Egy politikailag inkorrekt javaslat a Pesti Srácok című honlapnak Kanadából

2017 február 12 8:29 du.40 hozzászólás

A Pesti Srácok című fideszes hírportál egyik szerzője – Máté F. Gyula – a következőképpen gúnyolódott azokon a gyerekeken, akik a kegyetlen szíriai háború és az egyéb konfliktusok ártatlan áldozatai:

„Szeretni kell a migránsokat! Főleg az édi-bédi kicsi tejeskávé színű lurkókat. Fogadjon be mindenki kettőt-hármat és félre az előítéletekkel. Simogassuk, dédelgessük őket!”

Máté F. Gyula nem csak, hogy arrogáns és kegyetlen – mely kegyetlenség és arrogancia a magyarországi „keresztény”, konzervatív és polgári oldal legfőbb jellemzője – de talán kényelmesen tudatlan is.

  • Az Aleppo városában történő csaták és ostrom idején a kórházakban kezelt sebesültek fele gyerek volt – a Save the Children szerint.
  • Több mint 4.500 gyerek halt meg Aleppo városában 2016-ban.
  • Az 5 millió szíriai menekült fele gyerek.
  • Több mint 2,1 millió szíriai gyerek nem járhat iskolába a háború miatt.
  • A szíriai gyerekek 80 százaléka (vagyis 8,4 millió gyerek) érezte saját bőrén a háború borzalmait.
  • Az egyik menekülttáborban lévő gyerekek 79 százaléka vesztett el egy közeli rokont a harcokban.
  • A 2016-os adatok szerint legalább 41 ezerre tehető a szíriai háború alatt meghalt gyerekek száma.
  • Az ENSZ 2014-es vizsgálata szerint az Asszad rezsím kiskorúakat is letartóztatott és megkínzott börtöneikben. A legfiatalabb bebörtönzött pusztán 11 éves volt. A gyerekek ellen elkövetett szexuális erőszak, verések, cigarettavéggel történő megégetések, az elektrosokk mindennapi kínzási módszerek Szíriában.
Fotó: Aleppo Media Centre.

Fotó: Aleppo Media Centre.

Az, aki ennek fényében és ennek tudatában képes elsütni ízléstelen poénokat és gúnyolódni, mint ahogyan azt Máté F. Gyula tette a Pesti Srácok című honlapon, abból feltehetően kihalt minden normális emberi érzék. Az, hogy ezt a magyar keresztény-konzervatív oldal az „édi-bédi kicsi tejeskávé színű lurkókat” szórakoztatónak tartja, mindennél többet mond e politikai tábor végzetes züllöttségéről.

Lehet ellenezni Angela Merkel korábbi menekültpolitikáját.

El lehet utasítani a baloldali politikát, lehet helyette ajánlani valami mást.

Lehet vitázni Európa, a bevándorlás és a menekültpolitika jövőjéről. És lehet cikizni a politikai korrektség túlkapásait is.

De minden erkölcsi határon túllép Máté F. Gyula és a Pesti Srácok – nem először, egyébként – amikor így gúnyolja a háború gyerekáldozatait.

Az, hogy Máté F. Gyula cikke álhíreket közöl – egy, a Kanadai Magyar Hírlapban öt éve megjelent képnek a PhotoShop-pal módosított verzióját hozza le, így hamis látszatot keltve egy magyar ellenzéki tüntetésről – mégsem olyan súlyos, mint a menekült gyerekek felé tanúsított kegyetlensége.

Van egy régi, politikailag inkorrekt és durva hagyomány az angolszáz kultúrában. A tizenkilencedik században és valószínű először az Egyesült Államokban szappannal mosták ki a csúnyákat mondó, vagy éppen dohányzó, vagy egyéb rosszalkodásban résztvevő gyerek száját. Gyereknek ilyet semmiképpen sem ajánlunk, a Pesti Srácoknak viszont annál inkább. Lehet, hogy egy jó erős szappan az egyetlen dolog, ami ezek után ki tudná tisztítani e jobboldali portál szerzőinek retkes száját.

40 hozzászólás

  • Csak a margóra:

    – A menekült gyermekek ellen Európában nem csak szóban léptek fel a „nagyonbátrak”. pl. a svédeknél állítólag
    http://www.theguardian.com/world/2016/jan/30/masked-men-stockholm-threaten-punishment-refugee-children

    – Magyarországon anno a Tanítanék arca is csak azon aggódott a menekült gyermekek összeírása kapcsán, hogy definiálja már neki valaki a migránsok leszármazási fokát. Puklinak csak a végrehajtási utasítás hiányzott az ezirányú diszkriminációhoz.

    – A határon, nyáron, júliusban, megtiltották a civileknek az ételosztást: http://gepnarancs.hu/2016/07/megtiltottak-az-oltalomnak-es-a-migszolnak-hogy-etelt-osszanak-a-hatarnal-rekedteknek/
    Holott a kánikulai víz és élelemhiány a gyermekeket viselte meg legjobban.

    Az a bizonyos szappan sokaknak elkelne. Lenyelve is.

  • Hát ennyit a Pesti Srácokról és moralitásáról. Az igazi pesti srácok persze nem ilyenek, a budaiak még ennyire se:)

  • Kollár Erzsébet

    Az 56-os Emlékbizottság a Pesti Srácok szerkesztői illetve tulajdonosai számára egy kocsma („Revolution 56”) létrehozásához adtak komoly állami támogatást, több millió forintot, miközben a még életben lévő volt politikai elítéltek nélkülöznek Magyarországon.

  • Christopher Adam

    A Pesti Srácok ilyen szintű megnyilatkozását én is elítélem, de ez a kitétel: …” mely kegyetlenség és arrogancia a magyarországi “keresztény”, konzervatív és polgári oldal legfőbb jellemzője…” – szerintem -, nem méltó Önhöz! Ha komolyan is gondolja, akkor viszont nagyon szomorú! Egy idióta újság, idióta szerzőjét azonosítani egy ország lakóinak jelentős részével, nagyságrendileg olyan, mint ha azt állítanám, hogy Kanada lakossága fajgyűlölő, mert nem is olyan régen antiszemita plakátokat ragasztott ki valaki egy kanadai városban. Esetleg az egész német népet a kormánnyal az élen, fasisztának kellene nevezni, mivel van német neonáci párt?
    Ha a tényeket nézzük, bármennyire felelős bármiért is az Asszad rezsim, az igazi felelősök a „demokrácia exportáló” országok, a különböző terrorszervezeteket kiképző, azokat folyamatosan fegyverrel ellátó nagyhatalmak, melyek nem győznek sajnálkozni és mossák a kezeiket.

    Gondolom az alábbi téma sem idegen Ön előtt, de ez is árnyalja a képet:

    http://888.hu/article-10-eves-gyerekek-hajtjak-vegre-az-isis-kivegzeseit

  • Kedves Chris,
    minden embert és főként gyereket nagyon sajnálok.Aljas,embertelen állat,aki ebből viccet merészel csinálni.Mi gyógyítjuk a szíriai sebesülteket.A cikk amit leírtál emberi,Hozzád és hozzánk méltó. A számadatokat nem lehet ellenőrizni,mert ott még semmi nem végleges. Akiket az Aszadrendszer „katonái”nem gyilkolnak meg azt megölik a Chizballa gyilkos terrorhordái akik aszad szövetségesei.
    A II.VH befejeződött 72 évvel ezelőtt.Végleges számok vannak. A kiirtott 6000.000 zsidóból másfél millió gyerek volt és ezek között száz ötven ezer magyar országi születésű gyerek.Ezekből is viccet csinálhat ez a senkiházi máté f. gyula és a pesti srácok.Ezeket már nem lehet védeni verbálisan sem.

  • lelszi Kedves lelszi. Te komolyan azt állítod, hogy a menekültek elleni ilyen irányú megnyilvánulás egyedi? Azt állítod, hogy nem olvastál bele még egy menekültekkel kapcsolatos kommentfolyamba, ahol őrjöngenek a magyarok minden migráns halálát kívánva? Még annak is a halálát kívánják, aki nem kívánja a halálukat?
    Sortüzet, agyonverést, elásást, kivégzést és tengerbeveszést követelve?
    Nem olvastad, hogy minden menekült terrorista volt, van és lesz, még a féléves gyermekek is?
    Ha Te ezzel nem vagy tisztában, akkor olvassál bele ezekbe a kommentekbe, és borzadj el. Megint mutogatsz külföldre, de nem értem ez mennyiben menti a magyarokat? Az vigasztal Téged, hogy máshol is menetelnek a náci patkányok? Engem nem vigasztal.
    Azt mondjátok, a magyar különb mindennél? Akkor?
    Azt persze mondhatod, hogy ezek fele fizetett troll, de azért azt nem akarod sugallni, hogy Soros fizeti Őket (is)? Akkor ki és miért? Azt is tudom, hogy ezeknek a szarháziaknak a nagy része csak a fotelből gyilkol, de a félbolondok ezt felhatalmazásnak tekintik, és ez már szörnyen nagy baj.
    Az elkenéssel csak segíted Őket, remélem akaratlanul.

  • Tüske Zsófia

    a Pesti srácok nevű internetes portál tulajdonosa, vagy főszerkesztője Stefka István, [a Bérborz, ahogy kollégái elnevezték] aki hithű mszmp-s újságíróból vedlett át Igaz Jobboldalivá, mint az anakonda, amikor megnőve levedli a bőrét.
    Maga az Öreg-nek hívja magát, aki mindenre emlékszik, de azt képzeli, ezzel más nem így van. Ritka undorító médiapatkány, és ami a portálján található az hű képet fest róla és munkatársairól. [Figyelőnek, szeretettel: a komcsi itt nem vész el, csak átalakul jobboldalivá….]
    https://vastagbor.atlatszo.hu/2016/08/23/stefka-istvan-lapigazgato-elvtars/

  • lelszi
    2017 február 13
    5:04 de.

    Innen valóban hiányzik egy-két külön kítétel:
    „” mely kegyetlenség és arrogancia a magyarországi >státutsza hatalmat gyakorló< konzervatív és polgári oldal legfőbb jellemzője…”

    Mert nekik valóban.
    Semjén legfeljebb a keresztlevélen keresztény.
    Erdő nyíltan foglalt állást a saját pápájával szemben.
    Boross permanensen isteníti a saját bevallása szerint is antiszemita tengernélküli különítményest.
    Orbán rendszeresen enged meg magának a menekültek rovására gyűlöletcunamikat.
    Balog-páter kiállt a szegregáció mellett.
    Az ex-MIÉPes, nyóckeres polgármester kitiltotta a játszótérről a menekültek gyermekeit.
    stb.
    Miközben az egész kormányzati kommunikáció csöpög a jézusi szövegekre való hivatkozástól.
    Csak Jézus kergetné el őket korbáccsal, ha ma élne.

  • Amíg az a magyar keresztény-konzervatív oldal nem utasítja vissza a Máté F. Gyula féle megfogalmazást a migránsgyerekekről, addig valóban lehetséges kegyetlenség és arrogancia a magyarországi „keresztény”, konzervatív és polgári oldal legfőbb jellemzője.

    Ez viszont nem jelenti azt, hogy valamennyi konzervatív és polgári módon élő-viselkedő aljas ember lenne, mivel közülük sokan nem osztoznak M F. Gy leírt gondolataival. Csak nincsenek elegen, hogy a hangjukat is hallassák az ilyen megnyilvánulások ellen.

  • Hát, túlzásaok minding, mindenütt vannak, a magyaroknál ez pedig igen gyakori.Mind két oldalról. Régi meggyőződésem az, hogy NEM kell mindent azért elhinni.
    Az indulatok jobb és balodalról egyformán túlkapásokban nyilvánul meg.
    Én azért értem azt, hogy sok magyar felhorkan, ha rákényszeritnek olyan akaratot, amit ő ellenez.
    Magyarország igen szegény kis ország, eltartani ezerszámra idegen menekülteket nagy tehert okoz az államnak.
    Pl. a németeknél ahol „tárt karokkal fogadták” a menekülteket, ma már állandó tűntetések, lázadások vannak emiatt. T.i. gyakorlatban megtapasztalták, hogy mit is jelent.

  • U.i.
    Az meg felháboritó, hogy a menekültek ellenességét ráfogják a kersztényekre, és most ők a rosszak. Miért? A zsidók nem elleneznék, ha országukba olyanokat telepitenének be, amit a többség nem helyesel?

  • Megnéztem és elolvastam Máté T Gyula írását (pamfletjét?), ami egy képzeletbeli riport. Ebben Armande, független értelmiségi szájába adja az ominózus mondatokat a migráns gyerekekről, válaszul Orbán Viktor évértékelőnek egyik pontjához kapcsolva, ami leírásában így szól:

    Orbán Viktor második pontja: A migráns-inváziónak nincs vége, megfontolandó, hogy őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk. – erre válaszol Máté T Gyula az Armande elnevezésű független értelmiségi nevében. Vagyis rajta keresztül jellemzi a pártokhoz nem kötődő magyar értelmiség hozzáállását ehhez a témához. Lelke rajta, a fizetéséért Stefkánál meg kell dolgoznia.

  • Megérdemelné beperelni Stefka szerkesztőségét a manipulált és jogtalanul felhasznált fotó miatt, mert az írásnál a következő hozzászólás fogalmazódott:

    Aladin

    2017-02-11 at 09:46

    Dögöljenek meg azok akik tartják azt a táblát, menjenek a kurva anyjukba. Nem árt a pofájukról nagyobb képet csinálni és az újságban megjelentettni, hogy az emberek ismerjék meg öket közelebröl is. Ezek után biztosra vehetö a Fidesz 2/3-da.”

  • Figy Figyelő! Izraelbe betelepítettek Szudánikat meg a fene sem tudja kiket akik a Szinájon keresztül jutottak be Izraelbe. Szinte naponta csinálják a botrányokat. Rőszakoskodnak nőkkel, verekednek késelnek lőnek rabolnak egyszóval minden olyant elkövetnek ami törvénybe ütköző. Izraelnek ez rengeteg pénzébe kerül, és sem Vörös Félhold se a Vörös kereszt nem ad elég támogatást. Mégsem hallani olyan hangokat izraelben ellenük mint Magyarországon. Egyszerű az oka. Maguk a zsidók is voltak hasonló helyzetben. Hogy visszaélnek a vendégszeretetünkkel és a segíteni akarásunkkal az más lpara tartozik. Akiknek már túl sok van a számláján azokkal nem sokat lacafacáznak. Kitoloncolják oda ahonnét jött. Ez a legtöbb esetben egyiptom akiknek már nagyon elegük van belőlük de nem tudnak tenni ellene semmit sem. Én csupán eggyért vádolom a német migráns politikát. A legelején csupán egyedülálló férfiak érkeztek. A családosok jóval késöbb kezdtek jönni. Ahelyett, hogy a családosokat és a gyerekeseket segítették volna a fiatal suhancokat iperítették és a családosakat megpróbálták vagy lepasszolni más országokba vagy sok olyan eset is volt amikor elutasították a menekült kérelmüket. Itt Ausztriában is gyakoriak voltak az ilyen esetek. Azt már meg sem említem, hogy milliókat kaptak olyanok akik azt hírdették, hogy a gyerekek és fiatalok tanulását akarják megoldani. Csináltak iskolákat úvodákat de a kutya nem ellenőrizte hogy ott ugyan mire tanítják a gyerekeket. Bármennyire is hihetetlen gyilkolásra és arra hogyan kell megölni a nem muszlim vallásuakat. Természetesen ezeket az intézményeket bezárták de arra már nem fordítottak elég gondot, hogy az összes bűnöst összefogdossák és kitoloncolják. De mondok egy cifrábbat is. 2004-ben négy rendőr halálra vert egy olyan menekültet akit kitolncoltak. Mielőtt a szerencsétlen feltudott volna szálni a repülőre ami vissza vitte volna Afrikába egy elhagyatott hangárban agyonverték. A négy rendőrt perbe fogták amit még most sem zártak le teljesen.

  • A göllner-féle cikkhez írtam, de most ide is bemásolom:

    Ma le lettem trollozva régebbi liberális barátaim által, mert egy migránsokról szóló beszélgetésbe (ahol éppen azt fejtegették, hogy vissza kell őket toloncolni, mivel hiszi a piszi, hogy menekültek, semmi bajuk se lesz otthon, különben sem mi hívtuk ide őket…) a következőt írtam:

    Végül is Auschwitzcal is ugyanez volt a helyzet. Mi kiküldtük a zsidókat, és kész. Aztán, hogy mi lett velük, az már a németek dolga volt…

    Hát, feleim, így állunk Pannóniában…

  • lelszi
    2017 február 13
    5:04 de.

    Az örülünk Vincent blog pont olyan gyűlölködő, arrogáns és kegyetlen, mint a PS, csak a forrásaikat pontosan adják meg. „Nagy” különbség.

  • Drizari
    2017 február 13
    10:57 de.

    „pártokhoz nem kötődő magyar értelmiség hozzáállását”

    Ha megnézed a PS témáit, akkor „Armande” inkább valami NGO-civil felvonuló-tüntető karikírozása lehet. Olyan kinézetű aktivista, akinek a nemét nem tudod megállapítani ránézésre. Olyan divatos, modern értelmiségi, aki mint a hollywood-i celebek, „kirakatban” mutogatja az örökbefogadott színesbőrű gyerekeit. (Esetleg Michael Jackson.)

    A PS poszt amúgy öngól, mert az olvasó nem tudja megkülönböztetni, hogy Orbán vagy az ellenzék a hülye? Amúgy a PS szerintem 30%-ban megbízható információkat közöl, a többi 70% hírlapi kacsa, csúsztatás.

    Chris jól tette, hogy a figyelmet felhívta a szíriai gyerekek helyzetére. De a körítés nagyon demagóg. Egy rosszul sikerült viccelődésből, ami nem is a menekült gyerekek ellen irányult, nem kéne következtetéseket levonni az egész magyar jobboldalra.

  • Annak az „újságírónak” a nevében most már tudom, mit jelent az F., de nevelésem tiltja, hogy kiírjam.

  • Bronzi,

    az az F valójában T.

  • Felelős politikus nem szítja a gyűlöletet. Elég tapasztalat gyűlt már össze (pl. XX. sz. 30-as éveiből), hogy tudjuk, hová vezet ez. Tudod Figyelő ez a baj a kedves vezetővel, hogy tudatosan manipulálja az egyszerű embereket, hogy a saját nyomoruk okait ne az elhibázott (illiberális) gazdaságpolitikában keressék.

  • Figyelő,
    A többség általában magasról tesz az egészre.
    A közvetlen találkozáskor pedig nem jött be a kedves vezető provokációja egész Budapest ellen.
    Mert a menekültek többsége valóban menekült. A közéjük keveredett szolgálati embereket (CIA-tól IS-ig), illetve a nyilván jelenlevő 3-4% csőcseléket ki kellene emelni, és annyi. Erre vannak technikák, ahogy ’56-ban is megrostálták a tömeget.

    A többség persze valójában a vallásokra is tojik. A státuszkeresztények pont annyira keresztények, ahogy annak idején marxisták voltak. Viszont, Magyarországon a saját bevallása szerint kereszténytdemokretén párt is van a hatalomban. Olyan, amelynek egyik vezetője szerint a gyermekek éhezése csupán rossz szokás.

    A többséget különben annyira nem érdekli az egész menekültkérdés, hogy érvénytelen volt a legutóbbi népszavazás.

    A kisebbséget meg annyira érdeklik a menekültek, hogy annak idején a kék plakátokat a menekülteknek szóló üzenetekkel magyarul tették ki. Kinek is? Mert, hogy nem a szíriai menekülteknek az biztos. Maradnak az erdélyi, magyarul tudó menekültek, és az indulatok szítása, mint indok.

    Na ennyit a jelenlegi, bolseviktechnikájú ge..ikormányról.

  • Avi,
    mi történt nálad?Megmozdult a”pintele-jíd”?

  • Valóban nem egyszerű téma a menekültügy kezelése, mivel zömük az európai kultúrától teljesen eltérő környezetben élt. Ráadásul a muszlim (iszlámhívő) nem olyan, mint a magát kereszténynek valló, a muszlim mindennapos életét a vallása határozza meg.

    A keresztény élete sokkal egyszerűbb, hetente egy alkalommal elmegy a templomba, alkalmanként meggyónja elkövetett bűneit és a kirótt penitencia után folytathatja tovább erkölcstelen életét, meglophatja szomszédját stb.

    A muszlim nem ilyen, napi cselekvését szigorúan köti a vallási előírásai, meghatározza a férfi, a nő és a gyerek helyét és helyzetét a közösségükben, és a férfi/férj kötelezettsége a születendő gyermekét megtanítani muszlimként élni. Ez utóbbi miatt fordul elő, hogy másod vagy harmad leszármazott vállalkozik merényletek elkövetésére Európában.

  • Drizari
    2017 február 14
    9:19 de.

    Kedves Drizari, úgy gondolom, ez koránt sincs így, csak a média (propaganda) sugallja. Aztán persze be vagyunk tojva tőlük… Ismerek néhány muszlimot személyesen is.

  • Gyuri! Mi a bajod? Valami ha nem tetszik nyugodtan írjad ki ide. Eddig is ezt tetted nem? Ne szépítsed a dolgokat mert szeretem ha dugri valaki. Én is ezt szoktam tenni és van akinek tetszik van akinek nem. Kösz előre is

  • Almási Alma
    2017 február 14
    11:04 de.

    Szerinted. Mivel amiről nem tudsz és nem ismered, az nem is létezik. A muszlim naponta 5x imádkozik … ismerőseidet láttad már kis imaszőnyegére leborulva naponta többször imádkozni?

  • Avi,
    sajnálom,ha nem értetted meg,de mifelénk ez egy befogadó dicséretet, jelent.Spanyolul és magyarul is ezt úgy mondják,hogy:well come to Izrael.Ha esetleg ez sértő számodra azt is elfogadom.Legyen meg a te akaratod!

  • De ez sem megoldás, hogy ha már olyan sokan élnek náluk muszlimok, hogy nem engednek nekik építeni imahelyeket:

  • Na Llanfair a messzi távolból már megint tudja,hogy az itthoniak és
    főleg a kormány…milyen kegyetlenek…miközben egyre több nyugati ország,politikus köztük A,Merkel is belátja végre és javasolja,hogy ezeken a szegény ártatlan gyerekeken(felnőtteken is!!!) valóban segíteni kell,de lehetőleg a saját hazájukban ,mert nem megoldás,hogy az európai országok fogadják be őket!!!!
    Arról már nem szól a mese( ez a cikk sem….)hogy sok 10 éves
    gyereket szerveznek be a terroristák,akik Európában bizony nem egyszer robbantanak,merényletet követnek el szintén ártatlan emberek ellen…..
    Nos minden országnak joga van mérlegelni,dönteni!!!!

  • “Több mint 4.500 gyerek halt meg Aleppo városában 2016-ban.”

    Máté T. Gyula – te egy buta, undorító kocsmatöltelék proli vagy, egy fajgyűlölő, szélhámos, nemzeti keresztény mélymagyar újnyilasjóska, orbán idomított cselédje kinek az ivartalanítását vélem hazám legsűrgősebb érdekének – hátrányos helyzetben szenvedsz mert abban a sorvadt koponyádba alig fél deci hígított lóhugy lötyög – te beteg takony, te !

    Ez a szíriai, süveges fejű, közveszélyes mészároslegény Asszad (az apja, a szadista Hafez al-Assad volt, aki kifejlesztette a Sziriai terror államot a hatalmuk fenntartása érdekében), együtt egy marék hasonszőrü sziriai gengszter család segítségével, sakkban és félelembe tart több millió Szíriai állampolgárt már évtizedek óta. Ezeknek a véres mancsú gengsztereknek a jelenlegi korlátlan, ILLEGÁLIS hatalmuk támogatva van a diktatorikus, sunyi, ruszki putyinka által, és életbemaradásuk csakis az erőszakszervezeteikre és az orosz kaki keverő külpolitikára van alapozva.

  • Pity Palkó, a baj csak az, ha kinyírják a vezetőt az amcsik, vagy a ruszkik, akkor egymást őlik sajnos!
    Ez történik most Iraqban és más országokban, ahol a vezért megőlték.

  • gyuri10
    2017 február 13
    7:05 de.

    Kedves Gyuri,

    tudom, hogy az sem tetszik hogy ide irkálok, de amúgy jó olvasni, hogy képes vagy szíriai népirtó háború áldozatairól az együttérzés hangján is írni; az embert látva bennük, nem az ellenséget… Nem biztos, hogy akik nagy hangon migránsoznak és gyűlölködnek a Közel-kelet és Afrika népeire, azok Izrael barátai…

  • Pityi Palkó
    2017 február 14
    3:30 du.

    „Ezeknek a véres mancsú gengsztereknek a jelenlegi korlátlan, ILLEGÁLIS hatalmuk támogatva van a diktatorikus, sunyi, ruszki putyinka által”

    Az 1970-ben puccsal hatalomra jutott Ásszád família/klán, sőt már előbb a hatvanas évek elején ( szintén puccsal ) hatalomra jutott fasiszta „Ba’ath” rezsim, évtizedek óta a Szovjetunió, majd Oroszország legstabilabb közel-keleti hídfőállása volt. Hasonlóan Ghaddafi, Nasszer, vagy Száddám Husszein féle”pánarabista” fasiszta ( már-már szinte nemzetiszocialista ) rendszerekhez. Csakhogy ezek vagy megbuktak, vagy átpenderültek a nyugati hatalmi blokk érdekkörébe ( bár mostanában Egyiptom megint közeledik az oroszokhoz, a nasszerista junta vezetőinek rögeszméje, hogy az Obama adminisztráció titkon a Moszlim Testvériség pártján állt ) . Amúgy a „független, szabad” Magyarországnak lévén, hogy évtizedek óta orosz érdekkörbe tartozó ország, szintén hagyományosan közeli kapcsolatai voltak az Ásszád-rezsimmel ( pl. hadfelszerelés eladása, katonai kiképzés ), még a polgárháború alatt is híre ment, hogy magyar (ex-?)rendőrök ( akik közben a felkelők fogságába estek, s úgy kellet titkon kiszabadítani őket, mint ahogyan értesülni lehetett róla utólag a hírekből ) képezték ki Ásszád erőszakszervezeteit. Tehát bőven van hidegen számító érdek, az ilyen mocskos propagandával való néphülyítésre a felcsúti poszt-bolsevik, újfasiszta, bűnöző ( „illiberális” ) rezsimben is.

  • Figyelő
    2017 február 14
    4:18 du.

    Az említett egykori vezérekkel ( Ghádháfi, Száddám Husszein ) a saját egykori alattvalóik végeztek, hasonlóan mint mondjuk Mussolinivel vagy Ceausecuval. Az elnyomó, gyilkos rendszerekben, sok elfojtott feszültség ( gazdasági, szociális csőd stb.) gyülemlik fel, amely egy idő után „robban”.

  • Boda Marcsi. Egyszer meglephetnel mar azzal, hogy megertesz egy kommentet. Szepen fejlett „Llanfair” fobiad van. Nem baj, a Robertben van ra gyogyszer.

  • Drizari
    2017 február 14
    12:10 du.

    De ez sem megoldás, hogy ha már olyan sokan élnek náluk muszlimok, hogy nem engednek nekik építeni imahelyeket:

    És szerinted az imahelyek megkapása után boldogan élnek, amíg meg nem halnak? Pubika, Te nagyon naív vagy, a kis ujjad után az egész karodat is megkívánnák!

  • Eleftheria,
    nem szeretném átvenni a KMH szerkesztését,mert túl sok barom jár ide akikkel nehéz koncenzusra jutni.Azon kívül,hogy nem biztos bárki is képes lenne elvégezni Cris munkáját.Annak viszont nagyon örülök,hogy itt egészen más hangon írsz,mint a Leháron.Nem kell, hogy Neked magyarázzam a differenciát az izraeli bal vagy jobb és a külföld bal és jobbja között.

  • Mucuska Mici,
    az imahelyekkel vagy anélkül keserűen élnek és boldogan halnak meg a 72 szűzlány reményében.Azt még nem tisztáztuk,hogy a Sahid hölgyek mit kapnak a túlvilágon.Minden reményük meglehet 72 kőkemény….Ez sem megvetendő,csak a túlvilágot is túl kell élni.

  • Klárikám,
    tudod,hogy belőlem a gonoszság beszél.Én amondó vagyok,hogy ha kinyírják az arab diktátorokat az iszlám béke-csődtömeg gondnokok gyilkolják csak nyugodtan egymást.A”sahídjaik”már nem árthatnak senkinek.Nekünk sem!Valakiket genetikus örökségükként gyilkolniuk kell,tehát legjobb ha otthon végzik el ingereik kielégítését.