Álomállás a magyar parlamentben: Bíró Márk 68 millió forintért hallgat

2016 december 20 8:59 de.30 hozzászólás

68 millió forintot vett föl 6 és fél év alatt bíró Márk, a Fidesz országgyűlési képviselője. Ne háborodjunk fel, mert Bíró úr keményen megdolgozott ezért a pénzért. Megállta, hogy egyetlen egyszer se szóljon hozzá, ne terjesszen elő semmilyen indítványt. Ráadásul még a benzinkártya és az albérleti támogatást is felvette, annak ellenére, hogy körzete nincs, ahol választóterületi elfoglaltsága lehetne.

Bíró Márk ugyanis listán jutott be a parlamentbe, és ebben a minőségében hallgatott eddig 68 millióért. Persze, ez így nem teljesen igaz, az országgyűlési jegyzőkönyvek tanúsága szerint hősünk egyszer megszólalt. Igaz, véletlenül, ám ez nem von le annak az értékéből, hogy azt mondta: Ironman.

biro-mark

Hogy ez mit jelent ebben az összefüggésben, az feltehetőleg egyszer majd kiderül. Mert nagyon nem mindegy. Ha egy ember ennyi pénzt keres, akkor nyilván minden szavának súlya van, és biztosak lehetünk benne, hogy nem mondja csak úgy, minden ok nélkül, hogy Ironman.

Aki ilyet mond, az tud valamit a magyar emberekről, de minimum Európáról, sőt, még ennél is tágabb környezetünkről, az Univerzumról.

És akkor most tegye a szívére a kezét mindenki, és mondja meg őszintén: mikor mondta utoljára 68 millió forintért, hogy Ironman!

Na ugye, hogy na ugye!

Az egész egyébként úgy kezdődhetett annak idején, hogy a Fidesz keresett egy embert, aki 68 millió forintért nem csinál semmit. Ne legyintsünk, hogy ez nem nehéz, ne hozzunk példákat a közelmúltból. Hogy Mészáros Lőrinc is, ki tudja mikor szerelt utoljára gázt. Hogy idejét sem tudjuk, Andy Vajna mikor készített legutóbb parókát. Ezek az emberek – és még sorolhatnánk hosszan – Bíró Márknál nagyságrendekkel több pénzt keresnek.

Spórolni akart a Fidesz azzal, hogy nem őket alkalmazta a parlamentben. Nem szórni szerette volna a magyar adófizető emberek pénzét, hanem gazdálkodni vele. Ezért keresett egy olyan olcsójánost, mint amilyen Bíró Márk. Mert, valljuk be, hat és fél év alatt 68 millió forint nem komoly pénz. Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja le sem hajolna ennyiért, de Tiborcz István, aki Orbán Viktor veje, és ebbéli minőségében a saját lábán áll, valószínűleg szintén kikérné magának, ha ennyivel akarnák megkínálni.

Ezzel együtt persze sokan irigylik Bíró Márkot, mert azt gondolják, hogy könnyen keresi a pénzt. Pedig, dehogy! Mit tudjuk mi, egyszerű halandók, akik sosem láttunk még ennyi pénzt, és ennek a töredékével is csak tartozás formájában érintkeztünk, hogy mennyi lemondás jár ekkora összeg megkeresésével?

Kussoljunk, és fogjuk be a szánk, amiért el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora felelősséggel jár az ilyen. Mi, többi magyarok, bizonnyal összeroppannánk ekkora súly alatt.

Úgyhogy, ne fikázzuk Bíró Márk 68 millióját, inkább nézzünk fel rá! Válasszuk őt példaképül, tűzzük a lobogónkra, és miközben elégedetten nyilatkozunk a kamerába, mondjuk együtt, hangosan mindannyian: Magyarország erősödik!

Ha nagyon sokan mondják, nagyon sokáig, biztosan akad majd, aki elhiszi.

Föld S. Péter

30 hozzászólás

  • Vattaember Bíró Márk. Szorgalmasan kezeli a szavazógombokat, ha arra kerül a sor. Minden alkalommal összpontosítottan figyel a frakcióvezető hangjára, mikor mond igent és mikor nemet. És Ő hűségesen követi az instrukciót, és nyomkodja a szavazógombokat. Lássuk be, felelősségteljes munkát végez. Kiszámíthatatlan következménnyel járna, ha el-el vétené.
    Megjegyzem, figurája nem új-keletű, mindenféle diktatúra nélkülözhetetlen szereplője.

  • Göllner András

    Jó ez a recept. Működik is. A magyar politikai kultúrával, a magyarok nyelvével, izlés-háztartásával teljesen komfortos. „Magyarország jobban teljesít”, ezt mindenki látja, még az a 600,000 is aki elhúzott olyan helyekre amelyek rosszabban teljesítenek mint Orbánisztán. Legyen má csend végre. Nem ?

  • Mit jelent az, hogy valaki „lista” révén jut be a parlamentbe? Nem szavazzák meg az emberek?
    Különben, elég rossz arcú mókus.

  • Goálner,
    az a 600.000 csendben van. Mi pedig leszarjuk gyilkosaik utódjainak a mocskos pofáját.

  • Figyelő
    2016 december 20
    10:07 de.

    A parlamentbe jutott pártok nevezik meg az országgyűlési képviselőiket. A magyar választásban lehet önálló egyéni jelöltekre szavazni, és lehet pártokra, akik listát állítanak, benne fölsorolva a leendő képviselőiket.
    Minél több szavazatot kap egy párt, annál több képviselőjük jut be listán a parlamentbe.

    A külföldi magyar szavazók csak erre a pártlistás képviselőkre szavazhat.

  • Göllner, aki „elhuzott” a magasabb fizetésért, nyugati jólétért ment el. Majd rájönnek arra, hogy bizony erősen meg kell azért dolgozniuk, sokkal jobban, ahogy otthon tették.
    Arról nem is beszélve, hogy Berlinben, Párisban komoly bajok vannak, voltak és lesznek hamarosan. Majd kapjkodják egy kicsit a fejüket, mi ér tőbbet, a több fizetés, állandó cirkuszban, vagy nyugodt élet, kisebb pénzzel.

  • Figyelő
    2016 december 20
    10:50 de.

    Ha igaza lenne, akkor az úniós csatlakozásunkkor pörgött volna fel a kivándorlás. Ehelyett 2007-től lett jelentős, és évről évre fokozódik a kivándorlás, és többségében nem jönnek vissza!
    2007: Gyurcsány és Kóka Magyarországa, ppp, korrupció, stb.
    2010-től drasztikusan nőtt a kivándorlás.
    Tudja, ahol a nemzet gázszerelője szép lassan lefedi a teljes magyar gazdaságot, és ahol lassan felnőnek a saját lábukon álló utódok, nem sok tér marad a fiatal „szabó legényeknek”. Ön a messzi Kanadából aligha van tisztában a magyarországi mindennapok világával! Az öncenzúrával, azzal, hogy itt többnyire nem a rátermettebbnek, intelligensebbnek teremnek a babérok, hanem a sógor-koma-jó-barátnak, akármilyen böszme is.

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/kivandorlo_orszagga_valik_magyarorszag.217534.html

  • terminus, valóban, nem lehetek annyira informált, mintha ott élnék. DE itt is Kanadában, ahol senki sem hőzöng, mint itt a magyarok, hasonló problémák vannak, megy fel a gáz, villany stb. ára. Az adóról nem is beszélve, amit még a nyugdíjasnak is fizetnie kell.
    Viszont van egy nagy különbség, a magyaroknál az üzleti árak külföldiek szerinziek, tehát magasak, viszont a nyugdíj és a fizetés NEM a külföldi mértéket üti meg.
    Vajon miért?
    Mert az ország sokkal szegényebb, mint Ausztria, Német és a többi ország. Tehát nem TUD több nyugdíjat adni, mint az elmúlt keresetekhez mért nyugdíj.

  • Figyelő
    2016 december 20
    1:13 du.

    A visegrádi 4-ekhez hasonlítottam Magyarországot!
    Az a baj, hogy nyomja csak a mantrát, de nem figyel oda ránk, hogy mit is írunk. Egy szegény ország nem költ súlyos milliárdokat stadionokra, az Uniós támogatásokból nem köztéri szobrokat, szökőkutakat épít. Persze épülnek jó dolgok is, de milyen minőségben. Se kezdete, se vége tanösvények, szétrepedő kerékpárutak, stb.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „DE itt is Kanadában, ahol senki sem hőzöng, mint itt a magyarok, hasonló problémák vannak”

    Nem tudom, a gyerekei, vagy unokái mért nem szólnak magának, hogy álljon már le, mert lejátratja magát családját és a magyarságot ezekkel a hülyeségeivel amelyeket évek óta ide nyom mint egy megszálott kotlós tyúk.

    Kanadába bevándorolnak, mert a kormány teljesít. Magyarországról kivándorolnak mert a kormány hazudik és fosztogat. Világos, nagymama?

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Göllner, aki “elhuzott” a magasabb fizetésért, nyugati jólétért ment”

    Most melyik Gölnerről teccik véleményt alkotni? Az Apukámról, vagy rólam ??? És Magyarországot hová teccik besorolni – nyugatra vagy keletre ? Vegyük sorra.

    56 ban azért húzott el az Apukám Magyarországról, mert nem akarta hogy cipóvá verjék Kádárék a pofáját. Én akkor egy nagyon fiatal kisfiú voltam, oda mentem ahová Apukám vitt.

    1990-ben vissza mentem Magyarországra, és nem azért mert akkor nyugati jó lét volt Magyarországon, hanem azért mert sefíteni akartam, hogy lekűzdjük azt a hagyományt amit a keleti „rosszlét” hagyott Magyarországra.

    Abban igaza van, hogy én a nyugati jólétért hagytam el Magyarországot 2009-ben. A nyugati „jólét” szimpatikusabb és érdekesebb számomra és 600,000 másik magyar honfitársam számára mint a keleti rosszlét. Ez baj ?

    Mondja, nagymama, maga szeretne vissza menni oda, ahol a keleti rosszlét uralkodik ??? Szerintem az unokái örömmel vennének magának egy egy irányi jegyet a keleti púra.

  • Göllner András

    @ Használt izraeli lábvíz tölcsér (aka Gyuri 10)

    Nem hallottad?? Bezárt a bazár !!! A szerkesztőség bejáratánál van egy nagy láda, ott van a gyűlöletkeltő izraeli lábvízkereskedők használt tölcséreinek a helye. Én kizárólag a tiszteséges, Istent tisztelő zsidó testvéreimmel csevegek. Akik lejáratják Ábrahám népét, azokkal nem tárgyalok, azokra magasról szarok. Érted, tölcsér ?

  • Föld S. Péter

    „..36 millió forint! Ennyi utazási és szállásköltség-térítést vett fel 2002 és 2006 között Nyakó István (MSZP) és felesége, az előző ciklusban szintén MSZP-képviselő Nagy Nóra, holott a ciklus túlnyomó részében közös háztartásban laktak.”
    Ezen kívül volt még a képviselői fizetésük a szokásos sallangokkal.
    Annak idején biztos elkerülte a figyelmét, (vagy csak az a „mi kutyánk kölyke”volt), a fenti cikk, pedig még azt is kiszámolta valaki, ha naponta jött volna Nyakó úr Miskolcról a Parlamentbe és ment volna haza, akkor is még legalább egyszer megkerülhette volna a Földet az „elhasznált” de legalább is kifizettetett üzemanyagokból!

  • Kedves Chris,
    mivel látom,hogy ez az oldal egyre jobban a zöld színre kezd hajazni,kénytelen-kelletlen itt és most bejelentem,hogy nekem ennél többre van igényem.Olyan honlapot keresek magamnak,ahol még nem a kétszínűség vette át a szó hatalmát.További jó szórakozást a nyilas utódokkal és neokkal szét trollolt oldaladhoz.Most egy hosszabb időre nem kívánok a hányásban pacskolni.
    Sajnálatomra,mert valamikor ez egy értelmes jó irányt képviselő oldal volt.

  • Göllner András

    @ jelszi

    Ha jól értem, a Fidesz képviselő csupán a bevett szokásokkal élt ? Akkor minden megbocsájtva.

  • Göllner András

    @ Gyuri10

    „Most egy hosszabb időre nem kívánok a hányásban pacskolni.”

    De kár, hisz ezt olyan jól csinálod. Ha akarod, ezt veheted egy szemre hányásnak.

    Majd gyere vissza az ünnepek után, és hozd magaddal a használt lábvíztölcséredet. Kellemes kikapcsolódást BAZ megyében. Kerüld a tócsákat, gyuri. 🙂 🙂 🙂

  • lelszi
    2016 december 21
    4:14 de.

    Figyelmedbe: http://magyarnarancs.hu/belpol/modositott_kepviseloi_koltsegterites_megfurt_nepszavazas_-_onlejaratas-71826

    2009-ben 600000 aláírás gyűlt össze egy civil kezdeményezésű népszavazásra, amit akkori politikusaink színezettől függetlenül, kart-karba öltve elhárítottak. A végszó a cikkből:

    ” A legkézenfekvőbbnek látszott már korábban is, hogy a honorárium és a mostani költségátalány összegét vonják egybe (akár a képviselői alapdíjat bátran megemelve, hiszen az az Európában szokásoshoz képest kifejezetten alacsony), azt képviselői keresményként állapítsák meg, s aszerint adózzon a honnak anyja-atyja. Legyen e téren egy a sok közül. Ennek világos kimondását azonban most sem vállalta az Országgyűlés, sőt annyiban rontott is a helyzetén, hogy – a látszat mindenképpen ez – sunyi trükközésekkel megfúrt egy legitim referendumkezdeményezést. Nagykoalícióban.”

  • Göllner András
    2016 december 20
    11:21 du.

    Úram, ne tegye magát nevetségesé! Nem lehet Magyarországot Kanadával, vagy Észak Amerikával egy nívóra tenni. Ezen a földrészen, nem volt nácizmus, nem volt kommunizmus csak kapitalizmus uralkodott kezdettől fogva! Sőt, Kanada soha nem volt háborúban mint nemzet. Amikor háborúba ment, csak a szövetségeseit támogatta!

  • Az unokáim mind haza látogattak már, és nagyon impresszionálva voltak pl. Budeapesttől. Fiam kijelntette, hogy szeretne ott élni egy darabig és lakást venni! Különben, fiammal egy autótúrán is résztvettünk, keresztűl Magyarországon, egészen az erdélyi határig. Tőbbször mondta, hogy csodálatos fekete föld van (ami, sajnos megműveletlen) szeretne ott egy farmot létesíteni!
    Fiam is Montrealban született!

  • gyuri, nem értem, hogy ezen az oldalon, milyen náciakkal találkoztál?, mindig azok írnak be, akik eddig is!
    Különben, semmi olyan téma itt nem volt, ami téged érintett.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Úram, ne tegye magát nevetségesé!”

    Érdekes, akkor kell megtudnom hogy az ura vagyok amikor már majdnem elmentem ??? Ezek után már tényleg nincs választásom. 🙂 Különben, szeretem ha nevetésre tudom bírni magát, akár személyemmel is. Van már elég sírni valója ennek a világnak. Kellemes ünnepeket,

  • Göllner, csak udvarias voltam!
    Viszont kivánom!

  • ˙

    Még mindig jobb, hogy hallgatott, mintha a felülről ráoktrojált*, afféle „alulról jövő képviselői indítványából” – akárcsak a többi fidSS silány társa – alkottak volna még újabb és újabb kriminális törvényt.

    .

    *Köztudott, hogy Orbanisztán törvénygyára úgy működik, hogy a pártvezetők maguk közt törvényt „lkotnak”,majd ezt leadjáképviselőiknek, hogy azok nyújtsák be – mintha ők maguk csináltákvolna a mások kitalálta zöveget. Így csinált a fidSS az eltelt 6 év alatt kb 6000 törvényt és rendeletet.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Az udvariasságot jobban kedvelem, mint azt amikor le komcsizik. Azt is értékelem, köszönöm, hogy nem nácizik le mint a Gyuri10 néven ismert izraeli lábvizkereskedő, illetve nem zsidóz le mint a Boda névről ismert otthonkás. Természetesen én is elég jól képzett pofozógép vagyok, de ezt az ezközt csak azokkal szemben használom akikre nem hat a szép szó, illetve, akik regaszkodnak ahhoz, hogy szabadon, a tényeket mellőzve, sértegessék embertársainkat méltóságuknban, szabadon sértegessék az igazságosság törvényeit. Az élet arra tanított, hogy bizonyos körökben egy bizonyos idő után, mindkét eszköz hatékonytalanná vállik, és ilyenkor legjobb visszavonulni, elbúcsúzni. Úgy érzem, már elég közel járunk ehhez a ponthoz.

  • Újabb örömhír a szegény ország háza tájáról:
    http://444.hu/2016/12/23/a-miniszterelnok-ur-dolgozoszobajara-is-jutott-meg-325-milliard-3250000000-forint
    Magyarország jobban teljesít!
    Marcsi, Figyelő, stb., lehet tapsikolni!
    Csoda, hogy nem jut az oktatásra, egészségügyre?

  • terminus
    2016 december 23
    3:42 du.

    Kontraszt: Így él a magyarok jelentős része: http://444.hu/2016/12/24/hajnali-harom-ota-gyulnek-a-raszorulok-a-blahan-az-ingyenebedert
    Erre költi az adófizetők pénzét a kormány az ünnepek előtt: http://444.hu/2016/12/24/az-unnepekig-vart-a-kormany-hogy-elsusse-a-kozpenzagyut
    Boldog Karácsonyt!

  • Kanadában is adnak ingyen ebédet, bizony sokaknak. Szegények mindenhol vannak sajnos.
    Kár, erőszakkal rontani a magyar helyzetet.
    Annyit tudok viszont a magyarokról, hogy a színházak, opera mindig tele van. Az éttermek is. Jó, ott lehet, hogy sok a külföldi is.

  • Figyelő
    2016 december 26
    11:21 du.

    Retorikából ismét elégtelen!
    Miért is?
    Abból, hogy sok módosabb ember is van, még nem következik, hogy ne lehetne tömérdek szegény.
    Amúgy, a kontrasztra hívtam fel figyelmét! Ön is számtalanszor idevetette, hogy Magyarország szegény ország. Akkor miért is költi népünk dicső vezérlő fejedelme számolatlanul hiábavalóságokra az általunk keserves munkával megkeresett adó forintokat?

  • terminus
    2016 december 27
    2:25 d

    Pontosan, itt talan TOBB modosabb ember van, mint a magyaroknal, miert van szukseg ITT is ingyen ebedre?
    Ahogy irtam, mindenutt van egy szegenyebb reteg a vilagon.

  • °Meg annyit,hogy MIERT ne nekem panaszkodnakmiert nem a´hanem amgyar kormanynak, Csinaljanak uj forradalmat.