Viszlát, Margit körúti Trófea Grill!

2017 január 14 11:03 de.6 hozzászólás

Amikor Magyarországra látogatok, mindig többször megfordulok ebédre, vagy éppen vacsorára a Margit körúti Trófea Grill nevű étterembe. Van amikor budapesti rokonaimat hívom meg ide egy ebédre, van amikor pedig egyedül ülök be. Eddig a kiszolgálás mindig udvarias volt, a környezet civilizált, az ennivaló pedig jobb minőségű, mint a legtöbb kanadai all-you-can-eat étteremben. Magyar all-you-can-eat étterem nincsen Kanadában én pedig kedvelem a magyar kosztot, ezért nem lepő, hogy többször megfordulok itt amikor Pesten vagyok.

Ma reggel viszont az Index hozott le egy olyan történetet, amely a Margit körúti Trófea Grill etikátlan üzleti gyakorlataira utal. Lényegében arról van szó, hogy az Index egy rejtett kamerával készített felvételt, melyben egy Kázmér nevű rendszeres ügyfélnek magyarázzák el, hogy miért lett kitiltva az all-you-can-eat étteremből: túl sokat fogyasztott, ráadásul sokszor egyedül étkezett ott és a vendéglő abból forgat leginkább hasznot, ha nagyobb társaságok, nem pedig „szingli” vendégek járnak oda.

„A te esetedben azt tudom mondani, hogy ennek az étteremnek a fő részvényese azt a döntést hozta–és rajtad kívül egyébként van még néhény ilyen ember–ezért vagy azért vagy amazért akit nem fogadhatunk. Nem azért mert ti rossz emberek vagytok, személy szerint az emberrel nincs semmi bajunk. De vannak bizonyos üzleti dolgok aminek meg kell felelni. A te esetedben az, hogy mindig egyedül vacsorázgattál (…) Ami nem gazdaságos, az nem ide való. Csak jó tanácsként azt mondom neked: hozzál ide nekünk nyolc-tíz fős társaságot, eltöltötök egy szép estét, vacsoráztok, esetleg ez nem egyszer-kétszer előfőrdul, aztán ha meglátjuk, hogy ez a történet jó irányba megy, akkor szerintem mi megtudjuk ezt változtatni”–hangzik az étterem menedszer részéről a rejtettkamerás videón.

Vezessük le, hogy az ilyen üzleti modell és etikátlanság hová vezet:

  • Ha köver vagy és belépsz a Margit körúti Trófea Grill ajtaján, akkor elmondhatja neked a menedzser: foggyál le ‘x’ kilót, bizonyítsd be, hogy tudsz diétázni és akkor eltölthetsz itt egy szép estét.
  • Ha fiatal és életerős vagyok, valószínű jó az étvágyad–várjál pár évet, tépjen meg egy kicsit az élet és majd akkor eltölthetsz itt egy szép estét.
  • Ha szingli vagy, akkor keressél magadnak egy élettársat, aztán hozzatok magatokkal egy nyolc-tíz fős társaságot és akkor majd szépen vacsorázgathattok itt. Azt viszont ne várd el, hogy majd itt egyedül eszegetsz, mert az nem eléggé gazdaságos az étterem számára.
Trófea Grill / Fotó: Tasty Buddy

Trófea Grill / Fotó: Tasty Buddy

A távoli Kanadából ajánlom a Margit körúti Trófea Grill részvényeseinek és menedszereinek: az sem gazdaságos megoldás manapság, ha a botrányosan etikátlan üzleti gyakorlatuk oda vezet, hogy a blogok és internetes újságok, illetve a közösségi média világában kerülnek a nyilvánosság elé az ilyen esetek. Nem tudom, hogy melyik században él a rejtett kamerán megjelenő menedzser, vagy éppen a részvényes, ha azt hiszi, hogy egy fiatalemberrel ilyen előfordulhat és nem lesz a történetnek útóélete az interneten.

Magam részéről nem csak azért nem leszek többé a Margit körúti Trófea Grill ügyfele mert nem fogom magamat ilyen megszégyenlítésnek kitenni, ha netán együl mernék oda beülni egy gyors ebédre. Hanem azért sem, mert ha egy étterem ilyen rövidlátóan és önsorsrontó módon fókuszál kizárólag a haszonkulcs növelésére, akkor joggal merül fel a kérdés: e látásmód vajon milyen hatással van az egész étterem működésére és különösképpen az ott felszolgált ennivalóra?

6 hozzászólás

  • A beszámoló alapján, mostmár csak a menedzser trofeája hiányzik, a minden jel szerint a kimulás felé menetelő vendéglátóipari létesítmény faláról. Pedig nagy kár lesz érte,különösen, ha az étel izletes amit a különlegesen megválogatott klientúrának hajlandók felszolgálni. Azért még van mit tanulni Pannoniában ezen a téren is. Az sem lenne szégyen, ha mindjárt a vendéglátó ipar ABC-jénél kezdenék el.

  • Ez annyira mai magyarosch vendéglátós viselkedés, hogy meg sem lepődök rajta.

    Utánanéztem ennek az étteremnek, ezen a néven összesen hat működik a fővárosban: három a Duna jobb- és három a bal-partján. Talán a másik ötben is ez a koncepció működik?

  • Ha Pesten vagyunk, mindig a Mongol étteremben találkozunk barátainkkal. Sosem tapasztaltam semmi rosszat, bár most a tulajdonosváltással változott a menü is, de ez van akinek jó.
    Két turnus van, déltől ötig és hattól 23 óráig. Sosem néztek ki, és még fizetés után is hoznak ételt italt ha benne vagy az öt órában.
    A Trófeákról már én is hallottam több rossz történetet, például idő előtt „kinéznek”. Nem tapasztaltam, hallottam.
    Nekünk a Mongol mindig kitűnően működött.

  • En ezt raktam ossze az indexes videobol: a faszi tobbszor jart oda barati tarsasaggal, lehet o tunt a fokolomposnak, kapott VIP kartyat hogy a tarsasagot minel tobbszor vigye oda. A VIP kartyaval tegyuk fol 50% kedvezmenye volt, csak neki. Erre a ficko elkezdett egyedul jarni a trofeaba, szinte olcsobb mint egy mekibe beulni, gondolom hetente tobbszor is jart „egy gyors ebedre”.

    Ezt kellett valahogy visszacsinalni. Ha teljes arat fizetsz, akkor siman jarhatsz egyedul is, naponta tobbszor is.:) felaron mar mas a helyzet. Trofea elbaszta a kommunikaciot, a vip kartyat kellett volna visszavenniuk a sractol azt kesz. De ez csak az en tippem, lehet hogy igazabol mas tortent.

  • "tieztelthölgyeimésuraim"

    .

    Mért van az Hungáriában, hogy minden – ami jól indult – az előbb, vagy utóbb, de elromlik ? 🙁

    .

  • Orsós Elemér

    „tieztelthölgyeimésuraim”
    2017 január 15
    8:23 de.

    .

    Mért van az Hungáriában, hogy minden – ami jól indult – az előbb, vagy utóbb, de elromlik ? 🙁

    Mert már a protekcionista „uram-bátyám rendszer” is túlburjánzott, szerintem.