Meghívó az 1956-os forradalom ottawai megemlékezésére a parlamentnél

2016 október 18 9:41 de.12 hozzászólás

Reméljük, kellemesen telt el a nyár és mostanra már sikeresen visszaálltatok a hidegebb idők hétköznapjaira. Egy új és izgalmas globális mozgalom kezdődött el szeptemberben, amiben mi is szívesen részt veszünk. A Stand 2016 mindenkit arra bátorít, hogy nyilvánosan álljon ki az egyetemes emberi értékek mellett, mint amilyen például a mindenkinek kijáró tisztelet és igazságosság.

Most vasárnapra – október 23-án 11 órakor – a kanadai parlament előtti Centennial Flame-nél közösen szervezünk egy legkevésbé sem hagyományos 1956-os megemlékezést, melynek fénypontja a közös elkötelezettség vállalása lesz. Kérjük, hogy nézzétek meg, miről is szól ez az alulról építkező mozgalom (akárcsak a mi Fórumunk) és gyertek el vasárnap a Parlamenthez velünk!

Számítunk Rád!

Az Ottawai Magyar Fórum

***

Dear Members and Supporters of the Hungarian Forum of Ottawa,

We hope that you all had a great summer and by now you have settled in for the colder and festive season

A new, exciting global movement started in September in which we would like to take part. It’s called the Stand 2016 and it encourages everybody to take the Pledge to support justice and respect among many global values. So together we are organizing a non-traditional event to celebrate the 60th anniversary of the 1956 uprising in Hungary on October 23rd, 2016 at 11 am, in front of Parliament’s Centennial Flame. Please check this grassroots movement out and join us on Sunday.

We are counting on you,

Hungarian Forum of Ottawa

1956the_stand_poster_oct_2016

Tags:

12 hozzászólás

  • Mivel én nem kívánok, egy mai kormányellenes „pledge-t” tenni, itthon maradok.
    Én a magyar forradalom 60 éves évfordulóját ünneplem a magam módján.
    Vissza emlékezve azokra a fiatalokra, akik életüket vesztették a szabadságért!

  • kismosás-nagymosás-agymosás.Nem igen látni itt diákokat. Lincselés,de közelről sem valódi létszámmal és a sárga cipős ártatlanok szemkiszúrásával az igen.Amit nem mutatnak az a különböző ékszer és ruha üzletek fosztogatása és a forradalmi falfelirat,hogy”Icig nem viszünk Auschwitzig”.Csőcselék és sok blabla,az viszont akad a javából.A nyilas ivadékok Revánsa lúzer módra sikerült.A Szovjet Hadsereg megint megfékezte egy új fasiszta rendszer életrekelését.Ennek terméke lett a további 33 évi”vidám barakk.””Avea victis.”Ezért kár volt meghalni annyi dilettáns módon fellázított”ártatlan” forrófejűnek.Egyetlen életben maradásra a kiút volt a diszidálás. Tegnap,19.-én este láttam ezt az össze ollózott,összefabrikált filmet a Duna TV-ben. Ezzel akarják a mai fiatalokat az új magyar történelem nevű soviniszta ál büszkélkedésbe megvezetni.

  • gyuri10
    2016 október 20
    10:38 de.

    Ezt beszéld meg azokkal, akik az 56-os zsidó forradalmárok szerepét szokták kiemelni!

    A Tüskevárat leleplezted már külföldi barátaidnak, mert abban az öregasszony Nácinak nevezi a macskáját!? Örülök, ha segíthettem.

  • Gyuri, szégyelld magad, amiről nem tudsz arról, jobb ha hallgatsz!
    De talán hiányzik neked még mindig a ruszkik hatalma?
    Néha, egyeseknek kívánom, hogy átéljék.

  • Klárika,
    én valóban szégyenlem magam,hogy képtelen vagyok mimikriben végig élni egy egész életet.Pedig a vészkorszakból még meglévő keresztlevelemmel igazolni tudom,hogy én is „római katolikus vagyok”,és mély magyarként élek izraeli emigrációban.Sajnálok mindenkit aki ilyen szégyentelen,hogy még a hazugság gondolatától is undorodik.Egyébként,Te már kívántad nekem,hogy olyan tiszta aggyal rendelkezzek,mint Te.Most pedig az oroszokat kívánod,de miért nekem?A Te Turuliád hívja Putyinékat és ha az európai Unióból nagy ívben fognak repülni,meg is kapják.Addig nem is „kell folyvást küszködni”.Az pedig,hogy én mit tudok vagy nem tudok fényévnyi távolságra kerüli el a Te világos látásodat, tudásodat.Másrészt még hozzáteszem,hogy ha a”rohadt ruszkik”nem verték volna laposra a német és magyar nácijaidat,bizony családodnak egy elég nagy és sikeres,gazdag része sem úszta volna meg.A borzalmas kanadai emigrációdban mondhatsz értük egy „hagomélt”.Mivel bízok csalhatatlan emlékezőtehetségedben remélem még tudod mit jelent.

  • Gyuri, a helyzet az, hogy Te nem „élvezted” 40 évig a vörös uralmat, tehát fogalmad sincs a magyar helyzetről.
    Én emlékszem, hogy az én családom női tagjait megerőszakolták, úgy kezdték uralmukat. A kiszolgálói pl. Rákosi Mátyás uralma alatt, sok ezer ÁRTATLAN embert kivégeztek, börtönbe tettek, vagy internáltak. Köztük engem is.
    Tehát , MINDENNEK két oldala van.
    Azt kifelejtettem, hogy sok jómódú zsidót is kinyírtak!

  • Klárika,
    kezdjük hátulról.Szegény és gazdag zsidókat nem”kinyírták”, hanem a német és magyar nácik,nyilasok,csendőrök és egyéb magyar csőcselék kifosztották,emberi mivoltukban a földig alázták,majd a legkegyetlenebb módszerekkel lemészárolták.Folytatás,hogy nem tudom milyen adatokkal rendelkezel a rákosi diktatúra bűneiről. Én valóban keveset tudok,mert csak Anyám üzletét államosították, én pedig gyors ütemben készültem az élsportolói címre,melyet 56 szele fújt el.És most kapaszkodj meg!45 től 56 ig az 11 év plusz 61 től 66 ig további 5 évet ott éltem és mivel Anyám nem akart lemondani a Ludas Matyiról és a Nők Lapjáról továbbra is minden évben,némelykor 2x 3x is Pestre utaztam 20, 30 napokra.Nos a Te megállapításod az én képességeimre megint alulról söpri a nulla ráfját.Az én családom női tagjait sajnos nem erőszakolhatták meg a ruszkik,mert az emberi nem söpredéke már legyilkolta Őket. Anyám pedig gettó után nem rendelkezett olyan női adottságokkal, mint a budai várban élő „úri hölgyek”.Mint írtam a köztünk lévő informatív,valós tudás fényévnyire kerüli el egymást.A Te válaszod pedig az én beírásomra még a 10 fényév határát sem súrolja.

  • Gyuri, ha nem tetszenek a válaszaim, ezen lehet segíteni, nem írunk egymásnak többet!

  • Klárika,
    nekem igenis tetszenek a válaszaid.Rád vonatkozó gondolataimra kapok tökéletes igazolást,mert tudod,a mellé lövés is lövés.

  • Klárika,
    én csak arra kértelek,hogy a családod szerencsésen életben maradt részéért mondj egy”hagomél”imát.Ennyi hálát igazán adhatsz a Jó Istennek.Ők is elimádkozzák Érted,ha szépen megkérem Őket.Ja?!… hogy Ők nem mimikriben élnek?Majdnem elfelejtettem.Hiába a korom miatt már nem mindenre emlékszem.

  • Kedves Figyelő!
    Bár nem akarok arra rászokni, hogy állandó félreértéseket helyretegyem, (aki nem érti, annak biztos, hogy nem is szól a cikk) és az ebből eredő ellenségeskedésbe sem szeretnék belefolyni, de drága Figyelő, annyira félreértetted a fentieket, hogy muszáj megírnom neked, hogy a mai magyar kormánynak hajszálnyi köze sincsen a rendezvényeinkhez. Mi azt már megtanultuk, hogy nem érdemes senkivel és senki ellen harcolni, tehát éljük a saját életünket és olyan rendezvényeket szervezünk, ahol mindenki, aki eljön, otthon érzi magát.
    Október 23-án csak megerősítettük az egyetemes emberi jogok és értékek melletti elkötelezettségünket, amelyet már magunktól is régóta követünk. Ezek értelmében mi csak azt akarjuk, hogy hagyjanak mindenkit saját meggyőződése szerint élni és senki ne akarja megmondani, hogy mit és hogy gondoljunk vagy pedig tegyünk. Ezt itt meg is lehet hallgatni magyarul, de ha már a Soundcloudon jársz, hallgasd meg az angol részét is, mert a mozgalom elindítója, Ian Bradbury Ottawai lakos – és a magyar kormányhoz semmi köze nincs. Szerencsére nekünk sem.

    https://soundcloud.com/ottawaimagyarradio/kanadai-mikrofon-26-az-ottawai-magyar-forum-a-parlamentnel-oktober-23-an-kertesz-akossal-es-ian-bradburyvel