Orbanista TB-fenyegetés a magyar menekülteknek

2016 október 6 9:10 de.45 hozzászólás

Az ország, a gazdasági exodus kormányának köszönhetően, erőteljes ütemben veszti el a nyitott, fejlődőképes, nyelveket tudó, vagy megtanulni hajlandó állampolgárokat. Hosszabb, rövidebb időre. A kormány a jelek szerint úgy döntött: rájuk ijeszt. A hazai egészségügyi rendszeren keresztül.

Fotó: Boon.hu

Fotó: Boon.hu

A HVG, a kormánytól nem túl messze lebzselő Magyar időkre hivatkozva közli a legújabb ötletet ezen a téren. Eszerint megbüntetnék azokat, akik külföldön dolgoznak, de Magyarországon járnak orvoshoz. Azt a titkot nem leplezik le, hogy ugyan kihez? Tekintettel arra, hogy az az egészségügy, ami elől legutóbb gyűlöletplakátokra költötték az adófizetők pénzét már most is orvoshiánnyal küzd. Annyira, hogy már a háziorvosi praxisok jövőjével kapcsolatban is több ezer leendő háziorvos hiányával lehet számolni a közeljövőben. Amikor ez bekövetkezik, az Angliában dolgozó fiatal valószínűleg hamarabb talál majd Londonban egy jó magyar orvost, mint Magyarországon. Akit természetesen meg kell fizetnie majd. Amiért Angliát érdemes emlegetni az egyrészt az, hogy London maholnap talán sikerrel pályázhat a legnagyobb „vidéki” magyar város címére. Amennyiben az ott élő magyarok számát tekintjük. Másrészt a szavazás másnapján már sokak által megbánt Brexit hatására megszűnik az uniós ellátási rendszer a szigetországban.

Ahhoz azonban, hogy fizetnie kelljen valakinek az ellátáshoz, nem kell Londonban orvoshoz mennie. Ha nem akar Magyarországon több hónapos várólistára kerülni, szintén ki kell csengetnie némi pénzt. Amihez még hozzájárul a külföldön dolgozó esetében az utazási költség is. Ha pedig jelentősebb pénz-áldozat árán, de itthon akar orvoshoz menni, akkor a legjobban teszi, ha felkeres egy önállóan praktizáló orvost. Hamarabb ellátáshoz jut, és nem kell találgatnia, hogy mennyi hálapénzt illik adni. Ellátják, fizet, számlát kap róla. Mindezek alapján a kilátásba helyezett fenyegetés elég üres halmaznak tűnik. Még akkor is, ha elvileg elfogadható álláspont, hogy a TB-fizetés helyén járjon valaki orvoshoz. Mely álláspontot illetően a kormányzat nem tűnik ilyen érzékenynek akkor, ha az adófizetés helyéhez kellene kötni például a szavazati jogot. Mely adófizetésből, még ha csak közvetve is esetleg, de a külföldön dolgozók elég jelentősen kiveszik a részüket.

Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis folyamatosan növekedett az utóbbi években a hazautalt pénz mennyisége. Ami azt is jelenti, hogy a banki szolgáltatásokon, illetve a vásárlásokon keresztül bevasalt állami bevétel mértékének is növekednie kellett. Mégpedig ezermilliárdos nagyságrendben Magyarországra érkezett utalások nyomán. Némi demagógiával tehát azt is mondhatnánk, hogy a hazautalt pénzt elköltő családtagok, az ÁFÁ-n keresztül, jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy plakátolni lehessen a menekültek ellen. Az Orbán-kormány, ebben az olvasatban, a magyar gazdasági menekültek pénzén kampányolt a menekültek ellen. Holott költhette volna a pénzt az egészségügyre is. Ha már olyan féltő gonddal óvja a TB-rendszeren alapuló ellátást. Mely óvás, mint azt a HVG is jelzi, azért némileg nehezen ellenőrizhető állapotokon keresztül valósítható meg. Feltéve, ha az emberek nem a másik tányérját kukkolják egész nap.

Mert természetesen a külföldön dolgozó szinte már másnap „lebukhat” akkor, ha a család elbüszkélkedik ezzel a ténnyel. Illetve ekkor még nem. De abban a pillanatban igen, ha valamelyik kedves ismerős, szomszéd azonnal szalad feljelenteni. Amit valószínűleg állampolgári kötelességből elkövetetett bejelentésnek fognak majd hívni. Ami majd szép lassan megfeleltethető lesz a sokkal egyszerűbb valónak: besúgás. Tovább építve a Nemzeti Besúgás Rendszerét. Ugyanakkor kár lenne elfeledkezni a másik „lebukási” lehetőségről. Az egyre forráshiányosabb egészségügy egyre hosszabb várólistáit egyre nagyobb anyagi áldozattal lehet majd lerövidíteni. Ami a magán-praxisok árait is felhajthatja. Eljöhet tehát az idő, amikor elegendő lesz az utóbbiak ügyfélkörét áttekinteni a külföldön dolgozók ellenőrzéséhez. Más ugyanis esetleg már meg sem fogja tudni fizetni.

Igaz, az utóbbi pont teljesülése esetén az is lehet kisebb anyagi áldozatvállalással teljesíthető, ha valaki keres egy külföldön dolgozó jó magyar orvost, és mind maga, mind a családja is inkább hozzá fordul. Legfeljebb a család is kint marad. Tekerve egyet társadalomszintű „szociális abortusz” spirálján.

45 hozzászólás

  • Igen, ezzel mar regen fenyegetodznek. Termeszetesen a fenyegetesben visszamenoleges hatallyal. Nem hianyzik onnan aki eljott, folyamatosan aljaskodnak velunk. Bolond aki visszamegy

  • Llanfair,

    Tudom, hogy majd jönnek és cáfolnak. Cambridge-ben dolgozva (eleve időhatáros projekten) egy féle magyarral nem találkoztam a határozott idejű szerződéses kiküldötteken kívül. Olyannal, aki haza akart volna jönni.

  • Andy Mage Igaz nem Angliaban elunk hanem a Zold Szigeten, de mar hazat is vettunk, annyira itt akarunk maradni. De mi mindig imadtuk az esot. 🙂 Egy hazaspar volt, akinek nem jott be itt, Ok tovabbmentek Ausztraliaba. Egy McDonalds dolgozo srac tenyleg haza akar menni, de hat az itt sem egy alom-melo.

  • Eddig olvastam. 🙂 🙂 🙂 🙂

    „Ellátják, fizet, számlát kap róla.”

  • hazai lámpa,

    Csak meghatározott szószámig szabad olvasnod?

  • Andy Mage,
    ez a hazai pilács nicknevű megszállott meg sem érti miről van szó,de lövöldöz,mint egy elszabadult hajó ágyú.Az irigységtől nem bírja elviselni,hogy mások magas életszínvonalat tudnak teremteni maguknak külföldön.Tudásukat,tehetségüket a drága szenthazában nem lehet érvényesíteni,mert a tolvajok és szófosó senkik hazájában csak a hozzá hasonló senkik maradnak.Nyomorogva,”jobban teljesíteni.”

  • Andy Mage
    2016 október 6
    1:41 du.

    Magyarországon élsz? Voltál te már maszek orvosnál? Kaptál számlát?

  • gyuri10
    2016 október 6
    4:43 du.

    Te melyik hajóra szálltál fel, a Titanicra? A cikkből mit értettél meg, azon kívül, hogy szemét az összes magyar? Kivéve a félzsidókat, akik föltaláltak valami haszontalan vagy káros dolgot.

  • hazai lámpa,
    valóban,mint írod én azt értettem meg,hogy bár nem az összes (ez a te állításod)de szemét a magyar.Azon kívül,hogy feljelentgetők,tolvajok,besúgók szeméttelepe nem volt szó.Egy szót sem olvastam itt a káros fél zsidó feltalálókról.Mindegy!Egy jó szaftos zsidózás nálad azért szépen kikerekedett.Ennyit érsz! Csak szórakoztatásodra itt elküldöm kanadai költő és filozófus barátom legújabb szerzeményét.A Lambeth Walk újabb változata: Orbán fenn űl a várban
    EU nincs a nyakában
    Ám az igazi baj
    Hogy a kis Vona sem gaj
    Haj.

    Magyarország kis ország
    Habár nekik menyország.
    Ha a Jobbik is zsidó már
    Kihal a Turul madár
    Bár.

  • hazai lampa Csak maganorvoshoz jarunk, es mindig kapunk szamlat. Ha mem kapsz, akkor kerni kell, es garantaltan kapsz. Persze dragabb lesz, ezert a becsuletes ember nem ker, majd panaszkodik.
    De itt az a nem ertem, hogy magyar allampolgar aki fizeti a TB-t, miert nem kaphatja meg a szolgaltatast? A keleti hataron tuliak pedig miert hasznalhatjak? Mint tudjuk, minden magyar mosogato rabszolga itt, nekik nem futja maganorvosra.

  • hazai lámpa,
    hajrá fradi. Ennél többet úgy sem értesz meg.

  • Az őstulok magyarokon kívül már csak 2 típus van.

    – Azok, akik elmenekültek a NEMZETI ABORTUSZ elöl és

    – azok, akik el fognak menekülni!

    (Azt sajnálom, hogy a hazautalásainkkal is csak az orbándiktatúrát tartjuk életben, segítjük indirekt módon.)

  • Annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy már 2015-ben csökkent a hazautalás!
    „Tavaly kevesebb pénzt utaltak haza a külföldön dolgozó magyarok, mint egy évvel korábban.”
    A forrás azt is leírja, hogy a kivándorlás viszont nem csökkent!
    ” A hazai hazautalás csökkenése mögött egy másik tendencia feltételezhető: egyre többen lehetnek ugyanis azok, akik teljesen felszámolják magyarországi lakhelyüket, vagyis nemcsak a háztartás egy tagja, hanem a teljes család külföldre költözik, s így már nem lesz kinek hazautalni a jövedelmet.”
    (forrás: http://orientpress.hu/cikk/2016-08-19_tobb-a-kivandorlo-de-kevesebb-a-hazautalas)

  • gyuri10
    2016 október 7
    2:33 de.

    Szerinted miért van a zsidók közt annyi feltaláló? A vályogvetőknek a mocsárban, akiket az egyiptomi herceg összeszedett, több szürkeállományuk vagy agytekervényük lehetett? Vagy inkább azért, mert már 3000 éve őrzitek írásban a kultúrátokat, egy olyan környezetben, ahol ez előnyt jelentett a többiekkel szemben?

    Miért is tódulnak egyesek az egyetemekre, miközben a többieknek a szakmunkásképzést ajánlgatják?

  • hazai lámpa,
    először tettél fel egy viszonylag értelmes kérdést.A feleletet egyedül is tudhatod,de kimondani nem fér össze a mentalitásoddal,identitásoddal.A zsidó Apának a legfontosabbak a gyermekei,a családja.Elsején és tizenötödikén vagy tizedikén és huszonhatodikán meg amúgy soha,a fizetését nem a kocsmába viszi,hanem a tandíjat fizeti be,ruhát,cipőt vásárol.A fiai is inkább operába, színházba,kultur intézményekben szórakoznak.Az utcát a kocsmát és a többi hungarikumot mellőzik.És ez így megy generációkon keresztül.Az utcákon a hányás tócsák dns vizsgálatánál is ilyesmi eredményeket lehet kimutatni. Szakmunkás lenni sem szégyen.Én is az vagyok.Ha az ember EMBER tud lenni és tisztességgel el tudja tartani a családját, akár az általad megvetett szakmunkásságból,az a nevelés,a tradíciók tisztelésének kérdése.Aki a nyilas családban nőtt fel annak olyanok a neveltetési értékei.Több igénye nincs is az élettől. Gyilkolni,rabolni még tanulni sem muszáj a családtól.Ki kell nyitni néhány történelem könyvet és máris jó magyar a gyermek.

  • gyuri10 Ne haragudj, de leírásod tökéletesen illik rám, pedig nem vagyok zsidó.

  • Llanfair,
    köszönet a beírásodért és egyúttal elnézést kérek azoktól a nem zsidóktól,akikre az általam írtak jellemzőek.Ez is egyik oka,hogy EMBEREK maradtak.Ellentétben a nyilas-patkány ivadékokkal.

  • Llanfair,
    az hogy nem vagy zsidó szememben még növeli értékedet.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2016 október 7
    2:14 du.
    Nem vagy Te egy picinyég túl szerény? Te még kéményseprő sem lehetnél közöttük!

  • Orsos Elemer Meg egyetlen zsido baratom sem rotta fel nekem, hogy nem vagyok zsido. Elfogadtak igy, hiszen senki sem tokeletes. 🙂

  • gyuri 10 🙂

  • gyuri10
    2016 október 7
    1:42 du.

    Én inkább arra céloztam, hogy nálatok középosztálytól nincs senki lefelé, ezért sok köztetek az egyetemet végzett ember. Annyi diplomás között, ha eldobnak egy Nobel-díjat, az előbb-utóbb csak leesik valahol. 🙂

    De a dicsekvésed mutatja, hogy az írástudáson kívül más nem ragadt rád, pl. logika, illem.

    Mt 20
    16 Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók.

  • hazai lámpa
    2016 október 6
    6:20 du.

    Igen. Magyarországon élek, Jártam magánrendelésen és kaptam számlát.
    Magánrendelésen nem a kórházi doki feketén megtartott, a kórházi eszközöket használó csúszópénzes „magánóráját”, hanem igazi magánrendelést értek.

  • Orsós Elemér,
    ha te nem magad lennél a söpredék,még akkor sem lehetnél lábtörlő mifelénk.Turuliában ismersz kéményseprőket?Vagy csak kuka ürítés közben kértél tőlük néha spanglit?Beírásod szerint kicsit kancsal lehetsz.Egyik szemedben horog kereszt,másik szemedben nyilas kereszt.Valódi hungarikum.”Így néztek ti ki”ott a jányi gusztávok szenthazájában.A mások sikere ellen csak rinyálni tudtok az irigységtől. Vigaszul szolgál,hogy minket már feljelenteni sem tudsz.

  • hazai lámpa,
    logikámmal magyarázható,hogy sokszor és illedelmesen megköszöntem 1944-es hősies kiállásotokat a Népem,Családom ellen.

  • gyuri10
    2016 október 7
    5:38 du.

    Véletlenül ezt olvastam:

    logikámmal magyarázható,hogy sokszor és illedelmesen megköszöntem 1944-es hősies kiállásotokat a Népem,Családom ÉRDEKÉBEN. (Szalai Pál)

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2016 október 7
    5:29 du.
    A kis seggnyaló Unfair nagyképűségét akartam helyre tenni, nem gondoltam hogy, nem ismered a két zsidó kéményseprőről szóló viccet, másrészről sem Neked , sem más zsidónak nem címeztem, de ha magatokra értetted, annak nem én vagyok az oka! Ha meg a Turulia és Izrael összehasonlításáról már egyszer félbeszakított nemtelen vagdalkozásainkat ismét fel akarod eleveníteni, akkor állok elébe!

  • hazai lámpa,
    azt olvasod ami álomvilágodban él.Szalai Pálon kívül még a többi nyilasnak is tartozok köszönettel.Vagy csak azoknak akik közeli hozzád tartozók?

  • Orsós Elemér,
    a további nemtelenkedés elkerülése végett ezt a témát folytathatjuk miután elolvasod Finta Szilvia könyvét:”Hágár országa volt Hungária”!Addig állandó önvédelemből működsz.

  • Orsos Elemer Jaj kedves Elemer.
    Ugatasod nem hallik az egre, az en megitelesemet hagyd az ertelmes emberekre
    Keves vagy te ahhoz, megha ilyen buzgon gyalazol is. Nincs jobb dolgot ezen a szep oszi szombaton?

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2016 október 8
    12:35 de.
    Nagyon szépen köszönöm az általad ajánlott „HÁGÁR ORSZÁGA VOLT HUNGÁRIA” című könyvet és szíves figyelmébe ajánlom az ÖSSZES magyarnak, mert érdemes figyelmesen olvasgatni, ugyanis erősen hajaz a budenz- és hunfalvi-féle megrendelésre készült történelem hamisításokra, a célja is hasonló! Kedves jó, maradék magyarjaim, Köszönjük meg Gyuri bátyánk atyai jó tanácsát és szaporán tanulmányozzuk a googlin bőségesen fellelhető, könyvről készült véleményeket, mert felettébb tanulságosak és sajnos a konteóra gyanakvókat igazolják! Ez a könyv valóban rámutat az önvédelem szükségességére, mert jobb félni, mint megijedni!
    Béláim, nem árt egy kis gyanakvás!

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2016 október 8
    3:45 de.
    Jaj, kedves Llanfair, remélem még időben rájössz hogy, Te is csak egy -Geyzához hasonló- hasznos, idióta, megvezetett goj vagy! Előre is sajnállak!

  • Orsós Elemér Kedves tőled, hogy aggódsz értem, de feleslegesen teszed, ne töltsd vele a drága idődet. Idióta sosem voltam, igaz, ez a kor előrehaladtával majd módosulhat, de ez a veszély mindenkire les. Rátok is.
    Nem érdekel, hogy goj vagyok vagy nem. Én nem így mérem az embereket. Hasznom pedig már nem sok van, saját életemet élem, elégé el nem ítélhető módon, és ezt nagyon élvezem, itt az Üveghegyen túl. Házunkban jól elfér a Menorah, a Mezüze és a Kelta kereszt.
    Megtartjuk Halloween-t és a Halottak napját, a Karácsonyt, és a Fény Ünnepét (szerintem a legszebb ünnep a világon), és már a hálaadást is (szegény pulykák). Még a palacsinta napot is.
    Mikor járjuk a világot (sűrűn), megcsodálom a zsinagógákat, a templomokat és a mecseteket is. Az embereket jóra és rosszra osztom fel. Nincs rossz nép, csak rossz emberek, akik ideiglenesen rosszá tudnak tenni egy országot. Ha ez az idiótizmus, akkor vállalom, örömmel vagyok idióta.
    Az összeesküvés elméletek nem érdekelnek, nem rontom vele életemet. Nem hiszem el, hogy minden rossz a zsidóktól ered, de azt tudom, hogy a kereszténység igen. Akkor mire ez a nagy cirkusz? Most éppen a egyik kerti törpénk hintáját javítottam meg, és ezt a primitív ostoba dolgot jó érzéssel csináltam a kertben, a madárfütty közepén. Mert igen, van hét kerti törpénk, és lesz@rjuk, hogy giccsnek tartják a művelt emberek.
    Én nem értelek titeket, miért jó gyűlölni, és miért akarjátok azt hinni, hogy én (mi) gyűlölködünk. Nekem már régen nincs miért, de sosem voltam rá programozva. Ahogy Falusi mondja, mosolyért mosolyt kapsz. Mi mindenkire mosolygunk, ezért itt mindenki mosolyog ránk. Az arab és a néger is. Nem hiszem, hogy idióta vagyok, szerintem az csinálja rosszul, aki nem így akar élni.
    „Az a hülye, aki mondja.” (Forrest Gump)

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2016 október 8
    12:35 de.
    Az általad ajánlott tudományos szakkönyvet elolvastam, Te ott Izraelben higgy Finta Szilviának, én meg itt Magyarországon engedd meg hogy, Dr Bakay Kornélnak higgyek. Őszintén megmondon, nem tudom ki Finta Szilvia, de az általam személyesen is ismert Dr Bakay Kornél viszont a magyarok őstörténetének elismert tudományos szaktekintélye.

  • Orsós Elemér
    2016 október 9
    11:59 de.

    Mindíg is nagy csodálója voltam a régészből történésszé avanzsált szagértőknek..
    Egyébként ez az a fazon, aki 2003-ban a kőszegi Jurisics Vármúzeumban megrendezett „Horthy katonái – Szálasi nyilasai” című kiállítást, amit aztán az országos felháborodás nyomán, -a tulajdonosok is visszavették a kiállítási tárgyakat- betiltottak..
    Bleolvastam a szkítákról szóló könyvébe.. Annyi marhaságot még Baráth sem írt, pedig ő sem volt piskóta.. 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    falusi
    2016 október 9
    12:31 du.
    Mielőtt pökhendien kioktatsz hogy, egyenlő eséllyel vitázzunk, nagyon megköszönném, ha felvilágosítanál, hogy ki is az a Finta Szilvia, mert keresztény és magyar eredetiségi kérdésekben nem sűrün, sőt egyáltalán nem lehet vele találkozni!

  • Orsós Elemér,
    nagy rajongója vagyok a horthy-salosián duóról szóló műsoroknak. Ennek ellenére éppen Börcsök Mária:”Kettészakadt Magyarország” című könyvén élvezkedek.Nagyon élvezem a király gyilkosságokat,a testvér gyilkosságokat,az áruló főurak egymás elleni fegyveres harcát és minden okádékot,amely a magyar történelem több mint ezer évét kísérgeti.Egészen a német majd orosz csicskási rang eléréséig.Képzeld el,hogy én itt Izraelben még a ti Trianon szaggatta balsorsotokat is tanulmányozgatom és néha,nagyon unalmas perceimben élvezkedek a salosián-baky duó felrántásán is. Persze azért nagyobb örömömre szolgálna,ha a vitéz-nagybányai-gyalogsági-lovastengerész Kenderesről is köztük lett volna és nem szégyenszemre Portugáliában a Chorin család kitartottjaként fejezte volna be vérgőzös földi ténykedését. Gondolom erről majd részletesebb felvilágosítást is kapsz a bakay doktor úrtól.A Börcsök Mária könyvének még csak valamivel vagyok túl a felén.Holnapra lehet,hogy több felvilágosítással szolgálhatok.Bár,úgy remélem,hogy te legalább úgy ismered néped évezredes dicsőségét,mint én.Vagy sokkal jobban.De ne beszélj róla senkivel,ha azt igényled,hogy emberszámba vegyenek.

  • Orsós Elemér,
    nem szokásom oktatgatni.Különösen nem kiforrott megváltozhatatlan elméletek áldozatait.Finta Szilvia nem tartozik ismerőseim, barátaim körébe.Az Andrássy úti Alexandra könyvüzletben megláttam a könyvét és a címe felkeltette kíváncsiságomat.Megvettem.A történéseket nem csípem,mert semmi szükség nem volt rá,hogy a Kazárok és a zsidók segédkezzenek egy későbbiekben náci-fasiszta állam megalapításában.Bűnük azért bocsánatos,mert ezer valahány évvel ezelőtt még nem létezett keresztény kurzus.Egyébként a doktorod biztos többet tud mondani erről a témáról,mert az Ypszilonnal írt nevűek általában mindig mindent jobban tudtak. Kár,hogy a mai vezéreiteket nem írják vonay,gyöngyössy,nováky-emőkey stb.-ként.Az új trianoni határokat a Duna széltében vagy hosszában fogják miattuk meghúzni?A dokid ezt is meg fogja mondani,ha csendben és szépen fogod kérdezni.

  • Orsós Elemér
    2016 október 9
    3:08 du.
    Kioktani? Ráadásul pökhendien?
    Asszem nem. Sem időm, sem energiám, kedvem meg végképpen nincs ilyesmire.
    Elmondtam a véleményemet Bakay úr ténykedéséről, megtoldva egy hírrel, ami talán elkerülte a figyelmedet. (Vagy nem, de ez a rosszabbik változat, hát tegyük fel, hogy nemtudyál róla..)

  • gyuri10
    2016 október 9
    3:45 du.
    Annak ellenére hogy, már megint nem én kezdtem a sárdobálást, amondó vagyok ne kezdjük el firtatni hogy, a Ti elmúlt 5777 évetek mennyivel volt békésebb, erkölcsösebb és példamutatóbb mint a mienk!
    Az y végűek engem abszolut nem hatnak meg, mert nem csak neveket, rangokat, címeket, de még hivalkodó pedigréket is lehetett jó pénzért vásárolni, amiért mint tudható mi is és Ti is bőven éltetek a kínálkozó lehetőségekkel és ezért nem jutott a csekély vagyonu nímandoknak. Ami meg a hittudós szerződet illeti, Falusi topikjából világosan látszik, hogy nem a szépségéért fog hamarosan nagydoktori majd professzori címet megérdemelni hanem kiváló tudása és származása miatt, tehát a doktoraink eltérő szakmai és származási elfogultsága miatt nem összehasonlíthatók. Amúgy mindenben igazad van!

  • falusi
    2016 október 9
    8:21 du.
    A pökhendi kioktatást visszaszívom, mert én voltam pökhendi! Amúgy meg ne haragudj rám hogy, nem láttam a kőszegi kiállítást és még ha tudtam volna róla, akkor sem lettem volna rá kíváncsi. Kérlek ne haradudj rám, amiért pacifista vagyok! 🙂

  • falusi
    2016 október 9
    12:31 du.
    Jut eszembe: akkor az a kőszegi kiállítás is legalább olyan felháborító lehetett mint a szegedi, aholis a „művész úr” egy hosszú asztalon 12 tányért helyezett el megpakolva műszarral és a művének a következő címet adta: utolsó vacsora. Vagy az csak művészi szabadság volt? Na, jó, ez most terelés volt, valóban!

  • Orsós Elemér,
    mint írod:doktoraink között semmiféle hasonlatot találni nem lehet.Hozzátenném,hogy egyszerűen nem is szabadna egy Finta Szilvia nevét megemlíteni sem azon az oldalon,ahol egy xYz doktort is megemlítenek.Mert ugye azért az elítélendő származású Finta Szilvia soha nem „jeleskedett”még a náci szennycsatornának a legaljább csicskásainak védelmével.Ellenkezőleg,a zsidók és a magyarok közös múltjáról írt,amely az árpádházi királyi család kihalásáig egész jól működött.Amit viszont már Böröcs Mária könyvéből olvastam,hogy az Y-ért nem mindig kellet pénzzel fizetni.Sokkal inkább megtette a magáét egy árulás vagy az azzal járó kegyetlen gyilkosság pró és kontra.Saját vagy bérgyilkosok erejéből.Lévén,hogy én nem kezdtem el firtatni sem a mi 5777
    évünket sem a Ti 2016 éveteket.Nem is tartom reálisnak a kettő össze hasonlítását.Tehát,kérlek emlékeztess rá,hogy miről is szól a mi vitánk?
    Én csak a Finta Szilvia:”Hágár országa volt Hungária” és Börcsök Mária:”Kettészakadt Magyarország”című könyveket ajánlottam elolvasásra.Lehet,hogy a két könyv tartalma hazafiságodban vérig sért,de ez nem az én bűnöm.Ha mégis nekem tulajdonítod a sértések és a valódi történelmetekre célzásokat és leírásokat, akkor elnézésedet kérem.Már csak azért is,mert Nálunk holnap lesz legszentebb ünnepünk,a Jom Kippúr előestéje.Tudod ez kicsit hasonlít a Nálatok napi vagy heti gyónási lehetőséghez.De nálunk ez egy évben egyszer fordul elő(a gugliból kiveheted a pontos értelmezését.)

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2016 október 10
    6:36 du.
    Sikeres sábát sábátont és fokozott éberséget kívánok!