcsi törpeségedet bizonyítja.
    Ilyen egyszerű.

  • „Azerbajdzsánban 1995. óta nem tartottak egyetlen szabad választást sem. A 2014-es választáson például véletlenül már egy nappal korábban kihirdették az eredményt.”
    Várjuk ki a szombatot, hátha orbánék is már előre kihirdetik a szavazás eredményét!

  • Van Ond,
    Először is mióta tegeződünk?
    Másodszor, én kint élek és nekem semmi bajom nem lesz, ha elárasztanak titeket az idegenek.
    Egy hibám van, még mindig nem kívánom, hogy idegen népek menjenek oda.

  • Európa muszlimizálása felső vezérkari terv.
    És a felső vezérkar folyamatosan mutatja, a terveik nem képezik a plebsz kívánsághangversenyének részét.
    Mi annyit tehetünk, h vagy bedőlünk a félelem gerjesztésnek és uszításnak, vagy szövetségeseinkké tesszük a betelepítetteket.
    Ha ugrunk az uszításnak akkor egy kemény Muszlim filozófiás diktatúra fog következni.

  • Látod Figyelő!

    Mi sem kívánjuk, hanem lappang bennünk egy kis becsületesség, tolerancia, embertársaink iránti tisztelet. Nemcsak gyűlölet.

    Mi sem hívjuk, mi sem örülünk, nem akarjuk, hogy itt éljenek, hogy idemenekülnek, de pont a te példádon tudjuk, hogy kölcsönösen szükség lehet rá.

    Tegeződés? Én is voltam kint egy kisidőt all around Canada, de ott mindenkivel tegeződtünk. És nemcsak én, mindenki.
    Mivel a békáknál is voltam, de franciául legfeljebb vizet, meg kenyeret tudtam kérni, ezért velük is angolul tegeződtünk, ott is , mint mindenki.

    A nagysuramozást nemtapasztaltam.
    Bár! A Latinamerikaiak pont fordítva. A spanyol tegeződéssel szemben ott úgy szólítanak meg mindenkit, egymást, mint az óhazájukban (a konkisztádorékéban) csak a királyt.

  • Aki (igazi) MAGYAR az velünk tart,velem tart, elmegy szavazni, kinyilvánítja véleményét.
    Aki (sunyi) magyar, az vasárnap magára zárja az ajtót, és izzadó homlokkal idegesen számol 55-tól visszafelé. Mivel nem nyilvánit véleményt, ő A DEMOKRATA…
    Iszonyat !

  • VakOnd,1:30
    „Akikbe éppen belerúgnak, üldöznek, elnyomják -NA! Azokkal abban a pillanatban vállalom az elvtársságot.”
    Felsoroltál mindenkit, csak a magyarokat nem. Pedig élnek nem is kevesen másodrangú állampolgárként. Ne gondold, hogy elfelejtettük, ahogy az elvtársaiddal megtagadtátok a magyarságot, amikor a kettős állampolgárság volt a tét.
    Azt hazudtátok, hogy majd elveszik a nyugdíjasok pénzét, meg bejön 23 millió román.
    Egyszerűen hontalan, morális nullák vagytok a nép szemében ott a baloldalon.

  • Mindenki magából indul ki, még a magát vátesznek tartó Ond is aki nem csak vak! A „Kék cédulás szavazás” is az ilyen elvtársak ötlete volt!

  • Vak Ond
    2016 szeptember 30
    3:39 du.
    „Mi sem kívánjuk, hanem lappang bennünk egy kis becsületesség, tolerancia, embertársaink iránti tisztelet. Nemcsak gyűlölet.”

    :):):)
    Ejha…ezt a kutya megenné akkor biztos megveszedne…nagggyon merész kijelentés és semmi köze a valósághoz. Há nem? De!!

  • Speciel, tőlem távol áll a baloldaliság, amint a jobb is, így jelen támadások közepette bármelyikkel vádolnának, azt felvállalom. Jelzem, a fidesznek sincs köze egyikhez sem. Az a különbség a fides és köztem, hogy orbán nihilista, elvtelen, erkölcstelen.
    Nem csodálkoznék, ha okt. 3-tól kibújva eddigi köntöséből a Merkellel kötött megalkuvása folytán a menekültkérdésben katartikus változással indítana. Csak titeket zavarna össze, de elvtelenségét az is bizonyítaná. Bármilyen köntöst képes felvenni a hatalom és a pénz érdekében.
    Említette valaki, h az erdélyi magyaroknak mi nem akartuk megadni az állampolgárságot.
    1. Korábban orbán nyilatkozott, tagadta meg őket (talán 2002-ben) hogy nem időszerű nekik megadni az állampolgárságot. Sőt, ha az elvtelenségről beszélünk, ma saját zsebre megadja az arab terroristáknak, orosz maffiózóknak és néger csalóknak, sikkasztóknak is, csak tejeljenek! Letelepedési engedély állampolgársággal pár hónapon belül….
    2. Én nem fenyegettem senkit 23millió románnal, de az is igaz, hogy az új állampolgársággal tényleg a szociális juttatásokat is megkapták, ahogy a nyugdíjjakat is. Tehát aki ezt korábban is mondta, annak lett igaza.
    3. Az állampolgársággal kapcsolatos választásnak sem az volt a tényleges kérdése, jelentősége, aminek láttatták, amint most sem az a baromság betelepítési kvóta.
    Ahogy akkor is megbukott orbán, várhatóan most is ez lesz, bármennyire is elcsalta már a szavazást. Már 17 milliárd közpénzt tapsolt el a propagandájára, szemben a 0 forintnyi ellenvéleményt képviselői közpénzes felvilágosítással. A választás tisztasága nemcsak sérült, megsemmisült.
    Ez olyan, mintha Kanadában az egyik jelölt jutna korlátlan közpénzhez, amíg a másiktól meg mindent megvonnak és támadják.
    Tehát a demokrata nem vesz részt nemdemokratikus orbánjátékban, hiszen azzal csak a demokratikusság látszatát erősítené, hanem rezist-mozgalmat indítva demonstrációkon, esetleg erősebb, hatékonyabb módon harcolva dönti meg a diktátor!
    Nem a demokraták izzadnak otthonukba zárva, hanem orbán. Ő bujkál, és ők izzadnak félelmükben.
    Mi nem izzadunk, mert egy olyan olimpián mi nem veszünk részt, ahol minden pálya orbán felé lejt, a játékszabályokat pedig folyton változtatja, ahogy neki tetszik. Így csak ő izzad, és azok a palimadarak, akiket be tudott hülyíteni a véres játékába.
    Nem mi találjuk ki ezeket az izzadtságszagú förmedvény játékokat, és szerencsére van rá mód, h ne vegyünk részt bennük.
    No persze vannak most is megvásároltak. A liberálisokat és az LMP-t orbán pénzeli titokban. Na nem nagyon, de azt a kicsit a megfelelő helyre juttatva. (Ez most markánsan látszik is Fodor Gábornál.) Arra kellenek a júdáspénzen megvásárolva, hogy megosszák a demokratikus oldalt. Ez eddig hatékonyan működött is.

  • Gyerekek!

    Egy masik cikk apropojan mar irtam, hogy en sepciel attol rohogok kegyetlenul, hogy az allitolagos liberalisok, akik a demokracia atyjai, rettegnek a nepszavazastol. Sot, ellensegei annak.
    Ez kb. el is mondja, hogy valojaban mik is ok.

    xxx

    Kedves Figyelo!

    Amint irod, valoban mulatsagos, hogy mar elore csalasrol irnak az elvtarsak. Kulonoskeppen azert, mert kizarolag ok csalnak, meg a halottak szavazasaval is.
    A jobboldali demokratakrol ilyet meg nem hallottam egyik orszag eseteben sem. Valahogy nekik nincs szukseguk csalni, nincs szukseguk kulfoldi segitsegre, ellentetben a „liberalis” „progresszivekkel”, akik altalaban mindenhol kisebbsegben vannak. Viszont annal jobban nyuszitenek, mint a faba szorult fereg. Rendkivul zajos fajta.

  • Úgy látom, érdemes lenne egy kicsit higgadtabban.
    A népszavazási paródia nem arról szól, h kívánjuk-e a betelepítést, kiket és ezekből mennyit fogadjunk be.
    Az evidens, h a nagy néptöbbség a döntéshozási decentralizálást, ezzel a demokratizálást akarja.
    A megvezetőségünk is erre építette a népszavazási paródiában levő hasba akasztást, megtoldva a konstrukciót kemény félelem gerjesztéssel és uszítással.
    Kérdés, hogyan tudjuk egyszerre kinyilvánítani az önkormányzatisági akaratunkat és azt, h tele a tökünk a hamiskodással való tömegvezérléssel.

  • Szárcsád!

    Akkor szerinted 56-ban is pl. Kanada, Ny-Európa nem ilyen alapon fogadta be magyar testvéreinket?
    Hát hiányzik belőled a keresztény felebaráti szeretet?! Csak az európai demokratákban van meg?

  • Én azon töprengek már napok óta, hogy miért nem tettek föl egy egyszerűbb kérdést, mint pl. ‘Akarja-e, hogy Magyarország adjon védelmet egy maroknyi háború és terrorizmus elöl menekülőknek ?’
    A kérdés ahogy áll; ‘Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését ?’, egyszerüen egy szemenszedett Fidesz hazugság !
    Az EU erre nem kötelez és kényszerít senkit – nincs betelepítés,
    – az EU megoldást keres egy kegyetlen háború elől menekültek problémájára !
    Hát nem ezt sugallja nekünk, civilizált, becsületes embereknek, hogy ezt kell tennünk ? (meg sem említem a nagy ál ‘kereszténységünket’ és a Biblia tanítását).
    Remélem minden egyes gondolkodásra képes ember Október másodikán semmibe veszi ezt a értelmetlen/érvénytelen ‘népválasztási cirkuszt’ és otthon marad a seggén !

  • Kedves Vak Ond! Az nem baj,hogy csak parlamenti pártok delegálhatnak ellenőrt! Képzeld el, ha huszan tolonganának egy asztal körül. Eddig is így volt.
    Viszont:BÁRKI jelentkezhet ellenőrnek, nem kell az adott párt tagjának lenni. ’90 óta számláló voltam, mindig az MSZP delegált, holott már régen nem voltam a tagja. Ezzel nincs baj. Aki ilyen munkát vállal, annak ismernie kell a vonatkozó törvény legfontosabb passzusait. Ezt egy kb. két órás felkészítőn kell megkapniuk, ahol esküt is tesznek. Emellett az NVI kiad egy füzetet, amelyben példákkal sorolja fel a legfontosabb tudnivalókat. Pl: ki lehet a szavazóhelyiségben? A sajtó igazolt képviselői, valamint a nemzetközi ellenőrök ott lehetnek! (Bár a sajtónak a szavazó beleegyezését kell kérnie, hogy szerepeltesse.)
    A legfontosabb változás!!! Korábban, ha mindkét karikába bármit belefirkáltál, érvénytelenné vált a voks.Most minden firkát, bármit – a jognyilatkozatodat is! – semmisnek kell tekinteni. Mintha ott se lenne! Csak a karikában lévő két vonal kereszteződése számít. Ha tehát a nem körben van kereszteződés, az igen körben meg nincs,az akkor is érvényes, ha az igen-t egyébként kipipáltad, satíroztad, sormintáztad. Csak akkor érvénytelen, ha mindkét körben szépen, szabályosan ott van a kereszteződés!!!
    Charlie! egyrészt Vak Ond nem sorolt fel egyetlen nemzetiséget sem, miért éppen a magyarokat emelte volna ki az elnyomottak stb. közül? Ennyire hülyék lennénk? Kikérem magamnak a magyarság nevében!
    A határon túliak szavazati joga a csalás melegágya. Már az azokat számláló bizottságba is CSAK köztisztviselők ülhetnek – a közismerten „független” Nemzeti Választási Iroda és Bizottság kiválasztottjai. Akinek nincs állandó lakhelye Magyarországon, annak előzetesen regisztrálnia kell. De ehhez nem kell személyes jelenlét, igazolás – csak elküldi, hogy ő szavazni akar, és megkapja a választási pakkot az üres,lepecsételt szavazólappal együtt! Aztán azt visszaküldi, postán. Visszaküldhet egy megbízott több szavazatot is: mondjuk az egész faluét. Aztán, hogy azokat a szavazólapokat látta-e egyáltalán az, akinek szólt, vagy a „megbízott” kitöltötte az összeset a saját ízlése szerint? A számlálók csak azt tudják ellenőrizni, hogy a beküldött szavazólap gazdája regisztrált-e.
    A regisztráció 10 évre szól – sokminden történhet ezalatt. Például elhunyhat az illető. Vagy közben átköltözött Magyarországra, így szavazhat a lakhelye szerint is. Most is kaptak szavazólapot olyanok, akik itt laknak, és soha nem regisztráltak. (Valaki nyilván leírta a magyar nevüket a lépcsőházi névsorból, és „regisztrált” a nevükben.)
    Nem amiatt káros, megosztó és aljas ez a módszer, mert a nem itt élők nem itt adóznak – Vajna se itt adózik, mert a TV2-es cégét Szlovákiában jelentette be. (A 0 áfás kört meg elintézték a haverjai a magyar parlamentben.) Hanem amiatt, mert nem viselik a voksuk következményeit. Ha Magyarország méltatlan első szolgája kirúgatja hazánkat az EU-ból, jókat vigyoroghat kárörömmel a kárpátalji, vajdasági stb. magyar. Neki ugyan nem lesz jobb. de legalább nekünk rosszabb lesz.

  • Ötvenhatos
    2016 szeptember 30
    3:58 du.

    A fogatlan és fogalmatlan emberek veletek tartanak, az már biztos! Pl. a kétfogú cigányasszony, aki a hírtv-n osztotta az eszet, akinek annyi esze nincs hogy ha a migráncsok elmennek, akkor őt újra „hazaküldenék oda, ahonnan jött” a miskolciak! Meg a nyugdíjas nénike is, akinek a Kossuthon ragadt be tíz éve a Bécsből hozott rádiós órája, és most a migráncsoktól retteg éjszaka, nem a tyúktolvajoktól.

    Szerencsére a riportokban megszólított értelmes emberek nem rettegnek, és megvan a véleményük a túltolt kampányról. A legszebb a gumikötényes néni volt, aki azt mondta, hogy „ő nem bánt senkit”, és „úgyis úgy van minden, ahogy van”, hiába mondunk jót vagy rosszat a migráncsokról, „ők is emberek”.

  • A fönti cikket el kell menteni, és a 2018-as választás előtt kell majd mutogatni a szavazásra biztató „demokratikus” ellenzéknek!

  • Avi Ben Giora

    Tetszenek tudni az a baj ezzel a joggal meg csalással, hogy hiába bizonyítható ha valami nem törvényes ha az a bizonyos joggyakorlás írányított és nincsen senki sem aki beszólhatna na elvtársaim ez nem okés kilóg a paripa lába. Megjegyzem hogy választási biztos vagy úgynevezett független szavazatszámláló már csak papíron meg a mesékben létezik.

  • Ha érvénytelen is lesz a népszavazás, akkor is a „nem”-ek aránya kimagaslóan nagy lesz, ami természetes is egy hülye, álkérdés kapcsán. Tehát az érvénytelen, és kimagasló „nem”-ek arányával is úgy fog tovább kampányolni a Fidesz és úgy fog rá hivatkozni, mintha az egy eredményes és bármire is felhatalmazó népszavazási eredmény lenne. Hozzáteszem, sem így sem úgy, vagyis sem eredményes népszavazással, sem pedig eredménytelennel NINCS semmilyen kötelezettsége a magyar kormánynak. Valójában ez egy nagyon drága és pontatlan közvéleménykutatás, semmi több. (Viszont szokás szerint a haverok cégei jól járnak – ezt se feledjük. Tök demokratikus módon, sőt egészen keresztényi is.)

    Amiről pedig lehetett volna valódi, minden magyar embert érintő népszavazás, de nem volt, és / vagy megakadályoztál:

    – magánnyugdíjak államosítása, majd ellopása és eltőzsdézése 3.000.000.000.000 forintnak.
    – Orosz energiafüggőség, egyetlen egy energiaforrásra optimalizálva Magyarország energiakiszolgálásának szignifikáns részét, bődületes hitelből.
    – Mérhetetlenül nagy terhet jelentő Olimpia rendezéséről.
    – A vasárnapi zárvatartásról.

    Ezzel szemben egy olyan népszavazás lesz holnap, amit nem a nép kezdeményezett, nem kellett összegyűjteni 200 ezer szavazatot sem, mert a hatalom ÍGY akarja, ezt akarja, ez az érdeke és pont.

  • Kedves Barátaim, barátnőim!

    Andrea Merkellel történt háttéralku alapján kormányunk véleménye gyökeresen megváltozott, a letelepedési engedéllyel kapcsolatos eddigi 15.000 ukrán, orosz, arab, néger családdal kapcsolatos pozitív tapasztalatok alapján a fő csapásirány a betelepítések folytatása. Mivel ez, a mintegy 50.000 újmagyar, akik már letelepítési engedélyük révén köztünk élhetnek, nem jelent jelentős zavaró tényezőt az igazmagyarok számára, (most feledve a körúti robbantást a 666. számú letelepítési engedéllyel rendelkező immár büszke újmagyar részéről, hiszen az csak genetikai maradványa, utolsó csökevénye, amelyet hamarosan -kezelve- a demokratikus ellenzék elleni harcban tudjuk kamatoztatni.)

    így a továbbiakban támogatjuk és keblükre borulunk az esetleges arab terroristáknak, az orosz és ukrán maffiozóknak (ha megígérik, hogy a mieinket hagyják tevékenykedni) és a néger csalóknak, diktátoroknak és olaj, arany, véresgyémánt-kereskedőknek. Ugyanakkor új fronton gyűjtjük majd be a mostmár sajnálatos demokratikus kiegyezés révén munkanélkülivé vált Közép-Amerikából hozzánk telepítendő drogbárókat letelepedési engedélyt adva nekik és népes családjaiknak (- persze busás jutalékért).
    Így őshazájukban szerzett hasznos tapasztalataikat széphazánkban tudják majd kamatoztatni, miközben gyerekeik is iskolarendszerünkbe tagozódva folytathatják a dinasztikus igehirdetésüket.
    Tehát kedves barátaim és barátnőim, elvtársaim, legyetek toleránsak és keresztény felebaráti szeretettel forduljatok sötétebb színű testvéreink felé!
    Ha arab testvéreink megdobnak kővel (vagy bombával), dobjatok vissza kenyérrel!
    Vegyetek példát muzulmán és latin-amerikai testvéreinktől, és Jézus szavainak adjátok meg magatokat, szaporodjatok, hogy lassan 20, -50, -majd 100milliónyian lehessünk és elfoglalhassuk az EU-t! Mi (ÉN) diktálhassunk nekik!
    Akkor lesz aztán SZÉP ÚJ VILÁG!

  • Nos ez az Ond tényleg vak,buta,jellemtelen és még amnéziás is!
    A szocik,libsik habzó szájjal csalást vizionálnak,ha számukra
    kedvezőtlen eredménnyel zárulna a szavazás.
    csupán azt felejtik el,hogy az előző választáson bizony ők próbáltak csalni: vidéki cigányokat etettek,lefizettek,ígérgettek,külön buszon szállítottak….a szervezéssel külön megbíztak egy cigányt,aki aztán vagy azért mert becsapták,nem kapta meg az ígért pénzét,vagy netán a „lelkiismerete” felébredt…kitálalt,TV videó,hang(anno)közvetítették!!!

    Na ezek megtörtént tények!
    a levitézlett baloldal magából indul ki……
    Ja, amúgy a nagy „erőfeszítések” ellenére is vesztettek……
    mint most is,akkor is ha netán érvénytelen lenne a szavazás,de
    remélhetőleg a normális és tisztességes hazai és kinti MAGYAROK véleménye lesz többségben!
    Akárhogy is alakul holnap nincs ok és főleg igény egy előrehozott választásra,azt tanácsolom várjanak a 2018-as bukásukig türelmesen…..

  • orbánvektor
    2016 október 1
    3:18 de.
    Szárcsád!

    „Akkor szerinted 56-ban is pl. Kanada, Ny-Európa nem ilyen alapon fogadta be magyar testvéreinket?”

    ’56-ban az emberek egy igazi fasiszta rendeszer elől menekültek. Horthyék amatőrök voltak a marxizmussal agyamosott elvtársakhoz képest. Afganisztán, Pakisztán, Marokkó,stb. nem áll háborúban, merthogy nem mindenki szíriai aki migráns. Különben is hol van MO közelkelethez képest. Ne játszad a hülyét.

    „Hát hiányzik belőled a keresztény felebaráti szeretet?! Csak az európai demokratákban van meg?”
    Ezt egy álszent, gerinctelen, kétszínű ócska provokáció. Még a legkeresztényebb embernek is jogában van megvédeni magát, a családját és a hazáját. Ezek a békeharcosok soha nem jöttek Európába jószándékkal csak az a külömbség, hogy mostmár ravaszabbak. Tudod odaszarni ahonnan eszel az nem szép dolog de majd megtudod amikor meg is etetik veled.

    Sajnos ez a népszavazás hülyeség amikor megoldhatták volna 2/3-os többségel a törvénymódosítást is viszont jelenleg ez az egyetlen módja, hogy megtudjuk mit akar a többség. Ebből is látszik, hogy a fidesz is épp olyan mint a komunista elődjeik.

  • Az Európai mentalitást annyira kicsinálták, h ebben már jó ideje még önreprodukcióra is képtelenné vált.
    Ebből a helyzetből megváltás a Muszlim életfilozófia és egy kemény, muszlin filozófia bázisú diktatúra is.
    Amúgy, a vezérkar több politikusnak látszó arcán keresztül is bejelentette, h az Európát vezérlő kultúralap (ideológia) meg fog változni.
    Ehhez az egyik eszköz a tömeges betelepítés.

  • Amúgy a vakond is egy állat,de ugye nem az állatok királya?…..

    Starchild!

    Van igazság abban amit írsz,de ugye régen se a komcsikat,se az utód szocikat se igazán érdekelte, mit is akar a nép,az emberek többsége,sőt minden más véleményt először fegyverrel,erőszakkal..
    később meg elnémítással,ellehetetlenítéssel jutalmaztak,és még most is itt tartanának,ha lenne rá módjuk!
    Ennyit a magukat”demokratáknak” …nevezőkről!
    Aztán a mostani népszavazás költségeinél(aminek van értelme)sokkal többet csaltak,loptak,ami ki is derült,sőt Fletó még ennél többet is bevallott..!

  • Starchild, sokban igazad van.
    De két dologra akarom felhozni a figyelmedet:
    1, Kanada egy hatalmas, gazdag ország és ráadásra úgy népesedett be az indiánok után, hogy a világ minden tájáról ide emigráltak milliók!
    Hogy 57-ben 39 ezer magyart befogadott, mert menekült státuszban voltak egy diktatúrából, ez itt természetes.
    2, Magyarországnál egész más a helyzet két okból:
    A magyar egy nemzet a saját kultúrájával, nyelvével és történelmével.
    Emellett kicsi és szegény.
    Szóval, a kedves beíróknak erre kéne emlékezni, mikor a magyar és kanadai helyzetet hasonlítják össze.

  • Kedves HunCanada!

    Irod:

    ” Amiről pedig lehetett volna valódi, minden magyar embert érintő népszavazás… ”

    Szerintem ez is minden Magyarorszagon elo magyart erint. Meg azokat is, akik kulfoldon laknak es vannak Magyarorszagon rokonai, mert esetleg azok sem orulnenek, ha a bekeaktivistak darabokra robbantanak a rokonaikat.

    ” Ezzel szemben egy olyan népszavazás lesz holnap, amit nem a nép kezdeményezett ”

    Es ebben mi a baj? Tkp. igy kellene minden fontosabb kerdesben eljarni. A mindenkori kormanynak kellene kezdemenyeznie minden esetben a nepszavazast. Persze nem ugy, hogy lehetoleg minel dragabb legyen. Gondolom, hogy lehetne ezt sokkal olcsobban is.

  • Kedves orbánvektor!

    Irod:

    ” Andrea Merkellel történt háttéralku alapján kormányunk véleménye gyökeresen megváltozott, a letelepedési engedéllyel kapcsolatos eddigi 15.000 ukrán, orosz, arab, néger családdal…”

    Azonkivul, hogy ki az az Andrea Merkel, megkerdeznem, hogy van-e errol a hatteralkurol valami cikk az interneten?
    Erdekelne, mert errol meg nem olvastam semmit.

  • Szárcsa!
    Ez baromság az elejétől a végéig, még cáfolni is felesleges, mert annyira tudatlan.
    De csak annyit, h megnyugodjon. Mindenki azt szeretné, ha egy ember se menekülne ide haború és nyomor elöl, vagy bármi elöl is, de ez lehetetlen, nem alternatíva. Ők menekülnek, ahogy mi is menekülnénk hasonló esetben.
    Ezt kell emberségesen megoldani!
    Bár nyilván könnyebb megoldásnak tűnik nektek , h a tengerbe lőni őket géppuskával, szétlőve gumicsónakjaikat, oszt majd a cápákkal leboxolják!
    Végül is ez felel meg az orbáni értelmezésű keresztény-megoldásnak.

  • Moshe Akiva
    2016 október 1
    6:27 du.

    „Es ebben mi a baj?”

    Elsősorban az, hogy nincs semmi értelme, jelentősége. Ugyanis NINCS semmiféle kvóta. Viszont a kampányra elment 13 milliárd,- többnyire a haverok zsebeibe…

  • Bárki is tud, akár egy menekültről is, akinek a helyzetét orbán megnyugtatóan megoldotta volna akár a háborús Szíriában, Törökországban, Líbiában, Eritreában, D-Szudánban, Afganisztánban?
    Bár lehet, h tévedek, mert a pénzeseknek gyorsított állampolgárságot árult júdáspénzért.

  • Kedves Falusi!

    Koszi a linket. Olvastam egy masikat is rola. Lenyegeben csak talalgatas, de itt tenynek lett beallitva.

    Azt, hogy nincs kvota mar vagy egy eve ismetelgetitek, pedig hat van. Ennyit meg en is tudok.

    xxx

    Kedves Orbanvektor!

    Nem tulzol egy kicsit?

    ” Bár nyilván könnyebb megoldásnak tűnik nektek , h a tengerbe lőni őket géppuskával, szétlőve gumicsónakjaikat, oszt majd a cápákkal leboxolják! ”

    Nem egyszerubb csak siman otthagyni oket, ahol biztonsagban vannak?
    Miota kotelessege Orban Viktornak megmentenie tobb milliardnyi vandormadarat? Vagy barmennyit?
    Ha akad igazi menekult, aki Ferihegynel belep Magyarorszagra es menekultjogot ker, azt ki kell vizsgalni. A tobbi, akik hetedhet hataron at szaladtak mar mind bunozok. Azokat fogadja be mas orszag, amelyik nem torodik a hataraival.

  • Ha kihagyjátok a képletből azt, h létezik EGY, az egész Földet lefedő, utasítások hierarchikusan vezérelt irányítási piramis és egy EON-ra szóló vezérkari terv, akkor esélyetek sincs megérteni, mi és miért történik úgy, ahogyan.
    Ha az emberiség valóságának, történelmének írt és megvalósított színdarab valóságot nézzük, akkor:
    Ámerika „fehér” történelme egy nagyon véres, magasrendű kultúrákat elsöprő gyarmatosítással, terület rablással indult.
    A betelepítése durva elkényszerítésekkel és emellett Európa szemetéből történt.
    Ausztrália „fehér” történelme nevesítetten, fegyenc telepként indult.
    Érdekes mise Afrika apartheid rabszolga rendszeresítése is.
    A Muszlimhoz a gyarmatosítási hullám kapcsán írták hozzá a Sariahot.

  • Kedves Belzebub 6;51,

    Köszönet azért, hogy ide tetted ezt a HVG cikket, ami tökéletsen e vitához passzol.

    Azonban bizony, annak szó használatát kell egy kicsit górcső alá vennünk ahhoz, hogy a kép még pontosabb legyen, s ezzel éppen annak tartalmi súlyát növelve…

    Azt mondja például, hogy akkor már 1941-ben „kizsuppolták őket oda, ahonnan elmenekültek”. Ami így akkor lenne igazán pontos, és igaz, ha valóban az odaszállításuk, illetve a megérkezésük után szabadon egedték volna őket, de nem így történt.
    Ugyanis akkor és ott úgy, ahogy voltak, tömegesen >adták át őket a német Sonderkommandónakh ú s z e z r e s< nagyságrendről kénytelen értesülni. Mert, erre a számra még a legcinikusabb jobboldali sem állíthatja azt, hogy ez a minimális különbség még nem oszt és nem szoroz…
    .

    És, mégegyszer kösz az infót: V

    .

    *
    József Attilától kölcsönözve: "…az igazat modd, ne csak a valódit…"

  • Belzebubnak! A cenzúra ebbe az ártatlan észrevételbe is belekö ött. Megpróbálok valami tmenteni:

    A cikk arról is említést tesz, hogy ezen Idegenrendészeti Eljárás keretében likvidált személyek száma, úgymond „ezrekre” rúgott, mely határozatlan számnév így, kénytelen-kelletlen, de annyira enyhíti – a dologról először halló – olvasó értékítéletét, hogy az, a különféle akkor „megszokott” háborús statisztikákkal hasonlítva könnyen elsiklik efelett, hisz ennél (az ezreknél) már jóval nagyobb háborús áldozat-számokról is hallott… DE, ha „a valóval szembe az igazat mondja”* a cikkíró, akkor már, ez esetben a jóval ütősebb valósággal találja magát szembe a történelemben kevésbé jártas olvasó is, amennyiben az „ezrek”, helyett az igazi >h ú s z e z r e s< nagyságrendről kénytelen értesülni. Mert, erre a számra még a legcinikusabb jobboldali sem állíthatja azt, hogy ez a minimális különbség még nem oszt és nem szoroz.

  • Belzebub!
    A Sonderkommandók ugyanis kész, csomagolt anyagot kaptak Horthy Magyarszágától már 1941.ben is. Akiket nekik nem kellett össze vissza keresniük. A csendőr rendőr katona és MÁV állami szervezet ezt tökéletesen végrehajtotta.

  • Valami Digitális Agy egyszerűen csak kivág akommentből egy nagy szakaszt…

    MILYEN ALAPON ???!!!

  • Figyelő 6;19

    Ezek szerint Kanada amely menekültek sok-millióiból épült multikulti és gazdag ország.
    Előnyben van a csak egy nemzetből álló, azaz nemzetállammal – ez esetben a szegény Magyarországgal – szemben.

    MOST NAGYON IGAZA VAN! 🙂

  • Figyelő
    2016 október 1
    6:19 du.

    Kedves Figyelő,
    Az egy dolog, hogy Kanada egy gazdaságilag erősebb ország viszont 56′-57′-ben rendes papírokkal rendelkező(mégha nem is volt útlevél) menekülteket fogadott be Kanada. Egy sem jött ide mint erőszakos betolakodó, egy sem robbangatott, erőszakolt, gyilkolt, stb. hanem belátható időn belül munkába állt és nagyon sokan közülük vállakozó lett vagy jó munkaerő. Szinte mindenki hasznos tagja lett a társadalomban és szerintem sokat tettek ahhoz, hogy Kanada jobb legyen.
    Szerintem MO is be tudna fogani igazi menekülteket ha megvolna rá az esély, hogy belátható időn belül beilleszkednének. Viszont ezeknek eszük ágában sincs beilleszkedni és hasznos tagjaivá válni a magyar társadalomnak. Erre nagyon jó példa az ómigránsok akiknek a nagyobb része sokszáz év után se hajlandó beilleszkedni, se hasznos tagjaivá válni a társadalomnak, pedig milliárdokat dobnak ki rájuk.

  • Hol írtam, hogy előnyben van Kanada?
    Azt írtam, hogy nem lehet hasonlítani a magyarhoz, mert úgy mint az USA, bevándorlók népesítették be.
    Tehát, pl. Kanadában nincs nagy nemzeti érzés. 60 éve, mikor idejöttünk, nem volt saját zászlojuk, saját himnuszuk stb.
    Sem az USA-t, sem Kanadát nem támadta meg országon belül idegen ellenség. Nem volt megszállva, mint a magyarok a török, német és orosz hordák által.
    A nemzeti érzés csak egy kicsit változott mióta kanadai katonák is háborúznak idegen földeken.

    A kanadai gazdagságot a fantasztikus természeti kincseiknek köszönheti, amit eddig értékesíteni tudott.

  • Starchild
    2016 október 2
    3:19 du.
    Kedves Starchild,

    Itt is rengetegen élnek muszlimok, de feketék is.
    Sajnos, a mi adónkból élnek legtöbben állami segítséggel. Ismerek ugyan libanoni üzletet EGYET, ahol vásárolni lehet az ő árujukat, de ebben a nagy városban csak egyről tudok.
    Fiamnak vállalata van, de nem dolgozik nála egy sem. Elkülönülve szeretnek élni, mint a gettóban.
    Bocsi, most eszembe jutottot, hogy van egy arab taxi vállalat is.

  • Kedves Voronyezs!

    Kanada nem azert „gazdag orszag” mert multikultis. Egyszeruen a merete, hogy pl. Magyarorszaggal szemben, ahol evezredek ota banyasznak dolgokat, Kanadaban megmaradt minden nyersanyag haboritatlanul a 19. es 20. szazadig.

    Kanadanak sincs sajat ipara, a nemzetkozi cegek szeszelyeitol fugg az egesz orszag. Olyan is az egesz.

  • Vak Ond
    2016 szeptember 30
    3:39 du.
    Az embertársi kötelesség sehol nem mondja, hogy a saját biztonságomat, szabadságomat feladjam!
    Mihelyst idegen hatalmak teszik rá kezüket vagy ezreket a saját hazámra, kutyakötelességem megvédeni azt, saját életem és családom jövője érdekében. A hazámról, nem is beszélve.

  • Érdekes és szomorú számomra a beszélgetésetek.
    A hiteitek és az, h a hiteitek szemüvegén keresztül nézve miként látjátok a világot, a benne levő helyzetet.
    Abban a propaganda hitben vagytok jó egységben, h a Muszlimok agresszívek, buták és lusták.
    Javallom, vegyétek magatoknak a fáradságot és nézzétek meg, hogyan éltek a Muszlimizált területeken az elmúlt jó ezer évben. És hogy éltek az elmúlt száz év különböző (konszolidált és felborított) időszakaiban.
    Érdemes megnézni azt is, h mit produkált judeo impériumi terület a hivatalosan államkereszténység időszakában és mit az újmatria filozófia bázisú köztudományosság vallási időszakban. Külön szakaszként is nézhető a fogyasztói társadalmi időszak.
    Melyik területről indították a világ imperializálást?
    Mely területnek olyan a mentalitása, h még a populáció önfenntartást sem tudja biztosítani?
    Első közelítésben most nem érdekes, h mindegyikük a felső vezérkar által megtervezett és a célpopulációk tudataiba belevasalt (ideologizálás), életfilozófiákként működő ideológiák.
    Valamelyiktek mondta a zárt közösségekben élést (a szegregációt). Ebben benne vannak mind a zártan élők, mind a környezetük.

  • Figyelő De Te nem védted meg, elszaladtál Kanadába.

  • Öröm olvasni végre egy-két tartalmasabb hozzászólást. Nagy Gyula nagyon érdekes gondolatokkal jött elő, de a 4-5 állandóan katyvaszolón kívül (nyilván nem kell újra sorolni őket) sok jó gondolat jött elő.
    Most hogy a fidesz elsöprő győzelemként értékeli totális bukását, lenne egy kérdésem: Vajon mi kellett volna hogy történjen ahhoz, hogy ezek az látszólag örömittas politikai bűnözők, azt mondják, hogy: Sajnos ezt nem sikerült megnyerni?

    Ez a kérdés nem csak érthetetlen volt de értelmetlen is minden szempontból. Nyugodtan megkérdezhették volna ilyenformán, hogy pl. Akarja-e, hogy minden magyar állampolgárt felakasszanak. Aztán lehet a 99%-os nemet ünnepelni, mint most..
    A népszavazás a fidesz alkotta választási szabályok szerint is ÉRVÉNYTELEN! Ők hirdették meg, tehát bukás! Huzzanak a véresbe, amit eszük ágában sincs.. Várják meg politikai sorsukat, ami minél tovább tart, annál kegyetlenebb lesz…

  • Újabb értesülések szerint 30 milliárd a 13 helyett.. Ezen több új stadiont is építhettek volna. Más nem várható el tőlük ugyse… Nem beszélve a másfél éves gyűlölet, becstelen kampány okozta társadalmi hatásról, munkaerő kiesésről, stb.. És ez még csak a jogalap az ezt követő megdöbbentő jogalkotáshoz.. Már-már kezdik emelni az új falat Hegyeshalomnál..

  • A TERVEZŐ, valódi döntéshozó vezérkar a lehető legjobban csinálja a halak korszak eget rengető katasztrófa nélkül való túlélésére tervezett projekt vezetését.
    Leckéztet bennünket arra az időszakra amikor már nem lesznek kényszer irányítási lehetőséget adó pozícióban (tanítják hogyan nem érdemes, mitől óvakodjunk).
    Közben pedig úgy intézik, h az irányító képességük megmaradjon.
    A kezdetektől fogva ők vannak a jó és a gonosz arc mögött is.

  • Kedves Druszam!

    ” Várják meg politikai sorsukat, ami minél tovább tart, annál kegyetlenebb lesz… ”

    Csak nem elsopri oket a proletardiktatura haragja? Kiket fogsz te szemelyesen kivegezni? 🙂

    Nem tul mellesleg, ha jol remlik 90%-on felul volt a nem szavazat. Tehat az nyert.
    Hogy az otthontalanok, es akik mas orszagokban elnek, valamint sok teljesen kiabrandult ember nem ment el szavazni szinte semmit sem szamit.
    Akiket erdekli a hazajuk sorsa szavaztak vagy igennel, vagy nemmel. Akiket nem erdekli… hat Istenkem… ok nem szamitanak.

  • Jaj Moshe, jó kedvemben találtál, mert a fidesz veszített, hát válaszolok neked..
    Szerinted ez tényleg egy fair eldöntendő kérdés volt vagy inkább olyan, hogy szűz-e még az anyukánk?
    Ha maga a kérdés egyáltalán értelmes lett volna, még én is nemmel válaszoltam volna – akkor képzelheted….
    Nekem tök mindegy hogy te proletárdiktatúrának hívod, mert abszolút fogalomzavarban szenvedsz Te is, de hogy ezek lógni fognak, az biztos – még ha csak képletesen is…

  • Moshe, ez nem teljesen így van, ahogy írtad, csak önkényuralmi diktátoroknál, hogy 90% feletti szavazat önmagában akkor is győzelmet ér, ha a megkérdezettek többsége tüntetőleg nem szavaz/érvénytlenül szavaz. Képzeld el a logikádat, kerek számra bontva a következőképpen: Mindösszesen elmegy 100 ember, melyből 90 ember NEMmel szavaz. Orbánisztánban a te és az ő logikájuk szerint ez elsőprő siker volna szintén, miközben a többség a példában is és a tegnapi valóságban sem nem ment el. Extrém alacsony és kerek számra tettem, ezzel üzenve Moshe, hogy megértsd: Ha 100%-os NEM szavazati arány született volna, az akkor is összességében egy eredménytelen népszavazás a szabályok szerint. Hagyjuk a százalékokat és legyen világos, hogy Orbánt soha nem látott tömegben utasították most el, pedig soha nem látott összegekkel plakátolta teli az országot, a médiát, a köztévét, hogy végül egy Érvénytelen népszavazást finanszírozzon a magyar emberek pénzéből. Volt értelme szavazni? Nem ezt szajkózza a demokratikus oldal hónapok óta, hogy értelmetlen a kérdés?! Erre most ezt megerősítve a kormány alátámasztja, hogy igen értelmetlen, mert a népszavazás érvénytelensége ellenére is alkotmányt módosítanak?! Minek, hogyan, mi alapján? Teljesen vicces ez a kormánypárti vergődés, mert ez eddig is világos volt, hogy csupán belpolitikai hisztéria és bázisépítés a népszavazás valódi célja, mellyel külföldön, az EU-ban nem érnek el semmit, sem érvényes referendummal, sem érvénytelennel.

  • Ha nemzetközi szintű propagandának tekintjük, akkor jól illeszkedik a Brexithez.

  • Figyelő 4,08

    Régesrégen, hű de régen, amikor maga még kislányként rótta a Józsefváros kőrengetegét, már kanadai katonák (a II.Világháborúban) harcoltak Európában a szövetségesek oldalán, Hitler, Hirohito, Horthy és Mussolini ellen. Részt vettek a normandiai partaszállásban is. 1,1 millió katonájuk szolgált az európai frontokon. (45ezer hősi halott és 55ezer harctéri sebesülés történt) Bombázó rajaik talán még hazánk egén is végfighúztak…

    SŐT, hol volt maga még akkor, amikor Kanada már részt vett már az Első Világháborúban is, mely tény tovább erősítette a kanadai identitást. (67ezer halott és 173ezer harctéri sebesült)

    Mindez persze, maga szerint elhanyagolható tény, amikor állítja, hogy csak az utóbbi időben harcolnak máshol… Magánál egy légből kapott elképzelés – magyarul blöff – mindjárt tényként jelenik meg a kommentjeiben, melyeket úgy ad elő mint egy nagy élettapasztalatból leszűrt bölcsességet. Különbenis, attól még, hogy ott él, elég szűkös a látómezeje… A konyhája abalaka mekkora ?

    .

    .

  • Kedves HunCanada!

    Persze hogy volt ertelme szavazni. Nagyon is. Azt nem lehet tudni, hogy ki es miert nem ment el szavazni. Aki nem ment el, az vessen magara.
    Ritkan fordul elo hogy nepszavazast rendeznek meg ilyen fontos kerdesben is.
    Azt megertem, ha valaki a valasztasokra nem megy el amikor mindossze 3-4 csirkefogo kozul lehet valasztani, es teljesen mindegy melyik nyeri a valasztast. De a nepszavazas az igazi demokratikus folyamat, abbol kimaradni enyhenszolva butasag.
    Igy tehat szerintem ervenyes a szavazas, ugyanugy, ahogy a valasztasok alkalmabol is ervenyes a valasztas, meg akkor is ha csak a valasztasra jogosultak 30%-a vett reszt benne.

    Ugyhogy a druszam is hiaba unnepel, o es a tobbi tavolmarado veszitett, nem a FIDESZ.

    A kerdest kulonben mindegy hogyan tettek fel (lattam egyszer, de mar nem emlexem ra), mindeki tudta mirol volt szo, hogy beengedjenek-e vagy sem muszlimokat Magyarorszagra nagy szamban.

  • Moshe Akiva
    2016 október 4
    3:02 du.
    Mondanál valamit arról is, hogy tulajdonképpen mire kellett a szavazás, milyen eredménye lett, van-e hatása a Brüsszelben Orbán által már aláírt egyezségre?
    Egy tizenhétmilliárdos népszavazás,- aminek sem értelme, sem eredménye nincs..
    Nos?

  • Kedves Falusi!

    Nem tudom mit es mikor irt ala az Orban Brusszelben. Ha kicsit bovebben kifejtened akkor talan tudnek rola velemenyt mondani, foleg ha nem feltetelezesrol van szo, hanem tenyrol.

    Amugy kulonben nem hinnem, hogy az Orbant tulzottan erdekelne, hogy a brusszeli csirkefogokra mi hat es mi nem. A helyeben engem sem erdekelne.

    A nepszavazasra koltott penz valoban tul sok, tipikus korrupcio. Meg lehetett volna oldani sokkal kevesebbol.

  • Moshe Akiva
    2016 október 4
    3:02 du.

    Kedves Moshe! Jól mondod, hogy szerinted volt érvényes a szavazás. Én viszont nem azt mondom, hogy: „szerintem meg nem volt érvényes”, hanem azt mondom, hogy a törvényeink, az alaptörvény szerint NEM volt érvényes, mely úgy gondolom több mint elég jó alap, ahhoz hogy mi itt ketten konszenzusra jussunk ebben az érvényes/nem érvényes kérdésben, a saját vélekedésünk helyett.
    Miért kéne tudni, hogy ki miért nem ment el??? Ez olyan, mintha arra lennél kiváncsi, hogy ki és miért mondott „nem-et”. Teljesen nonszensz, hiszen a távolmaradás is a demokratikus véleménynyilvánítás, kifejezés egyik viselkedési formája, mely most az értelmetlen (jogilag is az) népszavazást utasította el.
    Teljesen világos volt az ellenzék üzenete, ami arra irányult a kezdetektől, hogy ez egy értelmetlen kérdés, amit többféleképpen is el lehet elutasítani. Miért kéne kibontani és boncolgatni, hogy miért nem mentek el, vagy szavaztak érvénytelenül vagy akár igennel, amikor 5 millió ember úgy viselkedett, ahogy azt az ellenzéki pártok külön-külön megüzenték a saját szavazóik felé, mely egyben azaz egy halmazban Orbán referendumának elutasítását, érvénytelenségét jelenti?! Ha a Fidesz saját magának vindikál, 3.2 millió szavazatot annak mentén, hogy a ennyien mozdultak és szavaztak az ő üzenetükre, akkor pontosan ugyan ezen logika mentén az ellenzék különféle, ámde Orbán referendumát elutasítandó felhívásra, ha tetszik üzenetükre pedig majdnem 5 millióan. Hiszen az ellenzék világosan megfogalmazta a gyűlöletkampány elutasításának magatartási formáit a népszavazáskor: Ezek a szavazástól való távolmaradás, az érvénytelen szavazat leadása és még a teljesen értelmetlen liberális párt-féle „IGEN”-es szavazás is ide sorolandó.
    Tehát, hogy világos legyen, 5 millió ember (kerekítek) azt cselekedte, amit az ellenzékiek üzenték, és ennyi ember akaratát lesöpörni egy jóval szerényebb 3.2 millióval szemben, nem csak pofátlanság, de szembe megy mindenfajta jogállami, demokratikus normával. Úgy gondolom, hogy az Országra leginkább ez az önkényuralmi berendezkedés fog leginkább veszélyt jelenteni a következő évek-évtizedekben, mely nem ismer szabályokat, nem ismeri a saját alaptörvényét, nem ismer gátat. Mely rendszerben az egyik héten ezt lehet mondani, a másokon pedig amazt. Ahol pont az alaptörvény tiltja azt, hogy népszavazás útján azt változtatni lehessen, erre egy ÉRVÉNYTELEN népszavazással is meg fogják változtatni. Mindentől függetlenül, migránsoktól, libsiktől, bibsiktől, bolsiktől, komcsiktól, náciktól, jobberektől..stb függetlenül ezt tényleg egy jó iránynak tartod kedves Moshe? Észre kell venni a tendenciát, amely lépésről-lépésre beláthatatlan következmények felé sodorja Magyarországot, benne a magyar emberekkel, akkor amikor a populizmus teret nyer és kap befogadást a fejekben ebben az ütemben. Tényleg nem látsz te sem tovább az orrodnál, vagy nem látod a fától az erdőt? (Ezt komolyan kérdezem, nem cinikusan)

    Még csak az első két mondatodat olvastam el 🙂 Arra válaszoltam eddig, de végül is a további részeket is megválaszoltam.

    Ja még ott a végén van két mondatod. Az egyik, hogy ki veszített. Igazából Itt senki nem nyert, viszont az Ország veszített.
    A másik utolsó mondatodat is megcáfolom, mert rengeteg embernek fogalma sem volt arról, hogy egyáltalán hol van, amikor a szavazóhelységbe ért, nem hogy még a kérdést is felfogta volna. A népszavazás kérdése pedig nem arról szólt, mert akkor az egy eléggé pontosan és jól körülhatárolható vallási csoport ellen irányult volna, amennyiben így kellene érteni a népszavazás kérdését ahogy írtad.(..és ezzel egyébként alá is támasztottad azt, hogy szerinted is gyűlöletkampány volt a népszavazás). Ezt a kártyát ismerjük, ezt már a második világháborúban a Göbbels-féle propaganda eljátszotta. Ha igazad lenne a népszavazási kérdés megfogalmazásáról, akkor nagyon sötét jövő előtt állunk, mi magyarok.

  • Moshe Akiva
    2016 október 4
    3:36 du.

    Amit Falusi mond, az tény. Orbán tavaly ősszel, azaz egy éve aláírta azt a kvótát (1294 menekült, menekültügyi eljárásának lefolytatása) amiről aztán fél évvel később gondolt egyet, és februárban népszavazást álmodott meg (az aláírása ellenére), amire aztán elköltött 15-30 milliárdot teljesen felesleges gyűlöletkeltéssel. Pont másnap, amikor a választási irodás-kopaszos balhé volt, és megkérdőjeleződött a népszavazás mint demokratikus intézmény létezése kishazánkban. Gyakorlatilag erre találta ki, hogy „van itt kérem NÉPSZAVAZÁS. Tessék nektek, bele az arcotokba!”

    Mert ha az újdonság neked Moshe, akkor azért legyen tiszta, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány küldöttei az EU-s javaslatokat megvitatja, ott és úgy, ahogy annak helye és rendje van. Persze lapos szájjal kussol, pedig vétózhatna is ha valóban valamit problémásnak tart – nem tilos.

  • Moshe Akiva Mindenki csirkefogó Brüsszelben? Mert akkor Orbán is csirkefogó mikor ott van? Csak csirkefogókat lehet megszavazni oda, vagy csak az a csirkefogó, aki másképpen gondolkodik mint Te? Esetleg az a csirkefogó, aki a szövetségesei ellen dolgozik, saját érdekei előre helyezése miatt? Mert amikor Orbánnak tetsző vezetés volt, akkor még nem voltak csirkefogók. Most azok is csirkefogóvá lettek? Vagy csak az a csirkefogó, aki nem akarja vízbe fojtani a menekülteket? Hogy van ez?

  • Mostse, 3,36

    Igen, ahogy azt maga leírja, Orbán Viktor pont úgy viselkedik, mint Hitler Adolf! Köp arra, hogy az általa is megkötött nemzetközi, ill. EU-s egyezményekben mi van le, illetve – általa is – aláírva. A maguk említett bálványa is – AH – már a megválasztása előtt is nyíltan vallotta, hogy semmilyen egyezményt magára nézve nem tart kötelező érvényűnek, azokat, bármikor felmondja, ha a politikai érdekei ezt úgy kívánják… Ilyenek maguk, szemrebbenés nélkül >hamisan tesznek tanúságtételtOrbán pártcsaládjának< jobboldali, az úgynevezett Európai Néppárt tagjai, akik nap mint nap Euro-milliókat utalnak a magyar diktátor korrupt rendszerének a fenntartására valamiféle kohézió égisze alatt a nyugati adófizetők zsebéből. Furcsa egy kohézió, nem mondom…* Ez viszont már tényleg csibészség, de a javából, hogy Orbán döglött fasiszta rendszerébe ily módon pumpálnak enrgiát.
    Vagy lehet, hogy épp ezért tartja maga is őket csirkefogóknak ? Persze ez csak formális kérdés, nem várok rá választ. Hisz tudvalevő, hogy ugyanúgy gondolkodik, mint Hungaroführer őexellenciája.
    ˙

    .
    * Nagyon megkésve bár, de most jelentették be az EU-ban, hogy vizsgálat folyik a magyar kormány ellen a kohéziós alapok milliárdjainak egyre nyilvánvalóbb korrupció gyanús felhasználása [magyarul elsikkasztása] miatt. Mely közlemény e "pénzjáradék" megvonását is kilátásba helyezi az Orbanisztán rendszerétől. Hozzátenném, hogy Moshe másik példaképe, Orbán éppen eszerint számolt, időzített, hisz hamarosan úgyis lejárt volna ez a "maffia dotációs" alap, és most már széttárt karokkal nyugodtan kiléphet(ünk) az Unióból, mondván;
    Ő k . a k a r t á k . í g y…

    🙁

  • Mostse, 3,36

    Igen, ahogy azt maga leírja, Orbán Viktor pont úgy viselkedik, mint Hitler Adolf! Köp arra, hogy az általa is megkötött nemzetközi, ill. EU-s egyezményekben mi van le, illetve – általa is – aláírva. A maguk említett bálványa is – AH – már a megválasztása előtt is nyíltan vallotta, hogy semmilyen egyezményt magára nézve nem tart kötelező érvényűnek, azokat, bármikor felmondja, ha a politikai érdekei ezt úgy kívánják… Ilyenek maguk, szemrebbenés nélkül >hamisan tesznek tanúságtételtOrbán pártcsaládjának< jobboldali, az úgynevezett Európai Néppárt tagjai, akik nap mint nap Euro-milliókat utalnak a magyar diktátor korrupt rendszerének a fenntartására valamiféle kohézió égisze alatt a nyugati adófizetők zsebéből. Furcsa egy kohézió, nem mondom…* Ez viszont már tényleg csibészség, de a javából, hogy Orbán döglött fasiszta rendszerébe ily módon pumpálnak enrgiát.
    Vagy lehet, hogy épp ezért tartja maga is őket csirkefogóknak ? Persze ez csak formális kérdés, nem várok rá választ. Hisz tudvalevő, hogy ugyanúgy gondolkodik, mint Hungaroführer őexellenciája.
    ˙

    .
    !!! KÉNYTELEN VOLTAM így megvágva ezt a részt újra leközölni, minthogy valaki vandálmód önkényesen megvágta az eredeti szöveget. MIÉRT ???

  • Chris!

    Lehet, hogy van egy maximált szöveg-hossz, amely fölött már belép az olló ?

    Akkor legalább valami normát közölni illene, hogy ne legyn a munkán (h)ollók martaléka…

    Karakter szám, vagy ilyesmi?

  • Moshe Akiva
    2016 október 4
    3:36 du.
    Mossejó (ittsejó, ottsejó, seholsejó) nemzettestvér..
    Itt egy link..
    Amit nemértek.
    Saját bevallásod szerint absolute nem vagy képben a mit, miért, hogyan kérdésekben ami a hazai viszonylatokat illeti.
    Mégis harcolsz, kijelentő módban megfogalmazott véleményed van, Brüsszelben csirkefogók, kanadában kendertől kábult liberálisok, z USA-ban erkölcstelen üzletemberek határozzák meg a politikai irányvonalat.. Nem lehetséges, hogy mégiscsak te mész szemben a forgalommal az autópályán?
    Más. Erről az egész savazósdiról.
    Egy ex kolléganőm fogalmazra meg a legérthetőbben a HVG-ben. Ha a házasulandók egyike nem jelenik meg a ceremónián, a másik hiába mond igent, a házasság nem esi meg magát…

  • Kedves HunCanada!

    Nem ismerem a jelenlegi magyar torvenyeket, lehet hogy azok ertelmeben a nepszavazas nem ervenyes.

    De erdekes amit irsz:

    ” Miért kéne tudni, hogy ki miért nem ment el??? …
    Teljesen világos volt az ellenzék üzenete, ami arra irányult a kezdetektől, hogy ez egy értelmetlen kérdés, amit többféleképpen is el lehet elutasítani. Miért kéne kibontani és boncolgatni, hogy miért nem mentek el…”

    (Es meg sok utana.)
    Hat epp ezert kene tudni, hogy ki es miert nem ment el a nepszavazasra.
    Ti eleve feltetelezitek, hogy az ellenzek csodalatos taktikaja miatt maradtak tavol az emberek, pedig az is elofordulhat, hogy ugyanugy, ahogy a valasztasokra sem megy el a kb 50%-nyi belefasult jogosult, ide sem mentek el, mert nem ismertek fel az alkalmat.

    ” Mely rendszerben az egyik héten ezt lehet mondani, a másokon pedig amazt. Ahol pont az alaptörvény tiltja azt, hogy népszavazás útján azt változtatni lehessen, erre egy ÉRVÉNYTELEN népszavazással is meg fogják változtatni. Mindentől függetlenül, migránsoktól, libsiktől, bibsiktől, bolsiktől, komcsiktól, náciktól, jobberektől..stb függetlenül ezt tényleg egy jó iránynak tartod kedves Moshe? ”

    Nem teljesen ertem: Az alaptorvenyt nem szabad megvaltoztatni nepszavazassal? Ha nem volt szukseg a nepszavazasra, hogy az alaptorvenyt megvaltoztassak, akkor meg mindig a torvenyes keretek kozott mozognak, nemde?
    Az alaptorveny jelenlegi megvaltoztatasanak van barmi koze is a bevandorlashoz, menekultugyi kerdesekhez? Nem veletlen ket kulonfele dologrol van szo?

    Mellesleg, ha a „Nagy” Nyugat atveri Magyarorszagot (es meg tobb kozep es kelet-europai orszagot is) es erre az atvertek kesobb rajonnek, miert ne „gondolhatnak meg” magukat es miert nem nyilvanithatnanak semmisnek elozoleg alairt szerzodeseket?

    ” … mert akkor az egy eléggé pontosan és jól körülhatárolható vallási csoport ellen irányult volna, amennyiben így kellene érteni a népszavazás kérdését ahogy írtad.(..és ezzel egyébként alá is támasztottad azt, hogy szerinted is gyűlöletkampány volt a népszavazás). ”

    1., Az iszlam kb. 90%-ban egy politikai gittegylet, es csak 10 %-ban vallas.
    2., Tomeggyilkosoktol, rabloktol, nogyuloloktol, nokkel eroszakoskodoktol valo felelem nem osszekeverendo a gyulolettel.
    3., Mindenki tudta, hogy az altalam irt az igazi kerdes, polkorrekt formaban. Es akkor mi van?

    ” Ezt a kártyát ismerjük, ezt már a második világháborúban a Göbbels-féle propaganda eljátszotta. Ha igazad lenne a népszavazási kérdés megfogalmazásáról, akkor nagyon sötét jövő előtt állunk, mi magyarok. ”

    Erosen tevedsz az utolso kijelenteseddel. A magyarok akkor allnanak nagyon sotet kozeljovo elott, ha beengednenek nagyobb szamu bekegalambot.
    Es ebben a mondatban probald meg eszrevenni, hogy a magyarok vedik a hazajukat. Hitler es tarsai egy bizonyos eletter-bovites kapcsan orszagokat rohantak le. Ez az egyik kulonbseg.
    A masik az, hogy a nacik odahaza is irtottak a politikai ellenfeleiket, es akiket meg valami oknal fogba nem szerettek (zsido, cigany, elmebeteg, homokos…stb). A magyarok senkit sem akarnak kiirtani, sot eppen azt akarjak elerni, hogy ne legyenek kesobb problemak Magyarorszagon.
    Ti valahogy mindig moralis, vagy immoralis egyenloseget tesztek a gyujtogato es a tuzolto kozott. Miert van ez?
    Csak nem azt hiszitek, ha nekik is bo”r van a nyakukon, akkor egyenloek mindenki massal?

  • Kedves Llanfair!

    ” Mindenki csirkefogó Brüsszelben? ”

    Dehogy. Vannak normalis belga allampolgarok is abban a varosban. De az EU kormanyban fel merem tetelezni, hogy mind az. Raadasul nem a miniszterelnokok tanacsara gondoltam, hanem a senkik altal meg nem valasztott elvtarsakra, akik mindenki mas helyett dont, tobbnyire teljesen az europai nepek akarata ellenere. Legalabbis ugy tunik, mert kemeim azt jelentik Europabol, hogy meg a nemeteknek, franciaknak, angoloknak es svedeknek sem tetszik nagyon sok minden.

    ” Mert akkor Orbán is csirkefogó mikor ott van? ”

    Orban mindig csirkefogo. Ezt mar regota mondom. Az egyetlen ertelmes amit eddig csinalt a kerites, es hogy ok valogatjak ki maguknak kit fogadnak be es kit nem.

    ” Csak csirkefogókat lehet megszavazni oda, vagy csak az a csirkefogó, aki másképpen gondolkodik mint Te? ”

    Akikre veletlenul szavaztak, szerintem azok is mind csirkefogok, akikre pedig nem, meginkabb. Csak a jo Isten tudja mennyi penzzel lettek megkenve az urak es elvtarsak, hogy egykedvuen nezzek az orszagaik elfoglalasat. Es ez nem akkor kezdodott, amikor megerkezett az elso nagyobb menekulthullam 2 eve. Mar vagy 30 eve tart tobb nyugat-europai orszag elarasztasa illegalisokkal, csak eleinte kisebb mennyisegben ment. Kozben voltak balos es jobbos vezetok is arrafele.
    Emlexel Kadhafi elvtars idevago mondasara?

    ” Esetleg az a csirkefogó, aki a szövetségesei ellen dolgozik, saját érdekei előre helyezése miatt? ”

    En nehezen hivnam azt a Nyugat-Europat Magyarorszag szovetsegesenek, amelyik kiszipolyozza az orszagot, mikozben a latszat szerint segit.
    De ezen tul is: Orbannak szemelyes erdeke lenne, hogy ugy mint a tobbi europai csirkefogo, o is felvegye a lovet Szaudi Arabiatol, Katartol es a tobbi gazdag arab orszagtol es beengedjen az orszagba 100-200 ezer bekeharcost. De nem teszi.

    ” Mert amikor Orbánnak tetsző vezetés volt, akkor még nem voltak csirkefogók. ”

    Mint fenn irtam, akkor is csirkefogok voltak.

    ” Vagy csak az a csirkefogó, aki nem akarja vízbe fojtani a menekülteket? Hogy van ez? ”

    Senki sem akarja vizbefojtani a „menekulteket”, foleg nem a menekulteket. Egyszeruen arrol van szo, hogy az allitolagos menekultek egy biztonsagos orszagban vannak. Maradjanak ott, amig egy orszag elfogadja oket, ahogy annak idejen en is ottmaradtam Ausztriaban a lagerben es nem koszaltam 77 hataron at valahova mashova. Ez a nemzetkozi jog a menekultekre. Talan nem veszed eszre, de te itt a torvenytelenseget istenited.

  • Kedves Malnaszor!

    Pontosan ugy van, ahogy mondod, en is azert tartom az Orbant es bandajat csirkefogonak. Mindent ellopnak, lenyulnak, nagyon dolgoznak azon, hogy letrehozzanak egy dusgazdag magyar reteget, amelyik kepes lenne Magyarorszagon nagy tetelben invesztalni.
    Az egyik apro problema ezzel az, hogy ok sem Magyarorszagon invesztalnak, hanem ott, ahonnan a legnagyobb profitot remelik a legrovidebb idon belul.
    A masik szepseghibaja ennek az, hogy a „cocjalistak”, vagy „baloldaliak” is ugyanezt tettek korabban.
    A kettonk kozott csupan az a kulonbseg, hogy en mindket felben felismerem a csirkefogot, mig ti csak az Orbanban.
    Nekem 20/20-as a latasom, nektek pedig 0/20-as.

  • Kedves Falusi!

    Koszi a linket. Valoban erdekfeszito.

    ” Saját bevallásod szerint absolute nem vagy képben a mit, miért, hogyan kérdésekben ami a hazai viszonylatokat illeti.”

    Valamit felreerthettel. Azert nem abszolut az ismerethianyom a mai Magyarorszagot illetoen, csak nem tudok mindenrol. Az izraeli es amerikai hireket figyelem elsosorban.

    ” Mégis harcolsz, kijelentő módban megfogalmazott véleményed van… ”

    Nem harcolok, de valoban van velemenyem a bekeharcosok bevandoroltatasat illetoen. Ahogy nem hianyoznak ok Kanadaba, az USA-ba, Frankhonba, Angliaba …stb… ugyanugy nem hianyozhatnak Magyarorszagra sem. Eddig meg semmi jo nem jott ki egyik hidzsra-bol sem az utobbi 1400 ev soran. De ezt azt hiszem mar megbeszeltuk.

    ” Brüsszelben csirkefogók, kanadában kendertől kábult liberálisok, z USA-ban erkölcstelen üzletemberek határozzák meg a politikai irányvonalat.. Nem lehetséges, hogy mégiscsak te mész szemben a forgalommal az autópályán? ”

    Konnyen lehet, de akkor meg kellene magyaraznod, hogy mitol van kozel ugyanannyi jobboldali Kanadaban, mint baloldali, hogy mitol nem csirkefogok Europa urai (beleertve Orbant is), mitol nem kabitoszeres a kanadai miniszterelnok, es hogy az USA-ban melyik evben kezdodott az igazi demokracia?
    Ennyi az egesz.

    Mas szavakkal szolva ures kijelentesekkel operalsz.

  • Moshe Akiva
    2016 október 6
    2:23 du.
    Mossejó (ittsejó, ottsejó, seholsejó) nemzettestvér.
    Kanadában nincs jobb, meg baloldal. Nemtuttad?
    Van négy nagy (viszonylagos) párt, akik harcolásznak a pozíciókért- A liberálisok nem baloldaliak. Az NDP egy kicsit az, de lájtoan. Zöldeknek nincs „oldala”
    Hazai politika.
    Többször említetted, hogy nem követed. Viszont kijelentéeket teszel (eléggé lekezelő stílusban) olyasmiról, amiről halványlila firhangod sincs.
    Menekültek, vagy ahogy te nevezed, „békeharcosok”.
    Magyarországnak. a Dr Orbán Viktor (sohanemhazudtam ) Mihály által aláírt EU elosztási kvóta (elméleti!!) 1284 bevándorlóról szól. Ez kb a populáció O,O12 százaléka. Ha ezt a hazai jogrendszer (rendőrség, bíróságok, TEK, terrorelhárítás) nemtudja kezelni (vigyük abszurditásig) amennyiben mindenegyes menekült potenciális terrorista, akkor a joggal, a bíróságokkal, a TEK-kel, és a terrorelhárítással van gond. Vagy a hozzáállással.
    Hozhatnál néhány konkrétumot az EU vezetúk „csirkefogászatára”. Az sem ártana, ha a kanadai premier drog függőségét is bizonyítanád.
    Hogy az USA másképpen értelmezi a demokráciát, mint mondjuk anno a görögök, az nem meglepetés, ugyanis eltelt azóta néhányezer év. Megszünt a lóvasut, az Osztrák Magyar Monarchia, a KGST, meg az ABBA.
    Koszorús szerint, csak előlről lehet előbbre lépni.
    Hogy neked nemtetszik? Ja kérem, az élet nem dobostorta. (Ezttől demokrácia, hogy a többség szerint. Te a kisebbséghez tartozol. Van ilyen.)
    Muszlimokkal évtizedeken keresztül nem volt gond . Sem európában, sem észak-amerikában. Gondok Afganisztán óta, illetve az Öböl háború óta vannak. Valszeg nem kellett volna Bin Ladent kiképezni Ghost-nak, nem kellett volna felrobbantani először az apja, majd az idősebbik fivére magángépét, nem kllett volna rávenni Szaddamot, hogy kezdjen háborút Iránnal, nem kellett volna ráfogni, hogy nukleáris fegyvereket rejteget (oroszt!!!B+, ez akkora baromság mint ide Hollóháza..) nem kellett volna támogatni Ghadaffi ellenes forradalmakat, az egyiptomi felkelést, Talibánokat, Al Qaidát.
    Akkor ma együtt árulhatna datolyát, Jeruzsálemben a piacon egymás mellett az arab, zsidó, perzsa, örmény kereskedő..
    Keresek neked egy linket Ghaddafi felszólalásáról az Arab konferencián. Meglepi..

  • http//youtube/VZZvPIGCt_8

  • Ps. Üres kijelentésekkel? Cáfoltál már akár egyetlen egyet is?

  • Vak Ond
    2016 szeptember 30
    1:30 du.
    Ötös. Vedd úgy, hogy töltöttem neked a féltveórzott harmincéves Glenfiddichemből.. Cheers!!

  • A Muszlim betelepítés annyira a hosszútávú vezérkari terv része, h az apokalipszis egyik lovasaként a Bibliában is szerepel.
    A vezérkar erre ültetetten is próbál irányítóképességet gyártani.
    A szokásos módon, pszichózisok gerjesztéssel és uszítással.
    A Muszlimok szellemi vezérkara (irányítótestülete) is bele van kötve a nagy irányítási piramisba.

  • Kedves Falusi!

    “ Kanadában nincs jobb, meg baloldal. Nemtuttad? “

    Nem. En eddig ugy tudtam, hogy a “konzervativ” part az igazi demokratikus baloldal (liberalis), a tobbi pedig kulonfele bolsi part.

    ” Többször említetted, hogy nem követed. Viszont kijelentéeket teszel (eléggé lekezelő stílusban) olyasmiról, amiről halványlila firhangod sincs. “

    Ha Magyarorszagrol van szo, arrol valoban keveset olvasgatok. Ha Kanadarol, arrol azert joval tobbet tudok. De ha te mondod, hogy a partunk es kormanyunk iranyvonalaval nem egyetertok tudtalanok, akkor az csakis igaz lehet.

    ” Magyarországnak a Dr Orbán Viktor (sohanemhazudtam ) Mihály által aláírt EU elosztási kvóta (elméleti!!) 1284 bevándorlóról szól. “

    No es annal tobbet mar regota befogadtak. Mit akar meg az EU vezetosege?

    “ Ha ezt a hazai jogrendszer (rendőrség, bíróságok, TEK, terrorelhárítás) nemtudja kezelni (vigyük abszurditásig) amennyiben mindenegyes menekült potenciális terrorista, akkor a joggal, a bíróságokkal, a TEK-kel, és a terrorelhárítással van gond. “

    Ertem. Tehat akkor muszaj importalni terroristakat, hogy teszteljuk a magyarok felkeszultseget. Latom te is szereted mas faszaval verni a csalant. En viszont ugy vagyok vele, hogy egy gyilkossag is tul sok, es bekegalambok nelkul is van tobb mint eleg gyilkos Mo-n. Semmi szukseg hozzajuk adni meg tobbet.

    “ Hozhatnál néhány konkrétumot az EU vezetúk “csirkefogászatára”.

    En megteszem, de te miert nem bizonyitottad, hogy ok nem csirkefogok?
    Itt:
    https://www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=KGc2Vo_IN6vE8geVvY-oCg&gws_rd=ssl#q=eu+leadership+corruption lehet nehanyszaz cikk rola.
    Gondolom hallottal arrol is (lehet, hogy az a cikk is megtalalhato itt) hogy Kadhafi elvtars fizette Sarkozy ur valasztasi kampanyat annak idejen.

    “ Az sem ártana, ha a kanadai premier drog függőségét is bizonyítanád. “

    Megint: Miert nem te bizonyitod, hogy nem szivja a marihonaljat?
    Usd be a Kugliba, hogy “Trudeau used marijuana” es lass csodat. Gondolj bele, vajon miert akarja legalizalni, ha nem szivja?

    ” Hogy az USA másképpen értelmezi a demokráciát, mint mondjuk anno a görögök, az nem meglepetés, ugyanis eltelt azóta néhányezer év. “

    Nahat, hogy milyen meglepetesekkel tudsz eloallni! Tenyleg? Ki hitte volna, mi? En kis buta errol nem is hallottam eddig.
    Kar, hogy nem errol volt szo, hanem arrol, hogy az amerikai Establishment azt csinal amit akar, az istenadta a nep meg elmehet 4 evenkent valasztani ket szelhamos kozul, akik kozul csak mindketto van az Establishment kezeben.
    Csak nehogy azt mondd, hogy errol meg nem hallottal, mert megharapom a fulemet.

    “ (Ezttől demokrácia, hogy a többség szerint. Te a kisebbséghez tartozol. Van ilyen.) “

    Hat itt a KM H-n valoban a kisebbseghez tartozom, de ez engem nem zavar. Izraelben, Magyarorszagon biztos, hogy a tobbseghez tartoznek. Kanada viszont valoban elbolsizodott az utobbi 50-60 evben, azert erzed jol magad itt. En viszont nem azert leptem le egy cocjalista orszagbol, hogy egy masik cocjalista orszagban eljek. Mivel megszo:kni mar nem tudok, inkabb terjesztem a jo hirt ahol tudom.

    “ Muszlimokkal évtizedeken keresztül nem volt gond . Sem európában, sem észak-amerikában. “

    Gondolom itt a 20. szazadrol beszelsz. Ha venned a faradtsagot es belekukkantanal az 1400 eves tortenelmukbe kicsit maskepp latnad talan a dolgokat.

    “ Gondok Afganisztán óta, illetve az Öböl háború óta vannak. Valszeg nem kellett volna Bin Ladent kiképezni Ghost-nak, nem kellett volna felrobbantani először az apja, majd az idősebbik fivére magángépét, nem kllett volna rávenni Szaddamot, hogy kezdjen háborút Iránnal … “

    Ezekben majdnem 100%-ig egyetertunk, az csupan a problema, hogy nem az Al Kaida, az ISIS, es a tobbi terrorgittegylet kezdte elfoglalni Europat es Eszak-Amerikat, hanem a “moderalt, bekes” es gazdag arab orszagok. Ok finansziroztak az egesz cecot mar vagy 40-50 eve.

    Ha mar a “nem kellett volnal”-nal tartunk, talan nem kellett volna szetkurni a Torok Birodalmat es hagyni kellett volna a Torok Birodalmon kivuli arabokat (es egyeb muszlimokat) szepen lassan kihalni a kokorszaki korulmenyeik kozepette. Akkor nem lehetett volna idiota proxy-nak hasznalni egyiket sem.