Schiffer a visszavonultan sem visszavonuló

2016 november 24 10:00 de.71 hozzászólás

Az új alkotmánybírák kijelölése, bocsánat megválasztása, kapcsán fellángoltak az indulatok. Amennyiben egymásnak ugrott a zöld sarokból érkező Schiffer András, a Lehet Más a Politika nevű párt korábbi elnöke és Varju László, a vörös sarkot is megjárt, Demokratikus Koalíció képviselője. A veszekedés utózöngéi pedig láthatóan egy nap után sem igazán csillapodnak. Ami talán, egy kicsit érthető is. Míg nem teljesen.

Nem abból a szempontból, hogy a DK sérelmezi az őket az ÁVH szellemi utódának tituláló kijelentést Schiffertől. Már csak azért is, mert az LMP volt társelnöke elfeledkezik arról az apróságról, hogy jelenleg nem a DK, hanem a Fidesz van hatalmon. Az ÁVH pedig igencsak hatalmi kezdeményezés volt annak idején. Talán nem is teljesen véletlen, hogy a jelenlegi kormányzat kipirult, illetve olykor vöröslő arccal építi a Nemzeti Besúgás Rendszerét. De Schiffer részéről valószínűleg nem volt benne az alkuban a Fidesz cikizése akkor, amikor az alkotmánybírák megszavazását, a Mandiner szerint, letárgyalta a kormánypárttal. Ugyanakkor, ha a retorikai indulatokon egy picit átlépünk, akkor mégsem teljesen világos a felhajtás az ügyben.

Abban sem, ami a dimenzionálását, illetve olykor túldimenzionálását jelentené az LMP, vagy akár a pártot sokáig arculattal ellátó Schiffer ellenzékiségének. Mert nyilvánvaló, hogy az ellenzékiség elárulása csak abban az összefüggésben értelmezhető, ha az LMP-t ellenzéki pártnak, pontosabban az Orbán-kormány ellenzékének tekinthettük korábban. Holott, mint azt Schiffer leköszönésekor írtam, az LMP ellenzékisége a kezdetektől sem volt teljesen egyértelmű. Az idei nyár pedig már egy formális nagykoalíció előképét is elhozta. Amelynek kialakulása, a szélsőjobbtól a középmezőnyig bejátszott Fidesz-térfél megalakítása, illetve ennek elősegítése akkor sem tekinthető ellenzékiségnek, ha a túloldaltól eltekintünk. Az adott esetben az MoMa-tól az MSZP-ig terjedő ív mentén időt, és olykor az idegeket húzó, csapatokat. Akiktől sok szempontból nyugodtan el is tekinthetünk. Az alkotmánybíráktól teljesen függetlenül is.

schiffer

Sőt! Leginkább azoktól függetlenül. Az alkotmány bírósága ugyanis egy már nevében sem köztársaság alkotmány nélküli közjogiságának az egyik puzzle-darabja. Egyfajta retorikai ködpamacs a hétköznapi ködösítések párái közepette. Még azt sem vitatva, hogy néha hallatnak magukról. Legtöbbször olyan esetekben, ami nem túl nagy súllyal esik latba a mindennapokban. Annak érdekében, hogy el lehessen mondani: van még kérem normakontroll. Legalább a sajtótájékoztatókon el lehessen mondani. Mert különben érdekes lenne egy olyan közvélemény-ásatás eredménye, amelyben az alkotmánybírák ismertségét, netán a bíróságuk megítélését próbálnák felmérni. Még az sem lehetetlen, hogy a köznapi ismertségük vetekszik Hold első telepeseinek ismertségével. A köznapi elfogadottságuk tekintetében pedig könnyen lehet, hogy létezése estén a Magyar Ólomcsiga-tenyésztők Nemzeti Dalárdája is simán verné a taláros egyletet.

Így aztán erősen valószínűnek tűnik, hogy a taláros társaság új tagjainak megszavazása sokkal inkább a politikai üzenetek irányából, mintsem a politikai hasznosság mérlegén mérlegelendő. A bekötött szemű istenasszony, ha látna, akkor lehet, hogy már különben is rég a fejükhöz vágta volna a mérleget. A politikai üzenet pedig megmarad azon a körön belül, hogy az LMP megüzente: a Fidesszel van. A DK pedig megüzente: ez nem tetszik. Az LMP vezetői eddig sem nagyon akartak Gyurcsánnyal tárgyalni. Így alapjában véve ezen a téren sem sok minden változott. Az országgyűlés valóságtartalma változhatott viszont valamelyest. Az LMP lassan formálisan is oda sorolódik, ahova kezdetektől törekedni látszott. A képviselői pedig akkor is meg fogják kapni a fizetésüket, ha egy fideszes koalícióban ülnek majd, mint jelenleg a klerikális platform.

Az, hogy közben a politikától állítólag visszavonult Schiffer, a hazai jogpolitika jövőjével kapcsolatos politikai tárgyalásokat folytat a politikát maga alá gyűrő kormánypárttal? Naná! Vagy komolyan gondolta valaki, hogy Schiffert ezt követően az eke szarvánál fogják csak megtalálni? Cincinnatus egy másik korban élt.

71 hozzászólás

  • Így van… Sajnos be kell látni, hogy az LMP megjelenése és ténykedése felbecsülhetetlen sebeket ejtett az ellenzéken. Ez egy zseniális Orbán húzás volt. Időzítésében, kétszínűségében olyan vírust terjesztett, amit sokan még most se látnak. A statisztikai számok velük kapcsolatban semmit nem jelentettek soha. Most meg pl. Hadházy Ákos végülis hogy is értendő??
    Nem kevés arrogancia, hogy Schiffer, aki régebben Orbán ügyvédje volt kezdte el képviselni a progresszív ellenzéket 2009-ben, ezzel el is temetve a haldolkó Szdsz maradékát is.

  • Göllner András

    Az SZDSZ csak 1994-be mászott be a maszop lepedője alá. Az LMP, már a kezdettől, a Fidesz lepedője alatt motoszkál, a Jobbikkal együtt. Néha kidugják a fejüket, hogy friss levegőt vegyenk, majd ott folytatják ahol abba hagyták. Ilyen a magyar politikai élet. A mi szerepünk itt a KMH-ban az, hogy az egészről lehúzzuk a lepedőt.

  • Aki itt okoskodott, annak fogalma sincs az ÁVH-ról , és a nagy különbségről a mai kormány és a múlt szörnyűségei között.

  • Nos az a nagy helyzet,hogy Schiffer annak ellenére,hogy ellenzéki pártnak (LMP)volt a vezetője,annak ellenére,hogy lemondott(nem véletlenül,sok dologból elege lett,meg ugye előtte is ügyvéd volt és most is az,nem lopásból él gazdagodik,mint sok baloldali politikus!)
    korrekt maradt,igazat mondott.
    Csak mellesleg a DK-t a szoci pártból kivált Gyurcsány alapította,
    a szocik elődje meg ugye a kommunista párt volt,akik az ÁVH-t azmeg egyéb „humánus”szerveket létrehozta,működtette…..
    Itt az élő példa arra,hogy ellenzékben is lehet valaki becsületes,tisztességes!
    Az egy dolog,hogy ez csípi az amúgy is lecsúszott baloldal szemét,akik nem csak az LMP-vel,de a többiekkel sem tud összefogni,(az SZDSZ már rég eltűnt)mindegyik „önálló” hatalomra vágyik,ami már csak a %-kokat tekintve is kész röhej!

  • Figyelő,

    Ha nem tűnt volna fel, akkor Schiffer szellemi öröklésről fecsegett. Ehhez a szellemiséghez az orbáni besúgosdi és ellenségképkereső komplexus van jelenleg legközelebb.

  • Boda Marcsi,
    Az emberiség elődje meg ugyebár valamelyik főemlős volt. Nem is tudom mit van úgy oda valaki, arra az alig pár százalékos? ezrelékes? genetikai különségre az ember és a bonobó között.

  • Miklos Banfi
    2016 november 24
    11:12 de.

    Jó, hogy azt nem írod, hogy Schiffer szalámizta le becses kezével a szadesz-t. Én 2010-ben akkor se szavaztam volna az szdsz-re, ha csak a jobbik meg köztük lehetett volna választani (amúgy nem szavaztam akkor senkire). Pedig én régebben kétszer is szavaztam rájuk.

    Utálom Orbánt, de inkább elviselem a felcsúti focicsászárt, mint hogy még egyszer a neoliberálisok osszák az észt a hazai politikában. Beképzelt, bunkó, arrogáns társaság, és még azt se tudták megtartani, amit a programjukban ígértek, ti. korrupciómentesség és középosztály erősítése.

  • Nos Kedves Göllner András!

    A KMH szerepe eddig is nyilvánvaló volt,napjainkban meg teljesen egyértelmű!

    A lap az itthoni és kinti baloldal fanatikus szócsöve,”fegyvere”(szerencsére töltény nélkül…)
    többnyire hiteltelenül uszít,rágalmaz mindenkit (pártokat,hozzászólókat,párton kívüli itthon élőket!)akiknek netán más a véleményük!
    Itt vitának helye nincs,aki másként,esetleg tárgyilagosan gondolkozik az csak ellenség lehet,időnként megfejelve náci,fasiszta jelzőkkel…..
    Ha egy ellenzékben lévő párt megszavaz egy a jelenlegi kormány által előterjesztett javaslatot ,törvényt ami az ország érdekét
    szolgálja,képtelenek elviselni,árulónak kiáltják ki…….
    Képletük egyszerű a jobboldalon minden rossz,míg a szélsőbal maga a tökély…..(még a múltjukat is tagadják).
    Vitának helye nincs,csak helyeselni lehet(ne),ellenkező esetben jön a sértegetés…..

  • Boda, még maga is tisztességesebb és becsületesebb, és főleg konzisztensebb, mint Schiffer, aki aztán tényleg már minden lovon ült és ül. Más kérdés, hogy ő azért okos, maga meg – hát nagyon nem.. Schiffer, a trójai faló nem lopásból gazdagodik? Becsületesen dolgozik? Maga tud valamit, amit senki más..
    Viszont az ÁVH és Gyurcsány kapcsolat az valóban egy szabadalmaztatható remekmű, mégha sokszor ismételt hivatkozási alap is.. Tutti, hogy minden próbát kiállna a szabadalmi hivatalnál..
    De ha már a trollok állandóan csak Gyurcsány nevét böfögik, láthatóan nem csak Orbán tartja a legnagyobb vetélytársának, tudvalevően, semmi jövedelmet nem vett fel politizálásáért, sőt vagyonának a felét elvesztette, mióta beszállt a politikába.
    De most minek beszélünk róla? Ráérünk majd akkor, amikor végre már ő irányítja újra az országot…
    Ezt muszáj volt beírnom, hogy a példányszámot növeljük Chrisnek:) Előre is köszönjük az epeömléseket!

  • Bánfy!
    Téved….Gyurcsány már rég nem vetélytársa Orbánnak,csak volt valamikor .az már jó régen
    volt,azóta több cikluson keresztül még a baloldalon sem erősödött,csak gyengült.
    Ordibálni,rángatódzni tud,de majd megnyugszik…..
    na ennyi!

  • Miklos Banfi
    2016 november 24
    2:17 du.

    😀 😀
    Nemhiába ismerősöm vagy a face-n…
    😀 😀

  • Istenem….nagyon szánalmasak!
    Senki nem mondta,hogy Gyurcsány ÁVH-s lett volna….már csak a kora
    szerint sem lehetett,de a kedves család,rokonok felmenői között azért lehetne találni bűnözőket…..(na nem a biciklitolvaj,alkoholista apjára gondoltam…),de ugye a Schiffer elleni idétlen vádakban is nevetséges ez a felvetés…..
    Na csak őrjöngjenek tovább és ne járassák le magukat azzal,hogy
    hülyének nézik a történelmet,múltat ismerő tájékozott embereket,csak azért,mert nem tetszik a véleményük.!!!
    Na értelmesebb dolgokkal foglalkozom,pá,nem érek rá!

  • Hazai lampa Te sosem voltál liberális. Egy liberális nem fordul ki önmagából azért, mert csalódott egy magát liberálisnak nevező pártban. Legfeljebb az emberekben vesztem el a hitemet, nem a liberalizmusban. Te egy igazi fideszes vagy, aki talán még magának is hazudott. Jó helyen vagy te Boda es charlie között, az az igazi helyed. Elvezd a „focicsászárt”, de akar Vonával is összebújhatsz. Majd csak kapsz valamelyiktől valamit. Mondjuk egy új köpönyeget, amit forgathatsz, mert tiszteletet senkitől sem. Tudod, ha a világ összes liberálisában is csalódok, akkor sem adom fel a liberalizmusomat, és nem szavazok diktátorra vagy nácira. További jó ámokfutást kívánok. 🙁

  • Ami a tisztességet,becsületességet,hitelességet illeti,hát tényleg
    magasabb szinten vagyok,mint itt sokan,nem tartok igényt Banfy félék dicséretére …..ő is kevés ahhoz,hogy „epeömlést” kapjak!
    Humornak is gyenge volt…

  • Boda Marcsi,

    Ha nem vetélytársa Orbánnak, akkor mire fel ez a vitustánc az orbánisták részéről?

  • „Tessék leadni a mandátumot, én leadtam. Tessék leadni a mandátumot, kijönni a parlamentből, és ne tessék alkotmánybírósági beadványokkal bombázni a szerintük illegitim Alkotmánybíróságot. És főleg ne tessék kiadni a DK-nak, Együttnek, MSZP-nek hozsannázó közleményeket éppen az ellenzék számára kedvező alkotmánybírósági ítéletek kapcsán. Innentől kezdve az egész aljas, szemét, hazug, képmutató reakciósorozat, amit láttunk ezektől a pártoktól” – véli az LMP volt társelnöke.”

    Magyar Nemzet online

  • Kedves BodaMarcsi!
    Churchill a 30-as években súlyosan népszerűséget vesztett, lejáratódott bukot politikus volt, amíg a háború kitörésekor a királynő és a parlament elő nem vette a sutból. Mert úgy találták, ő az, aki meg tudja oldani a problémát. És lőn.

    Ebből ugyam Gyurcsányra nem következik semmi, de arra jó, hogy legyünk óvatosak a bukott politikusok jövőjét és alkalmasságát illetően…

  • Llanfair
    2016 november 24
    2:58 du.

    Okoska, nem volt a szadeszosok homlokára írva, hogy neoliberálisok, mert volt amiben konzervatív liberális programot hirdettek! Például a közép és kisvállalkozók támogatása, a középiskolai és egyetemi oktatás kiszélesítése jellemzően nem a multiknak szól!

    A személyeskedést meg már írtam sokszor, hogy hanyagold irányomban! A személyeskedés nem érvelés.

  • Andy!

    Reklám alatt röviden…ugyan ki jegyzi Gyurcsányt?Orbánt nem láttam
    őrjöngeni,se ma se tegnap,meg ugye a cikk sem erről szólt,hanem
    Schifferről,aki egy DK-s osztott ki a parlamentben….
    Fletó szokott táncolni régebben…de szerencsére mostanában nem tette….amúgy tud valamit a közeli „várható” győzelméről?….
    ne kíméljen,hagy derüljek…..
    Na folytatódik a film!

  • Llanfair
    2016 november 24
    2:58 du.

    Még annyit, hogy két helyen is szándékosan félremagyaráztad a szavaimat. Nem írtam, hogy élvezem Orbánt, és a liberalizmust se tagadtam meg.

  • Katona Zsombor

    Göllner András
    2016 november 24
    12:31 du.
    Ha Te nem látod tisztán hogy, az LMP az SZDSZ második -aktualizált- vonala, -az MSZP és MSZMP analógiájára- akkor igen naívnak tetteted magad ott a messzi idegenben, mert mi ezt Magyarországon világosan érezzük és tudjuk a látványos megtévesztéseik ellenére!

  • Kedves Llanfair!

    Tapasztalatom szerint a face-n, meg a különféle fórumokon vitatkozó derék jobboldali polgártársak legtöbbjének fogalma sincs sem a liberalizmusról, sem a kommunizmusról, de alighanem a konzervativizmusról sem. Leginkább üres nemzeti szólamokkal operálnak, minden más irányzatot szitokszóként használnak az „előénekesek” szerint.

  • Llanfair
    2016 november 24
    2:58 du.

    Neked lehet, hogy tetszik, mikor a sznobok kioktatják a plebs-et, de ez nem mindenkinek jön be.

    http://168ora.hu/almasi-miklos-bunkok-lesznek-vilag-urai/

  • Miklos Banfi, „Gyurcsány… tudvalevően, semmi jövedelmet nem vett fel politizálásáért, sőt vagyonának a felét elvesztette, mióta beszállt a politikába”.
    Hatalmas tévedés, Gyurcsánynak semmiféle vagyona nincs, soha nem is volt, az Apró-kláné az egész szajré. Azt komolyan gondolod, hogy ez a fiú a családfő az Apró villában?
    Szedd már össze magad.

  • Boda Marcsi
    2016 november 24
    12:44 du.
    Itt a Marcsi Néninek tökéletesen igaza van.
    üdvözlettel

  • hazai lámpa Ebből a szempontból teljesen mindegy, mi tetszik nekem. Az ÉN liberalizmusomat nem befolyásolja más felfogása a liberalizmusról. Ha csalódok egy magát liberálisnak mondóban, nem a liberalizmusomat vizsgálom felül, hanem őt.
    Személyeskedtem volna? Miért is? Leírtam rólad amit gondolok, erősen finomítva, nem látom benne a személyeskedést, pedig ma lett kész az új szemüvegem. De ha te mondod.
    Nem akarok én neked érvelni, elmondtam a véleményemet rólad, nem vitára terjesztettem fel. Te is azt gondolsz rólam amit akarsz. Rendben?
    Lehet, hogy én vagyok az okoska, mégis te dőltél be nekik. Én nem hittem nekik. Na, ki az okoska?
    Véres szájjal szidsz mindent és mindenkit, aki a baloldalhoz köthető. Furcsa a liberalizmusod.

  • Idézet : …” Gyurcsány… tudvalevően, semmi jövedelmet nem vett fel politizálásáért, sőt vagyonának a felét elvesztette, mióta beszállt a politikába”..
    ::: Ha elvesztette az csak az lehetett amit jogtalanul a Magyar Néptől Anyóskája segítségével,meg volt „bajtársai” segítségével ellopott ! Nem kár érte! Bár vissza került volna a Néphez!– ez már nem sikerült!
    Idézet : … Ráérünk majd akkor, amikor végre már ő irányítja újra az országot…

    Ettől meg az a „kaporszakálú” liberalista Úristen mentsen meg bennünket!!!
    Csegavaralista üdvözlettel!

  • Almási Alma Dehogynem tudják. Aki homokos és zsidó, az liberális. Ezt minden „normális” jobboldali tudja. 🙁

  • Idézet : …” legyünk óvatosak a bukott politikusok jövőjét és alkalmasságát illetően…”…
    Baloldali Diktátornak és fegyverrel népére támadónak jó lenne!!!

  • Éljenek sokáig a …”derék jobboldali polgártársak”…
    A csegavaralisták pedig úgyis pályán kívülre küldik önmagukat.
    Pályán kivülis üdvözlettel.

  • Göllner András

    @ Boda Marcsi

    „A KMH szerepe eddig is nyilvánvaló volt,napjainkban meg teljesen egyértelmű!”

    Én is úgy látom hogy a szerkesztőség már évek óta következetes munkát végez.

    „Itt vitának helye nincs”

    Akkkor mit keres itt ? Az otthonkáját ? A szerkesztőség nem ruhatár, asszonyom.

  • Göllner András

    @ Llanfair

    „Hazai lampa Te sosem voltál liberális…egy igazi fideszes vagy, aki talán még magának is hazudott.”

    Jól látja a lámpát, pedig az nagyon rosszúl világít. Szerintem elsősorban azért, mert kormos. Azt, hogy cica, végkép nem momndanám rá. Mára ennyit. Miaou 🙂

  • Llanfair
    2016 november 24
    5:38 du.

    És te mondod meg, hogy ki a jó liberális?

    A kilencvenes évek körül nem a helikopteres Kóka határozta meg a pártot, és Ungár Klára se reklámozta a szexuális érdeklődését. Én nem a vadkapitalizmus meg a melegházasság miatt szavaztam rájuk, de a végén már csak ebből állt a programjuk.

    Szerinted lehet hogy ezen múlik valakinek a liberalizmusa, szerintem meg nem. Fontosabb lett volna a tanárok alamizsnabérének rendezése (Magyar Bálint), és a magyar munkavállalók terheinek csökkentése.

  • Göllner András
    2016 november 24
    8:05 du.

    Te meg a barátaid, vak vezeti a világtalant.

  • Almási Alma
    2016 november 24
    5:01 du.

    Hadd vitatkozzanak, zavar? Persze ha mindenki hülye, csak te vagy a helikopter, akkor én kérek elnézést.

  • tóth péter A baj az, hogy nem is titkolod azt, hogy troll vagy.
    Ha neked Orbán kormány kritikusai egyöntetűen „csegavaralisták”, az rendben, egy jó pszichiáter talán tud segíteni. Talán. Sajnos nem valószínű ebben a stádiumban.
    De mikor ilyen ostoba és átgondolatlan szöveget írsz le, hogy a bukott politikusokkal vigyázni kell, akkor előbb számold ki kezeden, Orbán hányszor bukott választást? Ugye nem kell sorolni?
    Nem lehetne valami építő hozzászólást? Próbából?

  • Pa-ra-ra-raaam, itt egy tükör a Schiffert kurvázóknak:
    A magyaroszági gerincbetegek napilapjában, a Népszavában megjelent vezércikk:
    http://nepszava.hu/cikk/1112789-nagykoalicio
    ……….
    Hofival szólva, egy korty hatalomért „szopok, nyalok, gombot varrok”.

  • H. Lámpa

    ..a hazai liberálisokról:

    „Én nem a vadkapitalizmus meg a melegházasság miatt szavaztam rájuk, de a végén már csak ebből állt a programjuk.”

    Ezt tetszett! 🙂

  • hazai lámpa Nem, én nem mondom meg, mi a liberalizmus. Azt tudom, hogy nekem mit jelent a liberalizmus.
    A magyar átlagműveltség a béka feneke alatt van. Írni, olvasni és szöveget érteni alig tudnak már a fiatalok. A teljesen felhígult egyetemekre egyre kisebb tudással érkeznek a gyerekek. Szerinted ez a tanárok rossz fizetése miatt van, vagy mert gyalázatos az oktatás?
    Ha ötször ennyit keresnek, akkor megtanítják legalább olvasni a gyerekeket? Előbb nem teljesíteni kell, azután a markukat tartani?
    Én támogatom a melegházasságot. Még azt sem értem, hogy ez valakinél téma lehet. Sosem értettem, miért fáj valakinek a más boldogsága.

  • Llanfair
    2016 november 25
    8:23 de.

    A magyaroknak tényleg gyengültek az olvasási és logikai képességei az utóbbi évtizedekben, lsd. PISA vizsgálatok, de azért nem mondanám, hogy a béka feneke alá. Ez inkább a rossz oktatáspolitikákra vezethető vissza szerintem, mint a tanárok balfékségére.

    A liberálisok a szép, hangzatos szavak ellenére soha nem fizették meg a tanárokat. Nem becsülték meg a szakmát, ráadásul ez megélhetési gondokat is okozott sokaknak. Mit gondolsz, miért szavazott sok tanár 2010-ben a fideszre?

  • Llanfair
    2016 november 25
    3:57 de.
    Tudod , ha figyelmesen tudtál volna olvasni : én idézetet másoltam be, ha pedig a hozzászólásokat is el tudtad volna olvasni,akkor tudnád honnan van.De úgy látszik lépésről lépésre mindent le kellene írni-mert csak így vagy képes felfogni miről van szó és ki mit írt le !Komolyan tudod a dolgokat összekavarni! Nem lehet átlátni? Saját kutfőből?.Nehéz –megértem.
    Igazán megértő üdvözlettel.

  • hazai lámpa Látom, szíveden viseled a pedagógusok sorsát. Nem hiszem, hogy több pénzért jobban tanítanának. Azt sem hiszem, hogy több fizetésért jobban tudnának gyógyítani az orvosok.
    Míg leányom iskolába járt, csak csodálkoztam, hova züllöttek a tanárok (tisztelet a kivételnek). Pénz kérdése lenne? Ez mind a liberálisok hibája? Mennyi percentet uralkodtak a „liberálisok”?
    Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell Őket megfizetni, de tudnál olyan szakmát mondani Magyarországon, akiket megfizetnek a pénz és politikain kívül?
    Nem tudom, miért szavaztak a Fideszre, de mellényúltak rendesen.

  • Llanfair
    2016 november 25
    3:57 de.
    Ha neked Orbán kormány kritikusai egyöntetűen “csegavaralisták”.
    Itt nem erről van szó!
    A gondolkodásmód, a megoldások megközelítése az amit ezt mutatja! Ha nem megy másként —akkor fegyverrel , felkeléssel, elzavarással , kiűzéssel,Felakasztással,elpusztítással és egyéb hasonló megoldásokkal közelítitek meg a problémákat!Letarolni,félre lökni,eltaposni! Forradalmat csinálni,erre biztatni az embereket!Nézd vissza tavaly novembertől hányszor volt ilyen és hasonló megnyilatkozása a még itt lévőknek rájönnél , hogy mi a valóság!
    Az hogy alkatod erre nem képes–akkor vagy : segítség kell, vagy: hagyjuk így az egészet!
    Jól figyelj : IDÉZET :…” Én támogatom a melegházasságot.”… ismered aki írta.
    Ezt valószínű gyógyítani kell és nem támogatni!
    Sajnálatos üdvözlettel.

  • hazai lámpa
    2016 november 25
    10:02 de.
    Szerinted a liberalizmus egyenlő a bér kérdéssel?

  • tóth péter
    2016 november 25
    11:38 de.
    Szerintem a narancsvakság a betegség. Nem azért mert jobboldal, hanem mert gazdasági bűnözők uralják a pártot. Leginkább ez a baj vele, meg az hogy elcsúszott szélsőjobbra.
    A szexuális identitás viszont nem betegség, hanem állapot, amit nem lehet gyógyítani. Ha még itt tartasz, néhány évtizedet elmaradtál az ismeretekben. Nekem ezzel nem az a problémám hogy van, hanem az, hogy kiviszik az utcára. Ettől válik a magánügy közüggyé.

  • tóth péter A homoszexualitás nem betegség, nem kell és nem lehet gyógyítani. Ezt tökéletes biztonsággal tudom. 🙂 Ez nem változik meg attól, hogy Ti másképpen gondoljátok.
    Igen, ismerem aki írta, egy nagyon okos, intelligens emberbarát, aki szereti ha embertársai is boldogok. Sokan mondják, hogy szép is, de az ízlés dolga. 🙂
    Sosem írtam erőszakot kívánva. Sosem írtam erőszakra buzdító szavakat. Sosem kívántam más halálát. Amivel itt vádolod a baloldalt, éppen a mostani jobboldal tulajdonsága.
    A Fidesz tarol le mindenkit, lök félre mindenkit, csak a haverok számítanak, és csak az ő szavazói számítanak. Az érdekes halálok is a jobboldali uralom alatt történtek.
    Igen, olvastam olyat is a baloldalról, aki szerint forradalom nélkül nem megy, de valahogy mégis a jobboldal gyújtotta fel a várost, és alkalmazott terrorcselekményeket. Gondolod nem láttam?
    Ha már itt tartunk.
    Láttál már diktátort lemondani? Elmondanád, hogy lehet egy diktatúrából békésen kilépni? Érdekelne a Te véleményed, hogy oldanád meg? Vagy azért mert nektek tetszik a diktatúra, másnak is tetszeni kell? Szerinted elég tagadni a létét? Vagy tényleg menjen el mindenki az országból, aki szabad akar lenni? Ez lenne a megoldás?
    Köszönöm az aggódást, mire vagyok képes, nem kell segítség. Ha kell, megoldjuk saját hatáskörben. Sajnálom, hogy ilyen hülyének nézek ki. A látszat csal. 😀

  • Göllner (ifjú herceg….)a képe alapján maga sem éppen suhanc korú,
    én meg nyugdíjasként sem vagyok „otthonkás”típus….de mindegy,én meg azt
    javaslom húzza feljebb a kinyúlt”macinadrágját”,nehogy lecsússzon,ha netán rossz hírt kap….

  • Alma, Llanfair, köszönöm. Látom, mi egyetértünk. Nekem ez bőven elég, sőt, ha a slepp egyszer is belátná az igazát meggyőződésemnek, akkor nagyon furcsán érezném magam. Nekem is van jogom konok kényszeresnek lenni, nem csak nekik:P
    Egyszer kb. egy éve megtörtént. Toth Peti egyetértett velem és nem tudtam aludni utána..
    András egy nagyságrenddel több ismerettel rendelkezik itt mindenben mindenkinél. Neki nem véleménye, hanem mély tudása van itt a dolgokról. Chris szorosan mögötte… A mazochizmusa már szórakoztató – mindig Djokovits jut az eszembe, aki lemegy a grundra teniszezni az utcagyerekekkel a szabadidejében.. Egy kicsit perverz, de ha neki ez jó?
    Bevallom, nem könnyű megállni, hogy a sok otromba baromságra válaszolgassak, de aztán belegondolok és megijedek magamtól… Valóban megakarom én győzni ezeket?? Hát nem!

  • Miklos Banfi Nem hiszem, hogy itt barmely jobboldalit meg lehetne gyozni. Nem azert vannak itt. Igazabol nem tudom miert vannak itt, hacsak nem a trollkodas miatt.
    Azert azt en pozitivnak tartom, ha egy ellenfel igazat ad, mert akkor talan nem olyan elvetemult. Tobb kozos van bennunk, csak minden ami jo, maguknak vindikaljak, ami rossz, nekunk. Ez persze ugy marhasag, ahogy van, de imadjak. Peldaul a csalad szentseget, amit szerintuk csak ok ismernek, mi ellene dolgozunk. Miert vagyunk megis csaladban? Ezt inkabb nem kommentaljak.
    Kepesek minden ertekest ertektelennek itelni, ha ok nem birjak, de magasztalni ostobasagokat, amit mi annak is tartunk. Erdekes joszagok, akinek egyetlen oromuk van, ha nekunk rossz. De mivel nekunk nem rossz, ezert veresegre vannak itelve.
    Miert lenne nekunk rossz, hogy ok vedik a szolgasagukat? Ha ennyire szeretik. Probalunk ebresztot fujni, ha suketek, igy jartak.

  • Göllner András

    @ Llanfair

    ” nem tudom miert vannak itt, hacsak nem a trollkodas miatt”

    Főleg azért vannak itt mert azt szeretnék, ha csöndbe maradnánk, befognánk a szájunkat, vagy ha erre képtelenek vagyunk, akkor mi is kizárólag a kormánypárt, vagy a Jobbik „bölcsességét” terjesszük. Elvárják, hogy a szektás hülyeségeiket mindenki úgyan úgy lenyelje mint ők. Néha oda kell nekik dobni egy két csípős nokkedlit, attól jól begerjednek, oszt jó napot. Donald Trump nyelvén kell velük beszélni, a saját orvoságukkal kell etetni ezeket a kacsákat. Az értelem nyelvének használata ezekkel a tökkelütöttekkel szemben teljesen értelmetlen.

  • Göllner András

    @ Maaaaarcsi 🙂

    Szeretem amikor huncutkodik. Én akár a jó hír hallatán is letolom a mackómat, de azt nem a szerkesztőségben keresem utána. Ez a nagy különbség kettőnk közt. Érti, Marcsi ?

    Arra még most sem válaszolt, hogy van e otthonkája, és ha igen, milyen színű. Mindenki erre vár. Az senkit sem érdekel, hogy „nem otthonkás típus”. Én se vagyok „mackó típus”, de van mackóm, kettő is. A babámtól kaptam a szülinapomra. Szerinte ebben és a kis kanócos svájci sapkámban jól mutatok amikor mély barázdát szánt az ekém.

  • Don Ovuz
    2016 november 25
    12:20 du.

    „Szerinted a liberalizmus egyenlő a bér kérdéssel?”

    Szerintem nem, de a kétezres években ez volt a szadesz fő zászlóshajója: adócsökkentés, elmaradott magyar oktatás megreformálása, kórházreform (amiből nagy bukás lett).

  • jani
    2016 november 25
    7:39 de.

    Egyébként elítélem a melegek megkülönböztetését egyéb területen. A piacgazdaságot nem ellenzem, csak ha multik/oligarchák terepévé válik.

    De az már szánalmas volt, ahogy 2010 előtt a könnyűdrogosok, melegek és Playboy-olvasók szavazataira vadászott a szadesz, mert másképp esélye se volt a parlamentnek a közelébe kerülni.

  • charlie,

    Schiffer egy pol-prosti. Az egész LMP erre alakult.
    Ezen az sem változtat, hogy Juhász vagy Szigetvári is az esetleg.

  • Boda Marcsinak,

    Gyurcsány szó szerinti táncija, és a miatta folytatott orbanikus vitustánc nem ugyanaz.

  • Miklos Banfi:
    megnyugtatlak ha HUNT* egyetért Veled akkor azt valamilyen hátsó szándékkal teszi.

    *HUNT Humortalanított Náci Tóthpéter

  • Tudjuk OIM*
    Te voltál a hazai Claudia Cardinale és még talán most is.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Neocsárli dalra fakadt.
    Kár hogy kissé csikorgós.
    Akár egy krematórium vasajtajának a hangja.

  • Nincs „otthonkám” ,sem felesleges időm a szintén felesleges szóváltásra…programom van….,kívánok mindenkinek megnyugvást,békét
    meg nyugodalmas jó éjszakát!!!!!

  • Katona Zsombor

    Andy Mage
    2016 november 26
    7:49 de.
    Az utolsó szót nyugodtan elhagyhattad volna, az elkezdett névsor viszont nem teljes, folytathattad volna 200-ig.

  • Llanfair
    2016 november 25
    12:54 du.
    : Gyuriferi is Kádár János Bácsi is lemondott!!!
    Diktaturás üdvözlettel!

  • Miklos Banfi
    2016 november 25
    5:17 du.
    Miklóska : Alvó gyógyszerre fel : Mert most ezzel egyetértek veled : …”Bevallom, nem könnyű megállni, hogy a sok otromba baromságra válaszolgassak, de aztán belegondolok és megijedek magamtól… Valóban megakarom én győzni ezeket?? Hát nem!”…
    Egyetértő üdvözlettel

  • Igen kedves ..”Geyza”…

    Igazán örülök,hogy ágyadból–kórházi???– néha ide röffensz.Sajnálatos,hogy már csak ezen a szinten vagy : ugyazon szavakat tudok ismételni , de valószínű a korral jár.Ezért nem feszegetem tovább lelkivilágod határait
    Lelki nyugalmad megőrző üdvözlettel

  • Idézet : …” és a kis kanócos svájci sapkámban”…
    Nagyon tetszik: Mondhatnánk : Gyutacsos svájci sapka,vagy gyujtózsinóros svájci sapka !?? Vagy tévednék?
    Svájcisapkás üdvözlettel.

  • Katona Zsombor
    2016 november 26
    4:49 du.

    Valóban hosszú lenne a névsor….

  • Toth Peter Kadart lemondattak, Gyurcsany Ferenc pedig nem volt diktator. Lehet, hogy a parton belul nem finomkodott, de nem volt diktator az allampolgarokkal. Ha az lett volna, nem mond le, a Fidesz soha nem kerul hatalomra, a nacipart pedig mar nem letezhetne. Ebbol is latszik, sok hibat vetet. Liberalizmusanak koszonhetitek, hogy most fek nelkul tobzodhattok.
    Orbant hiaba mondatnak le a sajatjai, jonne Lazar, Rogan, Kover vagy ez a Vona gyerek? Mi valtozna? Na jo, Zazrivecz vicc volt. Cseberbol vederbe? Te tenyleg nem tudod, mi a demoracia, hogy ennyire melle lottel? Rendben van, hogy nincs ra szukseged, de legalabb tud mi az.

  • Már tudom, hogy rosszul hangzik, de Llanfair barátom szóról szóra, tömören és artikuláltan pontosan azt írja, amit én is gondolok… Ez persze trollos kódolásban undorító nyalásnak tűnik, de még inkább nyaljunk, mint hányjunk vagy köpködjünk..
    Az egyetértés nem unalmas és lehet progresszív, tehát jól van ez. Nagyon hamis paradigma, amit itt a fő elvetemült trollok nyomnak, hogy a hasonlóan gondolkodók unalmasak és szánalmasak. Ezek szerint nem szabadna konferenciákat, fesztiválokat, tárgyalásokat, stb se tartani, hiszen azért ott az ellenállás nem feltétel, sőt…
    Elmegyek addig, hogy ha enyém lenne ez az újság, én kivágnám innen az összes nem idevalót… Nem mindenkit, értelmes ellenvéleményben semmi rossz, de hogy se nem értelmes, se nem vélemény, az már nem jó. Higyjük el, hogy nem olyan nehéz ezeket eldönteni…
    Ha mégis egy mondatba bele kéne kötnöm, az az, hogy Toth Peti barátunknak nem hogy fogalma sincs a demokráciáról, de a többi alapkifejezésről: náci, kommunista, liberális, szólásszabadság, diktatúra stb. is teljes sötétségben van.
    Egy konkrét példa, hogy Gyurcsány nem hogy diktátor volt, hanem pont az ellenkezője. Annyira demokrata volt, hogy az már a körülötte zsibongó belső és külső kis és nagy diktátorokat tette naggyá, ami aztán be is temette. Hogy a mennykőbe lehetett volna diktátor, amikor Polt, Járai és hasonló Orbán maffia tagok töltötték be a legmagasabb jogi, pénzügyi és média poziciókat? Ma már csak röhögünk a fékek és ellensúlyokon…

  • Miklos Banfi Nem hinném, hogy az egyetértés baj. Az főleg nem baj, ha ezt tudomására hozzuk egymásnak. Fontos és szükséges dolog, hogy az ember tudja azt, hogy nincs egyedül. Azt tartom inkább károsnak, ha az egy oldalon tartózkodók csak akkor szólnak elvbarátaikhoz, mikor nem értenek egyet. Ettől azt hiszik az ellenfelek (mert azt akarják hinni), hogy lám, még Ők sem értenek egyet.
    Azzal lesznek hiteltelenek az itteni „jobbosok”, hogy minden rossz, amit mondunk és gondolunk. De saját oldaluk minden hülyeségüket megtapsolják, csak ellenkezzen a mi szavunkkal. Ugye ez butaság, tehát ez a fajta magatartás erősen hibás.
    De valamit ki kell találni, hogy bántani lehessen minket. Ha nincs miért, akkor felgyújtottuk a Reichstag-ot.
    Komolyan hiszem, nekik nem az ország érdeke számít, hanem a mi bosszantásunk. Elég sekélyes öröm.
    Engem nem zavar, ha néha megdicsérnek, van itt bőven, aki az ellenkezőjét vallja, és nem hagy ki alkalmat, hogy ezt elmondja nekem. 🙂

  • A cikk azt sugalja, mintha a pártvezetéstől visszavonult Schiffer a háttérből irányítaná a pártot.
    A valóságban a tárgyalásokat még februárban kezdték meg, amikor Schiffer még aktív volt Hogy a Fidesz elfogadta azokat a jelölteket is, amiket a tárgyalás elején nem, az lehet az oka, hogy az ellenzék közé éket verni megérte annak árán is, hogy a súlytalanná tett Alkotmánybíróságban esetleg minimális többségbe kerülhetnek a szakmai alapon dönteni képes bírák.
    Hadházy Ákos a párt jelenlegi társelnöke beszélt a korrupcióról, alkotmánybíró választásról (7:27), ellenzéki összefogásról, 2018-as választásról.

  • Valahogy én is így látom Ágnes, csak ennek bizony borzalmas a politikai vetülete. Ez a bent is vagyok, kint is vagyok, jaj de boldog ember vagyok:):) Schiffer a teljes hiteltelenség árnyékát veti még a lelkiismeretes, tevékeny politikusokra is az egész LMP-ben. Ezzel a politikai prostival végérvényesen és hangos elhatárolódással kellene szakítaniuk, ami egyben figyelmet is fordítana rájuk és definiálhatná őket. Enélkül langyos víz az egész.. Hadházy is jobban tenné, ha átállna Juhász Péterhez…

  • Hadházy Ákos miközben a pártok közötti összefogást szorgalmazza kijelenti (videó 12:11), hogy le kell számolni az elmúlt 26 évvel, nem elég a 2010 előtt rendszert visszaállítani.
    Ebben igaza van, csak akkor kihagyná a demokratikus ellenzék legnagyobb pártját, az MSZP-t, a DK-t?
    Akkor ki marad?
    Nem tisztázott az ellenzék viszonya a magyarországi neonáci párthoz (Jobbik) sem, amely a második legerősebb.
    Nélküle a jelenlegi választási rendszerben elképzelhetetlen a kormanybuktatás.
    Hogy a választási rendszer átírására hogy lehetne a kormánypártot rávenni szintén kérdés.