Adoptálták Orbán Viktort!

2016 november 2 9:24 de.46 hozzászólás

Nyelvtanilag lehetnek fenntartásaink az Orbán Viktorért indított imalánc adoptálásnak minősítését illetően, mert ez a fogalom közérthetően örökbefogadást jelent, manapság pedig földi létünk során jobbára árvagyereket, vagy kisállatot (mentett kutyát, esetleg sündisznócskát, vadászgörényt) fogadunk örökbe.

A Római Birodalomban, ahol utódlásuk okán csakis fiúkat adoptáltak a gazdag szenátorok, ennek kétségkívül volt politika szerepe, hiszen például az Augustus nevet viselő első római császárt gyermekként korábban maga Julius Ceasar fogadta örökbe. Julius és Augustus után ugyan nem September következett Róma élén, hanem Tiberius, aki azonban a császárnak ugyancsak adoptált fia volt. És a római császárok közül így jutott a többi között trónhoz Caligula és Nero, de az Orbánért indított imalánc résztvevői aligha azért imádkoznak, hogy kontinensünk első császára az Első Viktor nevet viselje.

Vagy igen?

Merthogy ezt az imaláncot Szlovákiában a Keresztény Ifjúsági Közösségek Szervezetének Adoptálj politikust! elnevezésű kampányához kötik.

A szervezet honlapján jelentkezők 2013 óta csak olyan politikus adoptálására vállalkozhatnak, akiért még senki nem imádkozik, és azt vállalhatják, hogy féléven át naponta öt percig fohászkodnak érte.

Eltekintve attól, hogy Orbánért már imádkoztak, hogy például az ötvenedik születésnapján misét is tartottak, mi több, imaláncot is szerveztek érette, amiért is ez az újkeletű, lelkinek tekinthető adoptálás teljességgel szabálytalan, isten neki, fogadjuk el, hogy az őt örökbe fogadók ismét egyfajta kiválasztott, veszélyben lévő magzatnak tekintik, aki az Isten által rendelt erkölcsi rend helyreállításáért kezdi meg és Európa császáraként teljesíti be földi küldetését, mielőtt az öröklét mennyei örömét megosztaná velünk.

Aczél Gábor

maxresdefault

46 hozzászólás

  • Mi van, ha kimarad egy nap? Sok am az ellenimadsag, meg ha nem is betanult szoveggel. Olvastam mar nehanyat. Akkor most?

  • AZ ÚR ÍTÉLJEN MEG TÉGED !

    Az Úr ítéljen meg a te igazmondásod szerint!
    Az Úr ítéljen meg, ahogy a szegényekkel és rászotultakkal bánsz!
    Az úr ítéljen meg,azokért, akik miattad már a Másvilágon vannak!
    Az Úr ítéljen meg, amiért az előbbieken nemsegítettél!
    Az Úr ítéljen meg,amiért a pénzben bővelkedőket tömted!
    Az Úr ítéljen meg a Te embertelen kormányod miatt, amellyel már milliókat sodortál a szegénység és a nyomor felé!
    ˙

    .

    .
    [Pittel Árpádnak a szlovákiai ÚJSZÓ-BELI kommentje után, utólagos engedelmét kérve]

  • Ezzel a debil vigyorral a képén, nyugodtan fogadja örökbe a szlovák pap, vagy ki a franc és vigye is el innen!
    Előre is köszönöm!!!

  • kicsiroli
    2016 november 3
    12:28 du

    Szerintem ne reménykedj!!!
    üdvözlettel.

  • Aczél Gábor

    Nahát! Hogy ezúttal eddig egyetlen gyalázkodó megjegyzésre se méltatták a szövegemet!
    Ez példátlan!

  • Georgina Bojana

    Nem is értem, honnan jött és még mennyi megtévesztett, vagy nevezhetném „agyatlan” embernek, akik ilyet kitaláltak. Kiért szoktak imádkozni, úgy általában? A halálos betegekért. O.V. pedig éli világát, ezerrel, nem is értem azt, hogy miért találták ezt ki?!
    S, az már nem is érdekel, hogy kik, mert akik erre képesek, hogy ilyen lükeségbe belemenjenek, no azok nagyon is alul tájékozottak, vagy talán alul iskolázottak, megtévesztettek, vagy éppen nem írnak, nem olvasnak, nem tudják mi folyik még a csapból is Magyarországon. Egy ország szét van szakítva full gazdagokra, gazdagokra, tehetősekre – no és ott a másik oldalon a sok-sok szegény, a lecsúszott középosztály, a reménytelen, kiúttalan jövő. Napi megoldások, túlések a mai napról a holnapra. Fizetéstől-fizetésig, nyugdíjtól-nyugdíjig.
    Mennyi, de mennyi pénzt eltapsoltak kis vasútra, foci pályákra és még mennyi az őrület, amit meg is valósítanak. S, teszik ezt O.V. segedelmével, mert ha ő nem állna a döntések mögött, senki nem vetemedne pl. erre: http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
    Többször elolvastam, mert olyan hihetetlennek találtam. Agyatlan emberek vannak vezető állásban? Ha egy korrekt, valóban hozzá értő kormányunk lenne, s annak a vezetője is valóban VEZETŐ lenne, tudom sok a feltételes mód, sajnos. S, ez a legnagyobb „veszteségünk”, hogy ez van ma itt Magyarországon. Nem minősítek, mert nem feladatom.
    „Csak” végtelenül felháborít.
    A cikkben, amelynek a linkjét átküldtem, megírt pénzt fordíthatták volna okosabb dolgokra, amelyek valóban az emberek megsegítését szolgálták volna. No igen, ismét itt a feltételes mód, ez viszi Magyarországot – csődbe. A volna, meg a lehetne van, továbbá az, hogy semmi nem úgy működik, ahogyan kellene.

  • Nem volt értelme. Orbánt a magyarok többséggel megválasztották, így még 3 és fél évig el kell viselnie!

  • Aczél 1:26, nem adtál bele apait-anyait. Sehol egy kis holokauszt, egy kis bunkó-magyarozás, csipetnyi homofóbozás leöntve egy adag rasszizmussal. A szimpla keresztény-gúnyolás már alig vált ki reagálást.

  • charlie Nagyon szétszórt vagy ma, gyenge a kommented. Miután Magyarország népességének nagyon nagy százaléka keresztény, ezért a nagy számok törvénye szerint, a hülyék száma is nagy a keresztények között. Tehát ha a népesség 99%-a keresztény, akkor valószínűleg a hülyék 99%-a is keresztény.
    Így ha a hülyéket savazzák, az nem a keresztények savazása, hanem a hülyéké, akik történetesen keresztények. Ha nem keresztelik meg, akkor sem lenne normális. Sajnos a keresztelés nem ment fel a hülyeség alól, csak az eredendő bűn alól. Itt nincs kereszténygyalázás, szellemeket kergetsz (megint).

  • Llanfair, lehülyézni egy keresztény csoportot, akik hitüket gyakorolják, hát ez nem engem minősít. Vannak akik az ufókban hisznek, vannak akik az égő csipkebokorban és vannak akik az imádság erejében. Mivel nem vagyok liberális, ezért tiszteletben tartom ezeket a meggyőződéseket.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2016 november 3
    4:49 du.
    Kedves Uram, az azért érdekes hogy, a Charlie által felsoroltak közül a leglényegtelenebbet szemelted ki magasröptü filozófiai értekezésed témájául, ráadásul rosszul saccolva meg a hülye magyar keresztények számarányát, ami valójában ma már csak 80 %-ra tehető, de nagy részük is csak a megkeresztélésük napján látott belülről templomot, mert sikerült a liberalizmus vallása felé terelni őket a médiából áradó agymosással, ergó ezek csak papiron keresztények, akiket tényleg hidegen hagy a keresztények szívós gúnyolása! Viszont nyugodtan értekezhettél volna arról, hogy mi az oka az antiszemitizmusnál nagyságrendekkel nagyobb és még mindig büntető szankció mentes magyargyűlölet rohamos emelkedéséről, ha már álandóan, elfogulatlan büszke magyarságodat hírdeted! Ma már a magyar kereszténység is gyarmatosított, üzleti vállalkozás lett, ezért a hívők nagy része nem a spirituális, hanem a nekik jövedelmezőbb kétkezi csudákban hisz, ha nem akar éhen halni.

  • Figyelő
    2016 november 3
    2:59 du.
    Nem volt értelme. Orbánt a magyarok többséggel megválasztották, így még 3 és fél évig el kell viselnie!

    Mihez képest 3.5 év???? Milyen többség????

  • tóth péter
    2016 november 3
    12:37 du.
    kicsiroli
    2016 november 3
    12:28 du

    Szerintem ne reménykedj!!!
    üdvözlettel.

    Még azt se:))))

  • charlie Miután liberális vagyok, tiszteletben tartok minden vallást és vallási helyet. Valószínűleg több templomot láttam már, mint képmutató „vallásos” társaim. De a seggnyaló és képmutató vadhajtásokat nem tudom tisztelni, nincs rajta mit.

  • Orsós Elemér Sosem hirdettem „büszke” magyarságomat. Hol olvastad? Nem tagadom magyarságomat, mert születésemkor eldőlt, magyar vagyok és kész. Tetszik, nem tetszik az vagyok.
    Azt vetheted a szememre, hogy nem tetszik a mentalitásotok és a felfogásotok. De ez szerintem jó.
    Magyarországon nincs „magyargyűlölet”, ez csak az a hagymázas álmaitokban él. Ha mégis van, akkor azt Ti művelitek, mindenkivel szemben aki nem jobboldali, de akkor ezzel én nem dicsekednék.
    Szerintetek a kritika magyarellenes, minden disznóságot a szőnyeg alá kell söpörni, mert a disznóságok felfedése hazaárulás. Nem az. Nekem az is mindegy hány százalék a keresztény. Nálunk a népszámlálásnál nem kérdezték a vallást, és még senki sem kérdezte meg, miben hiszünk. Pedig itt tényleg vallásosak. Ma éppen annyi bajt okoznak a maradi egyházak, mint a „túl haladó” liberálisok.
    Nem értem miért lenne bűn, nem egy megfoghatatlan és bizonyíthatatlan valamiben hinni? Egyáltalán nem dicsőség a hit. Van akinek szüksége van rá, van akinek nem. A becsületes élethez sem kell. Akkor miért akarjátok felemelni? Mert a vallásos embert jobban lehet irányítani, és jobban lehet fenyegetésben tartani? Senki nem lett attól jobb ember, mert templomba járt. Istenhez nem kell pap.
    Nem tartom magam magasröptűnek. Leírom a véleményemet, kicsit hosszan, mert sajnos nem tudok olyan egyszerűen írni, hogy 2/3-ad megértse. Mindent félre tudtok magyarázni. 🙂
    Van még egy nagy tévedés, amit állandóan hangoztattok.
    A gúnyolódok nagy többsége nem a hitet gúnyolja (legfeljebb nem érti), hanem elégedetlen a katolikus egyházzal (én a Hegedűs féle reformátussal is), és a képmutató, buta és erőszakos KDNP-vel. Miután sokáig ministráltam, tisztában vagyok a magyar katolikusok jellemével.
    Kénytelen vagyok megint leírni, van itt egy protestáns pap barátom, aki tud magyarul, mert Erdélyben angolt tanított.
    Nem érti, hogy ilyen hegedűs félék hogy lehetnek az egyházban?
    Neked mennyire hiteles, mikor álszent és rosszindulatú vénemberek akarják megszabni az életet, nyolc szavazóval a hátuk mögött? Ez szerinted miért generálna tiszteletet? Folytathatnám a jobboldal által háttérbe szorított, egyszerű szaporodógépre redukált nőkkel, akiket keresztényi szeretettel akarjátok visszazavarni a konyhába?
    Charlie csak gúnyolódni, zsidózni, „buzizni” és ferdíteni tud. Erre roppant büszke, mert szerinte a „magafajta” embernek ilyennek kell lennie. Nem érdemes kommentjeit komolyan boncolgatni, nem is azért írja.

  • Georgina Bojana !

    Ne értetlenkedj kérlek. Ennek már régi hagyománya van a Budapesti Állatkertben. Ott is adoptálható bármely majom.

    .

  • Charlie!

    „Vannak akik …… az égő csipkebokorban ……. hisznek…”

    Tudtommal „az égő csipkebokrot” eddig még sem a Katolikus, sem a Református, sem a Prvoszláv, sem a Kopt, de még az Etióp keresztény egyház sem tagadta meg…

    .

  • Llanfair, a „rendszeresen bérmálkozó” és ezért a katolikusok dolgaiba belepofázni szerető Gyurcsányt is sikerült alulmúlnod ezzel a mondatoddal:
    „Miután sokáig ministráltam, tisztában vagyok a magyar katolikusok jellemével.” :)) :))

  • A sátáni gyülölet mely a kommenetkbol kivirit megmutqtja morális méylpontot melyre az idegen ideologia és eszmevilág képviselöi taszitották hazánkat.

    Miért ne lehetne bárkiért imádkozni?Föleg oyAn emeberért aminnek a sezmélye-és kivezett titokbaN tartott utodjáé is- magyar nemzet lelkialakatát testeiti meg.Példa rá a z iszony,és utálat melyre A MÁR ITT A FÖLDÖN ELKÁRHOZOTTAK ÉRTELMISÉGI KLIKKJEI ÉS KORSZTÁLYA PÉLDÁT MUTAT.
    Ahogy a sorokbol olvashatjuk.

  • charlie Mesélj. Miért nem számít az én nyolc évi tapasztalatom? Mert az enyém? Azért mert negatív a képmutatók irányába?
    Mert nem hiszek abban a „vallásos” emberben, aki az átkosban nem mert templomba menni? Te ezt jellemnek hívod?
    Mesélj, úgy szeretem, hogy mindent jobban tudsz nálam. Te vagy a kedvencem. Tudod mit, mégse mesélj. Nem érdekel a rosszindulatod. .

  • Érdekes itt ezen a fórumon a magyarországi népesség keresztényi vallásának megsaccolása. Gondolná is valaki, hogy 2001-ben (10,2m) 5,2 millióan vallották magukat katolikusnak (római és görög együttesen), és 2011-re (9,9m) ez a szám 3,8 millióra csökkent? (zárójelben a népszámlálási adat) Ezek a számok a KSH autentikus adatai. Szó nincs tehát, és nem is lehet szó döntő fölényű katolikus vallásuralomról beszélni.
    Ami meg ezt a kezdeményt illeti, akinek van kedve és ideje a jelenlegi miniszterelnökért imádkozni, ám tegye, csak ne kezdjenek el róla otthon használatos porcelán mellszobrokat gyártani és árusítani kötelező megvételre.

  • S ha esetleg érdekel valakit, 2001-ben 12871-en, 2011-ben 10965-en vallották magukat izraelita vallásúnak Magyarországon.

  • Drizari, Valószínű, közben a többi elhagyta az országot!

  • Figyelő : Közel 1,5 millió katolikus biztosan nem hagyta el az országot. A népességcsökkenés is csak 300 ezer, ők valóban lehetnek emigránsok.

  • Akkor kitértek zsidó vallásra. Vagy meghaltak.
    Az ország kereszténynek tartotta magát mindig, NEM katolikusnak.
    Szóval nem különösen érdekes a statisztika.
    Ja, és az emigránsok többsége mohamedán vallású, van köztük keresztény is, de nem feltétlenül katolikus.

  • Llanfair, mesélj a magyar katolikus jellemről, mit ismertél meg? Annyit ministrálhattál életedben, mint Gyurcsány.
    Komolyan érdekel, ha már megismerted.
    Ja, és bizony sok volt olyan akinek NEM volt ajánlatos az átkosban templomba menni. Volt egy rokonom, aki vidéken esküdött templomban, mert félt a következményektől. Bizony nem tett jót akkoriban valaki karrierjének, ha vallásos volt!

  • Minden embernek vannak hibái , akár mi a vallása.
    Már tele van a hócipőm ezzel a szöveggel, hogy milyen „képmutatók” a vallásos emberek.
    Őszintén, ezt mondták mindig a kommunisták is!

  • Llanfair, a „gyerek áldás”, valóban áldás, ezt tudom mondani. Négy gyermeket szültem és neveltem fel, akik manapság öreg koromra támaszaim és egyetlen örömöm.
    Ahogy te leírod a „szapulatra való nőket” az sem igaz.
    A nő bíólogilag így van teremtve, hogy gyereke legyen. Különben az emberiség kihalna. Európa pl. nagy bajban van emiatt, nincs elég gyerek, szaporulás.

  • -2adoptaltal orb an vikotort”-
    es ki vola annyira hulye hogy tegye ezt…………..??!!
    hamar meg fogja banni.

  • Figyelo Setalj el Budakalaszra, es nezzel utana mennyit ministraltam. Felhivom figyelmedet, hogy engem nem fogtatok hazugsagon, pedig charlie eletcelja lett, de csak ragalmazasig jutott. Azt szereti.
    Ja, feltette a karrierjet a rokonod? Masok az eletuket adtak es adjak a vallasukert, a rokonod pedig a karrierjet feltette? Koszonom, elmeselted helyettem a jellemet. Mattot adtal magadnak.

  • Llanfair, én is ministráltam egy pár évet, tartottam a füstölőt meg a szenteltvíz-szórót temetéskor, ráztam a csengőt a miséken, tartottam a tálcát áldozáskor, körbehordtam a perselyt a padok között, de eközben sehogy sem sikerült megfejtenem a „katolikusok jellemét, képmutatását”. Biztosan valami „hatodik érzék” működik nálad.

  • Nem a katolikusokkal, vagy a keresztényekkel van általában baj. Hanem azokkal a magyarországi megvilágosodottakkal, akik szerint az egész ország keresztény. Szerencsére nem.
    Ami meg a képmutatást illeti. Ugyan minek nevezzük az itt is felhozott példát, hogy „vidéken esküdött templomban”, mert nem tett jót a karrierjének. Ez mi, ha nem átkozott képmutatás???
    És ugyan, járt-e az esküvőjén kívül templomban, tartotta-e a hit parancsait? Ez mi, ha nem képmutatás????

  • Jichak Permutter

    Drizari

    A 2001-es népszámlálást az „új keresztény kurzus”, vagyis a Fid-SS-KDNP rendelte el. Az ún. izraeliták nagy része pedig, „majd hülye lett volna” újra sárgacsillagot varrni a családja kabátjára, vagy jegyet váltani egy új „auschwitzi személyre”.
    Maradtak zsidók, de csak az emlékeikben és a szívükben. 🙁

    Az a statisztika tehát egy tök hamis látszat…

    .

  • Aki szívében és lekében nem hordozza „hivatalosan”, bejegyzett vallásának a szokásait és nem éli meg(!) annak misztériumait, az csak formálisan tagja a felmenői egyházának. Így hiába is tartották őt, az öntudattalan csecsemőt már nyolcnapos korában a keresztvíz alá…

  • talalom

    Ezt írtad: „Ugyan minek nevezzük az itt is felhozott példát, hogy “vidéken esküdött templomban”, mert nem tett jót a karrierjének. Ez mi, ha nem átkozott képmutatás???”

    Miért ítélkezel? Te mitől tartasz, amikor nick-néven írod a hozzászólásaidat? Vagy a ’19 utáni illegális kommunisták miért konspiráltak? Vagy szerinted az is „képmutatás”, ha valaki magában és nem nyilvánosan imádkozik? Esetleg a barlangokban és katakombákban bujkáló őskeresztények is képmutatók voltak, mert nem álltak üldözők elé?

    Miért baj, ha egy férfi és egy nő egy kis falusi templomban diszkréten szeretne örök hűséget fogadni egymásnak, mert nagyvárosi munkahelyükön egy ilyen szertartás miatt esetleg „klerikális reakciósnak” tartanák őket? Más kérdés, hogy Kádár idejében fokozatosan toleránsabbá vált a hatalom.

  • Jani. 1. A nicknév járatlanságomnak köszönhető. Amikor évekkel ezelőtt kommentelni kezdtem, azt hittem, kötelező. Azóta megszoktam, de sokan tudják, mi a nevem. Egyébként: a „jani” se egy nyilvános név-vállalás.
    Képmutatás.
    1. Az őskeresztények – és egyébként a kommunisták is – az életüket kockáztatták, míg a templomban esküvő egy osztályvezető-helyettesi kinevezést.
    2. Nem baj, ha egy férfi és egy nő templomban akar örök hűséget fogadni. De csak akkor, ha tényleg híve annak a vallásnak. Meghallgattál már egy esküvői papi beszédet? Abban a házasfelek esküt tesznek arra pl., hogy a vallás parancsai szerint élnek, és nevelik majd utódaikat. Ja, hogy csak azért, mert szebb a miseruha, mint az anyakönyvvezetői öltöny/kosztüm? Aztán mehetünk vissza, „építeni a szocializmust”? Lehetőleg osztályvezetőként?
    3. Ez a klerikális reakciós duma már a hetvenes években sem volt divat. Sőt, -nem emlékszem a pontos dátumra, de tán 68-ban született egy párthatározat, hogy káder-ügyben megváltozik a prioritás. A párthűség kikerült a feltételek közül, első helyre került a szakértelem, és csak a rendszer iránti lojalitás volt feltétel, nem az „eszmei szilárdság”, sőt a párttagság sem.
    4. Aki nem itt élt, nem kell tudnia: de az MSZMP-n belül alakult egy vallásos tagozat a nyolcvanas évek elején. Ennek ugyanúgy joga volt szavazni, javaslatot tenni stb., mint a párton belüli többi platformnak.
    Miről beszélünk??? A szemforgató képmutatásról. Nem ‘hősi” ellenállásról.

  • no es kis ministransok……………….a plebanyos ur kedves volt -/utana-elotte a sekrestyeben?/-

  • Barlev! Úgy tűnik, hogy Téged meg szellemileg inzultáltak kiskorodban, hogy mindenről „az” jut eszedbe. Nem minden pap perverz, sőt nem minden perverz pap.

  • charlie. Egyszer majd talan megerted, hogy van nalad okosabb is. Azert mert te nem ertesz valamit, az nem jelenti, hogy erthetetlen. Ez van, ideje beletorodnod.

  • barlev, bizony kedves volt, rendkívüli tartással és hittel megáldva. Sokan, sokat köszönhetünk neki.
    Te bizonyára a fajtádból indultál ki, szerintem legközelebb ne tedd:
    http://www.ma.hu/kulfold/135713/A_pedofilugyeit_a_New_Yorki_ortodox_zsido_kozosseg_is_rejtegeti

  • barlev Sajnalom nem tudok oromot szerezni. Sosem zaklatott pap, de megtanitott sakkozni, vitt minket kirandulni, es mivel szegeny voltam mint a templom egere, belefizetett a koltsegekbe is. Tullottel a celon. A zsidok kozott pont annyi elfajzott alak van, mint a keresztenyek kozott. Ezt ne feszegessuk, jo? Hallottal a new yorki rabbirol, aki a tisztasagi furdoben videozott? En igen.

  • talalom

    A képmutatás mögött rendszerint valamilyen érdek húzódik meg. Abban a korban amiről Figyelő írt – amiből kiindult a vita – nem volt kifizetődő vallásosnak lenni, hanem ellenkezőleg. Ezért nem értem, miért beszélsz te is és Llanfair is vallásos képmutatásról?

    Szerintem arra gondoltok, hogy a vallásos embereknek minden körülmények közt erkölcsi kötelességük konfrontálódni az őket üldöző hatalommal. Mivel Figyelő rokonai ez elől kitértek, ezért ők szerintetek „képmutatók”.

    Mondok valamit. Jézusról 12 és 30 éves kora közt nincs beszámoló. Pedig biztos addig is látott visszásságokat, de mégsem bonyolódott semmi olyasmibe, ami akadályozta volna küldetésében. Akkor ebből az a következtetés, hogy 30 éves koráig Jézus is képmutató volt, mert a „karrierje” fontosabb volt, mint hogy összeütközésbe kerüljön a hatalommal?

    Egyébként, hány éves korban szoktak házasodni? Szerintem, Figyelő idejében kb. 25 évesen. Úgy, hogy ne siessünk képmutatónak nevezni a fiatalokat, mert még bőven maradt idejük harcolni a hatalommal.

  • Rosszul értettél jani, vagy én fogalmaztam rosszul. Talán ideje lenne komolyan venni a saját hiteinket. Én pl. nem azért nem esküdtem templomban, mert bármi hátrány ért volna. Hanem azért, mert tisztelem mindenki hitét, és nem megyek oda hamisan esküdözni a más hitének oltárához. Csak azért, mert szebb a templom, mint a hivatal, vagy mert idős rokonok elvárják. Eddig világos? És ha mondjuk hívőként nem merek templomba menni, nehogy megharagudjon a brigádvezető, akkor nem fogom rá a „rendszerre”.
    Igen, megkereszteltek, majd 70 éve. Tanultam katekizmust, később bibliát is – és sokáig tartott, amíg elvetettem az istenhitet, jórészt az egyház viselt dolgai miatt. Ezért nem szabadna egy államban sem semekkora hatalmat adni vallási közösségeknek – az állami hatalomnak semlegesnek kell maradnia a vallásoktól.

  • charlie. Abba a hibaba estel, mint Barlev.
    Nem a sajat fajtajabol indult ki, hiszen a papok es az apacak is allatias dolgokat vittek vegbe. De ne altalanositsunk, minden nepnek meg van a sajat szemete.

  • Llanfair
    a sajat „fajtamboool”?
    az mi?mer olyan faj hogy zsido cask a nacik szerint letezett.
    ezek szerint te is az vagy………………..ha ugyanazt a nezetet hirdeted itt.

  • -es mindenesetre ezerszerte tobb a pedofil es homosexuel egy papneveldeben,es a kereszteny papok kozt mint nalunk izraelitaknal. nalunk ugyanis nincsen colibatus……epp ellenkezoleg egy jo Rabbi csalados sok gyerekkel.