Megint nem lettünk gyarmat

2017 február 3 10:43 de.52 hozzászólás

Itt járt a gazda, megnézte a birtokot. Szerette volna tudni, hogy mennek a dolgok. Hiába jelentették neki rendszeresen, hogy minden úgy megy, ahogyan kell, a jó gazda nem bízik senkiben. Időnként a saját szemével is meg kell győződnie arról, hogy minden úgy van, ahogyan mondják neki.

Bizalmatlan a gazda, ami természetes. Ha nem az lenne, nem volna jó gazdája a birtoknak.

„Hadd látom, úgymond, mennyit ér. A velszi tartomány.”

Három géppel érkezett a gazda, mert fő a biztonság. Megbolondult a világ, nem árt az óvatosság. Senkiben nem bízhat az ember. Még magában is kételkedik időnként, ezért ellenőrzi magát, hogy nincsenek-e felforgató gondolatai.

Amikor leszállt a gép, az a langaléta fogadta a repülőtéren. Látta már néhányszor, külügyminiszternek mondja magát. Majd megkérdezem, mi a neve, gondolta a gazda.

Hanem most aztán, merre.

Több út van befelé a városba, ezúttal a hosszabbat választotta a biztonságáért felelős csapat. Mindenki szereti a gazdát, senki sem kívánja a halálát, de gazemberek bárhol lehetnek. Ezért kellett akkora konvoj, amellyel egy egész földrészt el lehetett volna foglalni.

Útközben kinézett az ablakon. Szépek a házak, bár az utcák lehetnének szélesebbek, állapította meg a gazda, az ablakon kinézve. Sok rendőrt látott az utcákon a gazda, ez elégedettséggel töltötte el. Ahol sok a rendőr, ott nem kell tartani semmitől. Sok rendőr, nagy rend.

Távolról valami füttyszó hallatszott, de nem foglalkozott vele. Biztos, közel van a vasútállomás, hangosak a vonatok.

Aztán vissza a valóságba. Azért szereti az egyenruhát a gazda, mert megnyugtatja az erő. Náluk, odahaza, még ennél is több a rendőr, de a birtokokon értelemszerűen nem jut minden sarokra egy hadosztály.

A birtokok szegények, Oroszország gazdag.

Aztán találkozott az itteni intézővel. Idegesnek látszott az intéző, olyan volt, mint aki tart valamitől. Úgy tett a gazda, mintha nem látná, nem tartozik az intézőre, hogy ő mire gondol. Az intézőre az tartozik, amit parancsba adnak neki.

Megbeszéltek mindent, amit a gazda fontosnak tartott. A gazda nem akar erős Európát. Energiafüggőséget akar, mert a birtokon az a jó. Látszólag maradhat harcias az intéző, szabadságszeretőnek, szilajnak mutathatja magát, de valójában legyen simulékony, készséges. Ez mindenkinek az érdeke.

Megint fütty hangzott valahonnan. A gazda összevonta a szemöldökét. Utánanézünk majd, hogy mi lehet, gondolta. Nálunk elképzelhetetlen lenne, hogy olyan történjen, amiről én nem tudok. Amire ne én adtam volna utasítást.

Aztán, miután látott már mindent, megnyugodva távozott. Alapvetően jó kezekben van a birtok, rendben van minden. Az intéző jól végzi a dolgát. De azért, előbb-utóbb, gondoskodni kell majd a pótlásáról.

A repülőn elbóbiskolt. Nehéz álma volt, arról álmodott, kit tegyen meg intézőnek, ha majd ezt a mostanit elmozdítja a helyéről.

Föld S. Péter

Két jó barát

Két jó barát

52 hozzászólás

  • Földes, a következő cinikus pamfletedet a metróépítésből ellopott 170 milliárdról kellene írni, címnek javasolnám: Szocialisták, liberálisok vagyonelkobzásuk után mennek a sittre, vagy „A szoci párpénztárnok kezén kellett átfolyatni az adófizetők metróra adott pénzét”.

  • Ez a cikk jól sikerült. Nem fröcsög, értelmes, és jó magyaros a stílusa.

    Érdemes lenne ilyet írni az ellengazdával is, pl. Sorossal.

  • Szakmailag jó. Az események szinten stimmel és a hozzá költött poenok is megütik a mércét.
    A hamisságot azok látják akik térben és időben nagyobb kereterendszerben vizsgálják az eseményt.
    István a szent, törte impériumi konstrukcióba Hazánkat, népünket.
    Nem kicsit durva tapasztalatot szereznek azok akik megnézik, h a jó szkíta vér királyaink hogyan erősítették konok következetességgel azt az akarat isten élet halál urai helytartóságok konstrukciót amelyet Istvánék intézményesítettek egy külföldi (az anyja udvarából hozott HADERŐ BEVETÉSÉVEL ELKÖVETETT ÁLLAMPUCCSAL.
    Attila miután nem nyomta el az ellene szervezkedő Rómát, mint egy csikket, a saját rokonságát ültette Európa irányító pozícióiba. Ezzel családi vállalkozásba vette Európa irányítását.
    A családi köteléket a királyaink folyamatosan erősítették a királylánykákkal. A Habsburg ház is ezt folytatta (Ausztria házasodj).
    A harcaink mind olyanok voltak amelyben többet gyengültünk, mint erősödtünk.
    A jó indokot mindig megkaptuk hozzá. Ennek a védelme, annak a védelme, a szent hit védelme, önvédelmi kényszer.
    Érdekes volt az is ahogy a vezérkarunk szétszakadt és Hazánkat több részre darabolva vazallusi státusban betagozta mások alá.
    Innentől fogva már az egyik kézből a másikba adogattak bennünket úgy, h esélyünk sem volt elszabadulnunk.
    látszat függetlenségünk azóta csak a két világháború között volt.
    A vezérkarunk pedig jelenleg nagy látványosan, mindenfelé nyal. Kína és Trump felé is. Közben még a nemzeti önrendelkezés szükségességéről is papol. És, h még viccesebb legyen, a Visegrádi négyek szövetségének jóságáról is beszél.

  • Valóban idegesnek látszott az intéző. A tárgyalás után a diplomáciai mosoly is elkerülte az arcát. Mintha a gazda olyasmit mondott volna neki: csináld amit mondtam, mert különben …

    Íme fotók bizonyságul:

    http://media.borsonline.hu/cikk/13/128730/gallery-picture/645w/1157762_orban-putyin.jpg

    https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–eAjEZeZY–/6y6WR1p3SrmKzhhns.jpeg

    http://www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/e/67/52000.jpg

  • Nos most tényleg nem lettünk gyarmat,(mint régen…)előnyös,korrekt gazdasági megállapodás született.(mindkét félnek!!!)
    Putyin jött és még aznap(tegnap el is ment)
    Korrekt nyilvános sajtótájékoztató volt,nem „bájolgás”….TV.egyenes adás közvetítés!
    Amúgy Szigetvárit,se a füttyét nem közvetítette a TV.ugyanis igazoltatták őket,az egyik nőnek meg otthon maradt a személyije …rém kellemetlen..!
    Amúgy Orbán nem úgy tűnt,hogy Putyin „pincsije” lenne,sőt kutyust sem ajándékozott Putyinnak,mint anno…..a szerencsétlen Gyurcsány…aki azóta nagyon lecsúszott szegény!
    Na ennyi röviden és tényszerűen!
    Lehet sopánkodni,szomorkodni,de értelmetlen hazugságokat terjeszteni,itthon nem jön be……!

  • charlie!

    Jó az ötlet,de a 4.metróról itt nem fog a valóság megjelenni,de ne aggódj hamarosan megjelennek a részletek a szocik dicső dolgairól,remélhetőleg nekik kell személy szerint(felelősök) felelni,fizetni az elsikkasztott EU.hitelek miatt és nem a költségvetésnek?……
    Na gyűrűzik a botrány…….csak figyelj!

  • Örök Tamás

    Kedves Föld S., öntsünk tiszta vizet a pohárba:
    én tudom hogy, Te is tudod hogy, mi tudjuk hogy, nem Putyin a gazda, hanem a Te gazdád! Bizony, bizony, ez is egy rosszul elsült panflett lett!
    ( Mellesleg a S. a második kereszt neved?)

  • Amúgy a „veszteségesnek” jósolt… olimpiai rendezésre mindjárt több pénz fedezet lenne meg dicsőség…!!!,ha a szoci bűnözők által elsikkasztott pénz a költségvetést illetné,vagy legalább az EU,a sikkasztókon követelné……!!!!
    Eddig mindent megúsztak,de remélhetőleg ez nem marad így!!!!

  • A gyengébbek……(vannak páran!) kedvéért kiegészítésként megjegyezném,hogy nem tartom igazságosnak,hogy jelenlegi kormánynak
    legyen visszafizetési kötelezettsége az EU felé,az előző szoci kormányok sikkasztása miatt,pláne az adófizetők befizetése,ill.a jelenlegi költségvetés terhére…….
    Vannak akik ezt felfogják,elismerik (a tisztességes itthoni és kinti magyarok többsége!)és vannak ,akik tagadják,na ők saját magukat minősítik….!
    bízom benne,hogy az „illetékes” csalók (Gyurcsány,Demszky,Hagyó és társaik…)felett a törvényhozók igazságosan és hatékonyan ítélkeznek!
    Ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül!!!!

  • Kedves Drizari!
    Tényleg, miért nincs Miviktorunk arcán mosoly,amikor Putyinnal parádézik? Zabszem?

  • Örök Tamás
    2017 február 3
    4:29 du.

    „( Mellesleg a S. a második kereszt neved?)”

    Nem. Hanem a Soros rövidítése… 😀

  • Boda Marcsi Miert a „szoci” bunozok penzet akarja vissza? Miert nem minden bunozo penzet? Gyurcsanyrol tudomasom szerint nem szol a jelentes, hogy kerul az asztalra?
    Az olimpia vesztesseges voltat ne akard cafolni a szaktudasoddal, a radirszamolos multad nem eleg szakmai hatter. A Fidesz kormanynak semmit sem kell visszafizetni, azt az adozok fizetik vissza. Felejtsd mar el, a kormanynak nincs penze, az mind a magyar emberek penze. Az ellenzekieke is, a lapuloke is, es a Fideszeseke is. De a kormanynak egy fillerje sincs benne.
    Hagyot nagyon le akartak csukni, miert nem sikerult? Benaztak vele evekig. Pedig nekem tetszett az otlet, hogy uljon, vegul pedig meg karteritest is kapott az adozok penzebol. Ezt, hogy tortenhetett? De a fontos, miert csak baloldali tolvajok fajnak? Nekem mind faj! 🙁

  • Boda Marcsi
    2017 február 3
    3:58 du.

    Kicsit több konkrétumot, ez nem a Figyelő (az újság!), vagy a Pannon Lapok társasága, esetleg a Pesti Srácok. Sorolja kérem a „korrekt gazdasági megállapodásokat”!

    Kedves Marcsi, olyan jó, hogy sötét, mint az éjszaka, és így ki lehet oktatni Önt jogállamból.
    „Amúgy Szigetvárit,se a füttyét nem közvetítette a TV.ugyanis igazoltatták őket,az egyik nőnek meg otthon maradt a személyije …rém kellemetlen..!” Egyrészt, a valódi közmédia (tudja, az pártatlan) közvetítette volna, innen is látszik, hogy Magyarországon ilyen már nincs. Ha a többieknek ott volt a személyijük, akkor igazolhatták a hölgyet, tudja, ez így is jogszerű, maga az igazoltatás, jogos indok nélkül pedig nem.

    „de értelmetlen hazugságokat terjeszteni,itthon nem jön be……!”
    Ha komolyan így gondolja, akkor nem értem, hogy miért teszi?

    „Eddig mindent megúsztak,de remélhetőleg ez nem marad így!!!!”
    Nos, a fidesz 2010-ben azzal kampányolt, hogy nem leszünk következmények nélküli ország. „De sikerült?” (idézve a klasszikust)

    „nem tartom igazságosnak,hogy jelenlegi kormánynak
    legyen visszafizetési kötelezettsége az EU felé”
    Jó lenne, ha előbb tanulmányozná az állam működését, mielőtt ekkora baromságokat leír!

  • Llanfair!

    Na megint nem én vagyok elfogult,hanem Te!
    ITTHON mindenki tudja,hogy anno mi volt…
    Az tény,hogy Gyurcsányra allergiás vagyok,vagyunk!!!,de ugye megállapítást nyert a csalás,sikkasztás (több kinti és EU-s forrás..)de a Demszky,Hagyó egyértelműen sáros,meg Fleto. is tudott a dologról.
    Amúgy mégis miből,ha nem a költségvetésből,az adófizetők pénzéből kellene visszafizetni…? de remélhetőleg lesz felelősségre vonás!!
    Nem vagyok politikus közgazdász,de nálad azért ilyen téren mindenképpen képzettebb,meg ugye én nem kint „lébecolok” évek óta,és talán tájékozottabb vagyok a témában,és ráadásul több forrásból!
    Ne bízd el magad a semmire…..és ne izgasson,hogy a volt hazádban
    mi történik…..senki nem várja el tőled…!

  • terminus!
    ha itthon élne és nézne TV-t,több csatornán (egyenes adásban a sajtótájékoztató…!)meg olvasna újságokat, akkor képben lenne,ezzel szemben csak erről a baloldali hírlaptól tájékozódik,vagy éppen a
    „fütyülős” Szigetvári tájékoztatja????…
    Vegyék már észre magukat!
    Nem bájolgás,hanem komoly gazdasági,szakmai tárgyalás volt,és senki
    nem árulta…. az országot(mint régen!),meg senki nem gyarmatosított.
    Na kicsit gondolkozni,akárhol is éldegél!

  • Aztán ugye mindenki tudja,tapasztalja,hogy sok esetben téves ítélet született…vagy ügyesen elsimították az ügyet,de hosszú évek után is volt rá precedens,hogy felülvizsgálták,per újra felvétel történt,az ügyészség kezdeményezésére más eredménnyel…..
    Vagy erről nem hallottak?
    Én kívánom,hogy a csalók,bűnözők megkapják a méltó büntetésüket,fizessenek,üljenek….néha hosszú idő után derül ki az igazság,de eddig sok aljasság kiderült az előző kormányról!!!!!

  • 2008.08.26. 11:54 Francois Pignon

    Szeretném kifejezni köszönetünket Föld S. Péternek. Nyilván kedves gesztusnak szánta, oktatási segédanyagként számunkra, hogy egyetlen írásban mutasson be sokat használt árokásó technikákat, a kezdők kedvéért egyszerű, közérthető, mondhatni primitív módon.

    Árokásó lecke kezdőknek

    A legfontosabb, amit egy jó földmunkásnak meg kell tanulnia, az anyag szétterítése. Na nem a földé, mondjuk úgy inkább, a sáré. Mert mit ér az, ha csak valami kevésbé ismert alakra fröccsen?
    Legegyszerűbb módszer természetesen az általánosítás. Gyakorlatilag bármely önkormányzati képviselőről, vagy akár egykori képviselő szomszédjának az unokaöccséről lehet nagytotált nyitni egy egész pártra is. Így kerülnek hát képbe Dr. Bácsy levele kapcsán „A kereszténydemokraták.”

    Igazi kubikus azonban nem áll le félúton. Hálózatelméleti kutatásokból tudjuk, a világon közvetve mindenki mindenkinek elég közeli ismerőse, a magyar közéletben ez pláne igaz. Nem kell tehát megszakadni, ha bárkit kapcsolatba szeretnénk hozni bármilyen üggyel.
    Így akad hát hely a Turul alatt Orbánnak is, csak akarni kell. (Továbbra sem győzök hálálkodni Föld S.-nek a kitűnő demonstrációs anyagért.)

    És akkor most figyeljetek, kedves tanulni vágyók, mert ezzel még csak megalapozunk a valódi munkának. Ha a célszemély(ek) képbehozásával készen vagyunk, akkor veszi kezébe az árokásó legfontosabb szerszámát, ez pedig nem a hazugság, hanem a finomabb műveletekre is alkalmas inszinuáció.

    „Legjobb emlékezetem szerint a Dunába sem lőttek bele senkit, bár, ahogy az egykori vicc is mondja: lett volna rá igény.”
    Így bizony, ahogy a kitűnő példa mutatja, szabad utat engedhetünk az asszociációknak.
    Hogy a hatás maradandóbb legyen, mondandónkat még erősíthetjük egy kis zsigeri félelemkeltéssel:

    „Mert amikor már késő lesz, akkor már nem a vezénylő Tábornok és baráti köre mondja majd meg, hogy ki kapja a pofonokat.”
    Ugye hogy tanulságos volt? Házi feladatként pedig próbáljatok minél frappánsabb asszociációs láncot összehozni a „Fidesz győzelem a 2010-es választásokon” és a „Dunába lövés” között.

    ……………………………..

    Föld S.-nek további köszönettel tartozunk, amiért objektíven és tárgyilagosan tájékoztatja a nemzetközi közvéleményt a magyarországi helyzetről.

    Előnye: próbál humorosan írni
    Hátránya: csak próbál…
    Hiszterométer: 7/10

  • Boda Marcsi
    2017 február 4
    12:51 du.

    Forró drótom van Szigetvár(i) felé. 🙂
    Csak egy jó tanács: az ellenfelet ismerni kell, és nem szabad lebecsülni. Számtalanszor leírtam már, hogy ki vagyok, hol élek, körülírtam, hogy mivel foglalkozom. És bár nem fotelben a sorozatok előtt töltöm fél életem, azért elég tájékozott vagyok. 🙂
    És még valami, a tényekkel most is adós, mint rendesen!

  • Boda Marcsi Kapaszkodj meg, életem végéig lébecolni fogok. Törődj bele. Abba is törődj bele, hogy Magyarország mindig a hazám lesz, amíg élek, mindig hazamegyek mikor HAZAlátogatok. Abba is beletörődhetnél, hogy nem vagy okosabb és tájékozottabb nálam, de látom nem megy. Sebaj. Azt is látom nem tudod felfogni, két otthonom van. Sokan vannak így, nem olyan különlegesség, csak annak, aki röghözkötött.
    A lényegre térve. Gyurcsányt nem hibáztatják, nem is igen hibáztathatják. Az miért elfogultság, hogy minden bűnözőt szeretnék börtönben látni, nem csak a baloldaliakat? A jobboldali bűnözők miért kapnak amnesztiát. Nekem mindegy milyen párt tagja a bűnöző, üljön és teljes vagyonelkobzás. De te felmented állandóan új gazdáidat, nekik mindent szabad. De te nem vagy elfogult? Az elvárások pedig sosem érdekeltek, magamnak akarok megfelelni, nem nektek. Sajnálom.

  • Örök Tamás 4:29, ” Mellesleg a S. a második kereszt neved?”
    ……
    Szörnyű inszinuációt követtél el! Ugyanis Földesnek nem lehet keresztneve. Már maga a szó is egy kódolt antiszemitizmus – ahogy ezt egy véleményvezér kijelentette – helyette a semleges, senkit sem sértő újmagyar szó az „utónév” használatos polkorrektéknél.

  • Orsós Elemér

    lelszi
    2017 február 4
    1:24 du.
    🙂 🙂 🙂

  • lelszi!
    nagyon szellemes a hozzászólása!

  • Maradjunk a témánál, még ha itt néhány permanens kótyagosnak terelés a célja.

    Föntebb megadtam 3 fotó linkjét, mindhárom a megbeszélés után készült a sajtótájékoztatón. Finoman fogalmazva, Orbán Viktor arckifejezése nem mondható felhőtlennek. Látva a mimikáját, óhatatlanul az jut az ember eszébe, hogy valami olyasmit közölt vele Putyin, ami sem őrá és sem az országra nézve nem jelent valami jót. Már persze abban az esetben, ha nem tartja magát ahhoz, amit számára meghatározott Putyin, a világ egyik legnagyobb területű és egyik legnagyobb hadseregével rendelkező országának első számú, és mindenben meghatározó vezetője.

    Valamiféle zsarolás-szagút lehet gondolni a tárgyalás hátterében, noha állítólag az elektromos áramnak nincs szaga, pláne, ha azt atomerőműben állítják elő, de lehet gázszagú is.

    Mindenesetre az a három fotó kivívta a megkülönböztetett figyelmemet, mert eddig még nem találkoztam olyan országok közötti vezetők sajtótájékoztatóján készült fotókkal, ahol az egyik államfő arckifejezése úgy nézett volna ki, mint aki citromba harapott. Ráadásul erről a fancsali Orbán-mimikáról Putyin társaságában több is készült.

  • Örök Tamás

    charlie
    2017 február 4
    3:17 du.
    Te nagyon okos vagy, ő meg nagyon rafinált, mert tudja, ha nagyon kapálózik összetörheti maga alatt az arany tolyásait! (Egébbként meg nem hadakozom az antiszemita vád ellen, vagyok annyira én is rafinált, mert akkor egyből rám bizonyítják, hogy az vagyok! Viszont nekem sajnos keresztnevem van, kettő is, igaz hogy az egyik szláv a másik meg román eredetű, de az „előnevem” magyarosch!)

  • A nácik egymást ” lájkolják ”
    Ez így a helyes.

  • Llanfair!
    nem írígyellek a lébecolásért….kibuliztad..én itthon a becsületes munkám után kapott nyugdíjamból szerencsére nem nélkülözök.
    Amúgy örülök,hogy volt mentősként, sofőrként a pénzügyekhez is jobban értesz,mint én felsőfokú pénzügyi-gazdasági végzettséggel,hiába ezen az oldalon csupa mindenhez értő baloldalival találkozni,akárcsak itthoniak akik szintén nem munkából,hanem ügyeskedésből(többen csalásból!)gazdagodtak meg.
    Nyugodj meg több pártatlan bizottság(nem csak magyar!)vizsgálódik az ügyben és egyre több bizonyíték van a szoci urakkal szemben!!!!
    Kint erről te biztosan nem olvasták.
    Ami a magyarságodat illeti,hát ne hasonlítsd össze az enyémmel….
    Geyza ( a szintén mindenhez értő „értelmiségi”) meg csak nácizik,ahogy szokott szerencsétlen…)

  • Egyébként idézem:”csalás,korrupció,szabálytalanság -59 milliárdért”
    címmel a mai Vasárnapi Hírek újságban(közismerten vad baloldali lap!!!)jelent meg az M4-ről(metróról)az OLAF: Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése,részletezve,számokkal,felelős szoci politikusok
    megnevezésével(!!!!)hosszú cikk múltról,tényekről…
    Na ezt nem lehet kozmetikázni,mivel több netes oldal,újság,fórum…foglalkozik az üggyel!
    Gondolom ezt a lapot kint nem olvassák?….(pedig nagyon balos…)

  • Geyza, hozzá tudnál szólni a napokban felpörgő demokraták összefogásához? Vagy az üstökösként feltűnő Nyugdíjaspárthoz?
    Vagy a mai ötszáz-fős megatüntetéshez?

  • Boda Marcsi De irigyelsz. Ha nem irigyelnéd, nem tennéd folyamatosan szóvá. Nem tudlak vigasztalni, ha sárgulni kezdesz, rohanj orvoshoz. De, nélkülözöl. Csak igénytelenné váltál, mert nem tudsz mást csinálni, így beletörődtél. Ez is megoldás. De remélem magadnak nem hazudsz? Utoljára írom le, kicsit durván, hogy Te is megértsd. A bokádat lesz@rnád, ha annyit és olyan komolyan kellett volna dolgoznod, mint ahogy én csináltam. A felelősséget nem is említeném. Tehát vegyél vissza végre a pofátlan megjegyzéseidből, mert nem kicsit vagy aljas.
    A diplomádról annyit, hogy a buta emberből csak buta diplomás lesz. Az iskola sem intelligenciát, sem észt nem ad. Jó példa vagy rá, egy egyszerű tőmondatot sem tudsz értelmezni, megérteni és megjegyezni. Gazdasági „hozzáértésedről” nap mint nap tanúbizonyságot teszel. Most vagy hülye vagy, vagy aljas. Mielőtt szóvá tennéd, igen, most személyeskedtem. Szaladj, vége van a hirdetéseknek, kezdődik a nagyon jó filmed. Van aki elmagyarázza?
    Nem hasonlítom össze a te magyarságomat a tiéddel. Nagyságrenddel többet tettem az országért, mint te. És ezen semmilyen aljas megjegyzésed nem változtat. A magyarságot nem féltéglával mérik.
    De, hogy álmatlanná tegyem az éjszakádat, jövőre már én is megkapom a nyugdíjamat. Na most vedd be a xanaxot. 😀
    Most pedig jöhetnek jobboldali barátaid, hogy beszélek veled. Ahogy megérdemled. Jó éjt.

  • charlie
    2017 február 5
    1:30 du.

    A sajtó néhány ezret írt, a hvg pedig, hogy megtelt a Kossuth tér 2/3-a (ez ugyan az a tér, ahol Orbán egyszer 2 millió embernek szónokolt, mikor tele volt a tér). Persze nem voltam ott, de nem is számít, mert tudod charlie öcsém, ez a számháború igen szánalmas dolog.

  • Üdvözöllek kisnyilas -pirosfejű barátom.Remélem egészséged jó! Régen láttalak.
    Baráti üdvözlettel

  • Na Llanfair már megint nem fogta fel a tényeket,amit leírtam(vasárnapi újság,TV)..nem reagál rá,csak
    kötözködésre telik neki,közben kiderül,hogy „nemzeti hős”,mindenkinél okosabb és sokat tett az országért…
    Nekem nincs szükségem gyógyszerre…az meg, ahogy velem beszélsz az téged minősít „nem kicsit,hanem nagyon”,én jól tudok aludni!
    Amúgy én is megkapom jövőre is a nyugdíjamat,mert ez a kormány garantálja,és természetesen nem adóztatja meg,mint ahogy a baloldal tervezte!(jóval többet, mint te…..nem véletlenül)és továbbra sem másokból élek!
    Emlékszem a nyugdíjjal kapcsolatos sirámaidra…..
    Kérj gyógyszert a nejedtől,ingyen és kéznél van! (amnéziára,idegbajra,vérnyomásra stb)

  • Ja és nem irígyellek…minősítelek,óriási különbség!!!!

  • Egyébként biztos vagyok benne ,hogy SENKI NEM LESZ BŰNÖS!!!
    A megfelelő ügyvédek mindenkit ki fognak mosni! Nem lesz bizonyíték.Semmire!!! Az szdsz 6 milliárdjára sem lett,semmi nem lett az ügyből!!! Amit az egyik útépítő multi cég alapítványától kapott –miután előtte a választás megnyerése után a multi külföldi cégeknek adták az M7 és környéki autópályák építését—és az összes magyar céget csak alvállalkozóknak engedték besorolni!!!Ez már ezen a szinten így megy!!!
    A tűzifa tolvajok személyautóit el tudják kapni,kobozni,mert ott tettenérés van -ezzel ugyan egyet értek!,de a pantallós bűnözők,a flaszteros rablók szűrét is el kellene már kapni egyszer.!
    Bár ezek nagyon műveltek—és nem hagynak nyomot maguk után!!! vagy amit hagynak az édeskevés,minden LE VAN PAPIROZVA !!!És ezt a jogászok meg tudják védeni!!! Nem hiába—az Ámerikai jogászoktól tanulják ezeket a módszereket!
    Nem jogászi üdvözlettel.

  • Az Eu Bűntetést pedig visszafogja fizetni a költségvetés! De majd a Br.-i ” bürokraták” úgy fogják kommunikálni a világba,hogy a zorbán követte el és ezért kell neki visszafizetni.
    Visszafizetős üdvözlettel.

  • terminus!

    Tájékozódni az itthoni helyzetről,olvasni több forrásból a híreket..
    ezt tanácsolom!
    Amúgy lehet,hogy elkerülte a figyelmemet,nem tudom miből él,(nem olvastam)mi a foglalkozása,de nemrég valamelyik cikknél úgy emlékszem,hogy azt írta 20 éve Kanadában él?
    Biztosan nincs annyi forrás kint az itthoni eseményekről,helyzetről
    mint nekünk,ezért írom le gyakran az itthoni híreket,természetesen anélkül,hogy bármelyik pártnak a tagja,lekötelezettje lennék!
    A hozzászólásaim előtt több forrásból tájékozódom TV,Újságok,internet,felmérések stb.nem csak jobboldali fórumokról,így nem vagyok elfogult!!!
    Jónak tartom a véleménycserét,de az alaptalan,hiteltelen vádaskodást a konkrét tények cáfolatát,a hazugságot,meg az alpári stílust megvetem,ilyen egyszerű lenne,ha ezt többen megértenék!
    Természeten különböző ideológiával szimpatizáló emberek folytatunk eszmecserét,ami nem bűn jogunk van hozzá,de ha lehet kúltráltan,akkor is ha netán nem tudjuk meggyőzni egymást,meg ugye mindannyian kisemberek vagyunk,kár sértegetni a másikat!

  • terminus!
    Amúgy a kint élő tisztességes magyarok részéről elvárható lenne,hogy
    alaptalan támadások helyett az itthoniak érdekeit képviseljék,akkor is ha ők kint jobban élnek, tekintettel arra,hogy az itthoniak kivétel nélkül!!! mindannyian élvezői ill.szenvedői a hatalmon lévő
    kormány intézkedéseinek!
    Tárgyilagosan kellene gondolkozni és elfogadni a volt magyaroknak,hogy az országunkban élők a saját tapasztalataik,meggyőződésük,hitük szerint döntsenek,amihez jogunk van!
    Sajnos az ellenzék már rég leszerepelt (ezt maguk is elismerik…)
    és összefogás,hiteles program hiányában,nem tudnak javítani a megítélésükön…ezek után marad a bizonytalanság és értelemszerűen
    a jobboldal pozitív megítélése,erősödése!
    Hát ez van!

  • terminus!
    Amúgy én sem nézem a sorozatokat…(sok nyugdíjassal ellentétben!)
    a tényekről meg javaslom győződjön meg,keresse (biztosan van rá lehetőség?)…amit lehetett közöltem,és reméltem,hogy a kintieknek is van erre módjuk,ha nagyon akarják…és a volt hazájukkal kicsit lehetnének szolidárisak,dicsőség,pozitívum lenne!
    Ez csak kérés,és némileg jogos elvárás a volt magyaroktól!…
    Egyébként meg az itthoniak fognak dönteni,meggyőződésük,tapasztalataik szerint!

  • Boda Marcsi
    2017 február 5
    3:49 du.

    Leírom még egyszer, utoljára: bármily megtisztelő is, de én még nem mentem el Magyarországról.
    Bőrömön éreztem/érzem a rendszerváltozást követő összes kormány hozzá nemértését, ország dúlását, és cinizmusát.
    Önnel, kedves Marcsi, pedig nem látom értelmét a további vitának. Ön egyik mondatával megcáfolja a következő mondatát. Bár hangsúlyozza a tények fontosságát, de tényeket nem ír. Gondolatai egy egyszerű tévképzet körül forognak, miszerint Ön a többség, a többség egyenlő a mostani hatalommal, aki pedig nem így gondolja, az Gyurcsány.

  • BrunszvikTeri

    Drizari 1,52 !

    A második fotón Jézus is ott szerepel van az IHS keresztfa-felirat szimbólumaként. Orbanini focista észjárása szerint, úgy pávatáncol, hogy az embléma az ő térfelén látsszék azért, hogy hívő választóiban azt az érzést keltse, hogy ő a megváltó és nem tárgyalópartnere… 😀

    .

    IHS = Iessus Hominum Salvatore = Jézus az emberek megváltója

  • Hatalmas tévhit a vezérkarunk hozzá nem értése.
    A lerohasztást interkontinentális méretben csinálták meg.
    Hazánkban IS profi módon.

  • terminus!

    Én úgy emlékszem,mintha..azt írta volna,hogy kb 20 éve ment el…
    a vitának én sem látom értelmét….ebben egyetértünk,egyébként tényeket írtam,értelmezés kérdése,hogy valakik felfogják…nem cáfolom a megállapításaim,csak nem vagyok elfogult és lekötelezettje
    egy pártnak sem!!!!
    na pá,tényleg jó film van!…..

  • terminus!

    Még mindig nem írta le,hogy hol él és miből? jó lenne tudni,bár s véleményemet nem változtatja meg…

  • Na meg ha itthon él,javaslom tájékozódjon….van rá lehetősége több forrásból is,mielőtt méri az észt…

  • Boda!
    2016.febr.6.4:01

    terminus!

    „Még mindig nem írta le,hogy hol él és miből? jó lenne tudni,bár s véleményemet nem változtatja meg… „- írod!

    Miért lenne jó tudni? Egyáltalán mi közöd van hozzá, és miért gondolod, hogy terminust nagyon érdekli, megváltozik e a véleményed róla vagy sem?
    Te tényleg komolyan gondolod, hogy bárkinek is tényező a véleményed? Ha még eddig nem tudta volna az ide író és itt olvasó közönség,az utolsó néhány hsz-dal sikerült bebizonyítanod hogy milyen mérhetetlenül sötét vagy!
    terminus eddig számtalanszor leírta – különböző cikkekre reagálva, sőt kérdésedre is (érdekes, hogy csak te rugózol azon ki hol él és mit csinál ) de a válasz akár direkt, akár utalásos formában érkezik rendre elkerüli becses figyelmedet! Pedig ha egy kicsit is odafigyelsz arra amit olvasol, egy idő után többé kevésbé, de mindenkiről kialakul egy kép egy benyomás a gondolatai a stílusa a véleménye, az érdeklődési köre alapján hozzávetőlegesen tudod kivel állsz szemben, és megpróbálhatnád helyén kezelni a dolgokat! Nem kell pl nekem feltétlenül tudnom, hogy pontosan ki hol él, az egy idő után – ha épp nem utal rá – úgyis kiderül, hogy mivel foglakozik arra pedig hozzászólásaiból körülbelül következtetni lehet, feltéve, hogy nem írja le fehéren feketén! Ha ír valaki valamit a gyerekkoráról, meghatározó élményeiről, kedvelt időtöltéséről olvasmányairól, utazásairól az általa megélt átélt történelmi eseményekről stb – ne mondd, hogy az nem árulkodó? Miért nem elég annyi amennyit magadnak leszűrsz, az itt hozzászólók többedszeri megnyilvánulásából? A vélemény az ami fontos nem az, hogy Honoluluban élek X összegű évjáradékból vagy Budapesten a 35.kerületi panelben kis nyugdíjból, miután 50 évet könyveltem az Y vállalatnál. stb Egy idő után úgyis összeáll a kép – vagy neked nem? Miért kell neked folyamatosan azt „forszérozni” hogy ki hol él minek és miért ott, „melyik táborhoz tartozik, vagy tartozik e egyáltalán” valahova? És aki sehova, azzal mi van ? A politikai meggyőződése az övé, ha figyelsz, mindenkit megismersz annyira amennyire ahhoz kell hogy kommunikálni tudjál vele is mással is! De, neked nem is ez a célod.

    Csak ezen az oldalon, az ostoba kekeckedő kérdésed felett hárommal terminusz leírta, mint mondta utoljára, hogy „én még nem mentem el Magyarországról” – na szerinted ez mit jelent?
    Próbálkozz erősen, hátha sikerül…! Úgy van! A megfejtés: terminus Magyarországon él!
    Van még kérdésed? Ja persze, hogy miből – hát tudod ez az ami végképp nem tartozik rád, de ha mint már javasoltam egy kicsit olvasnál és értelmeznél is néha, már rég rájöttél volna, mert nem olyan bonyolult! Ha nem tévedek alighanem szürke eminenciás, valahol a történelmi téka körüli polcokon keresgess… – ha nem is pontosan, de legalábbis ehhez hasonló elfoglaltsága lehet!
    Továbbá azt is akarod tudni mennyiből? Nem csodálkoznék ugyanis, ha ez lenne a következő! Szerintem bérből és fizetésből- feltéve, hogy nem nyugdíjas még,de szerintem nem, én ezt kb még egy „tízessel” kitolnám, de nem kizárt hogy tévedek. Ám, ez szerintem mindegy is, engem pl az érdekel amit ír? Ezért aztán hidd el, pontosan tudja és ismeri a helyzetet az „itthoni és a kint élő normálisakkal” együtt tudja mit beszél és veled együtt sújtja az itt uralkodó, pöffeszkedő sötétség – a különbség, hogy ő érzi ezt a sújtást te meg nem! Ő alighanem a meggyőződését írja, te meg megbízást teljesítesz ! Ő valószínű nem a „Szerelem a forró homokon..” vagy a „Vad mámor az óboros pohárban” c. barom sorozatok és reklámok közben írja a gondolatait,(mellesleg te sem, az kamu csupán) így aztán emlékszik rá mit írt, mit kérdezett, ki mit válaszolt, mikor mi a téma egyáltalán stb. Neked sikerül egyedül, a témától totál függetlenül hablatyolni 24 órán át – ennyire unatkozol?

    De most komolyan Marcsi kedves, olyan lényegesek ezek a kérdések? Te mint írod a tényekhez ragaszkodsz, a gond, hogy fogalmad sincs az mit jelent, pedig már egy párszor átvettük, nem emlékszel? Ja persze ha arra sem amit fölötted hárommal válaszol valaki, akkor erre miért is emlékeznél!
    Marcsi kedves, lehet tévézni, jó filmeket nézni, „pá-val” elköszönni valakitől aki huszadszor is megtisztel azzal, hogy emberszámba vesz, válaszol, pedig már régen nem kéne – de akkor nincs itt a helyed! Érted? Mikor veszed már észre, hogy csak vagdalkozol, érdemben nem szólsz egyetlen témához sem, ismereteid olyan hiányosak és légből kapottak mint ide Lacháza, a gyalázkodáson és oktalan pimaszságon kívül már semmire nem futja – akkor mi értelme? Mindenkinek van olyan téma ami jobban érdekli, több a mondanivalója vele kapcsolatban és ezért többször is szól hozzá, és van ami kevéssé érdekli, vagy kevesebb róla az ismerete, ott óvatosabb, jobbára inkább csak olvassa a többieket, mert ebből is lehet tanulni – ajaj de még mennyit!

    De rajtad valahogy semmi nem fog! Nem tudod/akarod felvenni a ritmust, maradsz a saját kis házmesterrel keresztezett „madam” ritmusod mellett, és az pusztán erre elég!
    Az egyik kezecskéd elég lehet arra, hogy megszámold, én hányszor szólítottalak meg vagy keveredtem veled „beszélgetésbe” mert ami nem megy azt nem kell erőltetni, ezt már nálam okosabb emberek is megmondták – de miután láttam mit művelsz oldalakon keresztül Ilanfairral, hogyan próbálod „vizsgáztatni”, kiosztani- aki még gyakorolja a célba lövést és reménykedik, hogy egyszer eltalálja agyadban a „megértettem” gombot, ( nem tudja hogy azt már rég leszerelték) és akinek jószerével a cipőfűzőjét sem köthetnéd meg – most meg egy idő óta terminust próbálod csavargatni, hát tényleg murvára elég! Feltétlen ezzel kell hogy teljenek a KMH oldalai? Miért? Nem féltem egyiküket sem, megválaszolják ők a magukét, de miért teszed ki magad minduntalan megvetésnek?
    Akinek annyi barátja, ismerőse, „szakmai ismerete” van, remek és igényes szórakozási lehetősége, fel is szoktad sorolni (újság, net, könyv, „jó filmek a Tv ben” stb ) az hogy a fenébe ér rá, arra, hogy egy cikk kb 40 hsz-a közül ő maga töltsön meg kb 15 -öt a semmire sem jó üres szófosásával? Magadat ismétled folyamatosan – legalább erre figyelj, ha már egyik óráról a másikra elfelejted, pedig elégszer leírta, hogy terminus itt él! Helyesebben vegetál, sokunkkal együtt!

  • terminus!
    Látom bepörögtél….nem véletlenül,te is csak egy szánalmas kinti uszító vagy aki a többiekkel együtt „nem oszt,nem szoroz”nem számít,én itthon élek,tájékozódom több hiteles forrásból,meggyőződöm dolgokról és nincs titkolni valóm,na ebben meg szerencsére sok másban különbözünk!
    Pá,most tényleg jobb szórakozásom van!
    Ne őrjöngj…árt az egészségednek,mint az itthoni baloldalénak is,nem látják be,hogy egyre inkább feleslegesen emésztik magukat, fúrják (próbálják…)a kormányt,de egymást is… majd csak eljut az agyukig…..!

  • Engem egyébként itthon minden normális és tisztességes ember
    ( ép eszű baloldali érzelműek is !!!!)tisztel és becsül,te meg a hozzád hasonló nem véletlenül a”múltját,cselekedeteit”titkoló(esetleg szégyenlő?)senkik meg nem érdekelnek!
    Igyekeztem jobb…modorban írni,mint amire te képes vagy!
    (a „te” szót nem véletlenül írtam kis betűvel,megbecsülésemet…akartam kifejezni)
    nem sorozatot nézek….titok,hogy mi szórakoztat!

  • ja most vettem észre,hogy „állítólag” itthon élsz(bocsi elborult az agyam tőled…!)nem lehettél nagyon tehetséges,dolgos ember,ha vegetálsz…..persze vannak kivételek is…..bár kevés!

  • Bocs!
    De tényleg nem a fórum előtt töltöm az időm nagy részét!Azt hiszem ez érthető,….néha benézek,ha van időm írok,elolvasva az előző hozzászólásokat!
    Ami a bunkóságot illeti,azt főleg Besanconnak szántam, ő tényleg rászolgált!!!(nem kicsit,hanem nagyon!)

  • Besancon
    2017 február 7
    9:52 de.

    Köszönöm. Csak annyit tennék hozzá:
    „Narrare asello fabellam surdo.”

  • Részvétem(megvetésem.?..)minden arra érdemesnek!