Trump a buli–Egy zsigerig ható adrenalin bombát hajítottak a nagy semmibe

2016 november 9 11:45 de.54 hozzászólás

Nincs jelentősége annak, hogy egy parányi ország egy parányi véleményformálója miként látja messzi távolból az amerikai nép döntését, melyet nem lehet a ma ismert demokratikus eszközökkel megkérdőjelezni.

Nincs jelentősége annak, hogy e parányi ország hatalomittas vezetője ezt miként értékeli, hogyan forgatja szájában a felkínált gumicsontot a maga ízvilágára, ha eközben a változásra szomjazó közönség ebből csak annyit lát, hogy tett született az állandó ígéretekkel szemben, hogy lám az amerikaiak tökösek voltak, mégis basszák meg, hogy így kitoltak velünk. Aztán isznak egyet a nagy tett egészségére.

Bármi is vezérelte az amerikai népet e történelmi tett végrehajtásában, és hiába hangsúlyozzuk, hogy ennek következményeit nem csak önmaguk bőrén fogják tapasztalni, ez a hajó már kifutott a zavarosba halászni. És ki tudja, lehet Trump már a kulisszák mögött a kiegyezés tervét szövögeti, és idehaza még mindig egy letűnt teszet-osza rendszer búcsúbeszédét fogalmazzuk. A mi korosztályunknak fogalma sincs róla, milyen egy ilyen tökös tettet, egy zsigerig ható adrenalin bombát elhajítani a nagy semmibe, csak, hogy történjen már végre valami a rohadtul szimpla, és politikailag leegyszerűsített játszma ránk eső szegletében.

Azt gondolom, hogy Trump megválasztása óriási hiba az amerikaiak részéről, de ez a hiba semmivel sem hatalmasabb annál a felelősségnél, amivel mi magunk tartozunk a népünk, valódi empatikus énünk felé. Én egy tettet látok, egy merész, de évek óta jól kitapintható folyamat végkifejletét, amit önmagunk boldogulására kell felhasználnunk. Pont leszarom Trumpot, egyedül azok sorsa számít, akik képesek ebből a kockára sajtolt mezőből kitörni.

A Trump bulira holnap már senki sem fog emlékezni, a függönyöket lehúzzák, az előadás folytatódik. Csak más lesz a farkas, megint más játssza Piroska szerepét a bábok színházában.

Derecskei Zoltán / Munkások Újsága

Derecskei Zoltán

Derecskei Zoltán

54 hozzászólás

  • De akkor meg ki tört ki, honnan, és főleg hová?

  • „… egy parányi ország…”
    Nem parányi.
    – Ausztria lakossága: 8,5 Millió
    – Szlovákia: 5,4 M.
    – Csehország: 10,2 M.
    – Lettország: 2,1 M.
    – Litvánia: 2,9 M.
    – Észtország: 1,3 M
    – Dánia: 5,6 M.
    – Finnország: 5,4 M.
    – Norvégia: 5,1 M.
    – Svédország: 9,5 M
    – Svájc: 8,1 M.
    – és egy parányi ország, Magyarország: 9,9 M (!)

  • Mi a mondanivalója ennek a cikknek a „…tökös tettet, egy zsigerig ható adrenalin bombát elhajítani…” többszöri ismételgetésén kívül? Miért dicső tett az arab világot lángba borítani, még ha Nobel-béke díjjal jutalmazzák is?

  • Na ez megint egy értelmetlen,dühöngő cikk a baloldal eddig ismeretlen szerzőjétől!
    Bizony sokan befelé rághatják a bajuszukat mérgükben…..
    Az állítólagos demokraták nagyon elbízták magukat (sztárok drukkoltak…H.C.nak aki a végén nagyot bukott!)
    Jó,hogy egy olyan milliárdos került hatalomra,aki eddig nem politizált és nem abból szerezte a milliárdjait,mint itthon a szocik régen,aztán az is jó,hogy az amerikai -orosz kapcsolatok normalizálódnak,nem B.C.volt (ovális-orális szoba…)elnök elbizakodott (sztárok által éljenzett)neje nyert,meg
    Merkelnek,és az EU-nak ettől lefele görbül a szája….
    Aztán talán a hazaáruló Soros Györgyöt is egy kicsit leállítják…ami nem ártana.
    Az is szerencsés,hogy Amerikából a kétes migránsokat kitiltják,hasonlóan az európai országokhoz….
    Aztán ugye az amerikaiak nem véletlenül döntöttek így,még azokban az államokban is,ahol demokrata győzelmet vártak!

    Ez van,ezt kell szeretni,a kinti és itthoni ellenzéknek meg lehet
    dühöngeni,de hasznosabb lenne a tanulságot levonni!

  • Ja és az,hogy Derecskei állítólag „leszarja” Trumpfot az a hét legjobb vicce…..az előbbi ugyanezt mondhatná,ha véletlenül ismerné, jegyezné, ezt az okos és főleg „kulturált” embert,…de nincs egyedül,mert itthon sem ismeri senki,és itthon sem jegyzik!

  • Úgy látszik, a cikk írójának fogalma sincs a tényekről. Mrs. Clinton és Trump között kellett a népnek választani. Mindkettő milliomos, az egyiket már ismeri a nép, nem sokat várhat tőle, így a másikra szavazott, akit alig ismer.

  • Mellesleg, ez a jól ismert esztablisment ellen hatalmas pofon volt.
    Végre , valami változást jelent az amerikai politika irányzatában.

  • Végül, fogalmam sincs, mi késztette a szerkesztőt , hogy a fenti cikket lehozza, és a cikk írójának mi fogalma van az amerikai politikáról?

  • Az USA-ban mindeg sok volt a buta ember. Csodalkoztam rajtuk mikor egy majmos szineszt valasztottak. Tegnap aztan megvalasztottak a majmot is. Rasszizmus, szexizmus es xenofobia gyozott. De terror is jon majd mert a hapsi elmebeteg.

  • Chris próbálkozása Aczél-lal, Földdel, Simayval nem sikeredett. Saját vállán kénytelen cipeli a jobbsorsra érdemesült KMH-ot,- tisztelet neki ! Mostani (ismételt) kisérletezése ezzel a trockijista Derecskeivel tovább ront a helyzeten. (Persze ha találna is nívós szerzőt, egyből elkezdenének potyogni az almák a fáról…)

  • Zsuzsa, az amerikai nép jóljárt a szinésszel és a magyarok is.

  • A mondat helyesen fogalmazva: „Bármi is vezérelte az amerikai VÁLASZTÓKAT e történelmi tett végrehajtásában …”

    Ugyanis változatlanul az amerikai nép tagja maradt H. Clinton és a rászavazók tábora.

  • Nos Zsuzsának fogalma sincs sem a régi,sem a mostani amerikai politikai helyzetről,választásokról,indítékokról,de nincs egyedül….!

  • Boda Marcsi, on the contrary. I suspect you are the one who knows very little about it.

  • Kedves Zsuzsa!

    Az Önhöz hasonló tisztán látó, értelmes demokraták miatt szárnyal a magyarországi liberális-demokrata ellenzék is! Az meg, hogy ön szamár mi sem bizonyítja jobban, hogy az elefántot majomnak nézi! 🙂

  • Figyelő és Boda Marcsi,
    köszöntelek mindkettőtöket,hogy megérkeztetek a normálisan gondolkodók táborába.A cikk írója honnan érkezett ide az egy 50 évre titkosítandó őskorból itt maradt lelet.Ugyan úgy,mint a Zsuzsa nick- nevű úr.Úgy néz ki,hogy egyes hölgyek-urak még nem tudtak megbékülni azzal,hogy a következő Nobel díjnak nem lesznek részesei.Sírás rívás Elvesztették a cumit,ami most a nagyságos asszonynak egyedüli jogos tevékenysége lehet.

  • Tisztelt cikk író,
    nagyszerű érzés,hogy végre van megint egy tökös magyar,aki leszarja Amerikát és annak elnökét.Ezt tette a vitéz nagybányai gyalogsági lovastengerész diplomatája is a hadüzenet átadásával sok évvel ön előtt.Akkortájt a nagy magyar világbirodalom mögött állt a német hadsereg.Kérem,homályosítson fel minket,tudatlan halandókat,hogy ön kinek a nevében szarik az Egyesült Államok Elnökére és mit vár cserébe a Nemzet javára?

  • lelszi, haha – nagyon messzire elek a magyarorszagi liberalis – demokrata ellenzektol terben es ideologiaban egyarant. ha viszont tetszik onnek ez az amerikai elefant akkor on viszont a rossz szazadban el, nehany szaz evvel legalabb, nem beszelve az intellektusaval ami gondolom 6000-re saccolja a Fold „teremteset” ugyanugy mint az amerikai „elefant”. hahaha

  • Zsuzsa Úr,
    minden tiszteletem Önnek ezért a magasröptű mindent és mindenkit felülmúló disszertációért.Én még ismertem a vurstliban a kikiáltó Káposztás Zsuzsát is.Az is férfi volt,de jól szórakoztatta az embereket.

  • Üdv Gyuri bácsi, téged ki engedett szabadságra, amikor mi itt kitesszük a lelkünket nap mint nap, te meg be se nézel közénk? A lelkeden fog száradni, ha „ideológiailag nem leszünk elég képzettek”.
    Például gondoltad volna, hogy ugyanannak az embernek örülnek Izraelben és Magyarországon is?

  • charlie,
    van úgy,hogy a mérleghintán ülők egyforma súllyal rendelkeznek. Akkor is ha mindkettő a hinta közepétől érzi saját biztonságát. Egyébként utólagos engedelmetekkel nyaraltam 5 napot a Holt-Tenger partján egy *****-os szállodában.Ki kellett pihennem néhány KMH-s kellemetlenségemet.Máskülönben kissé csodálkozom,hogy egy zsidó utódokkal rendelkező Elnök ilyen kellemes reagálást vált ki belőled. Csak nem közeleg a világ vége?

  • charlie,
    ideológiai képzésedről szeretnék gondoskodni saját erőmből. Tapasztalatom szerint az Izraelben regnáló kormánypárt és hívei,mint pl. én is nem azonosulunk az ott és a világ bármely pontján élő Clinton imádó szentfazekakkal.Most már csak arra kell odafigyelni, hogy a döglött ló ne rúghasson egy utolsót.

  • Gyuri bácsi, nem érdekel minket, hogy van-e zsidó utódja Trumpnak vagy bárkinek, hanem hogy belepofázik-e kéretlenül az életünkbe.
    Ha nem, akkor szeretjük, ha önzetlenül segít, akkor meg barátként tekintünk rá. Pont ugyanúgy viselkedünk, mint ti, ott Izraelben.
    ……
    Tudod mekkora sikere lett volna a nyaralásodról egy fotókkal teletűzdelt élménybeszámolónak itt? – habár még most se késő!

  • Nem vagyok Zsuzsa semmifele ur es a nevem valoban Zsuzsa.

  • kattintson a nevemre ha nem hiszi

  • charlie,
    a Trumppal kapcsolatosan teljes az egyetértés köztünk.A nyaralásomat Te is leutánozhatod,itt Izraelben minden tisztességes ember szívesen látott vendég,turistaként. A nyaralásomban semmi különös említeni valót nem tudok mondani,mert ez egy természetes valami néha kétszer egy évben. Különösen egy ilyen évben amikor nem megyünk külföldre, mert mi az életet élvezni szeretjük,emigráns áradat nélkül.Remélem jövőre még Magyarország is számításba jöhet,mint ahogyan hozzánk is jönnek rokonok,barátok a világ több tájáról is.

  • Kedves Zsuzsa,
    láttam a különböző finomságokat.Közülük a legjobban szeretem a kakaós darázsfészket.Persze a viccet félretéve,szívesen olvasok tőled bármilyen érthető elfogadható beírást.Figyelembe veendő,hogy nem vagyok állat barát.Nem szeretem az elefántokat,majmokat,neo- senkiket.Ugyanakkor nagyon nagy tiszteletet adok az új amerikai Elnöknek.Olyannyira,hogy nem ismerem azt a kitételt,hogy Ladyes First.

  • gyuri10 – Hilary korrupt, de legalabb normalis. Trump egy elmebeteg pszichopata es az egesz vilagot veszelybe fogja keverni. Meg a hideghaboruban sem volt az emberiseg ekkora veszelyben mint most. Kulonben nem csodalkozom hogy a sok magyar nacionalista rasszista felsorakozik mogotte. Eljen a felujult amerika seggnyalas!

  • Zsuzsa, minden meglátás kérdése, az USA megválasztotta az ország elnőkének.
    Biztos, van okuk rá-

  • Igen. Mert meg most sem tertek magukhoz a polgarhaborutol. Egy teljesen kettevalasztott orszag. A deli allamokban meg most is a Union Jack [zaszlo] lebeg. A rasszizmus soha nem mult el csak valamennyire a szonyeg ala sepertek. A rendorok minden problema nelkul lelohetik a feketeket. Vedtelen gyerekeket olnek kenyukre kedvukre. Trumpnak koszonhetoen most mar buntetes nelkul lehet a sotet borueket es a menekulteket, hajda keves menekultet fogadtak be, veresre verni, az iskolaban uvoltozni hogy epitsuk a falat. A kovetkezo negy evre a gyulolet es a fektelen korrupcio gyozott Amerikaban. Geografiailag es gazdasagilag egy kicsit tul kozel vannak az en otthonomhoz. Borzadaly. Majd meglatjak hogy a magyarok is szenvedni fognak ettol, ez keremszepem ez nem ideologia kerdese. A mai Amerika egy gonosz hatalom es az egesz vilagra ki fog hatni. Ha tuleljuk atom haboru nelkul akkor majd azt mondjak hogy Isten aldott meg vagy szerencsenk volt.

  • Zsuzsa
    2016 november 11
    6:14 du.
    Zsuzsa kedves, a magad ex catedra itéletét mondod vagy amit pénzért fizetnek?

  • Ugyan kerem ne legyen mar ennyire nevetseges! Nem tudom hogy maga hol el, milyen alapon nyilvanit velemenyt, de nekem legalabb annyi jogom van ugyanezt megtenni. Ont peldaul ki hatalmazta fel vagy penzeli?

  • Zsuzsa,
    egyetlen kérdésem van Hozzád,mivel látom,hogy kinevezted magad bot csinálta Óbudai jósnőnek.Valójában óbudai vagy egyiptomi jósnő a valódi foglalkozásod.A kakaós darázsfészek sokkal tökéletesebb sütemény,mint amit itt akarsz lenyomni a torkunkon.

  • Zsuzsa,
    ha tisztába akarsz lenni azzal,hogy mit jelent a”ketté választott ország”,olvasd el Börcsök Mária:”A kettészakadt Magyarország”című történelmi regényét.Ha nem is élvezetes,de nagyon tanulságos számodra.

  • Zsuzsa,
    majdnem elfelejtettem a második kérdésemet:Hol szerezted a pszicho- doktorátusodat?Mert hogy ilyen biztonsággal adod a „normális” és a „pszichopata” diagnózisokat.

  • Kedves Zsuzsa!

    „A rasszizmus soha nem mult el csak valamennyire a szonyeg ala sepertek. A rendorok minden problema nelkul lelohetik a feketeket. Vedtelen gyerekeket olnek kenyukre kedvukre. Trumpnak koszonhetoen most mar buntetes nelkul lehet a sotet borueket es a menekulteket, hajda keves menekultet fogadtak be, veresre verni, az iskolaban uvoltozni hogy epitsuk a falat.”
    – Ön szerint ez a mai valóság! Fél, hogy Trump ezen változtatni fog?
    „A mai Amerika egy gonosz hatalom es az egesz vilagra ki fog hatni.”
    – Lehet, hogy Trump ezen is változtatni fog, az pedig jó lenne!
    – Azt már csak idézetek nélkül kérdezem:
    – Nobel-békedíjas elnökük az egész arab világot lángra lobbantotta, emberek millióinak nyomorát, százezrek halálát okozva, virágzó országokat lerombolva! H.C. ezt folytatta volna a demokrácia export nevében! Remélhetőleg Trump ezt befejezi, bár szerintem a hadiipar erősebb lesz Nála!
    – Nem Trump rakta tele Európát atomrakétákkal, nem Trump robbantotta ki az Ukrán háborút, de H.C.folytatta volna! Ön szerin „Hilary korrupt, de legalabb normalis.”
    – ” Trump egy elmebeteg pszichopata,…” azért mert saját eszével és szorgalmával lett milliárdos és nem mások kiszolgálásával és azok kenőpénzeiből, adományaiból?
    Furcsa világban élhet Ön!

  • Mindenkinek jogában áll saját jó vagy rossz véleményéhez.
    Aki közel él a mostani kérdéshez és nem csak a média alapján ítéli meg a politikai érdekeket más véleménye lehet, a sajátja.

  • ad hominem Grurika. csak nezzen utana.

  • Ja és Zsuzsa az utolsó évek néger verései pl. Obama elnöksége alatt történtek.
    Sajnos, a néger-fehér ellentét örökké fennmarad az USA-ban. Ez már így van a rabszolga tartás óta.

  • Figyelő, ugyanezt mondtam en is. De oriasi kulonbseg az, hogy egyszerre normalizalodott es felujult erovel tombol a feher felsobbrenduseg. Ha nem lennenek elfoglalva azzal hogy az onmaguk propagandaval uszitott nacionalizmusat latjak beigazolni Trump gyozelmevel, akkor arra is felfigyelnenek, hogy a szemelyes szabadsag milyen korlatozott lesz ezentul es hogy ez a negy ev diktatura milyen negativ hatasokkal lesz az egesz vilagra. Ezt M.orszagot sem keruli el. Hat akkor csak sutkerezzenek nacionalista ideologiajukban, majd ha rosszabodik maguknal is az elet akkor talan meg rajonnek arra hogy a kisebbsegek gyulolete nem tesz szalonnat az asztalra. Jo szerencset.

  • Zsuzsa, az amerikaiak Trump-t választották, Mrs. Clintonnal szembe. Ez mond valamit a nép akaratáról, nem?
    Nem élek ott, és gondolom te sem. Tehát ez van, az amerikai tudja mit akar.
    Ne féltsed a „személyi szabadságot, inkább ne hallgasd vagy olvasd a médiát.

  • Zsuzsa, az amerikaiak Trump-t választották, Mrs. Clintonnal szembe. Ez mond valamit a nép akaratáról, nem?
    Nem élek ott, és gondolom te sem. Tehát ez van, az amerikai tudja mit akar.
    Ne féltsed a „személyi szabadságot, inkább ne hallgasd vagy olvasd a médiát.

    Megint azt csinálja velem a server, hogy „Azonos üzenetet küldök ismét. NEM AKAR itt engem valami oknál fogva!

  • Kedves Zsuzsa,
    most már komolyan kérlek,mondd meg,hogy egyiptomi,óbudai vagy csak egyszerűen tenyérjósnő vagy.Én kávézaccal kontrázom minden víziódat.

  • Enmagam Kanadaban elek es a csaladom fele Kaliforniaban. Valamivel tobb ismeretem van az Amerikai helyzetrol es annak elkovetkezendo hatasairol mint ahogy a Magyarorszagon elo hozzaszolok elkepzelik. Hamar a Kanadai Hirlap comment reszen szellemeskednek lehetnenek tajekozattabbak.

  • Zsuzsa, én is Kanadában élek, de nincs senkim Kaliforniában. Ott, tudom, hogy az emberek többsége, Clinton párti.

  • Miert NEM
    lephetek be ide tobbet? Nem enged be a server.letiltottak? Ennyi ev utan , miota megalakult a lap irok ide!

  • Rem;elem, hamarosan kapok femti kerdesemre valaszt!

  • Remelem, hamarosan kapok femti kerdesemre valaszt!
    What kind of ERROR I made?

  • Claa Bencsics Figyelo

    Zsuzsa

    2016 november 11
    10:21
    Ahogy hallom a hirekben, az amerikai gazdasag valoban fellendult, miota Trump van hatalmon.

  • Claa Bencsics Figyelo

    THE SERVER NOT LET ME WRITE HERE why

  • Claa Bencsics Figyelo

    Dont let me write on thus site christopher? why?

  • Claa Bencsics Figyelo

    MIt irtam _ HOrthyt nem dicdsertem soha, Budapest ostromsrol akartam irni,
    . mi volt, ami nem volt jo-

  • Claa Bencsics Figyelo

    NEM VAGYOK HULYE MEG1

  • Claa Bencsics Figyelo

    Montrealban ma delben az utcan 36 fok meleget mertek!