Hárman egy étteremben

2016 december 23 8:58 de.24 hozzászólás

Az interneten közzé tett fotó tanusítja, hogy Németh Sándor, az állam által egyházként elismert Hit gyülekezete frontembere, egyszersmind az ATV tulajdonosa a budapesti Nobu elnevezésű luxusétterem ben tárgyal Andy Vajnával és Habony Árpáddal, illetve, hogy az utóbbiak tárgyalnak vele. A menüről nem lehet fogalma senkinek. Csak találgatni lehet. Én is azt teszem.

targyalas

Természetesen fogalmam sincs, hogy mit fogyasztottak az étteremben találkozásuk alkalmából ők hárman (Andy Vajna, Habony Árpád és Németh Sándor), meglehet, hogy az ebéd- és vacsoraajánlatok közül csupán középáras suhsi tekercseket (ami hat darabos adagonként hármuknak, ital nékül úgy kilencven rongyot kóstál), de az is lehet, hogy csupán bekaptak valami hideget, mondjuk tradicionális polipot (6500 Ft), vagy éppen osztrigát (6800 Ft), esetleg tataki füstös tonhalat, citrusos szójaszósszal (8500 Ft), mindazonáltal munkaebédelhettek is egy kiadósat, teszem azt előételként forró kövön sütött japán gombákat (9300 Ft), vagy sistergő tálban sült tenger gyümölcseit faltak (9900 Ft) zöldségekkel (5900 Ft), majd ejtőzésként levest kanalaztak, talán egy egyszerű csípős halerőlevest garnélával és tintahallal (4900 Ft), hogy aztán egyenek valami komolyat, mondjuk igazi wagyu marhát – ami világ legdrágább marhája – őzfilével és shiitake gombával (15900 Ft), fodros kellel, pekándiós szójasóval, balzsamecetes mártással (3900 Ft), akár egy valamivel olcsóbb különlegességet, például patagóniai tengeri fogast választhattak, ami yuzus vajjal és ropogós quinoával, vagy libamájjal és eringhi gombával, illetőleg pikáns karfiollal és szójabab pürével ugyanannyiba kerül (mindössze 13500 Ft), a főétel köretének ízét nyilván az azt követő desszert motíválta, ami két gombóc fagylalt (900 Ft), lángoló körte (2500 Ft), vagy bármi más, ugyancsak filléres édesség is lehetett, nos, akár az urak csipegetésének, akár a munkaebédjüknek, az általuk rendelt itallal és a 12,5 százalékos kötelező felszolgálási díjjal együtt számított ára nyilvánvalóan meghaladta azt az összeget, amiből ebben az országban három embernek – belügyminiszterünk elhíresült becslése szerint – egy hónapon át, ha van kecskéjük, meg lehet élni.

Aczél Gábor

24 hozzászólás

 • Vagy nem fizettek semmit. A Nobu ugyanis Andy Vajna és Robert de Niro étterme, 2010-ben nyitották az ötcsillagos Kempinski Hotel Corvinus épületében, a Bécsi utcai oldalon.

  Vajna, mint az egyik étterem-tulajdonos, grátisz is meghívhatta vendégeit kajálni a saját számlájára.

  Ennél a találkozónál nem a munkaebéd ára a fontos és elsődleges, hanem a megbeszélésük tárgya. Na, erről volna jó tudni valamit közelebbről.

 • Azért a kecskét nem kellene leírni. Egy nem túl jó kecske is a tejelési időszakban 1,5-2 liter tejet is megad naponta (persze, ehhez kell abrak is a vályúba). Egy átlagos kecske testsúly kg-ra vonatkoztatva több tejet ad, mint egy átlagos tehén! Persze, hús nem sok van rajta, és ha levágjuk az anyát, akkor elmarad a tej is. A gidákat azért érdemes levágni, kecskepörköltnek.
  Pintérnek javasolom a kecskét minden szegény családnak a panelbe programot!

 • Chris, érthetetlen, hogy a mindenkinek szent Ünnepkört (Hanuka, Szenteste…) megelőzően a fent 23 “sor” egyáltalában megjelenhetett a KMH felületén.
  Békesség a jószándékú embereknek! Kanadától Izraelig, Magyarországon keresztül.

 • Egyetértek az utóbbi beíróval.
  Nem értem, miért fáj egyeseknek, hogy ismert emberek kimennek hárman vasorázni, még az ételt is sajnáljét tőlük, úgy tűnik.
  Másra nem lehet gondoln, hogy az illetőt eszi a sárga irigység, hogy őt nem hívták meg!

 • Figyelő
  2016 december 23
  4:09 du.

  Istenem :)) Ebből (is) látszik, hogy önnek fogalma sincs, hogy ki ez a három ember és milyen befolyással bírnak az ország irányvonalára. Senki sem irigyli azt, hogy ez a három ember beszélget és közben vacsorázik. Önt most nagyon behúzták a csőbe a cikkben taglalt étkek áraival, és egyből rácsámcsogott a témára olyan egyszerű mód, egysíkúan, csőbe húzott tudatlanként.

 • Hun Canada, Én csak azon nevetek, hogy egyes magyaroknak nincs más dolguk, hogy ilyesmit megfigyeljenek és írjanak róla. Minden ország politikusai vacsoráznak, nem a sarki kocsmákba.
  Ez a téma egy nagy hülyeség és szégyen azokra, akik ezt a cikket helyeslik.

 • Hja, kedves Figyelő, aki nem él itt, az nem ismeri a dolog pikantériáját… Csak tudnám (de tényleg!), akkor minek szólsz be? Inkább kérdezz meg valakit, hogy mit jelent ez a történet a valóságban…

 • HunCanada! 6:07

  A menü: CSŐBENSÜLT FIGYELŐ 😀

  .

 • SchumackerLady

  Drizari !

  Robert de Niro-t nem is oly rég, még a Bartus László szerkesztette Amerikai Magyar Hírlap címlapján láttam egy hatalmas fotón, kezében e kitűnő magyarnyelvű lap nyomtatott példányával, azt olvasgatva…

  .

 • SchumackerLady

  Németh Sándor főpásztor fohásza:

  ÉLETEMET ÉS MINDENEMET EGY JUNTA ÁLTAL ELFOGADOTT EGYHÁZÉRT!

  .

 • Istenem, milyen jó, hogy én itt vagyok és más nem lévén lehet engem elmarasztalni.
  Mindenkinek kellemes ünnepet kivánok, kinek mi az ünnepe!

 • Istenem, milyen jó, hogy én itt vagyok és más nem lévén lehet engem elmarasztalni.
  Mindenkinek kellemes ünnepehttps://www.youtube.com/watch?v=85yO-NoQ0WAt kivánok, kinek mi az ünnepe!

 • Istenem, milyen jó, hogy én itt vagyok és más nem lévén lehet engem elmarasztalni.
  Mindenkinek kellemes ünnepehttps://www.youtube.com/watch?v=85yO-NoQ0WAt kivánok, https://www.youtube.com/watch?v=85yO-NoQ0WA mi az ünnepe!

 • Figyelő, az ön mérhetetlen humorérzéke megint megragadott!

 • Egyrészt : nem hunta !!!
  Másrészt aki emlékszik : nem fogadták el egyháznak-sok más mellett —— De a LIBERális európa kikényszerítette ,hogy ezt és egyéb ilyen formációt vallásnak ismerjenek el. Emiatt lett egyház!!! Csak erről a lib-elvtársak elfelejtkeznek.!!! Kikényszeríteni –és utána kifogásolni,hogy miért úgy tették,ahogy ők akarták!!!
  Gratulálok-rossz komenista megoldás!
  Figyelőt pedig tisztelni kellene,nem állandóan kritizálni! Több értelmes dolgot ír itt le , mint néha sokan itten együttvéve !A sok dk-s színezetű,szintű megnyilatkozást pedig nem érdemes figyelembe venni!
  A Karácsonyt ünneplőknek Sok Boldog Ünnepeket!!!

 • SchumackerLady

  Azért, ha most e vacsorás találkozó tükrében elgondolkozunk azon, hogy hogyan is jutott el Németh Sándor ahhoz a Kálmán Olgának címezett és végsősoron Orbán Viktort védő nyílt leveléhez, máris világosabb képet kaptunk – még a mellékelt leleplező fotónál is…

 • SchumackerLady

  tóth Úr!

  Nem huntát írtam, hanem juntát. Aztat úgy köll. Pinocet és Papadopulos is így írta…

  Másfelől az orbáni “fülkeforr” és a NER, na meg az “Alaptörvény Asztalai” igenis egy megerőszakolt választási komédia eredménye…
  Amúgy meg én dr Mikola Obersturmbannführernek hiszek aki, amikor ezt a puccsot előre – véletlenül – bejelentette, a . V e z é r . őt azonnal többéves szilenciumra ítélte. Azóta persze már újra elővette, hisz kétségtelenné vált ennek a fidSS “20 történő évre bebetonozásnak” a 100 % igazságtartalma. Immár hat éve döngöli a hátunkon a betont ez a csuti kondásgyerek…

  Boldog Karácsonyt!

  .

 • tóth péter
  2016 december 25
  4:01 de.

  Nem a “LIBERális európa kikényszerítette”, hanem Magyarország rúgta fel azokat a normákat az új egyházügyi törvénnyel, melyeket vállalt, többek között akkor, amikor belépett az Európai Unióba. Mellesleg, hogyan magyarázza Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség körüli hercehurcát, ha mint írja, a “LIBERális európa kikényszerítette”?

 • HUNT*
  Már megint nyelvénckedsz ?
  Nana…te kis náci elméncke 😀 😀 😀

  *HUNT = Humornéküli Tóthpéter

 • Azt szeretem az ilyen “ötvenhatos” féle fasisztoid egyedekben, hogy egy olyan liberális odalon is terrort gyakorolnának melynek szellemiségéhez és igy az odalhoz amúgy semmi közük.

 • Terminus:
  HUNT* nem tudja hogy a mai Európa a jobboldal irányítása alatt van inkább.
  Tudo ő csak egy okoskodó , de amúgy eléggé butácska enmber aki nem nagyon van amúgy tisztában a körötte zjló eseményekkel.
  Valószínűleg egy brossúrából kommentelget itt.
  Az abban leírt irányelvek szerint.
  Nincs saját véleménye , vagyis csak egy idevezényelt TROLL őkelme.

  *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

 • Külön nagy szeretettel köszöntöm gejzuka barátomat aki végre megjelent-mert eddig a háttérben lapított,de figyelt.Kedves barátom biztosan el volt foglalva tanzáni nyerere barátja feleségével,akit elcsábított barátjától,aki egyszer már ezért “piros fejűvé” kalapálta két kezével,azóta ilyen a jelvénye,de óvatosnak kell lennie ,mert most már kékre-zöldre fogja verni.
  Egyébként kedves barátom,az ilyen neo-komenista náci,mint te vagy csak ennyit tud !
  De egyébként hiányzott a nácizásod,mert mióta te nem nagyon vagy jelen—csak a háttérben— azóta SENKI nem nácizott.Gratulálok nagyon értelmes képességedhez!
  Nagyon baráti üdvözlettel

 • Hun Canada 6,07/ Figyelő !

  A magyar szóhasználat az ilyeneket >szürke eminenciásnak< nevezi.

  .

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.