Népszabadság-végóra

2016 október 8 8:32 de.21 hozzászólás

A népszavazás, különösen ár-értékarányban, a kampányba ölt milliárdok fényében fényes orbánista kudarccal végződött. A jelek szerint meg is indult a bűnösök keresése. Az is valószínűsíthető, hogy a saját komplexusaiba zárt vezérben felizzhatott a bosszúvágy. Így könnyen lehet, hogy az ellenzéki sajtóterméknek ismert Népszabadság-felszámolás is ennek a része.

Mármint Orbán személyes bosszúhadjáratának a része. Mert az, hogy a kihirdetett diktatúrának mindenki intézményesített ellenségévé válhat, az rendszerszintű működés. Márpedig Orbán már a népszavazás estéjén gyakorlatilag meghirdette a nyíltabbá váló diktatúrát. Az pedig már inkább az ország, és benne az ellenzék állapotát jellemzi, hogy akkor nem voltak órákon belül, százezrek az utcán. Kétségtelenül felbátorítva a hatalmat. Arra is, hogy minden köntörfalazás nélkül megnyitható egy szélesebb front a nép szabadsága ellen. Részben az ellenzékiséggel szembeni térnyerés, részben az erődemonstráció érdekében. A Népszabadság esetében nagyjából így lehet elsőre értelmezni azt, hogy bejelentették a megjelenés szüneteltetését, a kiadásában közvetlenül részt vevő újságírók munkavégzésének felfüggesztését.

nsz_201610091

Holott a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Zrt felvásárlása nem új keletű hír. Augusztusban már tudható volt, hogy Orbán Viktor arany-nyelvdíjas, és sokszorosan lefizetett, legkedvesebb gázszerelője és a kiadó között kihúzták az első pányvákat. Az, hogy ezt követően egy bármikor meghúzható pórázzá válnak ezek a kötelékek, aligha jelenthetett meglepetést. Így aztán valószínűleg nem történt több, mint a vereségért bűnösért kiáltó, és bosszúért lihegő kormányfő kérésére, vagy talán csak őt szolgáló gesztusként, meghúzták ezt a pórázt. Ha már, felelőtlenül, annyi minden kellemtelenséget voltak képesek okozni a népszavazás környékén. Ami kétségtelenül egy gerinces publicisztikai teljesítménynek tekinthető. A bármikor lecsapni kész bárd árnyékában. Mely most lecsapott.

A bezárás módja is elég sajátosnak tűnhet. A székhelyváltozásra fogva. Bezárva az egyik helyen, és a dolgozók jó részét kitiltva a másik székhelycímről. Az események pikantériájának is betudható, hogy annak idején, 2009-ben éppen a Nol.hu számolt be egy csótányirtásos nagytakarítással egybekötött, tömeges elbocsátásról. Egy hazai nagyvállalatnál. Ez valószínűleg a véletlen műve. Az azonban nem, hogy a motiváció valószínűleg olyan szintű az ilyen esetekben, amely nem bírná ki a szemtől-szembe való közlés okozta konfliktust. A „csak” ugyanis aligha vitaképes érv. A „megteszem, mert megtehetem” sem. Holott az autoriter és kritikát nem ismerő hatalom érvrendszere gyakran esik az említett két kategória valamelyikébe.

A Népszabadság tehát bezárt. Ezen az sem változtat, ha demonstrációt szerveznek az aktus, vagy akár a hatalom ellen. Egy széles platformot felsorakoztatni képes akció inkább az ellenzék beágyazottságát, illetve a társadalom diktatúra-ellenességét jelezné. Aminek különben legfőbb ideje lenne. Mielőtt a vérszemet kapott hatalom gárdái nem kezdenek monokli-osztogatásba.

21 hozzászólás

  • Nos. Tehát lassan elérkezünk a szabadság végóráihoz is. Talán még van lehetőség sok-sok monokli és pogrom nélkül megúszni Orbánt

  • marad a targyilagos „egyaltalan nem” seggnyalo atv

  • IGEN! Kedves barátaim és barátnőim!

    Most végre sikerült! Megmondtuk, hogy ez lesz!
    Végre újabb öröm lehet a számunkra, hogy a gaz libsibolsevik ellenzék mégjobban be lett szántva! Már lassan csak a Párton belüli kiszólogatók merik terjeszteni a véleményüket. (De azok se sokáig.)
    A vidék már végérvényesen a mienk lett, nem maradt ellenvélemény a megyei lapokban. AZ egész országot benarancsozzuk, ha ilyen, vagy véres áldozatok árán is.
    Új jelszavunk, jelképünk és színünk a vérnarancs!
    Magyarok! Új minőségi szintre léptünk hajnal óta! A totális egypárti fidesz-demokráciába!
    Tanuljon belőle mindenki, aki még nem került sorra!
    Itt már csak nekünk echte-magyarnak van élettere, se a mostani migráncshordáknak, se az évszázadok alatt beözönlött kártevőknek nem lesz maradásuk!
    Ha Brüsszel nem ért ezzel egyet, tehet egy szívességet, és odadeportáljuk az érintetteket, a gyerekeket is, ha az anyjuk érintett.
    RETTEGJETEK ATV ÉS KLUBRÁDIÓ! TI LESZTEK A KÖVETKEZŐK, HA NEM KONFORMIZÁLÓDTOK ELÉG GYORSAN ÉS ELÉG LELKESEN!
    Miután sokéves tapasztalatunk van már abban, hogy a nembaráti vállalkozásokat, önkormányzatokat, alkalmazottakat hogy lehet tönkretenni, elnyomorítani, majd NAGYTESTVÉRESEN megszerezni és a leghűségesebb alattvalókká tenni, ezért ezután gőzerővel valósítjuk meg a tisztogatást teljeskörűen Magyarországon, és színmagyar kokárdás, népviseletbe öltözött lányaink és fiaink járnak új egyenruháikban az iskolákba és dolgozni.
    Még az egyetemeken egyenlőre nem történt meg a tisztogatás, de kormányunk odahelyezett méltóságai segítségével hamarosan az is le lesz rendezve.
    Az egyetemi képzést beszűkítjük, csak a legmegbízhatóbb és legmagyarabbak járhatnak ingyenesen és pluszpontokkal, kreditekkel oda, a maradéknak dupla árat kell fizetniük, hacsak nem írnak alá minimum 10 év rabszolgaságot az általunk kijelölt helyre és el nem adósítják magukat az állam felé diákhitellel.

    ÉLJEN A NEMZETI PARANOIA, A NEMZETI ABORTUSZ, A SELEJTES MÁSSÁG KIMETÉLÉSE!

  • Különben is nevet változtatok….

    Gondolkodtam a Király Viktoron, de az már tucatnév. De van egy jobb, egy találóbb, amiből a gazdasági kapcsolódásaim is látszanak, de nem utolsó sorban ami rámillik!

    MÉSZÁROS VIKTOR

  • De becézgess csak úgy, hogy: VLAD!

  • Nos, az azonnali reakció is döbbenetes !
    A „civilek” kivonulnak a Kossuth térre előkelő némaságba burkolózva, de már figyelmeztették a pártokat, hogy ne közelítsenek hozzájuk !
    A MszP az újság székháza előtt demonstrál, a többi párt pedig otthonról üzeni: már megint milyen csúnya dolgot követett el a hatalom.
    (Ja, foci válogatottunk tegnap ITTHON kikapott Svájctól, talán ez volt az utolsó csepp, hiszen a lap nyilvánvalóan közölte…)))

  • Nehéz elhinni, hogy nem az Őrült Vezér rendelte meg. A napokban derült ki, hogy a civilek vegzálását is ő rendelte el:
    http://hvg.hu/itthon/20161006_Orban_szemelyesen_rendelte_el_a_civilek_ellenorzeset

  • terminus, még szép hogy ő rendelte el, erre kapott felhatalmazást. Mondjuk az elszámoltatást még nem kezdte el, de hátha az is elkezdődik.

  • orbánvektor, „Az egyetemi képzést beszűkítjük…”, itt a kötelező holokauszt tananyagra gondoltál?

  • charlie
    Tényleg elkezdődhetne az elszámoltatás : Rogán, Matolcsy, stb.stb.

  • mávtelep, szépen sorban, először a liberális és szoci lopások jönnek, a mostaniakat meg bízd csak ide, ha hatalomra kerülünk.

  • charlie
    2016 október 8
    1:13 du.

    Nem követed az eseményeket. Ezt még Vona Gábor is elítélte.

  • @csárli

    ugye nem tudod miről beszélsz?

  • Hát igen a Népszabadság valóban a végóráit éli és mindezt magának
    köszönheti és a lecsúszott,szánalmas baloldalnak köszöntheti
    erről a hasonló …másik cikkben bővebben írtam,és nem csak a magam,hanem a normális többség nevében is,akikhez az észhez tért
    baloldaliak is beletartoznak!

  • charlie,

    Menjünk nagyságrendben.
    Fajlagos lopáshányadban Orbán és hűbéresei verhetetlenek.
    Azért még lehet, hogy egyszer irgalmatlanul beleverik az orrukat a mocskukba. De csak egy kis időre. Mert aztán szép magasra fogják velük tartani a nozit. A nyakuknál fogva.

  • Boda Marcsi
    2016 október 8
    3:58 du.

    Ön és a normális többség. Micsoda paradoxon!

  • .

    „Székhelyváltoztatás, csótányirtás” – mint a baloldali vezető orgánum kiirtásának az indoka ?

    Annak idején, 1989-ben Németh Miklós pont így irtotta ki a Lenin szobrot a ligetből: tisztítás, felújítás ürügyén ismeretlen helyre szállították…

    A gerincesek cserkészeti módszerei márcsak ilyenek.

    .

    .

  • terminus
    2016 október 9
    3:35 de.
    Boda Marcsi
    2016 október 8
    3:58 du.

    Boda és a normális többség? Micsoda paradoxon!

    – Jó! Boda se magára gondolt!

  • – Az online lúzerek, PC-tahók, fröcsögnek, nagy részük, sohasem vette kezébe az egyébként igen jól szerkesztett lapot…Azt tudjuk, hogy az ellenzéki pártokat, törpepártokat, viccpártokat, a mi adó milliárdjainkból, finanszírozza az állam…sajnálják a pénzt saját médiumaikra…?? Amiből emiatt az MSZP is kivonult… – A NÉPSZAMÁRSÁG 5 milliárdja már egy kicsit húzós… A FIDESZ mániája az ellenzék érdemtelen támogatása, ezt is megfogják menteni…! – A demokrácia, igen költséges mutatvány, és valakinek vállalni kell a felelősséget, hogy melyik bohócot támogassuk… Ha az eladott példányszám, [ cca. 35.000 egy picit is arányos a baloldal támogatottságával, akkor elég szánalmas a kép..

  • Tüske Zsófia

    hát, akkor ide is… Hont András alapos cikkét, még mielőtt valaki ingert érezne némi komcsizásra, Hont sosem volt baloldali.
    http://hvg.hu/itthon/20161008_neprabsag_hont_andras_nepszabadsag_sajtoszabadsag_cenzura

  • Több itteni kisebbség sajnos nem a normálisokhoz tartozik,(csak nem fogják fel…)”mély fájdalmukban” csak sértegetni próbálnak…..
    Gyászoljanak és különösen a kinti tehetős fanatikusok gyűjtsenek,
    adakozzanak a lapnak,illetve a pártjuknak!