Csodálatos hír Magyarországról – Születésnap kukásokkal

2016 december 2 11:38 de.3 hozzászólás

Egy egyszerű, szerény de mindenek előtt emberi gesztus–így írnám le azt, ahogyan Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt meglepett egy kisfiút, aki lenyűgözőnek tartja a szemeteseket. Mindennapi munkásemberek lepték meg a budapesti kisfiút és családját születésnapja alkalmából. Ilyen más országban is előfordult, például a Latin Amerika Társaság magyar nyelvű honlapja írt korábban arról, hogy egy brazíliai városban egy ötéves fiú is fokozottan izgalmasnak tartja a nagy kukásautókat–és ezt az érdeklődést a kukások jutalmazták is. Mindenképpen üdítő hír a mostani Magyarországról, hiszen az elmúlt hónapok és évek retorikája, illetve az Óhaza domináns közbeszéde ritkán szólt az emberek közötti szolidaritásról. Ezért is tartjuk fontosnak megosztani az alábbi történetet a KMH olvasóival.

fkf

(Fotó: FKF)

Születésnap kukásokkal

Egy anyuka keresett meg bennünket, hogy kisfia, aki nagy kukásautó-rajongó, a születésnapját ünnepli és a legnagyobb ajándék az lenne neki, ha nem csak a negyedik emeleti ablakból, hanem közelről is megnézhetne egy gyűjtőjárművet, sőt utazhatna is vele.

Az FKF csapata a meglepetés mellé állt, megszerveztük a várva várt rendkívüli születésnapot a kisfiúnak.

Peti nem akart hinni a szemének, amikor a házuk előtt az imádott autó mellett narancssárga ruhába öltözött emberek várták tortával és ajándékokkal a kezükben. Örömében önfeledten ugrált és tapsolt.

Végül az a vágya is teljesült, hogy beülhetett anyukájával a kukásautóba és utazhatott vele.

FKF

fkf-2(Fotó: FKF)

fkf-3

(Fotó: FKF)

3 hozzászólás

  • Milyen kis dolog, de gyönyörű mégis. Egy társadalomban, ahol az emberséget már tűzzel írtják, sok ilyen gyűlölet tagadó gesztusra lenne szükség, hogy esély legyen kilábalni mihamarabb ebből az értékrendjében devalvált, morális, gazdasági gödörből.

  • A tőkés osztálytársadalmi berendezkedés értékrendje pontosan az emberség tűzzel való irtásáról szól ( elidegenedés, eldologiasodás ), illetve mint tudjuk „tőke és fasizmus jegyesek, minden külön értesítés helyett”… Hosszabb távon ameddig a rendszerrel nem szállunk szembe, addig össztársadalmi szinten sajnos ezek a gesztusok nem lesznek elégségesek az emberséget irtó tőkés-fasiszta tűzzel szemben. Én – legalábbis rövid és középtávon – pesszimista vagyok, mind Hunnia , mind a nagyvilág jövőjével kapcsolatban.

  • Orsós Elemér

    Miklos Banfi
    2016 december 2
    „Milyen kis dolog, de gyönyörű mégis.”

    Ez csak nektek meglepő, mert nem vagytok hozzászokva, nekünk természetes, az a furcsa, ha néha nagydobra verik!

    „Egy társadalomban, ahol az emberséget már tűzzel írtják, sok ilyen gyűlölet tagadó gesztusra lenne szükség, hogy esély legyen kilábalni mihamarabb ebből az értékrendjében devalvált, morális, gazdasági gödörből.”

    Te most Canadáról ítélkezel? Mert ránk a devalvált gazdasági gödör ugyan stimmel, de a morális még szerencsére nem, hála a nyugati demokratizmus és liberalizmus „sajnálatos” népszerűtlenségének!