Ne hagyjuk magunkat elhallgattatni az Orbán rendszerben!

2016 november 21 12:59 de.10 hozzászólás

Botrányosra sikerült az 1956-os forradalom 60. évfordulója Budapesten. Botrányosra bizony, mert minek nevezzünk egy olyan nemzeti ünnepet, ahol ’56 nagyjait agyonhallgatják, ahol nyilvános polémiába keverednek arról, hogy kik is valójában az óriás plakátokon feszítő hősök, és ahol az emlékévre sok tíz millió forintért rendelt dal csak úgy kerül be a köztudatba, hogy Magyarország halszagú…

Ennél is elgondolkodtatóbb azonban, hogy az Orbán teremtette szép új Magyarországon egy, a 60. évforduló alkalmából meghirdetett kerületi novellapályázat győzteseit nem hozzák nyilvánosságra, ha egyes túlbuzgó lakosoknak nem tetszik a végeredmény, mint azt láthattuk a második kerületben.

Nem hozzák nyilvánosságra a kerületi újságban, a Budai Polgárban, mert a polgármester így döntött. Mert a Fidesz olyan helyi nyilvánosságot hozott létre – és nemcsak a második kerületben – amiben csak az a világ létezik, amelyet ők teremtettek. A helyi újság nem az önkormányzatiságot mutatja be, nem azt tárja fel hogyan születnek meg a helyi döntések, nem kerületi koncepciókat, adott esetben különböző koncepciókat mutat be, hanem a polgármester személyes reklám-újságjaként működik.

Politika négyévente egyszer jelenhet meg a Budai Polgárban, az önkormányzati kampány során. A pluralizmus nagyobb dicsőségére azonban itt is meghatározzák, hogy a tartalom csak pozitív, építő jellegű lehet, ellenkező esetben nem fogják leközölni… Az ellenzéki pártok felelőssége tehát még nagyobb a tekintetben, hogy ne hagyják magukat elhallgattatni, és az Együtt − a korrupció elleni küzdelem legaktívabb pártjaként − a maga részéről továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy feltárja a közvagyon elherdálását érintő ügyeket, és tájékoztassa az állampolgárokat a visszaélésekről.

Hajdu Nóra

A szerző Budapest II. kerületi önkormányzati képviselője, az Együtt nevű párt Elnökségi tagja.

Hajdu Nóra

Hajdu Nóra

10 hozzászólás

  • Nagyon érdekelne az említett cikk amit nem hozott le az állami sajtó. Lehetne azt idehozni?

  • Érdekes, hogy ez csak most kelt feltünést. Néha (sőt múlt évben többször is) be próbáltam nevezni különféle pályázatokra. Választ sem kaptam. Mikor rákérdeztem hogy ugyan már tessenek mondani ki is nyerte hol olvasható stb akkor mindenféle ocsmányságot mondva mentették a saját igazukat.Mint a mellékelt példa is bizonyítja efy-egy ilyen pályázat nyertese még a kiírás során el lesz döntve. A beérkezett pályműveket el sem olvassák és ha rákérdez valaki arra mi nem tetszett vagy min kéne változtatni a jövőben lövésük nincsen miről is szól a beadott pályamű. Ez most miért tetszenek csodálkozni? Eddig nem tünt fel senkinek sem hogy a kormány mindenben csal ás átveri a honpolgárt: Ez csupán a jéghegy csúcsa. Megigérták hogy a minimálbér jövőre 100 ezer lesz. És hagy ne soroljam a többit. A sok olyan pályázatot amit a csókos már jóelőre bezsebelnek és csak azért van kiírva pályázat nehogy az EU véletlen beleszaglásszon az általa kiutalt millióknak.

  • Azt azért még nem nevezném botránynak, hogy a fidesz nem a ballib oldal forradalmait pártolja!

    Ez inkább eltérő értelmezés, és nagyon furcsa, ha pont a liberálisok rá akarják kényszeríteni a világnézetüket másokra! A hipermodern 56-os emlékmű és a kor hangulatát idéző óriásplakátok közül szerintem az utóbbira fognak többen emlékezni.

    Az önkormányzati újságokról annyit, hogy valóban nincsenek benne ellenzékiek megszólaltatva, de sajnos nem is hiányoznak a lakosságnak, amíg a fenti színvonalú hőbörgéseket tudják csak előadni.

  • Kedves hazai lámpa ne csodálkozz! Az én emlékeimben a baloldal mindig rá akarta kényszeríteni hatalmukat a magyarokra!

  • Az anti-halszagu Nórácska , a Budai Polgár helyett, itt futtathatja most Magyarország legpitibb pártját. Váljék a kölcsönös egészségükre !!!

  • Figyelő!

    „Nagyon érdekelne az említett cikk amit nem hozott le az állami sajtó. Lehetne azt idehozni?”

    Ha a cikk harmadik bekezdésére kattint a sor elején (kék betűk)szerintem már olvashatja is, valószínű erről van szó!

  • Igen megtaláltam.
    Fogalmam sincs mi a probléma, hogy a II. kerületi polgármester az 56-ot megünnepelte.
    Még én is megünnepeltem magamban Montrealban..

  • Úgy tűnik, hogy soha nem mennek el a baloldalról, akiknek egészen mást jelent az 56-s forradalom.
    Sajnos, ezért kell még mindig emigrációban élnie sok magyar honfitársunknak.

  • Itthon senki nem akarnak elhallgattatni,mert demokrácia van,TV-ben sajtóban mindenki beszélhet,szerepelhet,nyilatkozhat,kedvére….!
    Az más kérdés,hogy talán 56 ünneplésére,méltó megemlékezésekre
    „talán” mégsem a baloldal (jogelődje ismeretében meg pláne…)
    kompetens,hanem a jobboldal és főleg a későbbi, mai generáció,akik ugye
    nem voltak érintettek a forradalom leverésében,megtorlásában!

  • Ja a lényeg:minden lapnak joga van azt közölni amit jónak lát…
    Jobb és baloldalon is,ilyen egyszerű!