Lelki sérülést okozhatnak az abortuszellenes reklámok – Betiltották őket egy kanadai városban

2017 január 4 10:45 de.23 hozzászólás

Az albertai Grande Prairie nevű város vezetői megalapozottan utasítottak el egy abortuszellenes csoport reklámkampányát a település tömegközlekedési járműveiről, mert a hirdetés valószínűleg „lelki sérülést” okozhat azoknak a nőknek, akiknek már volt, vagy akik fontolgatják az abortuszt–így döntött egy Alberta tartományibeli bíró január 3-án.

A Kanadai Központ a Bioetikai Reformért (CCBR) szerette volna elhelyezni abortuszellenes hirdetéseit Grande Prairie autóbuszaira a tavalyi év folyamán. A három panel közül az egyik egy hét hetes magzatot ábrázolt, a második egy 16 hetest és az utolsó panelben a magzat eltűnt, helyette egy vérvörös háttér volt pusztán látható. A feliratok a következők voltak: „Növekvő, Növekvő, Elment.” A szlogen pedig: „Az abortusz megöli gyerekeket.”

Abortuszellenes reklámok Grande Prairie-ben.

Abortuszellenes reklámok Grande Prairie-ben.

A városvezetés megtiltotta a kampányt, mondván, hogy zavarná az utasokat. A CCBR bírósági eljárást indított azzal érvelve, hogy a Szabadságjogok chartája biztosítja a véleménynyilvánítás szabadságát, az önkormányzat döntése pedig indokolatlanul sérti azt.

Ez a legújabb egy sor nyilvános csatában, amelyet az abortuszellenes csoport vívott meg az elmúlt évben. Például tavaly a Canada Post postásai közül többen nem voltak hajlandóak kézbesíteni a csoport dermesztő reklámanyagait és brossuráit.

Grande Prairie tisztviselői azzal érveltek, hogy a városvezetés feladata, hogy megvédje polgárait a gyűlöletbeszéd káros hatásaitól, továbbá az önkormányzatnak „nyugodt, zökkenőmentesen működő tranzit rendszert kell biztosítania, ahol a feltüzelt érzelmek és megrendített pszichék nem okoznak veszélyt.”

A város azt mondta, hogy üdvözölt volna más hangvételű hirdetéseket a csoportból. Az eltávolított hirdetések azonban azon nők elleni gyűlöletet szítottak, akik abortuszhoz folyamodtak. Továbbá az ominózus reklám „egyenlőségjelet tesz az érintett nők és a gyilkosok, a legvisszataszítóbb gonosztevők között”. A város és a bíró szerint a reklámanyag felbújtásnak minősült.

Jake Edmiston / National Post
Fordította a KMH számára: Christopher Adam

23 hozzászólás

  • a lelki sérülés ott kezdődik ahol a nemkívánatos és anyagi háttér nélkűl eltarthatatlan gyerek létrejön és utána az ucca színfoltyait gyarapíttya és az állami kölcségeket terheli lelki nyomorék egyedekkel

  • rodeo36
    2017 január 4
    11:31 de.

    A lelki sérülés pedig tovább folytatódik ott, hogy egy olyan országban ahol milliárdokat pazarolnak el a különböző szélső-liberális-kommunista nem működő baromságokra, nincs pénz a gyerek vállalásra és annak tisztességes felnevelésére. A hiány pedig a haldokló társadalomban békeharcosokkal pótolják….persze rodeo36-nak is helyes az észrevétele…

  • Az agyhalott franciáknál már két év börtönnel büntetik az ez ügyben lelkiismeret furdalást okozókat.
    Inkább legyél konzumidióta, mint hallgass a legemberibb érzéseidre.
    Rodeo által említettekkel én is egyetértek, de az abortusz a roncstársadalomra nem jellemző. Inkább tanult fehér nők gyakorolják a „jogaikat”.

  • A vérem forr fel amikor értesülök, hogy egy 12 abortuszon „átesett” bírónő börtönbüntetésre ítél egy gyermekét kihordó, „megesett” cigánylányt, aki idegösszeomlásában pusztulni hagyja ujszülöttjét. Egy olyat, egy olyan human beinget, akit az ítélkező még három hónapig sem volt hajlandó „hordani”. Sőt az ellenreklámon felháborodhat, vagy hisztizhet mint az a mesebeli kanadai diáklány. Akiket a normális emberek Magyarországonj egy 5 betüs szóval illetnek… Fejreállt ez a liberális demokrata világ! !

  • charlie
    2017 január 4
    12:54 du

    Hát igen, mi ez, hogy ha nem a fehér ember elleni csendes népirtás?…
    Nyugaton és észak-amerikában olyan társadalmat hoztak létre, hogy egy férfi ember nem képes eltartani tisztességesen a családot és az egyenjogúság nevében a hölgyeket is munkába taszították. Persze evvel nem is volna baj csak így nem jut idő gyerekvállalásra és nevelésre, viszont a jövőnk csakis azon múlik, hogy milyen generációt nevelünk ki nem pedig azon, hogy milyen karriert valósítottunk meg. Erre jó példa, hogy már Kánaánban is oda jutottunk, hogy egyre több a harminc éves amely a szüleinél lakik….

  • Ötvenhatos
    2017 január 4
    1:12 du.
    Értem. szal, a bírónő tizenkét abortusza ott van a rezuméjában, esetleg valahol megtalálható a világhálón..
    Mert amúgy elképzelésem sincs, hogy honnét tudod, hacak nem tevoltál a küretet végrehajtó, netán a műtősfiú..
    Tod, a bíró, vagy bírónő nem érzelmek alapján, szimpátia vagy antipátia mentén hoz ítéletet, hanem a rögzített törvények alapján. Legalább is demokratikus országokban.

  • Falusi öcsém, lehet, hogy felétek Victoriában ez a pökhendi liberális demokrata stílus a normális ,- de ezt az ordénáré hangnemet velem szemben KIKÉREM magamnak!!! Talán még Apt Kamill sem fog neked örülni…

  • Na, ez az a téma, amihez CSAK FÉRFIAK érthetnek. Úgyhogy én már itt sem vagyok…

  • Almási Alma
    2017 január 4
    3:16 du.

    Persze, hogy nem értünk hozzá viszont azt is észrevehette volna, hogy nem hagy minket hidegen az ügy. Vagy jobban örülne ha azt írnánk, hogy csak hoci neki, így tovább, nincs gyerek, nincs gond? Ha meg ha éppen kell akkor csinálunk másikat???

  • Erről már volt itt valahol egy link.
    Az abortusz marahaság, mióta a pill létezik, szerintem, miért nem szedett pillt(fogamzás gátló pirulát) Manapság nem lenne szükség abortuszra. Ha nem akar gyereket, irasson fel az orvossal ilyen pirulát és szedje rendszeresen! Itt az orvos ingyen van, nem úgy mint.pl. Magyarországon.
    Nekem nőgyógyász mesélte, hogy a nők milyen buták. A sok abortusz, vagy kűret, teljesen elvékonyitja a méh falát például.
    Ami meg a gyerek eltartást érinti, ma Kanadában hatalmas a segély olyan anyáknak, akik egyedűl élnek és nincs aki eltartsa.
    Ismertem ilyen lányt is, aki abból élt.

  • Személyes tapasztalatom még az, hogy nekem négy gyerekem van és mint menekült bizony nehezen éltünk az elején. Mindkettőnknek dolgoznia kellett, és takaritással kezdtem, amig a nyelvet nem tudtam. Akkoriban még a pill kezdetleges formában volt, még csak kisérleteztek vele.Bizony az elsőknek mindenféle mellékhatása is volt,fejfájás, hányinger stb.
    Én ilyet nem szedtem, négy éven belűl terhes lettem. Utolsó percig dolgoztam, akkor már a Holt Renfew elegáns áruházában az iródán. A főnököm, már mondta, hogy még ott fogom a gyereket megszülni.
    Persze nem ez történt, és a másodiknál aki 18 hónap után jött a fiam, már Anyámat hozattam ki hogy segítsen.
    Mikor a harmadik jött, barátok azt mondták, „te hűlye vagy”, a negyedik viszont már nehezen ment, az orvos is figyelmezetett, több most már ne legyen.
    Mindegyik egészséges, síkeres gyerek lett és ma már ők a támógatóim.

  • Ötvenhatos
    2017 január 4
    2:48 du.
    Ötvenhatos „bátyám”, aki itt pökhendi és „mindentudó” volt, az te voltál.
    Kérdeztem valamit, ami szerintem logikus és jogos: honnét veszed a bírónő tizenkét abortuszát?
    Ordenáré hangnem? Csobogjad, kispatak, melyik kifejezés volt ordináré a beírásomban?
    Hogy te mit kérsz ki, az engem murvára nemérdekel.
    És ennek semmi köz Kamilhoz.

  • Figyelő
    2017 január 4
    4:38 du.

    „Ami meg a gyerek eltartást érinti, ma Kanadában hatalmas a segély olyan anyáknak, akik egyedűl élnek és nincs aki eltartsa.
    Ismertem ilyen lányt is, aki abból élt.”

    Igen, sajnos ez meg a másik véglet, hogy tele van az ország ilyen megélhetési single mamákal akik abból élnek, hogy ahány gyerek, annyi apa, mert úgy több a pénz. Sajnos hiába az egész mert nagyon kevésből lesz valami. A legtöbbje szociális probléma lesz az anyjukkal együtt. Ugyebár ennek a komcsi kormánynak semmi érdeke, hogy ránézzen ezekre a mamákra, hogy rendesen nevelik e a kölkeiket viszont arra már megvan az eszük, hogy a rendes európai családokat vegzálják ha éppen jobban rászólnak a gyerekre. Nagyon romlott ez az ország.

  • Abortusz?
    Alapvetően természetesen minden vetélés, abortusz rossz, de az esetek túlnyomó részében a nemkívánt terhesség következményeként születettek önhibájukon kívül nemkívánt, nemvállalt terhet, problémát jelentenek, fognak jelenteni. Ezért érthető, ha az érintett nők úgy döntenek, hogy gyereket később vállalnak.
    Az, hogy véres, szaftos fényképekkel akarják sokkolni az embereket, az felháborító és elfogadhatatlan. Ha valakit érdekel ez, az magányában nézegesse ezeket a képeket otthon az interneten, vagy brosúrákban.
    Különben az embriókról készített kép a sokkoló, amit psichologiai eszközökkel turbóztak fel a végén az vőrős folttal. Ami alapból lehetne semleges is, de itt a vért asszociáltatja, felrázás, megrázás céljából sokkol.
    Ugyan úgy kéne ezeket a képeket kezelni, mint a baleseti, a pornó, vagy a halottakról készülteket.
    Ha joga van az embrióknak, akkor az embrió jogvédők törvénysértő módon járnak el, mert engedélyük, hozzájárulásuk nélkül mutogatják sokkolási célból.
    A legdurvább az egészben, hogy az embriókról készült képek a megrázóak, mondhatni sokaknak gusztustalan, undorító, azaz ezzel az erővel a terhesség ellen kampányolhatna, csak a szlogen ami a visszataszítót az abortusz ellen fordítja.
    Csak az aberráltak és a szakemberek nézegetnek ilyen belsőkről, tumorokról, belekről, embriókról, hullákról és alkatrészeikről készült fényképeket. Az maga sokkoló, ahogy az is az lenne, ha egy fogyókúrázó nő máját, vagy beleit kéne nézegetni, vagy akár Merilyn Monroe kipreparált vakbelét!
    Az meg egy másik probléma, hogy a Föld túlnépesedése mellett az embertelen körülmények közé szülni kötelezett nők és megszült, de akár hátrahagyott utódaikkal mi a helyzet.
    Én több évtizede sokat járok a fejlődő országokban, és látom, hogy iszonyú népességrobbanás van, látszólag, érzékelhetőleg sokkal nagyobb, mint amit a számok mutatnak. A Főld maga már elbukott! Nincs visszaút, csak ha valami globális kataklizma történik…. (Ez nem szlogen, hanem a rettegett tény!)
    Tehát a minőségre kéne hajtani, nem a mennyiségre!

  • Vak Ond, bizonyos mértékben igaza van. Csak egy kis módósitássl. Amíg az elmaradott népek szaporodnak állandóan, a fehér európai vagy észak amerikai lakosság csökken, pontosan, a védekezés és a könnyű abortuszok folytán.
    Mit gondol, mi lesz ennek a jővőben a következmnénye?
    A fejletlen országok lakossága túlnépesedik a fehér, tanultabb népcsoportnál.
    Nem hiszem, hogy ez ideális lesz a világ jővőjének!

  • Ötvenhatos 1,12 és 2,48 !

    Gratulálok!

    Így beszél egy igazi 56-os d e m o k r a t a .

  • Különben, alapvetően jómagam is az abortusz ellen vagyok, hisz akit ott megölnek, az egy ember.

    Ugyanakkor a szociális kérdések súlyosan hatnak őrá is.

    Amikor az egyház(ak) kiállnak a magzat mellett, tehát előírásszerűen tiltják a magzatelhajtást, tehetnének egy reformot. Ma már, amikor az ultrahang és egyéb vívmányoknak köszönhetően annak a kisembernek még a nemét is megállapítják, akkor az egyház bevezethetné a magzat-kori keresztelést. Ez valóban sok vallásos embert győzne meg, a magzat(ok) emberi mivoltáról, tehát arról, hogy az ő megölésük tényleg gyilkosság. Csak az a kérdés, hogy vajh az egyház valóban hiszi e ez utóbbi tény súlyos igazságát, vagy csak propaganisztikus lózung-számba megy az ő kiállásuk a magzati élet mellett…?

  • voronyezs
    2017 január 6
    4:49 de.
    Az egész világon a keresztények születésük után keresztelik meg a magzatokat. Egyszerű oknál fogva. A megszületett gyermeknek már van lelke is, de egy magzatnak még nincs ilyen. Ez a tanítás.

  • Még annyit, egy kereszteléssel, nem lehet senkit meggyőzni a magzat emberi voltárol! Ha az anya elszánta magát, hogy túltesz az embrión, nincs olyan aki meggátolná vagy a határozatát megcáfolná bár mivel.

  • voronyezs
    2017 január 6
    4:49 de.
    Erre a beírásra az a válaszom, hogy valamikor „halálos bűn” volt a magzat megőlése. Az újkorban ez megváltozott.
    Először is, már az emberek nem hisznek a bűn létezésében, és ennek folytán a bűn bűntetésében sem.
    A legtöbb nőt az tartotta vissza, hogy nagy bűnt követ el, ha kűretet csináltat. Ma már ahogy írtam ebbe sem hisznek.
    A másik, amit hosszú évek alatt megfigyeltem, az ember hajlamos mindenféle „felmentő” exusera,ha érzi, hogy nem helyes amit tett.

  • A voronyezs 4:49-hez

    Az egyház így lenne következetes. Azt bizonyítaná, hogy komolyan gondolja az emberi élet védelmét azt, hogy a magzat is ember…

    .

  • Figyelő
    „… nincs lelke. Ez tanítás.

    Egy ismerősöm (!) „magzatán” Ausztriában (egy speciális klinikán) több >nyílt szívműtétet< hajtottak végre. A kis "lény" minden alkalommal megfogta a prof kezét (ujját)…*

    Tehát, inkább . l é l e k .

    .

    * Később megszületett.

  • Az reflex is lehetett a piciben, az újj megfogása. Pl. számtalan magzatot mutattak röntgenképen amelyik szopta az újját az anyja méhében.