Egy kanadai magyar professzor a Népszabadság szétverése miatt lépett ki a Magyar Tudományos Akadémiából

2016 október 10 1:14 du.48 hozzászólás

Stevan Harnad (született: Hernád István Róbert) a hétvégén kilépett a Magyar Tudományos Akadémiából, ahol 2001 óta szerepelt mint külső tag. Harnad professzor, aki a Université du Québec à Montréal-on a kognitív tudományok kutatója és tanára, a Népszabadság Fidesz-által rendelt szétverése miatt lépett ki az MTA-ból, tiltakozásul. Angol nyelvű levélben írta le Lovász Lászlónak, az MTA elnökének távozásának okait, mely levelet a KMH testvérlapja, a Hungarian Free Press, hozott le a szerző engedélyével. 

Ebben Harnad professzor, aki egyben a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója többek között leírja:

„Mint Magyarországon kívül élő tag, nem áll jogomban megítélni, hogy a Magyar Tudományos Akadémia belső, Köztestületi Tagjai mit tegyenek. Ez különösen annak tükrében igaz, hogy ők néznek szembe Orbán Viktor bosszúállásának veszélyével, amennyiben tiltakoznak. Ugyanakkor remélem, hogy lesznek még külső tagok, akik olyan történelemi választ adnak, amelyet Orbán ellenállás nélküli igazságtalansága most már kötelezővé tesz.”

Stevan Harnad

Stevan Harnad

Harnad professzor mellett szintén tiltakozva kilépett az MTA-ból Thomas Jovin, a németországi Max Planck Institute for Biophysical Chemistry kutatója.

Korántsem csak a baloldalon váltott ki felháborodást az, hogy az Orbán rendszer mindenbizonnyal egy osztrák céggel – a Vienna Capital Partners-szel – trükközve és a magyar munkajogi törvényeket megszegve felszámolta egyik napról másikra a Népszabadságot, miután a lap egy korrupciót-felderítő sorozatot indított utolsó, szombati számának címlapján. Az a feltűnő, hogy mennyien szolidárisak a balközép lappal a jobboldalon és, hogy mennyien átlátják azt, hogy ez nem gazdasági hanem pártpolitikai döntés volt.

A konzervatív Heti Válasz internetes kiadásának szerkesztője – Dévényi István – különösen keményen fogalmazott a Népszabadság sírfájára című cikkében:

„Melyik országban járunk? Az ellenzéki újság cikksorozatot közöl a kormány propagandaminiszterének kínos kiruccanásáról. A propagandaminiszter előbb hazudik, majd mély hallgatásba menekül. A lap közben tulajdonosváltásra készül, információk szerint a miniszterelnök barátja veszi át a kiadót. Mellette másik szerkesztőségbe is költöznének: a kiadó a munkatársaknak pénteken még azt mondja, hogy parti lesz, sör, pizza, pezsgő. Másnap a lap kvázi megszűnik.

Értem én, hogy nem kell se ellenzék, se média, se semmi. Illetve olyan ellenzék kell, amit a kormány tart lélegeztető gépen, így önmagán kívül semmire és senkire nem jelent veszélyt. És olyan média, amelyik nem tesz fel kényelmetlen kérdéseket, nem kutakodik, nem mond önálló véleményt.”

Mint mindig, a szervezett kanadai magyarság hallgat, vagy éppen tudatlansága, esetleg arcpirító szervilizmusa miatt talán még tapsol is annak, hogy a rezsim szétverte a legnagyobb ellenzéki napilapot Magyarországon. Bizonyára a konzervatív Dévényi István, vagy a szintén konzervatív Stumpf András – aki a Mandineren adott le egy szolidaritási közleményt – rengeteg mindenben nem ért egyet politikailag a Népszabadsággal. Mégis: látják a történet lényegét, meg azt is, hogy ha a Népszabadság újságíróit egyik napról a másikra kizárhatják munkahelyükről, immár több mint három napig lefoglhatják személyes tárgyait, lekapcsolhatják emailüket és eltörölhetik az internetről a Népszabadság összes archivált cikkét, akkor ez bárkivel előfordulhat. Veszélyes precedens. Aki néma, az valóban cinkos.

Mégis hogyan lehet az, hogy olyan kanadai magyarok akik akár hatvan éve egy demokratikus, sokszínű országban élnek a mostani veszélyt nem látva némán és bambán nézik mindazt a gyalázatot, ami szülőföldjükön történik? Hogyan lehetséges az, hogy a Kanadai Magyar Hírlapon és a Hungarian Free Press-en kívül, egyedül az Ottawai Magyar Rádió szolidáris a megalázott magyar újságírókkal és a megalázott magyar sajtószabadság maradványaival? Amikor 600 ezer dollárnyi magyar állami támogatásra van szükségük – például a Torontói Magyar Háznak – akkor azonnal tudnak jelentkezni. Amikor Kőrösi Csoma Sándor „ösztöndíjasok” érkeznek a Miniszterelnökségről, akkor egymáson botladoznak, hogy mindenki aki „fontos” kapjon egyet. Amikor Magyarország torontói főkonzulátusán vagy ottawai nagykövetségén lehet bort és pogácsát fogyasztani, akkor egymást tiporják szét, hogy szerepelhessenek három másodpercig.

Amikor viszont fel kéne szólalni és szolidárisnak kéne lenni – például követve számos magyar konzervatív példáját – akkor vagy lapítanak a kanadai magyar hangadók, vagy a karhatalom mellett sorakoznak fel büszkén.

Ez egy szégyen amit hosszú ideig nem mos le magáról a szervezett kanadai magyarság.

48 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Az MTA-ból való kilépéshez nem kell hatalmas melldöngető dicsekvés:
    már rég nem magyar, nem tudományos, de talán még Akadémia!

  • Valamit, ismét nem értek!
    Ezen a lapon olvastam, hogy a Népszabadság bezárt az anyagi bajok miatt: az osztrákok nem adnak több segítséget, az olvasok nem vesznek elég lapot.
    Most, az a vád, hogy a Népszabadságot „szétverték”!
    Most mit higgyen az egyszerű magyar?

  • Chris, talán az a probléma lehet, hogy a kanadai magyarság nem veszi szívére a fenti problémát?!
    Miért is venné?
    A legtöbb kanadai magyar a „régi gárda”, a baloldal győzelme után ért ide Kanadába. Sokan, valóban menekültek a komcsik bosszúja elől. Az új magyarok meg valószínű, nem akarnak már hazai politikáról hallani sem.

  • Figyelő!

    Az „összeesküvés elméletnek”semmiképp nem kell hinni,a lap a bukását,adósságát kizárólag a baloldalnak köszönheti,itthon sem veszi szívre a többség,kint meg miért is venné?
    Aztán,hogy valaki a Tudományos Akadémiai tagságát tiltakozásul
    megszünteti,az ő dolga,nem dől össze a világ,meg attól sem,hogy egyesek nem vesznek át állami kitüntetéseket,mert a díjazottak
    közül van, aki „nem tetszik” nekik…..ez magáért beszél,mert ha
    a többnyire a baloldali tiltakozók politikától mentes,szakmai munkásságát egy kormány elismeri,akkor ugye máshol teljesen
    alaptalan,elvakult gyűlöletről,vádaskodásról van szó…..
    Egyébként szánalmas,hogy több kitüntetett nem volt ennyire „önérzetes”és nem adta vissza a kitüntetését,kihúzott és még ráadásul kintről uszít…..na az ilyenek tényleg nem érdemesek rá….!!!!!

  • Az is hihetetlen, hogy eddig kihúzta az mszmp lapja. Ideje volt, hogy megszünjön.
    Amúgy meg szabad piacgazdaság van, ezt a libsik szokták hangoztatni.úgyhogy ez van. Megszünt és kész. Ablaktisztításra még amúgy jó volt, de ezen kívül felejtős.

  • Tele az mszp milliárdosokkal, miért nem finanszírozzák ezt a „nívós, nyereséges” újságot? A szuper intellektuelekből álló szerkesztőség miért nem indít más néven egy eladható lapot?
    Kicsit segítek: mert nincs kinek, nincs pezsdítő gondolatvilág, nincs morális tartás. A nulláról kell felépíteni a baloldalt, mert a mainak befellegzett.

  • Katona Zsombor

    charlie
    2016 október 10
    3:48 du.
    Charlie, Charlie, hogy Te mit kapsz most a náci, fideszes pofádba!:-)

  • charlie!

    Teljesen osztom a véleményét jó kérdést vetett fel,többek bánatára…..
    mind az újság,mind a baloldal megbukott és ez nem most kezdődött
    hanem már jó pár éve önkritika,ész,program,hitelesség és tisztesség nélkül nem is reménykedhetnek változásban!

  • tropa
    2016 október 10
    3:08 du.

    Ebben a hozzászólásában egyetlen egy olyan állítás nem hangzott el, amelyből feltételezhető volna, hogy egy értelemmel bíró lény pötyögte ide. Semmi tényszerű állítás, semmi objektív és megfontolandó gondolat.

    MSZMP lapja? Ember 26 éve rendszerváltás volt, a főszerkesztő épp, hogy csak 41 éves a szerzők többnyire még fiatalabbak. Hogy jön ide MA az MSZMP, vagy áttételesen a komcsizás?

    Piacgazdaságot mint fogalmat miért ne említhetné bárki? Olyan zavaros ez a mondata is. Az már más kérdés, hogy éppen a médiában nincs piacgazdaság. A Magyar Hírlap, a Magyar Idők és a többi kormányközeli újságok, vagy médiák mint az Echo TV illetve portálok mind kormányzati reklámokból tartják el a magukat a magyar emberek adóforintjaiból. HOL VAN ITT a magyar médiapiacon piacgazdaság? Ezek a jóval szerényebb képességű és példányszámú (vagy nézőszámú) médiák önállóan már rég nem léteznének, ha valóban piaci alapon kellene megélniük, ha nem pumpálnák a kormányzati propaganda terjesztéshez a közpénzeket beléjük!

    Charlie, valóban ez a kérdés, hogy miért nem finanszírozzák? Nem inkább azt ekllene elsősorban tisztázni, hogy egy 60 éves egyik legnagyobb példányszámú ellenzéki újságot egyik napról a másikra, hogyan és miért kapcsolnak le? A tulajdonos kiadó, eleve vesztességesen vette meg évekkel ez előtt. Ez nem valós hivatkozási alap, ráadásul a kiadó cég egy egész médiabirodalmat üzemeltet, mely összességében egyáltalán nem vesztességes, hanem nyereséges. Ráadásul a jelek szerint, már két hónapja készült a kormány, hogy megszüntesse a Népszabadságot, csak most lett egyre melegebb a pite, amit egyszerűen nem bírtak tisztességgel és demokrata mód elviselni a hatalom részéről.

    Egyáltalán nincs min csodálkozni, bele illik a többi média átjátszásába ez is. A független TV2-t Andy Vajnáék szerezték, azóta fidesz TV lett belőle, a híradójában semmi kényes téma nincs. Persze Andy Vajna jó magyar hazafiként Romániába adózik a TV-je után, mert miért is ne haza adózzon a magyar pénztárba bele. Elvette a kormány az Origo.hu-t, a VS-t, Csinált egy Magyar Idők nevű nyomtatványt, ami egy kormányzati prospektus. a Kossuth rádióban pusztán egy mikrofonállvány az akinek Orbán Viktor péntekenként nyilatkozik. De emlékezhetünk, hogy a Klubrádiót is majdnem halálra véreztették, elvették a frekvenciáját, a sugárzási lehetőségeit, emiatt a kevés befektető is elhagyta őket. Ugyan ez van az ellenzéki és még független médiáknál is, hogy amíg a kormányközelieket állami pénzekből, a magyar emberek adóforint milliárdjaiból tömik és támogatják meg, addig az a pár maradék ellenzéki és független média elsorvad, mert elsorvasztja a rezsim.

    Figyelő! Pedig valóban érdekelhetné a kanadai magyarokat. Na nem feltétlenül magát, hanem akiknek van is felelősségük abban, hogy véleményt formáljanak a közösségekben, és nem kussolnak arról, hogy Magyarországra visszaszivárgott és szépen totálissá formálja magát az az állami berendezkedési forma, ami miatt már egyszer rendszert változtattunk 1989-ben.

    Boda!
    Hogy mondjam, hogy finom legyek. Nagyjából mint a Tropának írtam fentebb. Szeretnék érdemben vitázni ha mondana is valami tényszerűt, de Ugyan úgy önnek sincs egy épkézláb összefüggő mondata mint Tropának. Csak annyi, hogy egymást követő szavak sorba rakásával idepiszkított, ahogy azt szokta tenni. A két professzor árnyéka alá sem magasodik fel, a ködös, zagyva, összevissza ollózott mondandóival. Menjen Szulejmánt nézni, úgy is „nagyszerű történelmi műnek” tartotta a hígfos színvonalú magyargyalázó török szappanoperát, egy korábbi hozzászólásában.

  • A http://www.peticiok.com oldalon Vissza a Népszabadságot! Vissza a sajtószabadságot! címen aláírással lehet tiltakozni az újság puccs-szerű megszüntetése ellen!

  • Kato Toth-Pintér

    Szeretnék egy összefoglalót megosztani a magyar média helyzetéről: http://24.hu/media/2016/10/10/ezekkel-a-modszerekkel-gyurtek-maguk-ala-orbanek-szinte-a-teljes-magyar-mediaipart/

  • Egy fecske nem csinál nyarat ! 197 külső tagból egy…

  • @HunCanada, szép is volna ha egy nyíltan ellenzéki lap azt várná el, hogy kormányoldali pénzből kelljen működnie. A megszüntetés anyagi oka teljesen reális, bizonyítható, nem kell semmilyen más indok a megszüntetéshez. Még akkor is ha előtte veszteségesen vette (de persze előtte azért ott volt az MSZ mint támogató).

    Ha valakinek tényleg akkora szüksége volna rá felkarolná és nem egy igencsak vicces 1 EUR-os ajánlatot tesz rá mert ugye azért a veszteség ellenére nem ennyi az értéke a névnek, a domainnek, archívumnak és egyebeknek.

    A kormány médiumaihoz tök fölösleges hasonlítgatni, hogy honnan jön a pénz, mert ugye a Népszabadság egy „független” (hahaha) médium, neki nincs szüksége a kormány pénzére.
    A te hozzáállásod pusztán érzelmi alapi, Fidesz-Orbánellenesség semmi több. Mésnéven összeesküvés elmélet, urban legend vagy mese habbal, etc…

    Igencsak sok alternatíva van, hogy a Népszabadságban lévő kollégák – akár együtt, akár külön – továbblépjenek mégsem teszik, nekik a balhé fontosabb. Ez alapján meg teljesen logikus amit tropa vagy Boda Marcsi ír, csak nézőpnt kérdése.

  • Christopher Adam

    SamRe,

    Normális, demokratikus körülmények közt az állam ott hirdet, ahol az olvasók vannak, ahol el tudja érni az állampolgárokat. Nem a lap irányvonala az elsõdleges, hanem az olvasók száma.

    Ez alapján a Népszabadságban, a Magyar Nemzetben, a Népszavában és a Magyar Hírlapban logikus hirdetni, ebben a sorrendben. ( Ha országos napilapokról van szó.)

  • Chris, ne röhögtess: „Nem a lap irányvonala az elsõdleges, hanem az olvasók száma.” Akkor a kuruc.info lenne a leggazdagabb média a piacon. És azt se felejtsük, amikor a rendkívül népszerű Pannon Rádiót kinyírták a liberálisok, a Pesti Hírlapot szintén. Akkor kellett volna szólásszabadságért kiabálni, persze a kettős mércét sosem teszitek el.

  • A másik topikban ezt olvastam:

    „A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 %-kal, azaz 100.000 példányt meghaladó mértékben csökkent. Ennek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és az idei évben ez idáig szintén jelentős veszteséget halmozott fel.”
    Sajnos, ezért nem hirdetnek esetleg a lapban!

  • HunCanada
    2016 október 10
    6:23 du.
    – Hihetetlen „szakértelemmel”, helyenként csapnivaló magyarsággal fettelve, savazza a hozzászólókat… Megmosolyogtató, hogy olyan, ember követte el ezeket a sorokat, aki nem tudja hogy mit jelent az a szó, hogy média… valaminek a többesszáma ! [ lebírja írni azt , hogy „médiák”, majdnem, hogy médiákok !] – Annyit, mondhatok, részvéttel, olvastam veretes dolgozatát, de a NÉPSZABADSÁG mint médium, nem szorul ilyen fogadatlan prókátorokra!

  • Huncanada, sokat írtál, és összességében még igazad is van.
    De. Az első Orbán-kormány nem nyúlt a többségében libsi-szoci médiához, ami utólag óriási baklövésnek bizonyult, el is vesztette viszonylag jó kormányzás után a választást. Mostanra rájött Viktorunk, hogy a külföldi véleményvezérek ricsaja kisebb súllyal esik a latba, mint a magyar választók mennyisége. És ezt a mennyiséget egyben tartja, megőrzi, bővíti. Ennek a tervnek ilyen népszabi, origo és más buktatók nem lehetnek gátlói. Ha megkérdeznénk a választókat, hogy kormányzati pénzből újjászülethessen-e a népszabi, a döntő többség ezt el is vetné. Alig van olyan intézkedése a fidesznek, ami ne tetszene a többségnek. Ebben van az erejük, hát szarban vagyunk mi is, mert a kormányváltás egyre távolibbnak tűnik.

  • Göllner András

    Harnád István egy bátor és gerinces montreáli kanadai-magyar ember, és egy nemzetközileg elismert társadalom tudós. Bár csak többen követnék példamutató magatartását, társadalmi szerepvállalását. Rajta, és jómagamon kívül, a montreáli magyar szervezetek egyetlen egy tagja sem volt képes az elmúlt 6 év során a nyilvánosság előtt felemelni a hangját azokkal a gyalázatos dolgokkal szemben, amelyeket a felcsúti mafiózó, a szeretet látszatát keltő átveréssel végrehajtott odahaza és itt, a montreáli közéletben. Mind azok akik Magyarország becsületéért küzdenek, akik a magyar jogállam, demokrácia és igazságos kormányzás visszaállítását fontosnak tartják, hálával és köszönettel tartoznak neki.

  • A ”független” sajtóról, az állítólagos piacgazdaságról és az örökös kettős mércéről hadováló fajankóknak mindössze annyit szeretnék megjegyezni, hogy a Népszabadság, minden vesztesége dacára, még mindig a legnagyobb újság volt, amelynek a példányszáma meghaladta az összes többi újság együttes példányszámát. Ennélfogva a legalkalmasabb a hírdetések céljára. Tudnivaló továbbá, hogy a kormány szócsövei, a Magyar Hírlap (5000 példány), és a Magyar Idők (5000 példány), meg sem tudnának jelenni a kormány pénze nélkül, miközben a Népszabadság jól működött volna, ha a kormány meg nem akadályozza, hogy a hirdetők használhassák. Ennyit a kettős mércéről: a kormány két ujságot eltart, de a Népszbadságot szisztematikusan aláásta az évek során, ugyanúgy ahogy tette a Magyar Hírlappal.

  • Ezt a cikket egy nap alatt 4 számjegyű olvasó olvasta…
    Csatlakozom a szolidarítókhoz! Rajtuk kívül ez a sok olvasó, csak kihasználja az ingyen állatkert jegyét amikor a hozzászólásokat olvassák a kerítésen kívülről…

  • Göllner, most olvastam először életemben a nevét.
    Talán, nem ismerik Kanadában eléggé.,
    Ja. és a magyarság többsége, nem drukkol a mai magyar kormány bukásáért, mint egyesek!

  • Göllner András

    @ Kerekes Sándor

    „Annyit szeretnék megjegyezni, hogy a Népszabadság, minden vesztesége dacára, még mindig a legnagyobb újság volt, amelynek a példányszáma meghaladta az összes többi újság együttes példányszámát.”

    ???????????

    Én pedig a következőt szeretném megjegyezni. Nem értem mért gondolod, hogy akkor szolgálod jól a demokratikus ellenzéket, ha hülyeségeket, és valótlanságokat állítasz. A fideszhez közeli lapok terjedelme többszöröse a Népszabadságnak.

    Abban viszont igazad van: A Népszabadság nem a piaci erőknek, hanem a Fidesz erejének köszönhetően szünt meg. Még van egy két sajtó- orgánum amelyet még nem sikerült a Fdesznek bedarálni, de azok is alig állnak a lábukon (Népszava, ATV, Klub Rádió, HVG). Ezeknek is majd eljön az idejük. Lesz egy két kis tüntetés, oszt jó napot. Kicsi pénz kicsi foci, és a többi.

  • abwind
    2016 október 11
    11:06 de.

    Megfogta a lényeget, brávó! Én meg részvéttel olvastam az ön hozzászólását, mely érdemben egyetlen egy sort nem cáfolt meg abból, amit leírtam, és nem is tett hozzá. Csak a személyeskedésre futotta azt is helytelenül, már-már okoskodva, felületes nyelvtani ismereteit csillogtatva, vagy inkább megmosolyogtatva. Azt hiszem baja van az értelmezéssel is, amennyiben valóban azt veszi ki, hogy a Népszabadságot védtem, mint „fogadatlan prókátor”. Fusson neki még egyszer, hátha másodjára világos lesz a tartalom is. A nyelvtani részhez had reagáljak, hogy megnyugodjon, mert bakot lőtt és a magyar nyelvben használt funkciója miatt az ön verziója és „magyartalansága” a megmosolyogtató.
    Mindenütt jól használtam a média szót, amely etimológiailag valóban a medium szó többesszáma a latin és az angol nyelvterületen, de éppen a magyarban más értelmet, más funkciót kapott, amikor átvettük.
    Már az 1970-es években használatos volt a „médiák” szó is önállóan abban az értelemben, hogy a ‘különböző típusú tömegkommunikációs eszközök’ gyűjtőneve lett, mint például a televízió, rádió, újság. Ezután kezdtek megszólalni olyan túlbuzgó amatőr „nyelvvédő” hangok, amelyek a médiák szó használatát kifogásolták. Talán az elvakult pedantéria volt az oka, miszerint a latin media szó többes számú, érveltek az amatőrök (Mint ön is). Az ilyen okoskodás a forrásnyelv és az átvevő nyelv összezagyválása: A magyar szavak szempontjából teljesen mindegy, hogy az átadó nyelvben milyen számú volt.. Nézzünk más példát ugyan erre a sémára: trófea (trófeák), alternatíva (alternatívák), genitália (genitáliák), borélia (boréliák), szavak is többes számúak voltak a forrásnyelvben, mégis vidáman használjuk őket a magyarban egyes számúként, és habozás nélkül többes számba is tudjuk őket tenni.
    Miért is helyes tehát a „médiák”, és miért idegen a magyartól az ön által használt „médium”? Egyrészt a médium szó a magyar nyelvben már foglalt (volt), amit általában ‘transzcendens közvetítő (az emberek és a szellemek világa között)’ értelemben használtak. Másrészt pedig nyelvi hagyományaink ilyenkor a többes szám „megkettőzését”, az eredeti többes szám figyelmen kívül hagyását követeli meg. Ahogy a fenti példában a trófeák, alternatívák, genitáliák, boréliák… de sok van!
    Összefoglalva tehát egyetlen mondatban: a média alak a magyarban nem többes számú funkciót tölt be, minden értelmében egyes számúként viselkedik.

    A kis nyelvtani kitérő után akkor tehát rátérhetnénk a magyar sajtó helyzetére. Arra, hogy mindent maga alá gyűr a kormányzó rezsim, és állami pénzekkel tartja el a médiabirodalmát, a piaci életképtelenség helyett. Mert kétség nem fér hozzá, hogy egyetlen egy újság sem volna képes piaci alapon életben maradni, de a kormányszócsöveket a rezsim felemeli és a magyar emberek pénzéből milliárdokkal megtámogat, a más hangokat pedig bedarálja, elhallgattatja, kivérezteti, „meggyilkolja”.

  • András!

    Nem nem-sikerült bedarálni, hanem azokat direkt meghagyták mutatóba, hogy lámcsak ilyen is van. Tehát ez a hivatkozási alapjuk arra nézvést, hogy Magyarország „demokrácia”. Hozzátéve persze, hogy a primitív tömegektől ezt a néhány ellenzéki fórumot is hermetice zárják el, hol a kezükben tartott – állami – frekvenciával, hol meg a saját sajtójuk és médiájuk olcsón-tartásával úgy, hogy azokat folyton tömik a jólfizető állami hirdetésekkel és reklámjaikkal.
    Példának okáért jellemző volt most ez a – mégis bukott – népszavazási kampány, melynek során minden sarkon és minden üres falfelületen, fűnél és fánál az ő csókosai sokezer darab 6×3 méteres óriásplakátja hirdette a fid SS hazug jelszavait, [amit most tovább folytat] a tévék és napilapok – a gyenge jellemű elenyésző számú ellenzéki szerkesztő is – a kormánypropagandát ontották, amiért natürlich pénzt is kaptak…

    Két legyet egy csapásra, ami a demokrácia számára így is felért egy újabb csapással…

    Üdv: V

  • [Folytatják tovább]:

    Tegnap a Hungária körúton voltszerencsétlenségem látni egy friss óriásplakátot, hogyaszongya:
    98 % MEGÜZENTE BRÜSSZELNEK HOGY NEM KÉR A BEZELEPÍTÉSBŐL.

    Gondolom ismered a valódi % arányokat a minek a 98%-át, stb.

    Üdv V

  • charlie
    2016 október 11
    10:07 de.
    Koma. Van, aki idegen temetésekre jár röhögni, van, aki a kurucinfóra..

  • Azt mondják : a kurucus információt is megszüntették!
    Évek óta nem látni,nem találni.

  • Göllner András

    @ Tóth Peti

    Nagyon hiányzik ? A Magyar Jelen-t nem próbáltad még ?

  • Göllner András

    @ abwind

    Mért nem jelentkezel a Chris Adamnál helyesírási lektorként ?? Pont egy ilyen srácra van szüksége a KMH-nak, amilyen Te vagy. Gyere be közénk, kis-kőrösibe, tartsd fenn velünk együtt a nemzeti minimumot. Nem tudunk fizetni, de Tótápi Árpi erről majd úgy is gondoskodik. Csak arra kérünk – Attilába gyere, te is.

  • Göllner András

    @ voronyezs

    Értem amit mondasz. Én tegnap éjjel nem a Hungária körúton, hanem az egykori szőlőm alján, Szent-György hegyen sétáltam láthatatlanul, fekete macskám társaságában, akit Montenegrónak hívok, de más névre hallgat. Megdöbbenve észleltem, hogy a falu egykori párttitkára egy óriási nagy keresztet állított fel a kertje alján, ezzel, és a tárogatójával csábítja pincéje felé a nép-nemzeti lelkeket. Kicsit odadörzsöltük magunkat a keresztjéhez, persze óvatosan, mert nem akartuk felkelteni a kakasokat. Tudod. Ez ciki lett volna mindkettőnk számára. A lényeg: a minta 98%-a lelkes, 2 százaléka romlott – az utóbbiból öregágyast kellene csinálni. Én ezt most így látom.

  • Na jól van: András nagyon jót írt, Voronyezs nagyon jót tett hozzá, HunCanada is pont elmondta abwindnek is a magyar nyelvtanról, amit én akartam. Jó a kisebbség sorsa:)

  • *HunCanada* ha nyelvi ízlése, [mert ilyen is van] és a logorrea megengedi, ami a csövön kifér, – ide öklendezi a hazai bulvár leleményeit, saját gondolatok sehol…

  • Göllner András

    @ abwind

    Ne gorombáskodj Pista !

  • Göllner András

    @ Miklós Bánfi

    Szia Miki. Ezt megbeszéltük. 🙂 De ha valaki még éhes maradt, itt egy rövid nyelvtan lecke: – ragozás –

    1. Tegnapelőtt Én osztottam a levest
    2. Tegnap Ő osztotta a levest
    3. Ossza ma Bin Láden

    Nem tudom, hogy ez a kis lecke kielégíti é abwind-et, de ha nem, akkor azt tanácsolnám neki, hogy helyezkedjék downwind, esetleg egy turul mögé, hisz a magyar, állítólag, egy turulba szorult nyelv, a lovasok nyelve 🙂 🙂

  • Andráska !
    Göllner András
    2016 október 13
    1:04 du.
    Szennylapot nem olvasok és nem nézek. Nem tudtad?
    Nevezett jelenről még nem hallottam! Írnak valamit?Érdekes?Te melyik részét szereted? Hogy már én is csak azt nézzem meg,ha már ennyire sikerült kivesézned! Csak add meg a található helyét!
    Idétlenkedő,de őszinte üdvözlettel.

  • Leépült HunCanada,nem nézem a Szulejmánt,sőt egy sorozatot sem…..tartalmasabb filmeket nézek,bár a Szulejmán legalább történelmi sorozat(több ismerősöm nézi)esetleg lehet belőle tanul
    ni,meg biztosan ennyi hazugság,ennyi bunkó,primitív alak,…maga
    meg egyenesen buta,leépült másokat meghazudtoló senki!

  • KIMARADT:Nincs egy sorozatban sem ennyi bunkó alak!!!!!

  • Göllner András

    @ toth peti

    Nem tuttam. Baj ?

    @ Boda Marcsi

    Otthonkába duzzogsz ? Mér ?

    Szia Miki ! Jó a pikcsöröd. Montam ? 🙂

  • Göllner András !
    – Ismert, hogy, nyugdíj előtt aktívan, próbálkoztál, „politológiával” hallgatóid nem nagy örömére… Jópofán gúnyolódsz nyelvünkön, de biz’ isten van humorod, ami hiány cikk ezeken az IQ deficites felületeken… Azt, tudod, hogy a „takaroggyozás” nem politizálás… de hogy ki legyen az új séf, és kiállni azt mókásan támogatni, az már döfi lenne… Én utálom, a saját, és mások politikai nyavalygását… A humor, mindent felül ír, még a gyűlöletet is.. Ölel: Pista

  • Boda Marcsi
    2016 október 15
    2:44 du.

    T. Hölgy.
    Javaslom a parlamenti közvetítéseket.. Garantáltan sok a bunkó arraság..

  • Nos 2007-től (Fletó idején…!)kezdett lecsúszni a lap és 5 milliárd mínuszt termelt eddig,hova lett a pénz?????
    Meg ugye az tény hogy komcsi,szoci lap volt !!!!az igaz,hogy nem a jelenlegi 41 éves szerkesztőt terheli a felelősség,meg a dolgozókat sem akiknek pártjuk régen és most is megmondták mit írjanak…..Ma amikor már több lap közül lehet válogatni és egyiket sem kötelező megvenni,akkor el kellene gondolkozni,hol is
    a hiba,meg a szoci fejesek nyúljanak a zsebükbe,ahová az ellopott
    pénzt tették…..Ilyen egyszerű lenne…..
    Talán gyűjtést is lehetne szervezni?….

  • na Göllner is „piszok szellemes”….de legalább nem közönséges,az is valami….
    Különben a brokát köntösömben írom e sorokat,reklám alatt….
    na pá!

  • falusi!
    Tény,hogy a parlamentben is sok bunkó van főleg, akik bekiabálnak,(amire a kormánypárt sokszor birka türelemmel,időnként jogos iróniával,de kulturáltan reagál)vagy kivonulnak….ez a jobbik eset….még szerencse,hogy a baloldal
    kisebb létszámban képviselteti magát…

  • Egyébként főleg jó filmeket szoktam nézni,nem csak parlamenti közvetítést,vagy olvasok és nem vagyok
    pártfüggő,meg az interneten is vannak hiteles tájékoztatások
    szemben ezzel a fórummal!

  • MÉDIA PIAC ??? hehehehehehehe ))))) 😀 ((((( hihihihihihihi

    Na ne röhögtessetek már!

    A hírpiacról már nem is beszélve, ahol pl. az MTI-nek nevezett Fid SS-propaganda Központ az állítólagos privát rádióknak ingyen kínálja a híranyagot, és ha kérik, saját felolvasással is az adófizetők pénzén és a tájékoztatás szabadságának kontójára.

  • Voronyezs

    És képzeld, az ATV nevű baloldalinak tartott orgánum is egy-az egyben ezt az „orbitális” propagandát terjeszti pl. két politikai (Olga)riport között. VAN AZ A PÉNZ. CSAK BŐR, AZ NINCS A KÉPÜKÖN!

  • Göllner András

    @ „abwind” Pisti

    Látom még törődsz velem Pistikém. Ne félts, a hivatalos prof-értékelő felméréseken egytől egyig tarolok. Nálunk ezt veszik nyilvántartásba és nem az általad hekkelt hülyeségeket, amiket álnéven feltolsz a haverjaiddal rólam a neten. De ez ne zavarjon, hisz engem se zavar. Nézd, itt egy latin kifejezés. Neked. Mutatis mutandis.

    Az érdeklődőknek javasolnék két érdekes írást a témában. Az egyik Szemenyey Kiss Tamás tollából
    https://plus.google.com/104628749687431757961/posts/7ZdRqe8NTrj

    A másik a 2000-es évek elején egy négy részből álló sorozat Kenedi János tollából az Élet és Irodalomban.
    http://www.es.hu/kenedi_janos;a_szavahihetoseg_es_lovas_istvan_i;2003-01-16.html

    Szerintem ezeket kellene kijavítanod Pisti 🙂