Meghívó: Nemzetközi fesztivál Ottawa belvárosában

2016 november 21 9:53 de. Meghívó: Nemzetközi fesztivál Ottawa belvárosában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyar, brit, Fülöp-szigeti, jamaikai, német, szlovák, indo-karib, török, szíriai és muszlim – többek között e népek kultúrájával és gasztonómiájával találkozhat 2016. november 26-án az ottawai St. Joseph’s Parish-ben. A római katolikus közösség fennállásának 160. évfordulóját ünnepli idén. Miközben az egyházközség eredetileg az ír és francia gyökerekre épült, mára a közösség sokszínűsége Ottawa belvárosának és a templom mellett lévő Ottawai Egyetem, illetve a Sandy Hill negyedben és a centrumban található sok-sok nagykövetség kulturális pluralizmusát tükrözi.

A rendezvényt támogatja Németország, Szlovákia, Törökország, Jamaika és a Fülöp-szigetek nagykövetségei, illetve missziói, továbbá a British Isles Family History Society of Ottawa, a Canadian Indo-Carribbean Organization of Ottawa, az Islam Care Centre, a multikulturális CHIN Radio, az Edo Cultural Group of Ottawa és önkormányzati képviselőnk, Mathieu Fleury. Magyarország ottawai Nagykövetsége is kapott meghívót a rendezvényre, de sajnos jelezték, hogy nem áll módjukban résztvenni. Ezért az Ottawai Magyar Rádió képviseli a magyar kultúrát a rendezvényen. Köszönet Petényi Juditnak, a rádió főszerkesztőjének, aki magyar ízekkel és finomságokkal készül a fesztiválra önkénteseivel együtt!

A fesztiválra való belépés ingyenes, de az egyházközség önkéntes adományokat fogad el a résztvevőktől, amely a St. Joseph’s Egyházközség népkonyháját támogatja. Az egyházközség hétfőtől péntekig minden este több mint 120 rászorulónak oszt ki vacsorát a plébániahivatalon. E karitatív tevékenységet teljes mértékben a hívek adományaiból, illetve privát szubvenciókból lehet csak fenntartani. A népkonyhán kívül, a templom egy nappali menedéket is üzemel a bajbajutott nőknek, amely ottawai önkormányzati támogatásból működik.

A külföldi misszióktól, a kulturális csoportoktól, a szövetségi National Arts Centre-től, valamint az üzleti világból érkező támogatás teszi lehetővé ezt az ünnepet.

Tehát 2016. november 26-án (szombaton), 13 óra és 16.30 között várnak minden érdeklődőt – felnőttet, gyereket, diákot, nyugdíjast és családokat – a 174 Wilbrod Street alatti St. Joseph’s Parish nagytermében a Nemzetközi Fesztiválra.

Amennyiben Ottawa térségéből olvassa lapunkat, jöjjön Ön is és látogassa meg a fesztivál magyar kioszkját!

nemzetkozi-fesztival

Comments are closed