A KMH közleménye

2017 január 15 5:07 du.11 hozzászólás

Egy kis türelemet kérünk olvasóinktól, ugyanis szombat estétől szinte folyamatos túlterheléses támadások áldozata lett a Kanadai Magyar Hírlap. Amerikai hosting cégünk számítástechnikusával voltam kapcsolatban csaknem egész nap vasárnap folyamán, hogy a lap állandó leállását, illetve a rettenetesen lassú töltést – ami egy ilyen támadás lényege – valahogy kiküszöböljük. Igazán csak annyit tudtunk meg, hogy a túlterhelési támadás többnyire kínai IP-címekről érkezett. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy tényleg kínai támadókkal van dolgunk.

Volt olyan IP cím, amely néhány másodperc alatt több mint száz alkalommal kapcsolt rá a KMH honlapjára. Ezeket az amerikai hosting céges srác nyomban letiltotta és újra beindult a lap. Aztán alig öt percen belül ismét legbénultunk, miután már több mint kéttucatnyi IP címről kapcsoltak rá – egyszerre és folyamatosan egymás után – a lapra. Lapunk ismét lebénult és kezdődött előről a vesztettnek tűnő harc.

A probléma még mindig nem oldódott meg végérvényesen, de per pillanat nincs lebénulva a lap és nem akartam teljesen a sötétben hagyni olvasóinkat afelől, hogy miért akadozunk ennyire az utóbbi 24 órában. Facebook oldalunkon már lehoztam egy közleményt a szituációról, de vannak olyan olvsasóink, akik nem használnak közösségi médiát.

Előre is köszönöm türelmüket. Nem könnyű dolog, amikor egy önkéntes alapon működő lappal történik ilyesmi. Ha valamilyen médiamágnás lennék és nem az ebédlőasztalnál szerkeszteném a KMH-t — Rufus kutyám társaságában – akkor bizonyára lenne egy egész csapat, aki gyors tempóban győzné le a gonosz digitális huszárokat. De ilyen nem akad. Így maradok a valahol Chicago környékén dolgozó Christian Smith nevű tech supportos sráccal, aki továbbra is próbálja biztosítani a KMH problémamentes működését.

Ha sikerrel járunk, bízom benne, hogy hétfőn új cikkekkel jelentkezhetünk.

Üdvözlettel:

Christopher Adam

Kanadai Magyar Hírlap
Ottawa, Kanada
2017. január 15.

12744378_1021608614565783_4697885126971167730_n

11 hozzászólás

  • SchumackerLady

    Csak szolidaritásomról biztosíthatom a KMH-t, egyúttal köszönetet is mondok, és hálát adok, hogy olyan szellemi központot ad a „nemzetközi magyar szféra” számára, amelynek többségében igazi polgári tartalma és olvasói fórumának jellege következtében véresen csípi a magát konzervatívnak beállító, ám valójában egy camorra jellegű bűnszövetkezet szemét.

    Tehát, csak folytassa Adam ! 🙂

  • Szukits Rezső

    Amit nem tudnak megvásárolni, megpróbálják tönkretenni.

  • Szukits Úr!

    Gondolom úgy érti ezt a megvásárlást, hogy akit ezek nem tudnak zsebretenni…

    .

  • Kedves Chris!
    Sajnos tapasztaltam mint ahogy azt ism hogy aze gyik nagyon látogatott irásom hipp hopp eltünt. Sőt egy kommentem is amit a Margit Köruti Trófeáról írtam. Kétséget kizáróan merem állítani hogy akik manipulálják az oldal működését magyar bérencek kinai köntösben. Ugyan ki a jó Istent zavart volna egy főleg Magyarországól szoló cikk? Külföldit biztosan nem. Szóval ez irányban is érdemes volna kicsit nyomoznia annak a chikágói srácnak. Roppant gyanus hogy miért pont egy olyan cikk tünik el szúrin szálán az oldalról aminek a témája Magyarország(Tavasz előtti nagytakarítás) Nem hoszem hogy paranoid vagyok de ha valaki most van az oldalon bottal ütheti a nyomát

  • Komolyan aggodtam, hogy baj van, megszünt a link stb.
    Sajnos, most sem a „rendes” linken tudtam bejönni, csak véletlenűl!
    Nekem és gondolom sok másnak, egyetlen kapcsolata a magyar politikával, kultúrával az emigrációban.
    Értékelem, intelligens, komoly cikkeket, ha még néha nem is értek eggyet velük.
    Kérem, hogy elérhetőbbé tegyék az oldalt.
    Ha anyagi gondok vannak, segítségem is felajánlom.
    üdv. Figyelő

  • Most sem tudok bemenni az eredeti linkre és csak olvasni a beírásokat!

  • Christopher Adam

    Figyelő, most éppen működik–az elmúlt kb. 1 óra alatt normális ütemben töltődik az oldal tartalma. Viszont gyorsan lekopogom, mert tartok tőle, hogy még lehetnek zűrök.

    Egyébként köszönöm minden hozzászóló szolidaritását!

  • Mindjárt gondoltam, miért nem értem el vasárnap ezt a honlapot. Talán a Vonának írt nyílt levél verte ki a biztosítékot, talán valami más, és lett túlterheléses támadásnak kitéve ez a fórum.

    Tényező lett a Kanadai Magyar Hírlap! 😀

  • Figyelő
    2017 január 16
    11:42 de.

    Kedves Figyelő! Ezúttal kalapomat emelem, mert ez szép volt Öntől!

  • Drizari!

    „Tényező lett a Kanadai Magyar Hírlap! :-D”

    Hát hiába, nyomják Krahácsot….!

  • Kedves Ch.Adam!

    Tegnap, miközben cikkekre kattintva próbálkoztam – bár nagyon lassan de működött – a képernyő jobb oldalán lévő egymás alatt elhelyezkedő képeket nézegettem. Feltűnt, hogy négy fénykép (szerzőink)eltűnt, és csak a neveik maradtak ott, az viszont kétszer egymás mellett!
    Hiányzik:
    Christopher Adam
    Simay István Endre
    Kertész Ákos
    Rátesi Margit

    fényképe! Ennek van valami oka ?