Trump héjjabirodalma

2016 november 10 8:51 de.83 hozzászólás

Miközben sokan morognak a demagóg populizmus amerikai győzelmén, nem kevesen homlokráncolva értetlenkednek azon, hogy ez a győzelem, ugyan miként jöhetett létre. Akár odáig elmenve az értetlenkedésben, hogy az idióták győzelmének aposztrofálják az esetet. Holott nem okvetlenül érthetetlen, és nem is feltétlenül idiotizmus. Sokkal inkább egy, már évekkel ezelőtt látható tendencia következő állomása.

Ehhez egy korábbi, sokkal inkább elméletinek tűnő töprengést citálnék ide. Azt, amelyben a birodalmasodást igyekeztem körbecsoszogni. Azt a folyamatot felvillantva, amely mentén gyakorlatilag törvényszerűnek tűnik, hogy az adott kor, adott szintjén elérhető erőforrások kihasználása birodalmak épüléséhez és bukásához vezet. Bukásnak értékelve azt is, ha a területileg ugyan megmarad, de belső struktúráját tekintve gyakorlatilag teljesen átalakul, újraépül a társadalom. Olyan körülmények között, amikor az expanziónak erős korlátai vannak, és a belső feszültségek sem érik el a területi feldarabolódást. Az elmúlt közel három évben nem igazán volt ok komolyabb revízió alá vetni az akkor leírtakat. Ugyanakkor az elméleti fejtegetés adta váz természetesen a jelen viszonyai között is értelmezhető volt számos konkrét folyamaton keresztül.

Amelybe, noha erősen conteo-gyanúsan, de az is beleilleszthető lenne, ha a migrációs válság okait kutatva, a nagy vízen túlra tévedne a tekintetünk. Az USA ugyanis jó ideje a birodalmasodás számos jelét mutatja, és sokaknak valószínűleg nem tűnik rémesnek az ott lakók közül, hogy eközben a „világ csendőre” szerepében is tetszelegjen egy kicsit. Aligha lenne ésszerű felételeznünk, hogy az amerikaiak között ne lennének elegen azok közül, akiknek igenis szimpatikus lenne egy akár világbirodalmi törekvés az USA részéről. Legalább egy kicsit. Annyira, amennyire a többi birodalmi góc ehhez teret enged. Lett légyen ez az engedmény akár gazdaságilag, akár katonailag megalapozott. Nem feledve, hogy ezeknek a „világamerikanizáló” tömegeknek okkal lehet szimpatikus egy olyan törekvés, amely csökkenti a glóbusz potenciálisan konkurens centrumainak a számát. Ha pedig csökkenteni nem tudja, legalább gyengíti azokat. Így Amerikában valószínűleg simán nyertes lehet(ne) egy nyíltan EU-ellenes, illetve egy potenciálisan egységes Európát gyengítő retorika. Egyszerűen azért, mert egy erős, egységes Európai Egyesült Államok (USE) sokkal erősebb versenytárs a globális erőforrások utáni szaladgálásban, mint egy belülről bomló, körzetenként is egymásra, illetve egyes lakosságrétegekre acsarkodó törzsközösség. Az EU pechére a keleti szomszéd sem kevésbé dédelget birodalmi álmokat. Ahogy egy még keletibb szomszédnak is komoly birodalmi múltja és jelenleg potenciálja van.

Az USA-ra visszatérve, és ebből a nézőpontból szemlélve egyáltalán nem olyan hatalmas meglepetés Donald Trump, illetve az általa képviselt nézetek, győzelme. Egy erős állam vágyától hajtott tömegnek egy erős, kíméletlen, és (hím)sovén vezérképet volt képes mutatni. Ezzel tulajdonképpen sok indulatot rövidebbre zárt, és kiszolgálta azt, amire a tömegnek láthatóan igénye volt. De ez nyilvánvalóan az éremnek csak az egyik oldala. A globális állapotot, az iraki misszió nyomán már kirajzolódó birodalmasodást korántsem biztos, hogy egy másik elnök annulálni tudta volna. Meg aztán az sem biztos, hogy akarta volna. Legfeljebb kevésbé nyíltan, és retorikailag fékezettebben hajtja végre a „történelmi programot”. Ahogy Obama sem igazán vonult vissza a csendőrszerepből. Csak kevésbé hangzatosan, és a nemzetközi „partnerekre” szélesen mosolyogva hajtotta végre.

Az persze nyilván más kérdés, hogy milyen lesz Trump a hétköznapokban. Ahogy Reagen is sok füstöt eregetett annak idején a „gonosz birodalma” felé. Az is más kérdés, hogy mit kezd a világpolitikával. Mert könnyen előfordulhat, hogy egy bezárkózó, statikusabb Amerikát hoz létre. S az egy újabb kérdéskör, hogy a világpolitika mit kezd Trump-pal. Azok, akik szerint a nemzeti bezárkózás, a hatalmi sovinizmus egy szimpatikus világnézeti alap, Trump maga lehet a példakép. Európában is. Azonban elég ostobaságnak tűnik, ha emellé nem teszik oda a rendelkezésre álló erőforrásokról összeállított mérleget. Mert ha odateszik, akkor nem kell vaskos számolási képesség annak a belátásához, hogy egy birodalmasodó Amerika mellett egy retorikai csetepatéktól megosztott Európa legfeljebb az agyszivattyú kútgödre és egy gyarmatosított piac lerakóterülete lehet.

Egyben megoldva a puffer- és homokzsák-kérdést is Trump és Putyin között. Amely szerephez nagyban hozzájárulhatnak azok a lokális melldöngetők, akik már a brexit után is örömtüzeket gyújtottak. Akár az unokáik talpa alá is.

emperor-trump

 

(Emperor Trump?)

83 hozzászólás

  • ” Miközben sokan morognak a demagóg populizmus amerikai győzelmén,”

    Mikor igy kezdodik a cikk, mar nincs is ertelme tovabb olvasni. Tudjuk elore mi van benne.

    Amikor a legocskabb demagogok, a „liberalisok” probaljak meg masokra rafogni, hogy a masik a demagog, akkor legjobb esetben hanyingere van minden normalis embernek toletek.

    De ne zavartassatok magatokat: Minel tovabb hazudoztok bugyuta modon, annal kevesbe kelletek az embereknek. Elore elvtarsak, a lejton lefele! Kellemes zuhanast!

  • A választások már csak ilyenek mindenhol….
    Amerikában biztosan tudják miért szavaztak többen a republikánus
    lelöltre.
    Sokan változást akartak é nem véletlenül.
    Ott is elegük van az embereknek az illegális bevándorlókból,muszlimokból….
    Az orosz – amerikai kapcsolatok javulni fognak,több európai ország is örül az eredménynek,persze a németek,meg az EU mást várt!
    Ami a kinti és itthoni ellenzéki politikusokat illeti,hát nekik
    nem öröm az eredmény,de bele kellene törődniük…..

  • Trump Putyinnal nagyot fog koppanni, mert az oroszhoz képest ő sehol nincs. Kína meg egy nagyon fegyelmezett ország, ahol az embereket ma már nem kell külön fegyelmezni, mint ahogyan azt tette Mao. Trump velük szemben is hátrányban van.
    Európa? Nos, itt meg majd legfeljebb kevesebb amerikai filmet fognak nézni, máskülönben semmilyen amerikai termék vételére nincsenek rákényszerülve

  • Moshe Akiva
    2016 november 10
    10:50 de. Te szegény.. Te tényleg egy mesüge vagy…

  • Boda Marcsi
    2016 november 10
    11:53 de.
    T. Hölgy.
    Amerikában az illegálisok 99%-a keresztény…
    Csak mondom..

  • Bodaaaaaaaaaaa!

    – Azok a rohadt muzlim mexikói bevándorlók!
    – Trump-ra 200.000-rel kevesebben szavaztak, és a republikánusok jórésze is megtagadta, nyiltan kiállt mögüle.

    Imádnivaló a tudatlansága. Főleg, ha túl alacsony a vérnyomása valakinek.

    Putyinnal meg nem lesznek jóban, sőt Trump már bejelentette a fegyverkezés fokozását.
    Na, Boda, miért is?
    Ha lesz rengeteg pluszfegyvere, akkor magácska szerint mit fog vele csinálni?
    És kikkel szemben?
    Szerintem Putyinnal szemben végül, mert ki mással szemben?

  • Reagan v2.0

  • Trump befelé fordulna?
    Nem!
    Bármi balul sül el számára, ellenségképet fog kialakítani. Ha kell a bevándorlók, ha kell , a homik, vagy a feketék, vagy a zsidók, vagy az arabok.
    De , ha nagy gáz lesz a belpolitikában, akkor egyre keményebben fog háborút indítani. De igazából ki ellen? Közép-Afrika, Szíria nem tétel, főleg, ha a NATO-t gyengíteni akarja.
    Az USA lakosai előtt azok nem jelentősek, csak akkor, ha pl. Szíriában kezd Putyin ellen szkanderezni. De akkor Szíria maradéka is porrá lesz rombolva.

    De ami a legfontosabb, hogy Trump egy kontroll nélküli elszabadult hajóágyú, akinek életében nem voltak még határai, mindent önkényesen áthágott. És ezért veszélyes.

    Európa? Mi itt Magyarországon vakok vagyunk, mert tovább zuhanunk az orbáni válságban, de ez Európa fejlettebb részein nem így van, vagy már a mediterrán országok is kecmeregnek kifelé, amíg a fejlettebb Ny fejlődik, növekszik, sőt a Közép-Európa országai sokkal nagyobb ütemben. Mi vagyunk a kivételek.
    Nyilván a fejlettebb Európa lassú növekedése mellett a társadalmi surlódások jelentősek, mert a gyorsabban növekvő fejlődő országok a gazdasági jólétükkel van elfoglalva, még nem jutott el arra a szintre, hogy az egzisztenciális hátterük biztonsága mögül a szellemi , érzelmi jólétük és a konfortzónájuk lenne a fontosabb kérdés, amint ez Európában meghatározó.

  • Vak és süket Ond!

    Nem a mexikóiakra gondoltam,mellettük jegyeztem meg a muszlimokat!
    Na nem kéne másokat ennyire hülyének nézni,pláne olyannak, akinek nincs semmi esze,csak „áldemokrata”ballibsiként gyűlölködni képes!
    De jó,hogy szóba került,bizony a mexikói határon is ajánlatos kerítést építeni (mint azt nálunk és több országban is megtették az illegális migráns bűnözők miatt!!!)az más kérdés,hogy a kétes muszlim bevándorlókkal szemben is fel kell lépni,és ezt az amerikai legális
    muszlim közösség is helyeselte!!!!!!!!
    Na megint magyarázni kell az itteni süket,,buta ,értetlen és
    magát lejárató hozzászólóknak,akik másokat akarnak okítani….Rém kellemetlen….persze nekik!

  • Kedves Elvtarsak!

    Erdemes lenne talan megtanulni olvasni, mielott nekialltok irni.
    Nem akarom a Marcsit vedeni, de amikor annyira sotetek vagytok, hogy nem veszitek eszre az

    ” Ott is elegük van az embereknek az illegális bevándorlókból,muszlimokból….”

    mondatban a vesszot, akkor mar jobb ha tartok nektek egy kis felvilagosito okitast, jobbat, mint a partfoiskola adott nektek annak idejen:

    Eloszoris, amikor igy, es ot akarjatok lejaratni, sajat magatokat jaratjatok le.
    Masodszor, tudjatok elvtarsak, ez nem illegalis mexikoi muzulman bevandorlokat jelentett, hanem kulon illegalis bevandorlokat (barmilyen nemzetisegu is) es aztan kulon a bekeaktivistakat.

    Es meg ti bolondoztok itt! Igaz, a bolond nem tud arrol, hogy nem mindenki mas, hanem o a bolond.

  • Amúgy jelenleg Amerikában (az összes államot tekintve)11 millió illegális bevándorló van,ami magáért beszél!!(friss mai hírek!)
    Na ez azért egy ilyen nagy országban is számít!!!!!

    Aztán bár más és összetettebb a választási rendszer,de összességében
    Trump tarolt Hillaryvel szemben mághozzá 289-218 arányban….!
    Na nem érdemes erőlködni(még baj lesz….)vitatkozni meg pláne!
    Be kell kapni valamit,hogy megnyugodjanak……Széles a választék!
    Amúgy majd menet közben derül ki,hogy milyen is az új elnök,nem érdemes előre őrjöngeni,bár kint is a baloldali csőcselék stílusában reagáltak,gyújtogatás,törés,zúzás,alpári üvöltés…..
    Na pá „okosok”!

  • Moshe Akiva !

    Még szerencsénk van,hogy a hülyeség nem fertőz…..csak legfeljebb bosszantó….de oda se neki!!!

  • Ja az meg megint agyrém(borult elmére vall…)ha valaki azt állítja,hogy az illegális bevándorlók 99 %-a keresztény….
    Ugye ma Európába sem a keresztények özönlenek,akik már eddig is itt éltek?…..és Amerikába sem!
    Na nem kell válaszolni,az értelmesebbek tudják a választ!

  • Jóleső mosollyal olvasom a véleményeket itt, és a sajtó oldalain beleértve a sajátjainkat itt Amerikában. Sokan vagyunk akik bíztunk abban amit mások lehetetlen illúziónak neveztek becsmérlő lenézéssel. Pedig Trump csak annyiban volt okolható, hogy nyíltan a szokásos politikai korrektség mellőzésével kimerte mondani azokat a gondolatokat amellyek másoknak a torkukon akadt meg, és ott is rekedt. Ez volt egyike a számos motivumnak pozitív hatásssal a szavazóira. Sokan felvetítettetek itt helyzeteket, azokra való Trump féle reagálással, nem sorolom végig, mert sok közülük természetüknél fogva cáfolatomat kényszerítene ki, és hosszú viták témája lenne. Azok akik csak negatívizmussal hajlandók Trump nevét azonosítani,hasonló meglepetések sorozatának lesznek kitéve, mint azok akik az elmult kedd éjszaka ( vagy szerda reggel ) pofára estek. Amerikában a baloldalt képviselő Demokrata párt követői sem tértek még magukhoz teljesen pedig már csütörtök van. Valahogy tévesen abban a fixa ideában éltek, hogy Hillary Clinton sokat foglalkoztató kétes politikai multjával együtt az egyetlen érdemes személy 2016-ban az államelnöki tisztségre. Nem kevesen vagyunk itt akik hiszünk a Trump adminisztráció sikerében, nemcsak Amerikai, hanem globális viszonylatban is. Bízom, abban, hogy az idő a pozitív goldokodókat fogja igazolni.

  • Ujjjjujjjúúúúj Boda!
    Visítva facsarodik az agyam a beírásaidat látva!

    Tényleg mindenkinek jobb, ha végre elmész nézni a LLánchíd tv-t és az Echo Rádiót.

    Tudod egyáltalán, hogy melyik irányban van az USA a térképen?
    A déli határán jut -jutottak be az említett illegális bevándorlók végig Latin-Amerikából. Mexikóból, Gvatemalából, Nikaraguából, Panamából és a többi államból a szárazföldön át.
    Azután vannak a „hosszútávúszók”. Kuba és a karibi szigetvilágból.
    Nem akarnám megzavarni a szubjektív idealizmusodat, de Latin-Amerika a leggyengébben átitatott a mohamedán vallással.
    Én már sok hónapot utazgattam abban a régióban is, de csak 1 db. mohamedánnal találkoztam, aki szintén csak utazgatott.
    Ott nem jellemzőek a mecsetek, minaretek. A latinok pedig erősen katolikus népség.
    Az USA déli határán pedig már sok évtizede van kerítés, nem tenap kezdték építeni orbán javaslatára.
    Ott egyértelműen a gazdasági bevándorlás volt eddig is a jellemző, nem háborús menekültek a 11 millió!
    Az USA minden évben tízezres nagyságrendben enged be legálisan is bevándorlókat mindenhonnan képzettség alapján és sorsolással.
    Az USA 2 hét alatt leállna az illegális bevándorlók nélkül.
    A mások által nem vállalt munkákat mind ők végzik.
    Különben az USA vállalkozói közvetlenül a határ túloldalára telepítettek számtalan gyárat, üzemet.

    Nyomatékosan kijavítalak, H. Clinton 200.000 szavazattal többet kapott, mint Trump!

    „Ugye ma Európába sem a keresztények özönlenek,akik már eddig is itt éltek?…..és Amerikába sem!
    Na nem kell válaszolni,az értelmesebbek tudják a választ!”

    Igen Boda! Végre eltaláltad! Az értelmesebbek tudják a választ!

    DE! Az USA-ba a keresztények és nem a muzulmánok! Az Égei-tenger onnan messze van, gumicsónakkal az már eredmény lenne.
    Bár lehet, hogyha megfordul a szél, akkor a gumicsónakjukat keresztül fújja a Szuezi-csatornán, a Vörös-tengeren, az Indiai óceánon, majd Szingapúrt megkerülve az indonéz szigetvilágon átvergődve a Csendes- óceánt keresztülevezve valahol Szentferenc városa mellett Oakland-ben kecmeregnek ki a NAVYnél. Mind a 11millió szír menekült! Azaz illegális muzulmán migráncs! Pfujjjj! A rohadtak! Mert nem akarták, hogy szétlőjék öket a családjukkal! A gonoszok! És útközben pedig megerőszakoltak néhány jaw-t is! Na nem jewish-t és nem tigriscápát! Big white. Na megint! Nem a fehéremberekről van szó, mégha az egyszeűbbeknél az is ugrik be….
    Na Boda! Most vezettem le akaratlanul is, hogy a szír terroristák megerőszakolják a fehér szüzeket!
    (Ha nem érti, akkor ne aggódjon, mert akkor csak a formáját hozta….)

  • Boda!

    „a mexikói határon is ajánlatos kerítést építeni (mint azt nálunk és több országban is megtették az illegális migráns bűnözők miatt!!!)az más kérdés,hogy a kétes muszlim bevándorlókkal szemben is fel kell lépni,és ezt az amerikai legális
    muszlim közösség is helyeselte!!!!!!!!”

    Na akkor építsenek csak kerítést a déli határon a kétes muszlim bevándorlók ellen! A „migráns bűnözők!”- Boda

  • Boda Marcsi
    2016 november 10
    4:19 du.
    T. Hölgy. Kénytelen vagyok. Márminthogy válaszolni.
    Amerikába az illegális bevándorlók, akik a zöldhatáron át érkeznek délamerikaiak, latínók, keresztények. Az útlevéllel érkező európaiak,ázsiaiak, afrikaiak, egyéb nációk, akik a vízumuk lejárta után nem hagyják el az országot, az illegális bevándorlók alig egy százalékát adják.
    Ps. Európáról szó sem eset

  • Alexszel értek egyet.

  • Hillary egy hazug némber volt, és utálom a hazug embereket.

  • Kedves Vak Ond!

    ” Trump … Bármi balul sül el számára, ellenségképet fog kialakítani. Ha kell a bevándorlók, ha kell , a homik, vagy a feketék, vagy a zsidók, vagy az arabok. ”

    Tenyleg? Meg a zsidokra is ratamad? A sajat lanyait, az egyik vejet es az unokait is ki fogja vegeztetni, csak azert mert azok zsidok? Nahat!

    ” De , ha nagy gáz lesz a belpolitikában, akkor egyre keményebben fog háborút indítani. De igazából ki ellen? ”

    Remeljuk, hogy a sotetseg, tudatlansag es a bolsi propaganda ellen.

    De ha mar itt tartunk: Nem erzed ugy, hogy elojottel egy feltevessel, amit aztan konkretumnak vettel es abbol akarsz tovabb okoskodni, tenykent kezelve egy teorianak is rossz gondolatot?
    (Ha nem tudnad mire gondolok, ez az a gondolat: „Trump … Bármi balul sül el számára, ellenségképet fog kialakítani.”)

    ” … vagy már a mediterrán országok is kecmeregnek kifelé, ”

    Igen, mar onnan is menekulnek el az emberek a bekeharcosok jovoltabol.

    ” amíg a fejlettebb Ny fejlődik, növekszik, ”

    Foleg a lakossag, koszonhetoen az illegalis bekeaktivistak allando bearamlasanak.

    Remelem nem arrol a Nyugat-Europarol akartal beszelni, ami nemregiben meg a G-20 orszagai vezetoinek konyorogtek egy kis alamizsnaert, hogy meg tudjak menteni a sajat bankjaikat?

  • Kedves Marcsi!

    ” Amúgy jelenleg Amerikában (az összes államot tekintve)11 millió illegális bevándorló van ”

    Tobb. Itt 15 milliora becsulik a szamukat. De ha ez vigasznak szolgal, Kanadaban is lehet legalabb egy millionyi, csak itt nalunk meg ocskabb a sajto, mint Amerikaban, tehat nem tudjuk.
    (Szemelyesen is ismerek nehany ilyen ittfelejtkezot).

    Visszaterve az USA-ban elo illegalisokra, az valoban igaznak tunik, hogy messze tobbseguk mexikoi, bar nagyon sok olyan is van, akik hivatalosan erkeztek Amerikaba es aztan csak elfelejtettek hazamenni. Ezekbol van szinte minden orszagbol. Mellesleg a Kanadaban tartozkodo illegalisok is ugyanigy erkeztek.
    Hogy mennyi koztuk a kereszteny es mennyi nem azt nem tudom, de szerintem nem is erdekes. Az a lenyeg, hogy illegalisok es nem az, hogy a balherejuk log lejjeb, vagy a jobb.

    xxx

    Kedves Alex Schlesinger!

    Ritkan szoktam „egyetertek” valaszt beirni, de most kivetelt teszek. Nagyon jol fogalmaztad meg, gratulalok!

    xxx

    Kedves Vak Ond!

    ” Mind a 11millió szír menekült! Azaz illegális muzulmán migráncs! Pfujjjj! A rohadtak! Mert nem akarták, hogy szétlőjék öket a családjukkal! ”

    Visszatero tema. Csak azt felejted el hozzaadni az ervedhez, hogy az Europaba erkezo „sziriai” „menekultek” kb. 80 % se nem sziriai sem nem menekult. A tobbi viszont passzol.

  • A nézetek is forgandók, akárcsak a világ…

    Igaz, Trump azonos platformot képvisel a jobboldal még ma is kedvenc favoritjával Ronald Reagannel. Csakhogy >fal ügyben< ma már éppenséggel az ellenkező nézet oldlán csörgeti a kardot. Ugyanis, míg Parteigenosse Trump falat építene, addig a színész a Brandenburgi-kapu előtt még arra szólított fel, hogy
    " GORBACSOV ÚR, BONTSA LE EZT A FALAT ! "

    😀

  • A nézetek is forgandók, akárcsak a világ…

    Igaz, Trump azonos platformot képvisel a jobboldal még ma is kedvenc favoritjával Ronald Reagannel, csakhogy >fal ügyben< ma már éppenséggel az ellenkező nézet oldlán csörgeti a kardot. Ugyanis, míg Parteigenosse Trump falat építene, addig a színész, anno a Brandenburgi-kapu előtt még arra szólított fel, hogy
    " GORBACSOV ÚR, BONTSA LE EZT A FALAT ! "

    😀

  • Kedves Moshe Akiva,
    jónak találom helyzet értékelésedet és Boda Marcsi is kivételesen pozitív hozzászólásának értékelését.Ellentétben a Vakond nevű úr vagy úrhölgy szakavatott uszító szavaival,Alex Schlesinger beírása a legmegfelelőbb a helyzetet tisztességesen értékelők és nem fizetett botrányhősök,számára.Bizony,a sok amerikai és nem amerikai fizetett vagy hála-állásokra váró áldemokrata,most sírva őrjönghet, hogy kivették szájukból a cumit.Most még arra kell vigyázni,hogy a döglött ló utolsó rúgásai ne tegyenek nagyobb károkat.

  • .

    Ez a jó fotó szerintem a Kanadai Magyar Hírlapot immár teljesen leuraló Moshe Akiva Oberstrumpführerről készült.

    .

  • Igen!

    Én is csak pozitív dolgokban reménykedő vagyok, amint a Trump-mániások!
    És tényleg csak reménykedni tudok mindenki érdekében. De miért fáj az egyeseknek, ha a valós veszélyre felhívjuk a figyelmet?
    A populista viselkedéséből és a hasonló politikusok alapján biztosan látszik, hogy milyen helyzetben hogy reagál. Gondolok itt a háborúba fordulásra belpolitikai problémák esetén. De ez teljesen nyilvánvaló is a bejelentett fegyverkezési turbó alapján is. Vagy van olyan vak, aki ezt nem veszi észre?!
    Vagy inkább csak nem akarja tudatosítani.

    – A szíriai menekültek csak 1 példa a többől, hiszen jónéhány háborús ővezetből menekülnek és nemcsak Európába. Sőt! Csak egy törpe kisebbsége jön el Európába, a többi szerencsétlen a környező országokban marad nyomorult körülmények között.
    Aki ezt nem tudja felfogni, csak azt kívánom pedagógiai célzattal, hogy rokonságával, szeretteikkel kerüljenek hasonló nyomorult helyzetbe! (De mivel nem vagyok gonosz, ezért azt is kívánom, hogy a Purgatóriumban megfelelő ideg vezeklésük után kezdhessék egy biztonságos helyen nulláról az életüket családjukkal együtt.)

    Mégegy adalék, amit a trampisták nem mernek elismerni. A bevándorlók tartják életben Amerikát és Európát is. Sőt! A növekedés eszközei is ők!
    Németországban és Ausztriában kifejezetten ilyen vizsgálódással utaztam körbe, és számtalanszor, ill. mindig megtapasztaltam, hogy az építkezéseken, a gyárakban, üzemekben, a boltokban, az utcákon a bevándorlók, külföldiek dolgoztak kő keményen teljesítménybérben, amíg a helyiek a cégvezetésben és az irodákban szinte kizárólag, hacsak nem saját vállalkozásukban.
    Nos Az USA-ban is jellemző volt ez a tendencia. Kanadában már régen voltam, így csak feltételezem a hasonló tendenciát, ami persze logikus is.
    Tehát lehet utálni a bevándorlókat, de a legtöbb helyen a fejlődés, a friss lendület zálogai.

    Terroristák?
    Hát nem létezik veszélyesebb terrorista, mint a mi viktorkánk!
    Isten óvja tőle Magyarországot és a magyarokat!

  • Örülök,hogy többekkel egy véleményen vagyunk,és értik is amit írtam,meg nem erőlködnek a hozzászólásom félre magyarázásával,mint például,az egyébként itthon élő Vak Ond,aki bizony nincs képben,csak valamiért….a vak gyűlölködést,nevetséges „ész” osztást választotta!

  • Alex Schlesinger
    2016 november 10
    5:40 du.

    A populisták nagy fegyvere, hogy féligazságokat „mondanak ki”, és a racionalitást megtámadásnak, az érvek kényszerét pedig idegen ármánynak állítják be. Hitlernek is bejött. Trumpnak is.
    Amellett, miként a cikk is jelzi, egy birodalmi vágyaktól fűtött tömegnek ez nagyon is szimpatikus.
    Egy országban, amely másnap lehúzhatná a rolót, ha a külföldről importált professzorok hazamennének, és a szaúdi illetve kínai pénzek kivonulnának nagyon is kellhet sokaknak egy demagóg vezér. Mert olyasmit kínál, ami ugyan robbanékony portéka, és jobbára csak füstje van, de szép nacionalista celofánba van göngyölve.
    Szókimondó? Nem. Annak látszik. De csak szavakat mond.
    Mint az agresszív kismalac

  • Boda elvtársnő,
    Te vagy képben? Legfeljebb rámában.

  • Igen Boda!

    Most éppen itt élek Magyarországon fizikailag, de lelki emigrációban.
    Minden földrészt többször beutaztam, a helyiekkel együtt éltem, és igen! Képben vagyok.
    Van tapasztalatom és képes vagyok kellő távolságból tekinteni a dolgokra, hogy tisztán lássam.
    Lehet, hogy ez is különbség kettőnk között?

    Mindenkinek vannak fogyatékosságai, nekem is. Én pl. vak és süket vagyok a katolicizmusra, a fasizmusra, rasszizmusra. Nekem is lehetnek hiányosságaim!

  • Andy Mage !

    Külföldön élő ismerőseim között is van néhány ….nos mondjuk ki kerek-perec Amerika gyűlölők akiktől megszoktam, hogy az USA-val kapcsolatos véleményeiket ennek értelmében fejezzék ki. Érdemleges figyelmet is szentelnék, az olyan kritikák elhangzásakor melyeknek valóság gyökere van nem pedig hangaztos mázzal burkolt minden alapot nélkülöző nonszensz.Donald Trump ma az a célpont akit Amerika ellenszenvesei teleaggatnak mindazokkal a negatív tulajdonságokkal amely futja a szókincsükből,kihagyva azt az aprságot, hogy halvány fogalmuk sincs arról, hogy ki is az illető, és mire lesz képes mint az új államelnök. Hiszen a Washingtonban érett, és tapasztalt politikai elit sem lép tovább, az állam érdekeiért elvégzendő közös célok megvalósításának bizalmánál. Ugyanakkor az itt felszólaló ellenhangok tulajdonosai, észresem veszik, hogy nem a megválasztott Amerikai elnököt ócsárolják, hanem a maguk otthonról hozott politikai elveiről tesznek tanubizonyságot. Appropó őszintén megmondom, hogy kivételt teszek most, hogy egyáltalán válaszolok a fenti beírásra. Ugyanis azt aki egyoldalon képes említeni egy normális bünösséggel nem vádolható embert Hitlerrel, az nálam nem éri el azt a szintet, hogy vitatársam legyen.

  • Kedves Montanelli!

    “ Ugyanis, míg Parteigenosse Trump falat építene, addig a színész a Brandenburgi-kapu előtt még arra szólított fel, hogy ” GORBACSOV ÚR, BONTSA LE EZT A FALAT ! ” “

    Ez a tipikus “liberalis” erkolcsi relativizalas. “Ha fal, csak gonosz es naci lehet.” A Kinai Nagy Fal is nacik altal lett epitve ugye, es Izrael is naci, hogy falat epitett a vadak ellen?

    Ugyan mar lassan kezdek hozzaszokni, hogy a “liberalis” oldalon vakok es suketek elnek, de azert megkerdeznem, hogy szerinted tenyleg teljes moralis egyenloseg letezik egy, az ellenseget kivultarto, valamint a jonepet egy nagy bortonbe bezaro fal kozott?

    De ne izgulj, tudom elore a valaszt: Naci vagyok, fasiszta vagyok, ka’pok a szuleim, a nagyszuleim sonderkommandosok voltak, zsidogyulolo vagyok (amig a nacikat kiszolgalo Soros elvtars az igazi filoszemita).
    Nektek csak erre futja, ervelni nem tudtok.
    Ugyanakkor, ez nem a ti hibatok, hanem a kadarista partfoiskolae (bunkokepzo), ahol csak arra tanitottak meg benneteket, hogy megolhetitek a sajat anyatokat, ha o “osztalyidegen” lesz. Sajnos azonban vitatkozni, logikusan gondolkodni nem tanitottak meg benneteket, mert a bunkokepzon speciel pont e ketto volt leginkabb tiltva. Jol sejtem, ugye?

    Xxx

    Kedves Gyuri!

    Nekem van egy olyan erzesem, hogy mivel nem a Hillary nyert, Sas elvtars (Obama) meg fogja vetozni a BT-ben a Molesztina megalapitasarol keszulo hatarozatot.
    Ha van benne egy csopp hiusag is, hogy ne ugy menjen le a tortenelem pocegodrebe mint aki mindent elbaszott, total hulye, korrupt gazember, akkor legalabb ezt nem fogja hagyni a bekegalamb elvtarsainak.
    Ugyanis Trump nehany hettel kesobb meg fogja valtoztatni a szavazatot “nemre”, ha esetleg tartozkodna, vagy igennel szavazna “Amerika”. Clinton nyanya minden bizonnyal hagyta volna ugy, de nem Trump.

  • Kedves Vak Ond!

    “ De miért fáj az egyeseknek, ha a valós veszélyre felhívjuk a figyelmet? “

    Csupan azert, mert nem valos veszelyre hivod fel a figyelmet.

    ” A bevándorlók tartják életben Amerikát és Európát is. Sőt! A növekedés eszközei is ők! “

    Ebben sok igazsag van. Viszont ami a muzulman (igazi) menekulteket illeti, szerinted miert nem a muzulman orszagok fogadjak be oket?

    ” Tehát lehet utálni a bevándorlókat, de a legtöbb helyen a fejlődés, a friss lendület zálogai. “

    Ki utalja a bevandorlokat? En csak ertelmesebb bevandorlasi politikat varnek el, mert az a “Nagy Olvasztotegely” csak a “liberalisok” almaiban letezik. A gyakorlat egesz mas.

    Xxx

    Kedves Andy!

    “ A populisták nagy fegyvere, hogy féligazságokat “mondanak ki”, és a racionalitást megtámadásnak, az érvek kényszerét pedig idegen ármánynak állítják be. “

    A “liberalisokra” gondolsz?

    “ Amellett, miként a cikk is jelzi, egy birodalmi vágyaktól fűtött tömegnek ez nagyon is szimpatikus. “

    Ugy latszik nem Eszak-Amerikaban elsz es nem olvastal eleget a valasztast megelozo vitakrol. Az amerikai nepnek nincsenek birodalmi vagyai, csak siman dolgozni akarnak es lehetoleg embernek valo berert. Mondjuk nem rossz a McDonalds-ban hamburgerhust forgatni a suton, de tudod nem sokat fizetnek erte, es raadasul ez egy “go-nowhere” munka.

    ” Egy országban, amely másnap lehúzhatná a rolót, ha a külföldről importált professzorok hazamennének, és a szaúdi illetve kínai pénzek kivonulnának nagyon is kellhet sokaknak egy demagóg vezér. “

    Nektek mindenki demagog, aki nem akarja tonkretenni a hazajat. A tobbit pedig majd meglatjuk.

  • Ronald Reagan, a színész, a berlini falat akarta ledönteni,ami a németeket ketté választotta.
    Trump, meg Amerikát akarja megvédeni a mexikói illegális bevándoroktól.-
    Kis különbség.

  • Andy Mage
    2016 november 11
    5:37 du.
    A hitlerrel kapcsolatos hasonlatod nagyon hamisnak bizonyult, ugyanis őt azok az amerikai populisták segítették bőröndben átcsempészett 50 millió dollárral hatalomra jutni, akik később kabát lopással vádolták, amikor az megerősödve már nem volt hajlandó a tenyerükből enni, pedig kétszer még az „év embere” kitüntető címet is megszavaztatták neki!
    Másik: Trumppal a hirtelen jött „spontán” lázadóknak a legnagyobb problémája az, hogy az USAból nem globális birodalmat, hanem erős és független nemzetállamot akar faragni, kár itt celofánba csomagolt nacionalista demagógiáról károgni! Mellesleg már érződik hogy, nem akar az elődjéhez hasonló báb, de JFK-hoz hasonló mártír sem lenni, ugyanis már a globális érdekeket sértő elhatározásai mögül egyre jobban kezd alamuszin kifarolni!

  • Kedves M. Akiva.
    Sajnálom, h ki kell jelentsem, csalódtam benned, mert eszmefuttatásod torzsága, logikátlansága miatt Boda és Figyelő szellemi törpeségéig süllyedtél. Amiket Trump-pal és az USA-val kapcs. leírtál, az már nem is röhejes, hanem lemondóan siralmas.

    „a “Nagy Olvasztotegely” csak a “liberalisok” almaiban letezik”
    Tehát USA, Kanada, Ausztrália az csak baromság? (Ha kinnélő létedre ilyen tényszerű alapokat megkérdőjelezel, akkor a kinnélők szemében főleg senkivé válsz! USA, mint nemzetállam? Képtelen vagyok eldönteni, kié! A feketéké? vagy Íreké? Vagy angoloké? Vagy franciáké? Vagy zsidóké? Vagy kínaiaké? Vagy magyaroké? Vagy lengyeleké? Vagy svédeké? Vagy oroszoké? Vagy a kubaiaké? Vagy a rasztaszívé? Vagy mexikóiaké? – végül is a D-Ny-i rész az Mexikóé volt nemrég, így csak hazaszöknek a határokon….

    – Az illegális (főként mexikói illegálisok kapcsán reagáltál „ami a muzulman (igazi) menekulteket illeti, szerinted miert nem a muzulman orszagok fogadjak be oket?”
    Az muzulmán országokban sokmillió menekült és mégtöbb bevándorló lett eddig is befogadva (Töröko, Emirátusok, ….) Sőt, Örményországból is a Karabah-konfliktus miatt vagy 4millió (vagy 2) muzulmán menekültet fogadott be a nem túl angy méretű Azerbajdzsán és valamennyit Irán is, amint a kinti barátom elmondta. De ez általános. A környező országok fogadják be a menekültek túlnyomó részét. Ha Európát nézzük, akkor csak a legelszántabb, legéletrevalóbb, legek jönnek csak eddig, ami szerencsénk is, hiszen ezek az emberek a legaktívabbak annak érdekében, hogy előre jussanak, törekednek aktívan a jólétük megteremtésére. Így ha szociálisan érzéketlenül nézzük, akkor szerencsénk van.

    Az USA-ba ha jól emlékszem valami minimális számú lehetőség áll fenn, gyakorlatilag elhanyagolható. Trump sem említette, hogy szíriai menekülteket fogadna be. Nem is értem a vagdalkózásodat!

    „“ De miért fáj az egyeseknek, ha a valós veszélyre felhívjuk a figyelmet? “

    Csupan azert, mert nem valos veszelyre hivod fel a figyelmet.”

    Hát azt nem Te döntöd el, hogy mi a valós veszély!
    Tramp bejelentette a fegyverkezési hajszát, a nagymértékű fokozását! Ez nem az enyhülés jele, hanem a háborúk fokozásáé, újabbak elkezdéséé!
    Nem úgy tűnik, hogy a Béke-nóbeldíjra hajt!

    „Nektek mindenki demagog, aki nem akarja tonkretenni a hazajat. A tobbit pedig majd meglatjuk.”
    Hát! Pont a majd meglátjuktól félek! Pont az a veszélyes, ha az eddigiek tudatában szabadon garázdálkodhatna a kontrollokat elnyomva, (de talán lesznek, akik azt kordában tudják tartani!)
    Demagóg? Igen az! Csak az nem veszi észre, hogy féligazságokat hangoztat, akik értelme szintén csak 5 másodpercig terjeszkedik, így nem képesek se az előzmények, se a következmények összefüggő felfogására, csak a rövid, tőmondatok jutnak el a tudatukig. Nézzük meg az élő példánkat Bodát! Bármelyik hozzászólását elővehetjük , h ezen szempontból értékelhessük. Én csak azért nem teszem konkrétan, mert nem szeretném maradék méltóságában megsérteni. De M. Akiva is erre tendál! Csak figyelmeztetem.

    A kintélőket kérdezem? Értelmezhető-e ma, hogy az USA, KANADA, Ausztrália nemzetállammá válna?

  • Boda!

    „Vak Ond,aki bizony nincs képben,csak valamiért….a vak gyűlölködést,nevetséges “ész” osztást választotta!”

    – Trump-ról beszéltünk. Engem nem érdekel, hogy az USA választói kit választanak meg maguknak, sót az sem, h demokrata, v. konzervatív, mert a rotációjuk egészséges, ha nem csap át szélsőségbe! Mindaddig, amíg a világpolitikában nem tehetnek károkat. Nos Trump-nál ez a veszély fokozott, nem látom a világ megbékélésének irányát esetében.

    Bár Boda-drága biztosan jobban tájékozott trup-ügyben, és ezt én tiszteletben is tartom.
    Szóval szeretnék hallani Bodától néhány magvas gondolatot Trump-ról! Esetleg Boda- mint szépségkirálynői módon megnyilvánulásáról – a világbékéről!
    Igen. Így bebizonyosodhat, hogy ki van képben, és én csak egy gyűlölködő vagyok-e, vagy sem.
    Engem megválasztásáig hidegen hagyott Trump, bár elítélem, ha ő 15 éve nem fizet adót, és azon csodálkozom, hogy mások nem.
    De óriási az esélye, hogy Trump, mint az USA példamutatója gázba kerül, ha a lakosság követi a vezérürüt, és hasonló szemlélettel kezd el adózni. Végül is ez a követendő példa…

  • Fiúk,lányok,
    vigyázzunk és figyeljünk a stylusra.Az Andy Mage nicknév mögött azt hiszem,hogy az egyébként igen alpári nyelvet használó göllner tanar úr rejtőzik.A nicknév rejtekéből ossza az esztelen ötleteit.Ha begerjesztitek jönnek a vulgáris ide-oda küldözgetések.Ha tévedek a besorolással akkor is egy fanatikus,ezáltal vitára érdemtelennel van dolgunk.

  • Orsós Elemér
    2016 november 11
    10:43 du.

    „A hitlerrel kapcsolatos hasonlatod nagyon hamisnak bizonyult, ugyanis őt azok az amerikai populisták segítették bőröndben átcsempészett 50 millió dollárral hatalomra jutni, akik később kabát lopással vádolták, ”
    A lényegen ez mit sem változtat. Akkor is voltak naciopopulisták amerikában, és újfasiszták is vannak. Árják, kis afrikai beütéssel.

  • Alex
    2016 november 11
    6:54 du.

    Az, hogy Te kivel vitatkozol az magánügy. Az érveket helyettesítheted sértődéssel. De ettől azok nem válnak érvekké.

  • Már valahol írtam, az amerikai választás kifejezetten két személy ellen történt, Mrs.Clinton és Trump között. A többség, az utóbbit választotta, mert a lakosság utálta Mrs.Clinton személyét.
    Nagyon kétlem az amerikai többség politikai értelmeségét, tehát nem igen gondoltak az állam milyenségére.
    Persze, szerintem is jól tették, a két rossz közül a kevésbé rosszra tették a keresztet.

  • Vak Ond

    2016 november 12
    3:02 de.
    Kanadában élek 60 éve, ami határos az USA-val. Igen gyakran látogattam el oda, sőt van barátnőm is aki ott él.
    Annyit tudok mondani, hogy egy amerikai, bár lehet, hogy szülei, vagy nagyszülei bevándorlók voltak még, nagyon hazafias, Kanadában csak nemrég lett ilyen egy állampolgár. Az USA-ban a zászló szent, hazafias emlékeik szintén.

  • Figyelő!

    „Mrs.Clinton és Trump között. A többség, az utóbbit választotta, mert a lakosság utálta Mrs.Clinton személyét.”

    Az amerikaiak Trumpot utálják, és Clintonra szavaztak többen (200.000-rel)
    Tudom, hogy a tények kevéssé zavarják, de másokat ne tévesszen meg! Van már nekünk arra emberünk: orbán

  • Vakond,
    avanzsáltál!Már Orbánt is kritizálhatod!Trump ellen uszítani neked is szabad,de ha lehet ne üzenj hadat Amerikának.Vedd figyelembe,hogy 2016-ot írunk és azért Orbán nem azonos a vitéz gyalogsági lovas tengerésszel.A mi nyelvünkön szólva az történt,hogy ha nem is szóról szóra,de a tréfá legyőzte a növélát.

  • Nos Vak és „süket” Ondot nem véletlenül sokan helyretették……
    Itthon és máshol is(?)él,de csukott szemmel és süketen,aztán kicsit elborult az agya:a katolicizmust,a nácizmust,a rasszizmust is elítéli,meg Trumpot,Orbánt és úgy általában mindenkit….
    Szerencsére rajta semmi nem múlik….de ha egy lakatlan szigetre költözne,ahol csak ő van se internet,se telefon stb.mindenkinek jó lenne!

  • Ja és Vak Ond nem képes felfogni,hogy Trump törvényesen győzött,
    ( bár kissé összetett a kinti választási rendszer nekünk itthon)ami tény,senki nem vonta kétségbe még H.Clinton sem!
    Ha itthon él akkor meg nem érdemes ebbe beleőrülnie,meg abba sem,hogy itthon Orbán van szintén legálisan kormányon,majd 2018-ban
    szavazzon.ha éppen nem világ körüli úton lesz….és főleg ha még lesz választék….!

  • Vak Ond, már írtam, kik hazudnak. Semeddig sem tart olyat állitani ami kétséges. Az ellenfél, az az Mrs. Clinton minden hájjal megkent nőszemély.

  • Vakond,
    most láttam a Duna tv-ben az időjárás jelentést.Magyarországon esik a hó és 4,5 fokos a hőmérséklet.Ellentétben Izraellel.Itt nálunk 28,30 fok van.Tudvalevő,hogy melegben nagyobbodik,míg hidegben kisebbedik,össze szűkül minden.Vegyél fel valami jó,meleg kucsmát. Lehet,hogy rendezni fogja kissé zilált gondolataidat.

  • gyuri10

    Igazat szóltál V.Ondnak,de bocs nagyon irigyellek benneteket a meleg miatt…

  • Kedves Marcsi!

    Annak, hogy Clintonne onagysaga, a vilag legnagyobb szelhamosa, csaloja es tolvaja elenyeszoen tobb szavazatot kapott, mint a Trump, nincs semmi jelentosege. Kizarolag a Vak Ondnak es a tobbi bolsinak lesz ettol orgazmusa, akik ilyenkor mindig hirtelen felfedezik, hogy a valasztasi rendszer kisse elbaszott.

    Ne izgulj, ha Trump vesztett volna, de o kapott volna tobb szemelyes szavazatot, akkor most tokeletesen meg lennenek elegedve a valasztasi rendszerrel az elvtarsak, es azt mondanak: „Kit erdekel, hogy kire valasztott a tobbseg?”

    De nem ezt akartam mondani: Varjunk meg nehany honapot! Hamarosan ki fog derulni, hogy hany millio halott amerikai bolsi ment el szavazni Hillary anyankra es hany millio illegalisan Amerikaban tartozokodo egyen vett reszt a szavazasban.
    Ha azt hinned, hogy ez lehetetlen, tevedsz. A szavazas napja elott par nappal maga a „hazafi” amerikai elnok, Sas elvtars (Obama) kozolte TV-n a rajongoival, es az illegalisokkal, hogy „semmi rossz nincs abban, ha az illegalisok is szavaznak, menjenek csak szavazni, nem lesznek megbuntetve erte, ha kiderulne.”

  • Kedves Vak Ond!

    (Kicsit hosszu, tehat 2 reszben:)

    “ Sajnálom, h ki kell jelentsem, csalódtam benned, mert eszmefuttatásod torzsága, logikátlansága miatt Boda és Figyelő szellemi törpeségéig süllyedtél. “

    Ez erdekfeszito, de semmi konkretum nincs benne. Azt sem tudom meg ebbol, hogy Boda es Figyelo miert szellemi torpek, se azt, hogy hol kovettem el a logikatlansagot es az eszmei “torzadalmat”. 🙂

    “” “a “Nagy Olvasztotegely” csak a “liberalisok” almaiban letezik” “”
    “ Tehát USA, Kanada, Ausztrália az csak baromság? “

    Ez mibol kovetkezik szerinted? Ebben hol a kivalo logika?
    Miert lenne e harom orszag “baromsag” csak azert mert az eroltetett diversity egyenlo a szegregacioval es az ebbol szarmazo, egyre erosodo gyulolettel?

    “ (Ha kinnélő létedre ilyen tényszerű alapokat megkérdőjelezel, akkor a kinnélők szemében főleg senkivé válsz!) “

    Ez megint egy bator felteves, illetve elmelet. Mi a tenyszeru alap neked? Csak nem az, hogy a kulonfele gettokban elo, egymassal koszonoviszonyban sem levo, kizarolag a sajat nemzetisegu, “faju” tarsait segito emberek leptek el Kanadat es az USA-t? Meg a bunbandak is tobbnyire egy bizonyos torzs fiaibol allnak, mint pl. az olasz, magyar, kinai, arab maffiak.
    (Ausztraliaban valamivel jobb a helyzet, oda nem visznek tul sok bevandorlot rovid ido alatt, bar a bekeaktivistakkal mar ott is baj van..)

    Mielott valamit tenynek fogadunk el, meg kene azt jobban ismerni. Tudom, hogy nehez valogatni a kulonfele, egymasnak ellentmondo velemenyek kozott, de csak azert mert egy megbizhato jo elvtars azt jelentette neked, hogy Kanada a 40 millio mosoly orszaga, ahol a szabadsag, testveriseg, egyenloseg, testveri szeretet tombol, es ahol teljesen ismeretlenek a tarsadalmi problemak, ez meg nem biztos hogy igaz is.

    “ USA, mint nemzetállam? Képtelen vagyok eldönteni, kié! A feketéké? vagy Íreké? “

    Helyesen ratapintottal a lenyegre, arra, ami a nagymerteku bevandorlast rovid idon belul kifejezetten rossza teszi. Ezert nem tetszik az a legtobb embernek sem.
    Ha szep lassan jonnek, es alaposan megvalasztott emberek (akiktol legalabb elvarhato, hogy nem hoznak magukkal olyan mentalitasokat, amikkel itt mi nem ohajtunk egyutt elni, es nem hozzak magukkal az ottani harcukat), akkor ok be fognak olvadni, es az amerikai, vagy a kanadai nep fiaiva valnak borszinre valo tekintet nelkul.
    Ha millioszamra jonnek, amilyen gyorsan csak tudnak, akkor olyan csurhet kapunk, amit Nyugat-Europa, Amerika es Kanada kap jelenleg, akik csak kaoszt, felfordulast okoznak, semmire sem jok, kiveve hogy az otthoni haborujukat nalunk folytassak.


    folyt. kov.

  • “ Az muzulmán országokban sokmillió menekült és mégtöbb bevándorló lett eddig is befogadva (Töröko, Emirátusok, ….) “

    “Menekult”, vagy igazi menekult, igen. Arrol viszont nem hallottam, hogy akar Libanon, Jordania, vagy Torokorszag bevandorlo statuszt adna nekik. Mindet probaljak atpasszolni nektek es nekunk.

    “ Sőt, Örményországból is a Karabah-konfliktus miatt vagy 4millió (vagy 2) muzulmán menekültet fogadott be a nem túl angy méretű Azerbajdzsán és valamennyit Irán is. “

    Nagyon helyes. Akkor most Szaud Arabian, es a tobbi obolbeli arab orszagon van a sor.

    “ Ha Európát nézzük, akkor csak a legelszántabb, legéletrevalóbb, legek jönnek csak eddig, ami szerencsénk is, hiszen ezek az emberek a legaktívabbak annak érdekében, hogy előre jussanak, törekednek aktívan a jólétük megteremtésére.”

    Igen, es aktivan eroszakoljak meg a lanyokat es a kisfiukat. Roppant szerencsesek vagytok!!!

    “ Az USA-ba ha jól emlékszem valami minimális számú lehetőség áll fenn, gyakorlatilag elhanyagolható. Trump sem említette, hogy szíriai menekülteket fogadna be. Nem is értem a vagdalkózásodat! “

    Nem vagdalkozom, csak nem erzem szukseget annak, hogy Kanadaban folytatodjek a szunni-si’ita haboru, nem hianyzik tobb drug-forgalmazo se, a nemi eroszakok szamanak 500%-os megnovekedese, terrorizmus pedig plane nem.
    Az igaz, hogy a Trump le akarja allitani a muzulmanok ozonet, de valoszinu nem tudsz arrol, hogy kivalo elvtarsad, Sas elvtars katonai gepekkel (is) hordta be titokban a bekegalambokat az USA-ba. No es jottek legalisan is eleg nagy szamban. Megnyugtatlak, hogy a kufar amerikaiknak sem hianyzanak ok.

    “ Tramp bejelentette a fegyverkezési hajszát, a nagymértékű fokozását! “

    Mikor es hol? Annyit hallottam csak tole, hogy visszaallitja azt a hadsereget, amit Sas elvtars szetvert. Ugyanakkor arrol is beszelt surun, hogy szeretne megbeszelni a “dolgokat” Putyinnal es a kinaiakkal. O is tudja, hogy tul sok penz megy el a kakaskodasra, raadasul a semmiert.

    “ Demagóg? Igen az! Csak az nem veszi észre, hogy féligazságokat hangoztat, akik értelme szintén csak 5 másodpercig terjeszkedik,”

    Sorolj fel legyszives 5 feligazsagot, amit a Trump mondott!

    “ A kintélőket kérdezem? Értelmezhető-e ma, hogy az USA, KANADA, Ausztrália nemzetállammá válna? “

    Mar ma is az, csak kicsit fenyegetett ujabban.
    Csak nem azt akarod mondani, hogy Magyarorszag nem nemzetallam, hiszen a szlavok, nemetek, zsidok, ciganyok mind-mind bekoltoztek oda az evszazadok soran? Csak nem valamifele vegyes mosleknak veszed oket?

    (vege)

  • M. Akiva, Figyeló, Boda!

    Elképesztő módon elszomorító az a szellemi igénytelenség, ami a kinyilatkoztatásaitokból megnyilvánul.
    De, hát különbözőek vagyunk.
    A tényeket nem vagytok hajlandóak figyelembe venni sem, akár mint a valóság alternatíváját, hanem narancssárga ködben posványosodó aggyal adjátok neveteket a kommentjeitekhez.

    A tényeket egyrészt már korábban én is leírtam és más források is, ezért nem fogom megtenni újból.

    – Trump bejelentette a fegyverkezés fokozását!

    – Nem ti, (vagy én) mondjátok meg , hogy Szaudiarábia kit, hányat fogad be, de egyet értek azzal, hogy fogadjon be többet! De úgy tudom, h ott is elég sokan élnek és dolgoznak indiaiak, pakisztániak, filippínók és más mohamedán országokból.
    Európában is elég lenne egy ideiglenes menekült státust kapniuk átmeneti időre családegyesítési lehetőség nélkül, ami csak addig lenne érvényes, amíg meghatározott időnként lejelentkeznének az adott hatóságnál és szociális munkások segítségével lenne lehetősége a beilleszkedésre és a munkavállalásra , vagy ha ezzel nem élne, akkor egy menekülttáborba történő visszavonulására.
    Törvénysértése esetén pedig a kitoloncolás, évekre, v. örökre kizárás is lehetne.
    —–
    – De, azt megint megerősítem, hogy nem érdekel , h ki az USA elnöke mindaddig, amíg a Föld háborús konfliktusainak megoldása ellen tesznek, és nem azokat gerjesztik.
    Amint írtam, egészségesnek tartom a politikai váltógazdaságot, és jöjjenek a konzervatív republikánusok, ha őket választják meg, csak ne elmebeteg , elszabadult tankot helyezzenek pozícióba! Clintont semelyik irányba sem minősítettem, ugyanúgy semleges részemről a fentiek miatt, mint bárki más. Ill. annyiban lett volna nekem szimpatikus a megválasztása, hogy ő nő! Ennyi. Ha egy konzervatív nőt választottak volna meg, akkor őket is örömmel venném. Ennél megengedőbb tájékozott és érdeklődő vélemény szerintem kevés lehet.
    Ugyan ez a véleményem orbánról is. Bárkit, akár egy konzervatív nőt is szívesen látnék a pozícióban, de még Vonát is 1000 -szeresen kedvezőbbnek tartanám, mert a fékek és ellensúlyok mellett csak racionális lépéseket tehet.
    Különben ez a bajom orbánnal is, hiszen kicsúszott a fékek alól már vagy 10 éve, a demokráciánk nem volt elég arra, hogy kordában tartsa, és elszámoltatással megfékezze a rablásait megelőzendően!
    Tehát Magyarországon 10millióan , de a Földön 8milliárdan lennének alkalmasabbak, jobbak a miniszterelnöki posztra, mint orbán!
    Tehát a kontroll a legfontosabb, nem a személy!
    Így orbánt is elfogadnám -bár bosszankodva- ha élnének a kontrollok. Így volt ez a 2000-res évek elején is. Akkor még legálisan, demokratikus úton lett megválasztva (1998), bár a kisgazdákkal hazugságaikkal, de 2014-ben már nem! Akkor az egész választási rendszer tervszerű, szervezeti szinten történő elcsalásával, így máig illegitimen került hatalomba újból.
    Pont ezek megelőzése érdekében lenne szabad az USA-módján csak 2 ciklust engedni mindenkinek, hogy ne lehessen esélyük se a diktatórikus rendszerbe tokozódásukat kialakítaniuk! Senki, nemcsak orbán!

    – USA, KANADA, Ausztrália nemzetállamisága pedig kedves M. Aiva világra szóló baromság -ha meg nem sértelek. De nézzétek meg az USA történelmét, és azt végig kíséri a bevándorlók tömeges érkezése, a természetszerűen a helyi bűnszervezetek mellett egyesek meg-megjelenő illegális dolgaikkal is. (Ahogy ez volt az 56-os magyarokkal is, ennek ellenére remélem mégsem állítanátok, hogy az összes kivándorolt magyar csavargó gazember lett volna.
    De a legnagyobb bűnözők azért nem veszélyeztetik a fogadó országokat, hiszen erre élő példa orbánék bűnszervezete. Magyarországot és a magyarokat véreztették ki, rabolták szét az országunkat eddig is, és hülyék lettek volna a zsírosfazekat itthagyni, hogy kint gürizve jussanak előrébb!
    Ugyan ez van más nemzetek emberi selejtjével is. A nagy gazemberek otthonmaradnak, csak a pitiáner bűnözők mennek ki, akik még otthon sem boldogulnak bűnözői életvitelükkel.
    A bevándorlási hivataloknak és a rendőrségeknek kell a bevándorlókat felügyelni ilyen szempontból is, azaz a legalitásukat engedni, mert akkor jobban szemügyben lehetnek és ha meghatározott időn belül pl. 5,v. 10, v. akár 15 év) illegális dolgokat művelnének, akkor eltávolítani az országukból örökre.

    Tehát az USA elnöki posztjára elfogadnám M. Aivát, v. Figyelőt, v. Bodát is a fenti okok miatt, nem szimpátia kérdéseként, és ugyan így magyar miniszterelnöknek is! Szívesebben látnám őket mint a túlhatalmú köztörvényes orbánt!

  • Vakond,
    látom képtelen vagy elfogadni tanácsomat a meleg téli kucsmával kapcsolatosan.Úgy látom,hogy Magyarországon igencsak beköszöntött a tél és a hőmérséklet is egyre alacsonyabbra száll.Szöveged igen hosszú,de érezni,hogy a tél és egyéb lehűlési zavarok miatt össze szűkült helyről jött.Szerintem májusig nem lehetséges,hogy kitavaszodjál.Remélem nem sértettelek meg a minimális tudással is felfogható fizikai példámmal.Ha mégis,hát…vagy vegyél egy új,jó meleg sapkát vagy ne menj ki az utcára.Ha pedig mégis kimész, szűk helyről jövő gondolataidat hagyd,hogy ne mi élvezzük,rázd bele a bilibe.

  • Gyuri10!

    Ne kötelezzél már, hogy a te értelmi szinteden tudjak csak kommunikálni!
    Én nem próbálkoznék itt ferde hasonlataid szintjén minősítgetni a felfogóképességed hiányát. De engedtessék meg, hogy ha baromságokat írtok, akkor azért valaki a valóságot is leírhassa, ne csak a torz, beszűkült sötétség jelenjen meg!
    De senki sem fog rátok megharagudni, ha a sötétséget nem vetítitek ki, hanem szerényen a szürkeségetek homályában maradtok. Szerintem mindenki jobban járna.
    De vannak saját ultrafasiszta megjelenési lehetőségeitek is, tehát ott boldogan egymás tollába ölelkezhettek!
    Nem én piszkítok bele egy európai gondolkodású demokratikus elvű fórumra! Sőt! Ha rajtam múlna, a hozzátok hasonló trollokat én nem is jeleníteném itt meg. Az impotens – tehát nem építő, hanem csak rombolási szándékú trollkodásotok nyilvánvalóan, nem ismeretszerzésből, vagy szórakozásból írjátok, hanem provokatőri bérencmunkából. De ezt tudva is van aki elvisel benneteket. …. még.
    Sajnos egyre inkább élvezhetetlenné teszitek a lap működését, és ez akár a ti boldogító sikeretek lehet gyomorforgató munkátokkal.

  • Gyuri 10

    Azért írtam le az álláspontomat azzal kapcsolatban, hogy részemről mindegy ki a prezident, mert egyes sötétlelkűek megvádoltak baromságaikkal. Azt tisztáztam, ill. jeleztem, hogy gyűlölködésük magyarázatakénti vagdalózásaik megalapozatlanok, de amint olvasható majom módjára csak a beragadt mantra pörög 5másodperces agyukban.
    De az orbánféle populista politikusok a tudatlanság homályában botorkálókat imádják. És szerencséjére vagytok sokan…. Izraelben is? Jól olvastam? Minden társadalomnak megvan a fizikai és mentális söpredéke. Néha elmerengek a szavazati jogok egyetemlegességén. Necces és kétélű kérdés….

  • Figyelő!

    Ahhoz képest, hogy az amerikaiak >maga szerint utálták 400-ezerrel . t ö b b e n . s z a v a z t a k . r á.

    Furcsa, nem ?

    Kérje meg a dédunokáját hogy számolja ki, melyik a több ! 😀

    (még angolul is több 400˙000-rel 😀 )

  • ˙

    .
    Vak Ond ! 🙂

    .

  • ˙

    .
    Andy Mage : 🙂

    .

  • Gyuri10 !

    Abban vagy tévedésben hogy elhiszed a magát Moshe-nak álcázó náciról, hogy zsidó. Téged csak ez befolyásol. De már ebben is téves úton jársz.

    .
    🙁

  • Vakond,
    örömmel olvasom,hogy megérkeztél a demokraták táborába.A népi demokrácia és a demokrácia szedte és szedi a legtöbb halálos áldozatot.Az amerikai béke Nobel díjas elvtársad már bizonyította igazadat.Az általad elmebetegnek tartott,de közel sem demokrata új Elnöknek nehéz feladata lesz.A ti bolsevik ellenkezésetek ellenére, de sikeresen végre fogja hajtani minden ígéretét.A könnyeitek és aljas jóslataitok nem lesz befolyásoló tényező. A kucsma teóriát kissé átírva,de tőlem plagizáltad.Beszűkült aggyal többre nem tellett?A sötétség gondolatait észre sem veszed magadon, amikor nagy bölcsen azt hiszed,hogy az én érdeklődési köröm kiterjed a neofasiszta hazádra vagy beteges nézeteidre.Hallgass te is József Attilára.Az Ő nézetei ma is érvényesek rátok.”Dünnyögj neki(k) egy új mesét,fasiszta kommunizmusét”.Oda tartoztok,de hála a Teremtőnek én már régen megszabadultam tőletek.Arra kérlek ,hogy engem hagyjál ki fennkölt gondolataid özönéből.Teljes jogon szórakozhatsz a sajátoddal és sajátjaiddal.Azt viszont elhiszem,hogy elmerengesz. Érezni rajtad az elme rengést.Mivel demokrácia nincs, valószínűleg soha nem is lesz,de szólásszabadság az van,(egyenlőre)azt írsz amit akarsz vagy tudsz.A klaviatúra és a mi türelmünk,humorérzékünk mindent még téged és a hozzád hasonlókat is elviseli.

  • Kedves Vak Ond!

    “ M. Akiva, Figyeló, Boda!
    Elképesztő módon elszomorító az a szellemi igénytelenség, ami a kinyilatkoztatásaitokból megnyilvánul. “

    Koszonom a dicseretet. Most mar csak az hianyzik, hogy meg is indokold a kijelentesedet, de van egy olyan szereny gyanum, hogy erre sosem fog sor kerulni, mert…
    ” A tényeket egyrészt már korábban én is leírtam és más források is, ezért nem fogom megtenni újból. “

    Ertheto.

    “ – Trump bejelentette a fegyverkezés fokozását! “

    Ez nagyon erdekfeszito, de meg mindig nem mondtad meg, mikor es hol jelentette be, esetleg ki(k)nek? Talan neked maganyban?

    “ Clintont semelyik irányba sem minősítettem, ugyanúgy semleges részemről a fentiek miatt, mint bárki más. Ill. annyiban lett volna nekem szimpatikus a megválasztása, hogy ő nő! “

    Kanadaban a helyed! A Kenderszivastol Elhulyult Szepfiunak is az a lenyeg, hogy a minisztereinek puncija, vagy kukija legyen! Hogy mit tud, tehetseges-e, gyakorlott-e az mind smafu; a nemiszerv szamit csak!

    “ Tehát a kontroll a legfontosabb, nem a személy! “

    Rendben, de akkor miert eppen a Clinton bunbanda no tagjat tamogatnad, aki mindenfele kontrol nelkul azt csinalt volna, amit akar. (Csak azert mert no, meg jelenti azt, hogy automatikusan angyalka.)

    ” – USA, KANADA, Ausztrália nemzetállamisága pedig kedves M. Aiva világra szóló baromság -ha meg nem sértelek.”

    Nem bantasz meg vele, eleinte en is igy gondoltam, no es nem csak en, minden magyar, akivel nagyjabol egyidoben erkeztem Kanadaba.
    Ha viszont itt elsz egy darabig es beszelgetsz is veluk, elobb-utobb rajossz, hogy ez csak a latszat. Engem meg az sem zavar, hogy egyik-masik kanadainak mas szinu bore van. Harom fekete novel elek egy fedel alatt. (Vannak, akiket zavar a borszin, es nem szuksegszeruen “rasszistak”.)
    Szamtalan, az angolt akcentus nelkul beszelo feher kanadaitol kerdeztem meg eddig, hogy o nemet, sved, holland, ukran, lengyel, vagy magyar (pl)? Mind azt valaszolta, hogy “Kanadai vagyok”, es aztan hozzatette, hogy “De van bennem nemet, skot es ukran.” (Csak hogy egy peldat mondjak.)

    Epp ez az, amit feltek a tulzott bekeaktivista bevandorlastol. Nem mondom hogy a nagyaranyu bekegalamb behozatal elott idillikus volt a helyzet minden elkepzelheto modon, de legalabb nem lottuk es bombaztuk egymast csak azert mert mas a vallasunk, vagy az elkepzelesunk valamirol. Ez sajnos kezd megszunni.

    “ Magyarországot és a magyarokat véreztették ki, rabolták szét az országunkat eddig is, és hülyék lettek volna a zsírosfazekat itthagyni, hogy kint gürizve jussanak előrébb! “

    Na izgulj, amint elfogy a zsirosbodonbol a zsir, tovabballnak.

  • Kedves Vak Ond!

    Irod a Gyurinak:

    ” Én nem próbálkoznék itt ferde hasonlataid szintjén minősítgetni a felfogóképességed hiányát. De engedtessék meg, hogy ha baromságokat írtok, akkor azért valaki a valóságot is leírhassa, ne csak a torz, beszűkült sötétség jelenjen meg! ”

    Kesobb hozzateszed:

    ” … egyes sötétlelkűek megvádoltak baromságaikkal. ”
    es
    ” Izraelben is? Jól olvastam? Minden társadalomnak megvan a fizikai és mentális söpredéke. ”

    Tehat te nem probalsz meg a Gyuri „szintjen” kritizalni, csak baromsagnak, torz, beszukult sotetsegnek hivod az ellenerveket, az egyent pedig sotetlelkunek es fizikai, mentais sopredeknek hivod. 🙂

    Ez nem jelenti azt, hogy magamat szentnek tartanam, en is szoktam bolsizni, cocjalistazni, bunkokepzozni, de legalabb megprobalok nem ellentmondani sajat magamnak.

    ” Nem én piszkítok bele egy európai gondolkodású demokratikus elvű fórumra! Sőt! Ha rajtam múlna, a hozzátok hasonló trollokat én nem is jeleníteném itt meg. ”

    Ez utobbi megint a tolarenciadat mutatja, mikozben ugy nez ki hogy nem tudsz arrol, az otleted fel even belul halotta tenne a KMH-t. Mar lattam erosen „moderalt” beszelgetolistakat, amik hetek, vagy honapok utan erdektelenne valtak.

    ” Sajnos egyre inkább élvezhetetlenné teszitek a lap működését, és ez akár a ti boldogító sikeretek lehet gyomorforgató munkátokkal. ”

    Talan megerted hogy nem mindenki szellemi szuksegletet elegiti ki az „egyetertek veled” beiras, sot meg az sem, hogy azon vitatkozzunk hany komcsi parttikar kover felesege fer bele a 9-es buszba.

    ” Azt tisztáztam, ill. jeleztem, hogy gyűlölködésük magyarázatakénti vagdalózásaik megalapozatlanok, de amint olvasható majom módjára csak a beragadt mantra pörög 5másodperces agyukban. ”

    1., Semmit nem tisztaztal.
    2., Nem mi gyulolkodunk. (Pl. most sem mi vadoltunk meg teged gyulolkodessel, most sem mi randalirozunk Amerika utcain …stb.)
    3., Nem mi vagdalkozunk, inkabb ratok jellemzo az is.
    4., A papagaj-szindromaban sem mi, inkabb ti szenvedtek. Viszgald csak meg jobban a KMH cikkeit; valoszinu eleg lesz csak a cimeket nezni. Ugyanazt a temat probaljatok sulykolni ujra es ujra, megallas nelkul, csak eppen maskepp fogalmazva a tulzast, vagy hazugsagot.

    ” Néha elmerengek a szavazati jogok egyetemlegességén. Necces és kétélű kérdés…. ”

    A feneket! Ugy kell szavaztatni, ahogy Kanadaban megy jelenleg (ceruzaval), vagy ahogy az USA-ban (illegalisokkal es halottakkal), vagy ahogy a DICSOSEGES SZOVJETUNIOBAN csinaltak (lehetett valasztani a Brezsnyev elvtars es a Brezsnyev elvtars kozott).
    Ugye, most hogy csupa nagybetuvel irtam a szent szavakat, mar nem is vagyok naci, fasiszta, kapoivadek … stb? 🙂

    Tehat miert mennetek olyan nagyon messze hogy pofatlanul bevalljatok a diktaturatokat, a maskepp gondolkodok total elnyomasat, esetleg kiirtasat? Tudod nagyon jol, hogy 1-2 agymosotton kivul szinte senkinek sem kell ma mar a Voros Paradicsom. Adnotok kell a latszatra!!!
    Beloled nem lesz soha jo politikus. 🙂

  • Kedves Don Golo!

    ” Abban vagy tévedésben hogy elhiszed a magát Moshe-nak álcázó náciról, hogy zsidó. Téged csak ez befolyásol. De már ebben is téves úton jársz. ”

    De a Soros elvtarsad minden ketseget kizarlag zsido, igaz?

    http://www.barenakedislam.com/2016/11/13/donald-trump-is-already-putting-more-people-to-work-for-higher-wages-and-hes-not-even-in-office-yet/

    Vegulis zsidokat arult el, ma is Izrael ellen folytat aknamunkat, ki mas lehetne neked igazi zsido?

    Oszinten remelem te magyar vagy.

  • Vak Ond Jol csinalod, ha a csipet csapatnak igy szurod a szemet. Az utolso 10 komment mar jobb es szelsojobboldali komment. Szep lassan ezt az ujsagot is felzabalja a jobboldal.

  • Moshe Akiva,
    Köszönöm amit velem kapcsolatosan betettél az értelmező szótárba. Mindent egybevetve,nem kell a vakondot a földbe döngölni.Éppen csak kikaparta magát onnan és Te megmutatod neki,hogy még rajta maradt a sár.Mire jó ez? Te is tudod,hogy ezt a”sarat”ekrazittal sem lehet lerobbantani róla.Hagyd lövöldözni az elszabadult hajóágyút.

  • Jichak Perlmutter

    Gyuri10! 12:39

    „Dünnyögj nekik egy új mesét, fasiszta kommunizmusét.” idézed József Attilát.
    ˙

    .
    – Ha megengednéd én is idéznék tőle valamit e témából, mégpedig a Farsangi lakodalom című vers mottóját.

    „Tőke és Fasizmus jegyesek
    Minden előzetes értesítés helyett”

    És mivel az általad idézett részlet mára már szinte el is vesztette az aktualitását, viszont annál inkább vált most aktuálissá és anlóg valósággá az utóbbi idézet a szomorú tény még Magyarországon is…

    .

    .

  • Jichak Perlmutter

    Gyuri10 12:39
    (folyt.)

    Az imént volt szerencsém megtekinteni egy dokumentumfilmet a Hitleráj és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szégyenletes összejátszásáról már 1933-ban annak érdekében, hogy az 1936-os olimpiát a náci Berlinben rendezzék meg. Ebben a nácikkal összehengolt, ravasz összjátékban hatalmas gyakorlati szerep jutott az Amerikai Olimpiai Bizottság akkori elnökének is többek közt ahhoz, hogy odahaza elnyomja, elnyomják a távolmaradást szorgalmazók táborát. E játszma részvevői közül senki nem volt se kommunista, de mégcsak szocialista sem, ugynakkor a berlini olimpia hatalmas „fegyvertény” lett a III.Birodalom arzenáljában, a nemzetközi elismertetés, illetve a demagóg goebbelsi propaganda útján, kellő érv muníciót biztosítva nemcsak az Übermensch fantazmagória, de már az akkor is nagy iramban rohanó náci háborús készülődés gőzkazánjának…

    Másfelől Hitler, amikor nemcsak nevet adott a pártjának de a zászlajuk színét is vörösben állapította meg, a szocialista szót találta olyannak, amely a néptömegek szemében a „nemzeti” mellett kellő népszerűségnek örvendhetett. Valószínű, hogy József Attila is ebben az össze nem illő jelkép fúzióban vélte fölfedezni e két merőben ellentétes eszmerendszer hasonlóságát…

    Harmadszor, ajánlom szíves tanulmányozásodra a
    http://www.utolag.com/HitlerEsAmerika big businesse.htm
    című, az e vitában döntő erejű anygot.

    .

  • Jichak Perlmutter

    +1

    Ma Magyarországon hatalmas nyomás tapasztalható – az ország számára biztosan ráfizetéses – 2024-es budapesti olimpia megrendezése érdekében. Az Orbán-junta mindenkövet megmozgat ennek érdekében…

    .

  • Kedves Llanfair!

    ” Vak Ond Jol csinalod, ha a csipet csapatnak igy szurod a szemet. ”

    Surun felreertesz dolgokat, de neked elnezem, mert kozben rajottem, hogy te tenyleg nem vagy bolsi, csak kicsit megvezettek teged a bolsik.

    A Vak Ond nevu elvtarsal, vagy elvtarsnovel csupan azert vitatkoztunk, mert o megprobalt erdemben vitatkozni, szemben pl. a Fobunkoval, aki csak ertelmetlen bufogesekre kepes.
    Ennyi az egesz. Senkinek sem szurja a szemet, foleg hogy o maga sem tudhatja igazan miert is hisz abban, amiben hisz.

    xxx

    Kedves Jichak!

    ” És mivel az általad idézett részlet mára már szinte el is vesztette az aktualitását … ”

    Engedelmeddel nem ertenek ezzel teljesen egyet. Ha mas nem is, lathattad itt Vak Ond elvtars fasisztanak is nevezheto otletet, hogy csak olyanoknak engedjuk meg a szavazast, akik rank szavaznak.
    De szinte az egesz „liberalis” vezetoseg szerte a vilagban hasonlo szemlelettel bir.

    Ok meg nem tuntek a tortenelem pocegodreben, nagyon is itt nyuzsognek es alig varjak, hogy veget vethessenek az igazi liberalis, polgari demokracianak.

  • Kedves Jichak!

    A link, amit kuldtel, nem vezet sehova.

  • Moshe Akive Kedves Moshe. A Csipet csapatot nem negativ jelzonek hasznaltam, imadom oket. Nem tudom Kanadaban is igy hivjak e Oket?! 🙂 (Chip’n Dale).
    Az viszont tenyleg nem tetszik, hogy a jobboldal gyakorlatilag megszallta az amugyis keves nem jobboldali lap egyiket, es van koztetek, aki tenyleg feleslegesen van itt.
    Bolsi meg tenyleg nem vagyok. Sosem voltam, es mar nem hiszem, hogy ez valtozik. Remelem, hogy sokat felreertek, akkor nem olyan szomoru a kep. De felek, kevesebbet ertek felre, mint gondolod. Nem lehet, hogy Te nem erted jol?
    Tudod, az igazsagnak harom oldala van.

  • Jichak Perlmutter,
    össze tévesztesz dolgokat és írsz róluk anélkül,hogy tudnád miért írta József Attila,amit írt.Az egész nem is tartozik a témához ugyan úgy,mint a hitleráj vagy a 36-os olimpia.Az pedig,hogy mindezzel engem traktálsz végkép alaptalan.Hacsak nem gondolod,hogy én is antiszemita vagyok.Ha mondjuk egy Soros nevűről van szó akkor tényleg az vagyok.A link amit feltettél annyira LINK,hogy ki sem hagyja magát nyitni.Remélem,Téged nem esz az amerikai zsidók rákfenéje,a „demokrata”pártkönyvecske,mert itt Trumpról firkáltak,Te meg hitlerhez irányítod a vezérelvet.Azt azért vedd figyelembe,hogy az amerikai zsidók 30%-a nem az antiszemita hölgyre szavazott.A maradék 70% pedig azért zsidó,mert azt hiszi saját magáról.Egyébként:Orbánnal kapcsolatos engem teljesen hidegen hagyó panaszaiddal ne engem szórakoztass,mert sem politikus sem humorista nem vagyok.

  • Azok részére akik fentebb kétségbe vonták Donald Trump elnök jelölti jogát az amerikai nép álltal leadott szavazatok alapján, vigasztalásul, hogy nehogy továbbra is álmatlan éjszakáik legyenek. Ime a végeredmény ( mégha csak angolul is ) https://www.facebook.com/asilversister/posts/10154705308469028

  • M.Akiva!

    – Már annyi mindennek hívtál (bolsi, libsi, fasiszta, antidemokrata, ….), hogy nem is tudom , hogy mihez viszonyuljak.

    – Az USA-ban is már történelmi időléptékű a rasszizmus, a vallási alapon történő gyűlölködés (ld. New York bandái c. film Leonardo DiCaprioval), tehát állításoddal szemben ez sem ma gerjedelem!

    – Nincs értelme minden alkalommal leírni diktatúránk visszaéléseit, mert azokat hiába sorolgatjuk, 3 hozzászólással lejjebb már elfelejtitek, újra számonkéritek.

    – Én ma is azt szeretném, ha minél többen elmennének szavazni, de azt is érzékelem, h a populista demagóg orbánék (de uígy minden populista) helyzeti előnyben van a reálpolitikusokkal szemben. Ezt hangoztatva jeleztem, h elgondolkodom néha, hogy ezt hogyan lehetne a tényleges társadalmi érdekek irányába racionalizálni. De azt is rögtön mellé tettem, h ez sikamlós, nehezen megvalósítható kérdés, ami diktatórikus viszonyok közt a visszájára fordulva, azt betonozná be.
    Ezt a hatást tudja részben racionalizálni a képviseleti demokrácia, de az is lehet torz, amint ma Mo-on is .

    – Együtt élni 3 néger nővel? Az bármelyik nem szempontjából tekintve is megmozgatta a fantáziámat, bár a poligámiát gondolom ott is büntetik, v. élettársi viszonynál nem?

    – Az Amerikai Népszavában nem láttam hozzászólásokat, mégis jól megvan, nem ment tönkre. Ott nem korlátozzák a trollokat, hanem semilyen reakció sem nyilvános. Ez a másik véglet.

    – Kanadai nemzetállam? Békák, vagy kockafejek?
    Értelmetlen az idealizálásod, ha egyszerre állítod, hogy befogadó és ugyan akkor a tőbbieknek, másoknak meg takarodj a jelszava.
    Skizofrén a helyzeted, ha magadat, mint bevándorlót a nemzetállam részének tekinted, és a most érkezőket pedig kívülállóknak!
    Értelmetlen szerintem nemzetállami fogalomban gondolkodni ilyen esetben. Kanada is egy folyamatosan keveredő, lassan készülő leves, amibe folyamatosan kerülnek bele az alapanyagok.
    Lehet, hogy te vagy benne a káposzta. Vagy a fehér répagyökér? Én valszeg a fokhagyma lennék.

  • Kedves Alex, nincs szerencsed a link-ekkel. 🙂

  • Kedves Llanfair!

    ” Az viszont tenyleg nem tetszik, hogy a jobboldal gyakorlatilag megszallta az amugyis keves nem jobboldali lap egyiket, es van koztetek, aki tenyleg feleslegesen van itt. ”

    Keves baloldali lap? Szinte csak az van egesz Eszak-Amerikaban! A TV allomasok 99%-a „liberalis”. A kanadai TV 100%-ban az, felesleges ra is hangolni. Csak egy arva radioado van Kanadaban, amelyik nem „liberalis”.
    Nalatok nem igy van?

    Az internet persze mas, azt meg nem sikerult elhallgattatniuk az elvtarsaknak, de ne izgulj, elobb-utobb az is megtortenik.

    Errol jut eszembe! Mondtam mar, hogy Kanadaban kb. egy hete koztorvenyes bunnek szamit az „iszlamofobia”? Persze csak igy, lazan, magyarazat, reszletezes nelkul. Ennelfogva barmi lehet iszlamofobia. Ha tehat kritizalni mereszeled a Korant, vagy Mohamed elvtarsat, vagy nem hiszel bennuk, lecsukhatnak. (Termeszetesen a Judaismfobia es Christianityfobia nem tiltott, azt szabad kritizalni, es szabad nem hinni bennuk.)

    Legyszives gratulaljal, hogy ilyen rovid ido alatt sikerult muzulman orszagot csinalniuk a „liberalisoknak” az uj hazambol. Persze mindez hasonlit egy kicsit a fasizmushoz es a nacizmushoz is.

    ” Nem lehet, hogy Te nem erted jol? ”

    Minden lehetseges. 🙂

  • Kedves Vakond!

    ” – Már annyi mindennek hívtál (bolsi, libsi, fasiszta, antidemokrata, ….), hogy nem is tudom , hogy mihez viszonyuljak. ”

    Rosszul emlexel, csak bolsi, elvtars, es esetleg „liberalis” volt. 🙂

    ” – Az USA-ban is már történelmi időléptékű a rasszizmus, ”

    Mint mindenhol, ott is vannak „rasszistak”. De nem ez a jellemzo rajuk.

    ” a vallási alapon történő gyűlölködés (ld. New York bandái c. film Leonardo DiCaprioval), tehát állításoddal szemben ez sem ma gerjedelem! ”

    Kereszteny szektak mindig is gyuloltek egymast. A ket fo bekeaktivista iranyzat is gyuloli egymast. Jobban el vannak a mas vallasuval, mint azzal, aki ugyanazt a „szent” konyvet olvassa, de maskepp ertelmezi.

    ” – Én ma is azt szeretném, ha minél többen elmennének szavazni, de azt is érzékelem, h a populista demagóg orbánék (de uígy minden populista) helyzeti előnyben van a reálpolitikusokkal szemben. Ezt hangoztatva jeleztem, h elgondolkodom néha, hogy ezt hogyan lehetne a tényleges társadalmi érdekek irányába racionalizálni. De azt is rögtön mellé tettem, h ez sikamlós, nehezen megvalósítható kérdés, ami diktatórikus viszonyok közt a visszájára fordulva, azt betonozná be.
    Ezt a hatást tudja részben racionalizálni a képviseleti demokrácia, de az is lehet torz, amint ma Mo-on is . ”

    Igy mar szebben hangzik.

    ” – Együtt élni 3 néger nővel? Az bármelyik nem szempontjából tekintve is megmozgatta a fantáziámat, bár a poligámiát gondolom ott is büntetik, v. élettársi viszonynál nem? ”

    Csak az egyikukkel elek egyutt, a masik kettovel csak egy fedel alatt. Mondjuk nem bannam a legfiatalabbat is, rendkivul csinos es jo alaku, de tul oreg vagyok hozza es neki mas iranyu elkepzelesi vannak. 🙂

    ” – Az Amerikai Népszavában nem láttam hozzászólásokat, ”

    En nem latogatok el oda.

    ” – Kanadai nemzetállam? Békák, vagy kockafejek?
    Értelmetlen az idealizálásod, ha egyszerre állítod, hogy befogadó és ugyan akkor a tőbbieknek, másoknak meg takarodj a jelszava.
    Skizofrén a helyzeted, ha magadat, mint bevándorlót a nemzetállam részének tekinted, és a most érkezőket pedig kívülállóknak! ”

    En nem tartom a most erkezoket kivulallonak, csak egy bizonyos szegmentjukkel kapcsolatban tartok a jovotol, es jobbnak latnam, ha tobbet nem hordananak be beloluk. Azonban sajnos nekik van penzuk, es Kanadanak jelenleg ez a legnagyobb „exporttermeke”.
    Nem felreiras, nem importrol, exportrol van szo. Igy jut Kanada penzhez (akarcsak Orbanek a hivatalos bevandoroltatassal, vagy akarhogy is hivjatok ti) mert a bevandorlok (akik sosem voltak menekultek) rengeteg penzt hoznak be. Ez a modern kereskedelem. 🙂

    ” Értelmetlen szerintem nemzetállami fogalomban gondolkodni ilyen esetben. Kanada is egy folyamatosan keveredő, lassan készülő leves, amibe folyamatosan kerülnek bele az alapanyagok. ”

    Ez szinte minden orszagra nezve igaz. Az csak a nem mindegy, hogy milyen utemben megy a keveredes. Ha tul gyors, az szerintem semmi jot nem hoz magaval. Jo pelda a nyugat-europai helyzet.

    ” Lehet, hogy te vagy benne a káposzta. Vagy a fehér répagyökér? Én valszeg a fokhagyma lennék. ”

    Inkabb karfiol. Allitolag azok vagyunk amit eszunk, es en sok karfiolt zabalok. 🙂

  • Elnezest kerek a Vakond miatt kedves Vak Ond, veletlenul volt!

  • M. Akiva

    Nem gáz! Ez a legkevesebb bántás, amit kaptam.
    Gondoltam, hogy a 3 hölggyel kapcs. valami érdekes lehet.
    A korábbiakat fenntartom.

  • Kedves Vak Ond!

    Nem bannek en sem egy haremet, ahol lenne kulon crew (talan „brigad” magyarul?) fozni, mosni, takaritani es masszazsra, de sajnos nem Szaud Arabiaban szulettem. 🙂

    Nekem tokeletesen jo az is, ha abban egyezuunk meg, hogy nem egyezunk meg.

  • M. Akiva

    Ebben nyugodtan megegyezhetünk és egyetérthetünk.