Meghekkelt interjúk – Orbán Viktor szerint a Fidesznek tanulatlan, könnyen manipulálható állampolgárokra van szüksége

2017 január 11 9:29 de.40 hozzászólás

– Miniszterelnök úr, kezdjük rögtön a legfrissebbel: mi a véleménye arról, amit pártjának alelnöke, Németh Szilárd mondott? Hogy a civileket el kell takarítani innen.

– Nagyon szépen elmondta a Szilárd, amit megtanítottunk neki. Nem volt könnyű beleverni a fejébe, mert nehezen tanul, és alapvetően nem okos ember, de a végeredmény nagyon szépen sikerült.

– Ha Ön szerint Németh Szilárd buta, akkor miért tartják?

– Kellett valaki, aki mellett Kósa Lajos intelligensnek tűnik, Rogán Antal pedig szimpatikusnak. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő embert, először Kocsis Mátéra gondoltunk, de végül Németh Szilárd mellett döntöttünk. Ő minden szempontból kiváló választásnak bizonyult.

– Térjünk át más témára! A közelmúltban nagy port kavartak a PISA-teszt eredményei, amelyekből kiderült, hogy a magyar diákok elmaradtak az európai átlagtól. Nem aggódik emiatt?

– Egyáltalán nem aggódom. Sőt, kifejezetten elégedett vagyok az eredménnyel. Ez volt a célunk.

– Hogy lemaradjunk?

– Hogy tanulatlan, könnyen manipulálható embereket neveljünk. Úgy látom, elindultunk egy úton, s jó irányba megyünk.

– Önök szerint az országnak buta, gondolkodásra képtelen polgárokra van szüksége?

– Igen. Nekünk olyan emberek kellenek, akik alattvalóként viselkednek. Mindent elhisznek, amit mondunk nekik. Ehhez pedig az kell, hogy eszükbe se jusson önállóan gondolkodni. Ezért alakítottuk át az oktatást. Még csak az út elején járunk, de már kezdenek látszani az eredmények. Remélem, legközelebb még rosszabbul teljesítenek a magyar diákok a nemzetközi teszteken.

– És mi legyen azokkal, akik az Önök erőfeszítései ellenére is megmaradnak okos, értelmes, gondolkodó embernek?

– Ők, ha akarnak, elmehetnek külföldre. Vagy keresünk nekik olyan elfoglaltságot, ahol megtalálják a módját, hogy beleszürkülhessenek a környezetükbe. Nem vagyunk türelmetlenek, időnk van, több is, mint elég.

– Térjünk át az egészségügyre. Ott is vannak problémák. Ahogyan Ön a Fejér Megyei Hírlap karácsonyi számában fogalmazott, emelkedik a kórházi hullák száma. Ráadásul nőnek a várólisták, gyakoriak a kórházi fertőzések.

– Akinek ez nem tetszik, az válassza a fizetős egészségügyet. Nagyon jól felszerelt kórházaink vannak, igaz, ezeket meg kell fizetni. Aki nem tudja megfizetni, mert nincs rá pénze, az magára vessen. Nézze meg legjobbjainkat, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Andy Vajna, vagy teszem azt, Rogán Antal. Ők mikor panaszkodtak a magyar egészségügyre? Csak a magyar átlagember nincs megelégedve a viszonyokkal, ezen is változtatni fogunk.

– Végezetül visszatérnék a beszélgetés elején már említett, civilek elleni támadáshoz: Úgy tűnik, Önöknek mindig valamilyen ellenségre van szüksége.

– Nem ellenségek kellenek nekünk, hanem ellenségkép. Hogy az emberek mindig gyűlöljenek valakiket. Bizonyára emlékeznek még, hogy kormányzásunk elején az oligarchák, majd a bankok voltak a fő ellenség. Utána jöttek a filozófusok, majd a tanárok. Jól jött nekünk a menekültválság, lehetett uszítani a migránsok ellen. Most már ez kezd egy kicsit kifújni, bár azért még vannak benne tartalékok. Ezzel együtt, előre gondolkodunk, ezért most újból előhúztuk a civil-kártyát. Most és a közeli jövőben őket utáltatjuk meg a magyarokkal.

– Miniszterelnök úr, arra még nem gondoltak, hogy esetleg nem izgatni, hanem igazgatni kellene az országot? Kormányozni, ha úgy tetszik.

– Gondoltunk erre is, de politikailag nem kifizetődő. Egyébként is: mi nem erre szerződtünk annak idején. Kormányozni? Ezeknek?

Föld S. Péter

40 hozzászólás

  • Persze ebből az interjúbúl egy szó sem igaz, csak egy jó fantázia szűleménye.
    Orbán ennél sokkal okosabb, mint hogy ilyen hűlye válaszokat adjon.

  • Figyelő
    2017 január 11
    10:45 de.

    Figyelemreméltó felismerés. hiszen a címe a Meghekkelt interjúk szavakkal kezdődik. 🙂

  • Figyelő!

    Igazad van ugyanolyan szánalmas valótlan koholmány, mint az előzőek…Nincs jobb ötletük,témájuk meg pláne….nem is igazi interjúnak szánták csak idétlen viccnek……ami csak szerintük
    szellemes!

  • Hollósy Gerti

    Ez egy remek szatíra! Néhol vitriolos.

  • Na igen a hekkelés egy jó új szórakozása a fórumnak,ez is több a semminél,de ugye összességében szánalmas…ha csak erre futja…!

  • Boda,

    maga egy vén pina, egy kiszáradt narancs. Ennyi.

  • Igen kultúrált szellemi termék volt az utolsó beírás.
    Vajon, Christopher olvasta e?

  • Percekig röhögtem!!
    Persze, lehet tőle vért hányni, de ettől még nem lesz humora az ekézőnek.. 😀

  • SchumackerLady

    Szocdem 5’43 !

    5*****

    ))) 😀 ((( ))) 😀 ((( ))) 😀 ((( ))) 😀 ((( ))) 😀 (((

    .

  • SchumackerLady

    Figyelő 5’52 !

    Ha magának nem inge(?), mért veszi magára ??? 😀

    .

  • SchumackerLady

    Szocdem!

    Kár, hogy itt ritkán szólsz hozzá !!!

    .

  • Figyelo Kedves Figyelo. Gyakorlatilag Marcsi minden nap lehulyezi azokat, akik nem az O „normalis” baratai nezetet valljak. Miert lep meg, ha valaki megunja, es meltokepen valaszol? Az a meglepo, hogy ilyen ritkan. Chris lelke melyen biztos helyesli, de hat a neveles beklyoja

  • „Önök szerint az országnak buta, gondolkodni képtelen polgárokra van szüksége ?”

    Válasz:
    Nem az országnak, hanem a fidesznek, ugyanis nekünk, mint a konzervatív nemzeti hagyományokat hűen őrző élcsapatnak és nekem, mint ma még csak Vezérnek – később már királynak – kitűzött célunk, célom a valójában nem is sötét, magyar középkor csipkerózsika álmából történő újra élesztése és feltámasztása a királyi, a földesúri egyszóval a hűbéri és az egyházi privilégiumok visszaállításával egyetemben. – Na ugye, például ez utóbbi is, mégiscsak egy egyetem, hahahahaha ugye, mennyire humoros vagyok…
    Naszóval visszatérve, ezt a nagylélegzetű programot pedig lehetetlen megvalósítani kiművelt, és főleg önállóan gondolkodó valódi polgári emberfőkkel. Megjegyzem, az ilyeneket inkább (majd) le kell csapatni. …De ez egyelőre még egy későbbi projekt része lesz, ha majd végre megszabadulunk a Brüsszeli Birodalomnak még a halálbüntetést is bürokratikus merevséggel tagadó nyomása alól…

    .

  • falusi

    A félreértés elkerülés végett – Remélhetőleg, „demokrata” nem Boda Marcsinak írt beszólásán, hanem a „képzelt riporton” röhögtél percekig.

  • Respect azoknak, akik észrevették, hogy ez egy szatíra. 🙂
    Mondjuk, nem volt nehéz, nem észrevenni nehezebb volt. 🙂

  • Földes, mi ebben a szatíra? Régen elsütött poénok összeollózása. Minek nevezzük akkor Moldova vagy Bacsó Péter sziporkáit?

  • SchumackerLady
    2017 január 12
    5:24 de.
    Ez igaz, de akkor sem javít a beírás szövegén, ami gyalázatos
    és felháborító, akárkinek szól!
    Én NEM élek Magyarországon, elszoktam az ilyen beszédtől!

  • Llanfair
    2017 január 12
    6:00 de.
    Nincs mentség az ilyen stílusra, akárkinek szól!
    Különben az illető senkit sem sért vérig, mint a fenti szöveg, legfeljebb más a véleménye.

  • Figyelő Az illető mindenkit vérig sért, aki nem mást gondol mint Ő.
    Ugye nem kell levezetni azt, hogy ha az a normális, aki úgy gondolkodik mint ő, akkor az nem normális, aki nem úgy gondolkodik?
    Nagyjából minden kommentjében elsüti.
    Azért itt felnőtt emberek vannak, nem kell nekik kirajzolni a nyuszit általában. Ha azt írom, hogy Te nem vagy normális, az nem sértés? Ugye, hogy az? Vagy csak akkor sértő, ha a barátaidnak mondják?

  • LLanfair!!!!!
    Én nem hülyézek le senkit,csak elmondom a véleményem(sokkal kulturáltabban ,mint itt többen…)és nem vagyok egyedül…..
    Amúgy ez a surmó alak,most írt először,ugyan mitől vesztette el a türelmét?…..
    Az,hogy a bunkó,paraszt „SZOCDEM” (valóban az minden értelemben…!!!)írásával egyetértesz,az téged is minősít,nem gondolod ?????akinek orvos a felesége,talán kulturáltabb is lehetne,de ugye ettől függetlenül saját magadtól is……

    Figyelő!

    Egyébként megfigyelhetted volna,hogy ezen a fórumon a „moderálás”
    szót nem ismerik,még a főszerkesztő sem,aki fenntartás nélkül csak a bólogatásra hajlandók „érzékeny lelkét” képviseli és folyamatosan…(meg karácsony táján enged egy moslék verset közölni a Kakuk nevű „nagy költőtől”…)

    Na megint levizsgáztak,megsérteni nem tudnak,nincsenek azon a szinten……

  • Figyelő!

    Egyébként köszönöm a hozzászólásod,de szerencsére sem Te,sem több itt véleményező nincs ilyen alpári szinten,sőt még az itthoni értelmes és intelligens baloldali ismerőseim sem!
    Jó és szép filmet nézek,ide csak az alacsony vérnyomásom miatt szoktam benézni(megspórolok egy kávét,mint szegény magyar nyugdíjas..)de holnap a patikában veszek valamit hányinger ellen is!

  • Boda Marcsi. De bizony, mindenkit lehülyézel. Miután kijelented állandóan, hogy a normális emberek úgy gondolkodnak mint te, akkor annak az ellenkezője mit jelent szerinted? Nem gondoltad át?
    A nem normális nem hülyét jelent a mai nyelvhasználatban? De bizony azt jelenti!
    Nem tudhatom, „szocdem” mióta olvassa az újságot. Lehet, hogy évek óta, de lehet, hogy alacsony a tűréshatára. Nem tudhatom.
    De a helyeslést és a megértést azért nem venném egy kalap alá. Két különböző műfaj. De valahogy megértem, ha valaki nem szereti ha állandóan lehülyézik. Van ilyen.

  • Llanfair!
    Aki bunkó és paraszt,arra nincs mentség,én a véleményemet közlöm mindig többed magammal(az egyéni meggyőződésem és az itthoni többség szerint!) ,és soha nem ilyen primitív módon …szállj magadba,pláne,hogy NEM A TE ÉRDEMED ,hogy ilyen jóléti országban élsz,(ahol saját bevallásod szerint is jócskán vannak hibák)senki sem üldözött el, mint régebben sokakat(pld.Figyelő)kiszaladtál,jól élsz,de azért ne feledd el,hogy”eredetileg” …magyar vagy!
    Egyébként van egy mondás,hogy a „stílus maga az ember”,nagyon igaz,de itt sajnos nem mindenki az…..az állatkertre,no meg ugye nem vonatkozik!…….
    Értelem kérdése,hogy ezt a fanatikusok felfogják….na remélem legalább neked sikerül,de talán többen is vannak????
    Egyébként az ellenzék többnyire az ilyen „szocdemek”miatt van mélyponton….!

  • Boda Marcsi. Te el is olvastad amit írtam? Mert egészen másra válaszoltál, visszatértél régi mantrádra, franc tudja miért.
    Sosem írtam, hogy jócskán vannak itt hibák. Azt írtam, hogy csodálatos ország, ahol még nem minden tökéletes. Ez azért mást jelent. De miért jött ez megint elő? Szó nem volt ilyenről!

  • 😀
    Szocdem csak követte Miviktorunk utasításait, miszerint legyen vége a PC-nek (politikailag korrekt, ízléses beszédnek), mert mi magyarok nem vagyunk politikailag korrektek, és ízlésesek, hanem ami a szívünkön, az a szánkon…
    😀

  • Marossy Csaba

    Almási Alma
    2017 január 13
    12:51 du.
    Az eddigi összes hozzányalatkozásaid alapján nincs annyi önkritikád, hogy észrevedd:a te szádból kissé hányinger szagúan hangzik a „mi magyarok”?

  • Nos, a helyzet az, hogy én magyar vagyok. Magyar az anyanyelvem, ismerem minden csínját-bínját, magyar a gondolkodásom, Magyarországon születtem, Magyarországon élek, magyar állampolgár vagyok. Fiatalkoromban egész Magyarországot bejártam, városokat, falvakat, erdőket, hegyeket, múzeumokat, látnivalókat… MINDENFELÉ az országban… Ismerem a magyar történelmet, kedvelem a magyar irodalmat, járatos vagyok a magyar művészetekben, festészetben, szobrászatban, építészetben, zenében, tudok néhány-száz népdalt elénekelni, képviseltem a magyar tudományt itt is, nemzetközi konferenciákon is.

    Ehhez képest TE mi többet tudsz felmutatni magyarságból?

    Viktor imádatot? Pofázást? Gyűlöletet? Szemforgatást? Rovásírást? Protekciót?
    Kíváncsian várom a válaszodat…

    😀

  • Marossy Csaba

    Almási Alma
    2017 január 13
    2:59 du.
    „Ehhez képest TE mi többet tudsz felmutatni magyarságból?”

    Semmit! Rég rossz, ha azt valaki melldöngetve mutogatja! Egyébként nézz utána okulásul hogy, mit ajánlott anno Gyuri10 a krónikus önantiszemitáknak!

  • @Marossy
    Nem nézek utána semminek. Itt személyeskedés esete forog fenn belőled kifolyólag, kétesipszilon!
    Megtarthatod magadnak… 😀

  • Majd akkor, ha elfogadható érvet tudsz mondani arra, miért nem magyar valaki, akkor esetleg beszélgethetünk. Érvekkel, érvek ellenében. A szájkaratét unom.

  • Figyelő!
    jan.12.1:34

    „Ez igaz, de akkor sem javít a beírás szövegén, ami gyalázatos
    és felháborító, akárkinek szól!
    Én NEM élek Magyarországon, elszoktam az ilyen beszédtől!”

    Nofene! Mióta szokott el – csak nem az elmúlt kb két hétben?
    Mert alig 2 hete még lelkiismeret furdalás nélkül „lebolsikurvázott” valakit akit nem is ismer, aki semmit nem vétett maga ellen, és akinek mindössze nem szimpatikus a véleménye, ezért megállapította róla a fentieket – aztán még bónuszként a hazaárulással is megvádolta!
    Bravo! Tovább is van mondjam még?

  • Besancon
    2017 január 13
    5:02 du.
    Kis különbség van abban amit én mondtam, vagy abban amit meg mertem kritizálni!

    Látom, ezt a linket sem tudta kihagyni, hogy eblém ne kössön.
    Ne fáradjon! Nem tud innen elűldőzni!

  • javítás: belém ne kössön!

  • „Nekünk olyan emberek kellenek, akik alattvalóként viselkednek. Mindent elhisznek, amit mondunk nekik. Ehhez pedig az kell, hogy eszükbe se jusson önállóan gondolkodni.”

    Kedves Föld S. Péter. Köszönjük ezt a szatírát – ezt a nagyon is helyénvaló ostorozó gúnyt !

    Szerintem csoportokba verődött lények az emberek verziója annak az állati csordának akiknek a tagjai biztonságot, szervezetséget és más előnyöket kapnak a csordától ami szükséges az életben maradásukért. Egy csordatagnak a született hajlama az, hogy naponta jó mélyen benyalizzon a többi csordatagnak – de mindenekfelett szent kötelessége a csorda eszmei védelme és ebben a szorgoskodásában mindent el kell követnie, hogy elnyerje a csordájának elismerését. De viszont ezekért a szerzett hasznoknak, ezek a ‘szabványos viselkedésüek’ óriási nagy árat fizetnek ! Ezeknek a szabványos tagoknak, tudatuk nélkül, az igényeik alárendeltek lesznek, függővé válnak a csordától; az ők gondolataik, állásfoglalásuk, viselkedésük, tetteik, beleillőnek; azaz a csorda beleegyezésével kell hogy legyenek. Egy csordatag nem akar tudatába lenni avval az állapottal ami meghatározza a gondolatait és viselkedését. Egy csordatag csupán alkalmazkodás után áhít !
    Alkalmazkodni mint ragszolgák az az egyik legtisztességtelenségek egyike. Ha elvetjük a jellemünket, ha felhígitjuk az Isten által adott egyéniségünket, páratlanságunkat, akkor kezdjük elveszíteni szabadságunkat. Egy alkalmazkodó egyén nem egy szabad egyén ! Neki muszály a csordát követni – ő egy olyan gyenge jellemű embertípus aki oda akar tartózni, ahol sóvárognak egy tekintélyre alapozott, irányadó hatóság után !

  • Marossy Nem kellene ezt a hulyeseget forszirozni. Se joga se alapja. Az a magyar aki magat magyarnak tartja es kesz. A magyarsagat pedig a jobboldal jelzi melldongetve, hol elt az elmult evtizedekben, hogy ezt nem latja kedves Csaba? Ha kotozkodni akar, okosabban tegye. Hanyingerevel pedig forduljon orvosahoz, arra tartozik

  • Llanfair!

    Azt hiszem „amnéziás” vagy,ugyanis a kinti egészségügyről szóló hozzá szólásommal egyetértettél(lehet,hogy másik cikk,de próbáld az agyad is tornáztatni..),nem cáfoltad (persze nem is tudtad,mert tényeket írtam……)Kérj gyógyszert a nejedtől,ha már orvos is van a családban…..és főleg ne ékeskedj idegen tollakkal,(a kinti munkásságodról már nem is beszélve)különösen azokkal szemben, akik itthon és a megdolgozott jövedelmükből élnek,meg mellesleg képben is vannak!
    Na jobbulást!

  • Boda Marcsi Mi van? Már megint mitől vesztél meg? Néha egészen békésnek tűnsz. Félek, nem nekem kell a gyógyszer, de ha te mondod.
    Jó lenne ha vennél néhány mély levegőt, azután egy darabig visszatartanád. Szokott segíteni.

  • jani
    2017 január 12
    10:44 de.
    A szatírán.
    Senki idiotizmusával nem foglalkozom.

  • Sajnos ez van ma Magyarországo.Rossz rágondolni,hogy mi lesz 2018-as választások után?

  • Buda Marcs!Jobban tennéd,ha befognád a P…..t.Mikor fogy már ki a tinta a tooladból?