A kanadai magyarok megvásárolhatóak!?

2016 december 17 8:21 de.39 hozzászólás

Nem Kanadában élek, de engedtessék meg ezt a kis történet.

Elmúltak már azok az idők amikor kanadaiak segélyezték a szegény magyar menekülteket, mostanában az Orbán-kormány támogatja a gazdag kanadaiakat. Pedig Magyarország ma is igencsak szegény ország, a Visegrádi négyek közül az egyetlen ország, ahol a régiók többsége (hétből négy) immár húsz éve nem tud az EU-s átlaghoz felzárkózni.

A történet azzal kezdődik, hogy néhány éve Torontóban eladták a régi Magyar Házat, és mindjárt botrány kerekedett a tranzakcióból. Többek elmondása szerint – például ebben a KMTV-interjúban is – kiderült, hogy közel 600 ezer kanadai dollár (mintegy 120 millió Ft) adósságot is felhalmozott az előző vezetés. Somorjai Ágnes, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács (KMKT) elnöke úgy fogalmazott, hogy “rossz gazdálkodás” okozta a pénzek eltűnését.

Tavaly, miután elkezdték építeni az új Magyar Házat, kiderült hogy nincs pénz annak befejezéséhez. A gazdag torontói magyar közösség nem tudta összekalapozni az anyagiakat. Ekkor jött az ötlet hogy kérjenek segítséget az Orbán-kormánytól, hiszen az amúgy is „nemzetben gondolkozik, nem országban.” Somorjai asszony levelet írt a magyar miniszterelnöknek és a budapesti kormány azonnal meghozta az 1480/2015. (VII. 20.) határozatot „a torontói Magyar Ház építése befejezésének finanszírozása érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról.” (Itt olvasható a teljes szöveg.)

Persze voltak Torontóban is akadékoskodók, akik felvetették hogy mégiscsak szégyen, hogy a csontszegény Magyarország segélyezi a gazdag Kanadát. Somorjai asszony megnyugtatta őket, hogy a magyar kormány „boldogan támogatja” a tengerentúliakat.

128,6 millió forintnak megfelelő kanadai dollárt átutaltak Kanadába és ott az épületet időben át is adták.

Közvetlenül a pénzátutalás után, 2015 szeptember 18-án, Somorjai asszony a kanadai magyarok nevében egy levelet hozott nyilvánosságra: „Elismerésünket és együttérzésünket fejezzük ki Miniszterelnök Úrnak és minden magyar honfitársnak ezekben a nehéz időkben, amikor a kormány a magyar állampolgárok, családjaink, barátaink biztonságát és nemzetünk kultúrájának, örökségének védelmét szem előtt tartva, az EU jogszabályait figyelembe véve, mérhetetlen erőfeszítéssel próbálja emberien kezelni az illegális és törvénytelen bevándorlást.

Mi, kanadai magyarok ezúton elutasítjuk azokat a sértéseket és kritikákat, amik a magyar kormányt a migráns helyzet kezelésének vonatkozásában érték.” (Itt olvasható Somorjai asszony levele.)

A Kanadai Magyar Kulturális Tanács tagjai Budapesten Kövér Lászlóval, a Parlament elnökéve (középen).   Somorjai asszony a kép balszélén.

A Kanadai Magyar Kulturális Tanács tagjai Budapesten Kövér Lászlóval, a Parlament elnökéve (középen). Somorjai asszony a kép balszélén.

Somorjai asszony időközben Torontóból Budapestre költözött, hiszen mindkét Kanadában született fia Magyarországon él, és idén március 15-én Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úr a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki „a kanadai magyarság érdekében végzett, a magyar kultúra megismertetését és népszerűsítését szolgáló sokrétű szervező munkájáért.” Bessenyeiné Somorjai Ágnes jelenleg a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli elnöke és „magyarországi megbízottja.”

Lázár György

39 hozzászólás

  • Undorítóak. Ha egyszer megbukik a horthysták és nyilasok szellemi örököseinek maffiózó önkényuralmi rezsimje, a jövőbeli Magyar Köztársaságnak vissza kellene perelnie ezektől a csalánt a más f@szával verő kinti szélsőjobbos szervezetektől a magyar nép pénzét. Ha mást nem is lehet tenni, legalább majd Magyarországról kellene kitiltani ezeket, illetve felülvizsgálni a jelenlegi rezsim alatt szerzett állampolgárságokat ( nem beszélve a „kötvényes” új állampolgárokról, ami egy külön téma ). Úgy fest ezeknél a dögkeselyűknél jobbat nem érdemel „balsors tépte” Hunnia, ameddig szó nélkül tűri ezt a mocskot.

  • Sajnos ez a cikk még valószínűleg hízelgően mutatja be ezt a horror story-t a horror propagandájával. Ezek az információk, amire épít a cikk egy teljesen áporodott, eltorzult féligazság csokorra hivatkoznak…. Az igazság, amit azért sokan tudnak – csak érdekes módon ellenérdekeltek a kiteregetésére tennék még elviselhetetlenebbé.
    Groteszk, de igaz, hogy a torontói média vezetők kezében ott van az összes információ erről, akiknek fontos ezt be is zárniuk markukba… Szedje belőlük ki, aki tudja! Sok sikert!

  • Erre mondjuk azt,hogy frakk of sabesz.Magyar értelmezésben:Boldog az Anyósom.

  • Göllner András

    @ Lázár György

    „Bessenyeiné Somorjai Ágnes jelenleg a Kanadai Magyar Kulturális Tanács örökös tiszteletbeli elnöke és „magyarországi megbízottja.”

    Kedves Lázár György. Köszönet ezért a tudósításért. Mint a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója és e lap munkatársa, két apró finomítással szeretnék élni.

    1. A Fidesz nem minden, csak egyes Kanadai Magyarokat tud megvásárolni. Minket, akik a KMDC illetve a KMH munkatársai, képtelen megvásárolni, bár ezzel gakran próbálkozik, mert nem fogadunk el semmiféle támogatást bár melyik magyar politikai vonulattól. Ez a függetlenségünk záloga.

    2. A második finomítás, Somorjai asszonnyal kapcsolatos. Kifelejtette a legfontosabb elemet a hölgy titulisából. Íme

    „Bessenyeiné Somorjai Ágnes, Kövér Laci kanadai rokona, és a Fidesz által kistafírungozott kanadai magyarok egyik nagyszájú hazudozó gépe a magyar Parlamentben.” (Lásd: http://kanadaihirlap.com/2016/11/23/lebukott-kover-laszlo-kanadai-rokona-illetve-hogyan-mukodik-a-tarsadalmi-ellenorzes-magyarorszagon/

    Kellemes ünnepeket, és várjuk további tudósításait

  • mar meg is vettek oket……………….az oroszok gazert es szarert hugyert

  • Mi a helyzet?
    itt már csak akvárium tulajdonosok és nyilas keresztapával rendelkezők juthatnak szóhoz?Nekem nem volt semmiféle kereszt vagy csillag Apám.Aki volt azt ezeknek a kanadai és egyéb senkiknek a szittya elődei gyilkolták meg.Ráadásul engem neveztek rasszistának csak azért,mert nincs Vécsey gránátom.Meg kell,hogy elégedjek egy Uzival vagy Galillal.Az pedig,hogy ki ítél el és ki nem az már akváriumba illő diploma kérdése.Engem hidegen hagy.

  • Göllner András

    @ Gyuri10

    „Látom, itt már csak akvárium tulajdonosok és nyilas keresztapával rendelkezők juthatnak szóhoz?”

    Te is akvárium tulajdonos vagy és nyilas volt a kerestztapád, pelenkás? Akkor biztos ezért enged szóhoz jutni a főszerkesztő úr.:-)

  • George Lázár a gyülölködést tökélyre fejlesztette. Sem nem magyar adófizető, sem kanadai, – de azért belekever mindenbe, amihez semmi köze ! S amellett pimaszul hazudik. Ágnes asszony – s erről már korábban szó volt – a kanadai tehetősebb magyarok adományait budapesti hajléknélküli otthonok javára irányittatja át. Még három hete is… (Egy ilyen otthonban szeretnék néha találkozni Lázár úrral mint szociális munkással !)
    Csak bizom benne, hogy Lázár ur nem leszármazottja annak a bibliai Lázárnak, akit az Ujszövetség szerint Jézus életre keltett annak háromnapos halála után. Ha zsidó lennék, nem lennek rá tul büszke!

  • Göllner,
    a főszerkesztő úr azért enged be erre az oldalra,mert bizonyítani akarja,hogy ez nem a nyilas ivadékok oldala,még akkor sem,ha te is ide pofátlankodhatsz.

  • Itt már senki se normális?

    A „kanadai magyar” az valami faj? Vagy valami olyasmi, mint crô-magnoni ember? Netán mint a pekingi kacsa, a szibériai tigris, vagy a hortobágyi palacsinta?

  • Eleftheria
    2016 december 17
    8:48 de.

    Érvénytelen volt a kvótás népszavazás, ez mond neked valamit?

  • Azt már tudjuk, hogy a fidesz a magyar kórházak helyett a kanadaiakra költi a pénzt, ezért vagyunk „csontszegények”.

    De mire költöttek Gyurcsányék?

  • Kedves hazai lűmpa, már írtam máshol is, nem kell mindent elhinni, ki mit ír.

  • Göllner András

    @ Almási Alma

    „A “kanadai magyar” az valami faj – mint a pekingi kacsa ?”

    Igen.

    „Itt már senki se normális ? ”

    Úgyláccik.

  • György Lázár

    Kedves Göllner András,

    Köszönet a kiegészítésekért. Nem tudtam hogy Somorjai asszony rokoni kapcsolatokat is ápol Kövér házelnök úrral. Ez fontos információ, és talán magyarázat a gyors pénzügyi segítségre is. Nyilvánvalóan nem gondolom hogy minden kanadai magyar megvásárolható, lehet hogy optimista vagyok, de én remélem, hogy a többség nem. Elnézést, hogy ezt nem hangsúlyoztam ki….

  • …”Ötvenhatos
    2016 december 17
    5:10 du.

    George Lázár a gyülölködést tökélyre fejlesztette. Sem nem magyar adófizető, sem kanadai, – de azért belekever mindenbe, amihez semmi köze ! S amellett pimaszul hazudik”…
    Ez szép ,tiszta megfogalmazás!
    Nagyon tetszik,hogy itten egyesek minden magyar felé csak gyűlölködést tudnak megfogalmazni–ők azok akik általában más oldalakon is ezt teszik..Itteni megfogalmazások mögött az van,hogy : csak ők a rendes emberek,ők a „tiszta „”demokraták””(pantallós megnyilatkozók),ők minden szépnek és jónak a letéteményesei,csakis nekik van igazuk mindenben…és még sok mindenben csak ők,az ő tulajdonságaik,ő gondolataik , az ő hozzászólásaik,meglátásaik a jók ! Ez a mindenki felettiség nyilván nem igaz de ez az érzés jobb , mint az hogy a magyarországi emberek zöme nem ezen gondolatok mentén gondolkodik már és így ők hátrább szorultak.Az ,hogy akik nekik ellent mondanak becsmérlő és lenéző,lefikázó,le nácizó és egyéb tömeges jelzőt kapnak az a legtermészetesebb részükről.Ilyenfajta gondolkodás mentén sosem lesz megbékélés magyar és magyar között –ez az állandó forradalmi módon való probléma megoldás sokaknak már nem kell–nem akar itt sok ember már ” fegyvert” ” lelki fegyvert ” fogni a másik ellen. A megbékélés közös nevezők keresése lenne a cél.Példát kellene ebben mutatni.
    Békésebb , jobb lenne a magyar világ ezáltal!
    Békés üdvözlettel.

  • Ötvenhatos
    2016 december 17
    5:10 du.

    Kedves Ötvenhatos. Az, hogy Lázár György sem nem kanadai, sem nem magyar adófizető, az hogyan determinálja azt, hogy ne mondjon véleményt olyan témában, ahol a magyar adófizetők pénze folyik szét uram-komám ismeretség alapján. Vagy bármilyen más témában nem mondhasson véleményt?
    A második mondatával folytatva, olvasott-e a fenti cikkben olyat, hogy Lázár úr cáfolja vagy bárki is cáfolta volna, hogy hajlék nélküliek otthonát segítő adományokat vezényel Ágnes asszony?

  • hazai lámpa
    2016 december 17
    7:39 du.

    Sőt, szerintem menjünk vissza Éváig, hogy miért evett a tiltott fa gyümölcséből, nem? Ezt most komolyan gondolja, hogy bármilyen mai gaztettre válasz és főként legitimáció ön szerint a múlt? Hol van már GyF, ne bolondozzék már! Aszondja Gyhhhuurtschán lol…:))

  • Figyelő
    2016 december 17
    9:04 du.

    Kedves figyelő! Persze, hogy nem kell elhinni, homokba is lehet dugni a fejet, akkor amikor számára kellemetlen a téma. Legegyszerűbb ez a magatartás, mert akkor nem is kell gondolkodni. Minek az, ugye?
    A fenti írás melyik részét nem hiszi el egyébként?

  • Kedves Chris,
    köszönöm,hogy megjelentetted a goálnerhez szóló beírásomat,de kérlek a jövőben bízzál meg a helyesírási tudásomban.Ha én goálnert írok az a „goált” jelenti és nem a „gölt”.Megértő hozzáállásodat előre is köszönöm.Gyuri.

  • kedves Figyelő, milyen igazad van!
    Miviktorunk például azt mondja, ne azt nézzük, amit mond… 😀

    A nagyobb és fontosabb kérdés persze az, kinek hihetünk, és kinek nem. Aztán meg az, hogy MIÉRT nem hihetünk valakinek… Mert nem a mi kutyánk kölyke? Mert buta? Vagy mert szándékosan ködösít (hazudik)?

  • Ezen úgy látszik csak azok tudnak felháborodni akik valóban Canadában élnek. Hogy miért merem ezt így kijelenteni? Nos a napokban olvastam egy kimutatást (ha hiteles jó ha nem úgy is de nagy valószínűséggel hiteles)Eddig is köztudott volt hogy ez a kormány milliárdokat adományoz magának és a haveroknak. A kimutatásból kitünik hogy valami TAO program keretében több milliárdot osztott széjjel a kormány adófizetők pénzéből. Felcsút, Kisvárda, Szombathely stb.Mindenütt persze a haverok kapták a lóvét (polgármesterek és klubvezetők). Namármost ha olyan marhaságokra mint stadion meg kisvasút sportkomplexum és egyebek milliárdokat kaptak, akkor a canadai magyarok háza igazán egy abszólut szerény kis ajándékot kapott. Az otthon elherdált milliókhoz képest csepp a tengerben. Érdekes módon ahol kellene Magyarországon, senki egy szót sem szólt ezekre. Na ja a kormány bőkezüen adakozott a nyuggereknek.írd és mond tizezer forintot(a kormányzatiaknak ennél sokkal többet persze)hogy nehogy elégedetlenség legyen. Hogy legyen valami kis pikáns is benne először úgy tervezték majd a tisztviselők viszik ki személyesen de ugye ez több ok miatt is kivitelezhetetlen volt. És persze egyel több indok, hogy miért csak januárban kapják meg sokan amikor most kellene. Tehát mindezek ismeretében ez a kis baráti gesztus Somorjai nagyasszonynak abszólut természetes gesztusnak vehető. Pláne hogy a határon túli magyarságot támogathatták, Úgy mellesleg az erdélyi magyaroknak is el kelt volna pár milla.(a bánsági és bácskai magyarokat meg sem érdemes említeni ugye mert ők semmit sem kaptak) Pláne most, hogy a román parlamentben megmaradhattak. Na de ők nem haverok nem kegyeltek.

  • a canada-i matyarok jo 87%-at megvette a fideSS kar tagadni

  • HunCanada
    2016 december 18
    2:10 de.

    Észrevette, hogy maga a cikkíró fogalmaz úgy, hogy húsz éve szegény Mo.?

  • Avi ben Giora:
    „először úgy tervezték majd a tisztviselők viszik ki személyesen de ugye ez több ok miatt is kivitelezhetetlen volt.”

    De kár! Egy nyugdíjas ismerősöm biztos volt benne, hogy neki Orbán Viktor, de legalábbis
    Lázár János viszi el személyesen; szegény öreg, most mekkorát csalódhatott. 🙂

  • Barlev:
    „mar meg is vettek oket……………….az oroszok gazert es szarert hugyert”

    Az oroszok túlfizették az árut! Ha csak az utóbbi kettőért vették volna meg őket, akkor az értékükért keltek volna el.

  • HunCanada:
    „Ezt most komolyan gondolja, hogy bármilyen mai gaztettre válasz és főként legitimáció ön szerint a múlt? Hol van már GyF, ne bolondozzék már! Aszondja Gyhhhuurtschán lol…:))”

    Ne bántsa már Hazai Lámpát! Ahogy Mórickának, bármiről is esett szó, mindenről a szexelés jutott az eszébe, úgy Hazai Lámpának a Gyurcsány. 🙂 Izlés dolga…

  • hazai lámpa
    2016 december 18
    7:02 de.

    És ez mire válasz? Arra, hogy magának egyből bevillant a húsz évből gyurcsányferi és annak 5 éves uralkodása, szemben az orbáni 4+4+2,5 évével.:))

    Ebből már jobban nem jön ki, de mint spirál lefelé még simán viheti tovább a témáját.

  • Belzebub
    2016 december 18
    8:30 de.

    Olvasd lúzer!

    „Magyarország ma is igencsak szegény ország, a Visegrádi négyek közül az egyetlen ország, ahol a régiók többsége (hétből négy) immár húsz éve nem tud az EU-s átlaghoz felzárkózni.”

  • Van remény! Vona testvér felvázolta az új tervét: tessék szíves egységesíteni az EU országokban a fizetéseket. ívalahol igaza lenne de a dolog nem ilyen egyszerű. Mivel ahol a gazdasági mutatók jobbak az emberek többet keresnek. Magyarország csak papíron teljesített jobban de ezek persze nem valós adatok. De lehet hogy ő úgy gondolja felzárkoztatás kampányt fog indítani és az erre adott EUs pénzeket egyszerűen és nagyszerüen lenyulja mint Orbán és a haverjai. Feltalálta szegény csőben a jukat. Nem véletlen buzizták le több helyen is

  • Afenébe! Se köpni, se hányni nem tudok, annyira undorít ez a rothadt, korrupt bagázs.
    Mint a Magyar Ház tagja, első kézből, az alelnöktől hallottam, hogy a régi Ház eladásából elég pénz folyt be új házat venni, azt kitatatarozni és még tartalékot is félretenni. Ez az alelnök egy talpig becsületes ember, akiért a tűzbe tenném a kezemet. Sőt, az új Ház épületének egy részét sikerült úgy bérbeadni, hogy abból a Ház teljes rezsijét fedezni lehet és így a tartalékhoz hozzányúlni nem kell, a tagság hozzájárulásait pedig kulturális célokra lehet fordítani.
    Ezek szerint tehát semmiféle hazai támogatásra nem volt szükség.
    Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az Alapszabály értelmében a Háznak semmiféle politikai ügyben mem szabad résztvennie, a szervezet politikailag teljesen semleges.
    Csakhogy most már egy új vezetősége van a háznak, többen közülük résztvevői voltak a pazarló és tehetségtelen korábbi vezetőségnek, amely a régi Házat elvesztette. Ezek sem akkor, és úgy látszik most sem törekednek betartani az Alapszabályt.
    Rothadt, korrupt szemét banda!
    Mondjátok meg nekik, hogy én üzenem.
    Úgy látszik, hogy már elfelejtették, milyen volt amikor a korrupt korábbi vezetőség ellen egyszemélyes hadjáratot folytattam. Az eredménye az lett, hogy a bíróság baszta ki őket, mint a szart. Sokáig tartott, megalázó is volt, de megérte.

  • Hazai Lámpa:
    „Olvasd lúzer!
    Magyarország ma is igencsak szegény ország, a Visegrádi négyek közül az egyetlen ország, ahol a régiók többsége (hétből négy) immár húsz éve nem tud az EU-s átlaghoz felzárkózni.”

    Olvassa Hiszterika!
    Ez így igaz. Sőt a helyzet rosszabb, mert az ország gazdasága geográfialig is (minimum) két részre szakadt. Nem tudom, Ön mikor és mennyit járta leszakadó régiók kisebb falvaiban; én, legalábbis az egyik ilyen régióban elég sokat. Az is igaz, hogy ezeknek a felvaknak a végletes leszakadása nem 2010-ben, hanem jóval korábban kezdődött, sokkal korábban, mint a Gyurcsány-rezsim. Való tény, hogy a leszakadás igen régi, azt a Gyurcsány-kormányzat sem csökkentette, és – szerintem – a belátható jövőben sem fog csökkeni, sőt…

    Hogy Magyarország mennyire szegény ország, vagy mennyire nem, az nyilvánvalóan összehasonlítási alap kérdése. (Megjegyzem, hogy Magyarország – ráadásul az un. történelmi Magyarország – már a 19.szd. utolsó harmadában is komoly államadóssággal küzködött, nem vitásan az általam különben egyáltalán nem kedvelt Gyurcsány hibájából.)

  • belzebub
    vam benne valami…………….eleg let volna az utobbi ketto

  • Belzebub
    2016 december 18
    12:37 du.

    Annyira érdekel a véleményed, de rosszindulatú bajkeverő, mint a por, amit lerázok a cipőmről.

    A magyar adósságspirálról én már írtam itt régebben, és nem a Kádár kormányra mutogattam, ahogy a liberálisok teszik. Viszont el kell ismerjem, hogy korrekt dolog volt Lázár György részéről, hogy nem a második Orbán-kormánytól indítja a magyar időszámítást, ahogy a sunyi ballib megmondóemberek teszik. Ti. nem lehet minden bajt Orbánra kenni, mégha ez nagyon kényelmes is egyes boszorkányüldözőknek, akik a saját sokkal nagyobb bűneiket palástolják Orbán kipellengérezésével.

  • Örülök Sándor,hogy előjöttél azokkal, amire már többször is, legutóbb csak 3-4 napja céloztam, hogy van Torontóban egy-két ember, aki birtokában van a MH körüli botrányos információknak, csak Te vagy az egyik kivétel, aki nem érdekelt ennek elhallgatásában.
    Lázár Gyuri, kicsit meglep, hogy nem tudtál a szoros rokoni kapcsolatról, mert Te azért egy nagyságrenddel jobban tájékozott vagy, mint a helyi trollok. Addig örülj, amig azt nem mondják, hogy magyarul se tudsz:)
    A napokban hallottam a (vérátömlesztésen átesett) HírTV-n egy kvázi tudományos panel egy órás okfejtését, hogy mi a média szerepe a mai politikában és közéletben?
    Volt egy érdekes új axióma, amiről szégyelltem, hogy én konkrétan nem tudtam, bár megfigyeltem: Egy ilyen újság vagy médium szinvonalát a troll provokátorok alantas szinvonala határozza meg. Hiába szólnak hozzá magas szinvonalon emberek, ez mindig a legalacsonyabb szintű, legharsányabb hozzászólások szintjére devalválja a médium szintjét. A legkisebb közös nevező és az ótvar lesz a meghatározó hang, különösen akkor, ha ezeknek az alacsony szinvonalú mocsár szinvonalnak az „okosok” kényszeresen azt gondolják, hogy meg kell felelni. Ebbe a csapdába esek bele mindig én is, és ilyenkor nem érzem jól magam:) Persze ezt azért ellensúlyozni tudja, amikor hasonszörűek írásait olvasom:)

  • Csak halkan mondom, engem nem vett meg a Fidesz, vagy a magyarság.
    Bár régen élek itt és a magyar közösségnek is tagja vagyok, de se a közösség, sem én soha nem hallottunk a haza pénzről!
    Ez csak, egy buta pletyka, amit valaki kitalált a Fidesz ellen.
    Itt a magyar emigráció, igen sok rétegű, mindenféle korból jöttek ide emberek, sőt a korai bevándorlók gyermekei, unokái is itt élnek és magyarnak tartják magukat. Nem tudunk senki olyanról, akit a hazai Fidesz „megvett” volna, vagy anyagilag támogatná!.
    Ha valamihez hozzájárultak a hazaiak, talán a torontói magyar házhoz, de ez sem valószinű, mert anyagi gondokkal küzködnek az új ház kapcsán-

  • Kedves „honfitársaim” Az elégedetlendég,itt is Otthon is igen jól, meg van szervezve. Én amint a nevem látjátok, egy Ó-Kurtugur, családból származom. Belár Király leányai-tól én a Hunor_Magyar-ivadéka vagyok. Ha ismered a csoda-szarvas legendát, akkor tisztába vagy, hová tartozásomról, Történelmileg. Azon kívül,végig harcoltam az-56-os Szabadság-harcot, VII-Keruleti Nemzetőr, volt Lenin Kőrút,23-básis III-csoportba voltam,olvasd:A Szabadság Parazsa, Püski Kiadó-2010, vagy az Eőrsi Laszlo, Történész Könyvét:A „Baross Köztársaság” A VII.Kerületi Felkelőcsoportok. A hátsó borítólap belső oldalon, a fényképem is ott van. Kb. 20 oldalon ír, tevékenységeimről,sebesüléseimről. Én cask azt, akartam mondani: Mi Magyarok cask akkor Egyesülünk, ha nagy bajba vagyunk. A Harcok idejében „Láttam,és Át éltem” Nemzetem Egyesülését. Gyönyörű volt.Hidd el nekem, akkor mi igazi Testvérek voltunk. Éreztem a szeretetet,egy más iránti békés megosztást, megértést.Senki nem vitatkozott, ha valamit meg kellett tenni,megtettük, mindenki segített,megosztotta, utolsó falatját. Mostmár 87-éves vagyok,hidd el nekem, én láttam, a mi Nemzetünk „Egy-Nemzet”ez a Nemzet”Edzett” SOHA-DE-SOHA-nem szünik meg létezni. Én minden nap Kérem Védő Szentemet Szent Pétert, óvja Nemzetemet,Unokáimat,Déd Unokáimat,itt Vancouverba,és Otthon is. Én a Szent Péter nevét viselem Büszkén:Neki Jézus adta, az akkori halásznak, Simonnak ezt a nevet, mondva Simon,te mától „Petros” vagy ami az akkori Nyelv szerint „Arami”Görög-és-Helyi. nyelven „Sziklát” jelentett.Magyarul „Péterfi” Ó-Magyarba-az S kiveszett és „V” vel jelezték a tulajdont,az én fiam-leányom, majd nemesítették később „Péterfire” mint egyik „Nagy bácsikám” Péterfi Sándor a Szegény Tanítók Apja aki Nyugdíjalapot létesített neki. Másik Nagy bácsikám:Illés Gyula aki nevét szintén megváltoztatta:Illyés Gyulára,vérrokonom Nagyanyámon keresztül,Nagyapámmal a „Bankár” Petrov Sándorral 1901-év ben, Házasságot kötött 5-gyerekük volt. Első Világ Háborúba Nagyapám sajnos Megrokkant, Hadnagyi rangja volt,utána sajnos szegényen éltek.

  • Elnézést cask javítani szeretném: Péterfi Sándor a Szegény Tanítók Apja aki Nyugdíjalapot létesített nekik.