A kitüntetett gyűlölet

2016 október 13 9:27 de.79 hozzászólás

Az emberi méltóság kérdése, pontosabban az, hogy egy társadalom intézményesen mit ért a fogalom alatt kétségtelenül minősítő erővel bír. Miközben éppen ezt az intézményesítettséget lehet a hétköznapokban tetten érni. A hatalom viszonyában az emberekhez éppen úgy, mint a kitüntetésekben. Melyek egyikéről, némi késedelemmel, ma tudósította olvasóit a Sztárklikk.

Ez a kitüntetés nem más, mint az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke által átadott Emberi Méltóságért kitüntetés. Melyet az MTI szerint 2016. október 8-án adtak át. De a lényeg nem az időpont, hanem az, aki kapta. Aki nem más, mint Wittner Mária. Az MTI szövege szerinti címkézése szerint „volt fideszes parlamenti képviselő, 1956-os halálraítélt”. Amely flepni azt sugallja, hogy ezek egyike alapján érdemesült a kiérdemesült képviselőnő a díjra. Tekintettel arra, hogy Mécs Imre, ha az internetes keresőknek hinni lehet, nem kapott ilyen díjat, akkor a Fidesz padsoraiban töltött időt jutalmazhatták az említett kitüntetéssel. Mást nemigen. Tekintettel arra, hogy éppen a parlamenti padsorokban érdemelhette ki azt, hogy az elemi gyűlölet mértékegységét is nyugodtan hívhatnánk 1 wittnernek. Márpedig a gyűlölettől mérgezett személyiség aligha tekinthető emberségesnek. Emberség nélkül pedig nehéz lenne a emberi méltóságról beszélni.

Wittner Mária

Wittner Mária

Ugyanakkor az is nyilvánvalóan látszik az utóbbi idők híreiből, hogy Wittner Mária kitüntetése szervesen illeszkedik a gyűlöletet felmagasztaló hazai közpolitika mozaikjába. Bayer Zsolt például lovagkeresztet kapott. A Terror házának igazgatója ki is kiáltotta keresztes lovagnak ebből az alkalomból. Holott Jézus egyik tanítása sem szól úgy, hogy: vesd meg felebarátodat. De a hétköznapi retorikából tudjuk, hogy a kereszténység értékrendjéről hazánkban nem azok beszélnek, akik aszerint is gondolkodnak. Elég ehhez a Ferenc pápa által képviselt értékrendet összevetni a menekülteket semmibe vevő KDNP-s állásponttal, vagy akár Erdő Péter kormánypártot erősítő, egykori nyilatkozatával a menekülteket illetően. A zajos, bár kormányból is támogatott, kisebbség által képviselt népszavazási eredményeket felmagasztaló, és az emberi méltósággal távoli rokonságot sem mutató értékrendről talán szólni sem érdemes.

Wittner kitüntetésével tehát inkább csak felcicomázták, a humánummal még csak nem is kokettáló kormányzati politika egyik volt élharcosát. Talán nem is érdemes erre az egészre több szót vesztegetni. A gyűlölet képviselőnője megkapta méltatlan jutalmát, és behúzhatjuk a strigulát: van lejjebb. Legfeljebb majd pár nap múlva elolvashatjuk az EMT elnökének nyilatkozatát arról, hogy ő ott sem volt a jelölésnél, és csak éppen arra járt a díjkiosztón. Már akkor, ha kínossá válna az aktus. Ami nem valószínű.

Mert ez már csak így megy manapság. Egy országban, ahol az emberi méltóság sokak számára legfeljebb csak egy szócikk a szótárban. Melynek értelméből a hatalom gyakorlói, míg tartalmából pedig a leszakított százezrek ismernek igencsak keveset.

79 hozzászólás

  • Nem értem milyen gyűlöletről ír a cikk?
    Wittner Máriát halálra ítélték, mert részt vett a magyar 56-os forradalomban. Neki szerencséje volt, mert ez nem sikerült. Mécs Imre nem tudni miben vett részt, de a „fordulásáról” mindenki tud.
    Wittner lelki és testi szenvedéséért talán megérdemel egy kitűntetést.

    Kíváncsi lennék, hogy bárki, akit halálra ítélnek, milyen érzelmeket érezne aziránt aki életét fenyegetné.
    Ennyit a gyűlöletről.

  • Figyelő! Ki az a mindenki, aki Mécs Imre fordulásáról mindent tud? És honnan tudja, amit tud?

  • Almási, vannak olyanok, akik kezdettől fogva figyelték az otthoni megmozdulásokat. Mécs b9rt9nbe került, de ügyesen ” jelentett” a hatalomnak, más magyarokról.
    Így úszta meg állítólag a bajokat. Nem voltam otthon, ezt mind az internetes sajtóban olvastam.
    A „jelentők” szép számmal voltak, sajnos.

  • Ez a Simay pedig a SZERETET élharcosa… Nem gyűlölködik csak ír, s nyilván nem pénzért… Igazi demokrata!
    56-ban ő biztosan karhatalmista lett volna, de nem lenne jó emléke rólam !!!

  • Figyelo
    te mar cask tudod…

  • Na még milyen kitüntetést fognak kiosztani? Van már egy csomó kormányzati kitüntetés. Ha lehetne javasolni kéne alapítani egy Orbánhú fődíjat is. Valahol olvastam, hogy a Fidesz jódarabig nem fog lekerülni a hatalomról.Orbán és bandája szórul szóra azt teszi amit Kádár tett az utolsó években. Ha szídták alig alig reagált rá és hagyta hogy a hívei tovább gyarapodjanak és jó nagy falatokat haraptak ki maguknak a hatalomból amit aztán a rendszerváltás után búsásan tudtak kamatoztatni. Ez az orbánizmus jóidejig maradni fog mivel a haverok biztosítani fogják a kötelező többséget hiszen ha bukik a bili akkor ők is vele buknak. Nem akarok nagy fejtegetésekbe belemenni de ha azt mondom, hogy Magyarországon nem az úgynevezett ellenzék fogja megdönteni Orbánék hatalmát nem hiszem hogy tévedek. Vona ha nem is Fideszes de valahol az egyik támogatója. Az Mszp Gyurcsánnyal az élen meg szintén nem igen érdekelt a dologban hiszen valamiféle titkos alkú lehet közte és Orbán kozt mert az egyik szar a másik kaka. Eljutottunk odaáig, hogy hiába van papíron ellenzék az szart sem érne egy pálfordulaton kívűl. Még ennél is szarabb rendszer jönne létre. Magyarán nem az ellenzéki pártok fogják a pokol kénköves tüzére dobni az Orbán bandát. hanem egy olyan még ismeretlen közeg melynek a magját az egyszeri polgárság fogja alkotni párt és minden érdek nélkül. Hogy az mennyi idő lészen? Én már biztosan nem élem meg

  • Ötvenhatos: A „biztosan lett volna” ostoba és aljas feltételezés.

  • Figyelő 2016 október 13 10:40 de.

    Wittner Mária prosti volt ’56 előtt. Ezt még ő sem cáfolta.
    Viszont erősen tompítani igyekezett. Okkal, mert ma prostinak léenni kicsit más, mint az ’50-es években.
    Ezt akkortájt (olvass utána, ha akarsz) a pártvezérek lotyóinak nézték el például. Marischka nem az volt.
    A maradék egyik rétegét képezték a külföldi vendégekkel hetyegő jelentők. Wittner nem beszélt, és ma sem beszél külföldiül. Tehát a luxusbesugók csoportja is kiesik.
    A következő kategória volt fotós-prosti. Akit azért vetettek be, hogy kompromittáló képeket készíthessenek valakiről, majd zsarolják az illetőt. S végül volt a legalja, akik az AVH-nak a vallatásoknál segédkeztek. amikor pl. az erigált (gy.k. felszopott) kihallgatottnak egy üvegpipettát dugtak a nemi szervébe, és olykor bele is tördelték.
    ’56-ban sem élt éppen szűzies életet a barikádok tövében. Az viszont tény, hogy gépfegyvert célozva lefotózták, és egyes pletykák szerint a lincselő brigádok társaságát sem vetette meg. Ennél kevesebbért is statáriálisan akasztottak.
    Mariska, szintén a pletykák szerint, azért kapott haladékot, mert vállalta a börtönspicli szerepét. Márpedig a titkosszolgák nem olyanok, akik könnyen felejtenek. Wittner erősen gyanítható módon később, a kiszabadulását követően is spicli volt. Ehhez a takarítónői állás teljesen jó fedőfoglalkozás. Meg esze sem volt ahhoz, hogy kiemelkedjen.

    Úgyhogy azzal a besúgózással nem kéne kapkodni amikor menteni szeretnéd a nemzeti cleaning managert. Wittner nagyon esélyes a nemzeti poloska lérdemes címére.

  • Kedves Figyelő, Wittner Mária nagy bűne az volt, hogy a „reformkommunistáknak” nem adta meg a kellő szeretetet, nem hozsannázta a pufajkás Horn Gyulát, a besúgó Medgyessyt. Mécs erre hajlandó volt, még a lovasrohammal kardlapoztató Gyurcsányt is imádta, kapott is képviselői helyet az Mszp-ben. Hogy ezért milyen kitüntetés járna neki, azt nem tudom.

  • Andy, tudja mindenki a múltját.
    „Az vesse rá az első követ……”
    tudod ezt a mondást?
    Attól még lehetett forradalmár is.

    Charlie, mit tet, mit nem Mária, nem tudom, messze élek. Mindent mondanak manapság mindenkiről, ez nem a téma.
    Azt tudom, hogy a komcsik halálra ítélték.

  • Ötvenhatos,

    Csak nem Marcsika kuncsaftja voltál?
    Legalább jól esett? Vagy csak huszadik senkiként társultál be a sorba?

  • Ja, Andy tévedsz, neki szerencséje volt, nem kellett spiclinek lennie, mint Mécsnek.

  • Figyelő
    2016 október 13
    11:01 de.

    Akkor régi jó szokásomhoz híven, a moslék szűnni nem akaró terjesztéséért neked is. ROHADJ MEG!

  • Figyelő,

    Egy AVH- k-nak szerencséje volt, Mécs meg besúgó volt. Te meg hivatásos helikopter. Magad akarod áltatni, másoknak akarsz tetszelegni, vagy ez csak úgy jön?

    Nem kedves Figyelő. Még ebben az esetben sincs kettős mérce. S erre is igaz, ha valaki úgy él, mint egy besúgó, úgy viselkedik, mint egy besúgó, és olyan „szerencséje” van, amit egy bizonyos korban csak a besúgók élvezhettek, akkor az besúgó. azaz spicli.

    BTW, a követ Te dobtad. Nem kellett volna előszedni a spicli-kártyát.

  • Találós kérdés !
    Kinek volt a börtönben a ragadványneve a Patkány ?

  • Judith Kopacsi

    Figyelő, Mécs Imre nem volt besúgó a börtönben és sehol sem. Erre mérget vehetsz. Életben maradását nagybátyja, egy hires katolikus költö kegyelmi kérvénye mentette meg.

  • Judith Kopacsi

    Ötvenhatos. Az csupán csak te lehettél, mert igen szereted emlegetni eme sötét múltadat.

  • Andy Mage Asperján Györgye 9 millió Ft-ot kellett hogy fizessen a Labancz Anna féle rágalmazós könyve miatt 2006-ban. Ennyire ismerhette ő W. Máriát is… Állitólag a szivar Kanadába emigrált, a baráti körbe !

  • Neki politikailag van emberi méltósága, oszt jó napot!

    Figyelő
    2016 október 13
    10:40 de.

    A trauma (mint pl. a halálra ítéltség) feldolgozásának magas fokozata, mikor a traumatizált megbocsájt az elkövetőknek. A megbocsájtás gesztusa segít abban, hogy az ember újra normális életet tudjon élni kiszakadjon a gyűlölet spirálból. Az igazán egészséges lelkületű emberek képesek erre. Önnek sem ártana ezen elgondolkoznia!
    És az sem kevésbé fontos, hogy az ember saját magának is meg tudjon bocsájtani!

  • Ötvenhatos,
    ennyire mélyen érint egyetlen kis link 🙂
    alkalmasint A. Gy. nem az enyém 🙂

    Még az is lehet, hogy emigrált. Miknt p. Gergely a nagy hős, aki az első ZIL_platón elhúzott a Corvin-közből.

  • Figyelő
    2016 október 13
    10:40 de.

    Figylő!!
    Mécs 1956-ban eljárt a Petőfi Kör vitáira. Részt vett az 1956-os forradalomban, a nemzetőrség szervezésében. Később szerepet vállalt az ellenállásban, amelyet az egyetemek, a munkáscsoportok és a felkelő csapatok maradványainak részvételével szerveztek.

    1957 júniusában letartóztatták. 1958. május 22-én „a népköztársaság megdöntésére irányuló szervezkedés vezetéséért” halálra ítélték. Az ítéletet 1959 februárjában életfogytiglani börtönbüntetésre változtatták.

    1963 márciusában az általános amnesztia keretében szabadult. Három évig rendőri felügyelet alatt állt, tíz évig politikai jogvesztés sújtotta.
    A téglákat nem tartották rendőri felügyelt alatt, és főlg nem tiltották el a közügyektől.
    Nemkéne az MNO-m meg az FP-n elhangzott marhaságokat mantráznod!!

  • Nem lehet, hogy egyszeruen csak olyannak akarjak adni, aki el is fogadja?

  • Falusi, tudom Mécs igaz történetét, ne fáradj!
    Ismét, azon mosolygok, hogy az itteni beírók nem a cikkről írnak, vagy a témáról, hanem főleg engem szidnak. Ezek szerint, valamiben igazam volt.

  • mkati,
    köszi a jó kívánságot, viszont kívánom!
    Feltétlenül, hölgyhöz méltó a stílusa!

  • Díjazni hasznosságért és vagy propaganda céllal szoktak.
    1956-ot a VEZÉRKAR azért rendezte meg A LEGYENGÍTÉSÜNKRE, mert elsősorban a vidék, keményen ellenállt a bolsevizálásnak.
    A kitüntetés esetleges propaganda hasznosságáról ki ki elgondolkozhat.
    Wittner pedig olyan, amilyen és tette amit tett a lelke rajta. Mint mindannyian, Ő is áldozata a korszellemnek (ördögiség), bármelyik oldalon is tevékenykedett.
    Egy figyelemreméltót láttam a hozzászólások között.
    A hasonlóságot a Kádári végidők és a jelenlegi között.
    Ma már meglehetősen köztudott, h akkor előre megtervezett és szorosan felügyelt átalakítást végzett a vezérkar.

  • Ille már nincs itt, de a szelleme kísért!

  • lelszi Nem hiszem, hogy Ille okozta a feszültséget, legfeljebb fenntartotta.

  • Mécs Imre perben szerzett magának elégtételt amiért besúgással vádolták. A Bíróság minden fokon kimondta, hogy Mécs nem volt besúgó.

  • Figyelő
    2016 október 13
    10:14 du.

    Szívesen, ezért máskor is. Halálraítéltet rágalmazó 56-os, ez nem reparálható. Ellentétben az én stílusommal, ami igen.

  • Kopácsi Judit !
    Szegény rendes Apád, forog a sírjában, amikor olvassa a munkásságodat. Ha a temetőbe kimész Halottak Napján, babérkoszorút tégy a sírjára, ne csak kavicsokat !
    Előre is köszönöm , -r.t-

  • mkati, az az érzésem, senkinek sincs sok fogalma z akkori eseményekről.
    Akkoriban, sokan megelégelték az idegen diktatúrát és inkább a halált választották!
    A besúgót meg senki sem kedveli, én sem. Talán azért nem, mert engem is többször feljelentetek. Egyszer egy osztálytársnőm, majd a házmesterünk.
    Úgy látszik ez magyar szokás.

  • Kerekes, ismerjük a magyar bíróságokat is. Helyesbitek, a tanúkat ismerjük.

  • Hát megint egy megosztó (gusztustalan,jellemtelen,hiteltelen…)cikk!

    mkati egy bunkó,gyűlölködő alak
    Andy hiteltelen,vádaskodó és gusztustalan
    terminus a börtönből árulással,besúgással szabaduló Mécs egy féreg,….nem hős!Áruló!!!
    lelszi igaza van „kultúr Ille”szelleme kísért,de a mostaniak túlszárnyalják…van utánpótlás…!
    56-os hát kissé erős…amit írt…de némi igazság van benne.

    FIGYELŐ!!! Aki akkor itthon voltál,meghurcoltak és hiteles vagy!!!!Jó,hogy hozzá szóltál!!!!

    Most már értem,hogy az egyébként is megzakkant …Mécs miért lett akkora komcsi miért „felejtette”el a börtönt? és miért tüntetett a Szabadság térre ,minden áldozat emlékére tervezett emlékmű ellen…..nagy jellem(ő megúszta,míg mások meghaltak!)
    Na ennyi,a tőmondatokból az értelmesek érthetnek,bár nem biztos,hogy mindenkinek sikerül…….
    na pá,nincs most több időm,a lényeget megírtam!

  • Kimaradt: Az ilyen alja népség veszi a szájára az 56-os
    Wittner Máriát?aki nem köpött,”csak” ült?….
    na nem semmi!

  • Llanfair

    Nem azt akartam mondani, – ha ez így jött le, – bár ebben az írásában és hozzászólásaiban okozta is, fenntartotta is!
    A szelleme alatt egyes hozzászólók alpári stílusára gondoltam!

  • Visszatérve Mécs Imrére, fogolytársai mondták el róla, hogy enyhítse a saját helyzetét, jelentet társai ellen.
    Ha valaki ezt a tényt meg tudja cáfolni, elismerem, hogy nem volt igazam!

  • charlie!

    igazad van Mécs I. ki kellene tüntetni…..azt hiszem itthon erre nem kerül sor,így kimehetne ő is Kanadába.
    Wittner M.először halálra ítélték nem bizonyított gyilkosságért!!!,majd életfogytiglant kapott,200 napot töltött siralomházban,sebesülése miatt a Péterfy S u .kórházba került,majd Ausztriába menekült,de amikor már lehetett
    hazajött!!!Megérdemelte a kitüntetés!

  • Ezzel a kitüntetéssel is sikerült komoly indulatokat és szembenállást gerjeszteni.
    A vezérkarnak mindegy, h patkány, vagy ellenálló. Csak az a fontos, h meglegyen az egymást korlátozó megosztottság fölötti erődominanciája.

  • Nagy Gyula, kintről olvasva, az a konklúzióm, hogy ma is, éppen úgy kettévált az ország ideológiailag, mint 56-ban. Nagyon, szomorú ez!

  • Figyelő
    2016 október 14
    3:04 du.
    Galambocskám. Aki állít valamit, annak kell bizonyítani.
    Szal. Mit mindtak a fogolytársak, egészen pontosan kik, és mit? Nos?

  • Nagy Gyula
    2016 október 14
    4:46 du.

    Gyulánk, te valamit murvára nemértesz..
    Nem a kitüntetéssel, a kitüntetettel vannak itt gondok..

  • Időnként eltűnődök, mi lenne ha nem a piros pirulát választottam volna.
    A most leköszönőben levő működésrendünkben hamisság környezetben, zömében hamis médiaanyagokkal erősen befolyásoltan értelmezve még a szemeinkkel látottakról is csupán vélekedünk valahogyan.
    Azt biztosra veszem, h mindig mindenki minden körülmények között a hite által mutatott legjobbat (legkevésbé rosszat) cselekszi.
    Azok is akik a piramis csúcsában hideg számítással sakkoznak EGY KÉZBŐL az emberiséggel.
    És azok is akik hitetett hittel értelmezve, ezzel látva (a hit szemüvege) a világot, kulcsingerekre előre beprogramozott reakciókkal (programozott nyomógombokkal) élik az életüket.
    Egy lehetőségünket látok (én magam ezt csinálom évtizedek óta). Kiemelnünk önmagunkat és az embertársainkat a tömegbirka programozottságból.
    Ezt látom alapnak ahhoz, h a közös életérdekünk mentén elkezdjünk értekezni (összeadódó tudás a több szem többet lát igazságában)és a megegyezéseink szerint együtt munkálkodva jólétvilágot teremteni.

  • lelszi Igazad van, a szocsatak nem ritkan eldurvulnak. Megjegyzem a magyar kommentoldalakat jarva, ez meg itt kulturalt.

  • Figyelő!

    Itt egyesek rágalmazhatnak,ócsárolhatnak,sértegethetnek valódi
    56-os meghurcolt embereket,cáfolva azokat, akiket szintén meghurcoltak(mint Te).Na nem semmi,azoknak kellene bizonyítani akik hiteltelenül gyűlölködnek,cikkeket írogatnak,…nem voltak börtönben (legfeljebb a másik oldalon őrök…)és nem neked,pláne részletekkel…

  • ötvenhatos!
    Sajnos nem jön be a hivatkozás amit küldtél..!!!?

  • ötvenhatos 12:05-ös, Kopácsi Judith-nak címzett kommentjében mégiscsak . k i b ú j t . az őszintén valódi 56-os . a n t i s z e m i t a . s z ö g . a . z s á k j á b ó l, amikor a sírokra tett kavicsok ürügyén ezt nagy erölködéssel, de sikerült kipréselnie magából. Vagy csak úgy ösztönösen kicsúszott belőle, mint pistikéből a puki az énekóra szünetében. Ez Ő – Ötvenhatos.

  • Helyesen fogalmazva: Ez ő. – Az ötvenhatos. 🙁

  • Marcsika, elnézést, helyesen így van a web-hely:
    http://www.magtudin.org/Wittner Maria.htm
    Ha így is problem volna, akkor a google-keresőbe írd be ezt a három szót: Wittner Mária élete
    Örülök, hogy őszintén érdeklődsz. Mert mi 80 év felettiek már nagyon fogyatkozunk….
    Szeretettel, -r.t-

  • Kedves Cuki!
    Sem erőlködni nem szoktam sem ösztönösen cselekedni. Ezekből már régen kinőttem. Attól tartok, hogy jóval több rabbi barátom van mint neked, akik normálisak, s ekkora hülyeségre nem vetemednek. Te meg csak kavicsozz !
    Szebb lett volna, ha még le is fasisztázol vagy nácizol.
    ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO !

  • Jó ha tiszta vizet öntünk a pohárba.
    A Semita etnikai meghatározás.
    A zsidóság nagyrésze nem semita (Sém leszármazottja) és az arabok Semiták.
    Zsidóvá valójában egy ideológiának (a judaizmusnak) az életfilozófiaként való használata tesz.
    És, mielőtt még ez is szóba kerül: Nem az a náci aki rühelli ha a fosztogatható állapotban tartása érdekében nyomorítják.

  • Judith Kopacsi

    Ötvenhatos, te nagyon tévedsz. Az én apám hallatlan büszke lenne rám. És ugyan van neki néhány helyen emléktáblája, sőt a 301-es parcellában in memorian emléksirja, de valójában porait Édesanyám őrzi torontói lakásában. Mi az emlékhelyeken koszoruzni szoktunk. Bár bevallom neked, ami egyáltalán nem titok, hogy Apám erősen filoszemita és Izrael párti volt és nem sértödne meg a kavicsok miatt sem.

  • Judith Kopacsi

    Figyelő, légyszives nevezd meg Árpi bácsi fogolytársait, akik árulónak tartották? Ez már azért is furcsa, mert Árpi bácsi a forditó irodán dolgozott, ahol többnyelven iró és értő emberekkel volt együtt. Jelenteni csupán, gondolom, azokról jelentett, akik megpróbálták magukat a forditó irodába protezsálni, minden nyelvtudás nélkül. Volt olyan, viszont aki a képek után irt egy igen jó krimit, bár egy szó sem volt az eredetiből benne.

  • Judith, nem mikor már dolgozott, ezt sehol sem írtam. A börtönről volt szó, tehát, még nem dolgozhatott sehol!

  • K.J. !
    Köszönöm !
    Az idén is tisztelgek OTT emléke előtt.
    Üdv’. -r.t-

  • Aki ismerős a Facebookon, megosztottam egy videót a washingtoni 56-os megemlékezésről.

  • Úgy emlékszem Mécs Imréről volt szó és nem Göncz Árpádról,amikor
    Figyelő árulásról,besúgásról beszélt,nem értem K.Judit reagálását…de mindegy,biztosan nem Mécs volt egyedül…..
    Szerencsére akkor még gyerek voltam,de azért hallottam később pár dolgot…..

  • Marcsi, Marcsi tényleg túl fiatal vagy…! Te vagy az egyedüli az országban aki nem tudja, hogy Árpi bácsit hívták Patkánynak a csúnya emberek,(nem pedig Mécs Imrét) !
    Ha M.Imre nem kap kegyelmet (de hál’ Istennek kapott!), most minden jobb városban sugárut lenne elnevezve róla!!

  • A nagy, a vezérkar által mozgatott bábszínházban majd mindegy, h ki milyen szerepet játszott.
    Mindannyian, azzal, h hová (milyen kondicionáltsággal élő családba) születtünk, szűk útra születtünk.
    Azt viszont érdemes mindig szem előtt tartani, h nagyon más a vezérkari igazság és nagyon mások az alattvalók számára (célcsoportonként is különböző) igazságok.
    Tökéletes igazság a hős forradalmárok igazsága és az ügynökként beépülők igazsága is (vannak akik lebuktak közülük, és lényegesen többen vannak akik nem).
    És tökéletes a vezérkari igazság is, amely szerint bele kellett minket törni a bolsevizmusba, hát egy bevált receptet alkalmazva megtették.

  • Smitt Máriáért én nem tenném tűzbe a kezem, hogy vallásos-e. Kit érdekel, hogy ő kit nevez keresztes lovagnak?

    Szerintem Horn védelme kapcsán nem kéne megalázni Wittnert emberi mivoltában, meg Horn amúgy se szorult védelemre. Az ilyen 56-osoknak nem a múltja elítélendő, hanem ha abból élnek, hogy ők „56-osok”.

  • Figyelő!

    Jogállamban annak kell bizonyítani, aki állít valamit, tehát megvádol valakit…

    .

  • ötvenhatos 8:55 Akkor te a névadó évedben igencsak rosszul érezhetted magad – hacsak nem vagy öngyűlölő… Tudniillik a te itteni megnyilvánulásaid – mint ez is volt – csak a csőcslékre hajaznak … Szinte már hitlesek. Nemcsak bitorlod a jelződet. Most már talán ideje lenne a szeretetnek…

  • Nagy Gyula ! 9,25

    AZ ÜLDÖZŐK LOGIKÁJA EGÉSZEN MÁS

    Azt mondja ön, hogy „Zsidóvá valójában egy ideológiának (a judaizmusnak) az életfilozófiaként használata tesz.” *

    Vagyis arra gondol, hogy csak a valláshoz és az ehhez kapcsolódó életfelfogás tesz valkit zsidóvá… – És nem valamiféle „öröklött faji mentalitás”. Nagyon helyes.

    Ezzel egyet is kell, hogy értsünk, csakhogy az antiszemiták – azaz az ön igényei szerint „antijudaisták” – ezt nem akarják, de ami még nagyobb baj, nem is akarták így felfogni… Miért? Mert náluk csakis a gyűlölet a mérvadó. Számukra mindenki zsidó, akinek csak valamely legtávolabbi őse is zsidó szülőtől fogantatott… Nem számít még a tényleges vallási hovatartozás sem…

    Mert, ha mégis ez a nézet lett volna náluk, a [fizikai] üldözők szemében is a mérvadó „szempont”, azesetben a holokauszt áldozatainak a száma nem éri el az összáldozat végső számának még a 3 %-át se. Ez persze tömeggyilkosságnak még így is túl magas lett volna még a maga – kb. a magyar holokausztnak megfelelő – hatszázres áldozat-számmal is…

    MSz
    ˙

    .

    * Egyszer régen egy szakállas, kipát viselő emberrel volt szerencsém valahol találkozni és beszélgetni. Megkérdeztem tőle: mondja, maga orthodox? Mire ő; mi az, hogy orthodox? Valaki vagy zsidó, vagy nem az, mondattal az ön véleményét akarta erősíteni.

  • kieg.

    „Az ön igényei szerint”, helyett értsd: nyelvi igényei szerint.

    .

  • Hazai Lámpa!

    Hát Scmidt Máriáért, de Wittner Máriáért sem tenném én sem tűzbe a kezem. – Igen, az egyik kutya, a másik eb.

    .

  • A vezérkar komoly okkal mosta egybe a genetikai és a szociokulturális identitástudatot.
    Genetikai alapú állítás amely szerint a jelenlegi emberiség egy anyától és három apától származtatható.
    Tabu sértés miatt sok kellemetlenségem volt már.
    Itt is törölte az adminisztrátor pár bejegyzésemet.
    Miután Köves Somló egy értekezésben megírta, h a zsidóságnak azért van szenvedés története, mert nem tartották magukat az isten által diktált szabályokhoz, úgy gondolom, nem fogják törölni, ha megismétlem.
    Köves Somló már egy ideje nagyon jó tudással, nagyon ügyesen végzi a zsidóságnak az új korszak régesrégi-új rendjéhez való átszocializálását (átideologizálását).

  • Kopacsi Judith

    Figyelo irta: Judith, nem mikor már dolgozott, ezt sehol sem írtam. A börtönről volt szó, tehát, még nem dolgozhatott sehol!

    Draga Klarika! Jobb ha tolem tudod, hogy a bortonben igenis volt fordito iroda, mint ahogy volt filotelita, es szamtalan mas muhely is, Ay itelet utan kotelezo volt minden rabnak dolgozni, es a bortonokben teljes gyari munkak is folytak. Mit gondolsz, ki fizette a rabok koltsegeit? Az allam? Egy fraszt, a raboknak kellett megkeresniuk az ellatasukat. Meg volt a specialis reszleg is, ahol elektromernokok gyartottak kis meretu diodas es tranzistoros radiokat is. Konyorgom, legalabb ne dicsekedj a tudatlansagoddal!

  • Kopacsi Judith

    „Ha M.Imre nem kap kegyelmet (de hál’ Istennek kapott!), most minden jobb városban sugárut lenne elnevezve róla!!” Mint pl. Maleter Palrol, Gimes Miklosrol es Szilagyi Joszefrol? Valahogy nem latom azt a nagy tolongast ezen a vonalon?

  • Kopacsi Judith

    Falusi erdeklodott:
    „Figyelő
    2016 október 14
    3:04 du.
    Galambocskám. Aki állít valamit, annak kell bizonyítani.
    Szal. Mit mindtak a fogolytársak, egészen pontosan kik, és mit? Nos?”
    Varom en is epedve errol valaszat.

  • Hogy mit tett korábban, az vélelmek kérdése.
    Az viszont nehezen kérdőjelezhető meg, h az államfői regnálása alatt, miközben játszotta a joviális öregurat, a háttérben gőzerővel dolgoztak Hazánk taccsra tételén.

  • Nagy Gyula
    2016 október 19
    3:09 du.

    Valami konkrétumot, ha lehetne..
    Ez, így kevéske, mint vöröshagymában a proletár öntudat..

  • Már párszor megírtam, h egy magasabbrendű érdek (cél) beteljesülése érdekében szükségszerűnek látom amit tettek.
    És egy hosszú folyamatnál kevesebb egy egy ember, mégkevesebb egy egy ember pár cselekedete.
    A nagy irányítási piramist hatalmas tudással tervezték meg „bomba biztosra”. Olyanra, h különösen, a magasabb polcaira csak olyanok kerülhessenek akik jól megfelelnek az abban végrehajtandó feladatokra.
    Árpi bácsi szép hosszú utat csinált végig úgy, h a végén sztárként távozott a porondról.

  • Nagy Gyula, azt hiszem megadta a választ.

  • terminus
    2016 október 13
    3:21 du.
    Kedves terminus, nekem felesleges a megbocsájtásról írnia. Én már nagyon régen megbocsájtottam annak aki feljelentett és annak aki ellenem vallott!
    Szóval, Mécsnek nincs mit megbocsájtanom, de az igazsághoz ragaszkodom, ha valamiről szó van.
    Itt ez történt.

  • Figyelő
    2016 október 20
    5:50 du.

    Igazság? Kinek az igazsága. Sokszor még abban sem lehetek biztos, amit a saját szememmel láttam, nem beszélve arról, amit mások meséltek. Ön nem az igazsághoz ragaszkodik, hanem a véleményéhez.

  • Figyelő!
    Okt.14.3:04

    „…Visszatérve Mécs Imrére, fogolytársai mondták el róla, hogy enyhítse a saját helyzetét, jelentet társai ellen.
    Ha valaki ezt a tényt meg tudja cáfolni, elismerem, hogy nem volt igazam!…” – írta Ön!

    Tény = vitathatatlan, valóságos dolgok. A valóságra épülő állítás,amire a mindennapi beszédben, kommunikációk során azt mondjuk hogy tény!
    Mi az ami az Ön írásában tényszerű? Mi az a cáfolhatatlan bizonyíték, melyre alapozva Ön tényként állítja amit állít? Ezt ugyanis kifelejtette! Tehát mivel bizonyítja amit állít?
    Büntetlenül rágalmakat terjeszteni nagyon olcsó húzás, már pedig ha nem tudja bizonyítani amit állít, akkor az pusztán mocskos rágalom !
    Oké?

  • Nagy Gyula
    2016 október 19
    3:09 du.

    Az csak merő véletlen volt, hogy az SZDSZ és AZ MSZP javaslatai hibátlanok, tökéletesek, aláírhatóak voltak, az ellenzék javaslatait pedig mindig vissza kellett küldeni az Országgyűlésnek!

  • Én mindvégig azt mondtam, h a nagy irányítási piramisnak EGY (felső) csúcsa van.
    És lefelé haladva egyre több arculata.