Farsang az Ottawai Magyar Házban (Képriport)

2017 február 26 9:25 de.3 hozzászólás

Óvszer bemutató szépkorú asszonyoktól, Dagadós Dénes elkérte Sovány Lujza kezét, szenvedélyes tánc a Santana Smooth-ra full kalocsaiban–Farsangi jelmezbált tartottak az Ottawai Magyar Házban február 25-én. A vacsorával összekötött bál fénypontjai közé tartozott az „Öreg vagyok, jaj, megöregedtem” című kabaréjelenet a kultúrközpont úgynevezett Hölgy Tag Különítményének előadásában, amelyről lapunk egy kis videót is készített. „A Nézésését meg a járását” című számot adják elő, kicsit másképpen a felvételen. A későbbiekben előadásukból az is kiderült, hogy mennyire nyúlékony az átlag kanadai óvszer.

IMG_4013

(Óvszer-teszt. Fotó: C. Adam)

IMG_3997

(Az Ottawai Magyar Ház Női Tag Különítménye. Fotó: C. Adam)

IMG_3995

 (Szépkorúak. Fotó: C. Adam)

A lehető legnagyobb megtiszteltetésünkre, a mi asztalunknál foglalt helyet a bájos Sovány Lujza, illetve Dagadós Denés. Az ottawai magyarság előtt kérte meg a termetes fiatalember Lujza kezét, így dekadens tortával ünnepelhettük meg új, közös életüket. Nem is annyira meglepő, hogy pont erre a napra esett az eljegyzés. A tisztességes keresztény tudja, hogy a böjt alatt egyházilag tiltva van az esküvű, így a farsangi időszakban sűrűn kötöttek házasságot felmenőink.

IMG_3955

(Dagadós Dénes mindenben segít Lujzának… Fotó: C. Adam)

IMG_3953

(Farsangi vacsora. Fotó: C. Adam)

IMG_3951

(Csak egy csók. Fotó: C. Adam)

Lujzán, Dénesen és a szépkorú asszonyokon kívül volt még az Ottawai Magyar Házban a műtőből kiszökött sebész, görögdinnye, egy viccelő ananász, a trópusi tengerpartról érkező DJ, Hóember, a Hubba-Bubba kettős és még sok mindenki más.

IMG_3964

(Sebész, görögdinnye, turista… Fotó: C. Adam)

IMG_3968

(Jelmezben. Fotó: C. Adam)

IMG_3969

(Jelmezbál az Ottawai Magyar Házban.  Fotó: C. Adam)

Hagyományosan a Farsang, illetve New Orleans-ban a Mardi Grás lehetővé tette az átlag emberek számára, hogy egy éjszakára kizökkenjenek azokból az osztálybeli és társadalmi korlátokból, amelyek sokak számára meghatározták a szürke hétköznapokat. A jelmezben megjelenő munkásember számára – elvileg – eltűntek arra az egy estére a szegénység nyomai. Ez a Mardi Gras egyik olvasata. De van olyan is, aki szerint az előző századokban az ilyen ünnepek pont a szegénység problémájáról és a nyomor hatásairól terelték el a figyelmet, volt ahol pedig a jellmezbe öltöző nők erkölcsösségét vonták kétségbe.

De az ottawai farsangi ünnep tényleg csak a hosszú kanadai tél utolsó szakaszában történő színes szórakozásról szólt. Ugyan közönség díjat nem osztottak ki a leglelkesebb táncosnak, de ha lett volna ilyen, ezt mindenképpen Márta néni nyerte volna el. Kalocsai motivumokkal ropta a táncot a Dancing Queentől kezdve egészen a Boney M-ig–és tette ezt páratlan energiával.

IMG_20170225_212126572

(Fotó: Vezér Ági)

Köszönet a sok önkéntesnek, akik lehetővé tették a farsangi mulatságot!

Tags:

3 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Jó buli lehetett, kedves egészségetekre!

  • Jók a képek! Tetszik, hogy nálatok is van ilyen magyar közösségi ház. Hány tag van? A képekből nem igazán derül ki, hogy hányan voltak a bulin.

  • Egészségetekre! (És jó látni, hogy az öregség nem szégyen…